ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אני זקוק למחשב בסיסי מאוד שיחזיק מעמד לכמה שנים ושפשוט ישמש לעבודה משרדית הבסיסית ביותר (גלישה באינטרנט ואופיס) ושיריץ משחקים של ילדים קטנים (גילאי 8 ). התקציב הוא כ1800 ש"ח ללא מסך אך בלי חריגה מהסכום. ראיתי במפרטים פה באתר מחשבים ב1500 ש"ח לעבודה משרדית אך כולם עם כרטיס מסך onboard, האם כרטיס מסך onboard יחזיק או שיש צורך בכרטיס חיצוני ברמה נמוכה?
-
- 5 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש גוף קירור למחשב נייד שלי. רמת השקט פחות חשובה , אלא יעילות הקירור יותר נחוצה לי. ראיתי כמה דגמים שנראים לי מתאימים כמו: CoolerMaster NotePal X2 Notebook Cooler או Thermaltake Massive23 LX LapTop Cooler אך אני לא יודע איזה יותר טוב. אשמח לעצות!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד P4 מהירות 2000MHZ לוח אם Gigabyte דואל ביוס Gigabyte GA-8ITXE זכרונות 800MHZ 512 בדואל. כרטיס מסך 9200 ATI RADEON. הארד דיסק 40 ג'יגה של SEAGATE. צורב של AOPEN ו CD רגיל. זה מחשב של שנתיים וחצי - מה המחיר שלו פחות או יותר? תודה
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אני מאוד מתלבט לגבי הרכיבים אם תוכלו לייעץ לי אני מאוד אשמח. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤755 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP35-DS3L ¤455 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39208 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤261 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤401 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4850 512MB PCIe ¤856 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28300 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤131 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20N מ…
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם למישהו מבעלי הנייד הזה יש את הבעיה של קריסה של המחשב במשחקים זה סרטון למישהו עם בעיה דומה: http://www.youtube.com/watch?v=4DaZ1a1FIBU&feature=youtu.be זה קורה בערך חצי שעה אחרי תחילת משחק וניתוק של המטען מהחשמל גורם לכיבוי שלו, בלי מטען גם על מצב MAX PERFORMANCE , המשחק מתחיל להיות איטי בצורה משמעותית (אי אפשר ממש לשחק) אבל אין קריסה ממה שראיתי. עדכון של הדרייברים (geforce 650m, הכרטיס המובנה של אינטל) ואפילו הדרייבר של הBIOS לא פתר את הבעיה. עכשיו כשקניתי את המחשב הבעיה הזאת לא הייתה קיימת. וזה גם לא קיים בכל סוגי המשחקים. ראיתי בפורום של GEFORCE שדיברו על זה שהמחשב בעייתי כי זה כרטיס מסך מסוג OPTIMUS , שמחליף בין הGT650M לINTEL 4000HD ואלו…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש באילת בעוד שבועיים מחשב נייד לפי הדרישות להלן, תודה על העזרה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות + הרבה טאבים של כרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצו…
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מחליף מחשב אז אני רוצה לדעת בכמה אני יכול למכור את הישן או אם אפשר לעשות טרייד אין.. או משהו כזה.. קיצר: intel 1.8 Ghz -- oc to 2.4 Gigabyte GA-8INxp radeon 9700 pro WD 80 GB 256 DRRAM Enermax 430 W
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד השנה באוניברסיטה ואני מחפש מחשב שישמש אותי בעיקר ללימודים. בנוסף יש לי מערכת קולנוע בחדר ואני רוצה מחשב שאני אוכל לחבר לרסיבר שלי ולשמוע מוזיקה מהמחשב דרך הרסיבר ולראות סרטים מהמחשב על הטלוויזיה שיש לי בחדר. טווח המחירים שלי הוא בין 4,500 ל 5,000 ש"ח. קיבלתי היום מחנות מחשבים מסויימת הצעת המחיר על מפרט שהם בנו לי, מה דעתכם עליו? מעבד- intel core 2 duo e6750 לוח אם- intel dp35dpm זיכרון- 2x1 gb ddr2 667mhz kingston מארז- atx compucase cl-6a19-300 דיסק קשיח- wd 160gb/7200/8mb כרטיס מסך-gainward nvidia 8400gs 256mb pci-exp צורב- lg gsa-h44n dual layer x18 מסך- lg l1753tr מקלדת +עכבר- מייקרוסופט מולטי מדיה רמקולים- logitec s-100 המחיר כ 4,400 ש"ח אז מה דעתכם?…
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקבל המלצה למחשב נייד חזק (לצרכי עבודה) עם מסך 17" ומעלה ( לא מפריע לי המשקל שלו ) תקציב עד 7,000 תודה
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (קליל, Strarcraft, לעיתים נדירות אולי BF5 או שוטר אחר), ועבודה משרדית קלאסית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, מהיכירות שלי - מארז של Antec (אלו של ה ₪180) זה מעולה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נטבוק, התקציב הוא בעיקרון 2000 ש"ח אבל אני יודע שנטבוקים יכולים להתחיל בכ1300 ש"ח, ואין טעם להוציא יותר כשהמחשב ישמש רק לכתיבה בוורד, גודל המסך 10 עד 12 אינצ' אך הפרמטר החשוב ביותר הוא משקל נמוך, כמה שיותר נמוך. איכות בנייה נורמלית גם כן יכולה לעזור אבל שלא תבוא בעלות גבוהה מידי. לא חובה מערכת הפעלה אם יש הבדל במחיר. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 456 צפיות
-
-
המפרט: זה כמובן כולל עכבר, מארז, וכל הדברים האלה... החלקים העיקריים של המחשב: Intel Pentium dual core ליבה כפולה 820 MHZ 2.8 GHZ 64 bit Intel chipest 945 תומך Dual core זיכרון: 512 MB Dual DDR2 533 MHZ כרטיס מסך: ITI readon RXI 1300 256MB דיסק קשיח: SATA 2 120 MB 7200 RBM כרטיס קול: CREATIV צורב דיוידי RW מסך דק ושטוח : MAG B716 רציתי לדעת כמה דבר כזה אמור לעלות, ואם אפשר המלצות לדברים אחרים , מקסימום סה"כ 5500 שח. תודה המסך בעיקר למטרה של משחקים, תוכנות, צפייה בסרטים...
-
- 5 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אז ככה, אני מתכוון לקנות לי נטבוק עוד שבוע ובהתחלה ננעלתי על הווינד... ואז על ה901 שהגיע במחיר של 2500 (שנחשב סביר בעיניי) ואז ראיתי EEE1000 במחיר של 2800... שמציע את כל מה שיש ל901 + 80 ג'יגה הרד דיסק + מקלדת בגודל של 92 אחוז ממקלדת רגילה... ועכשיו אני מבולבל... הצרכים העיקריים שלי מנטבוק שיהיה יפה, קטנצ'יק (שנכנס כמעט לכל מקום) ויריץ דברים זתומרת שלא ייתקע כל שניה... אני חושב שבשורה התחתונה המקלדת מהווה כאן שיקול רציני... האם כדאי להחליק ולקחת מחשב גדול ונוח יותר או אולי מחשב קטנצ'יק ומסורבל...? אנא ממכם עיזרו לי!
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
-
-
לאחי יש מחשב נייד דגם: toshiba satellite a300-1lt http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== יש לי נייח עם מארז עם אופצייה מעניינת להכניס כונני 2.5 ממש כמו USB. http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjEyMQ==&lan=us אני רוצה להעביר לאחי סרטים גדולים של FHD וב- USB זה לא זז. קיצר חשבתי לפרק את הכונן שלו מהנייד ולהכניס אותו לנייח שלי בחיבור הייעודי הזה לכונני 2.5. החיבור הזה מחובר ללוח אם כמובן ב- SATA2 והוא מוזן בחשמל מהספק. העניין הוא שאני קצת לא בטוח מה ייקרה לנייד אם אני אוציא את הקשיח שלו עליו נמצאת מערכת ההפעלה? זה לא מסוכן קצת והאם בכלל יש לי גישה אליו בנייד? ראיתי בחלק האחורי של הנייד כמה אזורים שניתן לפרק עם ברגים אחד זיכרון ולא יודע מה השנ…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי ליום יום וגם לפיתוח תוכנה. בגדול אני מעוניין במעבד חדש (i5 או i7) יחסית מהיר (2.3GHZ לפחות) לא חובה כרטיס מסך איכותי. כונן קשיח: SSD Hybrid גודל מסך בין 13'' ל14'' בנוסף מצאתי מחשב ואשמח לקבל חוות דעת עליו (הוא יחסית זול ולא ברור לי למה) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=853516 אשמח לעזרה בנושא תודה מראש, שוקי.
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? מארז קדמיות ואחוריות USB כולל יציאות ATX מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 1066 ניתן לשדרג למעבדי 6400, 6600 ומעבדי E6800/E6700 !! לוח אם אינטל מקורי DG965LTCK LEMONT INTEL או DG965RYCK (לא VIA CHIPSET) שדרוג ללוח MSI/ג'יגבייט ניתן לרכישה גם עם לוח ASUS 965/975 כרטיס קול 5.1 ( 6 ערוצים)/7.1 (8 ערוצים) כרטיס רשת 10/100/1000 דיסק קשיח 160GB SATA2 7200 RPM (WesternDigital,MAXTOR,HITACHI) ניתן לשדרג לכל דיסק אחר זיכרון פנימי 512MB DUAL DDR II 667MHz ניתן להרחבה ולשדרג ל DDRII 800MHZ כונן אופטי צורב SONY/LG/NEC X18 DVD . Dual layer כרטיס מסך PCI-E בנפרד מלוח האם Geforce NX7100 UPTO 512MB מתוצרת GIGABYTE או MSI כולל 3 שנות אחריות :תוספות רק GEFORCE 7300G…
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
הרכבתי לעצמי איזה משהו, מה אתם אומרים? יש משהו לשפר? (בלי לעבור את התקציב כמובן) מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CSBOX - BOX ¤354 לוח אם: GIGABYTE GA-M52S-S3P ¤372 מסך: DELL LCD 17" E177FP VALUE FLAT PANEL MIDNIGHT GREY MONITOR ¤915 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL ¤818 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB IDE 7200 RPM - WD1600AAJB ¤300 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤163 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤401 מארז: COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE + HEC 300AR-TF ¤271 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤3594 המפרט הורכב ב -…
-
- 6 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אני צריך רק את המארז בלי מקלדת עכבר ומסך גם בלי הארדיסק ובלי צורב יש לי ספק 460W של טרמלטק אז אם הוא מספיק אין צורך להוסיף חשוב לי שיהיה בו חיבור IDE,וכרטיס מסך חזק למשחקים מארז גם חשוב שיהיה של אנטק או טרמלטק או משהו דומה תודה רבה למי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אז ככה, ראיתי הרבה אשכולות דומים לשלי אבל באף אחד מהם לא ניתנה תשובה ברורה ולא רציתי להקפיץ סתם אשכול לא אקטואלי. הצרכים של המחשב זה עבודות משרדיות, גלישה באינטרנט בכמה חלונות במקביל (שלא יצטרכו לפדל את המחשב), ואפילו קצת סרטים וסדרות. המסך רצוי שיהיה כ-13 אינצ' והמחשב לא כבד במיוחד. סוללה שתחזיק למשך זמן ממוצע במחשבים ניידים (4 שעות?) כאמור תקציב 4000-3500 שקל לפי דעתי זה מספיק. אם אפשר אז דגמים של מחשבים, הסבר ומאיפה מומלץ להשיג אותם. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימאלי - 2000 - לנסות לחסוך. ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. שימושי המחשב: בעיקר בניית אתרים (הפרנסה שלי) ומעט עבודות לדפוס. מבחינת תוכנות: פוטושופ (עיקרי - לבניית אתרים ולטיפול בתמונות בפורמט raw) אילוסטרייטור ואינדיזיין (יותר נדיר). כרגע משתמש ב-cs3. אם אפשר לשדרג ל-cs5 ולהשאר במגבלות התקציב - מה טוב. לא מיועד למשחקים בכלל. רואים סרטים (חלק קטן מהם ב-hd) המסך שלי ברזולוציה של 1680*1080 3. אין צורך בציוד הקפי ממש. אולי מקלדת שקטה מאוד, אם יש לכם משהו מומלץ. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. השקט די חשוב לי - 8 מתוך 10 הייתי אומר 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. צריך שהמחשב יהיה מורכב. חשבתי להתקין בו בעצמי וינדוז 7 גרסת 64 ביט 8. אני גר בירושלים, אין לי חנות מו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה זמן הסוללה של המחשב? האם הוא נמוך ממה שיש בד"כ במחשבי 15 אינץ'?
-
- 7 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לפטופ חדש לסטודנטית. היום היא משתמשת בנייד הישן שלה מהתואר הראשון שכבר ממש מקרטע asus eee עם מסך 10 אינצ'. התקציב הוא 3000 עם אפשרות חריגה ל 3500 יש מישהו שמגיע מארה"ב בעוד חודש ויכול לקנות לנו שם אבל זה אומר שצריך אחריות בינלאומית שמכבדים בארץ וגם עדיף שהמחיר יהיה נמוך יותר * מטרות המחשב? בעיקר אופיס ואינטרנט עם קצת SPSS ואופציה לסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט 13.3 ומטה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד קילו וחצי (חשוב! 1.8 לא בא בחשבון) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות לפחות בעבודה עם אופיס ואינטרנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?1…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000. בנוגע לחריגה, מאמין שכן כל עוד היא לא גדולה מאוד. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים כמו גלישה, עבודה משרדית, וורד וצפייה ישירה ומשחקים. חשוב שיהיה אפשר לשחק משחקים, לא על הגדרות מקסימום אבל שיהיה כרטיס נורמלי ויוכל להריץ כותרים עדכניים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או ה…
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב נייד מחר ואני לא מבין כמה דברים... מה ההבדל בין כרטיסי המסך הבאים: ATI Mobility Radeon 3470 256 mb nvidia geforce 8600 gs 256 mb מה יותר טוב? ומה ההבדל בכלל בין שתי החברות? איזה כרטיסי מסך של ATI נחשבים לטובים? יש לי גם אופציה לקנות מחשב עם גי פורס 9600 512 מב. המחשב הוא לסטודנט אבל אמור לשמש גם למשחקים. ושאלה קטנה לסיום... מה ההבדל בין: Core 2 Duo T7300 / 2 GHz Intel Core 2 Duo TP7350 תודה
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-