עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by sgsg,

איפה מוצאים מחשבים כאלה ? הצלחתי למצוא מעט מאוד דגמים עסקיים יקרים. קיימים גם מחשבים פשוטים יותר עם מסכים לא מבריקים ?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by assaff,

המחשב מתחמם מאוד ועובד לאט ממש. הורדתי תוכנה לבדיקה והיא רושמת בכל הקטגוריות חום גבוה . כנראה שהמאורר הפסיק לפעול . כמה אמור לעלות תיקון כזה?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום ! קודם כל, אגיד תודה רבה לחברי הפורום, אני מתייעץ פה אחת לכמה חודשים ותמיד מקבל מענה שעוזר לכוון אותי. אני מחפש לפטופ חזק, ובגדול יודע מה אני רוצה אבל יש לי כמה שאלות. שימושיו יהיו בעיקר עיצוב גרפי (לא נכנס לתחום ה3D), וכמובן אינטרנט, מעט תכנות, סרטים וכל מה שיוצא מכך. מה שאני בטוח רוצה זה I7, מעל 8 ג'יגה ראם, SSD - (כנראה עדיף לקנות בנפרד ולהתקין במקום הצורב). גודל המסך - 14/15.6 לא פחות ולא יותר מזה.לא חובה מערכת הפעלה - אני אתקין win10. תקציב: 4200+- כולל SSD מובנה או נפרד. אשמח לקבל המלצה למחשב שיענה על הדרישות, ובפרט מה שנשאר פתוח זה: 1. יש לי העדפה די גדולה ל-DELL, האם היא לא מוצדקת? מה רמתם של לנובו/אסוס/טושיבה? 2. כרטיס מסך - האם נדרש אחד כזה בהנחה שהמחשב לא …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. עדיף שקט וקטן לא צריך מקלדת מסך עכבר דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110I-PLUS LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX Predator 2x8GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX 1060 G1 GAMING 3GB OC GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO mSATA MZ-M5E500BW 500GB SSD mSATA III 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי Corsair 500W 80+Br…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מתחיל השנה לימודים לתואר הנדסת חשמל ואלק'. הייתי שמח לשמוע על הצעות למחשב נייד פרקטי ללימודים מעדיף גודל מסך של 13.3 (15 נראה לי גדול מדי, מה דעתכם?) וכמובן, סוללה בריאה 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אני סטודנט, ברור שלנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב - לימודי הנדסה, על כל האספקטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - MATLAB, MS Office, Visual Studio 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט אבל גם קצת לפיתוח (כולל הרמת VM-ים) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, קצת פיתוח, קצת הרמת VM-ים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך גם ב-HDD וגם ב-SSD, יש לי HDD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם…

7. Started by eden bar,

שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב חדש - ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי עומד על 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג, אבל מדובר ברכיב שיקנה לי שיפור משמעותי בביצועים אפשר לחרוג בכ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים, גלישה מאסיבית (ריבוי חלונות דפדפן, מעל 30-40 בכל רגע נתון), צפיה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by sgsg,

שלום לכולם, אתם יודעים אולי איזו מעבדה נותנת את שירות האחריות של HP בארץ? באינטרנט אני מוצא רק ש'האחריות ניתנת ע"י היבואן הרשמי'. ואם יש לכם מושג, האם השירות סביר?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. Started by JazZ,

שלום חברים זה המפרט..( שהיה טוב מאוד לזמנו יש לציין ) e8400 GB x48 DS4 4GB ram ATI Radeon HD 4870 מה דעתכם, יש מה לעשות? המטרה היא הרצת משחקים חדשים בכבוד וגם בעבודה המשרדית הוא מזייף, (הייתי אומר הכי שאפשר, רק שזה די רחוק מריאליות) תקציב נראה אם יש מה לשדרג.. תודה - - - תגובה אוחדה: - - - חח רק שתבינו ברור לי שזה לא איזה פתרון קסם, אני שואל רק אם יש טעם לשדרג. (כי כתבתי את זה כאילו זה הולך להיוות הייאנד)

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ופוטושופ לייטרום - פרנסה(אבל שימוש תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום. יש לי מחשב בן 8 שעובד אחלה ומשמש כ HOME THEATER (מחובר לטלוויזיה ומגבר בסלון) לוח האם שלו הוא gigabyte ga-g41mE US2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3470#ov 2 גיגה זיכרון פנימי של שני סטיקים של 1 כ"א DDR2 מעבד אינטל 6300. כרטיס מסך סבירשל NVIDIA 610 לאחרונה פירמטתי אותו וקניתי לו כונן קשיח פנימי של עוד טרה. התקנתי ווינדווס 7 אולטימייט והוא התחיל לעבוד ולהגיב לאט במיוחד בריבוי משימות. הזמנתי סטיק זיכרון DDR2 של 2 גיגה מה שיביא אותו ל4 גיגה RAM חשבתי לשדרג גם את המעבד. מה אתם אומרים, זה יורגש במהירות, שווה לשדרג ? אופציות או המלצות למעבדים, מה לגבי יד שנייה במעבדים? לא מעוניין להשקיע יותר מ400 על מעבד וכמובן שאם אשקיע סכום בכיוון…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by ultimate_yak,

לפני כמה ימים השגתי זיכרון 512mb 1066 של קינגסטון, הכל מבוסס על קומבינות אז יצאתי במחיר מציאה של 1100 ש"ח על הזיכרון הזה עכשיו שאר המפרט: INTEL P4 2.4GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache EPOX EP-4T4A+ INTEL 850E+ICH4 533 RDRAM WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 Leadtek Winfast GF 4 4200 64MB TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 יש לי כבר צורב, cdrom, וזהו... מה דעתכם? חסר רק מארז וספק, מקווה שתציעו לי משהו טוב בתקציב 700 ש"ח מקסימום רב תודות מראש!

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by MS-D,

ערב טוב ! בעוד כמה ימים אני עומד לרכוש מחשב חדש ורציתי להתייעץ לפני.. אז קודם כל דרישותי מן המחשב היא בעיקר משחקים ! התקציב שעומד ברשותי הוא 6300 פלוס 200 הרכבה, סה"כ 6500. הרכבתי פה משהו ורציתי לקבל מכם הצעות לשיפור ובמקביל הצעות נוספות אולי מחנויות יותר זולות .. ד"א אני זקוק לציוד הקפי, פרט ל-CD וצורב.. Logitech® MX500 Optical Mouse 282 ש"ח LG 17 FLATRON F700P 1,080 ש"ח Logitech Z-640 (5.1) 525 ש"ח Maxtor 120GB 7200RPM 566 ש"ח Antec SmartPower 300W 283 ש"ח AMD ATHLON XP 2500 ORIGINAL BOX 525 ש"ח ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD 525 ש"ח ZIPPY WK8000 Office Black & Silver 65 ש"ח Ch…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by WooPs,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הוא 4000 שקל עדיף לא לחרוג ועם כן לא בהרבה ! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כל המשחקים החדשים gta:iv nfs cod7 ... 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מק…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by diablo4u,

אהלן, ידידה שלי צריכה מחשב נייד ללימודים ובחנות שהיא הלכה המליצו לה על VOSTRO 3500 VM-RD 35-8011 דעתכם? אם לא רלוונטי וזה שקר אז גם טוב לדעת (זה מה שאני אמרתי לה) להלן התשובות לשאלות: תקציב - עד 4000 (למרות שלי הציעו את המחשב ב4300 וזה גם תופס.. כלומר אפשר לחרוג כל עוד זה שווה את זה, אבל לא בהגזמה) מטרת המחשב- ללימודים בעיקר, שלא יהיה איטי, רצוי שיהיה מהיר, שימוש באינטרנט, סרטים, תמונות, משחקים בקטנה (כי אני לא ממש משחקת במחשב..) גודל מסך - 15.6 משקל - דגש על משקל לא כבד (3 נשמע כבד ) זמן סוללה ארוך. יציאות ובלוטות לא מבינה כל כך בזה. אבל שיהיה את מה שחשוב. גודל מינימלי של כונן קשיח - 320GB כולל DVD וצורב אחריות לפחות 3 שנים באתר הלקוח והעדפה לחברת DELL אשמח להצעה או הארה…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם, לאחר בירורים רבים ומחקר לא קטן החלטתי שאני הולך להזמין אחד מהניידים האלו: dell inspiron 1520 או hp pavilion 6690ej. אני רציתי לראות את דעתכם על שני הניידים ולראות את ההשוואה שאתם תעשו בכדי שאוכל לעשות בחירה טובה יותר. מהחנות שממנה אני מתכוון להזמין הצלחתי להשיג מחיר די נמוך וזהה בשביל שני הניידים, אז אל תתייחסו למחיר. אני אישית מעדיף את ה-pavilion, מבחינה כללית וכוללת. הדבר היחידי שבגללו אני שוקל את ה-inspiron הוא כרטיס המסך הטוב יותר (8600gt). אני סטודנט בטכניון, ובחרתי באלו כי אני מעוניין במשהו מעבר לצרכים הטכניים היבשים שלי מהנייד. גם גיימינג. משהו שיחליף את המחשב הביתי שלי במשך השבוע. בכל מקרה, שאלתי היא זאת: אני מעדיף מאוד את ה-pavilion. וזה בעצם הנייד שא…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. יש לי מחשב של ג'יגהבייט W566N לרוב אני לא משחק במשחקים והוא פועל בסדר גמור, אבל במשחקים (משחק קל כמו וורקראפט 3) אני מקבל מסך כחול והמחשב מטרסטרט. באתר של ג'יגהבייט אין עידכונים לדרייברים.. השאלה עם כדאי להוריד דרייבירים מהאתר של נוידיה? הכרטיס הוא 8400.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by gaga1234,

№ Code Product Price Quant. Summ 0 6710 17" Viewsonic VA712 + Speakers 8ms LCD Monitor 1499.00 ¤ 1 1499 ¤ 1 6730 AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 BOX 840.00 ¤ 1 840 ¤ 2 338 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W 330.00 ¤ 1 330 ¤ 3 3972 Creative SBS260 Speakers 110.00 ¤ 1 110 ¤ 4 7024 DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 680.00 ¤ 1 680 ¤ 5 7100 Gil Forsa FX6600 PCI-e 128Mb Retail Video Card 540.00 ¤ 1 540 ¤ 6 7052 Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD 360.00 ¤ 1 360 ¤ 7 1179 Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 135.00 ¤ 1 135 ¤ 8 7572 NEC ND-3550A Black x 16 Bulk DVD±R/RW 265.00 ¤ 1 265 ¤ 9 1109 Twinmos TMD7608S8E…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום ידידי, אני זקוק למפרט למשחקים כבדים בעיקר ואינטרנט. התקציב הוא 6000 שקל ולא זקוק לשום ציוד היקפי. תודה מראש

• 37 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש עם הכנה לSLI, ב-6000 K , מוכן להתגמש. אנא עיזרו לי עם בחירת לוח M טוב ושיכלול כרטיס קול טוב עליו. מסתמן שהמעבד 805 כפול ליבה של אינטל הוא מה שאני הולך עליו, אני אעשה לו כנראה oc מתון - אנא הפנו אותי להסברים מפורטים ותנו לי עצות איך למזער את הסיכויים לתקלות מצערות ושלא אסכן את המעבד. תודה מראש לעוזרים הנה מפרט התחלתי, אנא שפרו אותו ומשו נוסף : האם נחוצים 2 ג'יגה זיכרון? ואיך אוכל לדחוף את זה ב6000 K. מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 830 1 830 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total NI8-SLi (NF4) s775, FSB1066, 2xPCI-E, GBE, SATA II 650 1 650 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Tw…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היי חבר'ה היום רשמית הזמנתי את המחשב asus 1005ha מארה"ב. חבר של אבא שלי, שגר שם, הזמין לי, והוא יגיע בקרוב לארץ (או יביא דרך מישהו שיבוא אליי). דרך אמאזון קניתי את המחשב (בצבע שחור), תיק, וזכרון 2 ג'יגה ב-1,700 ש"ח. את המחשב קניתי בעצתכם אנ יחייב לציין, אוני רוצה להודות כלם על כך מכיוון שזהו הנייד הראשון שיהיה לי, ועד עכשיו בקושי יצא לי לגעת בניידים (קצת עם הלפטופ של אחותי), הייתי רוצה לדעת כמה דברים על סוללה. חלקם דברים ששמעתי, חלקם דברים שאני משער, חלקם אולי סתם שמועות זדוניות. 1. האם זה נכון שצריך בפעם הראשונה לפרוק את הסוללה עד הסוף, ולאחר מכן להטעין מספר שעות מסוים? (12 למשל) 2. אם אני עובד עם המחשב בבית, רצוי לעבוד כשהוא מחובר לחשמל אני מתאר לעצמי...האם במקרה…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום לכולם, מחפש המלצה למפרט מחשב נייח לנער בן 13 למשחקים ו-Live streaming של ה-Gameplays שלו ב-YouTube. הוא רוצה לשחק ב-4K ומשחק בעיקר ב-Minecraft עם מודים כבדים ו-Fortnite. 1. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח, עד 500 ש"ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, Streaming, בעיקר Minecraft עם מודים כבדים ו-Fortnite. 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שק…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. קישור - http://bildr.no/view/1345089 המחשב הוא רב שימושי - משחקים, סרטים, עבודה (אופיס), מוסיקה וגלישה באינטרנט. אני מחפש משהו שיריץ לי הכל חלק לפחות ל-4 השנים הקרובות, עם איכות סאונד ווידיאו גבוהה. כרגע יש לי מחשב עם 250 ג'יגה זיכרון, ואני מסתדר איתו לא רע - ככה שמעבר ל-1TB אני לא צריך, אין לי צורך גם בצורב אלא בכונן הכי פשוט בשביל לקרוא דיסקים (גם לא בהכרח צריך שהוא יקרא Blu-Ray). יש לצייץ שיתכן וחסרים במפרט הזה אמצעי קירור או ספק כוח, אני לא בטוח האם מה שמובנה במארז וברכיבים יספיק, וגם אני לא סגור על זה שהלוח האם תומך בכל החומרה החדשה, ככה שמחכה לעצתכם. אני לא מתכוון לעשות OC. אני מתכוון גם לרכוש בהמשך מערכת סאונד חדשה, אבל זה כנראה יבוא אחרי המחשב. אשמח לקרוא תגובות ב…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. צריך מחשב למשחקים כבדים 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי, ללא מסך וללא אוברקלוק (OC) הייתי רוצה שהמשחקים יפעלו בצורה הטובה ביותר, אז אפשר לחרוג מעט מהתקציב...

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by DarkSid3,

אוקי אני צריך מפרט למשחקים 3000 גג 3500 ש"ח ... אבל עם אפשר 3000 ש"ח אני לא צריך את הדברים הבאים כי יש לי כבר.. רמקולים, כרטיס קול, HDD, מסך lcd 19, מקלדת + עכבר... ועם אפשר שיהיה כרטיס מסך מבית Nvidia ומעבד מבית Intel זהו לבינתיים תציעו הצעות !

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים