עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ramivei,

שלום, אפתח ואומר שלדעתי במפרטים צריכים גם להיות לפטופים מומלצים לסוגי משתמשים שונים היות ושם לא מצאתי תשובה לחיפושי אפרט כאן במהלך סמסטר אביב אשר יבוא עלינו לטובה אני מתחיל ללמוד הנדסת אווירואנוטיקה. אני מעוניין לרכוש לפטופ ללימודים. לפי מיטב הבנתי מהמחשבים השולחניים היו מחשבים מלפני 3 שנים שעשו את כל העבודה נהדר ולכן אני מאמין שאפשר לקנות נייד במחיר באמת סביר עד כ2-2.5 אלף שקל להתקין עליו לינוקס סטייל אובנטו/FEDORA ולהריץ דברים בצורה נוחה ללא צורך לשדרג מערכת כל שנתיים שלוש כמו שכל יצרניות החומרה ,התוכנה וחנויות המחשבים מנסות למכור לנו. הדרישות שהמחשב צריך לעמוד בהן: 1) הכי חשוב זמן סוללה גבוה מספיק כדי שאני אוכל להשתמש בו ביום לימודים באונ', כידוע להמון סטודנטים יש נייד…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. היי אני צריך מפרט יחסית עצבני מבוסס על Core i7 שישמש בעיקר ל solidworks וגיימינג. התקציב הוא 5K (אפשר לגלוש עד 6K). ללא מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, SSD. שכן יכלול windows 7 pro, 2X 1TB HDD שלוח האם יתמוך ב triple channel וכן גם הזכרונות, ואם כבר אז שגם יהיה לו USB3. מארז טוב שלא יכלול שום לד מכל סוג שהוא. תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by fibola,

בוקר טוב אשמח למפרט מחשב למשחקים לילד עד 7,000₪. משחק fortnite, fall guys,mine craft. אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה

4. היי, חבר ביקש ממני לבנות לו מפרט.. אשמח אם תעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? להריץ משחקים בינונים- קלים, סרטים קלים, אינטרט ועבדה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. מסך 19" (1080X1024 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 6-7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהו? מארז צר ככל האפשר ו320GB לפחות. 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? לא הנה הפרט ראשוני שבניתי: Arctic Cooling Alpine 64 CPU COOLER , יחידות 1 ₪53 http://www.rsm.…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. יש המלצות ? ראיתי את המחשב הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/594525-DEMO/Lenovo_7767B7U_ThinkPad_X61_7767_B7U_Tablet.html המטרה של המחשב הזה היא לימודים ועבודה (תכנות בעיקר וקצת גרפיקה). אני חושב שהמעבד הזה יכל גם להחזיק סטודיו מקס בלי בעיה. המחיר שלו כולל משלוח ומע"מ הוא 4381 ש"ח, נגיד שאני מוסיף עוד בערך 500 ש"ח עמלות שונות ומשונות זה יוצא סה"כ בערך 4900 ש"ח. ראיתי בארץ דגמים באזור הזה שעולים 8500 ש"ח (המחשב הזה מחוץ לקופסא)

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by spitzi,

היי, שדרגתי מארז, ספק כוח (S12II-620) וכרטיס מסך (GTX 560Ti). עדיין, יש לי לפעמים "שיהוקים" במשחקים, בלי קשר לרמת הגרפיקה, ואפילו בניגון סרטי HD. החלקים שלא שדרגתי עדיין הם: + מעבד E8400. + לוח אם בן 3 שנים של MSI. + שני הארד דיסקים 250GB של WD, באחד מהם כבר התגלו סקטורים פגומים. + זכרונות 2X2GB 800 MHz של מושקין. אני לא חושד שמקור הבעיות הוא בזכרונות, במעבד או בתוכנה, מה שמשאיר רק את לוח האם וההארד דיסקים. האם הארד-דיסק 0.5TB חדש יפתור את הבעיה ? בנוסף, חשבתי לשדרג ל-2500K עם לוח אם תואם. אבל אני יודע שהולך לצאת דור חדש של מעבדים לקראת סוף מרץ, האם שווה לחכות לכך כדי שיוזלו מעבדי SB הנוכחיים ? תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. המחשב ישמש אותי ללימודים, סרטים וגם משחקים כאשר במשחקים הכוונה היא שארצה את האפשרות לשחק במשחקים חדשים שיוצאים לשוק. ביליתי הרבה זמן בקריאה על כל מיניי מעבדים וכרטיסים גרפיים שונים וכל המדריכים לקניית מחשבים ניידים.. ודיי הבנתי איזה מחשב אני רוצה ובחרתי לקנות HP pavilian dv6. אבא שלי נוסע עוד מס' שבועות לקנדה וארה"ב ולכן הוא יוכל להביא לי משם נייד. לפי סקירה של אתרים רבים באינטרנט, האתר הכי זול ונוח שיצא לי להיתקל בו היה האתר הרישמי של HP בארה"ב (אם אתם מכירים אתר יותר טוב, אשמח לשמוע) עכשיו אני טיפה מבולבל עם מספרי הדגמים השונים, כי המספרים שאני מכיר מהארץ, לא תואמים את מה שיש באתר, אני משער שזה ייצור בעיה עם האחריות אבל האם זה עלול ליצור בעי…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Ic3 CuB3,

לאחר שכבר הגעתי למצב הזה עם מפרט של 6000 ש"ח, הוכרחתי לוהזילו ל5000 ש"ח. המחשב למשחקים ולעבודה שוטפת מהירה וטובה, הורדות, צפייה בסרטים, צריבה וכו'. זה המפרט הסופי שנבנה פה בפורום : * כרטיס מסך 1147 ש"ח. Leadtek Geforce 7600GT 256MB DDR3 128bit PCI Express Retail * מעבד 1399 ש"ח. INTEL P4 DUAL CORE 3.0GHZ 800MHZ 2X2MB 64BIT (930) LGA775 BOX * קירור למעבד 150 ש"ח. Arctic Cooling Freezer 7 Pro * סט זכרונות 586 ש"ח. MUSHKIN DDR2 1GB EM2-5300 667Mhz DUAL PACK 2x512MB * מארז+ספק 486 ש"ח. Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin BLACK * צורב DVD 227 ש"ח. NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk DVD * כונן קשיח 421 ש"ח. WD 160GB SATAII 7200 RPM 8MB Buffer WD1600JS * …

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by tamirgolan,

מעבד-אינטל E6300 1.86GHZ לוח אם של אינטל. כרטיס מסך-intel 946gz express chipset family זיכרון ראם 1 ג'יגה של טווינמוס. 160 ג'יגה(80 C 80 D( צורב דיוידי וכונן דיוידי

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. [TABLE] [TR] [TD=width: 50] [/TD] [TD=width: 100%]היי שבוע טוב אני מחפש לאחותי וילדידה מחשבים: לידידה 2 מחשבים 1 נייד 1 נייח , ולאחות נייח. נתחיל עם האחות: תקציב:2500 ש''ח שימושים:אינטרנט,מוסיקה,וקצת משחקים ישנים מאוד. OVERCLOCK:לא אין צורך חומרה:צריך ארדיסק 2TB,כרטיס מסך שיהיה מובנה ,כונן די וי די צריך,לוח אם של GIGABYTE ,מעבד I5 4690 ,זיכרון 8 גיגה DDR 3 ציוד היקפי:לא צריך כלום הערות נוספות-כונן שיהיה עד 200 ש''ח איכותיעכשיו לידידה: תקציב:3000 גם שימושים:אינטרנט,מוסיקה,משחקים חדשים OVERCLOCK:אין צורך חומרה:ארדיסק 2TB כרטיס מסך חזק שיכול להריץ משחקים ברמה טובה עד 800 ש''ח, לוח ומעבד של GIGABYTE מעבד I5 4690 'זיכרון 8 גיגה גם DDR 3. ציוד הקפי:מסך 23 אינץ,מקלדת,עכבר,צורב …

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום, אשמח להתייחסותכם לגבי המחשבים הניידים הבאים.. מחפש מחשב נייד בתקציב של 2000 שח בערך, למטרות אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים. ללא דרישות מיוחדות. אז מצאתי הרבה אופציות, ולא ברור לי מה ערכן. אשמח להתייחסותכם לאופציות הבאות או לחלקן. המון תודה מראש על הסבלנות והניסיון לעזור.. הכל דומה.. לא ברור מה לבחור.. 1. זה קצת מיוחד.. מה זה בכלל? יכול להיות כזה מיוחד וזול? המעבד פה נראה לי פחות טוב לא?? http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=131081 2. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11184 3. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9783 4. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11202 5. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12176 6. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9880 7. ht…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by haim855,

ארשום תמחשב שברשותי ..מה ניתן לקחת מימנוץץלמחשב החדש..אבקש בנוסף לקרוא תאשכול שלי טובו לענות על השאלות שהשאל כדי להגיע למחשב שלא אתחרט תודה מפרט מחשב שלי כיום: מעבד e8400 לוח אם p35 ds3l 6 גיגה ראם DDR2 800 כרטיס מסך: gtx560ti (אותו השאיר לבנתיים) לא רואה סיבה שלא ! ספק enermax liberty elt 500w (אממ ניתן להשאיר אותו? למיפרט שאפרט בהמשך או לקנות ספק חדש?) ארדיסק די חדש 1 טרה ..932GB Western Digital WDC WD10EARS-00MVWB0 ATA Device (SATA) גם אותו השאיר אין סיבה שלא! עכשיו למיפרט מחשב שאני רוצה לקנות..תנו חוות דעת להשאיר לתקן בחירה.. מעבד שברחתי Intel Core i5-4590 חוות דעת? לוח אם: MSI Z97-G43 LGA1150 (האמת שבחרתי אותו סתם כי הוא ניראה לי לעין..וגם בגלל רוב הת…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Pandagram,

היי חברים. אני מתכוון לרכוש את הלפטופ GL502VS. (בתקציב ועונה על הצרכים) ראיתי שיש לו 3 גירסאות בארץ GL502VS-FY066T GL502VS-FY067T GL502VS-FY070T מה ההבדלים בין הגירסאות? אשמח לתשובה מפורטת כגון: בגירסה X יש כונן קשיח בגודל Y בעוד בגירסה Z זה בגודל W. תשובה שתקיף את כל ההבדלים בין הגירסאות השונות (אני מניח שאין הרבה בסה"כ) ואשמח גם לדעת על איזה מקור מידע השתמשתם - אז גם לינק שעושה זאת יתקבל בברכה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by fillabong,

אהלן חברים, רציתי לקבל המלצות לשידרוג או קנייה של מחשב חדש. זה הישן: הוא בן 6 שנים בערך Intel(R) Core(TM) i5-6600 CPU @ 3.30GHz NVIDIA GeForce GTX 970 Gigabyte Technology H170-D3H-CF או לקנות חדש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K אפשר לחרוג בעוד 500 {אפילו 1000 אם ממש שווה} 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות, ומשחקים 3. הא…

15. שלום רב! אני מחפש לקנות מחשב של דל או לנובו מעבד 5 סדרה 8 מסך 15" בעיקר לאינטרנט וסרטים אם יש למישהו המלצה לחנות זולה או מפרט מתאים אשמח מאד! תודה רבה.

16. אוקי אני רוצה להחליף כרטיס מסך,לוח אם ומעבד המחשב הזה משומש כמעט לגמרי למשחקים 1. אני מחפש לוח אם שתומך בקונרו ויש לו סוקט 775 (אני גם צריך מעבד מתאים) ושאלה: יש לי כרגע 2 סטיקים של 256MB RAM במהירות 300MHZ והשאלה שלי האם הם יתאימו ללוח החדש? (הם DDR SDRAM לפי הeverest שלי)

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Lior Azi,

חבר שלי נוסע לחו"ל והוא רוצה למכור את המחשב שלו...המוצרים נמצאים אצלו כבר 3 חודשים זה המפרט... כל החלקים נקנו בארה"ב 1) Asus Board A7V8X 2) Athlon 2200XP+ w/ CoolerMAster HHC-001 http://www.tomshardware.com/cpu/20020916/cooler-15.html 3) Asus GF4 Ti4200 4) WD 120GB 8MB Buffer 5) Unknown Case w/ PS (with window) 6) 512(2x256) MB DDR400 Kingmax 7) Asus DVD Rom (multi-zone) הוא מבקש 4300 ש"ח האם המחיר טוב ?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Raanan30,

אהלן. קניתי את הלפטופ הזה היום: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=4164 אני לא גיימר כבד, אולי משחקון פה ושם, קצת פוטושופ, אינטרנט וסרטים - המחשב הזה טוב?... תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. המחשב הנייד מיועד לעבודה משרדית, כעיקרון לקורס DevOps וכחלק מזה להרים VM של אובונטו כנראה רק עבודה ב-Terminal לא משהו כבד. אני מעוניין במחשב 13.3" קל משקל עד 1KG. מתלבט בין 2 הדגמים הבאים: Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7 Zenbook S 13 OLED UX5304VA מה כדאי לי?

20. שלום, קיימת המלצה לנייד, רצוי מסדרת לנובו, בעל יכולות גרפיקה גבוהות שמומלץ למטרות משחקים?

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה על שרטוטים כבדים ב- Autocad 2020. השרטוטים הם דו מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בין 1-10 אז 7. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז כמה שיותר קטן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית,תכני HD. לצורך העניין נקנה על מנת לחזור לתקופת הגיימינג היפה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת,עכבר,משטח ענק לעכבר ולמקלדת,כסא גיימינג,מסך Dell AW3418DW ( ניתן לשינוי אך מאוד חשובה לי איכות המסך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, אשמח לקנות רק 2TB דיסק מכני. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בהכרח, רק אם אצטרך בעתיד על…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אני צריך מחשב נייד בשבילי. תקציב 5000 ש"ח גג. לשימושים של מסמכים, גלישה, תיכנות, סרטים, מוזיקה, משחקים מדי פעם לא כבדים מדי. אני מצפה מהמחשב שלי לעבוד מהר, חייב להיות מהיר. (אני לא מעמיס יותר מדי ומטפל מאוד טוב במחשב שלי אבל שונא שהמחשב עגלה וכל דבר לוקח מלא זמן לעשות) * גודל המסך? 15" חייב להיות מט * משקל רצוי?כמה שיותר קל, לא כל כך קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?250GB * צורב DVD?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL מסך 15"+ חייב להיות מט לא חייב כונן אופטי. לא חייב מערכת הפע…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום, אין לי הרבה נסיון עם מחשבים ניידים, ואשמח אם תעזרו לי לבחור אחד שיענה על הצרכים שלי. אני מחפש מחשב איכותי שיתפקד טוב לאורך התואר. אני לא מתכוון להקמצן עליו, אבל גם לא להשתולל עם הכסף שלא לצורך. אני מחפש המלצות לכמה דגמים בתקציב שלי ודגש על ההבדלים בינהם (לאן הכסף הנוסף הולך...), כך שאוכל להחליט אם שווה להשקיע יותר או פחות. * מטרות המחשב? ישמש אותי בעיקר בלימודים באוניברסיטה, לכן רצוי שיהיה קל ונוח להקליד עליו. סרטים ומשחקים לא כבדים הם מטרה משנית. * גודל המסך? 15.6". חשוב שיהיה מסך איכותי, עם זוויות צפייה רחבות, ושלא יהיה קשה לעבוד איתו בגלל השתקפויות. * רזולוציית המסך? 1920x1080 או יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מאוד num pad, ובכללי שהמקלדת תהיה programm…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by lioryb,

חג שמח. אז המחשב הנייח שלי נפח את נשמתו, והגיע הזמן להחליף (להערכתי, לוח האם סיים את חייו). מירב השימושים הם שימושים משרדיים ועריכת תמונות. פה ושם גם קצת עריכת וידאו. מתלבט בין נייח לנייד, בהנחה שהתקציב הוא כ-2500 ש"ח, אפשר למשוך גם ל-3000. תודה מראש. *************** עריכה *************** כשאני חושב על זה לעומק, מכיוון ובמחשב הנייח יש SSD ו-HD, אני חושב שאני יכול להסתפק בהחלפת לוח אם + מעבד + זכרון + ספק. לא? אני יכול לקנות באילת כשאהיה שם במהלך חול המועד, אבל אז נדרשת קנייה באחת הרשתות, KSP או IVORY, הפרושות ברחבי הארץ. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים