ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד קטן ויעיל ללימודים. חשבתי על הWIND בעיקר בגלל המשקל. שאלתי היא אם הוא יוכל לתפקד כמו שצריך עם תוכנות כבדות כגון MATLAB, maple, eclipse ותוכנות שכסטונדט להנדסה אפגוש בעתיד? בתודה מראש, אריאל
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, למידה דרך האינטרנט, סרטים וטיפה משחקים (לא משהו כבד) * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא כבד מידי עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב, רק שלא יהיה קצר מאוד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? רצוי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא כלכך מבין בזה * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שיגיע ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) תקציב: 2000+- (אפשרות חריגה של 250 שח) …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה המצב יש לי לפטופ עם ווינדוס 7. הלפטופ בסדר עם 2 גיגה זיכרון. הלפטופ (של לנובו)עבד טוב עד עכשיו אבל פתאום התחילו לקרות דברים. אם אני סוגר את הלפטופ ופותח אותו אחרי כמה זמן המאוורר שלו מתחיל לעשות רעש חזק ואז הלפטופ נכבה. לאחר שהוא נכבה (וגם סתם ככה אם אני עושה כיבויי רגיל) ואני מפעיל אותו מחדש הוא מגיע לאיזור שהוא כותב STARTING WINDOWS ויש את הציור המתנה של 7, פתאום שומעים את המאוורר שוב עם טורים בוהים ואז הוא נכבה. לאחר מכן אני פותח אותו שוב הוא שואל אותי אם אני רוצה להפעיל את המחשב במצב בטוח, אני אומר לו להפעיל הפעלה רגילה -ואז שוב אותו סיפור-מאוורר עושה רעש והמחשב נכבה. אחר כך אני מדליק אותו שוב ואז הוא אור לי שהייתה בעיה בהפעלה ושואל אותי אם לעשות STARTUP REPAIR או…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף מחשב. השימושים שלי הם כאלה: - 40% - גלישה באינטרנט - 30% - צפייה בטלוויזיה - בעיקר סדרות מהרשת. - 15% - עבודה/לימודים - תוכנות office וכלי פיתוח למיניהם (בעיקר עריכת טקסט, לא צריך כוח עיבוד מסיבי בשביל זה). - 15% - משחקים אני מעוניין לבנות מפרט שיענה על הצרכים הנ"ל בצורה סבירה. אני חושב שהמרכיב החשוב ביותר צריך להיות מסך איכותי (כ 2000 ש"ח?) ועדיין מאוד מתלבט בנוגע ל widescreen or not. אני לא מתכנן OC (לפחות לא בשלב הראשון). עדיף שכרטיס המסך יתמוך ב video in. אפשר למתוח את התקציב במעט. אין צורך לכלול ציוד היקפי. אני יכול לחכות מעט עם הרכישה, כך שאם שווה לחכות קצת בשביל משהו - אנא ציינו זאת, אני כבר זמן רב לא עוקב אחרי השוק. המלצותיכם?
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום רב. אני משתמש ביתי שלא מרבה לשחק במחשב מלבד דברים בסיסיים כמו אינטרנט, אופיס, פוטושופ וכו'. קיבלתי מפרט למחשב במחיר של 2800 ש"ח ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו להלן המפרט Motherboard - Asus P5K/EPU Processor - Intel® Core2 Duo E8500 3.16Ghz 6M" Memory - OCZ 1GBX2 1066Mhz CL5 Hard Disk - WD 640GB SATA DVD-RW - LG SATA X20 שנה אחריות Gigabyte Card - G-Force 9500GT 1GB Case - Aluminum 1665 Power Supply - Thermaltek 450W Microsoft Keyboard - Wired 500 Microsoft Mouse - Basic Optical USB Black אשמח לקבל עזרה.
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. מעדיף לא לרדת מ- 1600x900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת עם Numpad יכולה להיות נחמדה, אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך…
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום וברכה לכולם, אני פונה אליכם לעזרה בבקשה בנוגע למחשב נייד חדש, התקציב שלי עד 2000 שקל (מעדיף פחות) השימושים שלי במחשב יהיו נטו עבודה משרדית וסרטים . חשוב לי מראה נחמד מעבד טוב שלא יתקע גם ושלא יהיה יותר מדי קטן. תכף הבלק פריידי והייתי רוצה לסמן כמה אופציות מעניינות אז אשמח להמלצות שלכם ועל הדרך לחוות דעת על המחשב הבא: https://www.ynetshops.co.il/Prod/145123/?gclid=CjwKCAjw0On8BRAgEiwAincsHJ86d4ekOSVWiP4_55QRyPHZegXGCup9JxVKoU49Jq58k_g-a_CuYRoCTMUQAvD_BwE חברים המון תודה מראש !
-
- 4 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא כל כך מכוון בנושא המחשבים הניידים ולא יודע מה הולך היום בשוק , איזה טובים יותר ואיזה פחות אז הייתי רוצה לקבל מכם עזרה להצעת מפרט מחשב נייד.התקציב הוא גג 3500 ש''ח , לא לחרוג , עדיף לחסוך אבל אם צריך אז לנצל את כל ה-3500 .הנייד מיועד לשימושים פשוטים , צפיית סרטי HD וגלישה באינטרנט , אז זהו , אני מקווה שלא חסר פרטים , אם כן אז תגידו לי איזה ואני אכתוב. מטרות המחשב? עבודות משרדיות , גיימינג קל וצפיית סרטי HD . גודל המסך? 15.6 . משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי (אני לא יודע כל כך מה הוא המשקל הרצוי לניידים היום , שלא יהיה כבד מידי). האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר לדעתי זה יותר טוב. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESAT…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכם, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד שנה א' ! ( קולולולול ). המחשב ישמש אותי כאמור ללימודים בעיקר, אך גם למשחקים ( FPS בעיקר, לא בהכרח הגדרות גבוהות ) וכמובן לסרטים HD. אני משתמש "כבד" יחסית במחשב, ולכן למרות שהדרישות שלי לא בשמיים, אני משקיע יותר ממה שאני כנראה צריך בשביל שהמחשב יסחוב 4 שנים ושאני אהיה מבסוט (כמה שאפשר כמובן..) והרי התחזית: * גודל המסך? 14* משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? הולך לשבת איתו בלימודים, כנראה שיהיה איפה לחבר אותו.. ככה שאין דרישה מיוחדת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, * בלוטות? עדיפות * גודל מינימלי של כונן קשיח? מהירות 7200 (נפח פחות חשוב, יש לי טרה חיצוני…
-
- 1 תגובה
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב גיימינג שנרכש לפני כשנתיים וחצי וברצוני להפוך אותו ל HTPC. זה המפרט הנוכחי שלי: מעבד: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray מאוורר: Scythe Mugen 2 Rev B לוח אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 CHIPSET זכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G - x2 כונן קשיח: Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ כרטיס מסך: Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 צורב LG GH22 SATA x 22 Black מארז: Gigabyte Case AURORA 570 GZ-FA1CA-ASS Silver ספק כוח: SeaSonic M12II 620Watt 80Plus Bronze הבעיה העיקרית עם המחשב היום שיש לו מארז ענק שאינו מתאים לסלון. ואני מעוניין להחליף את המארז המפלצתי למארז יותר קטן ומתאים לסלון ביתי ברצוני ו…
-
- 5 תגובות
- 29.7k צפיות
-
-
שלום שלום ותודה מראש ממני ילדה אבודה בעולם של גדולים! התחלתי ללמוד בבצלאל עיצוב תעשייתי עם מחשב מקרטע שזמנו קצוב. לצורך לימודים הנמשכים 4 שנים ובתקווה שהמחשב יסחוב גם אחרי אצטרך את עזרכתם בבחירת המחשב המדוייק. החלום על מקבוק התנפץ משום שתוכנה חשובה וכבדה בשם "SOLIDWORKS" רצה רק על ווינדוס ולכן אבקש את המלצתכם למחשב העומד במפרט הבא אך הכי דומה בעיצובו למחשבים של אפל (כבשה!) משמע דק וחלקלק. ממש אודה אם תשלחו לי אופציות רלוונטיות . וגם אשאל את דעתכם על WINDOWS SURFACE - הוא סתם יפה ויקר או מה הקטע שלו ? תודה רבה3>3>
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר דיונים מעמיקים בפורום בניתי את המפרט הבא. מהחנות TMS . אני ספקן רק לגבי הלוח אם והאם הוא יתמוך בכרטיס. אם יש הצעות ללוח טוב יותר עד 6K אשמח לשמוע. לא מוכן להתפשר על ATI (תקראו את ההכרזה האחרונה של אדובי). מבקש הצעות ייעול לגבי הלוח. ועוד שאלה למי שמכיר את החנות - האם ניתן להרכיב במקום את המחשב, ואם אני מזמין ובא לקחת כמה ימים מראש להזמין? אנא שוב הצעות לשיפור אחרון ללוח. Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX ¤1671 1 יצרן Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤109 1 יצרן Coolermaster CM 690 Black - In Stock ¤399 1 יצרן Glacialtech 120mm Case Fan Entering Bearing 18dba 36CFM ¤38 2 יצרן Corsair 550VX 41A @ 12V ¤536 1 יצרן LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black…
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
היי, בהמלצת Chevy, רכשתי את הדגם E330 I5 3210M, התקנתי עליו win 8.1 חוקי והכל עבד יופי. לאחר חיפוש ברשת לגבי דרייברים מתאימים (כפתורי fn לא עבדו וכו') הגעתי לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/510253-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330#.UzQM3PmSxp1 ובהתאם להמלצה בדיון, התקנתי את התוכנה מבית לנובו שעדכנה כל מה שצריך. עכשיו כפתורי fn עובדים, אך אני לא מצליח להתחבר לרשת. ערכתי את כל בדיקות החומרה שכלולות בתוכנה והכל חזר תקין. עצות?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סוף סוף אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט הזה AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM - 225$ Motherboard 130$ max: מחכה שיצא NFORCE 4 ואז אני קונה את אחת הגרסאות עם SLI - 2x Kingston HyperX 240-Pin 512MB DDR2 PC2-5400, Model KHX5400D2/512 - OEM - 310$ Albatron GeForce 6600GTV SLI 128MB DDR III - 1280NIS Western Digital 80GB 7200RPM SATA Hard Drive, Model WD800JD, OEM Drive Only - 66$ NEC 1.44MB Black Internal Floppy Drive, OEM - 7$ Thermaltake - Silent PurePower 410W (W0035) - Passive PFC - 360NIS Thermaltake Xaser III Lanfire - Aluminum Case - 700NIS אני יקנה עוד כ.מסך כשיהיה לי עוד כסף. המחירים נלקחו מפנדה, זיגזג…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז כמו שרשום בכותרת, אני מחפש לקנות מחשב נייד: תקציב: סביבות ה-4000 ש"ח, אהיה מוכן לעלות קצת בשביל משהו ששווה את זה. שימושים: אני רוצה מחשב שיוכל להחליף בכבוד את המחשב הנייח הישן שלי ושיוכל לספק כל צורך אפשרי כמו שצריך - אמנם הוא ישמש חלק גדול מהזמן ללימודים (אני סטודנט), אבל אני רוצה שתהיה לי האופציה לשחק על הגדרות סבירות גם במשחקים חדשים, ולראות סרטים כבדים בצורה חלקה (הוא ישמש לא מעט לסרטים...). מבחינת גודל ומשקל אני חושב על מסך בסביבות ה-15.6 אינץ' (נראה לי שיותר מזה יהיה גדול מדי...) ושלא יהיה כבד יותר מדי(אני לא יודע להגיד בדיוק כמה אבל בכל זאת אני הולך להסתובב איתו כל היום בלימודים). בקשר לסוללה ויציאות מיוחדות - לא כזה קריטי שיהיה זמן סוללה ארוך, אבל כ…
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לכל העונים:) אני מתחיל תפקיד כ RPA (אעבוד בעיקר על UIPath) ויש לי תקציב של עד 6000 שח לרכישת לפטופ. אשמח ללינק למחשבים שיוציאו את מקסימום הפוטנציאל מהסכום. ישנם תכונות בסיסיות שהמחשב צריך לכלול: Core I7 512 SSD 16 GB 15 אינץ' ומעלה תודה מראש! שראל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח. לא מתאפשרת חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות ברמה נמוכה. שימוש עיקרי בתוכנת UIPath. תפקיד RPA. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם …
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
-
-
הי, מחפש מחשב למשחקים בסביבות 3500 ש"ח . יש לי מסך , עכבר , מקלדת וצורב . חשבתי על מפרט הנ"ל : הרכבת מחשב במעבדה 185 ש"ח Compucase super Midi Tower CI 6A19 315 ש"ח AMD ATHLON XP 2600 ORIGINAL BOX 590 ש"ח Abit NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 505 ש"ח WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM 415 ש"ח ELSA FALCOX 960XT 128MB ViVo 999 ש"ח PQI 512MB DDR 400MHz PC3200 Gunmetal 2.5-3-3-7 570 ש"ח האם כדאי SAMPRON על AXP ? האם הכרטיס מסך מספיק חזק ? סה"כ 3,579 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 785 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 4000 שקל, לא מתאפשר חריגה...חשוב לציין שהמחיר הוא אחרי הורדת מעמ כי קונים באילת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות בPHOTOSHOP \ LIGHTROOM CLASIC כתחביב, והתחברות למחשב מרחוק לעבודה כ4 פעמים בשבוע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב אבל שלא ירעיש גם כמו טרקטור 6. …
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
אז ככה המחשב לא מעניין אותי איך הוא יראה אבל הכי חשוב זה המסך ... אני צריך מסך 19" דק... זה כל הדרישות .. מכיוון שבתקציב כזה אין הרבה אפשרויות ... (לבחור למשחקים או גלישה עריכה בלה בלה) אז פשוט אני צריך מחשב שיריץ משחקים כמו שצריך מהר... אינטרנט בלגנים הכל רגיל ... בקיצור 3.5K מסך דק 19" יפה! ויהיה מרשים .
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חשבתי על המפרט הבא מה דעתכם? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 906 צפיות
-
-
כונן קשיח, כרטיס רשת, הכל כבר יש. אני רוצה מחשב שיהווה פלטפורמה לשדרוג עתידי. זאת אומרת צריך לוח אם עם הסטנדרטים ההכי עכשוויים, RAM, וכדאי גם כרטיס מסך[אני משער שאחד שיותר טוב מה5200 שלי, יעלה בסביבות ה200 שקל].
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
מבקש ייעוץ/ מפרט לגבי רכישת מחשב מבוסס אינטל לגיימינג קל בטווח מחיר של 3500 ( חומרה בלבד )
-
- 0 תגובות
- 496 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מחפש חנות/רשת חנויות שמוכרת מחשבים באזור תל אביב ( עם עדיפות לסניפים נוספים באזור השרון ) ע"מ לקנות לי מחשב נייח, מיני לפטופ ללימודים ולפטוט לאבא שלי. חשוב שהחנות תהיה אמינה , הוגנת ובעל מוניטין טוב. מטרות המחשבים : 1) מחשב נייח - לטובת משחקים, אך בעיקר המשחק Battelfield 3 . 2) מיני לפטופ ללימודים לסטודנט - אחרי הרבה בירורים הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות מיני ולא רגיל מהסיבה הפשוטה שככל שהמשקל הפיזי יעלה סביר להניח שאני אסחוב אותו פחות פעמים איתי לאוניברסיטה.. 3) מחשב לפטופ לצרכים משרדיים עבור אבי. את הבקשה לניידים אעביר לפורום ניידים. דרישות מומלצות עבור המשחק : OS: Windows 7 64-Bit Processor: Quad-Core CPU Memory: 4 GB Hard Drive: 20 GB Graphics Card:…
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מפרט לצורך תכנות בעיקר,הרצה של תוכנות כמו VISUAL STUDIO ,הרצה של שתי מערכות הפעלה במקביל Linux ו Windows ומדי פעם משחקים, ללא OC אני רוצה מחשב מהיר לכן חשבתי על Athlon X2 6000+ ככה שיחזיק מעמד עוד 3-4 שנים לוח אם ASUS M2A-VM ולגבי ההמשך אני צריך עזרה צורב DVD אני לא צריך כי יש לי כבר אז אני צריך רק זכרונות 2GB דיסק קשיח 250GB מארז קטן כמה שאפשר + ספק בסיסיים (ראיתי בסביבות 250 שח) כרטיס מסך בסביבות 400 שח (חשבתי על X1650 pro) אם אפשר להרכיב את המפרט מ TMS.co.il או לתת המלצה על חנות טובה אחרת באזור חיפה תודה
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-
-
ASUS K550C. ב- Boot Menu יש רק את הדיסק הקשיח, אפילו לא CD. גם ב-BIOS תחת BOOT כנ"ל. יש שם דבר שאף פעם לא ראיתי: Add New Boot Option. וכשנכנסים: יש שם אפשרות להגדיר Boot אבל אבל צריך להגדיר שם מערכת קבצים ו-Path. מה זה הדבר הזה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-