ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
אהלן, לצורך קניית מחשב ללימודים חשבתי על המחשב הנ"ל: http://ksp.co.il/?uin=27260 הבעיה היא שרשום שם למעלה שצריך להציג תעודה מזהה בעת הקניה, אז אם מישהו קונה בשבילי את המחשב תהיה בעיה אחר כך עם האחריות? או שבקבלה אין קשר לאדם שביצע את הרכישה?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי,שלום לכולם מעוניין לשדרג את המחשב הנוכחי כדי שיתאים לעריכת וידאו משתמש בתוכנה : Adobe Premire Pro CC מפרט נוכחי: M: Gigabyte - GA-770T-USB3 Processor: AMD Phenom II x4 945 4CPUs 3.0GHZ Memory: 4GB RAM ( שני סטיקים שונים אחד קינגסטון והשני אוסיזי, לא רשום עליהם את הסדרה או DDR) Display - AMD Radeon HD5700 דיסק קשיח - 500GB מעוניין בעוד 1TB יש ברשותי (לא מותקן במחשב) 4GB RAM GSKILL DDR3 - 1333 pc3 - 10666 2GBX2 SPD CL9-9-9-24 אפשר להשתמש בו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו HD א)…
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לדעת האם קיימים הבדלים נוספים בין הדגמים הבאים, מלבד SSD: http://ksp.co.il/?list_compare=.27121..27753. במידה ולא קיימים הבדלים נוספים, אני פשוט אוסיף SSD בעצמי. משתלם יותר, לא כן? במידה וכן - אשמח לקבל המלצות מהיכן לרכוש SSD בנפח של 512 GB. תודה
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, תכנות, MATLAB וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 15 ומעלה. מעדיף מבריק, לא חובה. * רזולוציית המסך? FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת נוחה ומאורת. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD של 128GB יספיק, אבל עדיף 256GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. יש אפשרות לקנות באילת. אשמח מאוד להמלצות. שאלה - אני בטוח שחנויות מאפשרות לשנות את הכונן HDD ל-SDD בעבור תשלום מסויים. כמה זה עולה …
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אשמח לעזרתכם ולהמלצות בנוגע לקניית המחשב הנייד הבא לעסק. כל עצה ועזרה תתקבל בברכה. * מטרות המחשב? המחשב נקנה לטובת עבודה אינטנסיבית על התוכנה לתיכנון מטבחים: ראומפלאן- Raumplan. חוץ מזה עבודה משרדית שוטפת. להלן הדרישות כפי שמפורסמות ע"י החברה. אני מעדיף את המומלצות+ ולא את הבסיס. דרישות חברה המחשב יקנה באילת בשאיפה בסופש הקרוב(בעזרתכם). כלומר צריך להיות במלאי של אייבורי/KSP או חנות אחרת באילת. תקציב עד 5.5K. במידה וזה הכרחי וממש משתלם מבחינת יחס עלות תועלת ניתן לחרוג עד 6K. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיף מבריק אבל לא חובה. * רזולוציית המסך? רצוי fullhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, אופיס וכו', גיימינג כבד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - לא התעסקתי מעולם בניידים, מה עדיף למשחקים? * רזולוציית המסך?1366X768 ו1920X1080 מוכן לוותר על 1080P לטובת ביצועים . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - לא * משקל רצוי? - לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ברכה, אבל כמובן שאני לא מצפה לניסים עם דרישות של גיימינג כבד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד אם יהיה HDMI וUSB3 * Bluetooth? - אשמח, אבל אין בעיה לוותר לטובת גיימינג * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD וקשיח יהיה אופטימלי לטעמי, שוב, מוכן להתפשר על קשיח פשוט בתמורה לביצועים. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם בנושא הזה. ראשית כל אני חייב לציין שאני מסוג האנשים שמעולם לא היה לו מחשב נייד ומעולם לא השתמש - אני לא חובב של המחשבים האלו, רק של נייחים. אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה, אז, לצערי, למרות שאני לא אוהב מחשבים ניידים, אני חייב לקנות אחד. מבחינת פירוט: * מטרות המחשב? שימוש ללימודים בלבד - אופיס, גלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אידיאלי באזור של 13,14,15 אינץ'. אני לא בטוח לגבי 10. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה יותר מדי, וזה לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? פירוט בתחתית ההודעה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עדיף פחות מ-2 קילו (אם קיים) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חייב * האם יש …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב הנוכחי (E5200, 4GB RAM) כבר בן 6. הגיע הזמן להתקדם. הדרישה למתכנת Web לא מצריכה חומרה מטורפת, אבל אני מאלה שבונים מחשב טוב ומחזיקים בו כמה שנים. מהמחשב הישן ישאר: * כונן קשיח 1TB (אני אוסיף SSD עבור מע' ההפעלה והתוכנות). * ספק כח Seasonic S12 II 430W (http://www.seasonicusa.com/S12II.htm) * כרטיס לכידת וידאו בחיבור PCI - משמש היום לחיבור הממיר של הוט לצורך צפיה במחשב (אין טלוויזיה) -- אם למישהו יש פתרון אחר קליל ועובד אשמח לשמוע. מה עוד נשאר: * כרטיס מסך GT9600 (לא יודע מה אעשה איתו) תקציב: 2500 ש"ח. חריגה עד 500 ש"ח. שימושים: צפיה בוידאו 1080p, תכנות Web (העורך הוא IntelliJ שחובב ג'אווה). ללא משחקים. מדי פעם הפעלה של מכונה וירטואלית עם VmWare Player. המחשב מחובר למ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני המפרטים הללו לעבודה משרדית: [ATTACH=CONFIG]9449[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]9450[/ATTACH] אחד מבוסס 1150 ואחד מבוסס 1151. רציתי קודם כל לדעת בגדול איזה מהמפרטים אתם חושבים שעדיף? דבר שני, אם אתם הולכים על 1150 אז רציתי להתייעץ האם שווה ללכת על i3 ולהשקיע למשל ב-SSD או במארז ובספק שחשבתי להשקיע יותר. מה אתם אומרים? בגדול התקציב הוא 2600 ש"ח. אני יודע שחרגתי ושזה אובר קיל. סתם מנסה להוציא את המקסימום מהתקציב. בתודה מראש. בברכה, ליאור.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב גמיש, עדיף לחסוך. * מטרות המחשב? תוכנות כגון אופיס, הפעלת סדרות וסרטים בלי בעיה, הרצת פיפא (עדיף, לא חובה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13' * רזולוציית המסך? רצוי fullhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך ככל שניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן משום שאקח אותו ללימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין גודל מינמלי, עדיף SSD b. * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב נועד להחליף מחשב בן שמונה (E7500) לשימושים ביתיים - אופיס, גלישה, סרטים וכו'. בנוסף, קיבלתי לאחרונה מצלמת GOPRO ואעשה בו שימוש לעריכת סרטונים ותמונות. אני עדיין לא מכיר את התוכנות הרלוונטיות. בשלב זה אין לי כוונה לשחק במחשב ולכן אין צורך בכרטיס מסך, אם אצטרך אוסיף בעתיד. חשוב לעומת זאת שהמעבד יגיע עם ליבה גראפית טובה שתאפשר לכל הפחות צפייה בסרטים ועריכה ב-FHD. אגב, אם לצרכים שציינתי אתם ממליצים כן להוסיף כרטיס מסך - אז אפשר. נטיית הלב היא לקנות שילוש מהתושבת החדשה על מנת לאפשר שידרוגים עתידיים, אולם מאחר והמחשה הנוכחי שלי לא באמת שודרג במהלך שמונה השנים, אם משתלם יותר הדור הקודם - אז גם מקובל. אוקי נראה לי שתיארתי את רוב הדברים אבל אוסיף את תשובותיי לשאלון: 1. מה …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב all in one לשימוש ביתי. מטרת המחשב היא גלישה באינטרנט ולימודים (של ילד בעיקר) חשוב לי מאוד שיהיה מהיר עם זיכרון מספק. אשמח להמלצות על מפרט מומלץ ועל סוג המחשב. תודה רבה מראש!!!! (תקציב סביבות 4000)
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש. שימושים לגרפיקה (עריכת וידאו ופוטושופ) ולמשחקים. התכנון לכרטיס מסך הוא Nvidia GTX 970. האם כדאי לבסס מפרט על מעבד skylake, או שללכת על דורות ישנים יותר? התקציב יהיה בסביבות 5-6k לא כולל ציוד הקפי.
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך עזרה בבניית מפרט למחשב למסחר יומי בבורסה בתקציב של 5000 ש"ח (עד 1000 ש"ח חריגה). המחשב ישמש רק למטרה הנ"ל ולכן לא דרוש דבר מעבר למה שישמש למטרה. המחשב נדרש להיות בעל יכולת עיבוד מהירה, תקשורת אינטרנט איכותית (מחובר באופן קווי ל100MB) ועדיף שיהיה שקט ככל שניתן. למחשב יחוברו 4 מסכים ולכן על כרטיס המסך לתמוך באפשרות הנ"ל (מעדיף לא לעבוד ב-SLI) וברזולוציה איכותית (FULL HD ומעלה). תודה לכל העונים, אור
-
- 32 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד קל משקל (אולטרבוק?), בסביבות 13-14 אינץ', ברזולוציה גבוהה ומסך איכותי. SSD לא הכרחי, אך גם אין צורך בהרבה אחסון. המחשב לא ישמש בכלל למשחקים, אלא רק לגלישה, ועבודות משרדיות למיניהן (מסמכים, מצגות). בדר"כ הרבה דברים פתוחים במקביל, שזה בעיקר אומר זיכרון גדול (8GB?). אין צורך בכונן אופטי. הזמנתי כבר לנובו u41-70, מסך 14" FHD עם מעבד 5200U, ב-3000 ש"ח, אבל אני מתלבט אם לבטל את ההזמנה. ראיתי ביקורת שהמסך לא משהו. יש דגמים מומלצים? המחיר גמיש, אבל רק אם יש לו הצדקה. לא רוצה סתם לזרוק 7000 ש"ח על פוזה. איך מעבדי הcore M החדשים? לא רוצה להיתקע עם מחשב מקרטע כמו עם הATOM. ושלא יהיה מק. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח אם מדובר בשדרוג הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, באיכות גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים החדשים : Batman arkham city, Metal gear 5 , witcher 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, רזולוציה 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום , אני רוצה מחשב נייח עם מארז שאני אוכל לשים אותו על השולחן . שיהיה קטן . מה אתם ממליצים ? עד 2000 ש"ח ? מחשב לOFFICE אינטרנט , עבודות של PHOTOSHOP וYOUTUBE .
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד ללימודי רפואה. נראה שלמחשבי לנובו יש את המפרט הטוב ביותר תמורת המחיר. השאלה שלי היא האם המחשבים אמינים? מה הדעה שלכם לגבי מחשבי לנובו? אולי שווה לקנות אותם ולהרחיב את האחריות? המטרה העיקרית של המחשב היא לגלוש באינטרנט(סרטונים פייסבוק וכד'), word/powerpoint/excell, מסמכי אדובי - לא משחקים. אני רוצה מחשב עמיד, שיחזיק לי לאורך זמן. בנוסף, אני מתכוון לחבר אותו בבית למסך גדול יותר וככה להשתמש בשני מסכים. אין לי צורך בכונן אופטי. משקל לא ממש חשוב לי. הכי חשוב לי זה עמידות/איתנות של המחשב. אני מתכוון להתנייד איתו ולא רוצה שכל הטלטולים יפגמו בו. אלה המחשבים שחשבתי עליהם לנובו U41-70 לנובו U31-70 לנובו Z51-70 שאלה אחרת, ראיתי את המחשב הזה של דל…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי , רציתי לדעת כמה שווה המחשב : 14' טושיבה מלפני למעלה מ-4 שנים המפרט: TOSHIBA SATELLITE E350 Windows 8.1 Pro 64-bit AMD E-350 Zacate 40nm טכנולוגית RAM 4.00GB DDR3 @ 540MHz (7-7-7-20) לוח אם TOSHIBA Portable PC (Socket FT1) 70 °C גרפיקה Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz) 384 מ"בATI AMD Radeon HD 6310 Graphics (Toshiba) 70 °C אחסון 465GB TOSHIBA MK5076GSXN (SATA) 50 °C כוננים אופטיים DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device TSSTcorp CDDVDW TS-L633F שמע High Definition Audio Device אם יש ד…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פתיחת מודלים בסוליד (לא עריכה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד כלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
i5 4570 2X4GB DDR3 1600MHz של G.Skill Sapphire R9 280X Vapor-X Gigabyte H87-D3H Samsung 840 EVO 250GB SSD Antec Eleven Hundred Corsair TX850M אני חושב שרוב (אולי כל) החלקים הפנימיים עדיין באחריות של KSP, עד לאוקטובר 16, ועדיין יש לי את רוב הקופסאות
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
כאמור בכותרת - אחריי 5 שנים עם המחשב הגיע הזמן לעבור הלאה. למרות סקר השוק ו'הורדת החלודה' , לא תזיק לי חוות דעת נוספת - ולאור המלצות על הפורום החלטתי לפנות אליכם. בתודה! 1. מה התקציב המקסימאלי?7000-7200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? up to 7200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? heavy gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: it is -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- fallout /MAD MAX HITMANמהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת איך הזכרונות הללו האם שווים את התמורה או לא. Corsair Vengeance CMSX16GX3M2B1600C9 http://www.corsair.com/en-us/vengeance-16gb-high-performance-laptop-memory-upgrade-kit-cmsx16gx3m2b1600c9
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לבנות לאחותי מחשב מעוניין להוציא את הכי טוב שאפשר בתקציב הזה, צריך שהמחשב יוכל להריץ את המשחק סימס 4 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (סימס 4), גלישה באינטרנט.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימס 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-