ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שאלתי פה לפני מס' ימים וקיבלתי תשובות טובות. אני מתכוון לקנות ביום ראשון אבל עדיין יש משהו לא שקט אצלי. http://hwzone.co.il/community/index.php?PHPSESSID=e6fa017eda38050be5da86dc80d2648c&topic=285066.0 כאמור, אני מתכוון להחליף את לוח האם, הזיכרון והמעבד. לעת עתה אני מתכוון להישאר עם הדיסק הקשיח והספק. סה"כ החישוב שלכם יצא בסביבות 1,200 ש"ח. יש לזכור שאני לא מחליף את הדיסק הקשיח הישן שלי (כמעט 5 שנים. 40G), לא את הספק כח, ולא את המאווררים. בנוסף אני מקבל רכיבים ועליי להרכיבם לבד או לשלם כסף. אני רואה באתר של K.S.P שמציעים מחשב ב-1,950 ומדובר באינטל וגם הצעה אחרת של AMD ב-1,870 שקל. האם רכיבי המחשב שהם מוכרים יותר טובים ממה שהצעתם כאן? אמנם הזיכרון שם חלש אבל אפשר לבקש …
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4000, הולך לשלם במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מוזיקה, אינטרנט משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך (22), מקלדת (הזולה של LOGITECH ), עכבר ( MX518 או משהו כזה ), אוזניות (כאלו שמכסים את כל האוזן ) ו 1T זיכרון 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? המ.... לא ממש 6. האם נושא הקי…
-
- 14 תגובות
- 832 צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, תכנות(JAVA, C וכדומה), סרטים. * גודל המסך? אני די בכיוון של 13(איזון בין משקל, ניידות וגודל מסך לטעמי). נדרש מסך לא מבריק. * משקל רצוי? פחות מ-2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו…
-
- 25 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בפורום אחר נכתב שיש בעיות בכרטיסי NVIDIA כמו 8400. מישהו נתקל בבעיות כאלו? זה נפוץ? ועוד שאלה: האם ניתן להשתמש בכרטיס ברזולוציה גבוהה (יותר מ 800x600) בלי הדרייברים שלו (לפני שמתקינים אותם)?
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים כבדים+ במחיר של 6000 ש"ח. אני צריך חוץ מזה צורב ודיוידי. אני לא צריך חוץ מזה שום ציוד היקפי. בניתי מפרט ורציתי לדעת מה דעתכם: AMD ATHLON 3000+ BOX EPOX EP-8KDA3+ ADATA 512MB DDR400 WD 120GB 7200RPM 8MB SATA LITE ON 52X32X52 SAPPHIRE 9800PRO 128MB 256BIT DVD 16X TOSHIBA FLOPPY COMPUCSE CI 6A19 תודה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה... אני חושב לקנות את המחשב הזה: מחשב נייד Toshiba Satellite A300-247 וזה המפרט הטכני: מחשב נייד של Toshiba עם מעבד T6400, 4GB זיכרון וכרטיס מסך של ATI מדגם HD 3650. כולל מצלמה מובנית של 1.3 מגה פיקסל ומיקרופון מובנה. מפרט טכני: מעבד: Intel Core 2 Duo T6400 2.00GHz מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit Edition מסך: Toshiba TruBrite ´´15.4 WXGA TFT High ®Brightness display רזולוציה: 1280x800 זיכרון: 4GB DDR2 800MHz דיסק קשיח: 320GB 5400rpm כרטיס מסך: ATI HD 3650 supporting HyperMemory technology 512MB dedicated VRAM כונן: DVD super multi תקשורת אלחוטית: Wireless LAN (802.11a/g/Draft-N) תקשורת קווית: Fast Ethernet LAN מידות: W x L x H : 362mm x 267mm x 34.5m…
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
היי שלום אני צריך מפרט בשביל בן דוד שלי בן ה-13. המפרט למשחקים, וצריך את כל הציוד ההיקפי עבורו. (מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר...) חשוב מאוד שהמחשב יהיה ניתן לשדרוג בעתיד, ז"א 4 סלוטים של זכרון בלוח אם, Socket 939 (מעבד AMD כמובן), ממשק גרפי PCIe. המחשב לא מיועד ל-OverClocking, כמובן שאולי בעתיד ישנו סיכוי שאני אבצע בו OverClock, אבל זאת לא המטרה שאליה הוא מיועד. זהו כעיקרון, אם אני אזכר בדברים נוספים אני אערוך את הת'ארד. שכחתי לציין, אין צורך בצורב DVD, במקום כונן CD ROM וצורב DVD, אני אלך רק על כונן COMBO תודה רבה לעוזרים. :-*
-
- 12 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב שיריץ רק וורד. כרטיס מסך on-board יספיק, צורב DVD או צורב רגיל [אם יכנס אז DVD סבבה...], 40 ג'יגה יספיק גם. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 501 צפיות
-
-
יש לי מספר שאלות בנושא. אודה לכם על עזרתכם. 1. מה הם האתרים יחסית זולים ומהמנים לקנייה אשר מבצעים משלוח לארץ ? 2.האם זה לא כאב ראש גדול בלהוציא את המחשב ממכס? ( לדוגמא טלפון סלולארי- אישורי משרד התקשורת וכו'..) 3. האם כל מה שאני אהיה חייב להוסיף בקבלת מחשב זה 15.5% מע"מ? (האם יש דרך להימנע מכך? אשמח גם לטיפיס נוספים. תודה.
-
- 10 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף כמה שיותר זול רק שיעבוד חלק עם תוכנות אופיס (WORD, PPT וכו...) בכל מקרה עד 2200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימשו משרדי.... בעיקר תוכנות אופיס גלישה באינטרנט וכדומה.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) האם לדעתכם יש בכלל צורך להוסיף SSD? האם זה שווה את המחיר? אני לא ממש מבין בזה אז לפי ההמלצה שלכם.. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי... 6. האם מתוכנן א…
-
- 22 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני בונה בעצמי את המחשב לכן לא אכפת לי לפצל חנויות אבל ההעדפה היא חנות אחת מטעמי נוחות.(יוצא לי 100 שח יותר בחנות אחת לעומט פיצול) הדבר הכי חשוב הוא OC, במילים אחרות ביצועים בחינם כי התקציב שלי נמוך והמטרה הייתה גם ככה 2500 אבל זה קצת לא ריאליסטי הנה משהו שהכרבתי תגידו מה אתם חושבים: מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950GT 256MB DDR3 256 BIT DVI TV/O - RETAIL ₪701 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ₪281 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ₪420 מארז: JSP-TECH N-880B - MID- TOWE…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סבא שלי הוא פרופ' למתמטיקה ופיזיקה שנותן שיעורים פרטיים; לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה להיעזר באינטרנט ובמחשב בשיעוריו. הוטלה עליי המשימה לבנות לו מפרט יציב, לשימושים בסיסיים ביותר אך בלי להתקמצן ולחףף (ז"א, לא לקנות זבל מאייבורי ושות'). אני מניח שכפול ליבה של AMD ולוח עם המינימום הנדרש (VGA ו-SATA) יספיקו. בנוסף, אני סבור שהוא יעדיף מסך מרובע אשר ישמש כ-95% מהזמן לשימושים "משרדיים" -- ללא מולטימדיה כלל, מה שאומר שהעדיפות היא לבהירות ולא לזמן התגובה. אשמח להצעות ורעיונות.
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אבקש את דעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל - 1080P , שיחזיק לכמה שנים טובות אולי עם OC קטן בעתיד . התקציב הוא 4,000 ש"ח מעבד: 898 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 2600 3.9Ghz AM4 BOX לוח אם: 374 ₪ - Gigabyte AB350M Gaming 3 RYZEN AM4 זכרון: 654 ₪ - * מבצע * - Silicon Power 16G (2x8G) DDR4 2400Mhz CL17 כרטיס מסך: 1529 ₪ - * מבצע יום הולדת 11 * - MSI GeForce GTX1060 6G D5 1544Mhz-1759Mhz 6GT OC DualFan דיסק קשיח: 137 ₪ - * חדש * - A-DATA 120G ULTIMATE SU650 R/W UP TO 520 / 450MB/S דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 169 ₪ - Antec VP500PC …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1 . Dell inspiron 14z UltraBook מעבד U3537 i7 המעבד עובד על 2GHz וזכרון 8gb מסך 14 אינץ דיסק קשיח 500gb + 32ssd כרטיס מס מובנה של אינטל וכונן DVD אחריות בין לאומית של דל. 3,200 ש״ח 2. Latitude 6430U מעבד i7 U3687 2.1GHz turbo 2.6GHz דיסק קשיח 256GB SSD מסך 14 אינץ מט כרטיס מסך מובנה של אינטל זיכרון 8GB על 1600GHz צורב חיצוני של דל אחריות בין לאומית של דל לשלוש שנים. 4,500 ש״ח
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 2.5K ; האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן, אפשר 3K במקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב נייד שישמש ללימוד תכנות (כרגע לומד פייתון עצמאית, אולי בהמשך אתפתח לשפות נוספות) + לימודים (באקדמיה) + צפייה בסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה לי 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני חושב שאקנה קוד באיביי ואתקין בע…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אז ככה, הלך לי הלוח אם(ישן, תומך רק P4) וכבת המון זמן חשבתי לחליף מחשב אז עדיף להחליף הכל. בכל מקרה אני קונה אותו מסקאי פיסי לעבודה יומיומית בפוטושופ, ולפעמים קידודי XVID. וגם צפייה במחשב בHD. לא למשחקים. לא צריך בכלל HDD, יש לי 2 מהמחשב הישן. גם צורה וציוד הקפי לא צריך. רק מעבד, לוח אם, זיכרונות, מארז+ספק(אפשר גם בנפרד) וקירור למעבד. ושיהיה INTEL! וחשוב שהוא יהיה שקט, לא סופר שקט אבל שקט... וגם שהמארז יהיה איכותי וקצת "יפה/אורות". תקציב 2500 ש"ח מ-SKYPC. עדיף כמה שפחות!! תודה
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אחי זקוק למחשב נייד ללימודים (עבודה משרדית) ומשחקים קלים. המחשב יקנה בארהב. הסוללה צריכה להיות חזקה 3 שעות לפחות, רצוי כמה שיותר. גודל המסך מינימום 13 אינץ, לא משנה רחב או לא, רצוי לא מבריק אך גם מבריק זה בסדר. משקל לא מעל 3 קילו רוצוי פחות. חייב להיות אפשרות הרחבה לאחריות בין לאומית כדי לתקן בארץ במקרה של תקלה לא להתייחס למכס במחיר. תודה מראש ערן. ערכתי את התקציב מחדש לאחר שבדקתי מחירים
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט למחשב ואני רוצה חוות דעת עליו אם הוא של גימר מעבד: Intel Core 2 QUAD 2.83 Q9550 12M 1333/1600 לוח אם: Intel Skyberg ATX/DDR3/FSB1333/1600 זיכרון: 8GB DDR3 צורב :DVD AOPEN דיסק קשיח: WD-500GB כרטיס מסך: Nivdia Geforce 9600GT 1GB DDR3 Sweex חוות דעת דחוףףףףףף
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס בעיקר, עבודה משרדית אבל קצת משחקים כמו football manager וגם גלישה, פייסבוק, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה יהיה בבית ליד החדר של הילדים, מעדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הצעתם לי מפרט כבר בעבר , רוב הכסף שהיה במפרט הלך לכרטיס מסך (ב2500 של הג'י טי 7800) החלטתי שהוא קצת יקר בשבילי..... ושאלתי כמה אנשים ובניתי מפרט חדש.. תנו לי אישור למפרט.. וחבו את דעתכם.. יום ראשון או שני אני כבר קונה את המחשב.. המחשב בעיקר למשחקים , אך אני רוצה שהוא גם יהיה מהיר וטוב להכל. בחרתי במקום ה7800 את הג' טי או 2 שזול ממנו ב1000 שקל , זה יותר מתאים לתקציב שלי , וזה הכסף המקסימלי שאני מוכן להשקיע בכרטיס מסך, שהוא גם כרטיס טוב , ואני רוצה לעשות לו בהמשך או סי ולעלות את הרמה.. כך שהמפרט צריך ליהיות מתאים לאו סי , שמתי מארז יותר אווירירי , וביג טייפון , הקירור הזה מספיק בשביל המחשב ואו סי לכרטיס מסך ג'י טי או 2?? אם לא איזה קירור אני צריך לשים? שמתי גם עוד…
-
- 12 תגובות
- 842 צפיות
-
-
המפרט זה בשביל בן דוד שלי.המחשב בעיקרון צריך להיות בעיקר לסרטים ומשחקים זה הכי חשובבבבב אז תעזרווו חברההההההה. [נכון שהמחיר לא משהו אבל זה ביעקרון ליד בן 14] תודהההההההההההההה
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני אנסה להסביר, ביליתי עכשיו שעה מתישה בלפרק את הלפטופ שלי כדי לנקות את המאוורר שלו רק כדי לגלות שזה כמעט בלתי אפשרי.. וזאת נקודה שלא חושבים עליה בד"כ בקניית מחשב נייד, מחשב נייח מנקים פעם בחצי שנה, שנה ומה עם נייד? זכרון והרדיסק אפשר להחליף בבורג או שניים כמעט בכל לפטופ היום.. אבל מישהו ניסה פעם לנקות מאוורר?
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעתכם למפרט שאצרף,מגדיר את עצמי משתמש ביתי,גלישה באינטרנט,צפייה בסרטים,איחסון חומרים במחשב(יש לי הארדיסקים בנפחים גבוהים מחוץ למחשב),כן חשבתי להשקיע יחסית בלוח אם שהוא קצת מעל לבסיסיים שיש,אשמח באופן כללי לתובנות שלכם,ואשמח לדעת מה אני צריך להוסיף בשביל שאוכל לצפות בקבצי וידאו 4k(מעבר למסך שתומך ברזלוציה הזאת).
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אמא של חברה שלי :'( (שאני מאוד מפחד ממנה) החליטה לקנות מחשב חדש ואני התנדבתי לעזור לה. היא צריכה מחשב לעבודה משרדית ולעבודה עם תוכנות גראפיות של תלת מימד. התוכנה עצמה זה אוטוקאד או משהו כזה אני לא בטוח. התקציב עומד על 4000 ש"ח וצריך מסך בלי שום ציוד היקפי. תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
היי, בת דודה שלי צריכה מחשב לגלישה באינטרט, word, outlook... יש לה כבר מסך, מקלדת, עכבר וצורב DVD. אני צריך שתציעו לי מפרט עד 1000 שקל (אם זה לא אפשרי אז אפשר טיפה לחרוג, אבל עדיף שלא..) יש לי radeon 9600 פנוי שאני יכול לדחוף לה, אז לא נראה לי צריך כרטיס מסך. צריך שללוח אם יהיה כרטיס קול ורשת מובנה. עדיף שהמפרט יהיה מפנדה תודה..
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-