ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אהלן, שמי סתיו , מתכוננת ללימודי אדריכלות באוקטובר הבא. נכון לעכשיו מאד זקוקה למחשב, אז חשבתי כבר לקנות אחד איכותי שיתאים ללימודים בהמשך. בינתיים התמקדתי מבמחשבים עם i core 7, SSD, מסך IPS, כרטיס גרפי GeForce GTX, מעבד HQ, מסך 15.6" מה דעתכם על המחשב : Lenovo IdeaPad Y700 80NV00JHIV והאם לדעתכם יש סיבה להתעקש על חיבור RJ-45? או שזה דבר שלא כ"כ הכרחי בימנו? ואם משהו יכול להסביר לי יותר על חיבור displayport והאם הוא מומלץ ולמה בעיקר?
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
קניתי מחשב דרך אמאזון - מחשב חדש ולא "מוחדש" או כל הגדרה מסוג זה. כאשר קיבלתי את המחשב בדקתי את האחריות וראיתי שבמקום SEP19 מופיע FEB19. פניתי למוכר במייל, וזאת תגובתו (הבלתי מובנת בעליל..): Thanks for contacting us. As indicated on the warranty configuration page, the system is new (see below) J8069 : Information,PRE-BUILT,NEW EQUIPMENT For re-sold unit, Dell begin the warranty from the date we obtained the unit, so the warranty is less than 3 years. We may reimburse you $30 for your inconvenience. Please let us know whether you accept the offer. Thanks! Sincerely, Customer Service
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לילד בן 7 וחצי וילדה בת 11 כרגע לא מיועד למשחקים חזקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש בייתי - לימודים לילדים ומשחקי רשת ( בשלב זה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' של דל - ימוקם בחלל המשפחה הקטן לטובת הילדים -…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
500 דולר.. או קצת פחות מ2000 שקל . המפרט הבא לא רע בכלל ויכול לתמוך בכמעט כל משחק בFHD ואולי גם במציאות מדומה (תקנו אותי אם אני טועה , יכול להיות שהמעבד חלש מידי אבל כרטיס המסך בסדר) רציתי לדעת כמה מחשב כזה יעלה בארץ הקודש? לכמה שקלים מתרגמים ה500 דולר האלו? * לא בטוח אם הפרסום מתאים לפורום הזה , אני לא מתכנן לקנות מחשב כזה , רק השוואה מתוך עניין . תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הרצת תוכנות עריכה ברמה בינונית ( PS, AE..) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AE,PS, פרימייר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי , אני מחפש מפרט מחשב לגיימינג : 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch \ starcraft 2 \ doom 4 \ battlefield 1 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."1920X1080, 24 -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום למומחים ברצוני לקבל המלצות להרכבת מחשב לעבודה מקצועית וכבדה על תלת מימד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אלא אם יש משהו שהוא מאסט -כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בתלת מימד - הדמיות אדרכליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DS MAX, VRAY, PHOTOSHOP (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 29 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K (כרגע לא סגור סופית ויכול להיות שהתקציב יעלה או ירד.) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים כבדים מדי, אבל המטרה היא שהחדשים יהיו בmax -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mafia 3, Overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, מידי פעם תכנות בקטנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB, MATHEMATICA אבל ממש קצת ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכיוון הוא לחדשים, COD החדש, BATTLEFIELD החדש, CIVILIZATION החדש ועוד שיצאו במרוצת הזמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך אם אפשר לחסוך ולקבל אותה תמורה כן, אם הכוונה להתפשר אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch \ starcraft 2 \ doom 4 \ battlefield 1 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."1920X1080, 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב, והייתי שמח לקבל המצלה למחשב נייד בטווח המחירים שציינתי. לאחר שיטוט בקטלוג של KSP מצאתי שני מחשבים שעליהם חשבתי והייתי כמובן שמח לשמוע את דעתכם המקצועית עליהם, האם הם מתאימים, לא מתאימים, או אפילו טובים מדי למטרות שלי (אצרף אותם בתחתית הפוסט) 1. מה התקציב המקסימאלי?~3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב, אך אני אשתדל להיות ריאלי, ולדעתי פחות מזה זה לא ייצא. אם ניתן, מה טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אפרט חריגה ספציפית, אך כל עוד היא בגבול הטעם הטוב אני מוכן לשקול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון המחשב מיועד ללימודי…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים, עד 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב צריך להיות קל וקומפקטי, עם סוללה שמחזיקה הרבה זמן ושיוכל להריץ תוכנות כבדות של ניתוחים סטטיסטיים. הוא לימי עבודה ארוכים שבהם יוכנס לתיק צד לכן הקומפקטיות, הסוללה והחוזק מאוד חשובים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SPSS, Office - פרנסה, מאוד חשוב שיריץ כמו שצריך. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג, אין צורך בכלל להתיי…
-
- 23 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום לעוזרים , יש לי התלבטות בין כמה דברים , מעבדים ,לוח אם וזוג רמקולים משולחניים . אני רוצה להרכיב מחשב שטכנית "יספק" אותי ל 5-8 שנים פחות או יותר ותמיד יהיה האופציה לשדרג במידת הצורך לכן בחרתי בלוח אם (נמצא מטה) . לבינתיים הרכבתי מחשב נייח בדגש על MINI / MICRO ATX לתוך מארז Carbide Series® Air 240 בזכות אפשרויות הזרמת האוויר שלו (לדעתי לפחות אשמח להצעות) . המקסימום תקציב שלי 5000 אם חריגה של 500 , ושוב נתקעתי בכמה דברים שהטרידו אותי (חוץ מהידיעה שכל חודש בערך יוצא חומרה חדשה ואי אפשר להשיג את הכי טוב לזמן הזה אז מסתפקים במה שיש אם אופציות הרחבה ושידרוגים עתידיים ) לכן כמה שאלות לעזרה . בקשר למעבד : I5 6500 ומעבד I5 6600 ההבדל ה…
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, משחקים (בסדר הזה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab, solidworks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: היעוד העיקרי של המחשב הוא לא לגיימינג, יחד עם זאת ארצה להריץ משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. civilization -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים 24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות …
-
רקע: בניתי מחשב גיימינג סביר לפני כמה שנים והגעתי למסקנה שאני צריך (ומאוד רוצה) לשדרג אותו. בגלל שמתקרב ה Black Friday וביחד איתו גם ה Cyber Monday וכל ההנחנות בארץ (ובאמזון!!) החלטתי שכדאי לברר כבר עכשיו מה כדאי להוסיף, לשדרג או סתם להחליף (כי בלאי). הערה: אני מתכנת (שמשחק בכל רגע פנוי) ואשתי מתחילה להתעסק באופן מקצועי בעיצוב גרפי (בעיקר 2D אבל כנראה יהיה גם שימוש 3D) ואני רוצה שהכל יעבוד חלק... חלק מהדברים אולי יראו כ Overkill אבל אשמח בכל מקרה להמלצות. תקציב: סביר (באיזור ה 1-2K לא כולל המסך). אם ה SSD ישאר יקר גם בתקופת המבצעים, לא אקח אותו. מסך רצוי משהו איכותי אבל לא הכי יקר שיש בשוק. כרטיס מסך רצוי שלא להחליף אבל אם אין ברירה אחליף (במידה וזה המצב, לא עדי…
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אין שיפור משמעותי מול המחיר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים וגלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אלחוטיים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 8. הא…
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
זה המפרט שבניתי, המטרה היא לגיימינג (1080p @ 60 FPS) ועריכת וידאו. חשוב לי שיהיו החלקים הכי איכותיים שיש, שהמחשב יהיה מאוד שקט ושיחזיק הרבה שנים. אשמח לקבל חוות דעת, הערות והארות. *אפשר ללחוץ על התמונה כדי להגדיל.
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
-
היי חברה זה מפרט של המחשב שלי שקניתי לפניי שנתיים מksp מעבד intel i7 4790 3.6 gh 8 mb כרטיס מסך gtx 970 msi oc gaming 4g לוח אם ASUS z97-k lga 1150 DDR 3 1600 זכרון g.skill 16g 1600 mhz ספק seasonic 600 w ssd sumsong 840 series 2.5 120g אלה בעקרון החלקים העקריים ואני מעוניין להשתדרג בעתיד בgtx 1080 ti על המחשב הזה והשאלה שלי האם בשביל למצות את הכרטיס ושלא יהיה מוגבל האם כדאי לי או שאני בעצם צריך לשדרג גם חלק אחר כמו מעבדלוח אם וכו דרך אגב קניתי מסך של דל שתומך ברזולוציה של 2560 x 1440 ולכן אני רוצה לשדרג את הכרטיס בשביל לשחק ברזולוציה כזו בהגדרות גבוהות
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט נוכחי: לוח אם - Gigabyte GA-B85M-D3H מעבד - Intel i5-4590 Quad Core כ.מסך - Gainward GeForce GTX970 4GB זיכרון -Kingstone HyperX 8GB DDR3 1600MHz SSD - Crucial 128GB MX100 Series ספק - Antec VP-500PC 500W שימושים בעיקר לגיימינג .. תציעו מה אפשר לשפר פה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד ללימודי מדעי המחשב, תכנות עם VISUAL STUDIO ויצירת מוסיקה בעזרת CUBASE ואבלטון, תתכן צפיה של סרטים וסדרותץ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO כבד, CUBASE ואבלטון תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום לכולם,אשמח לקבל בבקשה חוות דעת על המפרט הבא.ישמש לגיימינג (אין לי דרישות מטורפות, רק שיריץ משחקים חדשים על הגדרות שמאפשרות הנאה, וימשיך לעשות כך גם בשנים הקרובות).אני בונה מפרט סביב הלוח אם הבא:GIGABYTE GA-EX58-UD3R ומעבד Intel Core i7-920 בנוסף קיים כונן קשיח HDD בנפח 500GB של WD ו-3 כרטיסי זיכרון, 4GB כל אחד, של G.SKILL Ripjaws (סדרה DDR3).http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3265מארז:Antec VSP-5000http://ksp.co.il/?uin=26216ספק:SeaSonic SSP-550RT 550W Gold Activehttp://ksp.co.il/?uin=18382SSD:Corsair Force LE CSSD-F 240GB LEBhttp://ksp.co.il/?uin=29521כרטיס מסך:Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6GBhttp://ksp.co.il/?uin=35277תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה למפרט למשחקים וסרטים. התקציב כ-6K וניתן גם לגלוש לכיוון ה-7K במידת הצורך. אני לא משחק במשחקים כבדים מאוד אבל כן ארצה שהמחשב יחזיק כמה שנים, אז חשבתי ללכת על GTX 1060. אשמח גם להמלצה על מסך 24-27". האם רזולוציה של 1080 תהיה מספיק טובה לצרכים אלה או ששווה להשקיע ב1440? ארצה גם מקלדת, עכבר גיימינג, רמקולים, SSD וכונן קשיח של 2TB. לא מתוכנן OC ואין צורך במערכת הפעלה. תודה לעוזרים!
-
- 37 תגובות
- 12k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריכה עזרה בלהסגר על מפרט טכני למחשב נייח ובחירת מסך ומקווה שתוכלו לעזור לי כאן..בקרוב אתחיל ללמוד עיצוב פנים ותקשורת חזותית מה שאומר הרבה תכנות גרפיקה, עריכה ותלת מימד. המחשב צריך לשמש אותי ב4-5 שנים הבאות. מצרפת קישור למפרט שאני שוקלת ללכת עליו- http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=88114 ראה לכם שכל החלקים מתאימים?הדבר היחיד שאני מתלבטת לגביו הוא האם אני באמת צריכה כרטיס מסך כ"כ חזק או שאין בזה צורך ואני יכולה לחסוך כאן כמה מאות שקלים. כל המלצה לשינוי תתקבל בברכה.2. מסך... בזה אני באמת ממש קלו-לס. דבר ראשון אני רוצה לחבר שני מסכים. אחד ישן שיש לו חיבור VGA וDVI יותר כדי לקרוא ממנו והשני חדש לשרטוט. מ…
-
- 22 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שאפשר לחסוך יותר יותר טוב כל עוד הצרכים מנוצלים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב השימוש ברובו זה אופיס, אינטרנט וקצת סרטים אולי, אבל אני רוצה שיפעיל גם משחקים ברמה בינונית.. למשל OVERWATCH על איכות בינונית .. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: שיפעיל את OVERWATCH Overwatch Minimum Requirements CPU: Intel Core i3 or AMD Phen…