עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. אז ככה. אני רוכשת מחשב דרך dell העולמית (דגם ספציפי שאין בארץ- M6600) בגלל שהוא ממש יקר החלטתי שזה יהיה חכם לקנות גם אל פסק מיוחד שמתאים לדגם שלו (ומן הסתם אל פסק שאפשר לסחוב איתי) יש לי שאלה אחת-האם יש היגיון בלקנות אל פסק ואז לחבר אותו עם מתאם? האם זה בעצם מאבד את כל האפקט של האל פסק? ואם כבר מתאם - איזה מתאם כדאי לי לרכוש ומה אני צריכה לוודא כשאני רוכשת אותו? אה.. והנה הדגם של האל פסק הנייד שמתאים לדגם של הלפטופ - Belkin Inc 12-Outlet Surge Protector with 10 ft Power Cord with Telephone Protection http://accessories.dell.com/sna/PopupProductDetail.aspx?cs=04&l=en&c=us&sku=A3849060&price=49.99&client=config

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. אני מעוניין לקנות מחשב ולא כל כך יודע איזה... מעבד 4 ליבות, 8 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך בכ- 400-500 שקל ללא מסך תקציב גמיש, אבל לא יקר, כלומר רצוי לא יותר מ- 500-700 שקל למעבד משחקים בסגנון פרו לא משהו רציני מידי שימוש של גלישה באינטרנט ותכנות ב JAVA קצת עריכת תמונות.. תודה

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום, לפני שמכר קונה את המחשב הבסיסי של אייבורי לצרכים הנ"ל בתקציב של בערך 1200 ש"ח, רציתי לוודא שאין אלטרנטיבות טובות יותר או שידרוגים/שינויים שמוטב לבצע. המחשב הוא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= יש את כל הציוד ההקפי: מסך 17" עכבר ומקלדת. המחשב אמור להחליף מחשב פנטיום 4 שפשוט איטי מידי. אין דרישות לשקט או דרישות מיוחדות נוספות. לדעתי כדאי כמובן ספק כוח נורמאלי ואולי אפילו מעבד זול יותר. תודה.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. שלום אחותי מחפשת נייד שהיא תוכל לסחוב איתה לאוניברסיטה אז מאוד מאוד מאודדדדדדד חשוב המשקל! היא מחפשת נייד מתחת ל 2קילוגרם! מסך 13" מינימום! שיהיה מספיק זיכרון + מספיק מקום בדיסק הקשיח. מינימום 250GB. התקציב הוא כ4 אלף שקל, עם נטייה ל5 במקרים חריגים. שהמחשב לא יהיה בנוי מחומרים זולים כמו MSI שכולו פלסטיק...שיהיה איכותי ( כדוגמאת HP ). היא ממש רוצה שיהיו צבעים לבחור מהם..אבל אם אין אז לא חובה. ( נשים..לך תבין אותן ) ??? ??? תודה!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by dkaro,

היי, אבא שלי ביקש ממני לעזור לו ברכישת מחשב ביתי חדש, ואני מעביר את הבקשה אליכם :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ-3,000 ש"ח (כולל מסך). ניתן לחרוג במעט אבל לצורך מחשב ביתי רגיל לא חושב שיש צורך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם יש אפשרות לחסוך תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב משפחתי ביתי: בעיקר אינטרנט, סרטים מסמכים ועבודות. יש לקחת בחשבון שיש נער מתבגר בבית שישמח שהמחשב יוכל להריץ לו משחקים סבירים ברמה סבירה (אין צורך שיהיה מסוגל להריץ באטלפילד 1 לצורך העניין) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספצ…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  7. שלום חברי פורום יקרים:), מבקש את עזרתכם בהמלצה על מפרט מחשב שברצוני לרכוש בימים הקרובים. תשובות לשאלון: 1. תקציב מקסימאלי: 6000 ש"ח א) לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג ב500 ש"ח אם זה שווה את זה. 2. שימושי המחשב: גיימינג כבד , בנוסף לשימושים רגילים - גלישה סרטונים סרטים וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - משחקים לדוגמא שישוחקו על המחשב: Fall Out 4, GTA V, Assassins Creed, COD, Battefield 4 -מסך : 1980X1020 FullHD, -מיועד להגדרות גרפיות גבוהות עד אולטרה. 3. אין צורך בשום ציוד היקפי. 4. אין רכיב שאין לכלול במפ…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by d1zzy,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לצרכי אופיס ואינטרנט. תקציב: עד 3000 ש"ח מסך: עדיף מט, בין 12" ל13" כונן אופטי: לא חובה זמן סוללה: 5 שעות ומעלה (אולי עדיף לשקול מעבד LV או ULV שיספק זמן סוללה גבוה) משקל: לא יותר מ2KG (עדיף כזה שבא עם מערכת הפעלה, ושלא תהיה ויסטה) נ.ב. אני יודע שזו עונת הת'רדים של מחשבי הסטודנטים, ואני מצטער על ריבוי המודעות (ניסיתי לחפש מישהו עם דרישות דומות ולא מצאתי).. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. תודה מראש!

• 42 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. נתחיל משלום כמובן ראשית, אני יודע שזו חתיכת חפירה, אז בבקשה תסלחו לי ומי שמביא מפרטים שיקרא הכל כי הבחירות ממש חשובות לי. אני לא פולני אבל בנושא של המחשב אני האבא של כל הפולנים. אני לא אחד שקונה מחשב כל שנה שנתיים, מחשב אצלי זה ל-5-6 שנים + (סתם לידע כללי). יש לי כנראה הרבה דרישות ובקשות מכם המומחים שתבנו לי מפרט שיתאים לי כמה שיותר. אז אני אשמח מאוד שגם תענו על השאלות שלהן אשים קו תחתון וזהו בעיקרון תקציב: 5500 ש"ח. ייעוד המחשב: מולטי-טסקינג, שזה אומר הפעלת איסי, מסנג'ר, ווינאמפ, מדיפה פלייר, איזה 7 חלונות של פיירפוקס ביחד, עוד איזה שלוש תוכנות, ומידי פעם קידוד סרטים ופתיחת רארים למיניהם, משחקים אני אוהב לשחק אבל אפילו לא קרוב לרמה ששיחקתי לפני הצבא ועכשיו אחרי…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. -------------------------------------------------------------------------------- מפרט: כרטיס מסך 8400gs של gygabyte לוח אם p5gc-mx\1333 מארז trendsonic כולל ספק 480w ספק - 480w זיכרון gbx2 או 667mhz או 333mhz מוזר בתוכנה של הבדיקה רשום את שתיהם. מעבד: dual core e2160 כונן קשיח: 160gb+80gb מסך:190cw philips רזולוציה טבעית של 1440X900 שלום אני מעוניין לשדרג את המחשב שיהיה פיצוץ למשחקים ולריבוי ישומים ויעבוד מהר ללא תקיעות בכלל ואין לי מושג מה עדיף? חשבתי על e8400 וכרטיס מסך- 4850 radeon אבל אין לי מושג אם זה יעלה על המחשב שלי.... ואם כן האם המחשב ימצא את הרכיבים החדשים? אז.......................מה עדיף??? התקציב הוא בסביבות 1800-2200 אני מפחד שהכרטיס מסך יחמם את שאר הרכיבי…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? סדר גודל של 6000 ש"ח, אבל די גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמיש. אפשר לחרוג במידה ומשתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב פיתוח חזק, כולל קימפול של פרויקטים גדולים (עשרות אלפי קבצים) והרצת מכונה וירטואלית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קומפילציה, פרוייקטים עם הרבה קבצים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין כוונה לשחק משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Ariels27,

זה הדרישות של המחשב עם יש לכם רעיון למפרט חזק יותר אשמח לשמוע! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים האחרונים שיצאו של BF, COD , CRSIS - משחק גם במשחק Counter Strike 1.6 שלא צורך איכויות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 TEAC -לאילו ה…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500. אני מקווה שאני לא חי בסרט ואם זה בכלל אפשרי... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (גם עריכת סרטים) אבל גם עבודה משרדית רגילה - (גלישה, אופיס...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות של Adobe. בעיקר פרמייר ופוטושופ ואולי גם אפטר אפקטס.אופן שימוש תדיר עד כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by slider,

טוב, את המפרט הבא אני מזמין כנראה בימים הקרובים, המחשב נועד לעבודה, אינטרנט ולמשחקים. והוא לא כולל מסך(שיש לי) וכרטיס מסך שאני אקנה כשיהיה לי יותר כסף. אז הנה - CPU: AXP 1700+ TBRED-B - 419 HSF: Volcano 7+ with Nanotherm 2 - 120+ 40 Mobo: Epox 8RDA- 690 Memory: 2 X 256MB Micron DDR333- 2X270 H.D.: WD 80GB 8Mb buffer- 697 310 - CDRW: Samsung 48X24X48 Case: Simbadda C650L-SG 400W - 227 Modem: Conexant - 60 Keyboard - 30 Mouse - 30 Speakers - 30 סה"כ : בערך 3200 ש"ח. מה דעתכם?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by regev_k,

שלום לכולם , כיום וכמו תמיד יש לי מערכת מבוססת INTEL , ברצוני לעשות צעד ולעשות מעבר למערכת AMD. תמיד קניתי את מעבדי ה K למרות שלא עשיתי OC אף פעם (כן אני יודע בזבוז של כסף) כיום יש לי: מעבד I7 8700K לוח GIGABYTE Z370 AROUS ULTRA GAMING זיכרונות CORSAIR VENGEANES LED 8X2 DDR4 3000 ספק כוח ASUS 750W קירור NOCUTA DH-15 כ.מסך MSI RTX 3070 TRIO-X מארז COOLER MASTER HAF-X FULL TOWER ברצוני לעבוד למארז יותר קטן כגון : Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid Tower וחשוב לציין שאני לא רוצה את הטופ אבל לא את הפשוט משהו ביניים. אשמח לעזרתכם :-)

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. בתי לומדת ב"בצלאל" שנה רא/שונה וזקוקה ללוח גרפי אלקטרוני. חשוב שיהיה משטח גדול. חשוב שיהיה באיכות טובה. שמעתי wacom הטובים ביותר. מישהו יכול להמליץ? תקציב עד 1500 ש"ח. אשמח להמלצות.

18. יטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותוכנות דוגמת origin, mathematica, matlab א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינץ' רזולוציה 1680*1050. בעתיד מתכנן לקנות מסך נוסף 27 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום לכולם, אני שוב מחפש מחשב נייד, הפעם לאח שלי, הוא התחיל ללמוד הנדסת מכונות והבנתי שהדרישה העיקרית היא תוכנת סולידוורקס. בהתחלה הבנתי ממנו ומאתר התוכנה שצריך מחשב חזק במיוחד עם כרטיס מסך לגרפיקאים אבל לאחר שחקרתי קצת הגעתי למסקנה שזה לא נכון וגם מחשב "סטנדרטי" של 3000 ש"ח אמור להספיק. בכל זאת, המחשב הזה יהיה המחשב היחיד שהוא יעבוד איתו (אין מחשב נייח) אז הייתי רוצה להכניס כמה שיותר כח שנכנס ב4000 ש"ח תוך כדי הקפדה על התנאים הבאים: חשוב שיהיה אמין מבחינת השירות, זמן סוללה ארוך וכרטיס מסך יחסית חזק. הנה הנתונים מהסטיקי: * מטרות המחשב? SolidWorks ושימוש ביתי (סרטים, מסמכים, אינטרנט), הוא נשבע שהוא לא נוגע במשחקים עד לסיום הלימודים, אבל למקרה שהוא יתחרט, הייתי רוצה לשמור …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום לכם אני רוצה לקבל חוות דעת על המחשב הבא: http://store.yeda.co.il/product_info.php?cPath=59&products_id=766 האם הוא יספיק לי ל:מסנג'ר איסיקיו אינטרנט עבודות גרפיות בעיקר עיצוב ובניית אתרים ואולי פעם בשנה פיפא והכי חשוב האם המסך סביר כרגע בבית ישלי 17 רגיל LCD? אם לא איזה מחשב של מקינטוש נייד אפשר להציע לי?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by shronxx,

צריך מפרט כמו שצויין [glow=red,2,300]ללא מסך[/glow] שיכלול 8800GTX ללא ציוד הקפי רק מארז ותכולתו ורצוי קרור טוב.......מתוכנן OC כבד..... אפשרי גם לפצל את הקנייה לכמה חנויות.... תודה לעוזרים

• 33 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by MalaMadre,

מחשב לא משהו אני יודע אבל כמה גרושים אפשר להשיג ממנו?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת על מפרט שבניתי, מיועד לגימינג בינוני כבד בתקציב של עד 4.5K המתאים לתווך הארוך אני כבר יחסית סגור על המפרט שבניתי אך אם יש הצעות טובות יותר אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחרוג או לחסוך (לא בהרבה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי RPG כבדים ומשחקי 2015 ומעלה- GTA V, FAR CRY4, THE WITCHER 3 ועוד.. -מהי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by mrraz,

בן שנה וחצי עדיין באחריות מתוך שלוש שנים. גיגהבייט עם שלושה מאווררים נקנה ב TMS

25. ערב טוב לכולם, בימים האחרונים אני שובר את הראש על הרכבת מפרט רק לגיימינג בתקציב של קונסולה. (4.5K) בגדול המחשב נועד להריץ משחקים חדשים כמו Farcry Primal ברמה של קונסולה ב 1080p עם FPS שמאשר משחק חלק. עד עכשיו בניתי משהו שמתאים לדרישות שלי, אשמח מאוד לדעת מה דעתכם עליו וכמובן שאשמח להצעות לשיפור. כמה דגשים: 1. מאוד חשובי לי מארז קטן בסיגנון של זה שאציין. 2. חשוב לי שה-CPU יהיה מסדרת SkyLake החדשה עם RAM DDR4. 3. המחיר כולל מסך חדש. 4. לא ציינתי SSHD מפני שיש לי כבר אחד בנפח 1T. ה-SSD שאני מעוניין לרכוש נועד למערכת הפעלה. 5. חשוב לי קירור נוזלים. 6. מעוניין לרכוש מרשת IVORY מטעמי נוחות. 7. יכול לחרוג מהתקציב עד מ…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים