ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה צורך אבל אפשר ב-100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מחקר ואנליזה כמו MATLAB ועוד כמה שלא מוכרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות רשומות למעלה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג אבל אולי אשחק FM16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 1 תגובה
- 938 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם כדאי, אפשר. עד 3000 מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, ריבוי תוכנות (אינטרנט ואופיס בעיקר), עריכת וידאו בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080, מסך 22. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצי…
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי, מעוניין לדעת בכמה אפשר למכור כיום ZOTAC GeForce 660 Intel I5 3470 תודה מראש לעונים!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיתן תוצאות הכי טובות גם אם זה מנצל את כל התקציב עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקי מחשב ותכנות (המון) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , Total War Rome 2, Dragon Age Inquisition וכותרים חדשים שיצאו( M&B Bannerlord ו- Star Wars Battlefront החדש כשהם יצאו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…
-
- 47 תגובות
- 7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב של סטודנט לאדריכלות ולכן רוב העבודה תהיה על תוכנות תלת מימד ורינדורים כמו sketch up vray 3dsmax וכן בעריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעיצוב וגרפיקה, את חלקן ציינתי בסעיף הקודם, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד 7 שנים (כן אני יודע שהוא ישן אבל אני רוצה למשוך איתו עוד כמה חודשים) שמשמש כמחשב ראשי. דגם gigabyte-w576v GPU-9600GS - ללא שום שימוש הוא ב42 מעלות, בשימוש פשוט - אינטרנט וכו' הוא על 51 ואחרי שעתיים דוטא 78 מעלות. רציתי לדעת אם זה טמפ' נורמליות. ראוי לציין שניקיתי אותו אתמול מאבק אחרי שראיתי שהוא מגיע ל95 מעלות במאמץ. בנוסף מעולם לא החלפתי משחה תרמית ורציתי לדעת כמה השפעה תהיה להחלפה ואם צריך משחה מיוחדת לניידים (אם כן אז אשמח להמלצה)?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המפרט המבוקש הוא עבור ילד שעולה לכיתה א'. על המחשב להיות בסיסי, אך לא הפשוט ביותר כדי שיחזיק מספר שנים. אני מניח שמשהו שמבוסס על i3 יהיה מתאים. בנוסף, אני מעדיף שלמחשב יהיה כרטיס מסך חיצוני, ברמה סבירה (כזה שיאפשר להריץ משחקים לא כבדים ברמה סבירה). אני לא מעורה במיוחד בחומרה בזמן האחרון, אבל כרטיס בסדר גודל של מחיר של 500 שקלים אני מניח. אשמח גם להמלצה למסך. אין תקציב מוגדר. מעדיף שמפרט יהיה מ-KSP. תודה מראש, עידן.
-
- 14 תגובות
- 5k צפיות
-
-
היי לא מצאתי את הטופס של המחשבים הניידים אז אני אגיד את הדברים החשובים : השימוש של המחשב הוא גלישה בעיקר ושום דבר לא כבד . התקציב לא מוגדר אבל בוא נגיד כמה שיותר זול לשימושים נתן הערכה גסה עד 4000 ש"ח אבל אם אפשר גם ב2500 אז סבבה העדפה למסך FHD אם אפשרי בתקציב גודל מסך מינמום 15.6 זיכרון ראם 4 GB מינמום אם אפשרות שדרוג בעתיד אם אפשר שיהיה SATA 3 כדי לחבר SSD ולקבל את מרב הביצועיים . אם זיכרון קשיח לא חשוב עדיף לקנות SSD למחשב בנפח קטן ? (כמובן בנפרד ) משקל לא חושב בבקשה סוללה, נשלפת , הסוללה שיש לי בנייד שלי היא מוברגת וזה באמת באסה .. מסך מגע לא פרמטר כלל. כרטיס מסך כלל לא חשוב בקשר למסך מט או מבריק זה עניין פתוח , יש העדפה לתמונה יותר יפה שקראתי שזה לטובת מסך מ…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם חבר קרוב מעוניין לרכוש מחשב נייד לצרכי לימודים. 1. הוא לא הולך להריץ עליו תוכנות כבדות יותר מדי (אלא רק תוכנות כמו WORD או EXCEL). 2. דרישה עיקרית וחשובה ביותר היא שהמחשב יהיה עמיד מכנית (חסין ככל האפשר מפני נפילות, טלטולים וכו'). 3. גודל מסך 15.6 אינץ ומעלה. 4. מחיר עד 5000 ש"ח. אשמח לעצתכם לגבי דגמים מתאימים. תודה אסף
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
ה-Surface Book החדש יקר עוד יותר מטאבלט ה-Surface Pro 4, אך הוא גם עשוי להיות המחשב העוצמתי ביותר שתמצאו ברמת משקל של קילו וחצי לכתבה: http://hwzone.co.il/המחשב-הנייד-הראשון-של-מיקרוסופט-מרגיש/
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
הי חברים, אני עומד לקנות מחשב לפי הפרטים הללו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי תצליחו לחסוך מהתקציב הזה לדרישות שלי... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD במסך מחשב ובטלוויזית 32" ובעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 4 שנים שהמחשב החזיק, היום הוא שבק חיים. לכן אני צריך לקנות מחשב כבר ביום ראשון הקרוב. בכללי- זקוק למחשב בעיקר לאינטרנט, אופיס, משחק DOTA 2, חייב NUMPAD. בקרוב אתחיל ללמוד תכנות ושנה הבאה אני כבר אתחיל תואר אז אני צריך מחשב שיחזיק להרבה שנים. יש לי SSD שנשאר מהמחשב הקודם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות בHD, משחק DOTA 2 *תקציב: 4000 ש"ח מקסימום. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 (חייב NUMPAD) אם אפשר יותר קטן אפשרי. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? USB3 * משקל רצוי?…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי מחשב גיימינג ממוצע שהחזיק בסדר בשנתיים האחרונות, עכשיו הוא מתחיל לקרטע מבחינת העמידה בדרישות של המשחקים החדשים יותר ואני חושב על לשדרג אותו. אז הנה המפרט הבסיסי: לוח אם: H61M S2V B3 כרטיס מסך: AMD 6870 HD מעבד: I5 2300 2.80 GHz ספק כוח: 550 זיכרון : 8gb ram DDR3 בגדול יש לי שתי דילמות: הראשונה זה אם אני משדרג את המערכת, אולי עדיף להוסיף עוד 6870 ולעשות Crossfire, או שעדיף לקנות כרטיס חדש לגמרי? השניה - אם אני בוחר לשדרג את המעבד והכרטיס מסך, אולי יש טעם לשדרג גם את הלוח אם? ואם כן, האם הספק כוח יוכל לעמוד בעומס? התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח, עם אופציה להזמין חלקים מחו"ל, יש הצעות? תודה !
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, במידה ומתאפשר אף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשדל שלא אך ניתן לחרוג עד 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOL GTA etc -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080 (24) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! הכנתי מפרט למחשב נייח גיימינג, התקציב הוא 4000, קצת עברתי אבל אני אסתדר... אשמח אם תתנו לי חוות דעת עליו: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=35619 (הוספתי מתאם ואי פי בגלל שאני כרגע לא יכול ליצור נקודת אטרנט בבית...) יש אפשרות להוזיל? לא חשוב לי שתיהיה דווקא החנות הזאת. תודה מראש, כפיר.
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם זה אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאוד שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו- פרמייר פרו (או תוכנות דומות) בדו מימד בלבד! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יתחבר למסך Dell P2314H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! הנה הגיע גם תורי להשתדרג 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? N/A 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואוברקלוק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FC4 / BF4 / COD GHOST 2 ETC (כרטיס מסך ירכש בהמשך למטרה זו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24"/1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צ…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 15,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים על רזולוצית 4K , הגדרות ULTRA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים. מולטיטאסקינג של כל אלה (הרבה לשוניות וכאלה) * גודל המסך: 13-14" * רזולוציית המסך: FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת כמה שיותר נוחה. המחשב ישמש כמחברת לשיעורים באוניברסיטה. * משקל רצוי: עד 1.6 קילו (+/-) * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא יודע מה זה ארוך כל כך... אני חושב ש4-5 שעות זה מינימום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: לא משנה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: ללפטופ האחרון היו כ100GB פנויים ואלה הספיקו לי. SSD יתרון אך לא מהותי. * כונן אופטי: לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
האלן, קיים ברשותי מחשב זה 5 שנים, אחלה מחשב לא עושה יותר מדי בעיות, אבל לפעמים קצת איטי. הייתי רוצה לשדרג אותו, אני ממש לא מבין בנושא אז אני סומך על ההצעות שלכם, להגדיל את הרמ, להחליף ספק כוח, כרטיס מסך, מעבד, כרטיס מסך.. לא יודע. אני מוסיף כאן שתי תמונות עם כל המידע על המחשב שלי שיעזרו לכם לעזור לי. תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית ומשרדית, וכן עבודת פיתוח קלה. מעוניין שאפשר יהיה להריץ עליו VM (מכונה וירטואלית) בצורה סבירה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ללא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום רב, המחשב נייד שלי בן ה-8 שנים, תותח שהתחיל לדעוך ולקראת סיום חייו אני מחפשת מחשב נייד עד מחיר 4.5K * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (סרטונים ותמונות) * גודל המסך: מסך מאט 14-15.6" * רזולוציית המסך: FHD 1920x1080 או יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אפשר מקלדת מלאה אבל לא חייב - העיקר שהמקלדת תהיה נוחה * משקל רצוי: עד 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא, רוב השימוש המחשב יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: כן בתקן הכי אחרון של eSATA, HDMI, קורא כרטיסים, ולפחות 3 חריצי USB 3.0 * Bluetooth: לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD 256GB ומעלה * כונן אופטי: לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודי…
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
חבר מעוניין במחשב נייד הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=900868 הוא קיבל כמה חוות דעת לגבי חיי הסוללה, חלק אמרו לו 3 שעות וחלק לכיוון ה-5-6 שעות. למה אפשר לצפות? תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי היום ממישהו מחשב נייד חדש עם אריזה ועם הניילונים.. ידעתי שהמחשב חלש אבל כנראה שלא הבנתי עד כמה.. המחשב בקושי זז ומנהל המשימות מראה לי שימוש CPU של 80 אחוז ושימוש זיכרון של 1.5-1.7 זכרון (מתוך 2) השאלה שלי אם אני אשדרג את הזיכרון הנייד ל4 GB האם זה יספיק? האם מהירות המחשב תשתפר פלאים? אם לא מה עוד צריך לשדרג עבור שימושים בסיסיים? גלישה במספר כרטיסיות במקביל, מוסיקה, וכו' צרפתי תמונה של המפרט.. תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לגיימינג בתקציב מקסימלי של 4K. אין צורך במסך, ציוד היקפי וכונן דיסקים. אין כוונה לצריכה מוגזמת של מקום לכן מבחינת אחסון מקום , SSD של 300GB בערך יעשו את העבודה. רצוי שהמפרט יורכב בחנות KSP או IVORY (למרות שעל IVORY שמעתי לא מעט ביקורות שליליות) כיוון שאלו החנויות היחידות שיש לי נגישות נוחה אליהן. תודה . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, …
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-