עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by eladbt,

סטודנט להנדסת חשמל לצרכי משרד, צפיה בסרטים קצת תוכנות כמו מאטלאב וכדו'. מפרט+מחיר - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NMPSLB0E

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  2. Started by גיל2727,

מחפש מסך מחשב חדש בגודל 27 (אולי אפילו יותר אם מומלץ) מחפש בעיקר שיראו חד כרטיס המסך שלי : Inno3D RTX 4060TI 16GB כרגע המסך הישן שלי תומך רק ב 60 hz אז מחפש משהו גם למשחקים וגם סתם לראות בחדות יותר. (המחשב משמש גם לתכנות) לא מחפש להתפרע משהו בסביבות 1000 שקל ( יכול להיות יותר או פחות ) וכנראה ארכוש באילת. תודה

3. שלום לכולם, אני מודיע מראש, כי הדרישות שלי עלולות להיות מעט מבלבלות, אך אנסה להיות הכי ברור שאוכל. *תקציב: 3000 ש"ח (הקנייה מתבצעת באילת!!!) *מטרת המחשב: אוקיי, יש לו מטרה כפולה: אני מתחיל תואר במדעי המחשב ולכן אני מעוניין במחשב שיסייע לי בזמן תקופת הלימודים. לכאורה, אין לי צורך ביותר מ-i5, 4GB ושיהיה נוח וקל. למרות זאת, הגיע השעה גם להחליף את המחשב הנייח שלי שמלווה אותי משנת 2008, בנאמנות יתר יש לומר (acer). מכאן, שאני מחפש מחשב שישלב את שני העולמות הנ"ל. *גודל המסך: 14'' *רזולוציה: מיטבית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא ממש. * משקל רצוי: עד 2 קילו. קלים יותר יתקבלו בברכה. * העדפה לחברה: HP, Asus, Acer, Dell …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום רב. אבא שלי רוצה להשתדרג אחרי שנים רבות שלא היה לו מחשב נורמאלי והמחשב הנוכחי גוסס (נראה לי לא החליף מחשב ב15+ שנים האחרונות) אני רוצה שיהיה לו מחשב טוב לשנים הבאות ורוצה לעשות לו מתנה יפה ליום הולדת. השימושים שלו ושל אמא שלי בעיקר זה אינטרנט,אופיס,סרטים. חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ויהיה לו הרבה מקום פנוי. הוא לא משתמש בפוטושופ אבל כן משתמש בכל מני תוכנות חינמיות לעריכת תמונות. אני אפרסם פה את המפרט שבנית וחשבתי עליו ותגידו מה דעתכם, מה הייתם משפרים או מורידים שיחזיק טוב לשנים הבאות. בעיקרון התקציב הוא גג עד 3500 אבל השאיפה שיצא יותר זול שיש דברים שאין צורך בהם לשימוש. אני שנים לא התעסקתי בבניית מפרט אז לא יודע מה הולך בשוק היום ומה כדאי. בנוסף אני מתלבט בנוגע למא…

5. שלום אני מעוניין במפרט למחשב+ציוד היקפי. עד 4000 ש"ח. מטרות: לשימוש ביתי(אינטרנט+אופיס),משחקים קלים(פיפא),תכנות קל. דרישות: שקט מאוד,אמינות,מסך טוב,אין לי כוונה לבצע oc תודה מראש

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  6. טוב, אז ככה, יש כמה בקשות (הרוב שאלות, אבל זה גם-כן די בקשה ) : 1) האם אפשר לבחור את החלקים למחשב נייד ולבקש מחשב נייד שמורכב מהחלקים המסויימים האלה? 2) איזה מחשב הוא הכי טוב ובתחום של המחיר שמצויין בכותרת הנושא בשביל שימוש ללימודים באוניברסיטה (צריך שיהיה מהיר, חזק, שהסי-די רום יקרא כל דיסק שיכניסו לו, לא נראה לי צריך כרטיס מסך חזק במיוחד - אבל אפשר גם להביא בנוסף מידע על מחשב עם כרטיס מסך כזה, וכו')? 3) אם אפשר, אתם יכולים לתת לי כמה חנויות באיזור רמת-אביב שהם לא רמאים ולא יקרנים? 4) כמובן שצריך מחירים של כל חלק ו/או של כל המחשב. בתודה מראש mega5

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. אבקש את המלצת הפורום למיפרט המתואר בכותרת- (עדיפות למחשב מורכב) כמו כן אבקש היתיחסותכם למיפרט הבא:מיפרט שמצאתי באחד מהאתרים לוח-אם - ASUS M2A-VM HDMI AMD 690G מעבד- AMD Athelon 64x2 5000 2600 1M cache (סליחה על הבורות -האם הדגם הזה טוב-אני לא ראיתי שהוא מופיע במפרטים באתר) זיכרון - 800M 2G (האם יש לקבל פרטים נוספים שנוגעים לזיכרון מעבר לסוג היצרן?) מארז JSP TECH M-100A דיסק קשיח 320G SATA-2 צורב DVD

8. עומד לרכוש את המחשב הנל מעוניין לשמוע חוות דעתכם Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 3Mb 1066MHz BOX , יחידות 1 ¤570 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1198 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤499 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL4-4-4-12, יחידות 1 ¤390 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1257 Connect3d Radeon HD4850 512MB DDR3 AC Cooler Value Pack PCIe, יחידות 1 ¤820 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1558 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=704 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F S…

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  9. Started by Sharon12435,

מטרת המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.3, לא יודע מה ההבדל בין מבריק ללא מבריק אבל שיהיה טוב. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אם יהיה hdmi זה יהיה מגניב * Bluetooth? אם אפשר אז כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * כונן אופטי?מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם ב…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by rafib65,

היי, אני מתלבט לגבי קניית מחשב של דל בעל מסך 15.6 ורזולוציה 1920X1080. נראה לי שהרזולוציה גבוהה מאד לעבודה עם טקסטים, גלישה באינטרנט וכו' והטקסטים נורא קטנים... חיפשתי בחנויות אבל לצערי לא ניתן לראות מחשבים בעלי מסך כזה בתצוגה. האם אני צודק? למישהו יש ניסיון?

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  11. שלום לכל גולשי הפורום וברוכים הבאים לפורום "כמה המחשב שלי שווה?". בפורום זה, תוכלו לבדוק כמה החומרה שלכם שווה (בערך), על מנת שתדעו באיזה מחיר למכור אותה. המחירים שיוצעו לכם כאן אינם מוחלטים, אלא רק חוות הדעת של גולשי ומומחי הפורום. לכן, בסופו של דבר זה השיקול והבחירה שלכם, פותחי הדיונים, באיזה מחיר למכור את החומרה שבידכם. על מנת לייעל את התהליך ולהמנע מדיונים ארוכים, יש לקרוא את החוקים שבדף זה כדי למנוע אי-נעימויות. בנוסף, להלן 2 דברים חשובים שיש להדגיש: - מבקשי המחירים (פותחי הדיונים)- מומלץ שהדיון הראשי שלכם יכלול את הנתונים הבאים: שם הרכיב+ דגם מדוייק אם אפשר, תקופת אחריות אשר נותרה (אם בכלל). כמו כן, מומלץ לרשום גם האם הרכיב כולל את באנדל שלו (אריז…

• 0 תגובות
    • 16.8k צפיות
  12. Started by Bergi,

שלום לכולם, מקרה מצער מאד קרה במהלך השבוע והמחשב שלי שבק חיים, אני חייב דחוף לקנות מחשב חדש כמה שיותר מהר ללימודים ולשיעמום שלי, אעריך כל עזרה שאקבל! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3די מקס, אפטראפקס, פוטושופ, VRAY, אאוטוקאד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: פשוט שיוכל לתמוך במשחקים כמו דיאבלו 3, פחות קריטי עניין הגיימינג -אילו מש…

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by Firefix,

הציעו לי על המפרט הזה: http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=545de5301539c מה דעתכם ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום לכולם הינה מיפרט שבניתי לעצמי בתקציב שציינתי. תשמח לתגובות.... AMD Athlon"64 3200+ (S-939) VENICE CORE 990 AMD ABIT KN8 Ultra s939, nForce4U, GBL, SATA II 590 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 X2 GIL Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB X2(אני מתכוון לחבר אותם ב-RAID ) Teac/SONY 1.44 (Black) NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Thermaltake Sviking VA4000BWS HEC 400W (True Watts) ViewSonic VX724 17'' LCD DVI 3ms Logitech Keyboard + Optical Mouse SET אשמח לתגובות, הצעות לשיפור רק שלא יחרוג מה תקציב. תודה ושבת שלום!!

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  15. שלום חבר'ה. עברו הימים שהיתי מתעסק כל היום בחומרה ומה שחדש ואני כבר לא מבין בזה,היתי רוצה המלצה למחשב טוב עד 2600 שקלים(רק הכונן,בלי מסך). חשוב לי מעבד של אינטל,לוח אם לא רע,זיכרון פנימי של לפחות 4 ג'יגה וכרטיס מסך טוב. תודה

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  16. בבקשה תעזרו לי עם מפרט טוב במחיר הזה. דגש על כרטיס מסך מאבד טוב ואיוורור תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  17. שלום, מחפש עבור חבר מחשב נייד עם הקריטריונים הבאים: דיסק SSD מסך מגע מסך 15 תקציב: עד 4,000 אני לא מצליח להבין מדוע, אבל כמעט אין דגמים שמגיעים עם SSD, כולם מגיעים עם דיסקים רגילים או איזה סוג של SSD קאש, בחלק מהחנויות שמתמחות בניידים אני רואה שאפשר תמורת תוספת תשלום להחליף את הדיסק הקיים ב SSD, השאלה אם זה לא פוגם באחריות למחשב? זה לא יפגום ב RECOVERY של המחשב אם חלילה הוא יצטרך? ולכן אני מחפש דגם שמגיע "מהמפעל" עם SSD, אשמח להמלצה בנושא . תודה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום רב, אני בתהליכי בניית מפרט ורציתי לשאול אם יש הבדל רב בין הרכיבים והאם באמת שווה להשקיע עוד 200 שקל בשבילהם: Intel I5 750 Box 950 ש"ח - האם זה משנה אם זה tray או box? הבנתי שזה במערכת הקירור, הכדאי להישאר עם המערכת המקורית של אינטל ואחריות לכל החיים? התלבטות בין לוח אם של gigabyte: ud3 לבין ud4 650 ש"ח לud 3 869 ש"ח לud 4 חוץ מאופציית הcrossfire/sli זה שווה את התוספת של 219 ש"ח? בשנתיים הקרובות אני לא מתכוון לקנות עוד כרטיס גרפי אז... \: Radeon HD5770 יש את הגירסא הרגילה שעולה 790 ש"ח במבצע ואת הגירסאת קירור vapor x שעולה 925 ש"ח יש לציין שאני לחוץ לגבי ההבדלים הכספיים כי אני כרגע בשירות סדיר.. זיכרון patriot gamming 4giga 3ddr 9cl 577 ש"ח - לגבי זה אני לא…

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  19. אז התייעצות קצת שונה הפעם, לפני המלצה ללפטופ. כיום יש לי לפטופ דל 13" n3010. Core i5 נראה לי מהדור הראשון 8 גיגה ראם (שודרג לפני שנה). בבלק פריידיי קניתי ssd sata 3 וחשבתי לשדרג. ידעתי לפני שיש לי sata 2 במחשב, אבל זרמתי עם זה. אחרי שהזמנתי גם הארד דיסק נייד usb3, התחלתי לתהות שאולי כדאי לשדרג את הנייד. מבחינת ביצועים כיום הוא די מספק אותי. אני משתמש בו בתור מחשב נייח ונייד. בבית הוא מתחבר למסך גדול. מבחינת זמן סוללה הוא קצת יותר בעייתי. לפני שנה גם החלפתי סוללה לאחת שקניתי מאיביי, כיום הסוללה מחזיקה במקסימום שעתיים. ראיתי חברים עם לפטופים חדשים (לא אולטרא בוקים) 15" שמחזיקים מספר שעות בכיף, אולי זה קשור למעבדים החדשים יותר. ולשאלת השאלות: האם יש טעם לשדרג? הסיבות כמו שאמ…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by RonaldinHo10,

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=92&CatCode=1 האם שווה את המחיר? המחשב מיועד לעבודה משרדית, במה לבחור? AMD או אינטל ? (סביר להניח ששניהם סלרון וסמפרון) באיזה לוח אם לבחור ? ASUS או MSI ? תודה.

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  21. Started by doronkapah,

יש לי sony vaio vgn-cr305e והמחשב עבר פירמוט פלוס הוספת זיכרון פינמי. מאז שפירמטו אותו המצלמה המובנית (motion eye) לא עובדת! ניסיתי להתקין כל מיני סוגי דרייברים והוא פשוט לא מגיב להם! אם יש למישהו פתרון אני אשמח(: בתודה מראש,דורון.

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  22. Started by darwin,

שלום רב, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד: * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך - 13.3 עד 14 * רזולוציית המסך - HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין * משקל רצוי - 1.3 עד 1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי. לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לפחות 2 USB , HDMI, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - - דורש 500 לפחות כדאי SSD אבל לא חייב * כונן אופטי -לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן (7 גם מספיק) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - מהדיונים פה ראיתי שלא מומלץ ולכן לא קריטי RAM - לפחות 4G…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. Started by idan1836,

שלום לכולם, אני חדש בעולם הניידים, אז מראש סליחה על הבורות בכל מה שקשור לנושא! לאחרונה אני שם לב שהמחשבים הקטנים נכנסו חזק וכמעט לכל אחד יש אחד כזה. התלהבתי מהרעיון ואני (כנראה) עומד לפני רכישה של NB. בגדול, כמו כל מחשב נייד, רק בקטן. עומדות כמה שאלות קטנות בפני, 1. למי מיועד המחשב הזה בכלל? לגיימרים בוודאי שלא, אז מי כן? 2. היתרונות שמצאתי הן משקל, ניידות ונוחות (בנשיאה) מירבית, מה עוד? 3. תקלות ידועות שמחשבים אלו סובלים? כמו חימום עד רמה של "טיגון" כמו מחשבים ניידים רגילים? 4. ראיתי שרובם אם לא כולם מגיעים ללא כוננים כלל, אלא חיצוניים. ניתן להרחיב בעתיד זכרונות/הארדיסק? *מה העדיפויות במחשבים אלו מבחינת חומרה? HD גדול יותר/ אולי זכרון מעל 1G? תודה מראש,

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  24. Started by IdolAdmin,

שלום, אני צריך מפרט למחשב ביתי עם יכולות עיבוד לעריכת וידאו מהגו פרו. זה מה שאני בניתי..אני קונה באילת בשביל המחיר אז אני מכיר רק KSP..אם יש לכם מה להציע יתקבל בברכה.. הרכבתי בלי כרטיס מסך כי אני מאמין שהמעבדים החדשים אמורים לסחוב עיבוד גרפי כזה, מה אתם אומרים? http://ksp.co.il/?uin=19242#complist

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב חדש בתקציב של קצת יותר מ 6K ואני צריך קצת עזרה בו קודם כל זה המפרט: לוח אם: msi p45 platinum, כ865 שקל מעבד:Q9400 כ1127 שקל מאוורר: artic cooling כ190 שקל זיכרון: כרטיס מסך: HD4870x2 כ2520 שקל דיסק קשיח:GB 500 WD SATA2 כ285 שקל מארז: ezcool silver כ370 שקל צורב: LG DVD X22 DL-8.5G כ115 שקל ספק: EZ COOL 500W כ255 שקל ביחד יוצא: 5727 (לא כולל זיכרון) (כולל אחריות כמובן,בחלק מהדברים) עכשיו אני צריך עזרה בבחירת זיכרון(זה דבר שאני לא חזק בו),אני צריך משהו כמו 4 GB בDDR2,ובכללי תגידו לי מה דעתכם על המפרט? נ.ב שאלה שלא קשורה לנושא: בזיכרונות אני רואה לפעמים 5-5-5-15 וכל מיני דברים כאלה, מה זה…

• 5 תגובות
    • 579 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.