עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by panda2004,

אהלן, מטרה: מחשב סטודנט דרישות סף: תקציב מקסימלי - עד 5000 שקל. אין אפשרות לחרוג. גודל מסך מקסימלי - 13.3 (אפשר לשקול גם 15") אין צורך במערכת הפעלה / אופיס משקל - 1.7 ק"ג במקסימום זיכרון - 4 ג'יגה RAM רזולוציית מסך - אין צורך ברזולוצייה גבוהה מדי חיבורים - 3 כניסות USB, כניסה אחת HDMI מהירות זיכרון - לפחות 1066 מגה הרץ DDR 3 מקלדת - עדיפות למקלדת של ThinkPad סוללה - מינימום 4 בטריות (6 בטריות - יתרון) הערות מיוחדות: - חברת Dell / ASUS מחנות בעלת פריסה ארצית. - אשמח גם לקישור לביקורת / סיקור באינטרנט. - סתם ל Reference, היה לי את המחשב הזה בעבר והייתי די מרוצה ממנו עד שהוא נדפק תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רצוי מתחת ל-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, לדוגמה: Star Citizen, Battlefield, Planet Side 2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף, נמצא בחדר עם עוד אנשים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורות לא חשוב, משקל לא משנה, עדיפות ל-mid-tower 7. …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by קונה מחשב,

אני צריך מחשב ב6000 שקל בלי מסך. מחשב שיהיה טוב למשחקים חדשים. רוצה שיהיה בו צורב DVD טוב, עדיף NEC כי הוא הכי טוב וגם זול. צריך שיתקינו במעבדה. צריך כרטיס מסך טוב. אממ, לא צריך מערכת הפעלה. צריך עכבר אופטי, לא צריך מקלדת משוכללת. לא צריך רמקולים כל כך משוכללים, שיהיו נורמלים. אממ זהו נראה לי, אם יש שאלות תשאלו.

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני מתלבט לגבי שני הדגמים הנ"ל: http://ksp.co.il/?uin=20796 http://ksp.co.il/?uin=19686 מה אתם אומרים?? ובכלל מה אתם אומרים על המעבד של הלנובו - E1-2100 AMD , לעומת המעבד של הסמסונג 2117U של אינטל?? המחשב אמור לספק בעיקר לכתיבת מסמכים וגלישה פשוטה באינטרנט. אך כדאי שיחזיק מעמד ולא ימות בקרוב... תודה אבי

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  5. המפרט אינו כולל כרטיס מסך. מה אתם אומרים? זה כדאי?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by tomer12345,

אני בונה מחשב שיחזיק לעוד כמה שנים טובות: בתקציב של 5000+ בעיקר למשחקים.. מעבד:Intel Core 2 Duo Quad Q6600 2.4GHz 8MB 1066MHz Box לוח אם:Gigabyte GA-P35-DS4 intel core 2 duo זיכרון: Geil DDR2 Value Dual Channel kit 2048MB 800MHz CL5 כרטיס מסך: Sapphire Radeon X1950 XT 256MB PCI-E דיסק קשיח:Western Digital WD3200KS 320GB SATA2 16MB, 7,200RPM מארז:Jsp-Tech H-550 side window ספק כוח:M-Com P-3/4 20pin ATX 600W צורב DVD:LG GSA-H62N X18 SATA Bulk מה דעתכם על המחשב, האם הוא יחזיק לי לכמה שנים טובות והאם צריך להוסיף דברים או לשנות?... תודה על העזרה..

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. טוב זהו פעם אחרונה שאני מתחיל נושא כזה אני פשוט רוצה לקנות את המחשב שבוע הבא ואני צריך את דעתכם הכנה כמובן שיש מקום לשיפורים אבל חריגה מקסימלית תהיה עד 3100. שני המפרטים נלקחו מאגף המבצעים של KSP - המחשב אמור להחזיק 3 שנים ושיוכל להריץ משחקים בסבבה לא בהגדרות מטורפות - כמו כן כרטיס מסך חדש יגיע כשיצאו כרטיסי DX10. 1) מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB כרטיסי מסך Powercolor X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z …

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by danvis,

היי כולם, קניתי אסוס U36S לצרכי לימודים לא מזמן, בפעולה שוטפת בזמן לימודים על שולחן - בהחלט אין בעיה של התחממות, אבל לפעמים אני משתמש בו במיטה וכשהוא יושב על השמיכות אני מרגיש שהוא מתחמם ושאני שם יד מתחתיו הוא ממש חם. אני מחפש משטח קירור למטרה של עבודה עם הנייד במיטה, משהו מתכוונן יהיה נחמד. מחיר עד 150-200. תודה! (:

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. הנני חבר חדש, נפעם מכמות הידע המצויה כאן, וכנראה פחות ידען מהרוב פה. כרגע אני בשלבים של הגדרת מפרט. האמת שאין לי עד היום שום חיבור עם "עולם ה-AMD", ונראה שכאן הדבר די שולט. אשמח לקבל מידע והכוונות שיעשירו את בורותי בכך. בכל מקרה, כשלב ראשון, חשבתי על P4 2.8 800 HT עם לוח Asus P4P Delux (או ללא ה-Delux). האם זוהי "התחלה טובה"? מה המקבילה ה-AMD-ית. כל עצה תתקבל בתודה.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום רב לכולם, אשמח להתייעץ איתכם. אני מתחילה ללמוד תקשורת חזותית שכוללת בתוכה לימוד תוכנות עיצוב של אדובי כמו פוטושופ וכו' ותוכנות שונות של איור ואנימציה. אשמח לעצות איזה מחשב כדאי לרכוש, הבנתי שהמרצים אצלנו ממליצים יותר על macbook ואם לומר את האמת אני לא אוהבת את אפל גם בגלל המחיר וגם בגלל ההגבלות המפגרות שלהם. בכל מקרה אני מחפשת מחשבת עם מעבד Intel core i7, 16GB , מהירות כונן קשיח SSD, וכרטיס מסך של NVIDIA מעניין אותי לדעת אם לדעתכם יש עוד משהו שחשוב שאבדוק על מחשב מלבד אלו. אם מישהו מכיר את המחשב הזה אשמח לדעת מה דעתכם עליו https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1004150 ומה דעתכם על חברת לנובו? או כל מחשב נייד אחר שאתם…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום לכולם!!! רציתי לשאול מה אתם אומרים על מפרט המחשב הבא שאני יציג בפניכם לפני שאצא לרכישתו. המפרט בנוי למשחקים הכי כבדים כיום בשוק ובעתיד, באיכות הכי גבוהה, ואוליי קצת אוברקלוק פה ושם המפרט הוא: לוח אם : ASUS Striker Extreme מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 זיכרון: 2GB DDR2 800FSB PC2-6400 כרטיס גרפי: PNY Geforce 8800GTS 320MB כונן קשיח: Western Digital WD2500KS מארז: Sagitta Raidmax מערכת הפעלה: Microsoft Windows Vista Home Premium 64Bit Hebrew ספק כח: OCZ GameXStream 700W כונן CD: ASUS S520B Black צורב+ קורא: SONY AWG170AB2 כונן …

• 32 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1350 פחות או יותר . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי דפדפן ומשחקי מחשב קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 /1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  13. שלום אני צריך עזרה בקניית מחשב לאחיין שלי התותח גיימינג. תקציב: 3.5K אפשר לחרוג עד 4K. שימושים: נטו גיימינג. חנות עדיפה: אין. העיקר חנות מומלצת ושיהיה יחס מחיר לביצועים טוב. ציוד היקפי: צריך מסך מקלדת(רגילה נוחה) ועכבר - קטן וקל שמתאים לילד. לא לוג'יטק! לא מתוכנן אוברקלוק וכו' וכו' שיחזיק מעמד כמה שיותר ואם אפשר שיהיה ניתן לשדרגו בעתיד, מה טוב ! תודה רבה חברים.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by shuliaf,

היי, נשפך לי מים רותחים על מחשב נייד וכרגע הוא לא פועל. אני רוצה לקחת אותו לטכנאי אבל שלא יוכל לשחזר ממנו את התוכן. מה אני יכולה לעשות???

15. אני רוצה לקנות מחשב נייד 15'' ללימודים שנה הבאה בין ה2000-3000 שקל כ"מ לא כלכך חשוב מאחר שמשחקים רק יפריעו לי ללמוד ולזה יש את המחשב החזק והגדול בבית חח ... הדגש יותר על ביצועים טובים כדי לשמור על מחשב מהיר ואיכותי לזמן רב יותר לכן שמתי דגש על קניית מעבד I3 ולא מהדור הישן .. יותר זכרון בראם וסוללה שלפי מה שראיתי לא כלכך שונה היום בין שאר המחשבים (כולם כמעט 6 תאים וזמן סוללה תלוי בעוצמת המחשב) דגש נוסף שראיתי הוא שבדגמים מסוימים אני יכול להשיג גם יציאה אחת של USB3.0 שהוא נאמר להיות מהיר מספיק להעביר סרט HD בדקה השאלה אם כדאי להשים דגש על רכיב זה או לחסוך כמה מאות שקלים ולקבל את אותם הביצועים ללא זה(ועוד כמה קשקושים בלתי נחוצים) מגגול מהר של הרכיב החדש ראיתי מאמר באתר שבו כ…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה בדפדפן ומסמכים (word, excel וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. היי, אני מעוניינת לבנות מחשב חדש-ישן, אבל כבר יש לי חלק מהרכיבים, אז לא צריך להחליף הכל לדעתי. אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת, אם בכלל שווה להשאיר את החלקים או להחליף הכל. המחשב הוא לצוריכ סרטי blue ray ומשחקים כבדים כגון starcraft 2 וכ'ו. (צורב יש לי וגם דיסק קשיח, אז אין צורך באלה ). אלה הרכיבים שיש לי אם בכלל כדאי להשתמש בחלק מהם : מסך : Samsung 931BW מעבד : Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz לוח אם : Gigabyte GA-945P-S3 כרטיס מסך : ati radeon x1950 pro 256MG זכרון פנימי : 2 כרטיסים של : (G Skill F2-6400CL5-1GB (DDR2-800, 400 MHz 2 כרטיסים של : (SuperTalent SUPERTALENT- 500MG (DDR2-667, 333 MHz אני מעוניינת במארז חדש וכרטיס רשת חדש. התקציב הוא עד 3000 ש"ח בתקווה שז…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by D.Apsentel,

מה עדיף לקנות? [table][tr][td] זה: מעבד: [/td][td] AMD X8 FX-8120 AM3+ (3.1GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1061 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] GIGABYTE GA-990XA-UD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪700 [/td][/tr][/table]או זה: [table][tr][td] מעבד: [/td][td] INTEL 2500K : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1095 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] ASROCK Z68 EXTREME 4 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪903 או שזה: [table][tr][td]מעבד:[/t][/t][/t][/t] [/td][td] INTEL 2500K : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1095 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] ASROCK Z68 PRO3-M - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪644 ה…

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by exhibit96,

אני רוצה לקנות מחשב נייד לצפייה בסרטים ומשחקי מחשב. התקציב שלי הוא בין 2000-3000 ש"ח 1.איזה מחשב כדאי לקנות? 2.כדאי לקנות ב-EBAY? ראיתי ששמה המחירים הרבה יותר זולים 3. אם לא ב-EBAY, אז באיזה חנויות בארץ כדאי? 4. מה ההבדל בין ליבה כפולה למרובעת והאם מרובעת מומלצת?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  20. Started by basil,

אני רוצה לקנות מחשב חדש ... יש לי תקציב 10000 שקל האם אני יכול לקחת משהוא טוב במחיר זה ? אני רוצה אותו עם מסך דק +מקלדת+עכבר תודה לכם ..

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום לכולם. אני מנסה להרכיב מפרט לאמי המבוגרת שיחליף את הקיים - ישן וחלש, תופס נפח יקר בתוך נישה לעבודה, ובעיקר מרעיש. מתכוון להציב את החדש במארז שוכב ושקט על מדף מעל המסך במקום לידו. להלן התיחסות לשאלון ומיד המפרט שהרכבתי כטיוטה ושאלות מיקוד: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש טעם. לא על חשבון שקט. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3K אם יש הצדקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כללי - אינטרנט, אופיס, משחקים קלים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

22. יש לי שנאי של דל שמחבר צד הלפטופ נשבר. יש דרך לתקן אותו במעבדה? כדאי להחליף או לקנות חלופי חדש? שנאי רגיל באותו זרם יעשה את העבודה?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by yan2411,

קבלתי את המפרט הנ"ל בגדול זה בול התקציב שבקשתו במחירים של אילת. (מצד שני לא מעוניין להוציא סכומים שאין לי בהם צורך) בקטן. ציינתי שזה לגיימינג לייט ואין לי שאיפה או חלום להריץ משחקים בהגדרות מטורפות. בעיקר סימולטורים טיסה ונהיגה הבנתי שאני יכול להסתפק בלוח אם קצת יותר פשוט ומעבד איי 5 שזה אופטימלי למשחקים ועוד משהו אולי בכלל מחשבי amd כי נאמר לי שהדור הנוכחי של אינטל לא יתמוך בפיתוחים עתידיים או משהו בסגנון תודה רבה מעבד C14700FT Intel Core i7 14700F / 1700 Tray קירור למעבד ETIANP50I מאוורר למעבד Coolleo Etian P50i לוח אם GB760MGAMINGXAX Gigabyte B760M GAMING X AX זכרון…

24. שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה על פי הפירוט הר"מ. תודה! 1. התקציב: 4,500 ₪, לנצל את כל התקציב, ניתן לחרוג עד 500 ₪. 2. שימושים: עבודה משרדית, פיתוח אתרי אינטרנט, עבודות גרפיקה. תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פוטושופ (כבד), VMWARE (מכונות וירטואליות) (כבד) 3. ציוד הקפי: אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 6. אוברקלוק: לא מתוכנן 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. אזור המרכז. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 7 ימים מהיום. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אשמח לראות SS…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. איך עושים את זה? באתר של לנבו כתוב ללחוץF11 כשהמחשב עולה ואז מופיע אופציה לשחזור , לי מופיע רק את המערכת הפעלה ובדיקת זכרון . לא קיבלתי עם המחשב דיסק DVD או כל דיסק...

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים