עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, האם לדעתכם קניית מחשב בחו"ל תהיה זולה משמעותית או יש המלצות בעניין? מתלבט לגבי רכישה באם בארץ או בחו"ל. התקציב לא מוגדר במדויק, אבל הבנתי שקשה למצוא משהו נורמלי בפחות מ-5000 ש"ח ולכן זה הגבול התחתון. בעיקר חשוב לי מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים, סוללה שתחזיק כמה שיותר שעות ומחשב טוב לעריכת וידאו, לא מאוד כבדה, אבל גם לא פשוטה, משהו באמצע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו AVID, PREMIERE וכן צפיה בתכני HD וגלישה כמובן. א) במידה …

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. היי, מצאתי מחשב טוב של MSI בארה"ב. הבעיה היא כמובן נושא האחריות בישראל. האם יש דרך לקבל אחריות בארץ למחשב MSI שנרכש בארה"ב. במידה ולא, האם שווה לדעתכם מחשב זול ללא אחריות? איזה תקלות יש בדרך כלל במחשבים ניידים לאחר שנה, שנתיים וכו'? באיזה סדר גודל של הוצאה יהיה מדובר במידה ואין לי אחריות? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. היי, חשבתי לקנות את המחשב הזה בארה"ב ואז רק להוסיף כונן SSD. איך יודעים אם זה אפשרי להוסיף לו את הכונן SSD? תודה.

4. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין מצב 2. מה שימושי המחשב ?משחקים קלים,כמו כן אני מתחיל ללמוד תיכנות,מתחיל בווב ואולי אתקדם לדברים יותר כבדים עדיין לא יודע,שנה הבאה גם מתחיל לימודים כניראה בהנדסה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.skyrim/heroes of the storm/company of heroes 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by gilboker,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים סטודנטיילים (אופיס אינטרנט וכד'), צפייה בסרטים, KODI משחקים כבונוס בלבד התקציב כנראה נמוך בשביל זה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כבונוס בלבד לא חובה בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? OFFICE, משחקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית מועדפת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חי…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by yaniv76,

שלום חברים, אני כרגע משתחרר ואני מעוניין לחזור קצת למקורות אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי?- 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב : גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.OverWatch,mafia3,ועוד משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינצ\ 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (יש לי 8 גיגה זיכרונות ככה שאולי אפשר לחסוך פה) 5. עד…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by udist,

שלום, מעוניין במחשב למשחקים כמו BF1, COD, ומסך. יש אפשרות לקנות רכיבים באילת! הנה השאלון: תודה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1, COD, LOL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות לFHD, אם אפשר יותר במסגרת התקציב אז למה לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם י…

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (בהנחה שאפשר להשתמש בחלקים שאציע בהמשך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ותכנות קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1, civ6, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 QHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. Started by .:YoGy:.,

אשמח לדעת איך המחשבים האלה? כי הם כביכול תחת "מבצע" (למרות שאנחנו יודעים מה זה מבצע בארץ)... אני נוטה למחשב של עד hp15-ay109 בגלל המחיר שלו ואני לא צריך מעבד i7 זה מחשב לסטודנטית תואר שני בביולוגיה, אז זה בעיקר לכתיבת טזה, הרבה וורד, הרבה גרפים, והרבה ג'אנק באינטרנט כמו צפיה ישירה וסרטים וכל הדברים האחרים שסטודנטים עושים...

11. שלום, מעוניין בשדרוג של מחשב קיים לצרכי עבודה משרדית בלבד. המחשב עם Windows 10 Pro 32bit והוא נוטה להיות מאד איטי בעבודה שוטפת (תוכנות, אינטרנט וכולי). המפרט הנוכחי: מעבד: Intel Core 2 Duo Processor E7600 3.06 GHz 3 MB Cache Socket LGA775 לוח אם: Gigabyte GA-G41M-ES2L זכרון: 2Gb ספק כח: Power Man IP-S450 450W קשיח: WD Caviar Blue 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ואינטרנט א) במידה והמחשב מ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by danatg,

היי, ללימודי מדעי המחשב באוניברסיטה (תכנות) ויצירת מוסיקה עם אבלטון/קיובייס (כתחביב), איזה משני המחשבים הבאים עדיף? http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P2430UA-WO0716D http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P2530UJ-XO0285D ההבדל במשקל משמעותי כדי שיחשב כפקטור? ובנוגע למחיר - מעדיף לשלם פחות אבל אשקיע אם צריך שימו לב שלא מדובר במסכי FHD, זה חשוב? תודה

• 26 תגובות
    • 6k צפיות
  13. Started by cohena11,

שלום, אבקש מפרט למחשב גיימינג עם תקציב(גמיש), של עד 6000 ש"ח. אבקש כי בשונה מהמפרטים המוצעים המפרט יהיה מבוסס על מעבד I7. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 עד 7000 ש"ח, אפשר לחסוך, אפשר לחרוג עד 7500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? - גיימינג, גיימינג וגיימינג של RPG/FPS עם הגדרות בינוניות כשגודל המסך הוא מקסימום "24 עם רזולוציה של 1920*1080 3. לא נדרש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - למעט ציוד היקפי ומסך נדרש מפרט מלא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - עדיף מחשב שקט, לא קריטי נניח ציון 3/4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?…

14. Started by Barak D,

שלום, אני מחפש המלצות למחשב נייד, שמיועד לעריכת תמונות ווידיאו בלבד (אין צורך במשחקים) התקציב הוא עד 4K תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולמצוא מחשב שיעשה את העבודה, נהדר! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, וידיאו ופשוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, premiere 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן א…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אופציה לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים - המחשב הזה הוא בעצם בא במקום קונסולות כמו PS או XBOX שרציתי לקנות (PC כי יש לו שימושים נוספים), שימוש ב-VR קולנוע ביתי - הרצה חלקה של 4K כבדים וסטרימינג, חיבור לרסיבר 7.2 מתקדם וטלוויזיה 4K, תמיכה בפורמטים עתידיים של אודיו/וידאו עריכה גרפית - בעיקר שימוש ב-VRAY בתוך REVIT ARCHITECTURE או GOOGLE SKETCHUP (רינדור בדרישות כבדות) גודל מסך בשימוש - 60", 4K ULTRA HD -לאילו הגדרו…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  16. בוקר טוב, ברצוני לרכוש מחשב נייד ללימודים המתבסס על שימוש בתוכנות עריכה כגון פרימייר ואביד - זו המטרה עיקרית. אך גם שיריץ משחקים חזקים ועדכניים. (לדוגמא AC) סכום של 4k עם נטייה קלה ל4.2 *יש לציין שארכוש את המחשב מאילת כך שהטווח מחירים יכול להיות גדול יותר. העדפת רכישה בחנויות ksp/ ivory חשוב כמות זיכרון גדולה (T.) עשיתי מעט מחקר והבנתי בגדול מה צריך, אך אשמח אם תוכלו להסביר לי את העניין עם הGHz האם זה משהו שאני יכולה לשדרג? אני צריכה 3 הבנתי? וכמובן איזה חברה הכי כדאית.. המון תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. דרישות: זיכרון פנימי 8gb הארד דיסק ssd 128gb העדפות: מסך 13.3 עד 15.6 משקל 2 קילו ומטה תקציב: עד 2000 שקל (העדפה לכמה שפחות) הערות: אין צורך במערכת הפעלה (אתקין לבד) אשמח אם תוכלו להרכיב לי מחשב שיתאים עבורי... ממש אשמח אם תצליחו להוריד את המחיר מ-2000 לכמה שיותר נמוך תודה רבה

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  18. Started by Fadida,

היי הציעו לחבר שלי מפרט גיימינג במחיר מסויים, אשמח את עצתכם האם המפרט אמור לעלות כך התקציב הוא 3000₪ יש לנצל את כולו בלי לחרוג המחשב נועד לגיימינג, civ6 csgo bf1 יריץ מסך 1920:1080 לא מתוכנן oc, מערכת הפעלה אני יביא לו לבד מעדיף לקנות מ tms (עקב נסיון מוצלח איתם, לא מנסה לפרסם אותם או משהו..) אבל אתפשר על ksp ivory או משהו שאתם תמליצו באזור המרכז. קניית המחשב מתוכננת לשבוע הקרוב כך ואולי בעתיד החבר ירצה לשדרג אותו. לדעתי המפרט יקר מידיי ולא משתלם, אנה הביעו חוות דעתכם מה ההפסד של החבר במידה ויקנה את המפרט הזה במחיר הזה, ובמה המפרט הזה לוקה שמפרט ב 3000 יכול להכיל ויהיה מועיל יותר לגיימינג

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by Nimrod Nir,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. בידיוק כל הדוגמאות. ממשחקים ועד עריכת וידאו/הקלטת סאונד. דוגמאות למשחקים: overwatch, wicher3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במקלדת עכבר ומסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 למען הקלטות או צפייה במדיה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

• 7 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 10K אבל לא לנצל את כל התקציב. לדעתי גם מחשב ב 5K או פחות מזה יכול לעשות את העבודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ( adobe premeire וכאלה) באיכות 4K, עריכה גרפית (adobe photoshop וכדומה) - אלה באופן חובבני, לא מקצועי. צפייה בתכני וידאו 4K. לא מיועד לגיימניג , לא יהיו בכלל משחקים במחשב הזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K ultra hd יכול להיות שאני אעבוד מידי פעם ב: 1080 full hd אבל בעקרון, 4K זאת השאיפה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא,…

21. אהלן! אני יורד עוד שבוע לאילת ואני רוצה לקנות שם מחשב (אשמח על הדרך להמלצה לחנויות שכדאי לקנות מהן, אולי כאלה שישתדלו לדאוג שהרכיבים יהיו במלאי). 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי באחוז השינוי בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט להנדסת מכונות אופיס, אינטרנט, תוכנות שרטוט Solidworks, חשוב שמהמחשב יחזיק ל 3 -4 שנים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצ…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  23. כפי שהכותרת רומזת אם לא רועמת,. מדוע אין מפרטי קולנוע ביתי למחשבים קטנים/זעירים ? יש שלל מחשבים קטנים עד זעירים של INTEL של GIGABTTE של ZOTAC ומה לא שהם מתאימים במיוחד למחשב מולטימדיה בסלון ליד הטלויזיה/ממיר. מדוע קולם לא נשמע במרחב המפרטים ?

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  24. Started by איתמר בן עזרי,

שלום אני מעוניין לקנות את המחשב הזה, איך הוא בשביל סטודנט שלא מצריך תוכונת כבדות בעיקר וורד וכאלו ויוטיוב ומה הכוונה שהוא מוגדר עסקי? מה זה בידיוק אומר אשמח לפירוט האם למישהו יש את המחשב הזה?, האם יש בדגם הזה בעיות נפוצות או דברים שעצבנו או עלולים לעצבן במהלך השמימוש איתו? תודה ולילה טוב

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  25. Started by edenpk,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לנסות לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - שכל המשחקים החדשים והכבדים ירוצו עליו חלק בלי בעיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - FULL HD 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבו…

דיונים חדשים בפורומים