עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 16K, פלוס מינוס, אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי תלת-מימד (סימולטורים, מירוצים, הרפתקאות), עריכת תמונה ווידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרשים מקלדת, עכבר ומסך 31" ומעלה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי כלל. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7…

2. Started by alergic,

מפרט שאספתי לחבר וחורג מהתקציב. אם תוכלו להמליץ על חלקים שכדאי להחליף באולי זולים יותר כדי להיכנס לתקציב. לגבי ה SSD מאוד אפשרי שיקנה בחול בהפרש של כ450 ש"ח...מה שיאפשר להכניס את המפרט לתקציב. אם זאת אני פה כדי לשמוע דעה נוספת מאנשים חכמים ממני שאולי יודעים על חלקים שווי ביצועים במחיר נמוך יותר. כ.מסך ללא צורך כרגע. המחשב יהיה מחשב משחקים כשדרוג למערכת מאוד ישנה, מעבד ה I7 נבחר בגלל השרידות הגבוהה שלו בעתיד כשיהיו יותר תוכנות/משחקים שישתמשו ב Multi-Threading ואז המצאות 4 ליבות עם HT יעזרו. אבל כמובן שאני שמח לשמוע דעות שונות ממני ואם אכן יוכח שמעבד I5 טוב יותר מאשר I7 למחשב משחקים ללא OC אז כמובן שאקח אותו. תודה מראש לכל העוזרים: מעבד Intel Core i7 4790 Tray 1,599 - 1,459…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by Eli123a,

היי אני רוצה לקנות מחשב יד שניה בן שנה וחצי מחבר ורציתי להתייעץ כמה להציע לו תודה !I7 13th 13700k Gigabyte RTX 4070ti Aorus Master 12gb G.Skill Trident Z Royal Gold 2x16 3600mhz "'32GB Ram Corsair RM850et

4. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4250-4550 ש"ח (אני כותב את שני המחירים אלו כי זה תלוי בכמה כסף אני אקבל מהעבודה של אבא שלי התקציב הראשונים היה 3500 ש"ח) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by JazZ,

שלום חברים זה המפרט..( שהיה טוב מאוד לזמנו יש לציין ) e8400 GB x48 DS4 4GB ram ATI Radeon HD 4870 מה דעתכם, יש מה לעשות? המטרה היא הרצת משחקים חדשים בכבוד וגם בעבודה המשרדית הוא מזייף, (הייתי אומר הכי שאפשר, רק שזה די רחוק מריאליות) תקציב נראה אם יש מה לשדרג.. תודה - - - תגובה אוחדה: - - - חח רק שתבינו ברור לי שזה לא איזה פתרון קסם, אני שואל רק אם יש טעם לשדרג. (כי כתבתי את זה כאילו זה הולך להיוות הייאנד)

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. מארז ATX עם הידית הזה של איבורי עם ספק 300 וואט AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT MSI K9N NEO FULL ATX N550 WD 160GB SATA1&2 7200 RPM 8MB 1024 DUAL DDR II 667MHz NEC X 18 DVD ATI X550 מקלדת + עכבר גלילה+רמקולים עגולים כוללים כפתור 3D באינטרנט זהב ל-3 חודשים (לא כולל תשלום לבזק או לכבלים). סה"כ 1750 שקל ! עכשיו יש לי כמה שאלות חשובות לשאול אותכם שמטרידות אותי ולכן לא הזמנתי עדיין: 1. האם הלוח הזה טוב 2. האם לקחת 512 X2 זכרון כדי לקבל את הדואל צאנל (ולא אני לא מתכוון להרכיב בקרוב עוד 1 גיגה) 3. מה עדיף X550 או 7100GS 4. המוכר הציע לי בפחות כסף לוח של ASUS עם ציפסט 430 וכרטיס מסך 6150 מובנה כולל DVI אבל היה שווה לשים עוד 50 שקל ולקחת את מה שרשמתי? נ.ב המחשב הוא לשימוש אינטרנ…

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by omrit,

שלום, קניתי נייד של אסוס מדגם n55sf אחרי הדלקת המחשב הראשונה, הזדעזתי לגלות שאסוס התקינו לפחות מחצית מהאפליקציות הזמינות לעולם- במחשב. כמות התוכנות כמובן מכבידה על המחשב והסרה של כולם גורמת לבעיות במערכת ההפעלה (לא רק אצלי, קראתי גם בפורופים על אנשים שמתלוננים על דבר דומה). מישהו יודע האם אפשר להתקין מחדש את מערכת ההפעלה בצורה נקייה ואחר כך להתקין ידנית את הדרייברים הרלוונטים? שימוש בשחזור/התקנה מחדש של אסוס מחזיר את המחשב כמובן למצב המזעזע שלו. שהסתכלתי על המפתח של הווינדוז (home premium x64) ראיתי שיש את האותיות OEM בשם. אשמח לעצות. תודה!

9. היי בוקר טוב לכולם... מרוב עצים וטיפים למחשבים ניידים אני כבר לא רואה יער... אני מחפש מחשב נייד שיעזור לי בלימודי האדריכלות. מבחינת תקציב אני מתכוון לרכוש מחו"ל ולדעתי יעמוד על בערך 1500$ אפשר קצת לחרוג. אני מחפש מחשב חזק שיריץ כמה אפליקציות כבדות בו זמנית (כגון תוכנת אוטוקאד) הרבה זכרון וחיי סוללה סבירים פלוס, מבחינת גדול מסך אני מחפש באזור ה 12-13 לא יותר גדול. רצוי מסך מגע אם יש משהו ממולץ בקטגוריה. תודה רבה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by amitbaz,

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td][/td] [td]1[/td] [td]Intel[/td] [td]BX80646I54590[/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1150 BX80646I54590 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪923/905[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td][/td] [td]1[/td] [td]ASRock[/td] [td]H81M-HDS[/td] [td]לוחות אם - Intel LGA1150 H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪232/227[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td][/td] [td…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אהלן, מחפש מחשב לתכנות, ללימודים באונ' ולצפייה בסרטים וסדרות. יכול להיות נייד או נייח **** עריכה - מעדיף את המפרט הכי טוב שאפשר לקבל במסגרת התקציב - פחות חשוב אם נייח/נייד **** הכי חשוב לי שיהיה כמה שיותר מהיר, כל השאר זה בונוס. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך על איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים + תכנות + נטפליקס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח (IDEs) למיניהן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני זקוק למפרט. תקציב 7000 ש"ח (לנצל, אפשר לחרוג מעט) שימוש גיימינג בעיקר (הגדרות גבוהות, משחקים חדשים), וקצת תכנות ועריכת מוזיקה ציוד היקפי מסך 24 אינץ', רזולוציית FHD (אם יש המלצה למסך עם נתונים שונים אז בכיף) מקלדת רגילה, לא אלחוטית אין צורך ב: רמקולים, עכבר (אם הוא בא עם המקלדת אז שיהיה) אין חשיבות לשקט ללא OC ללא שדרוגים עתידיים אולי מלבד כרטיס קול (חיצוני) חנות בעלת משלוח לאזור המרכז והרכבה בחנות גודל HD מלבד כונן SSD (שאני מניח שזה הסטנדרט לצרף אחד), ברגיל יספיקו 2T שונות תמיכה לרשת בWifi, מערכת הפעלה Windows 7, הרכבה בחנות אני אשמח מאוד לעזרתכם בהרכבת מפרט. תודה (:

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by oriklo,

מעבד: intel i5-2320 כרטיס מסך-radeon hd 7970 500 גיגה בייט 8 גיגה בייט ראם וספק כוח: Antec GX900 550W מארז: GX900-550 - Antec Antec GX900 550W Army Edition MidiTower 3x120mm Fans included - Fan controller - USB3.0 Front ports - Dust Filters - With Antec VP-550P http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GX900-550הייתי רוצה לשפר את המעבד אבל אין לי תקציב אז אני פשוט מעביר אותו מהמחשב הישן לחדש, בכל מקרה, איך המחשב? הצעות לשיפור (חוץ מהמעבד?)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. Started by barartzi,

טוב אז אחרי הרבה זמן של התלבטויות היום הזמנתי מחשב תודה לכל מי שעזר ואם אפשר אז תנו דעות איך יצא בסוף : intel p-d 3.0ghz s-775 2x2m cache dual-core (930d) GIGBYTE 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E? twinmos 1gb 667mhz ddr2 dual chanel wd 160GB SATA II 7200RPM 8MB LEADTEK WinFast PX7600 GT TDH Extreme 256MB PCI-E NEC ND-4551 LABELFLASH BLACK HEC Compucase CI-6A19 400W תודה לכולם על העזרה והסבלנות

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by Cloud,

שלום לכולם, הייתי מעוניין לקבל את עזרתכם בבניית מפרט גיימינג עבור חבר. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל כמובן שאעדיף לחסוך דברים מיותרים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת(mmo rpg) כמו guild wars 2,משחקי FPS/TPS(כמו BF.COD וכ'ו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by david2k,

מעבדי אינטל : Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעב דים : Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל : GIGABYTE P67A-UD4 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E זכרונות : DDR III 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition דיסקים קשיחים : Western Digital Caviar Black 640GB 7200RPM, 64MB, SATA III WD6402AAEX כרטיסי מסך : GIGABYTE GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E מארזים : Thermaltake V5 Black Edition Mid Tower Case VL70001W2Z (No PSu) ספקי כוח : Corsair AX 750W Gold Active PFC 12cm Fan Modular מחיר סופי אחרי הרכבה : 4870 כעיקרון זה המחשב שאני מעוניין למי שיש הצעות לשיפורים מוזמן לרשום לק…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by skywalker13,

אני צריך מפריט אם תקציב מקסימום של עשר אלף שקל. המחשב ישמש למשחקים, לעבודה, ולסרטים בקיצור הכל ביחד. לא כולל ציוד היקפי רק מחשב. הדרישות המינימליות שלי הם. מינימים 3700 מעבד, מינימום 6800 כרטיס מסך, זיכרון 80 ג'יגה ופנימי ג'יגה. ורצוי שתביאו לי מוצרים של חברות טובות ומוכרות לכרטיס מסך וללוח אם כמו: msi, gygabite, asus. ניסיתי לעשות תמפרט בעצמי אבל אני לא בטוח שיצא לי ממש טוב. את המארז אני רוצה שיהייה שחור מעוצב טוב ושיחד אם זה הוא יהייה שקט (אם בולמי זעזועים שלא ירעיש אם יש תקציב) זה הכל. תודה לכל העוזרים.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Lucifer_Morningstar,

אני צריך המלצה למחשב נייד איכותי, עד 7000 ש"ח (כמובן שרצוי פחות אם אפשרי) המחשב הוא לשימושי גרפיקה כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין חשוב לי שיהיה מעבד חזק וכמות זיכרון גדולה (זה בעיקר מה שחשוב לתוכנות הללו) מסך, רצוי להשאר בטווח ה14-16 אינץ כאשר ה15.4 נשמע לי הכי אופטימלי ביחס של גודל מול משקל. מצאתי את הנייד הזה של טושיבה שנראה לי מעולה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714001 איך טושיבה בכלליות? הם נחשבים טובים? יש איתם בעיות מיוחדות? יש עוד מחשבים בסגנון הזה שאתם ממליצים עליהם? תודה מראש

19. אוקי אז ככה..... אני קונה מחשב התקציב שלי זה 6000 שקל - + עכשיו... אני רוצה מחשב בעיקר שיפעיל לי משחקים חזקים, תוכנות עריכת וידאו ושטויות, הקיצר , מחשב חזק. אז.... הדברים שחייבים שיהיו זה לוח asus מעבד amd ( ראיתי התלהבתם מהathloon 2400 אז אני ישמח אם זה יהיה במפרט כרטיס מסך gf4 ti 4400 מינמום.... וזכרון...אפשר 256 אבל עדיף 500 אם יש מספיק כסף... גם מסך אני צריך... שזה יוצר קצת בעיה... אולי אני יוכל למתוח את התקציב... בכל מקרה אני לא צריך מסך טוב... מספיק לי מסך ב1000 שקל העיקר שיהיה 17 תודה מראש אסף

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by sapartil,

יש לי מחשב קומודור 64K + הטייפ המקורי של קומדור + ג'וייסטיק ענק וחזק מאוד. המחשב בתוך האריזה המקורית מאז שקניתי אותו בשנות השמונים,הכל נבדק ותקין לחלוטין. כמה שווים שלושתם יחד ?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. ברשותי מחשב לנובו מדגם w510. אחרי הרבה זמן עם בעיות ביצועים גיליתי שהבעיה היא בכבל הטעינה, שההספק שלו הוא 90w בלבד, ומכניס את המחשב למצב של ביצועים נמוכים כשמחברים אותו (בעיה ידועה של הדגמים הללו). מצאתי פתרון זמני דרך קונפיגורציה, אבל בשביל פתרון קבוע אני זקוק לכבל בהספק גבוה יותר (למשל, מק"ט 55Y9317, שהוא 135w). אפשר לרכוש את הכבל הזה בארץ בכ-380 ש"ח, או להזמין מחו"ל ולחכות זמן ארוך יחסית, אבל אני בטוח שיש המון כאלו שמסתובבים חסרי שימוש אצל אנשים. אם יש לכם כבל כזה שאתם מעוניינים למסור/למכור (או יודעים על חנות שמוכרת משומשים/חליפיים במחיר זול מהמחיר של החדש/מקורי) אשמח להפניות. תודה! נמרוד

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by idooo,

שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב200-500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 עדיפות לFULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב חלקית 4 7. האם …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by orrm,

שלום הייתי רוצה לשדרג את המחשב שלי למחשב הבא: Intel Pentium 4 1.5 Ghz Intel D850GB Motherboard Samsung RDRAM 800 - 1GB Gainward Geforce4 Ti4600 Creative Soundblaster Live 5.1 Platinum Mitsumi 1.44 Toshiba 16/48 DVD Plextor 48X24X48 Logitech Cordless Desktop Pro האם זה כדאי? משתלם? מה דעתכם על המפרט?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by MarkYo,

אהלן. ביומיים הקרובים יש לי מישהו שנמצא באילת ויכול לקנות לי משם נייד. אז אני ישמח אם תוכלו לענות לי כמה שיותר מהר שאוכל לקנות משם מחשב קצת יותר טוב באותו מחיר. בגדול אני סטודנט למדמח, ואין לי זמן לגיימינג לצערי חח בעיקר תכנות וסרטים, ובכל זאת אני רוצה להביא משו שיחזיק לכמה שנים. כמו כן אני מעדיף מחשבים שזמינים במלאי KSP או IVORY אילת. ואני מעדיף מחשב של DELL, למרות שלא קריטי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, אינטרנט, תכנות, קצת פוטושופ. *תקציב: 3-3.5K * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * מ…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by ALevy,

ב 4000 ש"ח מקסימום זה מה שהצלחתי להרכיב (ללא ציוד הקיפי) מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX זיכרון : TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL5 כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1900GT 256MB DDR3 256 BIT DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL לוח אם : ASROCK 775i945GZ ספק כוח : COOLERMASTER REAL POWER 450W : RS-450-ACLX מארז : RAIDMAX SAGITA w/o PSU סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 4083 נ.ב לא צריך כונני דיסקים או צורב יש כבר רק מהדברים שהאתי פה צריך מה אתם אומרים?

• 32 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים