ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש ב20 לחודש.. שזה יוצא בערך עוד שבוע ככה.. אז אני רוצה שיהיה לי מפרט מוכן עכשיו שאני ידע כבר מה להזמין.. אם אתם בבקשה יכולים לבנות לי מפרט טוב למשחקים ב5000 שקל לא כולל מסך.. אפשר אולי לעלות ל 5200 אבל לא ממש להגזים גם אני אוהב לשחק במשחקים "כבדים" ... ^^ אז אם אפשר שיהיה כרטיס מסך חזק.. אגב יש לי סיוטים מהמחשב הזה.. הוא תמיד חם שאני יכול לעשות עליו מנגל.. אז אם אפשר בבקשה גם להוסיף קירור סביר שלא תיהיה לי בעיה... ואני לא מתכוון לעשות OC כי אני לא ממש מבין בזה.. תודה
-
- 32 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, הייתי מעוניין לקבל את עזרתכם בבניית מפרט גיימינג עבור חבר. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל כמובן שאעדיף לחסוך דברים מיותרים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת(mmo rpg) כמו guild wars 2,משחקי FPS/TPS(כמו BF.COD וכ'ו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאי…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תקציב: 4000₪, עם סטייה אפשרית עד 410₪. תוכנות: GIMP, אינקסקייפ, Kdenlive, Virtualbox. אחריות: חשובה אחריות לשלוש שנים מהיבואן הרשמי. מערכת הפעלה: עדיף מחשב ללא מערכת הפעלה. גודל מסך: עדיף 15.6 אינץ' ומעלה. שלום, יש מחשב נייד שלדעתכם כדאי לקנות עם התקציב שציינתי למעלה ושאפשר להשתמש איתו בתוכנות למעלה? חשוב שהמחשב יהיה עמיד ושלא יתחמם מהר. יש כזה? -נ״ב- סדר העדיפויות לגבי המחשב: 1. עמידות ואחריות מיבואן רשמי 2. שהמחשב לא יתחמם מהר 3. גודל המסך 4. ביצועים מצאתי את הדגם Dell Vostro 15 3000 3500 VM-RD09-12485. כדאי לקנות אותו, או שלא?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס ואינטרנט ואולי קצת סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?: יש כבר מעבד Intel-Core-i5-2540M כך שלא צריך מעבד, וצריך לבנות את המחשב לפי המעבד הזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות …
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני די בטוח שהנושא לא שייך לפורום הזה, אבל לא מצאתי פרום מתאים יותר במערכת. אני עומד לצאת לשנת שרות ולאחר מכן לשרות של שלוש שנים בצה"ל. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שילווה אותי בתקופה הזו בשביל לשמור על היכולות המוזיקליות שלי - אף לקדם אותן, וישרת אותי בעיקר בתחום המוזיקה... זאת אומרת, הקלטות, עיבוד סאונד וכו'... אני יודע שליעוד שכזה דרוש מחשב חזק ויעיל, וכמו שאתם רואים, מעבר לזה אני לא יודע הרבה. הייתי רוצה... 1. המלצות למחשבים ניידים שעונים על הדרישות שלי. 2. עצות וחוות דעת מאנשים שיש להם ניסיון עם מחשבים ניידים בתחום עריכת הסאונד והמוזיקה. 3. עזרה בהתמודדות עם חוסר הידע שלי בתחום. דברים רלוונטיים נוספים... שאני גם עוסק בעיצוב גרפי ואומנות, כך שאם המחשב יתאים גם לתחום …
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, מה שלומכם? אז ככה: קניתי בגרושים מחשב נייד של LENOVO מדגם N100. למחשב קיימת בעיית תצוגה במסך: במבט ראשון נראה כי המסך חשןך לגמרי אך אם מביטים ממש טוב ומתמקדים במסך ניתן לראות את התצוגה רק שהיא מאוד חשוכה. מחקירת הנושא הבנתי שבסבירות גבוהה מדובר באינוורטר ( בסבירות הרבה יותר נמוכה: מנורת מסך וכבלים למיניהם). מבירורים שביצעתי מול מספר מעבדות מדובר על תיקון שמוערך בסביבות ה 400 ש"ח. נראה לי מוגזם על פעולה כ"כ פשוטה. לכן, אני מעוניין לבצע את ההחלפה בעצמי ( ולקחת את הסיכון שמדובר בכלל במשהו אחר). השאלה היא איפה אני יכול למצוא רכיב כזה? במעבדות לא מוכנים למכור את הרכיב עצמו במחיר זול יותר. לכן, איפה הוא אוכל לקנות אותו? אגב, מה דעתכם על המחשב ( מעבד כפול …
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני חדש פה. ואני רוצה שתביאו לי הצעות. ההצעות הם רק לכרטיס מסך,לוח אם, ומעבד. התקציב הוא 5000. לא צריך הרכבה. ותביאו לינק לחנות\לדף קנייה. ואל תדאגו. כל שאר הדברים יתחברו. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן אנשים בגדול, זה המצב: אני לא תחום למעלה/למטה בכסף. רוצה מחשב מעולה שיעבוד מעולה לשנים הקרובות, עם יכולת להריץ משחקים על Settings מקסימליים. כן מנסה להשיג Value יחסית סביר, ככה שנניח אני לא רוצה סתם להשתגע עם SLI של GTX 1080. אני בטוח שזה יתן אחלה תוצאות, אבל נראה לי שכולם פה מבינים שזה לא קוסט אפקטיבי. זה מה שיצא לי לבנות. אני ממש אשמח לשמוע דעות, סומך עליכם שיש לכם הצעות לשיפור. (כל דבר יעזור ממש! ממקום הקנייה ועד המאווררים). המון תודה לכם! המפרט (דרך סטארט מחשבים): מעבד: 2185 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700K 4.0Ghz + Gigabyte Z170-Gaming K3 S1151 זכרון: 1514 ₪ - 32G (2x16G) G.Skill TRIDENT DDR4 34…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ואם אפשר לחסוך ולעמוד בסטנדרטים גם אפשרות .. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים -סטרימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים ו - Streaming -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת , ומשחקים בסגנון Witcher3 \ nier automata \ ומשחקים בסגנון חדשים שיוצאים בקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מזמין את זה >http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=G246…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן כמה שנים שבזמנו עוד הריץ משחקים בכיף, אך היום אני מניח שהוא כבר מיושן מדי לכך. אני שוקל אם שווה לשדרג כרטיס מסך בבלאק פריידי הקרוב כשהיעד הראשי הוא להשיג כרטיס טוב, אך לא מההכי יקרים, שיאפשר לשחק בRed Dead Redemption 2 ובעתיד הקרוב - GTA הבא. מעבר לזה, אני כבר לא ממש משחק במחשב ומשתמש בו בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה בפוטושופ ולשם כך - כרטיס המסך עושה את העבודה. השאלה אם אכן יש כרטיס שבמחיר סביר יכול לשדרג את המחשב דיו, או שזה יחייב כבר שדרוג רציני יותר של כלל המערכת? המפרט מSpeccy: Operating System Windows 8.1 Pro 64-bit CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz 51 °C Haswell 2…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני זקוק למפרט. תקציב 7000 ש"ח (לנצל, אפשר לחרוג מעט) שימוש גיימינג בעיקר (הגדרות גבוהות, משחקים חדשים), וקצת תכנות ועריכת מוזיקה ציוד היקפי מסך 24 אינץ', רזולוציית FHD (אם יש המלצה למסך עם נתונים שונים אז בכיף) מקלדת רגילה, לא אלחוטית אין צורך ב: רמקולים, עכבר (אם הוא בא עם המקלדת אז שיהיה) אין חשיבות לשקט ללא OC ללא שדרוגים עתידיים אולי מלבד כרטיס קול (חיצוני) חנות בעלת משלוח לאזור המרכז והרכבה בחנות גודל HD מלבד כונן SSD (שאני מניח שזה הסטנדרט לצרף אחד), ברגיל יספיקו 2T שונות תמיכה לרשת בWifi, מערכת הפעלה Windows 7, הרכבה בחנות אני אשמח מאוד לעזרתכם בהרכבת מפרט. תודה (:
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב200-500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 עדיפות לFULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב חלקית 4 7. האם …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב לשימוש כללי מבוסס AMD, ללא מסך וללא ציוד הקפי, עד 2400 ש"ח (רצוי לא לחרוג). אין דרישות רעש, HD של חצי טרה יספיק, 4 גיגה זיכרון, לוח אם ללא כרטיס מסך מובנה. אני אישית אהבתי את הלוח הזה והייתי רוצה שהוא יכלל במפרט. אני מתכנן לקנות בנוסף לזה מסך ב900 ומשהו ש"ח ומערכת הפעלה WIN 7 home premium ב500 ש"ח, לכן אני מעדיף לא לעבור את מגבלת התקציב של ה2.4K. רק אם זה בשביל רכיב ממש משתלם. תודה לעוזרים.
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אחרי שלא מצאתי את הדגם הספציפי שרציתי (901 SSD 20 gb asus) החלטתי מחוסר ברירה לבחור בנייד הקטן והטוב ביותר שמבוסס על דיסק קשיח רגיל ומעבד ATOM חסכוני שמאפשר מקסימום זמן עבודה בהעדר שקע חשמל קרוב. לטעמי הנייד הטוב ביותר (מבין אלו שעובדים באמצעות דיסק קשיח+ATOM) הוא m912m מתוצרת חברת gigabyte . לצערי הוא גם היקר ביותר ,במיוחד גירסת ה-2gb ram: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=716070 מניסיון אני יודע שהמחיר המופיע ב-zap הוא לעיתים קרובות המחיר הגבוהה ביותר, ושהרבה פעמים ניתן להשיג מוצרים בחנויות\אתרים שלא מופיעים ב-zap (ושלא מוכנים לשלם את דמי הסחיטה המופקעים ש-zap דורשים עבור הפרסום) במחיר הרבה, אבל הרבה יותר זול. לכן,אני מבקש מכם להגיב אם אתם יודעים היכן ניתן להשיג את …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות לבני בן ה 13 מחשב גיימיג ההתלבטות היא בן מחשב נייד לנייח, אני מבין שנייח עולה פחות למרות שאם אני לוקח בחשבון עלות מסך ומקלדת העלות עולה יחסית לנייד עוד שיקול הוא לגבי ניידות - אוטוטו הילד עולה לחטיבה ותיכון ויתכן שהוא ישמש אותו שם ראוי לציין כי הילד נוטה לכיוון מחשב נייח לגבי המפרט בגדול- מעבד - ryzen 7 2700x או i7 9700k כרטיס מסך - rtx 2070 16gb-ram עוד משהו לסיום - הבן שלי יקרא את כל התגובות והילד מבין עניין בנושא כלומר שניתן לרדת פה לרזולוציות גבוהות לגבי המפרט הטכני אשמח לקבל המלצות בנושא כמו כן אשמח לקבל המלצות ליצרנים מובילים בשוק כך שעלות תועלת תהיה הגובהה ביותר תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום,אני מחפש מחשב נייד טוב אני צריך מחשב נייד שיהיה נוח וטוב למראה במבחינת העבודה עליו. לרוב יהיה העבודה עליו באינטרנט,WORD,תוכנות שכאלה של אופיס למיניהן בעיצוב גרפי פוטושופ בלבד. צריך שיהיה יחסית מקום במחשב..כ150G פלוס שיהיה מהיר ולא מסורבל ואם אפשר אז שיהיה טוב גם למשחקים קטנים..לא כאלה שדורשים רזולוציה ואיכות מטורפת..משחקים קלים שלא שוקלים יותר מ400 מגה..כמו tatcial ops שיוכלים להעביר אחלה תזמן בנסיעות שצריך.. אשמח לקבל פרטים ומחיר והיכן לקנות וכדומה מצאתי כמה מחשבים ניידים בעיתון שמצאו חן בעיני אבל אני לא ממש מבין בתחום אז אם תוכלו לעזור לי לגבי ה"צרכים" שלי שרשמתי למעלה זה יהיה מצוין. מחשב מחברת ACER Acer Aspire 5738DZG מסך-15.6'' מעבד Intel pentium T430…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אולי זה יותר מידי כסף לבזבז על מחשב חדש ואולי זה לא הזמן הנכון לקנות מחשב חדש אבל בואו נראה מה יצא לנו!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי קונה מחשב בפעם הראשונה (זה לא טעות..) התקציב שעומד לרשותו הוא 5,000 ש"ח עד 5,700 עם גמישות מסויימת. כיוון שזה המחשב הראשון, המחיר צריך לכלול: מסך צורב ומדפסת. עכבר. מקלדת כרטיס רשת מודם וכו' השימושים רגילים: קצת משחקי מחשב, אינטרנט אופיס וכו'. התחייבתי לעזור לו, בכל זאת פעם ראשונה, לא ? תודה לכולכם, ניצן
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7K. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עם יש משהו טוב אז לא לחסוך אבל בעיקרון לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה 7K לא מספיק. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים : מיעוד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט זה המסך שאני סגור עליו Dell U2311H. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים הכי עדכניים שיש. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, אשמח לדעות ועצות לגבי המפרט הזה, האם כל החלקים מתאימים יחד ואילו חלופות זולות ומומלצות יותר קיימות? (מחיר המפרט כ 8000 ש"ח) בנוסף יש כבר מסך חדש שנקנה- Asus TUF VG249Q 23.8" 144hz Full HD AMD Ryzen 5 5600X AM4 Tray Corsair Hydro Series H100i RGB PLATINUM 240mm Liquid CPU Cooler Asus ROG STRIX B550-F GAMING WIFI Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 Vengeance RGB PRO CMW16GX4M2C3200C16 Corsair iCUE 465X RGB Mid-Tower Smart Case Black ANTEC PSU 750W EARTHWATTS GOLD PRO Corsair LL120 RGB 120mm Dual Light Loop RGB LED PWM Fan Samsung SSD 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 WD HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 Blue 3.5 Gigabyte GeForce RTX 3060 …
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! מחפש מחשב נייד עם מסך מגע בהתאם לנתונים הבאים- 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4-5K - ניתן לחרוג עד 5.5K במקרה חריג שבו תוספת המחיר תוביל לשיפור רב באיכות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים ופנאי (סרטים וכו'), עריכה לא מקצועית (פוטושופ). חשוב לי שיוכל לעמוד בקלות בריבוי טאבים וכו' במקביל... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שעדיף כמה שיותר שקט אב…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד dell e6400 קיבלתי עם המחשב ווינווס ויסטה אולטימייט. אני רוצה לפרמט את המחשב מחדש ולהתקין את ויסטה מחדש אבל לא קיבלתי דיסק של ויסטה עם המחשב.. איך אפשר לעשות את זה בצורה חוקית? כי כרגע יש לי ויסטה חוקית.. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אפתח ואומר שלדעתי במפרטים צריכים גם להיות לפטופים מומלצים לסוגי משתמשים שונים היות ושם לא מצאתי תשובה לחיפושי אפרט כאן במהלך סמסטר אביב אשר יבוא עלינו לטובה אני מתחיל ללמוד הנדסת אווירואנוטיקה. אני מעוניין לרכוש לפטופ ללימודים. לפי מיטב הבנתי מהמחשבים השולחניים היו מחשבים מלפני 3 שנים שעשו את כל העבודה נהדר ולכן אני מאמין שאפשר לקנות נייד במחיר באמת סביר עד כ2-2.5 אלף שקל להתקין עליו לינוקס סטייל אובנטו/FEDORA ולהריץ דברים בצורה נוחה ללא צורך לשדרג מערכת כל שנתיים שלוש כמו שכל יצרניות החומרה ,התוכנה וחנויות המחשבים מנסות למכור לנו. הדרישות שהמחשב צריך לעמוד בהן: 1) הכי חשוב זמן סוללה גבוה מספיק כדי שאני אוכל להשתמש בו ביום לימודים באונ', כידוע להמון סטודנטים יש נייד…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הנה המפרט שלו בבקשה תגיבו מהר כימחר אני קונה אז אם יש לכם הצעות הערות מפרט חלופי באותו תקציב בבקשה תציעו פה AMD XP 2000 מעבד Gigabyte GA-7VAX KT 400 בורד 256 DDR MICRON 266mhz זכרון Creative LIVE 5.1 כרטיס קול Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO כרטיס מסך DVDX16L/G סידי רום 40.5 GB 7200 RPM הרד דיסק Creative INSPIRE 5300 רמקולים Midi atx p4 400w מארז MAG 17-786 PF 0.25 flat מסך TEAK FLOPPY כונן דיסקים LOGITECH SCROOL MOUSE עכבר INTERNET USB QUANTUM מקלדת סה"כ 6500 אני חושב להוסיף עוד 300 שקל ואז הזכרון יהיה 512 שווה או לא שווה?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-