ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאחותי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס, משחקים לילדים * גודל המסך? עדיף 14" ומעלה * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320GB ומעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. WINDOWS 7 ומעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף לא דל אבל אם משתלם אז בסדר * אין צורך בכונן DVD. תודה רבה למי שיכול לעזור!
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , מדובר על lenovo T410i בכל פעם שאני מדליק את המחשב ממצב של hibernate המחשב טוחן בסביבות ה 6 דקות עד שהוא "נרגע" ואפשר להתחיל לעבוד איתו. מ"ה : windows 7 pro. כשאני אומר טוחן זה אומר שהמחשב עצמו בקושי זז וההארד דיסק עובד בלי הפסקה. יש איזושהי דרך לגלות איזו תוכנה אחראית לזה? או שאולי זו בעיה מוכרת ויש לה פתרון? תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הראשון לחבר שלי * מטרות המחשב? עבודה משרדית ומולטימדיה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 בלבד * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd 256 gb בלבד! * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? asus' dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) לא מסך מגע, מעבד i7 עדיף מאוד, בשאיפה למחשב חזק ואיכותי כולל כרטיס מסך, לא לגיימינג. הבח…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב לבאי הפורום. מפרט נכחי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון 8.00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz כ. מסך 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 על מסך ברזולוציה של 1920*1200 הארד דיסקים מכניים רגילים (אין SSD) כל זה יושב בתוך מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W הדבר העתיק הזה (מעבד ולוח אם מ 2008) דווקא משרת אותי לא רע גם בגיימינג עד היום, אבל נראה שהגיע הזמן להתקדם. בעיקרון מעוניין לשדרג כמה שאפשר בתקציב נמוך ככל האפשר. נניח באזור ה 1000-2000 ש"ח. אני משער שהכי כדאי לי להביא לוח אם ומעבד i5 כלשהו עם זיכרון ואולי SSD. הכרטיס מסך יחסית חדש ולא נראה לי ששווה להחליף. בעיקר מעניין אותי איזו חומרה יכולה לתת לי שיפור משמעותי בהוצאה מיני…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + גלישה + צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לשדרג את המחשב נייד שלי לssd יש לי שאלה.ברגע שאני מחליף את הכונן הנוכחי 1t7200rpm ל250 ssd האם אני יכול להעביר את הווינדוס המקורי מאחד לשני ואיך אני מתקין את הווינדוס אחרי ההחלפה עם הקוד המקורי של הווינדוס של המחשב. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי , רציתי לדעת כמה שווה המחשב : 14' טושיבה מלפני למעלה מ-4 שנים המפרט: TOSHIBA SATELLITE E350 Windows 8.1 Pro 64-bit AMD E-350 Zacate 40nm טכנולוגית RAM 4.00GB DDR3 @ 540MHz (7-7-7-20) לוח אם TOSHIBA Portable PC (Socket FT1) 70 °C גרפיקה Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz) 384 מ"בATI AMD Radeon HD 6310 Graphics (Toshiba) 70 °C אחסון 465GB TOSHIBA MK5076GSXN (SATA) 50 °C כוננים אופטיים DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device TSSTcorp CDDVDW TS-L633F שמע High Definition Audio Device אם יש ד…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לכל העוזרים,פעם ראשונה שאני בונה מחשב דבר כזה, מאוד מתלהב מהענייןשאלה למבינים מבינינו בהרכבת מחשבים ובחומרה:לאחר התייעצות רבה, המלצות, חקר ושיטוט באינטרנט בפורומים שונים, הגעתי ביחד עם אחד החנויות שמציעות הרכבה ובנייה של מחשבים למפרט מחשב סופי כולל הצעת מחיר....לפני שאני מוציא סכום כל כך רב, אשמח מאוד אם אוכל לקבל חוות דעת אובייקטיבית ואמינה והצעות לשיפור. אני מעוניין במחשב חזק מאוד שיתאים לכל צרכיי ויותר, בסביבות ה 6000 ש"ח לא כולל מסך, שיהיה כמה שיותר חזק ואיכותי במחיר נורמלי. לכן בחרתי את החלקים הטובים ביותר והאיכותיים ביותר שיש בשוק כרגע במחירים שפויים... תיקון טעות במפרט: בטעות נרשם 2 יחידות בקירור מים במקום אחד - המחיר הסופי י…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרת המחשב- אופיס, אינטרנט, סרטים גודל מסך- 14 אינץ זמן סוללה- כמה שיותר ארוך תקציב- 600$ קיים משהו בתקציב הזה? והאם שווה לקנות בארהב יותר מאשר בארץ? תודה רבה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב: 3000 ש"ח יספיקו? אפשר לחרוג. אם מומלץ להגדיל תקציב אז זה גם אופציה.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה... סבא שלי, החליט לקנות מחשב, הוא טוען שזה יעזור לו הרבה... וככה גם אני חושב. בקיצור, הוא רוצה מחשב כמה שיותר קומפטי... ז"א מארז קטן, עכבר ומקלדת אלחוטיים, מסך LCD איכותי. מעבד וכל השאר צריכים להיות איכותיים, אך לא יקרים. בקשר למארז, כשאני מדבר על קטן, אני מדבר על כמה שיותר קטן. הוא עוסק בצילומים, ככה שכנראה מתישהו הוא ישתמש בעריכות וכו'.. לכן, אצטרך כרטיס מסך סביר, שיוכל להריץ הכל סביר ואיכות תמונה טובה. לגבי המעבד, לא אכפת לי מה ואיך, רק שהכל יהיה מיניטורי בסופו שלדבר. לוח איכותי. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מבקשת לקבל המלצה על נייד לעסק, המיועד לשעות עבודה מרובות: מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) מעבד אינטל גודל המסך- 15/14 אינץ ללא ציפוי מבריק משקל רצוי- ~ 2 ק"ג זמן סוללה- 3.5-4 שעות עבודה רצופות (סוללה כפולה) גודל מינימלי של כונן קשיח- 250G צורב DVD אחריות מורחבת/ מקסימלית מערכת הפעלה אפשרות לחיבור לתחנת עגינה תקציב- 5,000-5,500 ש"ח תודה לכל המומחים!
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב מיועד לגרפיקה - פוטושופ ברמה "ביתית". כמו כן לעריכת וידאו ביתי וקידוד. לא מיועד למשחקים. חשוב לי שיהיו 2 דיסקים (500GB/1T) ב - RAID לגיבוי התמונות והוידאו. האם עדיף דיסק נפרד (קטן יותר) למערכת ההפעלה? רצוי מפרט שקט אבל לא אם זה מקפיץ את המחיר. רצוי גם Firewire (לא קריטי). לא יהיה OC. הייתי רוצה לחשוב קצת קדימה במיוחד לגבי פוטושופ שאולי יתמוך בעתיד בריבוי ליבות / זכרון גדול ב - Windows 7...
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום למומחים, מעוניין במחשב שעיקרו עריכת וידאו וגם יערכו עליו מסמכי וורד ואקסל (כמובן חלונות7). קראתי שערכת השבבים המומלצת היום היא Z68 מתכוון לשים 4G (או 8G אם אשתכנע שזה יעזור לי ב-32 ביט). מתכוון להשתמש במעבד 2500K מה שחסר לי להשלמת הפאזל זה: לוח מתוצרת ASUS או GIGA ספק כח איכותי ויציב כרטיס מסך במחיר סביר (לא למשחקים) האם מומלץ ללכת על שני כוננים (יקר) או כונן אחד (צוואר בקבוק בווידאו?) את הווידאו אני דוגם בעזרת קופסת דגימה וחיבור USB חיצונית. שאלה לגבי המסך, ראיתי מסכים של פיליפס ו-LG במחירים של 700 שקל והם קורצים לי, האם יש משהו שאפסיד? עבדתי פעם עם מסך כזה ולא ראיתי הבדל ממש בברכה, יהודה
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם... מישהו יכול בבקשה לתת לי הצלה למפרט ב 7K שיהיה בו הכל כולל הכל עכבר (עדיפות ל MX1000) מקלדת לא משנה איזה מסך לפחות 20" אבל אם אי אפשר אז שיהיה 19 וכולל רמקולים.... לא צריך יותר מ 1GB זיכרון.... בנתיים עד שידרוגים... ואני לא עושה OC בכלל ולא מתכוון לעשות שידרוגים בכלל חוץ מהוספת זיכרון... שיהיה מהיר בכל מצב גם אם PHOTOSHOP , 3DSTDIO ואפילו פנקס רשימות!! (כן כן פנקס רשימות) יפעלו בו זמנית בקיצור... מחשב שיהיה מהיר בכל מצב שישמש למשחקים ולסרטים וכל מני.... תודה ;D
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רכשנו אתמול מחשב HP DV6160EA של HP, מספר שאלות א. בתוכנות שבדקתי עד כה וע"ג המחשב, רשום שהמחשב הוא DV6000. האם יתכן כי זו רק הסדרה או שבאמת לא קניתי את הדגם הנכון? ב. באה עם המחשב מערכת הפעלה XP HOME. האם יש טעם לשדרג ל XP PRO ברשותי? מה אתם עשיתם עם המחשב שלכם? כמו כן, האם לא יהיו בעיות בזיהוי חומרה ודריברים אם אתקין XP PRO? המערכת שהמחשב מתקין אוטומאטית באה עם כל הדריברים הדרושים. תודה רבה,
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כמה שיותר כבד, הקלטות ועיבוד מוזיקלי כמו קיובייס, סרטים כרגיל * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? עד 3.5 ק"ג (זתאמרת לא כל כך פאקטור) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות נשמע לי סביר, אבל עדיף כמה שיותר... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) שום דבר שלא סטנדרטי כיום, כמו יואסבי HDMI וVGA * בלוטות? שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750 * כונן CD/DVD? צורב? הרגיל * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשר, מה טוב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף אני רוצה להוסיף שאני אני טס לאנגליה בסוף החודש הבא, אם יש אפשרויות משתלמ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא משנה כל כך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש צורך וזה קריטי, רק בכמה מאות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר, אבל מאוד חשוב שיעבוד מהר ויחזיק כמה שיותר זמן. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). בתדירות גבוהה מאוד, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לכל המשחקים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אפשר לומר שלא צריך שיריץ הכל על ההגדרות הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, ר…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט יחסית עצבני מבוסס על Core i7 שישמש בעיקר ל solidworks וגיימינג. התקציב הוא 5K (אפשר לגלוש עד 6K). ללא מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, SSD. שכן יכלול windows 7 pro, 2X 1TB HDD שלוח האם יתמוך ב triple channel וכן גם הזכרונות, ואם כבר אז שגם יהיה לו USB3. מארז טוב שלא יכלול שום לד מכל סוג שהוא. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים אני צלם,מתעסק בצילום סטילס ווידאו DSLR מחפש מחשב לעריכת וידאו ועריכת תמונות-לא HIGH END משהו שאפשר לעבוד עליו בכיף כנראה על תוכנת פרימייר,AVID,PHOTOSHOP התקציב הוא עד 3500 מקס-בלי מסך רעש-לא מפריע אוברקלוק-לא מתוכנן אם אפשר לא להגיע לסכום הסופי בכלל מעולה בלי מערכת הפעלה אין צורך בשום ציוד הקפי תודה רבה לעוזרים מעריך את זה!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך בלי לפגוע בביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב- משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assasian Creed, Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל קומפלט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לשדרג את המחשב נייד שלי לצורכי ניהול רשתות ואני צריך מחשב עם 8GB זיכרון לפחות! אענה תחילה על השאלון * מטרות המחשב? שימוש באופיס/משחקים אולי קצת-לא משהו קריטי/סרטים ואינטרנט * רזולוציית המסך? מה שיותר יותר טוב ושוב לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?שיהיה שטח של עכבר בגודל סביר * משקל רצוי?כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן כמה שיותר יותר טוב ואני מבין שבסוללה של 6 תאים 5 שעות זה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB סוג לא משנה * כונן אופטי?צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
!!בקשה!! המלצה על חנות מחשבים מקצועית לרכישת המפרט הבא לא אייבורי ולא KSP מס' פריט דגם כמות 01 לוח אם Asus Rampage II Extreme Motherboard - Intel X58 1 02 מעבד Intel Core i7 920 Processor BX80601920 - 2.66GHz 1 03 זיכרונות Corsair XMS3 Tri Channel 6GB PC10666 DDR3 Memory - 1333MHz, 6144MB (3 x 2048) (0.5 lbs) 1 04 כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 4870 Video Card - 1GB GDDR5, 1 05 מארז Thermal take VG4000SWA Xaser VI ATX Full-Tower Case - Clear Side, Aluminum, 1 06 ספק כוח CORSAIR 750W CMPSU-750TX 1 07 דיסק קשיח Seagate Barracuda 1Tb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 32MB 2 08 צורב Lite-ON IHAP322-08 DVD Burner - 22X DVD+R, 22X DVD-R 1 09 לכידת וידיאו pinnacle Dazzle Video Creator Plus…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי עד 4700 חריגה 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd, עבודה משרדית, משחקים ברמה בינונית ( APEX, FORTNITE), עריכת תמונות חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך משנה אבל שיהיה קר עד כמה שאפשר בלי שיהיה רעש של מטוס. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1 - תקציב עד 5 אלף 2 - חריגה מקסימאלית - ללא 3- לנסות לחסוך כל עוד זה לא בא על חשבון האיכות. 4- שימושי המחשב הינם גיימינג וסרטים . משחקים לדוגמא : DBZ Xenoverse 2 , WWE 2k 18 , GTA V 5 - הגדרות גרפיות שיעלו את המשחקים הנ"ל באיכות סבירה . 6 - יש צורך באביזרים נלווים - רמקולים - פשוטים עד 100 ש"ח מקלדת + עכבר אלחוטי עד 150 ש"ח 7 - השקט חשוב - 5 8 - לא מתוכנן אוברקלוק 9 - לכלול מערכת הפעלה אופיס , לא חשוב לי אם מרכיבים או מורכב . 10 - איזור ב"ש והסביבה 11 - לא מתוכנן שדרוג מחשב בעתיד 12 - כמו שנאמר למעלה , מתחיל מאפס בשביל מחשב חדש שישמש לגיימינג ולכן אני מבקש לכלול במחיר ( 4200 ) מסך 24 אינצ' …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-