ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתחיל באוקטובר ללמוד הנדסת חשמל, ומעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש אותי לאורך התואר. אשמח לקבל המלצה למחשב שיתאים לדרישות שלי. הדרישות שלי מהמחשב- * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים והרצת התוכנות שתלמידים בהנדסה משתמשים בהם. * גודל המסך?בין 13 ל- 15 אינצ'. אם ניתן, אשמח לקבל המלצה לדגם שהמסך שלו הוא 13 אינצ' ולדגם שהמסך שלו 15 אינצ'. * משקל רצוי? עד שלושה ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה שאני מחפש זה מינימום 4 שעות כשעדיפות שלי זה 6 שעות. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 250 gb. * צורב DVD? עדיף שיהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. כן חשוב לי שיהיה למחשב אחריות של שלוש שנים. * האם יש לכם ה…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה עם פוטושופ פתוח קבוע והרבה חלונות ותכונות פתוחות ברקע לכן אני מעדיף שיהיה מבוסס i7 חשוב לי שיהיה לו לפחות 500gb כרטיס מסך שיהיה טוב+ מסך led לפחות 4gb זכרון תודה לעוזרים חשוב לציין המחשב הולך להקנות בארצות הברית לכן אתם יכולים להמליץ על מחשבים שהם 7-8K בארץ!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות לפטופ חדש (טווח מחירים עד 4000 ש"ח), ואני לא יכול שלא להרגיש שמה שמוכרים לנו פה בארץ היא סחורה סוג ב' עם מחיר מופרז. 90 אחוז מהלפטופים שאני עובר עליהם באתרים ישראלים ומחפש עליהם מידע בגוגל, או שאני לא מוצא את הדגם בכלל, או שאני מוצא את הדגם רק באיזה אתרים נידחים בשפה שאיננה אנגלית. נדיר שאני מוצא בדיוק את הלפטופ שחיפשתי באתרים הראשונים באתרים מרכזיים בחו"ל, עם סיקור וביקורות כמו שצריך. ואני לא מדבר אפילו על החיפוש המלא עם המודל במיליון אותיות ומספרים שבד"כ מתווסף לדגם בכותרת. אתם יודעים על מה אני מדבר? יש אמת או זה רק אני?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, מחפש נטבוק 10" בתקציב באזור ה 2000 ש"ח לסטודנטית, מבוסס WIN7. חובה סוללת 6 תאים. מעבד וכ.מסך כמה שיותר חזקים היא צריכה להריץ pro engineer וגם matlab - ידוע לי שזה מגוחך על נטבוק, אבל לצרכים שלה היא אומרת שזה יספיק לרוב הדברים, ומה שלא - היא תריץ על המחשבים במעבדה. הסטודנטית נדלקה על לנובו S10-3 http://ivory.co.il/product.asp?productid=5368&CatCode=315 טוב\רע\חלופות מומלצות? אני לא ממש מתמצא בשוק הזה נכון להיום, ואשמח להמלצות, דעות וכו'. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מחפש להחליף את הנייד בנייח. XPS 9310 משנה שעברה, עם 32GB RAM, i7 1165G7, הוא מדהים אבל אין לו כרטיס מסך וזה מעיק עלי.. כרטיס מסך לא צריך להיות מוגזם כי [אין תקציב וגם כי] הוא יהיה בשימוש יחסית רגוע - קצת עריכות וידאו\אפקטים ומשחקים מדי פעם. יש לי רכיבים שאפשר להשתמש בהם [ספק כוח 450W, מארז MID, דיסק SSD], במידה ויתאימו. היה לי רק Intel עד עכשיו, אבל לא חשוב לי דווקא להשאר שם. מקווה שיכולים להמליץ לי על שילוב של לוחאם + מעבד + כרטיס גרפי שיעבדו טוב יחד...? תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיף להשאר מתחת 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה מש…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יצרתי את המפרט הבא בזיגזג, והוספתי כרטיס מסך מנועה AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 2,110.95 DFI Infinity nF4 Ultra (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX 695.97 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 633.14 Sonys Double Layer(DWQ-28A) DVD±RW x 16 - Bulk 283.1 WD 160GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II 530.71 Thermaltake SwInG ATX MIDI Tower - 430W (W0084) - Black 607.75 167.61 ש"ח הרכבת מחשב ועוד כרטיס מסך מנועה SaPPhire Radeon X800GTO2 256MB - TV OUT/DVI-PCX -RETAIL 1,500.35 סך הכל לתשלום: 6,499.63 ש"ח סך הכל לתשלום במזומן שטרות: 6,304.64 ש"ח הייעוד למחשב הוא בעיקר למשחקים. רציתי לדעת כמה דברים: 1. האם משתלם להשקיע ב-AMD 3800 או אולי עדיף להשקיע את…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אז התחדשתי במחשב נייד Dell Vostro 1220. אבל מסתבר שהעכבר מגע לא מגיע עם האפשרות לעשות SCROLL... האם יש תוכנה חיצונית או תוכנה של DELL שתגרום לו לעשות את הפעולה הפשוטה אך כה חשובה הזו? אגב אם תרצו אני מוכן בכיף לעשות פה סקירה למחשב...
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2000+-. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה בסלון לצורך גלישה באינטרנט סרטים וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? סט מיקרוסופט bluetrack 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע אני רוצה מפרט ללא כרטיס מסך בסכום שציינתי, 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
פרטים טכניים: 1. התקציב הוא למזומן 2. מטרות המחשב- עבודה משרדית - עד למשחקים ברמה הבסיסית +- אבל יש לקחת בחשבון משחקי פעולה וכד'... 3. ציוד היקפי - מסך,מקלדת,עכבר,רמקולים - בדר"כ הכל מלבד המסך מגיע בעסקת חבילה בתוספת סימלית לכן אין לייחס לכך חשיבות רבה. 5. אין העדפה לחברה מסויימת, אבל חשוב שהחברות של הרכיבי חומרה לא יהיו ג'ינרי 6. לא קריטי לי הצבעים של המארז /הכוננים,אבל כמובן שישתלב. 7. אין צורך במערכת הפעלה 8. רצוי שיהיה שקט 9. לא מתוכנן עליו OC 10. המחשב ישמש למשחקים בסיסים +- ובעיקר לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט זה המפרט שהכנתי מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box ¤373 כמות:1 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - מעבדי AMD - מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box לוח אם GIGAB…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני מרכיב מפרט לחבר שלי, שמעוניין במחשב חזק למשחקים ב6000 ש"ח [עם אפשרות חריגה קלה], ללא ציוד היקפי... הרכבתי את המפרט הבא ואני צריך חוות דעת \ מפרטים והצעות שלכם... תודה. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1076 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם ASUS P5N-D ¤754 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31160 כונן קשיח Seagate ST350032AS 500GB SATA2 32MB ¤461 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM ¤397 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996557 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9600GT Sonic 512MB PCIe ¤927 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28622 צורב ASUS DRW-20…
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מחשב על בסיס ASRock 310: https://www.amazon.com/gp/product/B07GRYR22B/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 מעבד i3 9100: https://www.amazon.com/gp/product/B07RXW4Y2K/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A1FF9ODJZIUKGX&psc=1 מבקש המלצה על SSD 500GB וזכרון 16GB, אפשר גם מתוך אמזון. תקציב גמיש אבל לא משהו מוגזם, סה"כ מחשב משרדי. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (בהנחה שאפשר להשתמש בחלקים שאציע בהמשך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ותכנות קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1, civ6, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 QHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אם יש לכם/ן הערות מבהירות על הרכיבים השונים או/ו הצעות לשיפור או /ומפרט חלופי אשמח מאוד לשמוע. בעקרון אני רוצה מחשב קומפקטי ואסטתי עם רכיבים אמינים וחזקים. אופציית הסטריאו במארז T2-PH1 מאוד קרצה לי מאוד. השימוש שלי במחשב הוא ברמת משתמש שכיחה: אינטרנט, הורדת מוסיקה, אופיס, אולי קצת לערוך באופן חובבני-ביתי בווידאו, קצת-קצת משחקים, חשוב לי שאוכל לשמוע במחשב מוסיקה ואולי לחבר את זה לטלוויזיה בעתיד - יענו שתהיה אופצייה שהמחשב יהיה חלק מתחנת מולטימדיה. אמנם כרגע זה חלום, כך שזה לא מאוד הכרחי שיתבטא במפרט, אבל אשמח שתתייחסו גם לפרמטר העתידי הזה.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם כבר מזמן שלא הייתי פה בפורום(לימודי תואר ראשון שהסתיימו סוף סוף) החלטתי לקנות לעצמי מחשב נייד ואני זקוק לדעתכם, השימושים העיקרים מהמחשב למשחקים(לא הכי כבדים אבל עדיין אני מצפה שיריץ אותם על מדיום), תכנות(בעיקר בvisual studio, mysql ואולי בתכנות virtual machine) חשוב לי שהסוללה תספיק לפחות ל3-4 שעות לפחות וגם שרזלוצית המסך תיהיה יותר גבוהה מ1366x768 קראתי הרבה ביקורות באינטרנט לגבי הניידים לעיל המתחרה הראשון Alienware m14x תיאור המפרט: System Color Stealth Black with Soft Touch Finish Operating System Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English Processor Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz (2.9GHz w/Turbo Boost, 6MB Cache) Memory 4GB Dual Channel DDR…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב נייד לאחר פירמוט אני צריך דרייבר כלשהו כדי להפעיל את ה-USB כל היציאות מושבתות
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים , אחרי המון זמן שלא הייתי כאן איזה כיף לחזור צריך לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין כמה מעבדים 14700k , 7900x3d , 7950x לאור המטרות שלי , אשמח לשמוע את הפירוט שלכם על מה ולמה. חג שמח שבוע שקט לכל עם ישראל
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אולי הדרישות שלי קצת מוגזמות לתקציב הנ"ל, אבל אני מקווה שלא. אני רוצה מפרט טוב למשחקים, אין צורך במסך. הייתי מאוד מאוד מאוד רוצה אילו כרטיס המסך היה GF 6800GT (אם לא כדאי אז אני מניח ש Radeon 9800 pro יספיק), ואני רוצה 1gb זכרון. כמו כן אני רוצה מעבד Athlon 64 3000+. אני לא מתכוון לעשות OC. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטי HD 1080p, מוזיקה, ולעיתים רחוקות תוכנות קצת יותר כבדות (Matlab ותוכנות סטטיסטיקה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בערך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שניהם חזקים, ניתן לומר שה551JK חזק יותר בכמה דברים אבל ההבדל במחירים הוא 1200-1300 ש"ח השאלה האם כדאי להשקיע את ההפרש ולרכוש את ה551JK? תאכלס מה שאני שואל זה מה אתם הייתם עושים? שניהם מתאימים לרצונות שלי. רק רציתי לוודא האם יש לN56JK כונן אופטי בשביל להחליף אותו לSSD? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 7 בערך, שעובד לא רע בכלל אבל מתחיל להתיישן. אני מתלבט מאוד האם להשקיע ברכישת מחשב חדש (עלות מוערכת של 5-6 א'), או לשדרג את הקיים בתקווה שהעלות תהיה נמוכה באופן משמעותי. הספציפיקציות הקיימות: לוח אם של gigabyte מדגם EP43-UD3L מעבד אינטל quad q8200 8 ג' זכרון כרטיס מסך geforce 650GTX חשוב לי בעיקר לעדכן את המעבד וכרטיס המסך לשימושים של רינדור בסיסי בתלת מימד וקצת גיימינג. אודה לידע והניסיון שלכם.. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הדגם של המחשב הוא: Compaq Presario 1500 processor Intel® Pentium® 4 2.2GHz standard memory 256MB DDR cache 512KB integrated Cache hard drive 30GB optical drive DVD/CD-RW Combo graphics ATI Mobility Radeon 7500 (32MB DDR SDRAM) modem Mini PCI 56K ITU (V.92) modem display 15" colour TFT XGA (1024 x 768 resolution) I/O Interfaces (1) Parallel port, (1) IEEE 1394 port, (1) PS/2 port, (1) S-video port, (1) VGA port, (1) Port Replicator connector, (1) Headphone/Line-out, (1) Microphone in, (1) AC power connector, (1) RJ-11, (1) RJ-45, (1) Infrared port, (2) USB 2.0 port security Features Power-on password, Re-enforce Security Lock compatibility/compliance Advance Configuration…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך המחשב אני קונה אותו השבוע אבל תציעו לי איזה חלקים להחליף ותגידו איך המחשב מעבד- INTEL P-4 2.60GHZ 800MHZ FSB HP 1164ש"ח לוח אם- ASUS P4P800 DELUXE P-4 DUAL CHANNEL DDR 3Y 852ש"ח זיכרונות-2* DDR KINGSTON 400MHZ 256MB CL2.5 678ש"ח כרטיס תצוגה-SAPPHIRE ATI RADEON 9800PRO 128MB 2264 ש"ח מסך-VIEWSONIC FLAT TUBE 17' G75F 1117ש"ח מקלדת-CHICONY BP9885 MULTIMEDIA USB BLACK 80ש"ח עכבר-MICROSOFT OPTICAL MOUSE BLUE 154ש"ח רמקולים-CREATIVE INSPIRE 2500 2.1 350ש"ח כונן תקליטונים-CITIZEN BLACK FLOPPY DRIVE 1.44MB 75ש"ח דיסק קשיח-MAXTOR 80GB S-ATA 7200RPM 8MB BUFFER 3Y 582ש"ח צורב-LITEON LTR-52327S 52*32*52 BLACK OEM 2Y 270ש"ח מארז-Compucase HEC CI-6A19 MIDI ATX BLACK 30…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
HP DV6411EJ סוג מעבד מעבד intel® pentium® dual core processor t2130 1.86 ג´יגה הרץ, זיכרון מטמון של 1 mb ברמה 2 מערכת הפעלה מותקנת גירסה מקורית של windows vista® home premium זיכרון סטנדרטי 1,024 mb זיכרון מרבי תומך בזיכרון ddr2 של עד 2gb מערך הזיכרון (2 x 512 mb) כונן דיסק קשיח פנימי 120 gb sata hard disk drive 5,400 סל"ד סוג הכונן האופטי super multi dvd writer (+/-r +/-rw) עם תמיכת double layer (שכבה כפולה) מאפייני המערכת מודם מודם 56k במהירות גבוהה ממשק רשת ממשק רשת משולב אתרנט 10/100bt טכנולוגיות אלחוט 802.11b/g wlan יציאות קלט/פלט חיצוניות 2 יציאות usb 2.0, יציאת vga אחת, מחבר מודם rj11 אחד, מחבר אתרנט rj45 אחד, יציאת s-video tv, יציאה א…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב טוב ובעיקר אמין לפיתוח וגרפיקה דו-מימדית. ראו בקשה מסודרת. תודה! 1) מה התקציב המקסימאלי? 3800 ₪. a) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. b) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 800 ₪. 2) מה שימושי המחשב: גרפיקה דו-מימדית, פיתוח, הרצת מכונות וירטואליות, הרצת Hackintosh, גיבוי נתונים (מעתיק לכונן נוסף ובמקביל מעלה לענן). a) תוכנות עיקריות: חבילת תוכנות אדובי (פוטושופ, אילוסטרטור וכיו"ב (פרנסה), VMWARE (פרנסה), Visual Studio (פרנסה), VLC (תדיר). 3) ציוד הקפי: אין צורך (קיים: שני מסכי EIZO) 4) עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8: 7. 5) האם מתוכנן אוברקלוק (OC): לא. 6) מתי מתוכננת קניית המחשב: ח…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גילשה באינטרט והזרמת מדיה לTV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 24" של סמסונג. מסך סוני ברוויה 40". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -אין צורך בידסקים קשיחים, מארז וספק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 8, המחשב מיועד לסל…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-