עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. סיוע בהרכבת מפרט לעריכת אודיו - Cubase , תקציב עד 3K אשמח אם תוכלו לעזור לי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי להוסיף 400-500 שקלים במקרה הצורך למען בוסט רציני אם קיים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת אודיו באמצעות תוכנת Cubase5 אם אפשרות שדרוג לגרסא 8. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase - כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  2. Started by knaan,

היי, אני מחפש לקנות מחשב חדש. הקודם היה Lenovo e330 עם מעבד i3. בדיעבד ממש לא היה מספיק חזק עבורי. דרישותי: תקציב: סביבות 4-4.5K. עדיף לא יותר. * מטרות המחשב? הרבה סרטים וסדרות, מעט תכנות, פוטושופ, Office ובעיקר שיעבוד מהר לאורך זמן. משתמש המון במחשב שלי! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 ומעלה, לא החלטתי עם מאט או מבריק * רזולוציית המסך? חשוב מאוד מסך טוב * משקל רצוי? עדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיף מעל 5-6 שעות * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי SSD מה דעתכם? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני בעיקר מת…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Aslan,

זה מפרט שהרכבתי למישהו עם תקציב של 4300, שקונה אותו לגיימינג ב1280X1024 (בעתיד כנראה ישדרג לFHD), השאלה אם שווה לקנות אותו ככה או להוסיף SSD/ לשדרג לR9 290. מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX960 2GB STRIX OC DirectCU II GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 ספקי כוח: ספ…

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  4. Started by roipow,

http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..347.&list=1&sort=2&glist=0&uin=25982&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 או http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=22177 או http://ksp.co.il/?uin=26047 ולהוסיף לו עוד סטיק של 4GB ולהוסיף לו SSD אם אפשרי.. כי מספיק לי רק 500 GB וI5 לבין I7 אין כל כך הבדל גדול והמאיץ גרפי לא כל כך משנה, נראלי.. אני רוצה את זה לתכנות ולקצת משחקים כמו FIFA ו CS GO. איך הדגמים הללו? והאם אפשר בנוסף להוסיף SSD?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום רב, מעוניין בהמלצת לרכישת מחשב לגרפיקה דו-מימדית (פוטושופ) ולפיתוח בסביבת ווב. בעיקרון המחשב אמור לתמוך בפתיחה של כמה תוכנות בו-זמנית ולפחות מכונה וירטואלית אחת או שתיים במקביל. 1. תקציב התקציב המקסימאלי? 5,500 ₪. א) ניתן לנצל את מלוא התקציב, רק במידת הצורך. ב) ניתן לחרוג מהתקציב בעד 500-1000 ₪. 2. שימושי המחשב: · עריכה גרפית דו-מימדית · פיתוח בסביבת האינטרנט · גלישה באינטרנט מרובת טאבים/דפדפנים · צפייה בסרטונים 4K (HD). 3. תוכנות ספציפיות (פרנסה): · חבילת התוכנות של Adobe: Photoshop, Illustrator, Flash · CorelDraw · Microsoft Office · VMWare לפחות 1-2 מכונות · Microsoft Visual Stu…

6. אני ממש שובר את הראש ולא מצליח להחליט, אהיה אסיר תודה על כל עזרה: המפרט הראשון הרכבתי ב TMS בהסתמכות על המלצות (מעולות!) שראיתי פה בפורום למי שרוצה מחשב לדו מימד ב 5K המפרט השני קיבלתי מחנות אחרת בתל אביב, הדילמה: המפרט השני לכאורה יקר יותר, אבל אולי נותן גם ביצועים טובים יותר ? כלומר הכרטיס מסך נראה לי יותר עדכני מצד שני הלוח אולי טיפה פחות טוב? ה ssd הוא של קינגסטון שהבנתי שגם טיפה פחות טוב ? וכו׳ או אולי הם לא באמת פחות טובים וזו סתם טעות שלי? כמובן שאני מוכן לשלם יותר ולקחת את היקר יותר, אבל רק בתנאי שהוא באמת יותר טוב מצרף פה את המפרט הראשון בטבלה והשני אחריו ------- המפרט ראשון [TABLE=width: 98%] [TR] [TD=width: 15%]מעבד[/TD] [TD=width: 55%]Intel Core i7-47…

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  7. אהלן אני מחפש לעצמי מחשב נייד חדש שיחליף את האחד שהלך: * מטרות המחשב? לימודים (מתחיל הנדסת חשמל באוקטובר) וגיימינג. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות * רזולוציית המסך? אין חשיבות * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עוד אין לי ניסיון בישיבה עם לפטופ בכיתה, אבל בגדול צריך סוללה שתחזיק את זה (שלוש? ארבע שעות וורד?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)צריך HDMI ואתרנט, רצוי DisplayPort * Bluetooth? אין חשיבות* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כדאי שיהיה באזור הטרה אבל יש לי WD Black 7200rpm מהלפטופ הישן שאני אשתמש בו אם הכונן שיגיע לא יספיק…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. שלום ותודה מראש לכל מי שיעזור, אני מעריך את זה מאוד. אני צריך מחשב שמטרתו היא אחת ויחידה, להציג סרטים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע באולם תצוגה על 4 מסכים שמחוברים יחדיו (צמודים) והמחשב יחבר את התמונה בין ה4 מסכים, המחשב צריך להיות מספיק עמיד כדי להציג את הוידאו 24 שעות ביממה ללא הפסקה על 4 מסכים, חשוב שהמפרט יהיה מחלקים שקיימים בKSP כי אני אוהב לקנות שם. התקציב גמיש - העיקר שהמחשב יעשה את העבודה ויעמוד בעומס תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום, אני מחפש מחשב נייד שיריץ סרטי HD חלק בכל הפורמטים, וגם את המשחק Hearthstone (דרישות) אני קונה בארה"ב והתקציב שלי הוא עד 750$ אבל כמובן אם יש יותר זול אז עדיף. וסתם לידע כללי - כמה יעלה נייד שיריץ בצורה סבירה GTA5?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. היי, אני רוצה לקנות מחשב חזק שישמש אותי לצורך עריכה גראפית דו מימדית אני צלם ועיקר העבודה יהיה ב LIGHTROOM וגם PHOTOSHOP הקבצים הם קבצי RAW בגדלים של 30MB פחות או יותר אני ממש רוצה לקנות את המחשב השבוע אז אשמח לעזרה מהירה, תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד 5500 אם יש שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית של תמונות ב LGIHTROOM ו PHOTOSHOP 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רוצה מחשב שקט, אבל לא חייב להיות סופר שדקט, ולא על חשבון ב…

11. ערב טוב לחברי הפורום אני מעוניין לרכוש מחשב למטרת גיימינג בשבועות הקרובים ואני צריך את עזרתכם, בבניית מפרט אבל בעיקר במקום רכישה אמין בעל מעבדה מקצועית שניתן לסמוך עליהם בהרכבת המחשב. התיכנון הוא להשקיע בסביבות החמש עשרה אלף על המחשב לא כולל ציוד היקפי, אפשר לחסוך וניתן לחרוג בכאלף שקל. המטרה העיקרית של המחשב היא להריץ משחקים עדכניים על רמת הגרפיקה הגבוהה ביותר, בדגש על פילטרים מקסימליים לקבלת תמונה איכותית ביותר. המסך אליו יחובר יהיה על רזולוציה של 1080p בעל צ׳יפ להרצה של G-sync לכן חשוב שכרטיס/ים הגרפי/ם יהיה של Nvidia. וכמובן כדאי שתהיה אפשרות להריץ משחקים על 4k, למקרה והמסך ישודרג בעתיד. אני מעוניין לבצע את הרכישה באזור המרכז (תל אביב והסביבה, אפשר לרדת לראשלצ, רחובות…

12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו 2 BF3, Skyrim, Total War Rome. בקיצור, משחקים לא הכי חדשים כמו GTA V אך גם לא ישנים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי גבוהות ואם FPS נוח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. מחפש מחשב נייד חזק לפיתוח בעזרת לינוקס (אובונטו) * מטרות המחשב? פיתוח אתרים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 אינץ ומעלה ואשמח לשמוע אם מומלץ מסך מגע * רזולוציית המסך? אין חשיבות * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? צריך HDMI ו DisplayPort כדי לחבר שני מסכים * Bluetooth? אין חשיבות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין חשיבות * כונן אופטי? עדיף שיהיה אבל לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיפות גבוהה בלי חלונות * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 3,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז למה לא? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמעט ולא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לצורך לימודים, סביבת פיתוח תוכנה, וגיימינג קל-בינוני. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שהתקציב מאפשר (עדיף כמה שיותר). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? דיי חשוב. 6…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by raanann,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבדים: The devision, forbes,batmen arkham וגם יותר חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות. 3. האם יש …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by MalaMadre,

מחשב Dell Inspiron N5050 i3-2330M GMA 3000 HD מפרט מצורף בתמונה. אם חסרים פרטים אז אשמח אם תגידו, תודה מראש לכולם!

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. . מה התקציב המקסימאלי? 4200ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by Epidem,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 - רק אם יש הבדל משמעותי באיכות או בביצועים 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, גלישה באינטרנט, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: COD, BF, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, כונן דיסקים, מאווררים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד ע…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Adam Bardugo,

שלום רציתי להתייעץ לגבי קנייה של מחשב נייד חזק שישמש גם לצורכי גיימנג,התקציב שלי הוא עד 4500 גמיש 100 לפה ושם הייתי רוצה לקבל בבקשה מפרט ואם אפשר לתת איזשהו הסבר עליו כי אני לא כזה מבין בשמות של כל החלקים והמלצות לחברות ומקומות לקנות בהם תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. היי מדובר במחשב toshiba i3 שנקנה לא מזמן בעת החיבור לטלוויזיה, ממשיכים לשמוע דרך המחשב ניסתי להיכנס ל playback devices אך ברשימה מופיע רק הרמקולים של המחשב כיצד ניתן להוסיף גם את הטלוויזיה? אציין שלא קיבלתי דיסק של דרייברים אז הורדתי והתקנתי בצורה ידנית את כל מה שחשבתי שאני צריך תודה לעונים! מועדים לשמחה

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by TrueLook,

קונה מחשב שאמור לשמש להכל ובין היתר למשחקים, את המחשב שלי קניתי לפני 5 שנים, ומאז הפסקתי להבין במחשבים יותר מידי, הרכבתי מפרט בעזרת המפרטים המומלצים פה אני חייל ואין לי זמן להתעסק בזה יותר מידי אז אשמח אם תוכלו לעזור לי התקציב יחסית דינאמי, אם יש שדרוג שמאוד כדאי במחיר קצת יותר גבוהה אז אפשרי, וגם להפך אם אפשר לחסוך כמה מאות שקלים על ביצועים מעט ירודים אני גם אשמח **כנראה אני אוסיף למחשב הזה שני כוננים קשיחים של SAMSUNG של 1TB כל אחד מהמחשב הישן שלי- זה יגרום להאטה? רעש? או משהו כזה? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K 2. מה שימושי המחשב? משחקים ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק חדש שיצא, שיריץ כמה שיותר טוב 5. עד כמה חש…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by omergd1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עריכה:לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח עריכה:לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. שלום לכולם. זו שאלה ממש פשוטה ואפשר לעזור לי תוך שנייה. יש לי כרגע מחשב גם כן לנובו דגם s206, ושם יש לי בעיה: הוא הגיע עם ווינדוס 8 אבל כשאני מעדכן אותו לווינדוס 8.1 משטח המגע לא עובד טוב. מה שקורה זה שהוא לא תומך בפתיחת תפריט עם לחיצה בשתי אצבעות על משטח המגע (מבינים למה אני מתכוון?) ואני חייב ללחוץ על הלחצנים בתחתית המשטח. עכשיו אני מתכנן לקנות מחשב חדש וחשבתי על הפלקס 2. מה שחשוב לי לוודא זה שאין שם את אותה בעיה כי אם זה ככה אני לא אקנה. אז אני מחפש מישהו שיש לו אותו רק שיגיד לי אם משטח המגע תומך בכל המחוות. תודה.

• 4 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל רק אם באמת שווה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו GTA V, COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by henpl900,

שלום המחשב שלי ישן מאוד אף עובד בלי עין הרע, מעולה !! טפו טפו אני רוצה לפנק את המחשב בכרטיס זכרון, אבל אני לא יודע בכמה הוא תומך, איך אני יכול לדעת איזה כרטיסי זכרון אני צריך לקנות למחשב? מצורף מפרט המחשב. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 931 צפיות

דיונים חדשים בפורומים