עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by denisss,

בניתי מחשב בשביל משחקים וגם בשביל לימודים. מה דעתכם? יש משהו שכדאי לי לשנות? תודה מראש

2. שלום לכולם,אני עוזר לחבר לרכוש מחשב שמתאים לאולפן הקלטות ביתי. המחשב ישמש לעריכת מוסיקה ולכידת (זו המילה הנכונה?) מוסיקה ישירות מתוך כלי נגינה דרך כרטיס קול. התקציב הוא עד 2000 ש"ח, ואם אפשר לחסוך אז עדיף. מצד שני, אם יש הצדקה לחריגה לטובת ביצועים טובים יותר ניתן לחרוג לגג של 3000 ש"ח. נכון לעכשיו הוא כבר יש לו את החלקים הבאים:1. כרטיס קול USB של חברת PreSonus Audiobox USB (תמונה למטה).2. שני רמקולים של חברת KRK Systems (תמונה למטה).3. מקלדת, עכבר, מסך.אל המחשב יחוברו האינסטרומנטים הבאים: כרטיס הקול כמובן, שני רמקולים, אורגן, גיטרה, מיקרופון ואולי גם אוזניות.חשוב לשמור על אופק שדרוג, כך שאם הוא ירצה לשדרג את אחד הרכיבים בעתיד זה ילך כמה שיותק חלק. 1. מה התקציב…

3. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם צריך רוצה מחשב טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ... לא משש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15-17 לא סופר חשוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות\בנוניות 3.…

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  4. צהריים טובים לכולם, לאחר שנים רבות של שימוש במחשבים מאפנים, עם השחרור מהצבא לפני כמעט 6 שנים רכשתי מחשב בבערך 5000 ש"ח בKSP (מעבד I5 760, זוג 6850HD ועוד מרעין בישין). המחשב הזה תפקד בסדר עד לאחרונה, רץ על הגדרות בסדר, חלק מספיק בשבילי, אבל לא מה שרציתי. כאשר אני אומר "עד לאחרונה" - אני מתכוון לדום החדש, שגרם לי להבין שהמחשב שלי נמצא בערוב ימיו... אני משחק במשחק בהגדרות הנמוכות ביותר, עם הכרטיסי מסך על האוברקלוק המקסימלי שלהם (בתוך מה שהcatalyst מאפשר) ועדיין המשחק לא רץ בצורה נוחה למשחק (שימו לב שעל איך הוא נראה אני כבר לא מדבר ) כעת לאחר שקיבלתם רקע, אתם יכולים להבין שנשברתי! אני מעוניין לבצע רכישה של מחשב, מגבלת התקציב שלי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Orpaz,

טוב אז שלום לכולם, לאחורה יש לי בעיות עם המחשב. בעת משחק במשחקים (אפילו קלים יחסית - לדוג' דמו של פיפא) המחשב פשוט נכבה מעצמו (כלומר ממשיך לפעול - אני ממשיך לשמוע מוזיקה ברקע - אך המסך נכבה ואין אפשרות לשלוט במחשב). הבעיה הזאת נובעת ככל הנראה מהכרטיס מסך, לפי הבנתי. אז ככה, אני מתלבט האם לשדרג את הכרטיס מסך ואולי כיוצא בזאת עוד חלקים, או לקנות כבר מחשב חדש. המטרה בסופו של דבר היא נטו שמשחקים יעבדו חלק (אפילו על הגדרות נמוכות) על המחשב. אני לא מעוניין להוציא כספים מיותרים, ואקנה מחשב רק אם אני אהיה חייב. אז המפרט שלי כרגע הוא ככה: כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GT 430 מעבד - Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz ג'יגה ראם - 6 ג'יגה של שני סטיק…

6. המחשב ישמש בעיקר למשחקים המחיר צריך לכלול רק מחשב בלי מערכת הפעלה ובלי ציוד הקפי (מסך עכבר מקלדת)

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  7. Started by NisoGTX,

שלום לחברי הפורום . ברשותי מחשב i5-2500k gigabyte h61m-ds2 gainward gtx560 8gb ram ספק כח coolmax 600w האם יש טעם לשדרג כרטיס מסך או שהמערכת "ישנה מדי" ואם כן על מה הייתם ממליצים. תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by akae,

שלום לכולם, אני עורכת וידאו כמקצוע וצריכה לשדרג את המחשב הישן שלי תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 עדיף שלא אלא אם זה שובר שיוויון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטוני וידאו ארוכים וכבדים 200g לקובץ (חתונות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובי פרמיר, פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול …

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. מודל שלא מצאתי אודותיו פירוט, הוא משפחת הטינק-פאד (15.6 אינטש). אישית אני רגיל לפלסטיק שלו, לעיצוב האגרונומי וכפתורי ההפעלה. וזה פרט מאוד חשוב לי במחשב שאתו אני עושה את כל העבודה שלי. מה הוא המפרט הטכני שאותו כדי לי לבקש במחשב כזה, אך שיישאר בתקציב שפוי (לא היקר ביותר שקיים בדגמים אלו). לפי מר אלכס שפירו ( נכון לשנה שעברה), מחשב חזק צריך להכיל: מעבד QH4700, כרטיס גרפי לפחות של חברת גיימינג (כמה ג'יגה?), 16 ג'יגה זיכרון ראם (האם אפשר פחות, או שזה הפסד?), ועדיף כונן SSD (איזה מהדגמים של אינטל?). האם לסדרת טינק-פאד ישנם דגמים חדשים המכילים רכיבים שכאלו? אודה מאוד למי שיכול לתת תשובה לשאלתי.. המחשב שלי גוסס וזה קריטי .. __________________________________________…

10. משמש לגלישה ואימייל תודה רבה נעם

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  11. Started by lompy,

הסיפור בקצרה , לקרוב שלי כנראה עומד למות המחשב. מדי כמה זמן הוא מקבל פסים מוזרים על המסך והמחשב נתקע לו. מניסיון שלי זה מעיד על כרטיס מסך תקול. הכרטיס הוא מובנה בלוח ונראה לי שבמוקדם או במאוחר כל הלוח ימות ואין מנוס מלחליף מחשב. המחשב הנוכחי הוא E5700 עם 2 גיגה זיכרון וזה מספיק לו. התבקשתי לעזור אבל אני לא כל כך מעודכן במה משתלם היום לקנות ומקווה שתעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר אז מעוניין לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט + אופיס א) במידה והמחשב…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by gabbay,

. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  13. אני מעוניין לשדרג בקרוב, יש לי מארז טוב, ספק חזק (750) ו-SSD מספיק מהיר (Corsair Force Series LS - לדעתי לא אמור להוות צוואר בקבוק לכלום אבל תקנו אותי אם אני טועה). אני צריך לוח, מעבד, זכרון וכרטיס מסך. אמנם אני לא צריך מפרט מלא אבל מילאתי שאלון שיהיה מסודר: 1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לשים עוד אלפיה אם זה יהיה מוצדק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרבה משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות תדיר עד כבד. ב) במידה והמחש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד גמיש : 1. מקלדת מתפרקת או מתקפלת, כך שיהיה נוח לעבוד איתו באוטובוס. 2. מסך מולטי- טאצ'. 3. מסך 13-15 אינץ' כדי שיהיה נוח גם כמחשב שולחני. דרישות: 1. ssd - לא חובה אבל כדאי שיהיה. אם יש ssd, לא חייב אחסון נוסף. 2. שיוכל להריץ תוכנות גרפיות, כמו פוטושופ, לייטרום ואילוסטרטור. 3. אם יכול להריץ תוכנות יותר כבדות לעריכת וידאו, זה יהיה מעולה אבל לא הכרחי. תקציב: לפי המחירים של ארה"ב, כי אני מזמין משם. 800 דולר פחות או יותר. אשמח אם ההמלצה תהיה על מחשבים שיש במלאי של b&h, או חנות אמינה אחרת בארה"ב. תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. שלום לכולם, לקראת סוף יולי אני מתחיל קורס cubase ואני צריך מחשב נייד שיתאים לשימוש בתוכנה. אין לי ידע מוקדם עם התוכנה ולכן אני לא יודע איזה סוג מפרט מתאים. התקציב הוא כ-3,000 ש"ח (אם התקציב גבוה/נמוך מדי לצרכים שלי אני גמיש). המחשב ישמש אותי גם לצרכי עבודה משרדית, ושימושים כמו אינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפיה בתמונות ובוידאו ותוכנות קלות. אני מחפש מחשב שיחזיק לאורך זמן ושתהיה אפשרות לשדרוג במידת הצורך (אם דבר כזה הוא אפשרי במחשב נייד). במידה וצריך מידע נוסף שלא ציינתי לגבי השימוש במחשב, או הדרישות שלי ממנו על מנת להרכיב את המפרט שיתאים לי ביותר תגידו לי ואומר לכם. תודה מראש לכולם וחג שמח

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. צהריים טובים לכולם, אני מעוניין לקנות Ultrabook. עשיתי קצת מחקר והגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות asus ux305ca. אני מתלבט בין כמה דגמים וכאן אודה לעזרתכם: האם כדאי מסך fhd או qhd? האם יש דגם qhd בצבע לבן? והאם לדעתכם כדאי לפטופ אחר? בגדול אני צריך את הלפטופ כדי לקחת לעבודה, ללמוד עליו באוניברסיטה הפתוחה ולתכנת עליו (python). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  17. Started by kfir91,

שלום אני מחפש מחשב לילד בן 8 שיחזיק לו עד גיל 12-13 בערך עד שהוא יתחיל להבין מי נגד מי ב KSP או ב Ivory ולא בהרכבה אישית (קונים מאילת) המחשב צריך להריץ משחקים די חדשים GTA, CS ודברים כאלה... חשוב שיהיה SSD שהמחשב לא יהיה צב התקציב עד 3.5K ראיתי את זה: http://ksp.co.il/?uin=19072 מה אתם חושבים? תודה ושבוע טוב

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם, בניתי את המפרט הבא לטובת פיתוח תוכנה וגיימינג : http://postimg.org/image/jkykc5r3l/ אני לא מתכנן OC (לפחות בעתיד הקרוב), אני מתכנן לפתח אתרים (Front end, Back end), פיתוח משחקים (כנראה שארצה להתנסות גם עם 2D וגם עם 3D), אפליקציות לדסקטופ, אפליקציות לאנדרואיד ואפליקציות לIOS. אני מתכנן לעבוד עם מערכת הפעלה של Win7/Win10, ולטובת פיתוח אפליקציות IOS - להשתמש בVM על מנת לפתח לIOS (מערכת הפעלה מתאימה, אימולציות מתאימות וכ'ו), ובנוסף לנושאים להשתמש בVM בשביל להתנסות בדברים נוספים, לצערי לא ברור לי כ"כ כמה משקל יהיה לVM בעבודה שלי. בנוסף לכל זאת, אני רוצה שהמחשב יהיה טוב מאוד למשחקים לפחות לטווח של 3 שנים. מאוד חשוב …

• 28 תגובות
    • 9k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית הכי פשוטה שיש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). teamviewer, office 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אהלן לכולם, אשמח לחוות דעת על מפרטים שהכנתי, והתלבטות ביניהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכת וידאו, תכנות, פיתוח משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560*1440, מתכנן לרכוש את ה-PG279Q, אשמח לחוות דעת בעיקר לגב…

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. היי, אני צריך עזרה בבניית מפרט לאחותי. היא מחפשת מחשב (כולל מסך) שמסוגל להריץ משחקים שהיא משחקת (Witcher 3 [דרישות טכניות] וDragon Age: Inquisition [דרישות טכניות]). היא מוכנה להשקיע עד 5000 ש"ח במחשב כולל מסך, עכבר ומקלדת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה באינטרנט, אופיס, פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  22. שלום, אודה סיוע בהגדרת מחשב לרכישה מידית תודה ערן 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין מגבלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות ווידאו (תחביב) ושימוש ביתי רגיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופייס, לייטרום, פוטושופ, פינטשופ פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by BenSmall Brown,

שם זין עצות על חנויות ויצרנים שנותנים מוצרים שלא צריך: א. אל תקנו מעבד עם סיומת K\X עם BOX. או שתקנו מעבד K\X עם Tray וקירור למעבד או שתקנו מעבד ללא K\X עם BOX. ב. אל תקנו מערכת הפעלה Retail למחשב אחד. או שתקנו מערכת OEM למחשב אחד או שתקנו מערכת Retail לעד 3 מחשבים. ג. תמיד יצא יותר זול לקנות מערכת הפעלה ישנה או בגירסא ביתית ולשדרג ומאשר לקנות מערכת הפעלה החדשה בגירסא מתקדמת. ד. כאשר יש מעבד עם סיומת K\X יקר שההבדל היחיד הבינו לבין המעבד K\X באותה סדרה הוא רק מהירות שעון ותג מחיר. תמיד עדיף לקנות את המעבד הזול יותר. ה. תמיד יצא יותר ז…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אהלן חבר'ה, בגלל שכבר עשיתי טעות בהרכבת מחשב בעצמי פעם אחת בעבר, אני למדתי לקח והפעם החלטתי שאיעזר באנשים שמבינים. יש לי בינתיים את המפרט הבא: מארז - Zalman Z11 ספק כוח - FSP AURUM PRO 1200W 80+GOLD זכרונות - G.Skil 2x8 GB 2133 MHz כ. מסך - AMD Radeon 7990 HD 6GB דיסק קשיח - אחד SSD, ועוד אחד רגיל. אני מחפש לוח אם ומעבד שיתאימו למפרט הנ"ל בצורה טובה, ואני אשמח לכמה אופציות - כאלה זולות יותר וכאלה יקרות ואופטימליות יותר. תודה רבה, אליסף

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני מחפש לקנות מחשב. המטרה שישמש ל HTC VIVE (מערכת מציאות מדומה) על פי הדרישות שלהם באתר הם ממליצים על המפרט הבא: GPU: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 equivalent or greaterCPU: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater RAM: 4GB+ בהתאם למפרט הזה ניגשתי לשתי חנויות באחת נתנו לי את המפרט הבא: מעבד i5 4590 3.3ghz 6MB 1150 tray מאוורר למעבד ALPINE 11 REV2 ARCTIC COOLING לוח MSI H81M-E34 1150 DDR3 כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GTX970 4GB דיסק 1TB 7200 SATA ספק 500W IN WIN FAN12 זיכרון RETAIL ADATA 8GB DDR3 1600MHZ מארז טרמלטייק V3 מחיר כ-3,900 ש"ח החנות ה…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים