ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אחרי שרכשתי מחשב שולחני יקר (יחסית) נשארתי עם תקציב של כ3000-4000 כדי להשלים את יעילות העבודה שלי בקניית מחשב נייד. מטרת המחשב לשמש אותי בעיקר לגרפיקה, פוטושופ, אילוסטרייטור, עריכת קבצים גדולים \ קבצים במקביל. כיוון שהמחשב ישמש אותי במקביל למחשב השולחני כל הזמן, ההארד דיסק לא צריך להיות גדול במיוחד. רצוי מחשב מהיר ויציב בעבודה עם קבצים כבדים בפוטושופ. לא צריך להריץ משחקים. גודל המסך: מבחינתי, כמה שיותר גדול יהיה לי יותר נוח. עם המשקל אסתדר כבר איכשהו בכל מקרה. זמן סוללה: מן הסתם, כמה שיותר יותר טוב..אני חושב שהרבה מהעבודה תיהיה ברכבת או במקומות שאפשר לעבוד עם המחשב מחובר. כונן דיסקים - אין צורך רצוי כמובן לנסות ולחסוך כמה שיותר במחיר הסופי, מותר לחרוג אם נראה…
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
מה עדיף מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤372 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤369 דיסק קשיח: [..] WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤259 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤133 שירותי מעבדה: [..] ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤1133 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il או מעבד: [..] AMD ATHLON X2 DUAL CORE 7750 BLACK EDITION AM2+ (2.7GHz) - 95W - BOX ¤393 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ¤325 דיסק קשיח: [..] WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤259 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤133 שירותי מעבדה: [..] ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤1110 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הו…
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה למפרט עבור מחשב סלוני לצורך גיימינג. חשבתי שיהיה נכון יותר להשקיע במחשב חזק במקום בקונסולת משחקים... תודה רבה לכל העוזרים ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BattleField1, Witcher3, מרוצי מכוניות... -מהי הרזולוציה הט…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
כבר זה זמן רב שאני בגלות מ"סצנת המחשבים", ולחבר טוב שלי נשרף כל המחשב בגלל ספק ג'נרי. הוא עכשיו ניצב בפני קניית מחשב, והוא בכיוון של המפרט ב5000 ש"ח. אבל, מצד אחד הוא רוצה את הלוח של אסוס שעושה רושם שהוא יותר טוב, ומצד שני הוא רוצה ספק מצויין ולא פחות לאור החוויה שקרתה לו. קצת פרטים עליו- גיימר לא כבד מדי, אבל רוצה שמשחקים חדשים יפעלו לו כמו שצריך בהגדרות גבוהות, לא עושה אוברקלוק, ומעוניין בקירור אוויר בסיסי אמין למחשב. בקיצור מחשב טוב סבבה לא קיצוני מדי. מה אתם ממליצים? ומאיזו חנות. (אני אישית הכי הייתי מעדיף זיגזאג אבל לפעמים ההיצע שלהם מוגבל)
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב שכבר קיים: מעבד: P4 3GHZ לוח אם: Abit AA8 צ'יפסט: 925x זיכרון חיצוני: 120GB WD SERIAL ATA זיכרון פנימי: Spectek 768MB DDR II כרטיס מסך: Abit x300 SE ספק כוח: 520W Generic אני מעוניין להחליף את כרטיס המסך ל- Leadtek 7600gs ואת הספק לספק מפירמה ב-200 ש"ח בערך. המחשב אמור לשרת לעוד שנה, שנתיים. מה אתם אומרים? גל. נ.ב: אם זה לא הפורום המתאים, נא להעביר. תודה.[table][tr][td][/td][/tr][/table]
-
- 4 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב אולטרה נייד - עד 1.5 ק"ג עדיפות מירבית למשקל המחשב מיועד לשימושי אופיס למיניהם, עבודת פוטושופ מאוד בסיסית, וחיבור למסך גדול יותר (לצפייה בסרטים וכו') ראיתי את LENOVO think pad x200 (דגם קצת ישן) אבל עונה על הדרישות (למרות שאין לו חיבור DVI אלא רק VGA, שזה קצת חסרון בחיבור למסך גדול יותר) קיצר אשמח להמלצות (כאמור המשקל הוא הפקטור החשוב ביותר והמסך יכול להיות גם קטן יותר) תודה
-
- 6 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום לכולם שוב, לא מזמן ביקשתי מפרט מכם, אבל התקציב והדרישות השתנו מעט אז אשמח אם תוכלו לעזור לי שוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ- 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק במידה והשיפור אכן מצדיק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קשה לחשוב על דוגמאות כרגע, AC3 ודומיו העתידיים נאמר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום אשתי נוסעת לחול ויכולה להביא מחשב נייד רציתי לקבל המלצה ללפטופ וגם האם בכללל כדאי להביא מחול מטרת המחשב - אינטרנט, קצת סרטים, קצת אופיס גודל - סביבות 17 כונן dvd ו cd- נדרש מסוג טוב משקל, זמן סוללה, בלוטות, העדפה לחברה כלשהיא,רישיון למערכת הפעלה ועוד... - לא משנה אחריות בן לאומית - אם נקנה בחול אז רצוי כרגע יש לי inspiron 1525 בערך בן 5 שנים והוא פחות או יותר בסדר, קצת איטי אבל נסבל אני מעונין במחשב שיחזיק לעוד 5 שנים(אם יש חיה כזאת, ואם מומלץ לנהוג בצורה כזו), משהוא כמו טויוטה קורולה או מסדה שיאפשר גלישה במהירות טובה ,גם אם יש כמה מסכים פתוחים במקביל, שהמסך והרמקול יהיו באיכות סבירה כי אנו צופים בסדרות טלויזיה לפעמים. תודה רבה שבוע טוב ושקט
-
- 3 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, גיסי זרק את הסכום הזה באוויר ולא קבע. אשמח אם יהיה פחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אבל אם אין ברירה אז אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, הילדה משחקת SIMS, עריכת וידאו מסרטים שצולמו בגופרו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימס וזהו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
היי.. השימושים העיקריים - אייסיקיו, אינטרנט ומוזיקה ( בלי דגש על כרטיס קול אייכותי עקב חיבורו לרסיבר ) ללא ציוד נלווה ( מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר.. ) המון תודה (:
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
היום יש: מעבד: פנטיום 4 GHz 1.80 לוח אם: Asus P4S800D כרטיס מסך: GeForce FX 5200 זיכרון 1GB DDR כרטיסי קול ורשת onboard עד עכשיו המחשב סוחב בלי בעיות בעדיפות ראשונה לשידרוג זה המעבד (יש לי אותו כבר 4 שנים FFS) בעדיפות שנייה הכרטיס מסך חשבתי גם לשדרג לDDR2, ולוח אם, אבל זה בעדיפות נמוכה. תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, מקווה שאין את הTHREAD הזה כבר. מישהו יכול להמליץ לי על MOTHERBOARD עבור המעבד הבא? Intel® Core2 Extreme Quad-Core Processor QX6800 אני מוכן להשקיע בין 700-1000 עבור MOTHERBOARD. תודה רבה מראש, צח
-
- 0 תגובות
- 493 צפיות
-
-
אוקי.. אני מבקש שתעזרו לי לבנות מחשב לבית.. אני רוצה להשתמש במחשב בשביל אינטרנט משחקים ולפעמים גם ליראות סרטים.. התקציב הוא מקסימום 4200 שקל.. שיהיה כרטיס מסך טוב.. אבל שגם השאר יהיו טובים.. לא צריך מקלדת ועכבר ודרך אגב.. אני מבקש שהמחשב יהיה דרך "פנדה" www.pandas.co.il כי החנות שלהם היא ליד הבית שלי..! תודה מראש...!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני ממש לפני קניית מחשב הייתי דיי נעול על הG550/G560 ועכשיו אני יותר בכיוון של הAH530-11 רציתי לשאול מה ההבדל בין הAH530-11 לבין AH530-10 כי לא ראיתי הבדל משמעותי כל כך שההפרש בניהם הוא 400 ש"ח רציתי גם לדעת האם 2GB זיכרון זה מספיק או שזה דיי גבולי .. בלי קשר אשמח לחוות דעת בכל הנושא אם אני עושה צעד חכם בבחירת המחשב או שעדיף את הלנובו או גרסא אחרת של הAH530 .. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעונין לרכוש מחשב של דל בארה"ב כנראה מסדרת ה- xps או הסטוידו עוד לא החלטטתי מה שמטריד אותי זה כל נושא האחריות הבינלאומית.. מה אני צריך לדעת בנושא איזה אחריות תופסת בארץ? בקיצור מה אני צריך לדעת כמו כן אם תוכלו לעזור בנושא הבחירה זה כמובן יעזור מאוד התקציב הוא בסביבות ה1000-1200 דולר תודה
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני חייל ואני רוצה לשדרג את מפרט המחשב שלי, בהתחלה רציתי לקנות מחשב חדש כמעט לגמרי (לשמור את הספק, SSD וHDD) מהמפרט הנוכחי אבל הבנתי שזה לא פרקטי עבורי מכיוון שאני לא משתמש יותר מידי במחשב (סופשים) החלטתי לשדרג את המחשב והעדיפות היא לחסוך כסף ואפשרות לשמור את הרכיבים שאני קונה עכשיו לשדרוג שאעשה לו בעוד שנתיים בערך (שחרור ) המפרט שלי די מיושן והמחשב כבר בין כמעט 7 אבל השקעתי בו לא מעט בזמנו והוא עדיין מתפקד בצורה די טובה ליחס הזמן שהוא פועל. כרגע הדחיפות הכי גדולה היא לכרטיס מסך. אני מתלבט בין הGTX 1050, 1050Ti וה1060. אין לי תקציב ספציפי שמיועד לזה אבל העדיפות היא מתחת ל1500 עם עדיפות לחיסכון. איזה כרטיס כדי לקחת לטווח רחוק בלי שיהיה צוואר …
-
- 6 תגובות
- 4.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריך עזרה בבנית מפרט ב4000 ש"ח פלוס מינוס לא כולל מסך רצוי עם רמקולים אבל לא חייב המחשב מיועד למשחקים סרטים ומוסיקה ... תודה
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
המחשב מיועד לילד בן 12 בערך למשחקים 1. התקציב כ 4000 ש"ח 2. המחשב מיועד למשחקים 3. ללא מסך אך עם עם שאר הציוד ההקיפי 4. לא דרוש כרטיס קול ייעודי (מובנה מספיק) 5. אין העדפה לחברה או חלקים מסויימים 6. אין צורך בעיצוב מיוחד, אם יש עדיף מארז עם גישה נוחה יחסית 7. מערכת הפעלה חוקית והרכבה במעבדה דרושים לא מתוכנן OC, והמחשב מיועד למשחקים מהשנה האחרונה ואפשרות להתאים לשנה קדימה.
-
- 3 תגובות
- 510 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, וגיימינג - שיוכל להריץ את המשחקים החדישים (כמו Battelfield 3, FarCry 3) על רמה גבוהה שיהיה כיף לשחק באיכות טובה ובלי תקיעות, אני לא מחפש דברים משוגעים וגם לא חובה שהדברים ירוצו ב-1080P - אם המחשב יוכל להריץ הכל על רזולוציה של איזור ה720p זה יהיה מעולה. * גודל המסך?: סביבות ה15 אינץ' - רזולוציה של 720P או 768X1366 תעשה את העבודה * משקל רצוי?: לא משנה כל כך * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?: לא ממש, כמובן שאני לא רוצה משהו שיחסל את הסוללה בשניות, אבל בסך הכל רוב העבודה איתו תהיה במשרד ליד חיבור לחשמל ורק מידי פעם אקח אותו לנסיעות, אז בסך הכל אני צריך משהו ממוצע כזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? : עדיף שיהי…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
חבר'ה מצאתי כמה מחשבים באייבורי להלן הקישורים אני צריך עקרונית מחשב טוב , עם הרבה זיכרון , לשימוש משרדי , שירים וסרטים. אולי קצת תוכנות, לא מעבר. דרך אגב מעדיף ווינדוס XP ולא ויסטה. http://ivory.co.il/product.asp?productid=3791&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3105&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3303&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3702&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3771&CatCode=315 עקרונית זה מה שמצאתי נחמד מה הכי טוב ומתאים לסטנדרטים לדעתכם? אם יש עוד המלצות למחשבים אחרים אשמח. תודה
-
- 8 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שבוע טוב, ביום שני הזמנתי מחשב חדש בשבילי לשימושים רבים כמו גיימינג קל וכבד מדי פעם, גלישה אינטרנט וסרטים. מה דעתכם? : מעבד AMD Phenom II X4 965 Black Edition Box ₪843 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ965FBGMBOX לוח אם Gigabyte GA-870A-UD3 ₪542 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950810 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪296 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ כונן קשיח Corsair SSD Force 2.5" 40GB SATA2 ₪672 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CSSD-F40GB2 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Eco ₪483 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pi…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הבאתי מארהב לפני פחות משנה מחשב נייד של סוני מסידרת FZ . המחשב ממש סבבה , עובד טוב והכל לפני כשבוע , שמתי לך שהכונן דיסקים ( שהוא גם כונן בלו ריי וצורב של דיסקים די וי די ) לא מוכן לקרוא דיסקים DL - כאשר הוא בעבר קרא את אותם הדיסקים- ואין להם איזה שריטות או משהוא,- מחשבים אחרים קוראים את הדיסקים האלו בלי בעיה, וכן גם דיסקים די וי די אחרים צרובים הוא לא מוכן לקרוא. ניסיתי לנקות את העינייות עם אלכוהול וקיסם אוזנים.... לא חל שיפור 1 מה יכולה להיות הבעיה? 2 אם אני צריך להחליף כונן דיסקים - איפה אני עושה את זה ובזול ובאופן אמין?- אין לי בעייה שהכונן החדש יהיה רק צורב די וי די רגיל ? אשמח לקבל הפניות למקומות כאלו , מעבדות רציניות וכו ? תודה
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום המפרט הוא : צורב DVD DUAL LAYER 18X מעבד אינטל E4300 CORE2DUO CONROE דיסק קשיח 200 GB SATA2 SEAGATE כ.מסך GF8400GS 256MB PCIE כ.רשת 10/100 OB לוח אם MSI RC410M2-L X200 ATI כ.קול 7.1 OB מסך LG 3000:1 DVI 2MS L1900J זכרון 1 GB DDR-2 667MHZ רמקולים מקלדת מארז כונן דיסקטים 1.44 מאוור למעבד פנטיום 4 D.C 775 מאוור למעבד פנטיום 4 AR D.C 775 האם המחיר 3850 שווה את ההשקעה קיבלתי את המפרט מאייבורי תודה רבה מראש
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 3.0hz 12MB BOX כמות: 1 מחיר: ¤4838 קירור למעבד: Zalman 9700+Led כמות: 1 מחיר: ¤305 לוח אם: Gigabyte GA-X48T-DQ6 כמות: 1 מחיר: ¤1391 מארז: Thermaltake Armor Plus Black + Window כמות: 1 מחיר: ¤809 ספק כוח: Corsair 750TX 60A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤833 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) DDR3-1333Mhz Twin3x4096-1333C9DHX כמות: 1 מחיר: ¤1752 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 750Gb 16MB AAKS כמות: 2 מחיר: ¤671 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 2 מחיר: ¤1423 כונן אופטי: LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe Black כמות: 2 מחיר: ¤153 קירור מיים: Thermaltake Big Water 760i *Japan Design Pump 500L/H …
-
- 15 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
לפי המפרט אני יודע שיש לי מחשב לא רע אבל אני רוצה לשדרג את הספק למשהוא טוב וגם להחליף/להוסיף ההרדיסק. בקשר לההרדיסק חשבתי על - WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 מה ההבדל בין זה ל JD אל תשאלו כמה אני מוכן להשקיע כי אלו מתנות יומולדת ביקשו ממני פירוט של מה אני רוצה אבל שהמחיר לא יעבור את ה 600 ש"ח, אם זה לא מספיק אז רק ההרדיסק. מבקש את דעתכם בנוגע להחלטתי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 833 צפיות
-