ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
היי, בניתי את המחשב שלי לפני כחמש שנים, עם המפרט הבא: מעבד: I7-2600K לוח אם: DP67BG של אינטל זכרון: DDR3 2X2G של GSKULL כרטיס מסך: MSI Radeon R9 270X אני חושב לשדרג, בעיקר כי אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך ל-NVIDIA שיתן לי יכולת לעבוד עם קודים של למידה עמוקה. ההתלבטות היא בין לשדרג את כל המחשב למחשב חדש, או לחילופין להשאיר את המעבד, לוח האם ואולי הזכרון ולקנות רק כרטיס מסך חדש. מה דעתכם, ההבדל צפוי להיות משמעותי? (הרי מדובר על הפרש מחירים משמעותי בין שתי האפשרויות) כי ממה שראיתי, לא נראה שיש הבדל משמעותי בין הI7-2600 שלי למעבדים החדישים בשוק. תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני צריך דיעה לגבי המחשב הנ"ל, הוא בעיקר מיועד לעבודה "משרדית" להרצת תוכנת VISUAL BASIC , המחשב מיועד לתכנת האם ACER טובים? המפרט שלו הוא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHAEFC657 ACER נותנים שנה שירות...זה קצת מעצבן אבל אם הניידים שלהם טובים אז אין מה לדאוג וכאן אני צריך את הדיעה והניסיון שלכם אם יש כדי לדעת אם לבטל הזמנה... ד"א...היום רכשתי אותו באתר ב-2900 שקל...שווה את המחיר?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני רוצה לקנות מחשב נייד עם מעבד חזק וטוב למשחקים וכמובן שיהיה כ.מסך טוב. ראיתי את שני הדגמים האלו: דל: [glow=red,2,300]V9400 Model V9400 [/glow] CPU Intel® Core2 Duo Processor T9400, 6MB L2 Cache, 2.53GHz, 1066MHz FSB Memory 4096MB (2x2048) 800MHz DDR2 Dual Channel HD 320GB 5400 rpm Display 15.4'' Widescreen WXGA with TrueLife - LED(1280x800) GPU ATI Mobility RADEON HD 3450 256 MB Optical Device DVD-RW +- With Dual Layer Technology Webcam 2.0 Mega pixel web camera Bonus Dell Travel Remote control Bonus Fingerprint Reader Biometric Sound Audio type/controller: AC97 Soft Audio …
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד dell e6400 קיבלתי עם המחשב ווינווס ויסטה אולטימייט. אני רוצה לפרמט את המחשב מחדש ולהתקין את ויסטה מחדש אבל לא קיבלתי דיסק של ויסטה עם המחשב.. איך אפשר לעשות את זה בצורה חוקית? כי כרגע יש לי ויסטה חוקית.. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום,אני מחפש מחשב נייד טוב אני צריך מחשב נייד שיהיה נוח וטוב למראה במבחינת העבודה עליו. לרוב יהיה העבודה עליו באינטרנט,WORD,תוכנות שכאלה של אופיס למיניהן בעיצוב גרפי פוטושופ בלבד. צריך שיהיה יחסית מקום במחשב..כ150G פלוס שיהיה מהיר ולא מסורבל ואם אפשר אז שיהיה טוב גם למשחקים קטנים..לא כאלה שדורשים רזולוציה ואיכות מטורפת..משחקים קלים שלא שוקלים יותר מ400 מגה..כמו tatcial ops שיוכלים להעביר אחלה תזמן בנסיעות שצריך.. אשמח לקבל פרטים ומחיר והיכן לקנות וכדומה מצאתי כמה מחשבים ניידים בעיתון שמצאו חן בעיני אבל אני לא ממש מבין בתחום אז אם תוכלו לעזור לי לגבי ה"צרכים" שלי שרשמתי למעלה זה יהיה מצוין. מחשב מחברת ACER Acer Aspire 5738DZG מסך-15.6'' מעבד Intel pentium T430…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי מצאתי מחשב שאני רוצה לקנות, ואני חושש אם השירות של HP בארץ הוא סביר. נכוויתי בעבר מASUS וLENOVO. יש לכם בעד ונגד האחריות או השירות של HP? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב אשתי נוסעת לארה"ב ואני רוצה להביא איתה סוללה למחשב הנייד שלי (לנובו think pad 430E). בדקתי באמזון והוא נתן לי מיליון מוצרים, ברבים מהם מוזכר הדגם שלי, במחירים מאד שונים זה מזה (יש מהם גם במחירים מצחיקים). לא מוצא ידיים ורגליים. איך אפשר לדעת מה טוב? איך אני רואה מה מקורי ומה תחליפי? יש אתר מומלץ במיוחד? תודה ארי
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב200-500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 עדיפות לFULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב חלקית 4 7. האם …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס ואינטרנט ואולי קצת סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?: יש כבר מעבד Intel-Core-i5-2540M כך שלא צריך מעבד, וצריך לבנות את המחשב לפי המעבד הזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הרבה זמן לא הרכבתי מחשב (הכל השתנה מאז...) חייב את עזרתכם ! המחשב הוא לא בשבילי לכן זה צריך להיות מחשב שלא ישודרג בעצם ב 4 ..5...שנים הקרובות (אולי שדרוג עתידי של כרטיס מסך יבוא בחשבון שיהיה הצורך) מסך 22 כבר יש (לא FULL HD) עד 3500 ... איזה מפרט ממליצים ? תודה !
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, אני מחפש נייד בסביבות 4000-5000 ש"ח. הנייד ישמש ללימודים, הרבה פוטושופ ופלאש וגם עבודה שוטפת של תיכנות (HTML, ASP, .net וכו'). * גודל המסך? - 13-14 אינץ', לא רוצה יותר. * משקל רצוי? - בסביבות 1.5kg. המחשב יסחב כל יום על הגב ללימודים וחזרה, עם עוד חפצים בתיק, ככה שמשקל זה חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי - 4-5 שעות או משהו כזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - לא. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - כונן רגיל (HDD), לפחות 320GB * כונן CD/DVD? צורב? - לא חובה, מעדיף שיהיה. * כונן Bluray? - לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא. * האם בתקציב צריך לה…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תאמת לא שמתי לעצמי תקציב הרכבתי לפי מאמרים וכתבות, אם אפשר שזה יהיה בטווח מחירים של מה שאני נותן אם זה בהרבה יותר טוב אז אפשר לחרוג במאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, כנראה שבעתיד זה ישמש לתכנות גם 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא יש כבר ציוד ששמתי עליו עין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך: GeForce GTX 1060 WindForce OC 6GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די אוהב שקט אז לדעתי באזור ה8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מעדיף שיהיה אופציה…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, צריך מחשב לסטודנטית עד 2.5K (אופיס, וורד ואינטרנט). שיהיה קליל בתיק וסוללה סבירה. הכיוון הוא להזמין את המחשב הזה עד הבוקר מ- KSP במבצע: https://ksp.co.il/?uin=46259 מה דעתכם ? האם נכון לחכות עד BL הקרב ובא במקום ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, אשמח לדעות ועצות לגבי המפרט הזה, האם כל החלקים מתאימים יחד ואילו חלופות זולות ומומלצות יותר קיימות? (מחיר המפרט כ 8000 ש"ח) בנוסף יש כבר מסך חדש שנקנה- Asus TUF VG249Q 23.8" 144hz Full HD AMD Ryzen 5 5600X AM4 Tray Corsair Hydro Series H100i RGB PLATINUM 240mm Liquid CPU Cooler Asus ROG STRIX B550-F GAMING WIFI Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 Vengeance RGB PRO CMW16GX4M2C3200C16 Corsair iCUE 465X RGB Mid-Tower Smart Case Black ANTEC PSU 750W EARTHWATTS GOLD PRO Corsair LL120 RGB 120mm Dual Light Loop RGB LED PWM Fan Samsung SSD 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 WD HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 Blue 3.5 Gigabyte GeForce RTX 3060 …
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות לבני בן ה 13 מחשב גיימיג ההתלבטות היא בן מחשב נייד לנייח, אני מבין שנייח עולה פחות למרות שאם אני לוקח בחשבון עלות מסך ומקלדת העלות עולה יחסית לנייד עוד שיקול הוא לגבי ניידות - אוטוטו הילד עולה לחטיבה ותיכון ויתכן שהוא ישמש אותו שם ראוי לציין כי הילד נוטה לכיוון מחשב נייח לגבי המפרט בגדול- מעבד - ryzen 7 2700x או i7 9700k כרטיס מסך - rtx 2070 16gb-ram עוד משהו לסיום - הבן שלי יקרא את כל התגובות והילד מבין עניין בנושא כלומר שניתן לרדת פה לרזולוציות גבוהות לגבי המפרט הטכני אשמח לקבל המלצות בנושא כמו כן אשמח לקבל המלצות ליצרנים מובילים בשוק כך שעלות תועלת תהיה הגובהה ביותר תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב בן כמה שנים שבזמנו עוד הריץ משחקים בכיף, אך היום אני מניח שהוא כבר מיושן מדי לכך. אני שוקל אם שווה לשדרג כרטיס מסך בבלאק פריידי הקרוב כשהיעד הראשי הוא להשיג כרטיס טוב, אך לא מההכי יקרים, שיאפשר לשחק בRed Dead Redemption 2 ובעתיד הקרוב - GTA הבא. מעבר לזה, אני כבר לא ממש משחק במחשב ומשתמש בו בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה בפוטושופ ולשם כך - כרטיס המסך עושה את העבודה. השאלה אם אכן יש כרטיס שבמחיר סביר יכול לשדרג את המחשב דיו, או שזה יחייב כבר שדרוג רציני יותר של כלל המערכת? המפרט מSpeccy: Operating System Windows 8.1 Pro 64-bit CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz 51 °C Haswell 2…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רצ"ב מפרט נוכחי: LCD Monitor LG L227WTG eyboard Logitech Media Keyboard Elite Mouse Razer DeathAdder CPU Intel Core 2 Quad Q9550 (S775) - 2.83GHz 1333MHz 12MB Shared Cache 64bit Box CPU Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro Memory G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Motherboard Gigabyte GA-EP43-DS3L Intel Socket 775 ATX Graphics Board Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe DVD RW LG GSA-GH22L HDD Seagate ST3500320AS 500GB S-ATA 7200RPM 32MB Cache Chasis Thermaltake Xasier VI Power Supply Corsair CMPSU-550VXEU 550W לצערי הוא לא מריץ לי את Battlefield3 למשל בצורה טובה , MW3 , דווקא סוחב טוב. יש מצב לשדרג רק כרטיס מסך או שצריך שדרוג כללי? המלצות? תודה מראש.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אפתח ואומר שלדעתי במפרטים צריכים גם להיות לפטופים מומלצים לסוגי משתמשים שונים היות ושם לא מצאתי תשובה לחיפושי אפרט כאן במהלך סמסטר אביב אשר יבוא עלינו לטובה אני מתחיל ללמוד הנדסת אווירואנוטיקה. אני מעוניין לרכוש לפטופ ללימודים. לפי מיטב הבנתי מהמחשבים השולחניים היו מחשבים מלפני 3 שנים שעשו את כל העבודה נהדר ולכן אני מאמין שאפשר לקנות נייד במחיר באמת סביר עד כ2-2.5 אלף שקל להתקין עליו לינוקס סטייל אובנטו/FEDORA ולהריץ דברים בצורה נוחה ללא צורך לשדרג מערכת כל שנתיים שלוש כמו שכל יצרניות החומרה ,התוכנה וחנויות המחשבים מנסות למכור לנו. הדרישות שהמחשב צריך לעמוד בהן: 1) הכי חשוב זמן סוללה גבוה מספיק כדי שאני אוכל להשתמש בו ביום לימודים באונ', כידוע להמון סטודנטים יש נייד…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב שישמש בעיקר לעריכת מוזיקה בתוכנת קיובייס שאני הולך לקנות בקרוב מכלי זמר. התוכנה היא גרסת לייט 4 (אין פלאגאינים למחשב אלא רק דרך חיבורים חיצוניים) שבאה עם כרטיס קול חיצוני lamda שעולה 870 ש"ח והחיבור אל המחשב הוא דרך USB. המפרט שאני צריך הוא להלן: 1. 5500 תקציב מקסימלי אפשר גם פחות ואפשר יותר בגבול הטעם הטוב 2. השימושים: תוכנת עריכה למוזיקה קיובייס, צפייה בסרטים באיכות טובה והורדה תכני HD ובלו ריי, תוכנות עריכה, תוכנות ווינדוס אחרות המופעלות בו זמנית, אינטרנט. 3.ציוד עיקפי שאני צריך: רמקוולים, מקלדת,עכבר. לא צריך מסך. 4.חשוב שהמפרט יהיה שקט מאד 8 לפחות עד 10 5. חלקים שאני צריך במפרט: - מעבד של אינטל I7 או I5 (הצעות מחיר עם שניהם) -…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, אני מבקשת את עזרתכם בקניית מחשב נייד לצורכי עבודה, אחרי אין ספור חנויות מחשבים ונציגים להוטים מדי שמפזרים שמות באוויר אני פונה אליכם, חברי הפורום המלומדים. הדרישות שלי ממחשב זה, הסכום הוא עד 3,500: מעבד: Core i5, אני עובדת עם תוכנות לעיבוד תמונה (קל להגיד פוטושופ, אך הן אינן כאלו, הן חזקות יותר, ודורשות הרבה זיכרון וכוח מהמחשב) זיכרון: מעל 4G מסך: גודלו מעל "15.6, ומסוג LED, כפי שהבנתי עד עתה, זהו מסך שחוסך בחשמל כמו גם הרזולוציה שלו היא ממש טובה(עדיפות למסך HD). משקל: בין 2.5-3, כאשר יש לזכור שאני מסתובבת עם המחשב עלי ולכן רצוי שיהיה במשקל נמוך. בטריה: העדפה ל6 שעות (למרות שגם 3 זה בסדר, במיוחד אם אפשר לצרף עוד אחת). הסתכלתי עד היום על מספר חברות, ועל דגמי…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7K. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עם יש משהו טוב אז לא לחסוך אבל בעיקרון לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה 7K לא מספיק. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים : מיעוד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט זה המסך שאני סגור עליו Dell U2311H. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים הכי עדכניים שיש. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6300ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מימוש התקציב בין 6000-6300 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסרטים באיכות hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כן, גם אני חשבתי שזה לא הגיוני, אבל מסתבר שאצל חבר עם E440 & nvidia 8500, משחקים חדשים עולים אחלה, אז אני בטוח שבתקציב הזה אפשר להביא משהו מקביל. מדובר במחשב לאח הקטן, למשחקים בעיקר, הגדרות התצוגה לא מהוות פקטור כלל. אין דרישות מיוחדות כלשהן. 1500 זה אחרי חריגה לחריגה, אין אפשרות ליותר לצערי. * האם TMS, עדיין מומלצים? תודה רבה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד. המחשב ישמש אותי ללימודים, סרטים וגם משחקים כאשר במשחקים הכוונה היא שארצה את האפשרות לשחק במשחקים חדשים שיוצאים לשוק. ביליתי הרבה זמן בקריאה על כל מיניי מעבדים וכרטיסים גרפיים שונים וכל המדריכים לקניית מחשבים ניידים.. ודיי הבנתי איזה מחשב אני רוצה ובחרתי לקנות HP pavilian dv6. אבא שלי נוסע עוד מס' שבועות לקנדה וארה"ב ולכן הוא יוכל להביא לי משם נייד. לפי סקירה של אתרים רבים באינטרנט, האתר הכי זול ונוח שיצא לי להיתקל בו היה האתר הרישמי של HP בארה"ב (אם אתם מכירים אתר יותר טוב, אשמח לשמוע) עכשיו אני טיפה מבולבל עם מספרי הדגמים השונים, כי המספרים שאני מכיר מהארץ, לא תואמים את מה שיש באתר, אני משער שזה ייצור בעיה עם האחריות אבל האם זה עלול ליצור בעי…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ! מכיוון שהמחשב הנוכחי אבד עליו הקלח(וגם נשרף) (אני כותב ממחשב של חבר),אני זקוק למחשב לפני תחילת הלימודים ב14 לחודש, לכן ברצוני להזמין מחשב מחר. הנה המפרט שחשבתי עליו, אני מתבסס על כרטיס מסך שיספק את צרכי לתקופה הקרובה ובעתיד אני מתכנן לקנות כרטיס חזק יותר שיתמוך בDX 10 כמו שצריך. ציוד בסיסי אני לא זקוק יש לי כבר כמו צורב מסך מקלדת ועכבר : הנה 2 מפרטים שחשבתי עליהם אנא הביעו את דעתכם\הצעות לשיפור: (אני גר במרכז אך מזמין מTMS , אם יש הצעות לחנויות אחרות שהם בסדר וזולות אשמח לשמוע) מפרט 1 : Categories Products Price Qty לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤668 1 מארזים Compucase HEC 6AR6-25 25Cm Fan Silver/Black - No PSU ¤310 1 ספקי כוח Compu…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-