עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by שמוליקר,

בס"ד שלום! חיפשתי מחשב לצרכים ביתיים+. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' (שנה ב') ומעוניין במחשב לצרכי לימודים, אינטרנט, אופיס, תמונות, קצת סרטים וקצת מטל"ב. המליצו לי על ה DELL Vostro 1015 וראיתי שמחירו הוא החל מ- 2900. האם הוא עונה על הצרכים? יש למישהו נסיון איתו? חסרונות/יתרונות? כרגע אין לי מחשב, והמחשב אמור להיות המחשב היחיד בבית - האם הוא מספיק? אני מתלבט האם לקנות נייד או נייח. חשבתי לקנות מעבד E5300 או E7500. האם המעבד של הDELL שהוא T5870 2.0GHz מקביל להם? תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 6.01.2010 בשעה 21:09:39 בס"דדרך אגב, ראיתי שכתבו שהרזולוציה שלו לא משהו. במה זה בא לידי ביטוי? זה משפיע על משהו בשימושים שלי? תודה.[br]פורסם בתאריך: 6.01.2010 בשעה 21:20:51 בס"דומה לגבי…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by rannn,

שלום אני צריך עזרה בבניית מחשב לעבודה עם גרפיקה בתקציב של 4500 ש"ח עיקר העבודה שלי עם תוכנות ADOBE (אפטר אפקט, פוטו שופ, פלאש ו-3DMAX) תודה מראש לכל העוזרים מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה (after effect, 3Dmax, photoshop, flash) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? call of duty * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. …

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by YfatCohen,

שלום, אני מזמינה מחשב עם מפרט הבא. בעיקרון לא מנסה לחסוך כסף ומעניין אותי לקבל את התועלת המקסימאלית. חשוב לי לשמוע את דעתכם על 2 דברים: האם החלקים שבחרתי באמת איכותיים – חלק היו בהמלצת המכור ואנו יודעים שלא תמיד הם ממליצים על טוב אלה על שיש ליתר רווח. האם החלקים מתחברים טוב ביניהם ומבטיחים תוצאות טובות - יש לי במיוחד התלבטויות על הזיכרון כי לא יודעת כמה טוב GEIL. המחשב ישמש אותי לעבודות גרפיקה ועריכה וידאו עם הרבה תוכנות כבדות פתוחות בו זמנית. מעבד אינטל 3.4GHz 8MB CORE I7 1155 QUAD 2600 מאוורר למעבד AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD BIT לוח P8P67 PRO B3 P67 ASUS זכרון HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333Mhz - סה"כ 8 גיגה כ.מסך Nvidia GeForce 450GTS 2G-3 P.O.VIEW מ…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by GQ4U,

*קראתי את המפרטים המומלצים. הפסקתי לעקוב אחרי שקניתי את המחשב האחרון שלי בעזרתם האדיבה של אנשים מהאתר כך שאני לא ממש בעיניינים. מחפש מפרט עם הסברים. לא רק רכיבים. והמלצה לחנות עם סניף בתל אביב אם אפשר. לעזרתכם אודה. אורון

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by naki,

האם אפשר להוסיף ssd על כל לפטופ? אני רוצה לקנות מחשב של Asus מסדרה n או את הg 501 ולהוסיף את הכונן.. זה פוגע באחריות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. היי. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא. הדרישות שהלכתי לפיהן: 1. גיימינג קל עד בינוני (סימס, פורטנייט וכו') וצרכי בית ספר לילדה בתיכון. 2. כולל ציוד היקפי - מקלדת , עכבר, מסך 23.5 אינצ', מדפסת בסיסית. 3. תקציב עד 4K, לא ממש גמיש. מעבד אינטל: Intel Core i3 8300 3.7Ghz 8MB Cache s1151v2 - Box לוחות אם למעבדי אינטל: Gigabyte B360M D3H LGA1151v2, Intel B360, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זכרונות: Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400Mhz CL17 כרטיסי מסך: Gigabyte GTX 1050 2GB GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח: Transcend SSD230S TS1TSSD230S SSD SATA III - נפח 1TB מארזים: מארז כולל ספק Sohoo S610BS HTPC 500W צבע שחור מקלדות: …

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Johnb,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי, גלישה, צפייה בסרטים, עבודה עם אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

8. Started by Pavlik,

לוח אם: Gigabyte GA-X58A-UD7 מעבד: Intel Core i7 930 זיכרונות Corsair Dominator DHX 1866 Mhz כרטיס מסך Asus HD 5850 Direct CU כונן SSD 80GB של אינטל מארז Antec Twelve Hundered ספק Corsair HX Pro 750W מסך 30 אינץ' Dell Ultrasharp U3011

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by rept0rix,

אז ככה אחרי שפירמטתי את ה DELL CERLRON שלי ושמתי אלב XP בימקום הVISTA נוצרו 2 בעיות אחת אין לי יותר WIFI שתים אין bluetooth ניסיתי להוריד דרבירים לא נירא לי שהם טובים... קיצר צריך אזרה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Meit-R,

קודם כל אני רוצה להגיד לכולם שאני לא ילד מחשבים ואני לא כל כך מבין בזה, אז אם רשמתי משהו לא נכון\לא הגיוני אז תגידו לי\תסבירו לי. תודה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?15-10 אלף ש''ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - שיהיה הכל... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעי…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Joli,

טוב אז החלטתי לקנות נטבוק הצרכים: בתכלס יש לי מחשב נייח חזק בבית, אז הצרכים הם בעיקר אינטרנט וצפיה בסרטים/סדרות... דברים חשובים: * הדבר הכי חשוב זה בטריה חזקה, שתחזיק הרבה זמן (עד כמה שאפשר) * מסך טוב לסרטים (ולא להמליץ על הניידים עם מסכים יותר גדולים בבקשה) * מצלמת אינטרנט * בלוטוס מובנה * ואם זה לא מיותר לציין אז wireless * חנות מומלצת KSP ועוד דבר, שמעתי פעם שהחוק בקנית נטבוק זה לקנות את הכי זול שאתה מוצא כי כולם הם כמעט אותו הדבר חוץ מדברים קטנים שההפרש של הכסף לא שווה אותם.. עד כמה זה נכון?? מקווה שהבאתי את כל הפרטים הנחוצים, במידה וצריך עוד תגידו ואני יוסיף תודה ענקית... עריכה: אז בדקתי כמה סוגים אשמח אם תגידו לי איזה מהם יותר טוב,ומה ההבדל בינהם.. 1…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  12. Started by yot,

אהלן, קיבלתי השבוע את ה-Dell V131 החדש שלי בתצורת I3, 4GB ו-500GB דיסק קשיח. מכיוון שאני לא כל כך מעודכן במבחנים והבנצ'מרקים האחרונים, אני אשמח להריץ כל מבחן שרק תבקשו לפרסם כאן

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. למיטב זכרוני למי שהיה את הדגם הנ"ל נשברו צירי המסך לאחר פרק זמן די קצר עקב כשל תכנוני. אשתי זקוקה לנטבוק קליל עם מסך מגע וזה כנראה היחיד שיש - אשמח לחוות דעתכם כאן. אם הוא באמת כל כך בעייתי, אלך בלית ברירה על ה-ACER 532 המבוסס על מעבד D450 החדש (~1700 ש"ח) בצבע אדום. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452203.0 עדכון למטה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452165.msg3867413#msg3867413 אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש, גונן.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: אני מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי בסיסי(אינטרנט, אופיס וכו') + עריכה גרפית ברמה בסיבית בפוטושופ(דו מימדית) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל13 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, כמה שיותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? - עד 2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימל…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by CyberBot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: DCS WORLD,ARM 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Dor Eylon,

שלום חברים . ניתקלתי באתר הזה בפייסבוק ואני רואה שהם קיבלו הרבה המלצות. אני מחפש מחשב לתוכנות אדובי מתלבט בין http://www.ecommunity.org.il/html5/ProLookup.taf?_ID=40999&did=2066&G=11998&SM=14577 ל http://www.ecommunity.org.il/html5/ProLookup.taf?_ID=43221&did=2066&G=11998&SM=14693 האם אתם מכירים את המעבד הזה ? XEON E5-1650 איפה הוא עומד יחסית ל I7 וכו? איך אני יודע איזה דור זה? (1650 משמע דור ראשון?) אני הייתי רגיל למעבדים I7 I5 I3 ואני לא מכיר את הסוג הזה של מעבדים. אשמח לשמוע עליו עוד פרטים ומה דעתכם. תודה רבה

17. Started by Yud Alef,

אני חושב לבנות מחשב לפי המפרט הנ"ל AMD Ryzen 5 3600 Gigabyte B450 AORUS M Sapphire Radeon RX 5700 8G GDDR6 Gigabyte DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 1.35V AORUS RGB Intel® SSD 660p 2TB M.2 PCIe 80mm Corsair Graphite 230T Windowed Compact Mid-Tower Corsair CX650M 650W PSU 80+ Bronze Modular Asus 27" Gaming Monitor 0.5ms 165Hz VG278QR Free Sync CoolerMaster MasterKey LIte RGB keyboard+mouse התקציב הוא 7000 ש"ח כולל הכול (מסך מקלדת ועכבר והמחשב כמובן). מה דעתכם ,האם המחשב מאוזן? (שיפור בחלק אחד יצריך לקזז בחלק אחר) המחשב יהיה עם פתרונות הקירור המקוריים של המעבד (wraite stealth) ושל המארז (2 מאווררים קידמיים 12ס"מ ואחד …

18. Started by homeuser,

שלום, אני מחפש מחשב נייד בגודל 13” או 14” לשימוש בלימודים (תעודת הוראה) והוראה בכיתה. המחשב ישמש לעבודה באופיס, גלישה באינרנט וצפייה בסרטים. הפרמטר הכי קריטי הוא משקל. על המחשב להיות קל ככל הניתן (עד 1.3 קילו ועדיף פחות). אם ניתן למצוא מחשב בגודל 14” שהוא קל משקל אז מאוד אשמח, אם לא אז אשמח להמלצה על מחשב 13”. מצרף את התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לחרוג לכיוון 5000+ (כמובן שאשמח גם לפחות מזה אם קיים :) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אופיס, צפייה בסרטים (מעט). דפוס שימוש של פתיחת הרבה טאבים וחלחונות אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף …

19. מספר התלבטויות, 1. לגבי הצורב, אני לא יודע איזה SATA לקחת 2. לגבי המארז / ספק, קראתי קצת באינטרנט שהמארז/ספק לא שקטים מספיק... המחשב בחדר השינה שלי, האם הדבר מפריע ממש? 3. לגבי ירידת מחירים צפוייה של E6600, האם מישהו יודע בכמה אחוז הוא אמור לרדת ומתי? האם יש סיבה לדחות קניית מחשב בשביל "ההנחה" הזאת? 4. בלוח האם, קניית DS3 או S3... האם יש טעם להוסיף 120 שקל? 5. קראתי באתר שיש מדי פעם בעיה עם זכרונות ה TWINMOS, האם יכול להיות שהם לא יתאימו ללוח אם? [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Anat72,

שלום לפורום אני באה לפה בעקבות המלצת חברה. זקוקה למחשב עד 4000 ש"ח לבתי ולי. היא אוהבת לשחק משחקי בנות כמו Sims ודומיו, אני משתמשת באופיס. יש צורך בכל הציוד ההיקפי כולל חלונות ומסך 21 אינץ. כמו כן המלצה לחנות באזור חולון בת ים תודה לכולכם

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by opi,

מעבד: intel icore 7 2600 3.4ghz לוח אם: asus p8h61 קירור למעבד: scythe katana 3 זיכרון:Gskill 2* 4 G 1333Mhz דיסק קשיח: hitachi 1T כונן אופטי: LG DVD RW *22 ספק כוח: chieftec 600W כרטיס מסך: GTX 680 GIGAGYTE windforce OC מארז: sharkoon vaia eco black. מותק על המחשב WIN 7 PRO 64 BIT מקורי עם סיריאל מקורי!!! כל המערכת נקנתה מKSP. והכל כמובן עם אחריות!!! ועם קבלות והכל מסודר!!! מי שרציני שידבר איתי אני ישלח לו תמונות של הכל!!!

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום כתבתי כאן לפני כשבועיים הודעה, שדעכה מאז, ומכיוון שאני יודע שאתם לא אוהבים להקפיץ הודעות ישנות, ומכיוון שעדכנתי קצת את המפרט שהצעתי אז, אני מעלה את הדיון מחדש (מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום). 1. מה התקציב המקסימלי? כ-3000ש"ח (אפשר לחרוג קצת). 2. שימושים צפויים: עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, עריכת תמונות קלות, עריכת וידאו ביתי. 3. אין צורך בציוד היקפי (יש כרגע מסך 19" שבעתיד ישודרג ל-22" או 24"). 4. כונן דיסקטים, מן הסתם, אפשר להמנע. 5. צריך מפרט מלא. 6. השקט חשוב, לא קריטי. אני מעריך 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. אזור פ"ת או ראשון. 10. אני צריך WiFi, אבל אם אין OnBoard, אני אעביר את הכרטיס מהמחשב הישן. 11. בזמן הקרוב לא מתוכנן שדרוג…

23. Started by GoldenACE,

שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים-בינוניים, עבודה משרדית, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): VM (בעיקר להרצת הפצות שונות של לינוקס, וווינדוס בגירסאות ישנות לשם בדיקות) - מזדמן תכנות (אני משתמש בעיקר ב-IntelliJ IDEA) - תדיר Plex Server - with 4K Streaming - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by kofikoking,

1. מה התקציב המקסימאלי?2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים והכבדים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף כמה שיותר גבוה אבל יש תקציב.. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיפות לשקט המחשב מיועד לסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …

25. אחרי חיפושים רבים למחשב חזק שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות של אדריכלות ושימוש כללי מצאתי את הדגמים האלו נראה לי הכי זול שיש תמורת המפרט רק תעזרו לי לבחור אחד מהם, אם מישהו מכיר משהו יותר זול מזה אשמח לראות תודה רבה! ראשון: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=18548 שני: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=18300

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.