ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני צריך המלצה למפרט בייתי, שיריץ איסיקיו,אימיול,אינטרנט ואת הדברים הבסיסיים. צריך מסך, לא משנה הגדול, העיקר שיתאים לגודל. בנוסף מקלדת ועכבר. יהיה יתרון אם יכנס כרטיס מסך, אבל לא חובה. התקציב - 2600 ש"ח ואפשר לחרוג טיפה(200 גג.) בתודה מראש חברים בניתי משהו - מה אתם אומרים? מעבד AMD Athlon 64 X2 5000 Box ¤327 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1196 לוח אם GIGABYTE GA-MA78G-DS3H ¤433 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38512 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 16MB ¤264 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10833 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 NQ ¤235 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-…
-
- 2 תגובות
- 508 צפיות
-
-
שלום אני שוקל לרכוש מחשב חדש ואני לא יודע אם לחכות עוד קצת (המחשב עדיין סוחב את הכל)או שכבר עדיף לקנות עכשיו(תקציב עד 5000 ללא מסך) המחשב שיש לי עכשיו: pentium 2.6 512 mb ddr g-force 6600gt לוח-MSI 865PE NEO2 אז עכשיו השאלה אם כדאי לחכות או ששוה לרכוש כבר עכשיו ??
-
- 2 תגובות
- 499 צפיות
-
-
ערב טוב, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש שיתמוך כמו שצריך במשחקים כבדים. המחשב שלי נורא ישן-פשוט זבל. אני רוצה משהו חדש, עדכני, וטוב. 1. מה התקציב? התקציב הוא 5,000 ש"ח. התשלום מתוכנן חצי מזומן וחצי לא. 2. מטרות המחשב?: המחשב שאני רוצה - יעודו בחיים לתמוך במשחקים כבדים, יחסית. [crysis, וכל הדברי המשוגעים האלה...], לא יהיו שום עבודות משרדיות ושום עריכות גראפיקה...[אבל אני כן רוצה כרטיס קול טוב, כי אני אשמע בו מוזיקה - והרבה]. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?: לא... כל התקציב מוקדש אך ורק למארז ומה שבתוכו... לכל השאר יש לתקציב משלו. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?: לא צריכים? לא חושבת שיש משהו שאני לא צריכה, אבל אני כן צריכה DVD נורמלי, וכרטיס קול טוב. 5. האם יש לכם ה…
-
- 99 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הזה: מחשב נייד Duel Core 2.16Ghz HASEE דגם: FU542 ו 2048MB 320GB מעבד חזק Intel T4200 2.16GHz - בעל ביצועים משופרים. מסך''15.4 WSVGA 1280x800 בטכנולוגיית LED דיסק קשיח בנפח 320GB לאיחסון סרטים, קבצים ועוד זיכרון מהיר 2GB DDR2 תקשורת אלחוטית Wi-Fi 802.11b/g מצלמה איכותית מובנית 2 רמקולים מובנים + מיקרופון דיגיטלי 4 כניסות מהיר 2.0 USB + קורא כרטיסי זיכרון תודה
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכם אני מחפש להרכיב מחשב לילדה בת 8. שמושים עיקריים - מוסיקה, סרטים, אינטרנט (משחקי רשת), אופיס, אחסון תמונות קליל (הארדיסק של 1T יספיק...) ועיבוד קליל (פיקאסה, MOVIE MAKER וכו'..), אני מאמין שגם משחקים קלילים יגיעו מתי שהוא... צריך מערכת הפעלה. אין צורך במסך, רמקולים, עכבר וכו', יש צורך בצורב DVD תקציב - עד 2000 ש"ח. אנחנו מאיזור השרון אם זה רלוונטי. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 861 צפיות
-
-
1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. אופיס 2007, 2003. דפדפן. ב) המחשב לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא, אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך: בכרטיס מסך (העדפה לכרטיס מובנה כדי לחסוך בכסף), צורב, דיסק קשיח ענק. 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך ב: מארז, ספק, מעבד, לוח עם, זיכרון, דיסק קשיח של עד 320 ג"ב. 6. עד כמה השקט ש…
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
היי,התקנתי WINDOWS8 וכעת לא ניתן לשחזר את המערכת המקורית ממחיצת השחזור - הלחצן היעודי בנייד פשוט הפסיק לתפקד.אני יודע שב ASUS פשוט לוחצים F9 בהעלאה של המחשב ואז יש אפשרות לשחזור. לא הצלחתי למצוא אופציה דומה בנייד שלי. נא עזרתכם. תודה אופיר
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי בדיקות ומחשבות החלטתי לקנות את המחשב הנ"ל ותודה לkaki356 שהביאני עד הלום המחשב הוא למשחקים לא כבדים וזהו בערך אז אם למישו יש הערה או עצה בקשר לאם אפשר להוריד פה ושם דברים שלא באמת צריך אם אני לא רוצה לשחק BIOSHOCK ודומיו אבל גם לא להחליף עוד שנה כי SUPER SUPER SUPER TETRIS לא עולה לי... כמה שאלות יש הבדל בכרטיס מסך בין SPARKLE ל SAPHIRRE? המארז הזה עדיף על ה NZXT Apollo ו COMPUCASE CI-6A19B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER ? אני מניח שהקירור הזה טוב גם לOC אבל לא מספיק Arctic Cooling Freezer 7 Pro? ולא צריך קירור למארז? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל אם למישו יש מידע על המסך ואם הוא מתאים למפרט הזה אני אשמח והשאלה הכי חשובה, אני רואה שעכשיו ובמהלך החודשיים ה…
-
- 12 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה בבחירת לוח מבין 2 לוחות מסוימים . איזה לוח מומלץ יותר לOC? ואיזה בכללי? Asus PRIME B450-PLUS או Gigabyte B450 AORUS PRO
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום בניתי מפרט למחשב עד 3000 שקל שהוא גם למשחקים קצת בגלל המעבד שמשולב כרטיס גרפי חזק האם יש מה לשנות? מעבד: 649 ₪ - * מבצע * - AMD Quad Core Ryzen 5 2400G 3.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 340 ₪ - * חדש * - MSI B450M PRO - VDH V2 זכרון: 431 ₪ - * מבצע * - G.Skill AEGIS 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL16 Black-Red דיסק קשיח: 149 ₪ - * חדש * - PNY SSD 240GB CS900 Max Read / Write 535 MB/s / 500 MB/s 3DNAND דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty מארז: 329 ₪ - * באנדל * - FSP CMT240 Windowed + FSP 550W 80+ HYN550 מסך מחשב: 720 ₪ - AOC 24'' 2460VQ6 75Hz 1ms FreeSync
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי מה שאני מבקש זה רק את המחשב עצמו נקי ללא שום ציוד היקפי. המחשב מיועד לגיימינג ואם אפשר אני רוצה משהו שיוכל להריץ משחקי DX10 כמו שצריך, תודה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם 1. מה התקציב? 2000 שקל ומותר לעבור עד 10 שקל זהו !! D: 2. מטרות המחשב? משחקים בלבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כלום 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? שימו רק צורב DVD אחד 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא... מצידי שיהיה רועש כמו טרקטור העיקר יהיה קר 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? יש כבר מערכת הפעלה ושירכיבו אותו שמה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך.…
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לייעוץ בבחירת מחשב נייד לשימוש כתחנת מדיה ביתית. המחשב יושב באופן קבוע בסלון ומחובר לטלוויזיה. הסיבה שבגללה דרוש לפטופ ולא PC הוא גודל המחשב, שאני לא מעוניין שיבלוט בסלון. על המחשב להיות בעל נפח הארד-דיסק גדול (כ-750 ג'יגה). ייעודו המרכזי הוא לאחסן כמויות גדולות מאוד של תמונות (כ-100,000 כיום), קבצי מוסיקה וסרטים. בנוסף המחשב משמש לגלישה באינטרנט ולכתיבת מסמכים, ובמקרים רבים נדרשים חלונות רבים הפתוחים במקביל. המחשב אינו משמש כתחנת משחק למשחקים הדורשים משאבים רבים. גודל המסך פחות קריטי לי כרגע...כיום אני עם מסך 15.6" והוא נוח לשימוש, אבל גם מסך קטן יותר יעשה את העבודה. יציאות נדרשות - HDMI, VGA, כמובן USB3. לא נדרש כוח סוללה מיוחד, מכיוון שהמחשב מחובר …
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
בבקשה... ;D
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
יש לי מפרט מחשב שאני וחברים בנינו העניין שהגענו לסכוך של 7,500 פחות או יותר ואני לא כל כך מרוצה אפשר עוד לשפר אותו משמעותית ! התקציב פלוס החריגה הוא 9,500 ש"ח לא יותר ! הנה המפרט: מעבד : Intel Quad Core I7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray(כמות 1) קירור למעבד : Scythe JAPAN MUGEN 2 1155 + 1366 SUPPORT(כמות 1) לוח אם : Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 for socket 1155(כמות 1) מארז : Cooler Master HAF 932 Black(כמות 1) ספק כוח : Seasoninc 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pin(כמות 1) זיכרון : Corsair 8GB Kit (4GBX2) CMX8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24(כמות 1) קשיח למחשב שולחני : Samsung 1TB Sata II 32 MB SpinPoint F3(כמות 1) כרטיס מסך : Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDMI (כמות 2) כונן אופטי : SONY NEC …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חג שמח, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הזרמת סרטים ב-4K, במקרה הגרוע AUTOCAD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב אמור להיות לאינטרנט וגם למשחקים כמו פיפא וכדומה. מוכן להוסיף מעל ל1500 שקל רק אם זה הכרחי, רצוי שיהיה כרטיס מסך סבבה. 2 ג'יגה זיכרון הארד דיסק 250 ג'גיה יספיק. ללא מסך כמובן.
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות וסרטים. * גודל המסך? 13-15.6 מאט * רזולוציית המסך? כמה שיותר בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל לא על חשבון ביצועים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב כמה שיותר בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף אבל לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- עדיף שהצורב יהיה בתוך המחשב ולא חיצוני. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אני מאוד אוהב לפתוח מיליון חלונות ולהשאיר אותם פתוחים. מוזיקה, קבצי PDF כבדים קורל דרו ופוטושופ. סרטים. בקיצור אוהב להעמיס על המחשב כמו כן אני מעוניין לשחק במשחקים החדישים של היום. יש ברשותי ספק של COOLER MASTER EXTREME POWER DOU 650W כך שאין צורך להוסיף ספק למפרט. כמו כן, יש לי מסך DELL 24" (שאותו אני נורא אוהב (-: ) אני כבר איזה שבוע מנסה להרכיב מפרט, ובגלל עיניים גדולות אני כל הזמן חוזר אחורה. אני מעוניין בלוח אם טוב, אבל אין לי שום כוונה לעשות OC. אני רוצה אופציה ל CF כי על פי הבנתי הספק שברשותי יכול לתת CF לכרטיסי 4850. הקו חשיבה הראשונה שלי היה, לקנות מערכת AMD: PHENOM X4 9950 לוח מבוסס SB750 מנגד חשבתי על C2D E8400, הסיבה שפה בחרתי בכפול ליבה היא שרבוע ליבה של אינ…
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, רציתי רעיון למפרט למחשב חזק למשחקים עד 6k(אני גמיש במחיר לכיוון מעלה). מסך יש לי והרד דיסק חדשגם. חשוב לי אמינות ושירות יותר מזילות ועצבים בהמשך.... תודה רבה אבי
-
- 4 תגובות
- 541 צפיות
-
-
פרטים: * מטרות המחשב? עבודות תכנות (eclipse, visual studio וכו'), אופיס, אינטרנט, סרטים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה להקלדה * משקל רצוי? מקסימום של 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הבנתי ש-4 תאי סוללה = שעתיים של עבודה וזה נראה לי מעט מדי לסטודנט. מה דעתכם? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב שיגיע עם USB 3.0 * Bluetooth? יתרון אך לא חובה כלל * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * זיכרון - 4GB מינימום * כונן אופטי? יתרון אך לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יתרון, אך אוכל להתקין מערכת הפעלה בעצמי. * האם יש לכם ה…
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי בתהליך גסיסה מתקדם, ניתן אישור להמתת חסד. אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב ביתי לא מאוד מתוחכם, שיעלה ווינדוז חדש ויסחוב סרט באיכות סבירה ועדיין נוכל לפתוח כמה חלונות של דפדפן בלי למות. נראה לי שכדאי כבר לבסס על מעבד HASWELL i5, אבל לא נעול על זה. הנה הפרטים: מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, טיפה משחקים (לא חייבים הכי חדשים, איכות הגרפית יכולה להיות בינונית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר טוב…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, בשמחה וששון קניתי דיסק קשיח חדש בגודל 160GB לנייד מסוג LG LS50. אך בביוס כתוב לי רק 137GB. האם יש צורך לעשות הגדרות כלשהן או לעדכן את הביוס? אולי הכונן פשוט גדול על המחשב שלי? ד"א ניסיתי לחפש עדכוני ביוס באתר של LG אך לא מצאתי, אז אם אתם מכירים משהו תרשמו במידת הצורך. תודה
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה? לא הוספתי: מארז, ד.קשיחים וכדומה רק מכיוון שכבר יש לי את מה שאני צריך (במפרט בצד). לגבי קירור המעבד לא הייתי בטוח במה לבחור, אז תעזרו לי עם זה. המעבד מיועד ל-OC בינוני עד גבוה! מעבד Intel Core i5-2500K Box ₪1140 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500K לוח אם Asus P8P67-M Pro B3 ₪871 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ASMP8P67MP זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-24 Ripjaws ₪647 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL8T-6GBRM כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce GTX 570 1280MB DDR5 PCIe ₪1943 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LEADGTX57013GD5 ספק כח Antec High Current Ga…
-
- 34 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב, ואני מחפש טאבלט לכתיבה (מתמטיקה, נוסחאות,גרפים, תכנות, אנגלית וכדו') האם הטאבלט יכול להעביר את הכתב המבולגן שלי לכתב דפוס מסודר של מחשב? יש למישהו המלצות? תקציב: נכון לעכשיו לא רואה סיבה להשקיע יותר מ2000 שקל אלא אם כן תסבירו לי אחרת. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-