ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
- 

שלום לכולם, לפני כחודש וחצי קיבלתי מארה"ב את הלפטופ החדש שלי Dell Studio 14z עם סוללה 8 תאים ובכללי אני מרוצה ממנו הדבר היחידי שמפריע לי איתו זה שלפי הנתוני יצרן המחשב אמור להחזיק עם הסוללה שלי בסביבות ה5 וחצי שעות אני יודע שאני צריך לקחת את ה"הבטחות" האלה בערבון מוגבל, והייתי מצפה שהסוללה תחזיק לי כמו שקראתי בביקורת של אתר מחו"ל שהצליחו לסחוט מהמחשב מעט מתחת ל5 שעות לאחרונה בדקתי את העניין, הטענתי את המחשב באופן מלא, כיביתי את כל ההתקנים האלחוטיים (Wireless, Bluetooth) הורדתי את הבהירות של המסך למינימום האפשרי והעברתי את המחשב למצב Power Saver. בדקתי כמה זמן המחשב יחזיק מעמד בעבודה רגילה (צפייה בסרט) והתוצאה שקיבלתי היית שעתיים וחצי מה שלא נראה לי הגיוני השאלה שלי היא, ה…
- 

- 6 תגובות
 - 907 צפיות

- 

- 

שלום וחג שמח.... לאחר שלוש שנים של שימוש, הגיע הזמן לעבור למחשב חדש. אז כרגע יש לי כ-5000 ש"ח למערכת מחשב הכוללת מחשב קומפלט רמקולים ומקלדת. (מסך ועכבר איכותיים יש). המחשב עצמו אמור להיות חזק במשחקים, FSP-ים גבוהים והרבה פילטרים, בנוסף, שיוכל לעמוד בהצגה של סרטים ב-HD, המחשב ישמש גם לתכנות ב-Visual Studio. צורב דיוידי כמובן, 320 ג'יגה, מקלדת איכותית (לא אלחוטית), ורמקולים איכותיים (כרגע אני עם inspire 2.1 שאני מאוד מרוצה מהם, חשבתי אולי על atp3). אני מעוניין גם לבצע OC קל (ללא העלאת מתחים וכדומה, עד איפה שהמחשב ירשה). לצורך העניין, אפשר לחרוג קלות מהסכום הנ"ל, במידה ואתם חושבים שהחריגה נחוצה. בנוסף, אשמת לקבל הערות, הארות והמלצות בנוגע לרכיבים מועדפים. נ.ב - רציתי לדעת אם…
- 

- 14 תגובות
 - 730 צפיות

- 

- 

ההורים שלי מתכננים לקנות מחשב חדש לבית שיהיה בשבילי ובשביל אחי. הקטע הוא שאח שלי יותר בקטע של משחקים ואני בקטע של עריכת סרטים, הורדת סרטים ותוכנות וכיוצא באלה. על המחשב יהיה שימוש של מה שאמרתי למעלה + עבודה משרדית, צפייה בסרטים, הורדות וכו'. אני צריך ציוד הקפי מלא למחשב (עכבר ומקלדת חוטיים- באיכות שניתנת לעבודה בלי מלחמות עם העכבר), מסך LCD 19+ כרטיס טלוויזיה לא צריך. דבר ספציפי שאני לא צריך במחשב: כרטיס קול איכותי(צריך סביר+, אבל לא מהייקרים), לא צריך מארז מפואר, או רמקולים יותר מידי טובים( כאלה שאפשר לשמוע בהם סרטים ושירים בכיף). העדפה לחברה: עדיף חברות מוכרות. בקשר לנושא הקירור: חשוב לי שמחשב יעבוד לאורך זמן, אז אני צריך מערכת קירור עמידה, לא יקרה, שתעשה את העבודה. אני…
- 

- 4 תגובות
 - 788 צפיות

- 

- 

שלום אני חדש לפורום הזה ולכן אני מרבה לקרוא על המפרטים (רק מחשב בלי ציוד סובב) השונים בעיקר למחשבי משחקים אני רוצה לשאול מה ההבדלים בין מפרט של 5500 ל6000 ל7000 ש"ח ? האם יש הבדל של שמיים וארץ ביכולת או שרק מדובר בדוקיות זניחות , נניח שמדובר במחשב שאמור להריץ משחקים חדשים שעוד לא יצא כמו skyrim ,rage, nba2k12,pro אני אשמח לשמוע את דעתכם... שיהיה אחלה של ערב
- 

- 6 תגובות
 - 822 צפיות

- 

- 

אהלן! אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש אותי בעיקר לגלישה ומה שנקרא "עבודה משרדית" אך שיאפשר לי multi-tasking בסבבה, ישמש גם לעתים למטרות קולנוע ביתי ולמשחקים פה ושם, ושישמש אותי למשך תקופה ארוכה ככל האפשר עם שדרוגים קלים. חשוב לי גם שהמחשב יהיה שקט. מארז כבר יש לי ובקשר לכונן אופטי אני די סגור על Samsung SH-S182M. לגבי השאר אני מתלבט. התקציב שלי הוא עד משהו כמו 4500 ש"ח כולל מסך ולא כולל מארז (וכמובן שעדיף לסגור את המחיר על פחות). אני חשבתי על המפרט הבא: מעבד: Intel® Core 2 DUO E6300 (1.86GHz) לוח אם: GYGABYTE GA-945G-S3 (כרטיסי קול ומסך און-בורד) זכרון: שני מודולים של KINGSTON DDR II 512MB 667MHz PC5300 (כלומר 1GB בסה"כ) דיסק קשיח: Western Digital WD3200KS 320GB SATA II ספק …
- 

- 4 תגובות
 - 630 צפיות

- 

- 

שלום לפורום. אני מקווה שעמדתי בסטנדרטים של נושא תקין, זאת ההודעה הראשונה שלי כאן... בכל אופן, אני כרגע גר בארה"ב, ואני זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב להרכבה עצמית (אני שוקל להזמין את הרכיבים מ- newegg, למשל). אני כבר מעט לא בקיא בכל החידושים האחרונים ובכל המגמות האחרונות, ולכן אני אודה לכם מאד על כל עזרה והצעה. אמנם מדובר בהרכבה ראשונית, ועדיין אין לי אפילו דגמים של רכיבים שאני מעוניין בהם, אבל אני מקווה שעל סמך ההצעות שלכם אני אוכל לגבש מפרט הולם. המפרט הדרוש הוא בתחום ה- 1200$, כשחריגות לשני התחומים יתקבלו בהבנה (ננסה לא לחרוג מה- 1500$, ברשותכם). יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים), כאשר רמקולים ייתכן ואני אקנה בשלב מאוחר יותר. שימושי המערכת העיקריים: 1. עריכה גרפית בינו…
- 

- 1 תגובה
 - 570 צפיות

- 

- 

Intel Dual Core E2200 1Mb 2.2GHz 399 ש"ח ASUS P5KPL-VM Intel G31 LGA 775 275 ש"ח OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Value 5-6-6-18 OCZ2V8004GK 385 ש"ח Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 299 ש"ח Compucase 6A21 Midi Tower White&Blue 300Watt 299 ש"ח סה"כ 1,657 ש"ח המחשב הזה לא הולך לשמש ליותר מאינטרנט עם מוזיקה ברקע ועבודה עם וורד. יכול להיות שבעתיד יתווסף כרטיס מסך למשחקים קטנים. מה אתם חושבים ?
- 

- 2 תגובות
 - 671 צפיות

- 

- 

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות והתחברות לשולחן עבודה מרוחק(אשר גם בו נעשות עבודות משרדיות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11.6 ככה, לא משנה אם מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? בסביבות ה- 1.2, חשוב שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5-6 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA, BT, WIFI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? החל מ- 250GB, אני לא משלה את עצמי שאפשר לקחת SSD בתקציב הזה. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? אחריות 3…
- 

- 2 תגובות
 - 1k צפיות

- 

- 

המחשב שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים והגיע הזמן (אחרי 6 שנים) לרכוש מחשב חדש. התקציב בין 2000-2500 ש"ח (גמיש) הצרכים שלי הם בדרך כלל אינטרנט, office, מוזיקה, הורדה וצפיה בסרטים/סרטונים. אבל, בנוסף אני עושה שימוש לפעמים בפוטושופ, בעיקר לתקן ולסדר תמונות מהמצלמה הדיגיטלית, ויש לי כוונה בעתיד גם לערוך סרטונים ביתיים ממצלמת וידאו (כולל אפשרות דגימה) בתוכנה כגון pinnacle. מאחר וכל החלק הזה הוא בעיקר "חובבני", לא הייתי רוצה להשקיע בו יותר מדי. איזה מפרט אתם ממליצים? אשמח אם תציינו (במה שרלוונטי) גם אופציות נוספות אם ישנן. תודה.
- 

- 8 תגובות
 - 732 צפיות

- 

- 

ברשותי P4 3.0 ASUS P4P800 H.E.C 475 W 200 GB WD SATA XFX 6800 ULTRA והבעיה היא הזיכרון שהוא על הפנים 2*256 DUAL CHANNEL אבל של HYUNDAI ELECTRONICS 3-3-3-3-8 נראה לי בין הזיכרונות היותר גרועים שיש היום בשוק..... נ.נ עדיין לא הגיע לי הכרטיס מסך.. תוך שבועיים ככה הוא אמור להגיע.....
- 

- 23 תגובות
 - 2.1k צפיות

- 

- 

DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D NFORCE 4 ULTRA 939 1 AMD ATHLON 64 3800 DUAL CORE BW-E6 939 BOX 1 LEADTEK PX7800GTX THD 256MB 1 DDR-RAM 512MB 3200 SAMSUNG ORGINAL 2 THEMALTEK BIGTYPHOON CPU COOLER 1 CRT 17 BENQ G774 1 ANTEC TX1050B 500W CASE 1 SAMSUNG 200GB 7200 RPM 8MB BUFFER S-ATA II HDD 1 CREATIVE L-TRIGUE 3400SE 2.1 SPEAKERS 1 מחיר כולל: 10380
- 

- 7 תגובות
 - 680 צפיות

- 

- 

אהלן אנשים, כרגע יש לי 4GB בזיכרון ואני מרגיש את המעמסה על המחשב. אני רוצה לשדרג פעם אחת כמו שצריך את עניין הזיכרון אבל לדעת שבעתיד לא תהיה לי בעיה גם לשדרג את הלוח אם והמעבד כשאני אצטרך. חשבתי על הזיכרון הזה: [h=1]G.Skill 16GB DDR3 1333MHz F3-10666CL9D-16GBXL[/h]http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10284 הוא זיכרון בודד של 16GB כיום המעבד הוא CPU #0 Intel® Core i7 CPU 870 @ 2.93GHz, 2931 MHz הלוח הוא: Gigabyte p55a-ud3 והזיכרו הוא ddr3 4gb dual
- 

- 4 תגובות
 - 909 צפיות

- 

- 

שלום. אני צריך מפרט למחשב עד 2,500 ואם אפשר אפילו פחות. לא צריך בכלל ציוד היקפי - מסך,עבר,מקלדת, רמקולים יש הכל. ואפילו מעבד לא צריך- כי יש כבר מעבד core i7 2600K חדש כמובן, אז גם מן הסתם צריך שהמפרט יהיה תואם למעבד. השימוש הוא רגיל לחלוטין - תוכנות משרדיות, אינטרנט, סרטים, ואולי משחקים לפעמים לכן צריך שיהיה איזה כ.מסך ממוצע אבל לא משהו מטורף. ואם אפשר שהמפרט יהיה מ נועה/פנדה /ksp/skypc כי אלה החנויות הקרובות. תודה לעוזרים!
- 

- 9 תגובות
 - 733 צפיות

- 

- 

שלום לכולם אני באתי לקנות עכשיו מחשב נייד והמוכר אמר לי שהנייד של חברת DELL מאוד איטי לעומת HP ולנובו האם זה נכון? סדרה I5 סדרה 8 8G SSD256 תודה
- 

- 6 תגובות
 - 1.2k צפיות

- 

- 

יש לי 3450 שקל ואני רוצה לדעת מה יותר כדאי לי... או להביא את כרטיס מסך במחיר הזה או מעבד+לוח אם+זכרונות... אני יודע שזאת שאלה די דבילית אבל אם אני יביא את המחשב אז ישאר לי רק 1000 שקל לכרטיס מסך המערכת שלי : P 4 1800 MHZ Jetway I405 SD ram 256 MB GeForce 440MX
- 

- 10 תגובות
 - 955 צפיות

- 

- 

אם תוכלו לעזור להרכיב מפרט למחשב שישמש למשחקים גלישה ולצפיה בסרטים במחיר של עד 5000 שקל כולל מערכת סראונד5.1,מסך דק 19"+(*סמסונג/LG),עכבר ומקלדת אל חוטיים(לא חובה אל חוטיים)אני אודה לכם מאוד. =] (המחשב לא אמור לעבור OC)
- 

- 11 תגובות
 - 694 צפיות

- 

- 

1. המחשב דרוש למשחקים (בעיקר אסטרטגיה כמו ROMA 2,CIV5) אך גם למשחקי יריות(BF4). 2. המחיר המקסימלי הוא כ7000 ש"ח אך כולל מסך טוב(אין לי מסך המחשב הקודם הוא לפטופ). 3. מומלץ שקט מאד,אך אוכל להסתדר גם עם רעש קל-בינוני. 4. רוב הסיכויים שאשתמש בOC קל עד בינוני (אך אם ישנה השפעה גדולה במחיר אז אסתדר ללא). 5. אני סוג של פריק של זיכרון אז מומלץ הרבה חיבורי SATA אם יש אפשרות לSSD זה יעזור. 6.אני ארצה לשדרג את את המחשב. 7. רוצה SLI בעתיד. תודה רבה מראש, תומר.
- 

- 26 תגובות
 - 2.3k צפיות

- 

- 

שלום וברכה אני מתכנת, ואני צריך לקנות מחשב חדש. אני עובד על המחשב הרבה מאד שעות מדי יום, ולכן אני רוצה מאד שהמחשב יתאים לצרכים שלי, ואני מוכן לשלם מחיר הגון. חשוב לי להבהיר שאינני מחפש סתם לזרוק כסף על מותגים, ואשמח לשלם פחות אם אמצא מחשב טוב. השימושים במחשב: Visual Studio, Sql Server Express, Node, Angular בלי עיבוד תמונה ומדיה, בלי OC. תצוגה: - מסך 15.6, הכרחי. נדמה לי (ואשמח אם תתקנו אותי) שקשה מאד לפתח על מחשב 14'' - מסך מט, בלי השתקפויות - אינני צריך מסך 4K, ולא מסכים משוכללים של גיימינג. נוחות שימוש: - משקל עד 2 ק"ג. - מקלדת טובה, וכן משטח הצבעה טוב. - אינ…
- 

- 11 תגובות
 - 2.1k צפיות

- 

- 

יש לי מפרט חלקי שהרכבתי בעצמי, ואני מעוניין להשלים אותו, מבלי לעבור את ה-5500 ש"ח. זה המפרט: מעבד (1461 ש"ח): Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box גוף קירור למעבד (256 ש"ח): SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm לוח אם (587 ש"ח): GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון פנימי (459 ש"ח): CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT דיסק קשיח (570 ש"ח): Western Digital WD5000AAKS 500 GB SATA2 צורב (180 ש"ח): LG GSA-H62N X18 DVD כרטיס קול: מובנה על הלוח אם (Onboard) כרטיס רשת: מובנה על הלוח אם (Onboard) עד כאן יוצא: 3513 ש"ח. צריך להשלים: כרטיס מסך מארז ספק כוח מסך כלומר, אני צריך למצוא את 4 הרכיבים שנותרו ב-2000 ש"ח גג. בבקשה תמליצו לי על דגמים טובים. אני אציין שאני לא מחפש כרטיס …
- 

- 11 תגובות
 - 925 צפיות

- 

- 

שלום וברכה, אני מחפש המלצה ללפטופ, בגודל של 13-14 אינץ', שישקול עד 2-2.2 קילו (ניידות חשובה מאוד), עם סוללה שתספיק לפחות ל-3-4 שעות של עבודה סטנדרטית (WIFI + תוכנות משרדיות \ הקרנת סרט). עוד משהו חשוב - הלפטופ יחליף סרטימר, כלומר אני אשמח שתהיה לו יציאת HDMI שמוציאה סאונד כמו שצריך. לא עומדים לשחק עליו יותר מידי. תודה רבה.
- 

- 13 תגובות
 - 1.3k צפיות

- 

- 

מה הקאטצ? זה נשמע לי מחיר מטורף, לא? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN110113
- 

- 3 תגובות
 - 890 צפיות

- 

- 

אני שומע נתונים שונים כל הזמן, בקשר לחברת המחשבים המובילה בתחום הניידים. מה אתם אומרים, מי מוביל כיום? דל? טושיבה? או שמא חברה אחרת?
- 

- 12 תגובות
 - 1.4k צפיות

- 

- 

שלום, אני מתכוון לרכוש את המפרט הבא: http://ksp.co.il/?uin=15930#complist ואני רוצה לשדרג את המארז (ואיתו את ספק הכוח כמובן, אשמח שיגיעו יחד), ואת המאוור למעבד כך שיהיו שקטים. ודאי שאשמח לשדרוג הזול ביותר. תודה מראש.
- 

- 4 תגובות
 - 1.2k צפיות

- 

- 

אהלן, אני צריך מפרט לחבר שעדיף שיהיה עם מעבד של אינטל. כרטיס מסך טוב וספק שקט שיחזיק את המערכת טוב וזהו בעיקרון.. תודה לעוזרים.
- 

- 3 תגובות
 - 612 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב לצורך הרצה של OFFICE, אינטרנט וסרטים. ברצוני לקבל מפרט למחשב לצרכים אלה שיהיה טוב ב-4 השנים הקרובות. דברים חשובים: כרטיס מסך לא ONBOARD לפחות 512MB זכרון תקציב: 1500-1700 ש"ח (ללא מסך)
- 

- 6 תגובות
 - 635 צפיות

-