עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף כמה שיותר זול רק שיעבוד חלק עם תוכנות אופיס (WORD, PPT וכו...) בכל מקרה עד 2200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימשו משרדי.... בעיקר תוכנות אופיס גלישה באינטרנט וכדומה.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) האם לדעתכם יש בכלל צורך להוסיף SSD? האם זה שווה את המחיר? אני לא ממש מבין בזה אז לפי ההמלצה שלכם.. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי... 6. האם מתוכנן א…

• 22 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. אני בונה בעצמי את המחשב לכן לא אכפת לי לפצל חנויות אבל ההעדפה היא חנות אחת מטעמי נוחות.(יוצא לי 100 שח יותר בחנות אחת לעומט פיצול) הדבר הכי חשוב הוא OC, במילים אחרות ביצועים בחינם כי התקציב שלי נמוך והמטרה הייתה גם ככה 2500 אבל זה קצת לא ריאליסטי הנה משהו שהכרבתי תגידו מה אתם חושבים: מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950GT 256MB DDR3 256 BIT DVI TV/O - RETAIL ₪701 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ₪281 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ₪420 מארז: JSP-TECH N-880B - MID- TOWE…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Marklar,

סבא שלי הוא פרופ' למתמטיקה ופיזיקה שנותן שיעורים פרטיים; לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה להיעזר באינטרנט ובמחשב בשיעוריו. הוטלה עליי המשימה לבנות לו מפרט יציב, לשימושים בסיסיים ביותר אך בלי להתקמצן ולחףף (ז"א, לא לקנות זבל מאייבורי ושות'). אני מניח שכפול ליבה של AMD ולוח עם המינימום הנדרש (VGA ו-SATA) יספיקו. בנוסף, אני סבור שהוא יעדיף מסך מרובע אשר ישמש כ-95% מהזמן לשימושים "משרדיים" -- ללא מולטימדיה כלל, מה שאומר שהעדיפות היא לבהירות ולא לזמן התגובה. אשמח להצעות ורעיונות.

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  4. Started by elkaboi,

אהלן אנשים, אבקש את דעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל - 1080P , שיחזיק לכמה שנים טובות אולי עם OC קטן בעתיד . התקציב הוא 4,000 ש"ח מעבד: 898 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 2600 3.9Ghz AM4 BOX לוח אם: 374 ₪ - Gigabyte AB350M Gaming 3 RYZEN AM4 זכרון: 654 ₪ - * מבצע * - Silicon Power 16G (2x8G) DDR4 2400Mhz CL17 כרטיס מסך: 1529 ₪ - * מבצע יום הולדת 11 * - MSI GeForce GTX1060 6G D5 1544Mhz-1759Mhz 6GT OC DualFan דיסק קשיח: 137 ₪ - * חדש * - A-DATA 120G ULTIMATE SU650 R/W UP TO 520 / 450MB/S דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 169 ₪ - Antec VP500PC …

5. 1 . Dell inspiron 14z UltraBook מעבד U3537 i7 המעבד עובד על 2GHz וזכרון 8gb מסך 14 אינץ דיסק קשיח 500gb + 32ssd כרטיס מס מובנה של אינטל וכונן DVD אחריות בין לאומית של דל. 3,200 ש״ח 2. Latitude 6430U מעבד i7 U3687 2.1GHz turbo 2.6GHz דיסק קשיח 256GB SSD מסך 14 אינץ מט כרטיס מסך מובנה של אינטל זיכרון 8GB על 1600GHz צורב חיצוני של דל אחריות בין לאומית של דל לשלוש שנים. 4,500 ש״ח

• 7 תגובות
    • 964 צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? 2.5K ; האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן, אפשר 3K במקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב נייד שישמש ללימוד תכנות (כרגע לומד פייתון עצמאית, אולי בהמשך אתפתח לשפות נוספות) + לימודים (באקדמיה) + צפייה בסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה לי 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני חושב שאקנה קוד באיביי ואתקין בע…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by tamiravigan,

היי אז ככה, הלך לי הלוח אם(ישן, תומך רק P4) וכבת המון זמן חשבתי לחליף מחשב אז עדיף להחליף הכל. בכל מקרה אני קונה אותו מסקאי פיסי לעבודה יומיומית בפוטושופ, ולפעמים קידודי XVID. וגם צפייה במחשב בHD. לא למשחקים. לא צריך בכלל HDD, יש לי 2 מהמחשב הישן. גם צורה וציוד הקפי לא צריך. רק מעבד, לוח אם, זיכרונות, מארז+ספק(אפשר גם בנפרד) וקירור למעבד. ושיהיה INTEL! וחשוב שהוא יהיה שקט, לא סופר שקט אבל שקט... וגם שהמארז יהיה איכותי וקצת "יפה/אורות". תקציב 2500 ש"ח מ-SKYPC. עדיף כמה שפחות!! תודה

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  8. אחי זקוק למחשב נייד ללימודים (עבודה משרדית) ומשחקים קלים. המחשב יקנה בארהב. הסוללה צריכה להיות חזקה 3 שעות לפחות, רצוי כמה שיותר. גודל המסך מינימום 13 אינץ, לא משנה רחב או לא, רצוי לא מבריק אך גם מבריק זה בסדר. משקל לא מעל 3 קילו רוצוי פחות. חייב להיות אפשרות הרחבה לאחריות בין לאומית כדי לתקן בארץ במקרה של תקלה לא להתייחס למכס במחיר. תודה מראש ערן. ערכתי את התקציב מחדש לאחר שבדקתי מחירים

• 6 תגובות
    • 728 צפיות
  9. Started by t_dadon,

שלום בניתי מפרט למחשב ואני רוצה חוות דעת עליו אם הוא של גימר מעבד: Intel Core 2 QUAD 2.83 Q9550 12M 1333/1600 לוח אם: Intel Skyberg ATX/DDR3/FSB1333/1600 זיכרון: 8GB DDR3 צורב :DVD AOPEN דיסק קשיח: WD-500GB כרטיס מסך: Nivdia Geforce 9600GT 1GB DDR3 Sweex חוות דעת דחוףףףףףף

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס בעיקר, עבודה משרדית אבל קצת משחקים כמו football manager וגם גלישה, פייסבוק, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה יהיה בבית ליד החדר של הילדים, מעדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

11. הצעתם לי מפרט כבר בעבר , רוב הכסף שהיה במפרט הלך לכרטיס מסך (ב2500 של הג'י טי 7800) החלטתי שהוא קצת יקר בשבילי..... ושאלתי כמה אנשים ובניתי מפרט חדש.. תנו לי אישור למפרט.. וחבו את דעתכם.. יום ראשון או שני אני כבר קונה את המחשב.. המחשב בעיקר למשחקים , אך אני רוצה שהוא גם יהיה מהיר וטוב להכל. בחרתי במקום ה7800 את הג' טי או 2 שזול ממנו ב1000 שקל , זה יותר מתאים לתקציב שלי , וזה הכסף המקסימלי שאני מוכן להשקיע בכרטיס מסך, שהוא גם כרטיס טוב , ואני רוצה לעשות לו בהמשך או סי ולעלות את הרמה.. כך שהמפרט צריך ליהיות מתאים לאו סי , שמתי מארז יותר אווירירי , וביג טייפון , הקירור הזה מספיק בשביל המחשב ואו סי לכרטיס מסך ג'י טי או 2?? אם לא איזה קירור אני צריך לשים? שמתי גם עוד…

• 12 תגובות
    • 807 צפיות
  12. Started by rrroonnii,

המפרט זה בשביל בן דוד שלי.המחשב בעיקרון צריך להיות בעיקר לסרטים ומשחקים זה הכי חשובבבבב אז תעזרווו חברההההההה. [נכון שהמחיר לא משהו אבל זה ביעקרון ליד בן 14] תודהההההההההההההה

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Eviljelly,

אני אנסה להסביר, ביליתי עכשיו שעה מתישה בלפרק את הלפטופ שלי כדי לנקות את המאוורר שלו רק כדי לגלות שזה כמעט בלתי אפשרי.. וזאת נקודה שלא חושבים עליה בד"כ בקניית מחשב נייד, מחשב נייח מנקים פעם בחצי שנה, שנה ומה עם נייד? זכרון והרדיסק אפשר להחליף בבורג או שניים כמעט בכל לפטופ היום.. אבל מישהו ניסה פעם לנקות מאוורר?

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by daniel2828,

אשמח לחוות דעתכם למפרט שאצרף,מגדיר את עצמי משתמש ביתי,גלישה באינטרנט,צפייה בסרטים,איחסון חומרים במחשב(יש לי הארדיסקים בנפחים גבוהים מחוץ למחשב),כן חשבתי להשקיע יחסית בלוח אם שהוא קצת מעל לבסיסיים שיש,אשמח באופן כללי לתובנות שלכם,ואשמח לדעת מה אני צריך להוסיף בשביל שאוכל לצפות בקבצי וידאו 4k(מעבר למסך שתומך ברזלוציה הזאת).

15. שלום לכולם! אמא של חברה שלי :'( (שאני מאוד מפחד ממנה) החליטה לקנות מחשב חדש ואני התנדבתי לעזור לה. היא צריכה מחשב לעבודה משרדית ולעבודה עם תוכנות גראפיות של תלת מימד. התוכנה עצמה זה אוטוקאד או משהו כזה אני לא בטוח. התקציב עומד על 4000 ש"ח וצריך מסך בלי שום ציוד היקפי. תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  16. היי, בת דודה שלי צריכה מחשב לגלישה באינטרט, word, outlook... יש לה כבר מסך, מקלדת, עכבר וצורב DVD. אני צריך שתציעו לי מפרט עד 1000 שקל (אם זה לא אפשרי אז אפשר טיפה לחרוג, אבל עדיף שלא..) יש לי radeon 9600 פנוי שאני יכול לדחוף לה, אז לא נראה לי צריך כרטיס מסך. צריך שללוח אם יהיה כרטיס קול ורשת מובנה. עדיף שהמפרט יהיה מפנדה תודה..

• 5 תגובות
    • 900 צפיות
  17. אז ככה, אני צריך מפרט עד 2.5K (אם אפשר בפחות זה יהיה נהדר, למרות שקשה לי להאמין) למשחקים, גלישה והורדות בשביל ידידה. אני ניסיתי להרכיב מפרט ותכף אראה אותו אבל הוא לא משהו בכלל למשחקים אז חשבתי לבקש עזרה מהמומחים יותר במפרטים. קודם כל השאלון מהסטיקי- תקציב- 2.5K, אם אפשר בפחות זה טוב. מטרות המחשב- בעיקר משחקים, גלישה, הורדות. בקיצור רגיל כזה, אבל בעיקר משחקים. ציוד היקפי- רק רמקולים, עדיף של 2.1 האם יש דבר ספציפי שלא צריך- לא, שיהיה צורב DVD, אין צורך ביותר מעל. העדפה לחלק או חנות- מחשב מבוסס AMD, השאר סומך עליכם. האם נושא הקירור והעיצוב חשוב- שיהיה מקורר ברמה סבירה ולא יהפוך לתנור אחרי שעתיים משחק... מערכת הפעלה חוקית או הרכבה- לא, אני דואג לזה. צרכים מיוחדים- ל…

• 6 תגובות
    • 751 צפיות
  18. Started by Itay_86,

אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי להגיע להחלטה, אומנם בסוף העלתי קצת את התקציב אבל ייצא לי סך הכל מחשב טוב מאוד. באמת תודה לכל מי שעזר, ייעץ והסביר, אתם מאוד מקצועיים ועוזרים ותמשיכו בעבודה הטובה. איתי. :yelclap:

• 13 תגובות
    • 760 צפיות
  19. Started by Murmur,

שלום לחברי הפורום, קראתי קצת במומלצים וחיפשתי בהודעות קודמות אבל לא מצאתי משהו שממש פוגע בול. אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט HTPC לאחותי, בתקציב של 3.5K (אבל אפשר למתוח ל-4 אם אין ברירה). הנה מספר פרטים חשובים: * המחשב יקנה ללא מסך ויחובר למערכת קולנוע ביתית (די.וי.די + 5.1 רמקולים + טלוויזיית LCD) שכבר קיימת בבית. * מעבד אינטל (E4400 נראה לי בסדר, אין צורך ב-E6600 נכון?) * לוח אם מתאים שיסחוב גם HDMI * מארז שקט וקירור שקט גם - המחשב יוצב בחדר השינה. * מקלדת ועכבר אלחוטיים - כדי לא למתוח חוטים. * אין צורך בכרטיס טלוויזיה - אין ולא יהיה חיבור לכבלים בבית. אשמח מאד לקבל המלצותיכם והצעותיכם, תודה,

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by dorariel,

שלום לכולם! אחרי כמה ימים שאני משוטט ומנסה להתאים לעצמי מפרט אני ממש מסתבך ואשמח לעזרה, אני עדיין מתלבט בין i3 לבין X3 ואשמח לדעה לגבי זה בנוסף , אני צריך יציאה אופטית לסאונד ואני מעדיף כרטיס מסך חיצוני. אני לא זקוק לכרטיס טלוייזיה וכדומה המחשב ישמש נטו לניגון סרטים , יהווה סטרימר לסוני 3 ויהיה המוריד הראשי של הבית (טרה דרוש) תודה רבה על העזרה !!

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  21. אהלן, אשמח לעזרה בהערכת שווי המערכת. תודה. i5 3570K. קירור Noctua NHU12P. לוח אם Asus Maximus iv Gene Z. זיכרון G.SKILL Ripjaws 8GB אדום. ספק כוח antec EarthWatts 650W Platinum. מארז antec p180 mini. המערכת בת שנה+- ומגיעה עם כל הקבלות למימוש אחריות במידת הצורך. לא נעשה OC כבד.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Maor Shahar,

אני מעוניין לקנות לאפטופ 10" שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט.. סרטים בנסיעות.. ומדי פעם מעט כתיבת עבודות.. נתקלתי ב4 דגמים +- Dell Mini 10v Lenovo IdeaPad S10e Asus eeePC 1000HA Compaq 110C המפרט בניהם דיי דומה.. והמחיר נע באזור ה1700ש"ח.. אתם ממליצים על אחד מהרשימה? או משהו אחר שלא ראיתי?

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  23. Started by DoroS,

שלום, לקראת קניית מחשב חדש אבקש לקבל הערכה לגבי שווי המחשב הנייח שלי : לוח אם - GIGABYTE P35 אם אני לא טועה, איפה בודקים ? מעבד - Core 2 Duo e6550@2.33 GHZ קירור למעבד - ARCTIC זכרון פנימי - 2GB הארד דיסק - WD 250GB כרטיס מסך - Nvidia Geforce 8800GT ספק כוח - ENERMAX 400W כונן אופטי - צורב DVD של חברת SAMSUNG מארז - NZXT APOLO אלו הם הפרטים שאני זוכר. אם חסר משהו תגידו ואני אשלים. תודה

24. Started by Hellcat,

Prossesor: AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE Motherboard: ABIT KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II Memory: 1024MB DDR-RAM (512MB*2) Storage:WD 160GB 7200RPM 8Mb Buffer SATA II Maxtor 40GB IDE 7200MB (for storage) Graphics Card: Sapphire Radeon X800GTO² Limited Edition 256MB 256Bit 16 PipeLines DVD Burner: LG GSA-4120B Floppy etc. Power Supplier: Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply Case: ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server Mouse: Logitech MX1000 Around 9 Fans זה המפרט שלי. מה אתם חושבים עליו? אני בדרך כלל משחק משחקי מחשב או עושה עבודות גרפיות...

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  25. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1804 לוח אם: ASUS P5B DELUXE ¤1132 מסך: VIEWSONIC 19" VX922 2ms DVI ¤1932 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTX TDH 768MB GDDR3 384 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤3685 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA150 ¤593 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H10N DOUBLE LAYERED X16- BULK ¤206 זיכרון: GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤2077 מארז: THERMALTAKE SOPRANO BLACK MIDDLE TOWER CASE SERIES VB1000BNS w 400W THERMALTAKE PSU ¤641 מחיר סופי לאחר הנחה: ¤11876 (שווי ההנחה: ¤194) עכשיו השאלות שלי הן כאלה: 1. האם אני צריך קירור נוסף למחשב? 2. …

• 6 תגובות
    • 658 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.