ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,386 דיונים בפורום זה
-
היי יש נייד יחסית חדש לפביליון שרק בעוד כחודש אמור לצאת עם משווק מורשה דרך hpישראל.. היתרון שלו על פני קודמיו הוא בעיקר היחס בין המשקל/מסך השם שלו בסדרתו החדשה הוא HP Pavilion dm4-1350 יש כמה חנויות כמו קומבינטור ודי.סי.טק שמוכרות אותו בארץ אבל במחיר יקר ובסדרה נמוכה יותר (dm4-1060us)... [glow=red,2,300]השאלה מה כדאי לעשות[/glow]? לרכוש נייד מהאתר של היצרן בחו"ל ולייבא אותו איכשהו לארץ? או שלדעתכם כדאי לרכוש אותו בסדרה נמוכה יותר מכפי שרשום באתר של היצרן בארץ ופשוט להרחיב את המפרט הקיים ( למשל שינוי כרטיס מסך, הגדלת זיכרון, וכו') או שפשוט לחכות שיהיה אותו באתר של היצרן בארץ ולהתפלל שזה יהיה במחיר הכי נמוך? להלן המפרט באתר בחו"ל ( שם כמובן אפשר בלחיצת עכבר לשנות את המפרט כ…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
חבר'ה לאחר התרשמות מהרמה הגבוהה בפורום קבלו שאלה: אני צריך חוות דעת על מפרט למחשב ללא מסך בתקציב קטן של 1300- 2000 ש"ח להורות של מדיה ושימוש משרדי. אני גם רוצה לחבר את המחשב לTV בכדי לראות סרטים דרכו. כמובן שאם התקציב מאפשר שדרוג עתידי מה טוב. אני רוצה את המקסימום בתנאים ה"בעייתיים" הנ"ל: הצעה שקיבלתי: מארז סטנדרטי לוח אם לפנטיום 4 MSI P8M2 מעבד אינטל פנטים D כפול ליבה3.0GHz-800Mhz (לא CORE DUE) זיכרון CEON 512 MBDDR2 533MHZ כרטיס מסך Geforce 6200 128MB דיסק קשיח SATA 80GB 7200RPM צורב DVD של LG 52*32*52 כרטיס רשת10/100 כרטיס קול 6 ערוצים (5.1) רמקולים מקלדת ועכבר (משער שמהסוג הכי זול- אבל לא קריטי יש לי ציוד היקפי די טוב מהמחשב הקודם) מחיר: 1900ש"ח מה דעת…
-
- 14 תגובות
- 825 צפיות
-
-
טוב אז ככה, קיבלתי מחבר שלי איזה מחשב ומסך ישנים שהוא לא צריך. וחשבתי למה לזרוק ולא לשפר? אולי זה יהיה במקום מחשב חדש P: אלה הנתונים מ-EVEREST: כדאי לשפר רק את הכרטיס מסך? אני לא רוצה כלכך לשפר אותו למפלצת אבל שיהיה טוב למשחקים בינוניים כאלעה. יש עצות?
-
- 10 תגובות
- 782 צפיות
-
-
המחשב הוא מחשב יחיד בעסק קטן ועליו מתבצעת עבודת ניהול המלאי והחשבונות של העסק. הוא מיועד להחליף מחשב קיים ישן מאוד שמתחיל לעשות בעיות. המחשב לא מחובר לאינטרנט, ואין עליו משחקים. יש עליו בעיקר אופיס וחשבשבת. המחשב צריך לאפשר MIRRORING ולכן המפרט חייב לכלול שני דיסקים קשיחים, וכמו כן רצוי מאוד שניתן יהיה לשדרג ל- RAID5, כלומר שניתן יהיה להוסיף דיסק קשיח אחד נוסף לפחות. נפח הדיסקים - מינימלי. כרגע המחשב עובד על פחות מ- 50 GB ורחוק מלהיות מלא, ולא צפוי שזה ישתנה בזמן הקרוב. אין צורך לבצע חישובים של עלות ל- GB וכדומה: אני מעדיף לשלם יותר על כל GB ולרכוש דיסק יותר קטן כדי להקטין את ההוצאות בשורה התחתונה. מערכת ההפעלה לא כלולה במפרט - כבר יש. בשלב ראשון תותקן מערכת XP sp1/2/3 אב…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500, עד 3000. רצוי כמה שיותר נמוך במסגרת הדרישות 2. מטרות המחשב? עבודה משרדית- אופיס, אינטרנט, ואולי סרטונים קצרים. הדברים הנ"ל אמורים לפעול יחד בו זמנית. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, מסך, מקלדת, עכבר , רמקולים. לא חייב משהו איכותי, אבל לא דברים שנהרסים תוך שבועיים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? DVD, צורב, צורב DVD. דברים שלא צריכים במחשב משרדי.5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? אין דרישה לצבעים ושטויות, רצוי לא רועש במיוחד. אבל לא קריטי 7. האם אתם צריכים …
-
- 60 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
המפרא שאני עומד לקנות AMD ATHLON XP 3000+ 2*512 400mhz DDR Radeon 9800 PRO 128mb ASUS A7V600 השאלה שלי זה איזה ספק אני צריך בשביל זה? 300, 350, 400...? בעיקרון אני הנחתי ש300 זה קצת מדי וחיפשתי 400, אבל העסקה שיש לי עכשיו היא על 350, האם זה יספיק?
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעוד כחודש בתקציב שרשמתי, 4000 ש"ח. מוכן להוסיף עוד 500 ש"ח אם זה שווה את זה. אני לא מבין גדול במחשבים לכן אין לי מושג לגבי סוגים. שמעתי שDELL מעולה. אני צריך את המחשב נייד בעיקר לצורך עבודה באינרטנט. מוכן להשקיע סכום כזה כדי שיהיה לי משהו איכותי. שיהיה כלול בו SSD כמה שיותר. קל לנשיאה, 13-15" מסך, כרטיס מסך בינוני-טוב. המטרה שלי היא לנצל את התקציב ולהביא את המחשב הטוב והמומלץ ביותר בסכום כזה או פחות. אם אתם מכירים דילים מאמזון או כל אתר אחר באינרטנט, אין לי בעיה להזמין משם כדי לחסוך, רק שיהיה אמין. גר באזור הקריות-חיפה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למשחקים, סרטים, מוזיקה לפחות שיריץ לי בסבבה את ה-GTA באג יצאו החודש במבחר מחשבים טובים, אני חושב לקנות משם....
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות נטבוק ורציתי לדעת קצת על ההבדלים בין סוגי המעבדים. MV-40 N450 Z520 הבנתי שה Z520 יותר חלש מה N450 אבל אני לא מצליח להבין איך ה MV-40 נכנס לתמונה. הוא יותר חזק מה Z520 ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי כמה שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ל…
-
- 71 תגובות
- 8.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מצאתי כאן מפרט ב 1.6K https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=95928 המחשב הוא לחמותי , מטרת המחשב זה שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים, מוזיקה טיפה וכו...) כמה שאלות, האם המפרט הזה עוד עדכני וטוב? האם יש אפשרות להוזיל שם משהו שהתקציב שהמחיר ירד? לכמה זמן המחשב הזה יחזיק? תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני צריך מפרט ב2500 שקל בלי הארד דיסק וצורב המחשב יהיה מיועד למשחקים.. תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 865 צפיות
-
-
הי עבר המון זמן מאז שקניתי מחשב. היעד: משחקים כרטיס מסך מהשורה הראשונה עד 1.5k מעבד מהדור החדש i7 אני יודע לעשות oc אבל אני לא חושב שאני יעשה עליו. לא צריך מסך מקלדת ועכבר רמקולים חייב cd?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה המלצה למחשב שישמש לדברים הבאים: אינטרנט אופיס מוזיקה סרטי HD חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר חזק ושיצליח לשרת אותי כמה שיותר זמן מבלי שאני אתקע פתאום עם משהו שלא אוכל להריץ עליו בתודה מראש ! נ.ב אם אפשר לקבל הצעות גם בתקציב יותר נמוך אשמח מאוד !!!
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד עם המעבד QX9300. המחשב יקנה בארצות הברית בעוד כמה ימים. חוץ מזה אין דרישות מיוחדות ורצוי שלא יהיה מאוד יקר, קרוב ל-2000$ זה טוב. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, למרות שאין הרבה מרחב פעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VR READY, וקימפול C# בשביל יוניטי(תיכנות). אלה הפעולות החשובות ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Unity, SteamVR, Visual Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי VR לרוב, אין צורך בגרפיקה הכי חזקה אבל שיענה לדרישת המומלצת למשחקי VR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לצורכי אינטרנט ואופיס. חשוב לי: + מהירות תגובה ופעולה טובה של המחשב (בפתיחה של אפליקציות למשל, מס' חלונות במקביל). + גודל מסך 13 / 14 אינץ. + משקל עד 2 ק"ג. רצוי פחות. חשוב מאוד. + אחריות בינלאומית של 3 שנים. + מותג אמין ומוכר. + תצוגת מסך ברמה גבוהה (המסכים של אפל הם רפרנס טוב). שקלתי לקנות: 1. מק-בוק פרו . לא אוהב את הקצוות המחודדים והבנתי שיכולה להיות בעיה של חימום גוף המחשב בחלק השמאלי של המקלדת. 2. מק-בוק אייר. קצת אוורירי מדי עבורי. אין כבל רשת ואין דיוידי ואני חושש שזה יהווה בעיה. 3. לנובו T420s. אני לא יודע עד כמה המסך איכותי. האם יש למישהו רעיון. תודה!
-
- 15 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
צריך מחשב נייד לעבודה משרדית בלבד, לא משנה לי חברה או וואטאבר. חובה למסך פול HD בשביל סרטים סדרות ולפחות 1000GB אחסון. אם אפשר לכלול גם WIN10 בתקציב אז מה טוב. חריגה של מקסימום 500 אם זה הכרחי בלבד. תזכו למצוות.
-
- 29 תגובות
- 7.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב נייד Acer 5715z עם הארד דיסק 160 מעבד Intel Pentium Dual-Core T2390 2 גיגה ראם וכרטיס מסך מובנה Intel X3100 יש אפשרות לשדרג ולשים במקום 2X1G לשים 2X2G או 2X3G גם יהיה מצויין על 64ביט [ויסטה/7] ולנושא הכרטיס מסך: יש לי יציאה של express card 54 יש אפשרות לחבר כרטיס מסך של ATI [סדרת המובייל] ולהגדיר ככרטיס מסך הראשי? שמעתי שיש כזה דבר express card to pcima משהו כזה כדי לחבר כרטיס מסך עריכה:בגלל שה5715 זה סדרה של מחשבים אז הדגם המדוייק הוא Acer Aspire 5715Z-4A2G16Mi
-
- 3 תגובות
- 923 צפיות
-
-
רציתי לדעת איפה אפשר לקנות מחשב לא כל כך משוכלל באזור ירושלים לא באינטרנט
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מסוג IBM X41. העניין הוא כשבקשתי מפרטים ממספר חברות נתנו לי 2 דגמים: הראשון, המספר הסידורי נגמר ב-43G והשני מספרו נגמר ב-64G. ההבדל היחידי, לפחות ממה שכתוב, הוא שה-FRONT BUS ב-43G הוא 400MHZ ואילו ב-64G הוא 533MHZ. רציתי לדעת האם השינוי משמעותי ומצדיק הפרש של כ-500 ש"ח במחיר. תודה!
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום אני רם, צריך עזרה בהרכבה של מפרט עבור מחשב נייח למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב, dota 2 , rome total war 2, skyrim, ועוד ועוד, פשוט משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).בעיקר בעתיד אני מתכוון לקנות מסך רחב של 23…
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב נייד, שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, וצפייה בסרטים. (לא HD). אשמח לקבל חוות דעת על INTEL ATOM, האם הוא מתאים לשימוש שלי. מישהו יכול להסביר לה למה הוא כ"כ זול !? אני עוד אחשוב שסלרון יותר טוב ממנו.. עוד משהו - האם אני יכול למצוא מחשבים עם המעב"ד הנ"ל אבל מסך יותר גדול מ10 אינץ'...?
-
- 5 תגובות
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. (אפשר גם הצעות בקצת פחות) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים, וירטואליזציה (לא משהו רציני, אבל שיוכל להחזיק VM או שניים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Cods, BF4, Flight simulator... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" רחב, 1920 X 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
מתלבט בין שני DELL האחד עם מעבד אינטל T5200 1.6 תומך בזיכרון DDR2 667 השני עם מעבד אינטל T2450 2.0 תומך עד 533 DDR2 שניהםמ זהים לחלוטין מבחינת מיפרט מלבד העניין הפעוט של המעבד והזיכרון מישהו יכול להכריע בעניין עבורי??
-
- 2 תגובות
- 601 צפיות
-