עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, אשמח לעזרה בבניית המפרט למחשב שתפקידו העיקרי עריכת תמונות בתוכנת לייטרום - לא שימוש מסחרי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (500+-) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עריכת תמונות עם לייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם המלצה למסך בתקציב של עד 1500 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד אפשר לשבת ליד המחשב, הכל טוב 6. האם ישנה הגבלה או העד…

2. תקציב 4000$ מיועד לעריכת וידאו בזמן אמת עבור סטודיו לצילום. לא דרוש כרטיס עריכה, כבר קיים כרטיס על PCI רגיל. (לכן חובה שני חריצי PCI רגילים לפחות) נא לבסס את המפרט על DUAL AMD OPTRON או DUAL XEON במידה והוא עדיף לצרכים אלו. דיסקים קשיחים יהיו במערך הבא: למערכת ההפעלה: DUAL RAPTOR 74GB RAID 0 (ואל תאמרו סתם בזבוז זה חובה) לאיחסון מידע: שני מערכי RAID 1 בעלי 400GB כל אחד סה"כ 4 דיסקים 400GB. (גם כן חובה) כמובן שהלוח צריך לכלול לפחות 8 יציאות SATA II. שני ספקי כוח, או אחד חזק כגון OCZ 600W ללא תוכנות. לא מויעד ל OC בשום אופן. את כל השאר אתם צריכים לבנות... בנוסף אם אפשר מפרט למקינטוש מבוסס DUAL G5 2.5GHZ לאותם צרכים בתקציב של עד 5000$. כולל מערכת הפעלה TIGER החדשה. תודה …

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Oprapc,

2.8C GHZ 800MHZ FSB HT 512K ASUS P4P800 DUAL DDR, S-ATA, DDR 400, 800FSB, AI, ANTICRASH BIOS 2, RAID 0 1, HT, INTEL 865PE CORSAIR 256MB DDR 400MHZ CL2.5*2 MAXTOR 80GB 7200RPM 8MB S-ATA E-STAR 8870 GRAY-WHITE 350W CASE FOR P4/AMD RADEON 9600 XT 128MB 2*CASE FANS מה אתם אומרים עליו כמחשב חזק למשחקים?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. למיטב זכרוני למי שהיה את הדגם הנ"ל נשברו צירי המסך לאחר פרק זמן די קצר עקב כשל תכנוני. אשתי זקוקה לנטבוק קליל עם מסך מגע וזה כנראה היחיד שיש - אשמח לחוות דעתכם כאן. אם הוא באמת כל כך בעייתי, אלך בלית ברירה על ה-ACER 532 המבוסס על מעבד D450 החדש (~1700 ש"ח) בצבע אדום. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452203.0 עדכון למטה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452165.msg3867413#msg3867413 אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש, גונן.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Anat72,

שלום לפורום אני באה לפה בעקבות המלצת חברה. זקוקה למחשב עד 4000 ש"ח לבתי ולי. היא אוהבת לשחק משחקי בנות כמו Sims ודומיו, אני משתמשת באופיס. יש צורך בכל הציוד ההיקפי כולל חלונות ומסך 21 אינץ. כמו כן המלצה לחנות באזור חולון בת ים תודה לכולכם

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. הי חברים. דגש על העובדה שאני לא צריך HDD גדול במיוחד (אולי אפשר לשדרג חלקים אחרים? ) תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by rept0rix,

אז ככה אחרי שפירמטתי את ה DELL CERLRON שלי ושמתי אלב XP בימקום הVISTA נוצרו 2 בעיות אחת אין לי יותר WIFI שתים אין bluetooth ניסיתי להוריד דרבירים לא נירא לי שהם טובים... קיצר צריך אזרה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by yot,

אהלן, קיבלתי השבוע את ה-Dell V131 החדש שלי בתצורת I3, 4GB ו-500GB דיסק קשיח. מכיוון שאני לא כל כך מעודכן במבחנים והבנצ'מרקים האחרונים, אני אשמח להריץ כל מבחן שרק תבקשו לפרסם כאן

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אהלן חברים,חדש באתר הזה,הספיק לי להציץ שנייה בפורום להבין שזה המקום בשבילי... קניתי מחשב חדש... hp pavilion p6751is !! (נייח !!) המפרט שלו : מערכת הפעלה : ווינדוס 7 עברית מעבד: Intel‎‎ Core‎‎ i5-2300 2.8Ghz זיכרון : ‎6 GB DDR3 דיסק קשיח : 1TB 7200RPM כרטיס מסך : Nvidia GeForce GT 420 2GB שבבים : Intel H67‎‏ לשאר המידע כנסו לפה (אתר hp) בבקשה ולאחר שקראתם את המפרט שהעתקתי כנסו בכל מקרה מיהרתי קצת אז העתקתי מהר : לחצו כאן לכניסה עכשיו לשאלות... אשמח שתענו בפירוט מלא על הכל בבקשה : 1. קניתי אותו ב3100 ש"ח האם המחיר משתלם למחשב כזה ? 2. קניתי את המחשב למטרות מוזיקה (לחבר לו מיקסר ולשיר),משחקים (פיפא gta וכו') אינטרנט והאזנה למוזיקה... האם הוא עונה לכל דרישותיי ? אם לא,למה…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Joli,

טוב אז החלטתי לקנות נטבוק הצרכים: בתכלס יש לי מחשב נייח חזק בבית, אז הצרכים הם בעיקר אינטרנט וצפיה בסרטים/סדרות... דברים חשובים: * הדבר הכי חשוב זה בטריה חזקה, שתחזיק הרבה זמן (עד כמה שאפשר) * מסך טוב לסרטים (ולא להמליץ על הניידים עם מסכים יותר גדולים בבקשה) * מצלמת אינטרנט * בלוטוס מובנה * ואם זה לא מיותר לציין אז wireless * חנות מומלצת KSP ועוד דבר, שמעתי פעם שהחוק בקנית נטבוק זה לקנות את הכי זול שאתה מוצא כי כולם הם כמעט אותו הדבר חוץ מדברים קטנים שההפרש של הכסף לא שווה אותם.. עד כמה זה נכון?? מקווה שהבאתי את כל הפרטים הנחוצים, במידה וצריך עוד תגידו ואני יוסיף תודה ענקית... עריכה: אז בדקתי כמה סוגים אשמח אם תגידו לי איזה מהם יותר טוב,ומה ההבדל בינהם.. 1…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  11. Started by TOMMYB1,

חברה אני צריך מחשב לעבודה משרדית של אופיס וכל מיני שטויות לא רציני... המחשב צריך להיות כולל הכל... צורב רגיל.. מסך 17 crt בלי סידי.. ציוד היקיפי פשוט בלי מדפסת. וזהו בעיקרון..לא משנה אמד או אינטל וכרטיס מסך פשוט תגידו מאיפה המפרט .. תודה רבה!

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. אני מעוניין להוסיף מספר חלקים (חדשים כמובן) למחשב נייד. 1 עוד 256 מגה זכרון 2. כרטיס רש אלחוטי (בנוסף לרגיל) 3. כונן 1.44 מישהו יודע כמה עולה כל חלק כזה למחשב נייד של HP ? (דגם 4523 אם זה משנה...) והאם הוספת של הרכיבים אמורה לפגוע באחריות ?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by שמוליקר,

בס"ד שלום! חיפשתי מחשב לצרכים ביתיים+. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' (שנה ב') ומעוניין במחשב לצרכי לימודים, אינטרנט, אופיס, תמונות, קצת סרטים וקצת מטל"ב. המליצו לי על ה DELL Vostro 1015 וראיתי שמחירו הוא החל מ- 2900. האם הוא עונה על הצרכים? יש למישהו נסיון איתו? חסרונות/יתרונות? כרגע אין לי מחשב, והמחשב אמור להיות המחשב היחיד בבית - האם הוא מספיק? אני מתלבט האם לקנות נייד או נייח. חשבתי לקנות מעבד E5300 או E7500. האם המעבד של הDELL שהוא T5870 2.0GHz מקביל להם? תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 6.01.2010 בשעה 21:09:39 בס"דדרך אגב, ראיתי שכתבו שהרזולוציה שלו לא משהו. במה זה בא לידי ביטוי? זה משפיע על משהו בשימושים שלי? תודה.[br]פורסם בתאריך: 6.01.2010 בשעה 21:20:51 בס"דומה לגבי…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום כתבתי כאן לפני כשבועיים הודעה, שדעכה מאז, ומכיוון שאני יודע שאתם לא אוהבים להקפיץ הודעות ישנות, ומכיוון שעדכנתי קצת את המפרט שהצעתי אז, אני מעלה את הדיון מחדש (מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום). 1. מה התקציב המקסימלי? כ-3000ש"ח (אפשר לחרוג קצת). 2. שימושים צפויים: עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, עריכת תמונות קלות, עריכת וידאו ביתי. 3. אין צורך בציוד היקפי (יש כרגע מסך 19" שבעתיד ישודרג ל-22" או 24"). 4. כונן דיסקטים, מן הסתם, אפשר להמנע. 5. צריך מפרט מלא. 6. השקט חשוב, לא קריטי. אני מעריך 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. אזור פ"ת או ראשון. 10. אני צריך WiFi, אבל אם אין OnBoard, אני אעביר את הכרטיס מהמחשב הישן. 11. בזמן הקרוב לא מתוכנן שדרוג…

15. היי. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא. הדרישות שהלכתי לפיהן: 1. גיימינג קל עד בינוני (סימס, פורטנייט וכו') וצרכי בית ספר לילדה בתיכון. 2. כולל ציוד היקפי - מקלדת , עכבר, מסך 23.5 אינצ', מדפסת בסיסית. 3. תקציב עד 4K, לא ממש גמיש. מעבד אינטל: Intel Core i3 8300 3.7Ghz 8MB Cache s1151v2 - Box לוחות אם למעבדי אינטל: Gigabyte B360M D3H LGA1151v2, Intel B360, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זכרונות: Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400Mhz CL17 כרטיסי מסך: Gigabyte GTX 1050 2GB GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח: Transcend SSD230S TS1TSSD230S SSD SATA III - נפח 1TB מארזים: מארז כולל ספק Sohoo S610BS HTPC 500W צבע שחור מקלדות: …

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Kaligula Imperar,

שלום, מחפש מחשב נייח לאבא שלי. דרישות: תקציב 3000₪ בעל יכולת להריץ ווינדוס 11 אין צורך במקלדת, עכבר יעביר מהקודם יש לו הארד דיסק HDD ארוז, אז לא צריך רק SSD שלא יתקשר אליי כל שני וחמישי שהמחשב נתקע. עצות מנומקות יתקבלו בברכה, אוהד

17. שלום אחרי תקופה ארוכה של בירורים ועם כל המצב הקשה בשוק הכרטיסים הגרפיים, החלטתי ללכת על DX10 מסוג 8600GT, החלטה זו נבעה בעיקר מהמחיר הגבוה מאוד בשוק של ה 8800 (Nvidia מנצלת את זה שהיא בלעדית) ומחיר גבוה לספק שיעלה טוב את הכרטיס (30A) אשמח לתגובות על המפרט הבא: כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 810 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1295 זיכרון : CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤ 1548 לוח אם : ASUS P5WDG2 WS PRO ¤ 1498 דיסק קשיח : SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS ¤ 527 סה"כ כל המוצרים …

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום לכולם, עזרתם לי בעבר, בינתיים המשרד גדל וצריכים עוד מחשב עבודה לאדריכל אז מקווה שתוכלו לעזור שוב עם מפרט עדכני, כרגיל מנסים להוציא את המיטב מתקציב קצת מוגבל... תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, סקצ'אפ, קצת רנדרים בVRAY לסקצ'אפ (שאינו משתמש בכרטיס מסך אבל עדיין כדאי שיהיה כרטיס מסך סביר בשביל תוכנות אחרות), אילוסטרייטור (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Newcomputer,

אהלן חברה. בשבוע וחצי האחרון אני מנסה להשיג את המפרט המושלם בשביל המחשב שאני מתכנן לקנות ובמהלך החיפושים שלי הציעו לי מספר מפרטים שלכדו את עיני. הייתי רוצה שלפי הדרישות שלי ולפי המפרטים שאציג פה, תגידו לי מה המפרט שהכי יהיה טוב בשבילי. הדרישות שלי הן: מעבד i7 חובה. 16 gb ram כונן ssd 2tb זיכרון כרטיס מסך עוצמתי (תחילה התעקשתי על הgtx 980 אך הבנתי שה970 מספק ביצועים דומים במחיר מופחת) לא מעוניין לעשות oc, אולי אשתמש בsli בעתיד לא החלטתי להלן המפרטים: 1. מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1423/1395 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 -…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  20. שלום לכולם אני מתכוון לעבור מהנייד לנייח ולהשקיע בסביבות ה5 אלף שקל.. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כול התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 שקל + 2. מה שימושי המחשב? משחקים כמו WATCH DOGS, DAYZ, BF4 ONLINE, Titanfall, Arma 3, AC IV, ועוד חדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצייה של 24' דגם מסך BENQ GW2450, רזולוצייה טבעית 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך ב…

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by roibargil,

אלו המפרטים: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10236 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9787 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11908 אני מתכוון לשדרג להם את הזיכרון הפנימי ל-4 ג'יגה. מי מהם לדעתכם הוא הטוב ביותר? אני צריך נטבוק לענייני לימודים בלבד ולא יותר מזה - לקחת לאוניברסיטה ולחזור הביתה.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by adirbd,

אני מעוניין לקנות מחשב סלוני שיריץ סרטי FULL HD ושיעבוד טוב ויוכל להקליט. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד)? קולנוע בייתי, עבודות משרדיות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כרטיס טלוויזיה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד שיריץ windows 7 טוב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צ…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אשמח לעזרתכם בסגירת מפרט למחשב. הגדרת הדרישות: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ₪. לא חייבים לנצל את כולו. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: רב תכליתי א) תוכנות: אופיס (וורד, אקסל, קצת אקסס), אינטרנט, סרטים. קצת עריכת תמונות, מתכנן עריכה קלה של סרטי וידיאו. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: גם למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל 19" ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280x1024 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כולל ישנים, משחקי arcade כמו braid. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא…

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. שלום לכם, רציתי לדעת אם המחשב של DELL XPS 8300 בעל המפרט הבא, מכיל כרטיס מסך טוב שיאפשר הרצת משחקים כבדים על מסך בגודל 24 אינטש ברזולוציה FULL HD 1920X1080? תודה מראש! המפרט: מפרט טכני: מעבד: Intel Core i7-2600, 3.40GHz, 8MB Cache מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית, אנגלית או רוסית (בחירה בהדלקה ראשונה) זיכרון: 8GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 2TB SATA 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 560 1.25GB כונן: DVD+/-RW כולל מקלדת ועכבר מתנה חיבורים: 8 x USB2.0 eSATA קורא כרטיסים HDMI

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by david1882008,

1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: gta v,gow4,the witcher 3,battlefield 1 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).fullhd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים