עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי כולם, אני מעוניין לקנות לחברה שלי מחשב נייד ואשמח לעזרה. הוא ישמש אותה ללימודים ולשימוש יומיומי (אינטרנט, יוטיוב, אופיס וכו'). מאוד חשובה לי אמינות של המחשב (היה לי סמסונג והתאכזבתי) ולכן אני נוטה לכיוון דל או לנובו. המליצו לי על "סדרה Z של לנובו" - וספציפית על זה Lenovo IdeaPad Z51-70 80K60020IV אשמח לקבל חוות דעת או/ו המלצות נוספות (: * מטרות המחשב? לימודים ולשימוש יומיומי (אינטרנט, יוטיוב, אופיס וכו'). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? ישמש כמחשב עיקרי ולכן עדיף 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקו…

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  2. Started by nattyk212,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? משחקים וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק חדש שעולה על דעתכם D: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. המסך מאוד מאוד מאוד ישן עם זה יפריע לאיכות של המחשב אז גם מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? נכ…

3. Started by M3nt4,

מה הולך כמה לדעתכם המחשב שווה? Asus x555la בן חצי שנה , מצב קוסמטי 100% , בקושי שומש כי אני חייל מעבד Intel core i3 4030U 1.60ghz זכרון - 8gb ram 1600mhz קשיח: 500gb hdd + 120ssd מסך - intel graphics 4400 , מסך 15.6" Win 10 מקורי

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Yossarian22,

שלום רב, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט להנדסה. אני עוד לא ממש יודע מה הדרישות מהמחשב בתואר (בהיבט המעבד, רזולוציה וכו') אבל אני מניח שיש פה אנשים שידעו, ובנוסף אני מניח שאלה דרישות די סטנדרטיות מכל מחשב של סטודנט.. מה שכן אני הולך לסחוב אותו עליי אז אני מעדיף שהוא יהיה כמה שיותר קל, ובנוסף שיהיה לו חיבור לכבל רשת כי אין לי חיבור לWIFI. חוץ מזה אלה הדרישות בגדול: * מטרות המחשב? כאמור, לימודים (תכנות?) ובנוסף שימושים כלליים כמו סרטים ואינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בעיקרון אני מעדיף 13.3 (אני מניח שהם יותר קלים), אבל אם יש מחשב יוצא דופן שמתאים לדרישות והוא גם קל אבל 15.6 זאת גם יכולה להיות אופציה. עדיפות למסך מאט. אין צורך במסך מגע. * רזולוציית המסך? FHD אנ…

5. Started by hbhr2,

שלום לכולם אני מחפש מחשב באזור ה4k לשימוש בלימודים וצפייה בסרטים. חשבתי על 430 hp probook 430http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=886897 שאני מוסיף לו ssd 240g ומרחיב את הram ל8 קיבלתי הצעת מחיר של 3800 האם יש לכם הצעות יותר טובות מהמכשיר שהצעתי? והאם שווה לי להוסיף עוד סכום לא מבוטל ולקנות את הelitebook http://m.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db239046=239061&db1302178=1489461 שהוא מחשב יותר חזק שגם בו אני מוסיף ssd והרחבת זיכרון ל8 ram וההצעת מחיר שקיבלתי עליו עם השידרוגים היא 5390 שקלים.. השאלה אם זה שווה את המחיר ואם יש הצדקה מבחינתי. לא מעוניין בasus אבל אם יש לכם רעיון למחשב עם אותו מפרט פחות או יותר ויותר זול אשמח שתגיבו לי. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  6. הדור הרביעי לטאבלט של מיקרוסופט הוא קומפקטי עוד יותר, מגוון ועוצמתי. האם הוא גם סוף סוף יהיה רלוונטי עבור הישראלים? לא בטוח לכתבה: http://hwzone.co.il/ה-surface-pro-4-הוא-טאבלט-משוכלל-יקר-ומופלא/

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Paci,

מוכר את המחשב לחבר אז מחיר בערך יעזור לי. Intel Core 2 Quad Q8200 G31M2 V1.0 2x2GB DDR2 800MHz AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5 MSI FSP 350W תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Rbix,

שלום לכולם, אשמח בבקשה לכונן DVD חיצוני שישמש גם כצורב למחשב נייד. אני ממש לא מבין בדגמים שיש בשוק וחשוב שיהיה זול ואמין. תודה

9. Started by אור בנאי,

אני לא קונה בנתיים מחשב כי כל הזמן שיניתי מפרט אבל היום הבנתי שתוך חצי שנה יוצאים הכרטיסי מסך המפחידים האלו שתכלס יהיו מאוד חזקים ובטח גם לא כאלה זולים אז השאלה שלי מה הייתם מציעים לי לעשות ? המשחקים שאני משחק הם GTA V וSims 4 ובעוד חודש יצא NFS 2015 (מכוניות) שגם בו אני בטוח ישחק ומעבר לזה לא נוגע בכלום כי תכלס יש לי הכל בסוני 4. המפרט שאני כמראה יקנה הוא כזה חוץ מהכרטיס מסך לגביו אני צריך תעזרה שלכם כי נראה לי עדיף לקנות כרטיס מסך נטו למשחקים שרשמתי ועוד חצי שנה לשדרג. I5 6600 Skylake + Arctic Freezer Pro 7 Rev2 Msi B150M Bazooka Motherboard 8G 2133Mhz HyperX Seagate 1T Baracudda SSD Sandisk X300 120G Antec 340 Glossy White + VP550W איזה כרטיס מסך יספק אותי לחצי שנה ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום כולם, בשעה טובה אני מחליף את המחשב שלי ואני צריך את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 רק במידה וזה נותן שיפור רציני 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים אבל יהיה גם שימוש בתוכנות מקצועיות כמו Solidworks וAutocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים למינהם שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920X1080 -לאילו הגדר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by idibar,

שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב נייד של חברת דל עם 8 ג'יגה SSD. כשהפעלתי את המחשב לא הצלחתי לראות את הכרטיס. איך אני יוד שהוא אכן קיים? תודה לעוזרים

12. Started by Enforcer721,

זה המפרט שלי (היה נוח לי להכין את המפרט מהאתר הזה): PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Core i5-4690K 3.5GHz Quad-Core Processor ($219.99 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 45.0 CFM Fluid Dynamic Bearing CPU Cooler ($19.98 @ OutletPC) Motherboard: Gigabyte GA-Z97M-D3H Micro ATX LGA1150 Motherboard ($104.99 @ SuperBiiz) Memory: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (1 x 8GB) DDR3-1866 Memory ($40.89 @ OutletPC) Storage: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($66.89 @ OutletPC) Video Card: MSI Radeon R9 390 8GB Video Card ($319.98 @ SuperBiiz) Case: NZXT H230 (White) ATX Mid Tower Case ($64.9…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה צורך אבל אפשר ב-100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מחקר ואנליזה כמו MATLAB ועוד כמה שלא מוכרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות רשומות למעלה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג אבל אולי אשחק FM16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …

14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם כדאי, אפשר. עד 3000 מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, ריבוי תוכנות (אינטרנט ואופיס בעיקר), עריכת וידאו בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080, מסך 22. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצי…

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  15. Started by Gekass,

היי, מעוניין לדעת בכמה אפשר למכור כיום ZOTAC GeForce 660 Intel I5 3470 תודה מראש לעונים!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Offset,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיתן תוצאות הכי טובות גם אם זה מנצל את כל התקציב עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקי מחשב ותכנות (המון) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , Total War Rome 2, Dragon Age Inquisition וכותרים חדשים שיצאו( M&B Bannerlord ו- Star Wars Battlefront החדש כשהם יצאו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…

• 47 תגובות
    • 7.1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב של סטודנט לאדריכלות ולכן רוב העבודה תהיה על תוכנות תלת מימד ורינדורים כמו sketch up vray 3dsmax וכן בעריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעיצוב וגרפיקה, את חלקן ציינתי בסעיף הקודם, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  18. Started by bjnhv,

יש לי מחשב נייד 7 שנים (כן אני יודע שהוא ישן אבל אני רוצה למשוך איתו עוד כמה חודשים) שמשמש כמחשב ראשי. דגם gigabyte-w576v GPU-9600GS - ללא שום שימוש הוא ב42 מעלות, בשימוש פשוט - אינטרנט וכו' הוא על 51 ואחרי שעתיים דוטא 78 מעלות. רציתי לדעת אם זה טמפ' נורמליות. ראוי לציין שניקיתי אותו אתמול מאבק אחרי שראיתי שהוא מגיע ל95 מעלות במאמץ. בנוסף מעולם לא החלפתי משחה תרמית ורציתי לדעת כמה השפעה תהיה להחלפה ואם צריך משחה מיוחדת לניידים (אם כן אז אשמח להמלצה)?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, המפרט המבוקש הוא עבור ילד שעולה לכיתה א'. על המחשב להיות בסיסי, אך לא הפשוט ביותר כדי שיחזיק מספר שנים. אני מניח שמשהו שמבוסס על i3 יהיה מתאים. בנוסף, אני מעדיף שלמחשב יהיה כרטיס מסך חיצוני, ברמה סבירה (כזה שיאפשר להריץ משחקים לא כבדים ברמה סבירה). אני לא מעורה במיוחד בחומרה בזמן האחרון, אבל כרטיס בסדר גודל של מחיר של 500 שקלים אני מניח. אשמח גם להמלצה למסך. אין תקציב מוגדר. מעדיף שמפרט יהיה מ-KSP. תודה מראש, עידן.

• 14 תגובות
    • 5k צפיות
  20. היי לא מצאתי את הטופס של המחשבים הניידים אז אני אגיד את הדברים החשובים : השימוש של המחשב הוא גלישה בעיקר ושום דבר לא כבד . התקציב לא מוגדר אבל בוא נגיד כמה שיותר זול לשימושים נתן הערכה גסה עד 4000 ש"ח אבל אם אפשר גם ב2500 אז סבבה העדפה למסך FHD אם אפשרי בתקציב גודל מסך מינמום 15.6 זיכרון ראם 4 GB מינמום אם אפשרות שדרוג בעתיד אם אפשר שיהיה SATA 3 כדי לחבר SSD ולקבל את מרב הביצועיים . אם זיכרון קשיח לא חשוב עדיף לקנות SSD למחשב בנפח קטן ? (כמובן בנפרד ) משקל לא חושב בבקשה סוללה, נשלפת , הסוללה שיש לי בנייד שלי היא מוברגת וזה באמת באסה .. מסך מגע לא פרמטר כלל. כרטיס מסך כלל לא חשוב בקשר למסך מט או מבריק זה עניין פתוח , יש העדפה לתמונה יותר יפה שקראתי שזה לטובת מסך מ…

• 6 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by ashoval,

שלום לכולם חבר קרוב מעוניין לרכוש מחשב נייד לצרכי לימודים. 1. הוא לא הולך להריץ עליו תוכנות כבדות יותר מדי (אלא רק תוכנות כמו WORD או EXCEL). 2. דרישה עיקרית וחשובה ביותר היא שהמחשב יהיה עמיד מכנית (חסין ככל האפשר מפני נפילות, טלטולים וכו'). 3. גודל מסך 15.6 אינץ ומעלה. 4. מחיר עד 5000 ש"ח. אשמח לעצתכם לגבי דגמים מתאימים. תודה אסף

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  22. ה-Surface Book החדש יקר עוד יותר מטאבלט ה-Surface Pro 4, אך הוא גם עשוי להיות המחשב העוצמתי ביותר שתמצאו ברמת משקל של קילו וחצי לכתבה: http://hwzone.co.il/המחשב-הנייד-הראשון-של-מיקרוסופט-מרגיש/

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  23. Started by דןזט,

הי חברים, אני עומד לקנות מחשב לפי הפרטים הללו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי תצליחו לחסוך מהתקציב הזה לדרישות שלי... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD במסך מחשב ובטלוויזית 32" ובעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by ALAV,

שלום לכולם, אחרי 4 שנים שהמחשב החזיק, היום הוא שבק חיים. לכן אני צריך לקנות מחשב כבר ביום ראשון הקרוב. בכללי- זקוק למחשב בעיקר לאינטרנט, אופיס, משחק DOTA 2, חייב NUMPAD. בקרוב אתחיל ללמוד תכנות ושנה הבאה אני כבר אתחיל תואר אז אני צריך מחשב שיחזיק להרבה שנים. יש לי SSD שנשאר מהמחשב הקודם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות בHD, משחק DOTA 2 *תקציב: 4000 ש"ח מקסימום. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 (חייב NUMPAD) אם אפשר יותר קטן אפשרי. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? USB3 * משקל רצוי?…

25. אהלן, יש לי מחשב גיימינג ממוצע שהחזיק בסדר בשנתיים האחרונות, עכשיו הוא מתחיל לקרטע מבחינת העמידה בדרישות של המשחקים החדשים יותר ואני חושב על לשדרג אותו. אז הנה המפרט הבסיסי: לוח אם: H61M S2V B3 כרטיס מסך: AMD 6870 HD מעבד: I5 2300 2.80 GHz ספק כוח: 550 זיכרון : 8gb ram DDR3 בגדול יש לי שתי דילמות: הראשונה זה אם אני משדרג את המערכת, אולי עדיף להוסיף עוד 6870 ולעשות Crossfire, או שעדיף לקנות כרטיס חדש לגמרי? השניה - אם אני בוחר לשדרג את המעבד והכרטיס מסך, אולי יש טעם לשדרג גם את הלוח אם? ואם כן, האם הספק כוח יוכל לעמוד בעומס? התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח, עם אופציה להזמין חלקים מחו"ל, יש הצעות? תודה !

• 1 תגובה
    • 863 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.