עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by wcw,

היי יש לי מחשב ישן שאני רוצה להפוך למחשב גיימינג פשוט (שיריץ משחקים ב720p בהגדרות בינוניות ומטה) מכיון שיש לי כבר מארז כונן קשיח וספק כוח (400w די ישן ולדעתי צריך להחליף אותו) קבעתי תקציב של 1700 אפשר חריגה של 100-150 שקל. אני לא מתכוונן לבצע OC לשום חלק ובעקרון אני אצטרך מעבד,לוח אם,זכרון,ספק וכרטיס מסך. בעקרון חשבתי על I3 4170 עם לוח אם פשוט של ASUS ו 4gb זכרון,בעיקר ההתלבטות שלי היא בכרטיס המסך יש כל כך הרבה אפשרויות של כרטסי מסך בין 600-700 שקל שקשה לי לקבוע איזה מהם יתן תמורה טובה למחיר תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. יש לי פה אתגר, לנסות לבנות לחבר טוב מפרט חזק למחשב שמבוסס על i7-6700 שכבר יש לו. יהיה שם גיימינג, והוא יחבר את כל זה למסך ענק בסלון וישתמש בו גם לראות סרטים, סדרות וכו׳. הקאץ׳ הוא שהמחשב צריך להיראות לא כמו מחשב ענק, אלא יותר כמו משהו שיזרום עם שאר האסתטיקה של הסלון, או לכל היותר ייראה כמו קונסולה. הוא כרגע בארה״ב, והתקציב מקסימום 600 דולר. הנה מה שהרכבתי: לוח אם: ASRock H170M-ITX/ac Mini-ITX (מחיר 105 דולר) לקחתי את הלוח הזה כי הוא Mini-ITX במחיר סביר שתומך ב802.11ac WiFi: זיכרון: G.Skill Ripjaws 4 series 16gb (8x2) DDR4 2400 CAS15 (מחיר 75 דולר) יש במחיר דומה גם של A-Data XPG Z1 וPNY Anarchy, אם הם עדיפים. …

• 10 תגובות
    • 979 צפיות
  3. Started by Char,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וידאו 1080P. צפייה לא עריכה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  4. Started by jon_e,

שלום אני מתלבט בין שני לפטופים, השימוש העיקרי יהיה לעריכת תמונות (lightroom/photoshop) ועריכת וידאו (premiere). מצד אחד יש את הDELL 7559 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N7559-7101 כאמור עם I7 6700HQ 8GB RAM nvidia 960 4gb 1920*1080 מסוג truelife, לא בדיוק IPS אבל כן מאפשר זוויות צפייה רבות יותר ממסך TN. 1TB SHDD ומצד שני יש את ה HP pavilion gaming http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P5P47EA שעולה פחות מאה שקל בערך אבל בנוסף למעבד 6700 יש לו: 16GB RAM 1080*1920 IPS 128 SSD 1TB HDD אבל כרטיס מסך חלש יותר: nvidia 950 4GB צורב DVD לDELL כבר קיימות ביקורות ברשת, הוא קיבל ציון 82% באתר notebookcheck והחסרונות שלו מביקורות זו ומאחרות הם מסך סביר+…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by Michael Markov,

1. מה התקציב המקסימאלי-8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך-אשמח לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)-משחקים,עריכת ווידאו וסטרימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FALL OUT 4,RAINBOW SIX בעיקר כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560 x 1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות עד מקסימליות …

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  6. Started by Michael Markov,

שלום לכולם, בתור אחד שבשנים האחרונות באקסבוקס ובסוני אני רוצה גם להביא מחשב חזק כי חלק מהמשחקים אני מעדיף לשחק במחשב. אשמח למפרט חזק שגם יטעים לעריכת ווידאו וסטרימינג וגם יסחב משחקים באיכות גבוהה מאוד לכמה שנים הקרובות.

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  7. Started by Dror Arasheven,

אני מתלבט בן 2 המפרטים שרשומים לכם למשחקים במפרטי המחשבים ( 1 בסביבות ה4K וה2 בסביבות ה6K ) תוכלו להגיד לי מה ההבדל בניהם כמות הזמן למשחקים הם בעיקר בסופי שבוע אחרי סיום העבודות .... המחשב מיועד בעיקר לעבודה ממושכת לעבודות ובן לבן למשחקים ממוצעים + .... נ.ב המחשב הוא לטווח רחוק ... המחשב הנוכחי יש בעית לוח אם והוא בן 4-5 שנים ולכן עדיף להחליף אותו .... + המלצות לשינויים ומחירים .....

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  8. לוח חדש לגמרי שלא נעשה בו שימוש, הפינים עקומים - אפשר לתקן? למכור? משהו?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אחרי בדיקות רבות מצאתי שיש שני דגמים של אסוס שאני מעוניין ורוצה לקנות השבוע מחשב נייד 15.6 ASUS X555 i7-6500U 8GB 1TB 940M WIN10 או מחשב נייד 13.3 ASUS UX305 m3-6Y30 8GB 256SSD מיועד בעיקר לעבודות משרדיות. עובד מול המחשב 29 שעות ביממה מחובר לאינטרנט כל הזמן יתכן ואראה פה ושם סרטים יש לי עכבר ומקלדת נפרדים אלחוטיים ויש לי מסך מצויין של דל 23 שאותו אחבר ללפטופ עד עכשיו היה לי מחשב נייח מצויון ואני מחליף לדגם הכי טוב כל 3 שנים אשמח לתובנות לבחירת המחשב הכי טוב עבורי

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום לכם, מתלבט בין שני הדגמים הללו: asus- קישור לדגם. dell xps- קישור לדגם. אני סטודנט למדעי המחשב ומתכנת הרבה. חשובים לי מאוד ביצועים מעבד ומהירות לצד משקל נמוך. הנטייה שלי מההתחלה היית ללכת לכיוון ה dell אבל מאחר ומצאתי את הדגם של ה asus עם spec כמעט זהה (אולי פרט לרזולוציה) ביותר מ400 דולר הבדל (!) - 869$ לעומת 1299$ אני מתלבט. ידוע לי ש dell ממותגים פרימיום, אבל השאלה אם פה נגמר ההבדל הכל כך גדול הזה בין המחירים? או האם הרזולציה של המסך כל כך משמעותית, למרות שלא נראה לי... אגב, הקישורים הם לאתר בארה"ב כי אחי נמצא שם ומתכנן לקנות לי לפטופ משם. תודה מראש, אלדר.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by darkwolf789,

הגיע לי השבוע הXPS 13 שהזמנתי, קודם כל מחשב מצויין !! טוב נו.. גם המחיר מצויין ( בכאילו כן ? ) קבלתי איתו את ה128GB SSD של סאמסונג אני חושב רוצה לשדרג אותו ל http://www.amazon.com/gp/product/B01...=ATVPDKIKX0DER עכשיו אני רואה שבחיבור שלו הוא שונה משלי.. א. איך קוראים לחיבור שלי ? שאני אדע מה לחפש ב. יש מתאם לזה?

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  12. אהלן. מחפש נייד חדש. האמת שאין ממש צורך שאפרט יותר מדי - הדגם שהכי מדבר אליי זה הלנובו P40 החדש. אתמצת: מחפש נייד קל משקל ושימושי. אציין שאני לא באמת צריך כרטיס גרפי חזק (לא משחק במחשב וגם לא עורך גרפי) חומרים איכותיים מסך טוב שכיף ונוח לעבוד איתו http://www.gadgety.co.il/145195/lenovo-thinkpad-p40-yoga/ יש בו גם מסך מגע וגם את הטאצ'פאד הידוע של לנובו + טראקפד. זה מבחינתי ממש קריטי. העניין של טאצ'פד איכותי וגדול + טראקפד הוא ממש קריטי בשבילי. אני כרגע עם דל אינספירון 5000 שכולל מסך מגע; אם לא היה לו מסך מגע כנראה שהייתי דופק אותו בקיר כי הטאצ'פד שלו פשוט מעפן ולא מתפקד. ה'בעיה' היחידה מבחינתי בלנובו היא גודל המסך. אני רוצה 15.6-14 אינטש. עוד ד…

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  13. * מטרות המחשב? הרצת תוכנות כבדות כגון מאטלאב, orcad. חישובים מהירים. * גודל המסך? 13~14 אינץ' * רזולוציית המסך? לא כל כך מבין, שיהיה HD. * משקל רצוי? אפשרי ultrabook אבל לא על חשבון המהירות. עדיפות ראשונה זו המהירות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DB9-serial port. * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 128GB * כונן אופטי? לא מחייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Asus * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שלא יהיה מסך מגע. בתכלס, מה שחשוב לי זה מהירות המחשב. שיהיה cache memory גדול. תודה לעוזרים,

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  14. Started by aviad3,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS , the witcher , world of warcraft , call of dute , battlefiled , assassins creed , והרבה אונליין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינצ HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  15. Started by hananmori12,

שלום, אחיין שלי בן 14 גיימר בנשמה ואני מחפש לו מחשב חדש עד 5000 שקל, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש קריטי עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Ben Dan,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש כשרת בעסק קטן, יעבדו דרכו בתוכנה לניהול עסק פשוטה יחסית כ3 משתמשים סה"כ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנה לניהול עסק לא כבד במיוחד בשימוש עסקי (כל יום כל היום, נדרש מחשב אמין) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ממ…

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  17. Started by orenweb,

מה דעתכם על המחשב הזה? http://www.ebay.com/itm/Media-Center-PC-HTPC-Intel-Core-i3-4160-3-6GHz-8GB-120GB-SSD-1TB-DVD-RW/261692043127?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20131017132637%26meid%3D4d04d57ada1e476f9c9f4d71eb61712d%26pid%3D100033%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D261999800257 Silverstone ML06B Small Form Factor Black Mini ITX Case with 500W PSU MSI H81I LGA1150 Mini-ITX Motherboard (DDR3, 4x USB 3, 6x USB 2, HDMI, DVI, DSUB, GBE, LAN) Intel® Core™ i3-4160 Processor - 3M Cache, 3.60 GHz (Socket 1150, 3.60GHz, 3MB, 54W, Extended Memory 64 Technology, Execute Disable Bit) - very low powe…

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  18. שלום לכולם, אתמול בזמן שהאתר לא היה פעיל, עזרו לי בפורום אחר לבנות מפרט למחשב נייח חדש המחשב אמור לשמש לגיימינג, צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה (איכותית!), ומולטיטאסקינג (משחק פוקר ולפעמים פותח גם תוכנות מעקב ומספר גדול של שולחנות בו זמנית) להלן המפרט שנבחר: מעבד: 1620 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151לוח אם: 410 ₪ - * חדש במלאי * - MSI B150M PRO-VDH S1151 זכרון: 438 ₪ - * מבצע חג חנוכה * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh (כמות: 2)כרטיס מסך: 1670 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 390 8G DDR5 G1 GAMING WindForce2 1025Mhzדיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע חג חנוכה * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA IIIדיסק קשיח: 510 ₪ - * מבצע * - Seagate …

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  19. מיועד בעיקר לעריכת וידאו וקצת למשחקים תקציב בין 5-6K תודה :-)

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  20. Started by idan003,

הי חברים, המחשב שלי בזמן האחרון מתחיל לעשות בעיות (המעבד מים שלי קצת סדוק + אחרי הרבה זמן של אוברקלוק למעבד גם קצת ירדו הביצועים) ואני מחפש להחליף לוח מעבד זיכרון (לDDR4) וכרטיס מסך. המחשב הנוכחי שלי הוא: לוח: G.sniper M3 מעבד Intel i5 3570K ivy bridge - חשוב לציין כי הוא על AC על 4.5 מאוור למעבד: Corsair Hydro H80i ספק: SeaSonic 860W Platinum-Series כרטיס מסך: Rendon r9 290oc 4GB מחפש לדרג לi7 . תקציב 7000 ש״ח עם חריגה 7500 ש״ח תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  21. היי. אני מחפש 3 מחשבים זהים לעסק קטן שאמורים לשמש לגלישה באתר אינטרנט (עדכון אתר של העסק) והרצת תוכנות Office (לא סגור על גרסה אבל יכול להיות שיהיה או Office 16 או מנוי של 365). 1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימלי 1400 שקל למחשב אבל אם אפשר להוזיל אני אשמח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אלא לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס וגלישה באינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג …

• 4 תגובות
    • 554 צפיות
  22. Started by Silencer,

ביקשתם שנבנה סטיקי עם מידע למפרטי גרפיקה שיאחד את הידע אחת ולתמיד. אם יש לכם מה לתרום זה המקום. אין צורך לקרוא את כל השירשור, הידע הרלוונטי רוכז בפוסט הראשון. לפני שנתחיל עם המידע הטכני הספציפי, פוסט קטן בשביל להעניק קצת פרופורציות לגרפיקאים המוגבלים בתקציב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451237.msg4222548#msg4222548 מושגים טכניים - הסבר כללי ידובר בהמשך על כל מיני תקנים למיניהם, בשביל להבין על מה מדובר נבדיל בין שתי קבוצות של תקנים - פקודות רינדור (צייר לי דברים - מעגלים ותמרות עשן) ופקודות תיכנות (חשב לי דברים - כמה זה 2+2). קבוצה אחת - CUDA, Stream ו- OpenCL - פקודות תיכנות (שפות תיכנות). CUDA זו השפה של Nvidia, לשפה של ATI קוראים Stream, ו-OpenCL זו ש…

23. שלם לכולם חבר ביקש מפרט לגיימינג

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  24. המפרט הנכחי שלי הוא: מעבד amd phenom ii 940 לוח gigabyte GA-MA78GM-UD2H זיכרון 2*2G 800Mhz כרטיס מסך gainward radeon 4850glh ספק כח pc power&cooling silencer 500 למחשב מחובר מסך ברזולוציה 1680x1050 וטלויזיה ברזולוציה 1920*1080 ורוב הזמן אני אשחק על המסך 1680x1050. האם בשביל להריץ את המשחק בצורה טובה מספיק להוסיף SSD ולהחליף את כרטיס המסך או שאין ברירה ובשביל לשחק אני חייב להחליף את כל המחשב ?

25. Started by mayhem1211,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב HTPC - קודי, סרטים, אינטרנט, תמונות, הכל באיכות HD כמובן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מולטימדיה באיכות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3…

• 1 תגובה
    • 621 צפיות

דיונים חדשים בפורומים