עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הרכבת מחשב: [..] סט מקלדת ועכבר חוטי GENIUS KM-110X - כולל רוסית ₪64 מסך: [..] SAMSUNG 22" S22C450M ₪798 מעבד: [..] INTEL 4460 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - TRAY ₪902 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H81M-S2H ₪270 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 CL11 ₪203 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE R9 380 NITRO 4GB OC GDDR5 - RETAIL ₪1205 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 BLACK SATA ₪87 מארז: [..] ANTEC GX300 + ANTEC HCG-520W ₪464 רמקולים ואוזניות: [..] LOGITECH (2.0) Z120 ₪74 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 11 GT REV.2 ₪61 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיו…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Judas Iscariot,

השאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 13K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? האינטרס לחומרה טובה עולה על האינטרס לחסכון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות תלת מימד/פוסט ועיצוב גרפי, טיפה גיימינג. שיוכל להריץ HD כמו שצריך אבל זאת לא דאגה עיקרית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאיה, מאדבוקס, אפטראפקטס, פרימייר, אילוסטרייטור, פוטושופ, בלנדר, טיויפיינט. רמת השימוש בכולן גבוהה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שיוצא ומעניין -לאילו הגדרו…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום חברים, אשמח לקבל המלצה למחשב טוב לצרכים בסיסיים של גלישה, חשוב שיהיה מהיר וקל ושגודל המסך יהיה 15.6. אני לא נותן מחיר כי ברור לי שלא יהיו כאן הצעות מוגמזמות מידי למחשב עם צרכים כאלה בסיסיים. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by mercenery,

שלום הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב ב11 אלף שקל אני צריך את המחשב לעיצוב גרפי כבד משחקים ואולי גם לאוברקלוק תלוי במעבד שאני שאני אקח בסוף (אני מעדיף בלי). אם יהיה אפשר להרכיב מחשב כזה ב10 זה יהיה יותר טוב. אם אפשר במפרט גם לוח אם SLI אני רוצה לקנות עוד כרטיס בעתיד , קחו בחשבון שמערכת העפלה שבמחשב הזה צריכה לטוס אז לא יזיק רפתור. לא כלל ציוד היקפי ולא כלל מארז- מה דעתכם ? כמות. מוצרים סה"כ 1 AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX 2,380 ש"ח 1 Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan 240 ש"ח 1 MSI K8N Diamond nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 1,625 ש"ח 1 GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel 1,520 ש"ח 1 Westren Di…

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by yali,

אני מתחילה תואר באוקטובר במדעי המחשב וזקוקה למחשב נייד. הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בסביבות 3000 (ואם יש פחות אז מה טוב), מעבד של לפחות I5, מסך נוח לתכנות ועבודה ממושכת, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, זיכרון פנימי של לפחות 4GB והכי חשוב, שיהיה במשקל נמוך ככל האפשר (הצבא מספיק גמר לי את הגב, לא צריכה עוד בעיות מהלימודים). אם אפשר פירוט של דגמים וחברות אני אשמח, תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. טוב אז אני צריך כאמור את חוות דעתכם על המפרט הזה למשחקים שבניתי בתקציב של 3000 שקל בערך : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray ¤837 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600ay לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤443 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Hitachi Deskstar 320GB SATA2 16MB ¤251 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar320S זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤213 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce PX8800GTS 512MB PCIe ¤901 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV387 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤123 כמות:1 http://skypc.co.il/prod…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אך אם צריך לחרוג, לנצל אם המפרט כדאי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V, Neverwinter, ומשחקים כבדים עתידיים, כנראה NFS+היטמן ועוד משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): מסך 24 או 26 רחב, כנראה אעדיף 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Nahum Kaufman,

שלום לכולם, אני מועניין במחשב לעריכה 4K התוכנות בהן אני משתמש מצויינות למטה CPU: AMD R7 1700X Graphics Card: GTX 1070 Motherboard: MSI X370 Gaming Pro Carbon RAM: 32 GB DDR4 Storage 1: Samsung 960 EVO 500 GB M.2 SSD Storage 2: 2x HGST 4 TB hard drives Power Supply: EVGA G2 850W CPU Cooler: Corsair Hydro H110i Case: Enthoo Primo זה פחות או יותר המפרט שאני מעוניין לבנות אשמח לחוות דעת חוץ מהכטיס מסך והמעבד האם יש משהו שניתן להוזיל, האם המפרט הזה טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אשמח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. הי, רציתי לשאול מה דעתכם על המפרטים הבאים (ל-2 מחשבים שונים). המפרט בלינק הראשון צריך להתאים לעבודה עם גרפיקה, עיבוד תמונות, עריכת סרטי וידאו. השני מחשב לשימושים ביתיים - אופיס,אינטרנט ,סרטים. כאמור, התקציב בסביבות 4000 ש"ח, ורצוי מסך דק. אשמח לשמוע הערות/הצעות ייעול. תודה http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer6em.jpg http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer22jv.jpg

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. * מטרות המחשב : כתיבת עבודות גלישה באינטרנט צפיה בסרטים וסדרות ואולי גם קצת משחקים אם תצליחו למצוא משהו * גודל המסך?15.4-15 בערך אם צריך להתפשר אז אפשר עד 14 אינצ' * משקל רצוי?לא מפריע לי מצידי כל עוד פחות מ5 קילו לא מזיז לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בתקציב הזה אני חושב שזה לא הגיוני אבל סוללת שש תאים רגילה תספיק אם תצליחו גם 8 יתאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - יציאת DVI , לפחות 3-4 יציאות USB אם אפשר אולי שניה סוקטים לאוזניות אז יכול להיות נחמד אבל לא חובה * בלוטות? כן וכמובן רשת אלחוטית וחוטית בלי התקנים חיצוניים. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'גה ומעלה למרות שאם התקציב מאשר 250 יהיה שיפור גדול. * צורב DVD? כן אבל לא חובה אם זה בא על …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום לכולם, רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט שטני מעוניין לקנות בימים הקרובים ואם הספק והמארז מתאימים לחומרה המפרט הורכב בחנות tms.co.il מק"ט מוצרים כמות מחיר C4570T Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray 1 ₪911 GB85MD2V Gigabyte B85M-D2V LGA1150 1 ₪333 UCACO-AP111-GBB01 Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 1 ₪65 R928XOC3GD GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB 1 ₪1594 D38G1600CRN Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪340 GH22NS70 LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black 1 ₪106 COMPASSM הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה 1 ₪0 ST1000DM003 Seagate B…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אהלן, להלן מפרט, כמה entries לחלק מהסעיפים, לא בגלל התלבטות אלא בגלל פערים בין חנויות. המחשב מיועד למשחקים, רזולוציית full-hd, לא משחקי FPS תמיד, אבל על הגדרות מקסימליות. כמו כן יש שימוש לא מקצועי אך תדיר למדי בפוטושופ, עיבוד 2D, ההנחה שלי פה היא שדרישות החומרה העתידיות של חבילות פוטושופ, תהיינה דרישות של תוכנות ה3D של היום, כמו שבדר"כ היה עם פוטושופ. OC בינוני מתוכנן. מחשב שקט זה דבר בהחלט חשוב לי, אבל לא קריטי לגמרי. חלק ראשון - רכיבי הליבה, שלא יעברו שדרוג בשאיפה למשך 5 שנים ומעלה כמו desktop-ים קודמים שלי: 1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ל…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום, אני מחפש מחשב נייד עם GPS מובנה, לצערי לא מצאתי עדיין מחשבים כאלו באתרי המכירות. יש בכלל דבר כזה בארץ? אני מעוניין במחשב לצרכים משרדיים בעיקר, בתקציב של עד 3,500 ש"ח. לא חשוב לי גודל המסך, יכול להיות מ-10 אינץ' ומעלה. מה שכן חשוב לי: 1. יכולת עבודה טובה מבחינת מהירות (לא רוצה להמתין 5 דקות לפתיחת מסמך) 2. זמן סוללה ארוך ככל שניתן (למרות שאם ניתן לחבר למצת ברכב זה פחות קריטי) המחשב הזה בוואלה נראה לי ממש מעולה אבל חסר לו התקן GPS: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDELL3010 מישהו מכיר מחשב במפרט דומה שכולל התקן GPS? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אשמח לקבל המלצות גם על כמה דגמים בשוק. תוכנות שאני הולך להשתמש בהם: Visual Studio Eclipse Dev וירטואליזציה של לינוקס (החינמית) ומן הסתם פיירפורס, אופיס וכד'. האם בשימוש הנ"ל ניתן להסתפק במעבדים כמו Intel Atom ? (אני שואל כי אני מעוניין במחשבים 12-13 אינץ' בלבד). תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by tazok,

אני צריך מפרט רק של מעבד, כרטיס מסך, לוח אם וזכרונות. המפרט שלי כרגע זה P4 northwood 2800Mhz Asus p4c800 Asus GeForce 5900FX Kingston 512MB 400Mhz

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום, אני קונה לאחותי ליום הולדת שלה מחשב שיכלול בתוכו את הדברים שאפרט בהמשך. המחשב יהיה לשימוש להורדת מוזיקה ושמיעת המוזיקה וכן גם לשימוש בתוכנות האיסיקיו המסנגר וקצת גלישה באינטרנט. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. התקציב הוא בסביבות ה 3.5K ובמזומן 2. מטרות המחשב צוינו לעיל 3. ציוד היקפי - מסך דק, עכבר ומקלדת אלחוטיים אך אני לא יודע אם לקנות לה כאלה משום שהבטריות נגמרות מהר... חשבתי על העכבר של מיקרוסופט כמו שיש לי שמחליפים כול חצי שנה ומקלדת חוטית... מה אתם אומרים? וכן גם רמקולים לשמיעת מוזיקה [2.1] 4. צריך מיני מארז קטן ואני גם מחפש משהו ורוד או משהו כזה עם חלון ואפילו יש מצב גם לקטודה שפועלת לפי המוזיקה המתנגנת 6. שהמחשב יהי…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Vinnie Boombotz,

המפרט על פניו נראה סבבה לגמרי... אני ממש מרוצה ממנו... רק יש לי בעיה אחת. מה זה הכרטיס מסך הזה?! וגם, האם נראה לכם שהמפרט סבבה או שלא...? אודה לחוות דעת... תודה ויום טוב... General Operating System Windows Vista Home Premium 64-bit CPU Type Intel Core 2 Duo P7450 2.13G Screen 15.4″ WXGA Memory Size 4GB DDR2 Hard Disk 320GB Optical Drive Dual Layer DVD Burner Graphics Card Intel GMA 4500MHD Video Memory shared memory Communication Modem, LAN and WLAN Card slot 1 x Express Card Battery Life 4 hours Dimensions 14.20″ x 10.30″ x 1.10-1.40″ Weight 6.4 lbs. CPU CPU Type Intel Core 2 Duo CPU Speed P7450(2.13GHz) CPU FSB 1066M…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום, אני לומד פיתוח אפליקציות ומשחקים למובייל ויש לי מסך אחד 23.8 ברזולוציה 1920X1080. אני רוצה להוסיף עוד מסך כך שיהיה נוח לפתח. איזה רזולוציה מומלץ לקנות לטובת פיתוח? האם FULL HD מספיקה או מומלץ יותר וכמה? תודה

19. Started by shlomy8,

שלום, אחרי סקירה של מספר דגמים וחנויות נתקלתי בדגם הבא: ‏Dell Studio 1537 V9400‎ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7138 מעט מאד המידע שמצאתי על הדגם בחיפוש בגוגל, וכן המקום הנוסף שמוכרים אותו הינו בחנות שניידר מחשוב: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10755 והאחריות הינה של דל למשך 3 שנים (האם עצם היותי בעל מחשב דל מקנה לי אחריות של מקורית?) מספר שאלות לפני שאחליט על רכישה: 1. האם מישהו התנסה בדגם הספציפי הזה? 2. חנות מתחרה הסבירה לי כי דגם זה הינו "שיפור" לדגם שונה שעושים בחנות. האם זה נכון? 3. מה דעתכם הכוללת? * אני יודע שישנם אנשים שאינם קונים בKSP מסיבות אלו ואחרות- ולכן את הדעה האישית לגבי החנות נא להשאיר בצד. אם למישהו יש הצעות/הערות ו/או המלצות, אשמח לשמוע. בעקר…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Neus,

שלום רב! התחדשתי במחשב Dell Inspiron 3542 (לינק בזאפ). אשמח לשמוע מה דעתכם עליו, אך לא רק עבור כך פתחתי את הת'רד הזה. לא כלכך יצא לי לעשות שימוש במחשב נייד עד כה, ולכן אשמח אם תבהירו לי מספר דברים.. א.המחשב כולל מעבד חסכוני בחשמל מתצורת U. מדוע בתוך כשעה וחצי, עם שימוש לצורך גלישה בדפדפן בלבד, הסוללה כבר מגיעה ל50 אחוז?! ב.האם השארת כבל החשמל בתוך המחשב, כאשר הכבל עצמו לא מחובר לשקע, גורמת ל"פריקת הסוללה" ונזק לסוללה? מישהו שמע על כך משהו? ג.כשקיבלתי את המחשב עשיתי בו שימוש עד שהסוללה נפרקה לגמרי, ואז חיברתי אותו לחשמל לכ-20 שעות על מנת שהיטען עד תום (אני יודע שנדרשות פחות מ-20 שעות, פשוט לא נכחתי בבית), האם פעלתי נכון?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שלום לכולם, עברתי לדירת סטודנטים, המחשב הראשי נשאר בבית לשאר האחים, ואני מעוניין לבנות\לרכוש מחשב שולחני שפשוט מאוד יריץ לי GTA V על הגדרות טובות (טובות הכוונה שהמשחק ירוץ חלק על 720p). הבעיה היא שאין לי כמעט ידע בנושאים כאלה, ולכן אשמח לקבל עזרה. צפיתי בסרטון הבא: האם ניתן לממש דבר כזה גם בארץ או משהו דומה לזה דרך יד2, איביי או דרכים אחרות? אשמח בבקשה להכוונה. תודה

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by אוריפ,

היי! קודם כל רציתי להגיד תודה על העזרה שלכם בהמלצת המפרט למחשב החד של אחי. המפרט שבסוף נקנה הוא: 1. מעבד - AMD Athlon XP 2600+ Barton. 2. לוח אם - ABIT NF-7SL. 3. זכרון - סטיק אחד של סמסונג 512MB במהירות של 400 מגה הרץ, הפשוט. 4. דיסק קשיח - 80GB SATA של WD. 5. כרטיס מסך - R9800 פרו של MSI (זה עם הR360). 6. כונן 1.44 בצבע שחור (אין לי מושג של מי, אבל אני באמת לא חושב שזה מאוד משנה). 7. DVD - של TOSHIBS בצבע שחור. 8. צורב - X52X32X52 של LITE-ON בצבע שחור. 9. ספק - 350W של אנרמקס. 10. מארז - השחור עם הכסף של צ'נברו (הGAMING BOMB). 11. מקלדת + עכבר מולטימדיה של מייקרוסופט. 12. מאוררים - למעבד טיטן שנתנו לי בחינם (סיפור לפעם אחרת) ו120 מ"מ ג'נרי מאחורה. 13. מסך - 722 (או איך …

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Motherboard : Gigabyte GA-8IGX CPU : Intel Pentium 2.0GHz Hard Disk : Maxtor 40GB 7200 rpm Memory : DDR-RAM 256MB 3000 MUSHKIN Video Card : Gigabyte RADEON 8500LE Sound Card : Creative LIVE! Platinium 5.1 DVD-ROM Samsung 16/48 CD-RW Sony 32x10x40 Monitor : 19" Samsung 955DF Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Enermax 350W EG 365P VE Logitech OPTICAL CORDLESS KIT (Mouse + Keyboard SW - 5.1 1500W + CENTER + SUB GENIUS

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום לכולם, אני מתחיל השנה לימודים לתואר הנדסת חשמל ואלק'. הייתי שמח לשמוע על הצעות למחשב נייד פרקטי ללימודים מעדיף גודל מסך של 13.3 (15 נראה לי גדול מדי, מה דעתכם?) וכמובן, סוללה בריאה 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אני סטודנט, ברור שלנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב - לימודי הנדסה, על כל האספקטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - MATLAB, MS Office, Visual Studio 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. בניתי את המפרט על סמך ההמלצה למפרט גיימינג - http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137604&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D אבל אני אשמח שמישהו יעבור עליו ויראה אם הוא באמת מתאים למה שאני צריך אז כמה הבהרות (אני אענה גם על השאלון הסטנדרטי בסוף אבל אני לא בטוח כמה הוא תקף במקרה שלי ) - המפרט לא כולל כרטיס מסך אני מקווה לקנות שני כרטיסי radeon כנראה את הhd6990 אבל אולי אני אחכה לhd7990 בכל מקרה מה שבטוח זה שהלוח אם יצטרך להתמודד עם שני כרטיסים חזקים שיעבדו בעומס מקסימלי. אז חשוב לי לדעת שהספק כוח שבחרתי יוכל להתמודד עם הדרישות מתח וכן שהקירור של המארז יהיה אופטימלי (אני מקווה שבחרתי מארז טוב לזה אבל אני לא בטוח). כמו כן ראיתי שאפשר לקנות…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים