עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הורי פנו אלי שאתן להם המלצה למפרט, ומכיוון שאני ממש לא מעודכנת בתחום, אני פונה אליכם :-) הדרישות: * המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית/גלישה באינטרנט + צפייה בסרטי DVD * יש כבר מסך איכותי חדש למדי, כך שאין צורך לכלול מסך במפרט. * המחשב יריץ לינוקס כמערכת ההפעלה שלו. התקציב הוא כאמור בכותרת, 3000 ש"ח (שוב- ללא מסך). אשמח לשמוע המלצות :-) המון תודה!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם. חבר שלי קונה מחשב בפעם הראשונה (זה לא טעות..) התקציב שעומד לרשותו הוא 5,000 ש"ח עד 5,700 עם גמישות מסויימת. כיוון שזה המחשב הראשון, המחיר צריך לכלול: מסך צורב ומדפסת. עכבר. מקלדת כרטיס רשת מודם וכו' השימושים רגילים: קצת משחקי מחשב, אינטרנט אופיס וכו'. התחייבתי לעזור לו, בכל זאת פעם ראשונה, לא ? תודה לכולכם, ניצן

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by MORIEL,

זאת כבר ההודעה השלישית שלי, אז אני מבקש מהמנהלים לא לסגור, הנה לכם, כתבתי ת'מחיר בכותרת !! אז ככה, הזמנתי אתמול מחשב מ KSP וונראה כי דרושים תיקונים, ויש לי אפשרות לתיקונים מחר על הבוקר, להלן המפטר שהוזמן: מעבדי ?AMD? Athlon64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE M55SLI-S4 AM2, NF4 SLI, DDRII 800, 2xPCI-E זכרונות? DDR II 667 512MB Kingston X2 כרטיסי מסך? Powercolor X1600 Pro 256MB, DDRII, TV, DVI, PCI-E דיסקים קשיחים? Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD LG 16x 40x White צורבים? DVD Recorders Philips DVD±RW x16 LightScribe שונות 12cm Case Fan מארזים? HEC Compucase CI-6…

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. הכותרת פחות או יותר אומרת הכל ואם אתם חושבים שעדיף לחפש יד שניה בשביל השימושים האלו, אני ארצה לשמוע. אם פספסתי משהו תשאלו ואשמח לענות. תודה מראש, חן. פורמט לשאלות מהסטיקי... 1. מה התקציב? אין תקציב. שיהיה כמה שיותר זול + שביצועי המערכת יענו על הדרישות בצורה טובה (על אף שהן דיי מינימליות). הרי ברור שגם פנטיום 3 500מגהרץ יכול לעשות זאת, אז מן הסתם שיעשה את הפעולות הפשוטות בצורה מהירה. אני לא דורש יותר מידי. (משחקים/עריכת גראפיקה-סאונד או משהו דומה.) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. 3. גודל המסך? יותר גדול יותר טוב כי אחד השימושים הוא גם צפיה בסרטים, אבל שתהיה גם התחשבות בגודל על פני הסוללה שתחזיק יותר זמן. 4. משקל רצוי? אין לזה שום חשיבו…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. הייתי מעוניין שיהיה שקט אבל עדיין הייתי רוצה לשחק עליו את המשחקים המתקדמים ביותר (Crysis למשל) מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1643 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤644 מארז: NZXT Hush Black/Silver NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤431 קירור למארז: Raidmax 80mm Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤19 ספק כוח: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI כמות: 1 - מחיר: ¤476 זיכרון: OCZ 4GB DDR2-1066 Platinum DualKit (2x2GB) CL5-5-5-18 כמות: 1 - מחיר: ¤584 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ¤359 כרטיס מסך: Palit GTX280 1GB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤2140 כונן אופטי: Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Bl…

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by andrei21,

איזה חנויות מומלצות יש לקניית נייד חוץ מ KSP IVORY NOTEBOOKCLUB? איזה חברות נותנות שירות מעבדה בבית הלקוח חוץ מ DELL?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by AMS2,

מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ₪874 מארז: Coolermaster Centurion 590 Black כמות: 1 - מחיר: ₪365 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪340 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ₪385 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪248 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4850 1GB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪1041 כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪129 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ₪5 סה"כ: ₪3387 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנק…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. היי, 1. המחשב שלי בן 7 והגיע הזמן לשדרג, יש לי מערכת קירור מים Custom Loop שאני מתכנן להשתמש בחלק מהרכיבים שלה במחשב החדש. 2. המחשב משמש אותי לעבודה משרדית ביום יום, ולעיתים גיימינג (בינתיים ברזולוציה של 3440x1440 בקצב של 60Hz). 3. מתוכנן לשדרוג למסך, מקווה להישאר ברזולוציה דומה אבל עם 144Hz. 4. אני מתלבט בין רכישה של המפרט הבא לבין המתנה למעבדי אינטל דור 10 ולכרטיס מסך אנוידיה 3080Ti. לפי כל מה שקראתי ההרכזה צפוייה ממש בקרוב... אולי מיד אחרי תקופת הקורונה. המפרט: Intel i7-9700KF 16GB X 4 (64GB Total) DDR4 3600Mhz CL16 Intel 660p 2TB SSD Samsung 970 EVO Pro 500GB SSD Asus 2080Ti כל הרכיבים הנ"ל י…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום לחברי הפורום שמי אידן אני הנדסאי מכטרוניקה ועושה כרגע את פרוייקט הגמר שלי במסגרת חיל האוויר, אני מחפש מחשב נייד בסדר גודל של 2500 שח (אפרט את שאר הדברים למטה) המחשב ישמש אותי בעיקר לכתיבה ולשרטוט בsolidworks 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks באופן די קבוע זה הייעוד שלי למחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…

10. שלום לכולם. אני מעוניין מחשב נייח בעיקר למשחקים - תקציב עד 6K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שישתלם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן אא"כ מדובר במקרה מיוחד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. משחקים חדשים שיוצאים שיצאו ... מתכנן לקנות מסך בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן - כונן SSD יש לי כבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. הא…

11. EPOX 4PDA3I + 2.6Ghz 800+ 2x 256MB DDR400 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 ASUS CD-ROM X52 NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black Microsoft - Multimedia Keyboard - PS2 - BLACK Microsoft - Basic Optical Mouse - USB -Black התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) EDIMAX ES-3108P 8 Port Switch 10 /100Mbps, Plastic זכרונות של SamSung FX5200 שאני מביא .. איך יהיו הביצועים ? :\ עזבו משחקים , בכלליות , הרבה תוכנות הרבה IE פתוחים וכאלה.. יחזיק שנה וחצי שנתיים ? 2.6 - כי הייתה הנחה ולא היה עוד 100 שקל ל2.8 ואם כל כך מרגישים הבדל אני יעשה OC ל3 גם.. איך הלוח אם ? וקניתי מZigZag2000 - בגלל השירות המעולה!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by askersector,

מטרות המחשב? שימוש מסיבי באינטרנט, וכן סרטים ופה ושם משחקים קלים (לכן מעדיף i3). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, מט * רזולוציית המסך? HD מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G, קשה לי להאמין שSSD ייכנס בתקציב אבל אם כן אז מה טוב. * כונן אופטי? עדיף, לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על האפשרות הזו http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..863.&list=1&sort=2&glist=1&uin=26481&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אלא שלא מצאתי ביקורות על המ…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  13. אורח תום
    Started by אורח תום,

Intel Core i7 7700K - מעבד - אינטל Arctic Freezer i11 CO - 165 ש"ח - http://www.tms.co.il/product/16760 - מאוורר למעבד GA-Z270X-Gaming 7 - לוח אם - אינטל Antec VSP-5000 - 222 ש"ח - http://www.tms.co.il/product/15811 - מארז מבודד רעשים +Antec PSU 550W Neo Eco Modular 80 - 255 ש"ח - http://www.tms.co.il/product/16894 - ספק כוח DDR4 8G / 2133 CL15 Crucial Single Ranked - 234 ש"ח - http://www.tms.co.il/product/16979 זכרון - כמות: 2 Palit GeForce GTX 1070 JETSTREAM 8GB GDDR5 VR Ready - 1699 ש"ח - http://www.tms.co.il/product/17597 - כרטיס מסך SSD 256GB - כונן - אינטל Seagate HDD 2.0TB 64MB SAT…

14. אורח יאיר
    Started by אורח יאיר,

אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב ואשמח לסיוע. 1. מה התקציב המקסימאלי? סביב 4000-4500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלל לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקאד בעיקר, מעבר לזה מטלות של סטודנט אבל אוטוקאד לדעתי זה הפקטור המשמעותי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Dror Lazar,

[ATTACH=CONFIG]8437[/ATTACH] אבקש את דעתכם על מחיר עבור המפרט הנ"ל. המחשב כולו שמור במצב מעולה, מותקן ועובד יופי, והייתי רוצה לדעת כמה הוא שווה בערך למכירה כמכלול ולא כחלקים. תודה

16. שלום! מי יכול להמליץ על דגמים שיתאימו לכל מפרט הדרישות? תבורכו!! מטרות המחשב? אופיס, צפיה בסרטים, גלישה (המוווון טאבים במקביל). פוטושופ (של חובבנים, לא צריך מאיצים גרפיים למקצוענים). לא משחקים. * גודל המסך?13-14" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מט יהיה יתרון. אבל לא חובה. * רזולוציית המסך? . אין עדיפות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת רחבה ונוחה (סובלת מכאבים בפרק) * משקל רצוי? 2 קילו ומטה. חשוב כי אני המון בנסיעות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) טווח רצוי: שש שבע שעות. סוללות ניתנות להפרדה - יתרון אבל לא חובה (עוד עושים כאלה בכלל?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HD…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אין לי מושג מה קרה, האקספלורר נתקע כמו שקורה מדי פעם בכל מחשב, לחצתי Close this program בשביל להפעיל אותה מחדש אח"כ בטאסק מנג'ר, (לא אינטרנט אקספלורר- ווינדוס אקספלורר.) במקום זה המסך נהיה שחור, רואים רק עכבר, ריסט לא עוזר, כניסה ל SAFE MODE עושה אותו דבר, ושאני לוחץ ctrl+alt+del יש לי את כל האפשרויות שיש בד"כ, חוץ מ task manager שפשוט נעלם. למישהו יש מושג מה עושים במצב כזה? המחשב למעשה לא שמיש S: -יש למישהו מושג איך אני פשוט מבצע ריקוברי למערכת (אינספירון 1520) ואם זה פוגע איכשהו במידע שלי? יש מחיצת שחזור על המחשב וגם דיסק של ויסטה. עריכה- אפשר לנעול. Restore מהדיסק של ויסטה לנקודה מוקדמת יותר פתר הכל מיידית. רק לשם השוואה, ב XP ריסטור לא מסדר בעיות רג'יסטרי ודברים דומים…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אורח ליאור מתתיהו
    Started by אורח ליאור מתתיהו,

לקחנו לסיבוב את אחד הניידים המפלצתיים שיש - מחשב נייד לגיימרים ממשפחת Republic of Gamers של אסוס לכתבה: http://hwzone.co.il/hardwarereviewsnotebooksasus_g750jh_rog_gaming_notebook_2014/

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום אני לקראת קניה ומה שעוצר אותי כרגע זאת הבעיה שהבנתי שקיימת בגלל הרזולוציה הגבוהה יש תוכנות שבהן הכפתורים נראים ממש קטנים. אני עומד להשתמש במחשב לצרכי תכנות, סטודנט למדמ"ח, ורציתי לדעת עד כמה זה בעייתי. מישהו כאן יכול לומר מנסיון אישי? אשמח לדעת גם לגבי התוכנה intellij אם קיימת שם בעיה. תודה רבה מראש! שי.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. מבקש המלצה למחשב עבור תלמיד תיכון שלומד תכנות ומשחק במחשב 20% מהזמן, אבל לא מדובר במפלצת גראפיקה. צריך גם מסך בסביבות ה22". הכי חשוב שיהיה מחשב אמין, שלא יצטרך להגיע לתיקון תוך שנה-שנתיים. תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביב ה200 ש"ח אבל רק אם השיפור משמעותי. גמיש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% ללימודים, עבודה עם office. 20% משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office וגלישה באינטרנט תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצרכי עבודה (שימוש בתוכנות אופיס) ובעיקר לביצוע מצגות עם תמונות ב- POWER POINT. הדרישות שלי מהמחשב: דק וקל ושיהיה 14 אינץ(אפשר גם 15 אינץ). מסך מט! איני מבין דבר במחשבים (וזו הסיבה שבחלק מהשאלות במילאתי בשאלון המצורף ישנם סימני שאלה) ואשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב שיתאים לצרכים שלי, אם אפשר כולל שם חברה וסוג דגם. תודה רבה לעוזרים! תקציב- עד 4000 שח במקרה הטוב. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), בייחוד בניית מצגות ב POWER POINT עם תמונות רבות * גודל המסך- עדיפות ל-14 אינץ אך אפשר להתפשר גם על 15 אינץ * מסך מט- חובה * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי - פחות מ-2 קג * האם נדרש זמן ס…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום רב! במפרט לגיימר, כדאי לקונת מעבד או לוח שמובנה בו כרטיס גרפי, ולשלב כרטיס גרפי נוסף נפרד ולהשתמש בשניהם? או שעדיף להשקיע בכרטיס מסך בנפרד?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אני די בטוח שהנושא לא שייך לפורום הזה, אבל לא מצאתי פרום מתאים יותר במערכת. אני עומד לצאת לשנת שרות ולאחר מכן לשרות של שלוש שנים בצה"ל. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שילווה אותי בתקופה הזו בשביל לשמור על היכולות המוזיקליות שלי - אף לקדם אותן, וישרת אותי בעיקר בתחום המוזיקה... זאת אומרת, הקלטות, עיבוד סאונד וכו'... אני יודע שליעוד שכזה דרוש מחשב חזק ויעיל, וכמו שאתם רואים, מעבר לזה אני לא יודע הרבה. הייתי רוצה... 1. המלצות למחשבים ניידים שעונים על הדרישות שלי. 2. עצות וחוות דעת מאנשים שיש להם ניסיון עם מחשבים ניידים בתחום עריכת הסאונד והמוזיקה. 3. עזרה בהתמודדות עם חוסר הידע שלי בתחום. דברים רלוונטיים נוספים... שאני גם עוסק בעיצוב גרפי ואומנות, כך שאם המחשב יתאים גם לתחום …

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. אהלן לכולם מה שלומכם ? יש לי לפטופ של DELL מדגם XPS L501X OS = WIN 7 SP1 HOME כשאני נכנס לאתר ה support של DELL ולמדור ה drivers & downloads אני מגלה שיש לי 38 עדכוני דרייברים. המחשב יחסית חדש.בן 3 חודשים בסה"כ. השאלות שלי הן : 1-האם מומלץ / רצוי / חייב או לא משנה איך נקרא לזה להתקין את כולם ? 2-מהי הדרך המומלצת להתקנתם ? פשוט להוריד ולהתקין ? 3-האם זה לא יוצר התנגשויות עם הדרייברים הישנים שמותקנים נכון להיום על המחשב ? 4-האם עלי להסיר את הישנים לפני התקנת החדשים ? מה אתם ממליצים לי לעשות ובאיזו דרך ?! תודה רבה מראש לעונים. לילה טוב

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. * מטרות המחשב? מחשב שמיועד לעבודה על תוכנות גרפיות (פוטושופ,אילוסטריטור ופלאש) ועריכת וידאו (פרימייר ואפטר) * גודל המסך? רצוי בין 15 ל 17 * משקל רצוי? מחשב שאמור להיסחב איתי לעבודה בעיקר כך שעדיף משקל סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי פיירוויר(לא הכרחי) * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 500 עדיף יותר * צורב DVD?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין. תקציב בין 4000 ל6000 אני מקווה שיש חיה כזאת.(אפשר לחרוג כמה מאות מעלה)

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים