ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
כזכור לכם חיפשתי לפני כמה זמן מחשב נייד. אהבתי מאוד את הלנובו SL400 אבל יחסית לנתונים שלו המחיר גבוה מידי. החלטתי לא להיות נעולה על לנובו ומצאתי כמה דגמים נחמדים של דל או אסוס. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, בעיקר כי אני ממש לא יודעת איזה סדרות של דל ואסוס מומלצות. Dell Inspiron 1545 T6400 4330HD http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11465 Dell Latitude עוד לא החלטתי אם מסך 14.1 E5400 או E5500 15.4, בכל זאת המשקל משמעותי כאן, אבל מה אתם אומרים על הסדרה עצמה? ASUS F82Q http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13082 ASUS K50IJ-643 T6500 4GB http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13095 אשמח מאוד מאוד לעזרה, תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה. יש לי כרגע מסך 22 cmv 222h של CHIMIE. האם בסביבות 2800 שקל אני יכול להרכיב מחשב ממוצע ? אני לא מבין מה כל כך הולך היום מבחינת סוגי המעבדים. ליבה כפולה ? משולשת ? מרובעת? זכרונות DDR3 ? בעקרון זה מחשב לשימושים כלליים, בעיקר צפייה בסרטים ומוזיקה. כמו כן אשמח לשחק במשחקים בינוניים ולא כבדים מידי. אני רוצה מעבד טוב וזכרון פנימי טוב שיחזיקו לטווח ארוך, אם אפשר וישאר כסף אז גם להשקיע ברמקולים טובים או בסוג מארז שישמור על שקט. אני רואה פה שהרבה מפרטים פה מורכבים עם AMD ולא אינטל? יש סיבה ? אין היום הבדל בין שני היצרניות ? תודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה.. לפניי כמה ימים הלך לי הדיסק הקשיח אז כבר אמרתי - יאללה אולי הגיע הזמן לקנות מחשב חדש וזהו. השימושים שלי זה בעיקר להוריד סרטים - והרבה. אני לא גיימרית או משו ואני סתם רוצה שהמחשב שלי יעבוד מהר כי אני חסרת סבלנות... אז בקיצור יש לי כמה שאלות: 1. פי-סי או מאק? 2. האם לקנות עכשיו או לחכות שתצא מערכת הפםעלה חדשה? 3. מחשב שולחני או לאפ-טופ? וה-שאלה: מה המפרט המומלץ בינכם? (אני אומנם הולכת לשלם את זה אבל אין לי ממש הגבלה של תקציב - מה לעשות בשביל דברים טובים משלמים... ) תודה לעונים!
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כלליים - האזנה, צפייה, גלישה וכדו' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי הרכבה בחנות - לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת\שיפורים\תיקונים\התאמות למפרט מחשב הבא. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לצורכי עבודה (מתכנת), משחקים וצפייה בסרטים. לכן חשוב לי שהמחשב יהיה מסוגל להריץ כמה תוכנות כבדות (כגון visual studio,eclipse, etc.) במקביל בלי להתאמץ יותר מדי וכן שיריץ משחקים באיכות גבוהה. בנוסף אני מעדיף שהוא יהיה שקט (אבל לא חייב להיות שקט כמו דג) ושיחזיק מעמד כמה שנים טובות. המפרט: מעבד אינטל Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B לוחות אם למעבדי אינטל Asus P8Z77-V LX s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיסי מסך…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי שקניתי LCD חדשה לסלון התלבטתי בין סטרימר לHTPC. הוחלט על HTPC בסופו של דבר על מנת שאוכל גם לגלוש וקצת לשחק בסלון (פוקר בשבילי, וWOW בשביל הבת זוג). התקציב הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני יודע שזה נמוך אבל יש לי תירוצים: מארז כבר יש לי (אני גם כמעט בטוח שיש לו ספק). דבר שני, אין לי צורך בכרטיס טלויזיה ללכידה (לפחות בשלב זה). על איזה חלקים אני צריך לשים דגש? מעבד חזק יותר (או להסתפק בATOM) או כרטיס מסך חזק יותר? המטרה העיקרית מן הסתם זה ניגון סרטי HD.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מפרט המחשב: Acer Aspire® 7745G (AS7745G-6384) מעבד Intel® Core i7-720QM processor (6 MB L3 cache, 1.60 GHz with Turbo Boost up to 2.80 GHz, DDR3 1333 MHz, 45 W) מסך 17.3" HD+ (1600 x 900), high-brightness (220-nit) כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video ATI Mobility Radeon™ HD 5850 with 1024 MB of dedicated DDR3 VRAM, supporting Unified Video Decoder (UVD), OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technology, Shader Model 5.0, Microsoft® DirectX® 11 זכרון 8GB DDR3 SDRAM דיסק קשיח 500GB+500GB hard drive, integrated Super-Multi drive מערכת הפעלה Genuine Windows® 7 Home Premium , 64 bit version, English/French OS (user must make one-time choice of language on first start-up) תקשורת 8…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך עוד כסף אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: WATCH DOGS BATTLE FIELD 4 COD GHOSTS CRYSIS 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?9000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה באפטר אפקטס, פוטושופ , פלאש, עריכה בפרימייר, אילוסטרטור, קצת מידול תלת, וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוצה שתהיה לי האפשרות להריץ את המשחקים החדשים (battlefield 1 וכו') אבל עדיפות לעיבוד גרפיקה במיוחד לאפטר אפקטס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 (אשדרג…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במיפרט מומלץ למחשב לצורך משחקים (בעיקר MS Flight Simulatore). אני כבר יודע שFSX הוא מאוד תלוי ב CPU ולכן הבחירה המתבקשת היא ב E6600. כמו כן צפוי בקרוב פאטץ לDX10 ולכן אצטרך את ה 8800GTS. ההתלבטויות העיקריות הם לגבי לוח אם (עם אפשרות ל OC סולידי), זכרונות וספק ומארז שקט!! (יש לי טראומה מהמארז הקודם והמחשב יושב במרכז הבית). תודה, HP
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta V,far cry,assassin's creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי נייח עם המפרט הבא: (תמונה מצורפת) + מארז nzxt phantom כמה הוא שווה להערכתכם? שאלה נוספת ברשותכם המשחקים האחרונים שיוצאים מכבידים לי על הכרטיס מסך... יש צורך בכרטיס מסך בלבד? שאר החומרה בסדר לגיימינג? במידה וזה רק כרטיס מסך... כמה אפשר למכור אותו אם בכלל? סליחה על החפירה תודה לצדיקים העונים! ולאחרים, תודה גם לכם בכל זאת
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! הזמנתי את המסך 34UM95 של LG והוא בעל רזולוציה של 3440X1440. נאמר לי בשרשור בפורום מסכי מחשב שהמחשב שלי יריץ את המסך, אך בחצי מכמות ה FPS שיש לי כעת (בגלל שהרזולוציה כפולה) אך עכשיו גיליתי שהכרטיס מסך הנוכחי שלי (Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E) תומך ברזולוציה של עד 2560X1600! וזה רק ב Dual Link DVI, ואני בכלל משתמש ב DVI "רגיל". האם זה אומר שהמסך בכלל לא יציג את ה Native resolution שלו גם בווינדוס? או רק במשחקים? לטרוח בכלל לחבר את המסך החדש? לא מצויין באתר של הכרטיס מסך אם הוא יתמוך ברזולוציה הזאת אם אחבר אותו אותו ב DP-MiniDP (יש סיכוי?) המפרט של המחשב הנוכחי שלי: מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2 לוח אם: …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! אני חולם/חושב על מחשב חדש כבר חודשים רבים, ובסופו של דבר בגלל שזה היוםהולדת שלי עוד שבוע החלטתי להפסיק לחשוב ולפנק את עצמי אשמח לעזרתכם. השימוש הכבד ביותר במחשב יהיה שידור וידאו (או יותר נכון הקידוד שלו בזמן אמת..) בעזרת תוכנת xsplit שמשתמשת ב x264. למירב ידיעתי כמות ת'רדים גדולה לא עוזרת כמו מהירות שעון וזה ההתלבטות העיקרית שלי - בחירת המעבד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת הצורך (התקציב גבוה מהצורך בכוונה כדי לתת לכם את האפשרות להתפרע ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שידורי וידאו בזמן אמת …
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש נייד למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצלו עד תומו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ 1000 שקלים נוספים מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (SWTOR, WILDSTAR, DIABLO3 וכו') ותכנות. רזולוציה (מלבד הבסיסית של הנייד) - 1920 על 1200 הגדרות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתו…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את התקציב - המטרה היא להגיע למערכת שנותנת value for money טוב ושלא תדרוש שדרוגים תכופים, יעלה כמה שיעלה. מצד שני, לא מחפש לזרוק כסף בלי סיבה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, וגם עבודה משרדית, פיתוח תוכנה וצפיה בתכני 1080P. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCom-2, Fallout 4, Asassin's Creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" - 1920 על 1080. -לאילו הגד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד בפעם הראשונה, אשמח לעזרה מכם. * מטרות המחשב? צפייה בסרטים וסדרות (ואני לא מהאנשים שיתלוננו על איכות צבעים לא מקצועית של המסך וכו'...), גלישה, אופיס בעוד שנה שנתיים כשאהיה סטודנט * גודל המסך? לפחות 15.6" , אין לי מושג מה ההבדל בין מבריק למאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אסתדר עם הכל. מאמין שאחבר עכבר אלחוטי גם ככה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח שסוללה איכותית תהיה חלק מהשיקול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא חושב שאעמיס יותר מכמה סרטים וסדרות במקביל אז עדיף איכות על קיבולת * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להשיג X61 יד שניה מאיזה חברה ב1400 שקל. המעבד הוא T7100 יש בין 100 ל160 ג'יגה הארד דרייב ואו 1 או 2 ג'יגה ראם. המחשב מגיע עם תחנת עגינה ועם סוללה כמעט מתה. שווה ללכת על דבר כזה? נכון שזה מחשב ישן, אבל אם אני רוצה נטבוק בכ"מ זה חתכת פיצוץ של נטבוק לא? תיקנתי אנשים זה X61... לא 60
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי , אני רוצה לקנות את מחשב נייד של DELL XPS 15 מאיפה אני יכול להשיג את המחשב הזה ?http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/xps-15-9560-laptop/dncwxb1607s?ref=275_image&selectionState=eyJGUHJpY2UiOjExOTkuOTksIk9DIjoiZG5jd3hiMTYwN3MiLCJRdHkiOjEsIk1vZHMiOlt7IklkIjo1NzIsIk9wdHMiOlt7IklkIjoiRkcwMDA3In1dfV19גם הזמנה מחול שיוצאת משתלמת תקפה . תודה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין לרכוש מחשב חדש , יש לי כבר מסך 27 של lg . המחשב צריך להריץ את התוכנות פוטושופ ,סקצאפ, אוטוקד, 3d max ,רוויט וכל תוכנה שמשמשת לתכנון ולעיצוב של תלת מימד . העבודה איתו היא על בסיס יום יומי וכל 5 שנים אני מתכנן להחליף מחשב , כרגע יש לי טושיבה סטלייט 5500 נייד שקניתי לפני 5 שנים והוא נתקע כאשר הקבצים נהיים כבדים ולוקח לו הרבה זמן להגיב . אני צריך מחשב שיעבוד עם התוכנות האלו במהירות. מה ההמלצות שלכם עבורי ? האם התקציב מציאותי? תודה פארי
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אשמח לקבל עזרה והמלצות לנייד חזק במיוחד מערכת הפעלה לא חשובה לי זכרון אני מחפש לפחות 4GB כונן קשיח שיהיה מינימום 320GB כרטיס מסך עצמאי בנפח גדול 512-1GB אם יש למישהוא DELL XPS 16.? שיכול להגיד איך הם? רמת גימור? ביצועים? או SONY VAIO סליחה שחפרתי מצאתי את זה אם מישהוא מכיר יודע אם הוא טוב? http://www.trg.co.il/pl_product~40500~39~0.htm
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני בונה מחשב חדש ומתלבט איזה ספק כוח להתאים עבורו. החומרה שהולכת להיות במחשב (החלקים נרכשו כבר): - z490 AORUS elite motherboard - Intel® Core™ i7-10700K - WD_Black SN750 500GB NVMe - דיסק קשיח 7200RPM - מארז עם 4 מאווררים 120 מ"מ (Corsair iCUE 4000D Airflow) - כרטיס מסך: TUF-RTX3080-O10G-GAMING * אני לא מתכנן לעשות לו overclocking. השאלה היא איזה הספק אני צריך? ואיזה דגם אתם ממליצים? תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מגניב לראות כמה השתנה ב-20 שנים מקווה שתהנו בצפיה, אם זה לא המקום אנא מכם מנהלים יקרים אין צורך האזהרות רק להעביר למקום הנכון.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אלא אם באמת מגיעים למשהו שהוא מיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח. התקציב הנ"ל הוא אחרי חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבור תכנות, קימפול, הרצת תוכנות כבדות, VM ומעט משחקים בנוגע למשחקים - זה לא השימוש העיקרי של המחשב ולכן לא חייבים להפציץ בתחום הזה. כן הייתי שמח ליכולות כמה שיותר טובות כדי להריץ משחקים בצורה מיטבית. המסך שלי כיום בגודל 23". יחובר מסך נוסף בגודל 20" ואולי אף יותר בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא תודה 4. האם יש ר…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אשמח לקבל תגובות על המפרט הבא המיועד למחשב למשחקים וחיבור מהיר לאינטרנט בתקציב של כ - 8,000 ש"ח, ללא מסך, עכבר ומקלדת.הערה - אין כוונה לבצע "אובר קלוקינג": מעבד: AMD ATHLON XP 1800 לוח אם: ASUS A7V 333 זכרון פנימי 256MB - DDR - PC2700 - 333 MHZ דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 80GB 7200RPM 8MB BUFFER BENQ X 16X40 : DVD כונן דיסקטים: TEAC 1.44 כרטיס מסך: GIGABYTE RADEON 9700PRO 128 MB כרטיס קול: S.B. LIVE 5.1 מודם: INTEL 56K רמקולים: ALTEC LANSING ATP3 מארז: ENERMAX - FS - 710B מערכת הפעלה: WIN XP בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-