עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני איש תוכנה ולצערי לא יצא לי כל כך לעקוב אחר השינויים בעולם החומרה בשנים האחרונות, העיסוקים העיקריים שלי זה תכנות ושימוש משרדי שותף, אך הייתי מעוניין במחשב שגם יוכל להריץ משחקים בצורה נורמלית (לצערי אין לי הרבה זמן אז אני לא איזה גיימר רציני שצריך מחשב מפלצתי). אשמח להצעות של מפרטים... התקציב הוא סביב ה-3,000... הייתי כן רוצה מעבד נורמלי+ (i5) וכרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, הארדדיסק בסביבות ה-500GB - 1TB, ו-4GB זכרון... בעיקר אני אשמח למפרט מפורט אשר חלקיו תואמים. תודה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by oriki9999,

שלום לכולם. אני חושב לקנות את גירסת ה11" של Alienware. הבנתי שמדובר במחשב גיימינג קטן (סוג של Netbook שמסוגל להריץ משחקים). את המחיר אני יודע, אבל רציתי לשאול מה אתם חושבים לגבי המחשב, האם לדוגמא הוא מצדיק את המחיר? יש לו בעיות רציניות? תודה מראש לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by gaga1234,

№ Code Product Price Quant. Summ 0 6710 17" Viewsonic VA712 + Speakers 8ms LCD Monitor 1499.00 ¤ 1 1499 ¤ 1 6730 AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 BOX 840.00 ¤ 1 840 ¤ 2 338 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W 330.00 ¤ 1 330 ¤ 3 3972 Creative SBS260 Speakers 110.00 ¤ 1 110 ¤ 4 7024 DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 680.00 ¤ 1 680 ¤ 5 7100 Gil Forsa FX6600 PCI-e 128Mb Retail Video Card 540.00 ¤ 1 540 ¤ 6 7052 Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD 360.00 ¤ 1 360 ¤ 7 1179 Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 135.00 ¤ 1 135 ¤ 8 7572 NEC ND-3550A Black x 16 Bulk DVD±R/RW 265.00 ¤ 1 265 ¤ 9 1109 Twinmos TMD7608S8E…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב ביתי שישמש לפעולות כלליות, תוכנות אופיס ובעיקר MATLAB. יש לי כבר כונן קשיח וכונן SSD, כמו כן גם 2 סטיקים 4GB של זיכרון RAM (זה מספיק?). יש לי אפשרות לרכוש את המעבד Intel i5-6600 ולוח אם GIGABYTE GA-H170M-D3H-GSM בצורה מסובסדת. ניתן לשנות את דגם המעבד ולוח האם לכל דגם אחר, במידה ודורש זאת. אין צורך ברכישת מסך, מקלדת ועכבר. בעיקרון אני צריך להשלים את הרכישות של קירור למעבד, מארז וספק כוח. האם הזיכרון, המעבד (כולל הכרטיס הגרפי שבו) והלוח אם יספיקו לשימושים שלי? התקציב הינו כ-2,000 ש"ח. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by I7210I,

שלום אני מעונין לשדרג את המחשב נייד שלי לצורכי ניהול רשתות ואני צריך מחשב עם 8GB זיכרון לפחות! אענה תחילה על השאלון * מטרות המחשב? שימוש באופיס/משחקים אולי קצת-לא משהו קריטי/סרטים ואינטרנט * רזולוציית המסך? מה שיותר יותר טוב ושוב לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?שיהיה שטח של עכבר בגודל סביר * משקל רצוי?כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן כמה שיותר יותר טוב ואני מבין שבסוללה של 6 תאים 5 שעות זה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB סוג לא משנה * כונן אופטי?צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by elis02,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (לימודים הומניים) וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ'. לא משנה אם מבריק או מאט * רזולוציית המסך קריאת טקסטים רבים אז שיהיה נוח לקריאה ועבודה על המחשב במשך זמן ארוך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך טאצ', מצלמה מקלדת הכוללת numpad בצד * משקל רצוי? משהו שלא יהיה כבד. המחשב לאחותי הקטנה לנשיאה במהלך כל היום בלימודים במכללה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. שעתיים לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה לפחות. שיהיה מהיר. * כונן אופטי? לא חובה. אין שימוש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Nightbeat,

היי, קודם כל אני מתנצל אם האשכול יצא קצת לא מסודר, אני כותב הכל דרך סמארטפון. אז לאחותי נהרס הנייד והיא צריכה אחד חדש, לבנתיים מצאתי כמה אופציות שאותם אדביק בסוף ההודעה. הנה הטופס: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, אבל זה לא ממש משנה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גבוה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by DarkSid3,

אוקי אני צריך מפרט למשחקים 3000 גג 3500 ש"ח ... אבל עם אפשר 3000 ש"ח אני לא צריך את הדברים הבאים כי יש לי כבר.. רמקולים, כרטיס קול, HDD, מסך lcd 19, מקלדת + עכבר... ועם אפשר שיהיה כרטיס מסך מבית Nvidia ומעבד מבית Intel זהו לבינתיים תציעו הצעות !

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 מחיר: ¤1230 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 מחיר: ¤319 לוח אם: Asus P5N-D כמות: 1 מחיר: ¤833 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 מחיר: ¤430 קירור למארז: Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2 כמות: 1 מחיר: ¤70 ספק כוח: Thermaltake Thought Power 750W 60A/12V 4XRails SLI כמות: 1 מחיר: ¤643 זיכרון: Geil 4GB (2x2GB) KIT Dragon DDR2-800 CL5 כמות: 1 מחיר: ¤452 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤489 כרטיס מסך: Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 Retail כמות: 2 מחיר: ¤1122 כונן אופטי: Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Black Bulk כמות: 1 מ…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. המפרט לצורכי פיור גיימינג. תהיתי אם לשים קירור למעבד, אבל כיוון שאני לא עושה שום OC הנחתי שאפשר לוותר על זה. תנו הערות (וגם הארות, אם יש X:) רק לא על המארז , גם ככה היה לי תקציב של 8K, והכל היה חייב להיות מ-KSP, והמארז הזה תפס את העיניים שלי, והוא נחשב בעיני רבים למארז הטוב ביותר שקיים היום... חוץ מזה, תרגישו חופשיים לרדת עלי.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אורח וולדק
    Started by אורח וולדק,

מעבד: Intel Core i5 7500 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪899 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 מחיר: ₪169 לוח אם: Gigabyte GA-B250M-DS3H כמות: 1 מחיר: ₪369 מארז: Corsair Carbide SPEC-03 Red LED Mid-Tower Gaming Case כמות: 1 מחיר: ₪312 ספק כוח: Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 מחיר: ₪346 זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 2400 CL14 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2A2400C14R כמות: 1 מחיר: ₪618 כרטיס מסך: Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6GD - מחיר מיו…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אהלן! התייעצתי פה לפני חצי שנה בערך לגבי רכישת נייד. מסיבות אישיות הקנייה נדחתה - ולכן מבקשת את המלצתכם בשנית (בהנחה שיצאו דגמים חדשים ושדגמים ישנים יותר - הוזלו ואולי אף נכנסו לתקציב). שימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה ותמונות (דיסק קשיח של 160 לפחות), שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו). מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר (עדיפות לטראקפוינט) נוחים ולא "מקפצים" (שימוש רב במחשב), מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן (בעיקר שימוש ביתי ובקרבת הבית). לא פוסלת קניית יד שנייה- אך גם לא יודעת מה צריך…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by ofer_fas,

שלום, אני צריך מחשב לשימושים בסיסים (אופיס, אינטרנט ואולי קצת סרטים) התקציב הוא 2500~ ללא ציוד הקפי, כולל ספק. לא צריך: מסך, רמקולים , עכבר, כוננים.... * לא צריך גם הרכבה. תודה

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by pro,

רציתי לראות את התגובות לת'ארד של THE GREY MATTER אבל ראיתי שלא התפתח כלום אז: אני מעוניין לקנות מחשב נייד קטן וזול מאוד תקציב עד 1500 ש"ח שוורד יעבוד בו טוב זהו זה מה שאני מחפש תודה ;D

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  15. מעבד : Athlon 3700 PLUS BOX לוח : ECS+ATI 939 כרטיס מסך : X300 PCIE זיכרון : 256MB * 2 = 512 DUAL CHANNEL HYNIX כונן קשיח : WD 160 GB צורב : NEC 3550 1.44 מארז : FRONTIER SPORTING 500W REAL W מחיר : 2500 ש"ח {: בניתי את המחשב מרכיבים הכי טובים שיש כרגע לספק שלי אז בלי הערות " כפול ליבה בלה בלה " או כל הערה אחרת ...תודה. יש טובים מהמפרט הזה אבל אני בטוח שזאת עדיין מערכת חזקה {: נ.ב. הספק שלי בשלב הזה לא מחזיק מעבדים כפולי ליבה של AMD רק אינטל ו..אני מעדיף את החד במחירים שיש כרגע .

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. היי, חבר שלי ביקש ממני לעזור לו לבנות מפרט לתחילת הסמסטר הבא. חשבתי לבוא ולהתייעץ איתכם ולשמוע רעיונות. כרגע אני חושב לכיוון מעבד 939 (3 או 3.2), לוח NF4, חצי גיגה של זכרון וכו. הוא אמנם מיעד את המחשב בעיקר לאינטרנט, סרטים ולימודים, אבל ישמח לשחק קצת FIFA בין לבין (הוא לא צריך 7800GTX אבל אני חשבתי על X550 - אלא אם יש לכם הצעה טובה יותר). גם בקשר למסך אני אשמח לשמוע דעות על מסך LCD 17 בעד ~1500 שקל (מה שמשאיר למפרט 2500 :-\ ). אפשר לגלוש קצת, אבל תשתדלו לא יותר מידי - יש גם שכר לימוד לשלם.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by compman12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? השאיפה שלא - במידה וכן 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS לאחסון תכני בלוריי , גיבויים ותחנת הורדות - יפעל 24\7 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מערכת NAS 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כוננים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? ישב בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מבלי לאבד איכות, ודאי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים, כולל אלו העתידיים (Star Citizen וכו'). מסך 1920x1080. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש אבל לא נכלל בחישוב כרגע. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כ…

19. תקציב: 4000 ש"ח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 ש"ח - עדיף שלא זמן אחריות רצוי: עדיף 3, גם שנה תספיק חברת המחשב הניד המועדפת: DELL מערכת הפעלה מועדפת: WINDOWS 8 גודל כונן קשיח מועדף: 750 או 1TB עדיף במהירות 7200 סל"ד גם אם מדובר בנפח של 750, הכי טוב זה SSD משקל הנייד המועדף: כמה שפחות גודל הצג: 14-15.6 FHD זמן סוללה רצוי: כמה שיותר אפשרויות נוספות במחשב: עדיף שלא יהיה כונן DVD בכלל - אני לא זקוק לזה, מסך FHD מבריק ולא מאט, HDMI, כמה שיותר יציאות USB 3, מחשב שלא מתלמם יתר על המידה ולא מרעיש, יעזור מאוד תאורה מאחורי המקשים אם כי לא מחייב מטרת המחשב היא צפייה בסרטים + חיבור לטלויזיה ובעיקר למשחק Counter Strike: Global Offensive ולאינטרנט והורדת סרטים המחשבים שהוצעו לי עד כ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אני לא ראיתי פורום ספציפי שעוסק בדברים האלה, אז מחשבים ניידים נראו לי בתור הדבר שהכי קרוב לזה. אני מחפש משהו בסגנון מחברת אלקטרונית שמסוגלת להציג קבצי PDF, במילים אחרות, משהו שיהיה כמו ספר אלקטרוני שאליו אני אוכל להוריד ספרים אלקטרוניים (EBOOKS) שיש לי במחשב. אני מחפש גם משהו שיהיה בגודל A4 אם אפשר. יש חיה כזאת?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Serofin,

שלום לכולם, אחרי 3 שנים שאני משחק בקונסולה סוף סוף החלטתי לקנות מחשב חדש אבל הידע שלי בנושא הרכבת מחשב חדש שאף לאפס לפני שבוע. השוויתי מלא מפרטים ובסוף הגעתי למפרט הזה אז מה אתם חושבים? I5 8600k MSI Z370 A PRO Motherboard Gtx 1070 gigabyte G1 Lenovo 2x8 dd4 ram Ssd 250 gb corsair HDD 1TB WD Win 10 home Arctic freezer i32 (קירור מעבד) Antec gx500 מארז שמגיע עם 3 מאווררים (120mm) וספק כוח 700W antec VP700W 1) איך המפרט הזה בכללי? 2) האם הוא יהיה מספיק בשביל שאני אוכל לשחק 60 fps ו 1440 p? 3) האם אני יכול להתפשר על משהו בלי לפגוע בביצועים? המפרט הזה עבר כבר את התקציב שלי(שבהתחלה עמד על 5000) ועכשיו מגיע ב…

22. שלום לכולם, אני לא מוצאת בשום מקום באינטרנט תשובה לשאלה האם הסוללה של הלפטופ lenovo thinkpad e320 היא נשלפת או מבנית, דבר שמאד חשוב לי. ראיתי בהודעה אחרת פה שהסוללה של ה-e420 לא נשלפת. האם מישהו יודע אם זה כך בהכרח גם ב-e320. הדבר מאד חשוב לי וגם כך קשה למצוא ביקורות על המחשב. תודה מראש לכל המשיבים, יעל.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. בוקר טוב, מה דעתכם על המחשב הזה? Dell Vostro 5470 VM-RD33-7217 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13330 כמה שאלות שיש לי ואשמח אם תענו- 1.המעבד שמסתיים עם האות U הוא עדיף ממעבד שמסתיים עם האות M? האם זה המעבד הכי חזק שיש עםI5? 2.הזכרון הוא קטן האם ניתן להוסיף עוד 250GB? או שזה או זכרון רגיל או SSD ? 3.מה החסרונות במחשב זה ומה היתרונות? 4.אם אני יוסיף עוד 500-700 ש"ח האם ניתן לרכוש מחשב טוב יותר מבחינה משמעותית? אני מחפש מחשב בעל מסך 14-15.6' מסך מגע(אלא אם כן תשכנעו אותי אחרת) זכרון-8GB RAM, והייתי שמח שמערכת התקנה תותקן על SSD אחרי ששמעתי שמכם שזה דבר טוב הארד דיסק של לפחות 500 GB שימושים עיקריים- לימודים,אינטרנט,סרטים,אופיס Photoshop, VEGAS משחקים-N…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Freemee,

בשעה טובה קניתי מארה"ב מחשב DELL E6400. המחשב בהכנה וישלח ליעד שאאסוף אותו משם בבואי לארה"ב בקרוב. קניתי כמו שכולם אמרו את האחריות של NBD 3 YEARS. כולם דיברו על הטופס הזה של העברת אחריות. משהו יודע איך אני משיג אותו? אני צריך לדבר עם משהו פה בארץ בשביל להשיג את הטופס? או ש DELL ארה"ב? משהו עשה את זה ומוכן להסביר על התהליך. זה יגיע אולי באריזה עם המחשב? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים