עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by IlanF,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות - צריך להריץ visual studio, intelij ו- photoshop/illustrator בלי להתאמץ יותר מידי וצריך תמיכה גם במכונות וירטואליות (vagrant) (לא ירוצו בו זמנית יותר ממכונה אחת או 2) משחקים - אם ירוץ עליו skyrim, fallout nv, the witcher 2 יהיה מעולה. אפשר גם להסתפק במשחקים פחות כבדים במידה ולא נכנס משהו בתקציב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.4" נראה די סטנדרתי. עדיפות למאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, א…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. בניתי בפברואר מפרט מחשב כדי לקנות באילת אך מסיבות אישיות בסוף לא רכשתי. בעוד שבועיים חבר מהמשפחה יורד לאילת והוא יקנה לי את הרכיבים של המחשב. אז המפרט הבא הוא עדכני עדיין לשוק? * הורדתי את הכרטיס מסך כי עוד מעט אינבדה וamd מוציאות לשוק כרטיסים חדשים והמחירים של הכרטיסים בארץ ירדו וגם הכרטיס לא נחוץ והכרחי לעכשיו, אז זה לא דחוף לי. המפרט שבניתי לפני שלושה חודשים: (ללא כרטיס מסך) דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4590 3.3Ghz - IR16 מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2x…

• 23 תגובות
    • 3.8k צפיות
  3. בס"ד שלום. יש פה קישור לשני מחשבים שאני מתלבט לגביהם איזה מהם עדיף.. רוצה מחשב שישרת אותי לתקופה ארוכה..מהיר מאוד..אמין וכו.. https://www.pc365.co.il/compare.aspx?p=3848,,3544,3848 מי שיוכל לעזור אשמח מאוד. גם מבחינת החברות איזו מהן עדיפה. יש הבדלים קטנים בין המעבדים האם הם קריטיים? איך זה משפיע? והאם מישהו יודע כמה אורך חיי הסוללה?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by smores,

שלום, אני צריך מחשב נייד חדש ויש באפשרותי לקנות בארה"ב - משפחה משם שמגיעה לבקר בארץ. מטרת המחשב - תכנות (סטונדט להנדסת תוכנה), סרטים. גודל המסך - 13.3" - 14" או 15.6" רזולוציית המסך - FHD (אין לי כל כך צורך בUHD). זמן סוללה - זמן סוללה ארוך, מאוד חשוב בשבילי. כונן קשיח - SSD 256GB לפחות. (או 1TB עם 16-32GB SSD). זיכרון - 8GB. העדפה לחברה: Dell, Asus, Lenovo תקציב - 5000 ש"ח / 1200 דולר. 1. ההתלבטות העיקרית שלי כרגע זה אם אני רוצה מחשב שהוא 13-14 אינץ' או 15.6 אינץ'. כי מצד אחד יש לי בבית מסך 24 שאני מתחבר אליו, אבל מצד שני יש לי עוד שנה באוניברסיטה שאני אקח אותו איתי. (והיום אני עם 15.6 ולפעמים הוא גם מעצבן אותי שהוא קטן). בכל מקרה אשמח לקבל הצעות גם וגם. 2. אשמח לשמוע המ…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: The Witcher 3, באטמן החדש. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …

6. היי אנשים אני מעוניין לקנות מחשב חדש אך לצערי אני לא מבין גדול בחומרה. תהיתי אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב שיתאים לי. אני סטודנט לאנימציה(3D) מה שאומר שאני צריך מחשב עם מעבד טוב שיתן כוח ברנדורים. בנוסף אני מאוד אשמח אם המחשב יוכל להריץ לי את ה Witcher 3 על High =p טווח מחיר של הוא 3000 עד 5000 ככה. ^^ תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -גרפיקה 3D ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya, Zbrush, Vray, Keyshot ב)…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by benzix,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שזורם לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ככה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ופיתוח אפליקציות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל ההכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 X ס192 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שניתן ( …

• 1 תגובה
    • 882 צפיות
  8. קיצרתי כי היה לי בעיית הקלדה: אני מחפש מחשב לכתיבה (השאיפה הרבה) ללימוד, לניידות, ולשימוש כמחברת. האם מקלדת thinkpad באמת משמעותית טובה יותר לעומת מחשבים אחרים? ומה לגבי עמידות ביחס למשקל? אשמח להמלצות שמשתוות. האם האפשרויות ב thinkpad yoga שוות את החסרונות שלו? מעדיף בעלי ניסיון. האם אפשר להשתמש בפתיחה של ה180 מעלות (לא 360) לכתיבה (כמחברת שטוחה) וכטבלט? מעדיף בעלי ניסיון. אשמח להמלצות לניידים שממלים את הצרכים שלי. תודה רבה. אני אשמח לכל תגובה, אני ללא ניסיון כלל עם מחשבים ניידים, אז תרחיבו את דעתי... יש לי בעיה באינטרנט, אני אשתדל להתחבר לעיתים קרובות.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by neo690,

לפי מה שהבנתי, זה לא סיפור להחליף עצמאית מדובר במחשב נייד lenovo שנקנה לפני כ5 שנים (את הדגם המלא אשיג בקרוב) איזה הארד דיסק אני צריך? ומה העלות? תודה לעונים!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  10. שלום לכולם, אחי סטודנט להנדסת מכונות ויש לו צורך להריץ Solid Works 2014 ו Visual Studio 2010. כמובן בנוסף המחשב הזה יהיה המחשב העיקרי שלו אז יש צורך גם לחבר לטלוויזיה לצורך צפיה בסרטים, עבודה עם אופיס ואולי אפילו גיימינג אם החומרה תתמוך. התקציב הוא 5K אך ניתן לחרוג במעט אם יהיה שיפור רציני ביכולות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביבות 15אינץ,מאט * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר קרוב ל FULL HD 1680x1050 או 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות מיוחדות Numpad יהיה בונוס נחמד * משקל רצוי? עדיף עד 3 ק"ג ניתן לחרוג אם המחשב יהיה משמעותית יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומל…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Dani Agronov,

מארז : corsair graphite 760t לוח אם : gigabyte gaming g1 wifi x99 מעבד: core i7 5930 כרטיס מסך : gigabyte gtx970 g1 gaming זכרונות ראם: 16gb ddr4 2400 ספק כח : seasonic 850 + 80 gold זיכרון פנימי : sshd 1tb

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  12. אשתי סוף סוף התפנתה לטפל בשדרוג המחשב הנייד והבחירה נפלה על Toshiba Portege Z30 בעיקר בגלל משקל/גודל מצויינים וחיבורי VGA/RJ45 מובנים שחשובים לה להרצאות. נותר לבחור בין 3 דגמים (הצעת מחיר מצורפת): Z30-B-119 - רזולוציית FHD, מעבד I5 דור אחרון, 6600 ש"ח Z30-A-1ET - רזולוציית HDR, מעבד I5 דור קודם, מודם 3G.LTE מובנה , 7100 ש"ח. Z30-B-10Q - רזולוציית FHD, מעבד I7 דור אחרון , 7100 ש"ח. בכולם 4 שנות אחריות, תחנת עגינה מקורית, 256GB SSD ו-8GB RAM בהתחלה הייתי נעול על הראשון אבל מניסיוני עם ה-UX30 של אסוס, FHD על 13.3 אינטש במקרים רבים קטן מדי ומשחקי DPI/זום לא תמיד עובדים. לי יש M3800 בגודל 15.6 ואפילו עליו FHD מעט גבולי... לשימושים שלה (סרטים, OFFICE ו-SPSS) אין ממש משמעות לד…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שלום לכולם לאישתי מת המחשב. כעת מחפשים משהו חדש. תוכלו בבקשה להמליץ? מחשב לעבוד עם תוכנות כגון: Office, גרפיקה - Photoshop', Corel Drow, Ulead, משחקים פשוטים ווידאו 15.6 - 17 inch 6-8 gb RAM 4-6 gb video HDD 500gb מינימום DVDRW מחפס לקנות באזור הדרום תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by itay_izra,

שלום אני מתכנן בקרוב לרכוש את ה flex2 i7 1tb.(8gb-ram) 14inch רציתי לדעת אם בעתיד אוכל להוסיף לו כונו ssd 500b בנוסף ל1tb hdd? חוץ מזה המחשב הנ"ל טוב ומומלץ? תודה! *אם יש להן המלצה למחשב טוב יותר באותו תקציב אשמח לשמוע.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Rbix,

שלום, אני מתכנן להזמין לארץ את המחשב HP Spectre X360 ישירות מהאתר של HP. רציתי לדעת כמה מכס יהיה עליי לשלם, כדי לבחון את העניין האם זה אכן משתלם. תודה.

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. היי, היי, אני מעוניין לקנות לפטופ למעצבת פנים (אוטוקאד וכו') כאשר בשק הדרישות יש: * מעבד Core i7 * ssd 250gb * 16gb ram * כרטיס גרפי הולם * אחריות (3 שנים? אבל שלא נזדקק...) ושירות טובים אשמח לקבל המלצה על מחשב כזה (התקציב סביב 6-7 אלף - אפשר יהיה למתוח קלות). וכן אשמח לשמוע גם על חנות טובה שממנה אפשר לקנות מחשב שכזה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. האם הייתם משנים דבר מה? הייתי הכי שמח לרכוש ב-5 אלף ומטה תכלס, אבל אם יש רכיב קריטי שאני צריך להוסיף, אז אוסיף אותו בשמחה, אם אפשר לוותר עליו משום שההבדלים זניחים והתוספת יקרה - מעדיף לוותר. לדוגמה - אם אני הולך על i7 טוב, אני מגיע ל-5,350 + - אבל להבנתי מהפורמים כאן , הדבר לא תורם לגיימינג ואין ממש הבדל לגיימינג בינו לבין ה - i5. דעות? המחשב הזה מיועד למשחקים בלבד (תכלס, אני רוכש אותו רק בשביל WITCHER וקצת מתבייש בעצמי). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪957 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪134 לוח אם: Asus B85M-G for 1…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום. אני רוצה לחבר את המחשב נייד לטלוזיה עם hdmi ואת המערכת קולנוע בכבל אוקס לחיבור אוזניות שבמחשב. אבל כשאני עושה את זה שומעים סאונד מהטלווזיה באיזה דרך צריך לחבר את זה? יש לי ווינדוס 8.1 אם זה משנה

19. Started by צוב!,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד טוב לעבודה (בונה ומעצב אתרים) וללימודים (מדעי המחשב), המחשב שאני מחפש צריך להיות מחשב טוב ומהיר (אני יודע שזה משהו ברור אבל עדיין). אני עובד עם המון תוכנות במקביל וחשוב לי שהמחשב יהיה מהיר ויגיב בלי תקיעות, אני מאוד חסר סלבנות בדברים כאלו.... חחחח.... דברים שחשובים לי: 1. לא HP ולא ACER (ניסיון קודם). 2. זיכרון של לפחות 16GB 3. עדיפות ל-SSD בנפח של לפחות 256GB ואם לא אז 1TB + 8SHDD. 4. מסך 15.6 אינץ' עם רזולוציית FHD או 4K. 5. סוללה שתחזיק כמה שיותר (עדיפות ל-4 שעות ומעלה) 6. בנייה איכותית עם אפשר 7. חובה מקלדת מוארת. 8. יציאת HDMI או mDP. 9. אין צורך בצורב, אני חושב שזה די מיותר היום. 10. משקל שלא יעבור את ה-2.5 ק"ג התקציב שלי הוא …

• 31 תגובות
    • 6.1k צפיות
  20. Started by נבון,

אני לכ כל כך מבין במחשבים ולכן אני אשמח לעזרתכם * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט * רזולוציית המסך? בגודל הסטנדרטי שיש * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? עדיפות למחשב קל מהממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, 5 שעות זה המינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) מה שיאפשר חיבור למקרן * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיפות למשהו מהיר, לא צריך עם הרבה זיכרון משום שרוב הזמן יריץ אופיס ומסמכים * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינ…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by falukky,

יש לי מקבוק פרו מהדגמים שיצאו ב-2011. מעבד i5 8 ג'יגה זיכרון SSD 128 ג'יגה

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. אהלן, התקציב שלי הוא עד 4000 - מחפש משהו שיחזיק אותי לשלוש שנים הקרובות לפחות - הדרישות שלי די בסיסיות, חשוב לי המשקל (שלא יעלה על 2 קילו) וזמן הסוללה שיהיה במינימום של המינימום 4 שעות. מעבר לזה הכל מתקבל בברכה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. THE WITCHER 3,GTA V,Shadow of Mordor, AC,Batman Arkham KNIGHT על ultra -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, עבודה משרדית ומעט משחקים (לא כבדים) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא, משחקי רשת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך בציוד בסיסי (מסך, מקלדת, עכבר) - נכון להיום אין לי מחשב נייח ושום ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם …

• 1 תגובה
    • 916 צפיות
  25. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימד) בעיקר אילוסטרייטור, לייטרום, ופוטושופ. בנוסף עבודות משרדיות (בעיקר עבודות סטודנטיאליות). צפייה בסרטים מדי פעם.. * גודל המסך? חשוב לי שלא יהיה קטן מ-15-17 אינץ'. יותר לכיוון 17. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פחות מכירה, אבל חשוב לי מסך שיהיה נוח לעבוד ולהבחין בצבעים בצורה דומה לדפוס, כך שאני אוכל לעבוד איתו ולהדפיס ולא לראות שוני משמעותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם num pad ממש חשוב לי. לגבי עכבר מעדיפה עכבר עם משטח מגע (לא מכירה את המונח המקצועי). * משקל רצוי? לא יותר מ-2.5 עד 3 ק"ג. * …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים