עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by CraZyStyLe,

אהלן חברים, אני רוצה לקנות כרטיס מסך יד שנייה ברמת ה7950 - 7850- r9 270/270x -7970 . מה לדעתכם המחיר המומלץ לכרטיסים הנ"ל כאשר יש אחריות וכאשר אין ? תודה רבה. הציעו לי 7950 ב400 ש"ח ו7850 ב350 ש"ח, וראיתי מוכר שרוצה 600 ש"ח על 7970. תודה רבה למגיבים

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by Yaniv,

המחשב מיועד לחבר שלי שהתחיל ללמוד יג\\\'-יד\\\' ללימודי הנדסאי תקשוב (רשתות). לפי מה שחבר שלי אומר, המורה דרש מחשב עם i5 ולפחות 8GB RAM. התקציב הוא עד 3000 שקל ולא מעבר. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר והרצת תוכנות שונות שקשורות ללימודים. החזקה ביותר היא תהיה VirtualBox. * גודל המסך? 14 אינצ\\\', לגבי מאט או מבריק זה לא משנה, אם אני לא טועה בקושי תהיה עבודה בחוץ (אור יום). * רזולוציית המסך? 1366x768 או 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? פחות מ3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות מספיק. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא חובה אך לא יזיק. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD של 500GB ומעלה. * כונן אופטי? לא * האם דרושה …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by idoefr350,

שלום לפורום, אני מחליף מחשב למחשב שמיועד לעריכת וידאו ותמונות. תכנות עיקריות בשימוש: לייטרום, פוטושופ, פרימייר, דווינצי ריזולב ואפטר אפקטס. אני אשמח לעזרה בבניית מפרט. הבסיס שאני מעביר מהמחשב הישן: כונן וראם (8 גיגה) יחסית חדשים. המחשב שלי כיום הוא AMD, וקיבלתי המלצה חמה להישאר איתם, וכדי לחסוך את עלויות השדרוג (תקציב- 2000-3000 שקל) הוצע לי לקנות מעבד AMD עם כרטיס גרפי מובנה ולא לקנות גם כרטיס גרפי רגיל. הפחד שלי שזה לא יספיק וכמו שהיה כתוב במדריך לבניית מפרט, אני אסתבך עם 2 כרטיסים ישנים יחסית במקום אחד חדש יותר. נקודות נוספות: במארז אני אשמח לאופציה לכמה כוננים מכיוון שאני כנראה אוסיף בעתיד. אני עובד עם 2 מסכים, לכן אני צריך יציאת dvi אחת חובה וhdmi אחת חובה, אם י…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Haizem,

היי! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 (לא כולל ציוד היקפי - ציוד היקפי כבר יש) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז למה לא. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש עדיף שלא אבל אם מדובר בהבדל ביצועים רציני אז חריגה של עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת 2d,3d, וידאו, עיצוב, וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל התוכנות באופן כבד\פרנסה. Flash, Photoshop, Illustrator, Blender, Premiere, AfterEffects, Cinema4d ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס שימוש משרדי. נשאר שנה אחרונה לתואר המחשב הקודם עשה את שלו אז צריך משהו. מקווה שתוכלו לעזור לי למרות המגבלה בתקציב, חשוב לי מעבד i3 אפילו אם אפשר למצוא בסכום הזה. * גודל המסך? 15' 14' * משקל רצוי לא קריטי רק שלא יהיה כבד יתר על המידה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה כל כך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata לא משנה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP DELL ASUS תקציב 1800 1500ש"ח תודה רבה ואשמח להמלצות חיוביות שבת שלום

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היצרנית היפנית מנסה לנצח את לנובו במשחק שהיא המציאה עם נייד 360 מעלות חדש שכולל את המסך הצפוף ביותר בקטגוריה כולה לכתבה: http://hwzone.co.il/המחשב-הנייד-החדש-של-טושיבה-מציע-לכם-4k-בא/

• 0 תגובות
    • 962 צפיות
  7. Started by Ramos,

שבת שלום לכולם, לאחר חודשיים מעייפים וסינון מחשבים רבים הגעתי ל2 דגמים אשר עונות (בצורה מירבית יחסית) על הדרישות שלי ללפטופ אישי. http://ksp.co.il/?list_compare=.26538..27031. הינה ההשוואה בין 2 הדגמים וברצוני לדעת את חוות דעתכם עליהם אך קודם לכך מס' דגשים: ~אם ידוע לכם על דגם אחר רצוי שתכירו לי אותו~ -התקציב שלי הינו כ-5000 שקלים -שמעתי מכמה אנשים שלנובו דיי מאכזבים מסיבה שהרכיבים שלהם הם כביכול לא כמו שכתוב - אם למישהו יש משהו להעיר בנוגע לזה זה חשוב. -שימוש המחשב הוא בעיקר לתכנות ועריכת סרטונים ומצגות אך שימושו למשחקים אכן אופציונלית -עקרון עקרי : מקסימום חומרה במינימום כסף (לשימוש וצרכים כלליים, מטרות המחשב הם דינאמים ולכן הדרישות חומרה שלי הם כמה שיותר גבוהות…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי, אז אחרי הרבה בירורים והתייעצויות (גם פה בפורום ) החלטתי לקנות את ה-lenovo yoga 3 14 (דגם 80JH0051/2/3IV). אחד הדברים שהרבה אנשים הדגישו זה שהמסך שלו עשוי להיות כהה מידי ושכדאי לראות אותו לפני רכישה. כבר מעל שבוע אני מחפש חנות שתציג אותו דלוק לראווה אך נכשל בכך, שלחתי אפילו מייל ללנובו אבל הם לא עונים הדרישה שלי כזו מוזרה ומוגזמת? אין אף חנות שמציגה את המחשב שאני עומד לקנות בכ-5,000 ש"ח? לנובו עצמם לא מציגים אותו באיזה אולם מכירות או תצוגה?

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. התקציב המקסימלי הוא 10K, אני מאוד מעדיף לחסוך ולא לנצל את כולו. לנצל כמה שצריך בהתאם לשימושים. בנתיים שמתי עיניים על Y50-70 של Lenovo (הדגם עם 960M, רזולוציית 1080P וכונן SSD בנפח 512GB) אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים/עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, עריכה והקלטת אודיו באופן תדיר, עריכה גרפית חובבנית (פוטושופ מתלמד, עריכת וידאו תדיר [עריכת חומר גלם מGoPro באופן תדיר]). לא מיועד למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או 17.3, עדיפות ל15.6, מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x10…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by nirtzen,

המחשב מיועד לתכנות + VM + עריכת תמונות (פוטושופ + לייטרום) , ושרטוט (אוטוקאד) המטרה - שיעמוד בכל המשימות האלו + יתחבר לשני מסכים במקביל , ויחזיק מעמד כמה שנים. (המחשב הנוכחי הורכב ב 2009 ומחזיק מעמד , אבל היום כבר כבד לו) * שימו לב שבמפרט אין הארד דיסק בעל נפח גדול , היות ואעביר את ההארדיסקים הקיימים היום. מערכת ההפעלה והתוכנות ישבו על SSD. [TABLE=align: right] [TR] [TD]3[/TD] [TD]מעבד אינטל[/TD] [TD=colspan: 2]מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Box[/TD] [TD]1[/TD] [TD]1790[/TD] [/TR] [TR] [TD]23491[/TD] [TD]מאוורר למעבד[/TD] [TD=colspan: 2]קירור למעבד Arctic Freezer i30[/TD] [TD]1[/TD] [TD]195[/TD] [/TR] [TR] [TD]34579[/TD] [TD]לוחות אם למעבדי אי…

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  11. שלום, ראיתי באינטרנט מפרט גיימינג כבד מאוד, הולך לשחק במשחקים הכי חדשים WITCHER 3 GTA V CRYSIS וכו על ההגדרות הגבוהות ביותר, האם מפרט זה יענה לי על הבקשה ? Intel Xeon Processor E3-1231V3B 3.4 4 LGA 1150 - ARCTIC Freezer i11 CPU Cooler for Intel, 150W Cooling Capacity, 3 Direct Touch Heatpipes, Vibration-Dampened Fan, 23dBA Noise ASUS STRIX GeForce GTX 970 Overclocked 4 GB DDR5 256-bit DisplayPort HDMI 2.0 DVI-I Graphics Card- ASRock ATX DDR3 1333 LGA 1150 Motherboards H97 PRO4- Crucial Ballistix Sport 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600 (PC3-12800) 240-Pin UDIMM Memory- Seagate 1TB Desktop HDD SATA 6Gb/s 64MB Cache 3.5-Inch Internal Bare Drive (ST1000DM003)- EVGA 500 B1 80+ BRONZE…

12. שלום אני סטודנט שצריך לקנות מחשב לצורך עבודה עם תוכנות הנדסיות[לא כבדות במיוחד] ולשימוש בעיקר ללימודים,לראות סרטים. יש את המחשב [h=1]Dell Inspiron 3542 IN-RD09-7774[/h] רציתי לדעת אם הוא טוב והאם כדאי לקנות אותו במחיר 2800 זה התקציב אגב

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ולעיתים משחקים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יעודו של המחשב אינו "גיימינג טהור", אך מדי פעם ארצה לשחק בו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. מחפש מחשב נייד שיתאים לי לצורכי עבודה עם תוכנות הנדסיות ובעיקר ללימודים, לראות סרטים, ומעדיף את החברה DELL אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  15. Started by darkonerxd,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עריכת וידיאו 3D וכל מה שנוגע לעריכה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AE , PS , 3DSmax , sourcefilm maker , sony vegas וכדומה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, BF, AC , CS GO ומשחקים חדשים שייצאו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…

• 24 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. Started by עמירחגי,

i5 6600k box 3.5 ghz 6 mb cache asus z170 plus lga1151 intel z170 ddr4 2xPCI-E VGI DVI HDMI corsair vengeance LPX 2X8 GB 2666mhz westren digital caviar black 1 TB sata 3 kingston hyperX 3k SH103s3/120G 120GB ssd sata 3 המחשב לשימוש לימודים אמור לתפקד שלוש שנים קדימה לפחות. אשמח לעצות על מארז ומאווררים. אם מישהו חוש שהמפרט מוגזם ויש לו עצות פרקטיות אשמח לשמוע

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by orio2,

שלום, אני מחפש בשביל אשתי מחשב שולחני קטן, עדיפות למשהו בסגנון מק מיני. השימושים העקריים הם אינטרנט, אופיס וסרטים ופעם במלא זמן, אולי, עריכת קליפים. הרעיון לקנות מחשב שיהיה חזק יחסית וישמש אותה להרבה זמן (היא סטודנטית). בחיפושים באינטרנט, לא מצאתי הרבה אפשרויות מספיק חזקות פרט למק וגם הבנתי שיש למחשבים כאלה נטייה להתחמם. יש למישהו הצעות? לא צריך שייבוא עם ווינדוס, גם ככה מגיע לה בחינם תודה לכולם

18. אתחיל מהשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6700. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. במידת הצורך, עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כתלות בתועלת שתצמח מזה. עד כמה שהמצפון מאפשר לכם, אני סטודנטית מרודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימינג (לפחות 720p) של משחקי מחשב (גיימינג). אם המחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OBS ומשחק כשברקע כל מיני דברים נוספים הנחוצים לסטרים. שימוש כבד. אם המחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שישוחקו על המחשב: כרגע אני רק עם SC2. בעתיד ארצה להתרחב אל 5 GTA ומשחקים נוספים. הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  19. היי, אני קראתי כאן מספר נושאים ועקב זה יש לי כאן מספר שאלות. 1. איך אתם מתאימים ספק למערכת ?. 2. איך אתם מתאימים מארז למערכת ?.

• 5 תגובות
    • 993 צפיות
  20. Started by Furyster,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עקרונית הסכום אמור להיות בין 6,500-7,500. כתבתי 8,000 כי זה כן סכום שאני יכול להגיע אליו, אבל יהיה קשה הרבה יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בואו נגיד שתשמרו על סביבות ה־7,000, ועל כן החריגה היא 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב – GTA V, TW 3, BAK. נתעלם מהעובדה שBAK שבור כרגע, אני מתכוון לשחק במחשב הזה עם במרבית המשחקים שעתידים לצאת, ב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, מתכנן לקנות מחשב שיהיה מיועד לגרפיקה (פוטושופ, לייטרום), קצת תלת מימד (3dsmax) וקצת וידאו (after effect). כמו כן ישמש ליישומי אופיס, צפייה בסרטים ומקור ראשי להזרמת סרטים לסטרימר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו קלה (after effects), תלת מימד קל (3dsmax), עבודה משרדית, צפייה בסרטים, הזרמת סרטים לסטרימר בסלון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - תדיר, לי…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by RatedR,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז זה יהיה מצויין. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות כלשהן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כעיקרון AVA, LEAGUE OF LEGENDS, SKYFORGE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 …

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  23. Started by OzZzZz,

היי חברים, מעוניין לרכוש מחשב לגרפיקה עד 2800 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל שלא אך לא נורא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, photoshop, freehand 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן cd 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציבץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, סרטים, עבודה משרדית. כרגע לא מעוניין בהרבה משחקים, אבל בהחלט שוקל אופציה עתידית של שגרוג הכרטיס מסך והמסך בעתיד(לכן לקחתי ספק 750W). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע פיפא, בעתיד GTA V ועוד משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by tunaboy,

כמה להערתכם שווה? (במלואו או בחלקים) מעבד - AMD Athlon II X4 750K 3.4Ghz (4.0Ghz Turbo) BOX - FM2 Socket לוח אם - Gigabyte GA-F2A75M-HD2 FM2 מארז - SilverStone Redline 1 USB 3.0 ספק כח - Silverstone Strider 500W זכרון - Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value Select כונן קשיח - WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כונן מדיה - LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כרטיס מסך - Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail תודה

• 1 תגובה
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים