ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות את הנטבוק ASUS 1015PN, הוציאו אותו לשוק (העולמי) לפני כ-4 חודשים. אבל כמו תמיד בארץ זה תמיד יהיה מאוחר יותר... עכשיו השאלה שלי היא מתי הוא יגיע לחנויות בערך? יש איזה הערכה כוללת למישהו? כמה זמן זה לוקח בדרך כלל? ואגב כל הנטבוקים מאותה הסדרה חוץ ממנו כבר קיימים בארץ מספר חודשים (חלקם גם שווק לפני מספר חודשים)... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220850 אל תציעו הצעות כמו לקנות מחו"ל, אני יודע שזה יותר זול ומשתלם, אבל אני רוצה מקלדת גם בעברית ואחריות בארץ בלי כאב ראש. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש מחשב לגיימינג בתקציב של 3500 ש"ח עם אפשרות חריגה קלה. כולל הכול: מקלדת, עכבר , מסך, מערכת הפעלה. האם ניתן למצוא מחשב נייד בתקציב הזה עם ביצועים שיספיקו להרצה סבירה של משחקים? המשתמש הוא נער בן 14 בלי שאיפות טכנולוגיות כך שלא צפוי אובר קלוקינג. במדור מפרטים מומלצים באתר נראה שהמפרט שמתאים לתקציב הזה עם תוספת מסך וציוד היקפי הוא הנמוך כשהמפרט הבא אחריו בתור הוא בסביבות התקציב ללא ציוד היקפי בבירור מהיר נראה שרוב החנויות נותנות כמעט אותו דבר ולכן מה הנקודות החשובות לבדוק בהשוואה ביניהן? אני יודע שהתקציב קצת לוחץ ולכן רציתי לדעת על מה לא להתפשר ועל מה כן. מעבד i5 או אפשר להתפשר על פחות? יש הבדלים משמעותיים בין …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב אמור להגיע מחר וזה תמונה של הקבלה עם כל הרכיבים , http://img833.imageshack.us/img833/597/hfgr.jpg כרטיס מסך יגיעה בהמשך, אם מישהו יוכל להמליץ על אחד עד ה 500 שקל, המחשב ישמש למשחקים כמו GTA IV ותוכנות עריכה כמו פוטושופ, Sony Vega . תודה רבה לעונים (:
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הפרטים הנוספים צבועים באדום , תודה רבה על העזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? (2000 שקל) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך, חשוב לי שיענה על הצרכים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעקרון משחקים + עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אח שלי בעיקר משחק משחקי רשת כגון leagueoflegends , fifa12 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יח…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הציעו לי לקנות מחשב עם מפרט הבא Dell Precision WorkStation 670 E7525 (workstation) chipsets שני מעבדים קסיאון 3.4 ג'יגה XEON 4 MB of L2 Cache 2 MB per core 4 ג'גה ראם ECCDDR2 ארבע יחידות של ג'גה דיסק קשיח 147 ג'גה סקזי 15K כרטיס מסך קוודרו FX1400 צורב די וי די פלוס כונן די וי די רשיון נילווה איקס פי פרו מארז אורגינאלי עם ספק 650 וואט כמה להציע עבור מחשב כזה ? יש לי מסגרת תקציב של 3500 ש"ח למארז כי היתר יש לי והאם במסגרת תקציב זה יש מחשבים יותר חזקים מכזה שהוצע לי לקניה? פשוט רק המחשבה על שני מעבדים 3.4 כ"א ו4 ג'יגה זיכרון אכותי ודיסק קשיח בעל ביצועים מדהימים בחבילה שכזו האם יש אלטרנטיבות טובות יותר?
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפי בקשת רן מילשטיין, הנה המפרט החלומי אותו הרכבתי בדקות אחידות.. ;D INTEL P4 2.53GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache1,570 ¤ Lian-Li PC-71 1,316 ¤ LITE-ON 40X12X48 Retail Black395 ¤ Aopen DVD 1648266 ¤ Hercules Game Theater xp 6.1575 ¤ MSI GeForce4 TI4600 - VTD 2,077 ¤ WD 120GB 7200RPM 8MB 1,112 ¤ Eizo Flexscan F980 9,366 ¤ Samsung DDR 512MB 2700 / 333MHZ 888 ¤ Enermax 350W EG 365P VE 389 ¤ HP-920C587 ¤ Gigabyte GA-8PE667 Ultr880 ¤ ALTEC LANSING ADA890 2,336 ¤ TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 137 ¤ 3Com EtherLink 10/100 PCI NIC with Management 223 ¤ LOGITECH QuickCam PRO USB 605 ¤ Logitech Internet Navigator 176 ¤ Logi…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי מחפש מפרט מחשב לשימושי אופיס ואינטרנט להורים. משהו שיחזיק מעמד כמה שנים עם רכיבים איכותיים אך בסיסיים. לא צריך 8 GB ולא SSD. ראיתי את ההמלצות למחשב הבסיסי שלכם אבל איבדתי את הידיים והרגליים כשניסיתי להרכיב לבד בחנויות. אשמח למפרט ישירות מהחנות, אתם תמליצו ואני אלחץ על כפתור הקניה 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בסיסי לילדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, פעם אחרונה שעדכנתי מחשב היתה לפני 7(!) שנים, אין לי מושג מה הולך היום עם משחקים, אבל פעם נורא אהבתי לשחק ובא לי קצת לחזור לזה. מה יהיה לי מחשב אידאלי? אגב, לא מאד מבין בחומרה. כדאי לי i5 או i3? (מה ההבדלים המהותיים?) להשקיע יותר בכרטיס מסך? בהארד דיסק? תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש פשוט יחסית, אבל עם אופציה לגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש ביתי תדיר. ב) במידה והמחשב מיו…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. המחשב ישמש אותי אך ורק במהלך צילומים, אני מצלם עם כבל ישירות למחשב וכל תמונה שמצולמת מופיעה על גבי המסך. אני זקוק למחשב עם מסך 15.6 אינץ המסך במצלמה הוא 2.5 אינץ מלבד השימוש במחשב כצג אני אשלח דרכו מיילים ותמונות, עיבודי תמונה מבוצעים על גבי המחשב הנייח בלבד. האם יש העדפה למעבד מסויים על פני אחר, התקציב עד 2000 ש״ח. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא ורציתי לשמוע את דעתכם המחשב מיועד רק לצורכי גרפיקה עיקר העבודה זה autocad, revit, Photoshop, Solidworks התקציב הוא עד 8K כולל מסך (מעוניין במסך זה ספציפית) וסט מקלדת ועכבר אשמח לקבל את דעתכם והצעות ליעול שיפור תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אנשים , אז ככה: מטרות המחשב שלא יתאמץ בכלל להפעיל ולהשתמש ב2 התוכנות . photopshop וIllustrator , ושימושים כללים skype \ office , אין שימוש במשחקים גודל המסך 13\15\17 מט משקל רצוי לא כל כך משנה - המחשב ישב לרוב בבית האם נדרש זמן סוללה ארוך? לרוב בבית אבל עדיין זה מחשב נייד... האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ( זה כבר סטדנרט לא? ) Bluetooth? לא קריטי האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף לפחות לשנה . האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן APPLE אבל לא …
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יצרתי מפרט(ללא סיבה אמיתית מKSP) כלשהו שמראה את הכייון שהולך אליו אשמח להערות והצעות דומות בערך באותו תקציב דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 9400F 2.9Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus TUF H310M-PLUS GAMING LGA1151v2, Intel H310, DDR4, PCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Black 16GB DDR4 3200MHz CL18 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GT730 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Western Digital Blue 3D NAND WDS500G2B0B 500GB M.2 2280 SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ White VS650 1 מאר…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני בונה עכשיו מחשב ומתלבט אם לקחת את ה13600k או 13700k. בתור עובד אינטל, ה13600K יעלה לי 200$ ו-13700k יעלה לי 270$. חשוב לי שהמחשב ישרת אותי להרבה מאוד זמן, לראיה יש לי עכשיו i5-4690k ולפי מה שראיתי בשנים האחרונות, אם היה לי i7 דור רביעי במקום, משחקים היו רצים לי הרבה יותר טוב היום. הכרטיס מסך שיהיה בבילד הוא 2080ti אבל כמו שאמרתי אני רוצה שהוא ישרת אותי לעוד הרבה זמן אז שדרוג כרטיס מסך יהיה על הפרק עוד כמה שנים, כמובן עם תלות ביכולת של המעבד. מהסיבות האלה אני נוטה ל13700k אבל מה שמציק לי היא צריכת החשמל והחום הגבוה שלו לעומת ה13600. שיקול נוסף הוא שיש לי כבר ספק כוח 750w ככה שאם זה מספיק אז אני לא צריך לקנות חדש מה אתם חושבים?
-
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, כבר לא מעודכן בחומרה עכשווית כמו בעבר. מחפש מחשב סביב 6000 שח (אפשר לחרוג בכמה מאות לפה או לשם במידה וישפר כרטיס מסך למשל) מתוכננת קניה באילת. דרושים מסך מקלדת ועכבר תואמים לגיימינג. ומארז נחמד עם דלת ו-RGB בשביל הילדים. תודה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
המפרט שלי הוא Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box + THERMALTAKE BIGTYPHOON ASUS P5W DH Deluxe 2X G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 CONNECT3D Radeon® X1950 XT 256MB GDDRIII GIGABYTE 3D AURORA ENERMAX LIBERTY 500W ZALMAN ZM-F3 120MM NEC ND-4571 LABELFLASH WHITE/BLACK כונן דיסקטים שחור Creative X-Fi Fatal1ty Champion Series WD 250GB + WD 200GB + SEAGATE 500GB+2X500WD חשבתי לשפר מעבד+כרטיס מסך, העבודה שלי היא לתלת מימד ועריכה ואני רוצה גם לשחק, השאלה אם אני צריך שני כרטיסי מסך (אם זה אפשרי אחד לעבודה עם עריכת וידאו והשני למשחקים)
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן מחשב נייד (dell e6400) ובגלל מגבלות של מקום בדירה אני רוצה לרכוש מסך 22" לפחות שישמש לי גם כמסך מחשב בעת הצורך וגם כטלוויזיה. האם דבר זה אפשרי ואם כן כיצד מבצעים זאת? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יריץ לי משחקים טוב פחות או יותר? Midi Tower ATX Case For Pentium IV 500 Watt 1 149.99 ¤ LG GSA-4165B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 295.01 ¤ Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 Box CPU 1 1065 ¤ Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 350 ¤ Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard 1 670 ¤ A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory 2 600 ¤ Sapphire Radeon X800GT PCI-e 128 MB DDR3 Retail Video Card 1 950 ¤ אני עדיין מתלבט עם הכרטיס מסך אני חשוב לשים 6600 וזהו יחסוך עוד 300 שקל.... מה אתם אומרים?
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים המחשב שלי פשוט לא נדלק, הבאתי אותו לטכנאי והוא אמר שהספק כוח נשרף וביחד איתו לקח גם את הלוח אם. (זה נכון שכשהספק נשרף אז הוא בדרך כלל לוקח עוד חלק?) רציתי המלצה לאיזה לוח אם לקנות ואיזה ספק גם. זה המחשב: מעבד AMD Athlon 64 X2 5400 BOX לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H דיסק קשיח Seagate 160GB SATA2 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024x2) 800Mhz כרטיס מסך Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe מארז HEC 6C28 ספק כוח HEC 450TDT 450W בנוסף, הוא אמר שיכול להיות שנהרס גם הדיסק קשיח אבל זה בסימן שאלה, הוא לא יוכל לדעת עד שלא יתקן את החלקים האחרים. בבקשה תמליצו לי איזה לוח אם וספק לקנות שיתאים למחשב. וגם איזה דיסק קשיח למקרה שהוא גם נהרס. אין הרבה תקציב אז נא להביא חלקים …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כבר הרבה זמן אני מתלבט על קניית מחשב נייד הנני סטודנט להנדסת חשמל, ביקשתי כבר המלצה בעבר, שבוע הבא אני ניגש לקנות את המחשב ומאז השתנו הדעות שלי. לאחר חיפוש רב רציתי לקבל חוות דעת על המחשב הבא: http://ksp.co.il/?store=ashdod1&uin=17576 לא מצאתי ביקורות על המחשב הנ"ל, רציתי לדעת הם זה דגם חדש בשוק? האם המותג fujitsu מומלץ? בקצרה מעוניין במחשב דיי חזק, מהיר (עדיפות ssd), דק=ultrabook, מסך 13.3 אינץ, אחריות עדיפות 3 שנים. אין צורך משחקים וכדומה, אולי תוכנות שאצטרך להריץ בעתיד בכל מקרה לא גרפיות. לפי הנתונים היבשים המחשב נראה בדיוק כמו מה שאני מחפש, השאלה האחרונה היא האיכות בנייה, וכמובן חוות דעתכם. תודה רבה ושבת שלום ערן
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפש נייד זול שיתאים לסטודנט, ודי ננעלתי על Lenovo S310, ניתן לראות באתר של לנובו ישראל או בזאפ. הבעייה היא שאני לא מצליח למצוא עליו ביקורת בשום מקום, אני חושב שאולי הוא נמכר תחת השם הנ"ל רק בארץ\מזרח תיכון ולכן קשה למצוא עליו ביקורות. חיפשתי דגמים של לנובו עם מפרטים דומים, אבל לא מצאתי אחד שהייתי בטוח לגביו שהוא המקביל הנוכרי. לשאלתי - האם מישהו התנסה עם המחשב הנ"ל ויכול לחוות עליו דעה? שאלתי באחת הזולות בזאפ לגבי אחריות והתשובה שקיבלתי הייתה "האחריות של יצרן - שנה איסוף והחזרה" - האם למישהו יש ניסיון עם השירות של לנובו? אני לא מחפש המלצה למחשב אחר, די יודע מה אני רוצה ובכל מקרה בתקציב שלי אני מאוד מוגבל. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד asus x501a יש עליו מעבד i3 2370m 2.4ghz נשפך לי על המחשב מים והלוח אם נשרף איתו גם המעבד (המעבד מולחם ללוח) קניתי לוח אם חדש עם סוקט rpga-989 וקניתי מעבד i5 560m . השאלה שלי האם במעבד שקניתי מתאים? ואם לא איזה סוג מעבד יתאים לי ללוח אם?. אם יש צורך בתמונת הלוח אם יש לי תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, 1. התקציב הוא עד 4000, בשאיפה לחסוך אם אפשר. 2. השימושים העיקריים הם יצירת אנימציות בתלת מימד + ציור בפוטושופ ופיינטר, עבודה על אפטר אפקטס ויכולת להתמודד עם רנדרים. (מסודר לפי חשיבות) 3. כרגע אין צורך בציוד היקפי.. 4. אפשר לותר על צורב 6. השקט הוא לא קריטי עבורי. (במיוחד אחרי הטרקטור שיש לי כרגע) החשיבות עומדת על 6-7 בערך.. 7.לא מתוכנן אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה, אבל נראה לי שאעדיף שירכיבו לי את המחשב אם זה לא מוסיף עלות גבוהה 9. אין לי חנות מועדפת, כרגע אני נוטה ל Z מחשבים רק בגלל המלצה. אבל אשמח לשמוע המלצות על חברות טובות. אני מאיזור ר"ג. 10.אין בקשות מיוחדות... 11. השדרוגים יהיו חיבור שני מחשבי LCD, זה הכל. 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? -…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לשאול איך המחשב הנ"ל שבניתי לחבר. הוא נתן לי טווח של 2.5-3K אז השתדלתי לנצל אותו במלואו. המחשב הוא בעקרון לעבודה סטנדרטית ומשחקים ולכן התפשרתי על המעבד לטובת הכרטיס מסך וכמו כן המחשב יהיה בסלון ולכן חשוב השקט ולכן המארז הזה... רק אני לא יודע אם הוא ממצא את התקציב ואם המאוורר סטוק של המעבד הנ"ל שקט. AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1212 Gigabyte GA-MA78LM-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪321 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1541 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪530 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-3000 בערך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גלישה באינטרנט אופיס נטפליקס וכו.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קרוב לחדר שינה אז אם אפשר שקט יותר אחלה אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך באורות וכו' - אם יש אופציה למארז קטן יחסית גם טוב 7. האם האם יש צו…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם טוב למרבה הצער אין חדש תחת השמש בכל הקשור למחשבים ניידים עם מעבדי אינטל ו - AMD. לא חל שום שינוי דרמטי מבחינת יעילות אנרגטית אצל שתי יצרניות המעבדים, כך שבתכל'ס לא נותר ליצרניות הניידים אלא להציג את אותו הדבר באריזות חדשות, שנראות יותר יפה מבחוץ על חשבון ביצועים ונוחות שימוש. לכן, אין ממש טעם להמתין לדגמי 2024, בטח בסגמנט הניידים ללימודים ואף ליצירת תוכן. בתערוכה לא הוצג מחשב עם מעבד קוואלקום. זה יקרה בהמשך השנה ואולי משם תבוא הישועה.
-
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-