ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל+ במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה, עריכת וידאו אפטר אפקטס, מעט תלת בסינמה 4d, גם משחקי מחשב אבל זה קריטי א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור אפטר לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא כל כך חשוב המשחקים אבל שיוכל להריץ משחקים חדשים גם באיכות נמוכה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
סבא רוצה מחשב נייד ואין לו מושג איזה צריך לבחור :s05: עכשיו, הוא רוצה מחשב נייד בעיקר לגלישה באנטרנט ובשביל סקייפ, אם אני לא טועה סקייפ דורש מעבד חזק ומהיר בשביל קליטת נתונים במצלמה וגם מצלמה איכותית... הוא צריך מחשב פשוט בשביל הדברים הנ"ל, והוא שואל גם לגבי אפשרות בווינדוס 7 אם אפשרי לשנות את רזולוציית המסך למספר המשקפיים שלו (שמעתי שזה אפשרי בהגדרות) כך שהוא לא יצטרך לענוד משקפיים בזמן השימוש במחשב...אפשרי? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
היי, מעוניין במחשב לעבודה משרדית+: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, ניתן לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מעט פוטושופ, אינטרנט, צפיה בקבצי וידאו MKV גדולים (כ20GB לקובץ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מעט - רק שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-
-
עובר בדרך חזרה לארץ בהונג קונג וחשבתי אולי ישתלם לי לקנות שמה מחשב נייד (וגם פוקט פי סי) אני צריך נייד בסביבות 500$ מסך 15 לא רחב אולי למישהוא יש המלצות לחנות טובה
-
- 0 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אחיינים שלי אספו כסף למחשב בחופש, ורוצים מחשב נוסף, התקציב שלהם הוא בסביבות 3000 ל- 3500 ש"ח. הם רוצים לשחק משחקים יחסית קלים כמו פורטנייט, מיינקראפט וכו ולערוך סרטונים לערוץ יוטיוב שלהם עם Adobe premiere. יכול להיות שהם ירצו להריץ משחקים כבדים יותר אז הם רוצים לנצל את התקציב במלואו. כבר יש מסך, מקלדת, עכבר וכו. אני מבין מעט בחלקי מחשב אז הרכבתי מפרט בסיסי שקרוב למה שאני רוצה ואני ישמח לתגובות ותיקונים: https://www.tms.co.il/69604 בעיקר אני לא בטוח בקשר ללוח אם, למאווררים,וספק כוח. צריך גם אפשרות להתחבר לWIFI, כי יכול להיות שאין גישה בכבל לראוטר. במה שווה לחסוך ואיזה חלקים עדיפים? אני ישמח להוריד את מחיר המפרט ב100-200 ש"ח …
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק חדש למחשב הנייד שלי קומפק פרסריו C700 אחרי שהתקנתי את הווינדוס פניתי לאתר של קומפק כדי להוריד את הדריברים הצלחתי להתקין את כולם חוץ מהכרטיס האלחוטי חיפשי לפי הדגם המדויק (PRODUCT NUMBER) והורדתי את כל 3 האופציות של האלחוטי אבל אף אחד מהם לא עוזר האלחוטי נשאר כבוי (הנורה כתומה מה שמעיד על כבוי) ובNETWORK CONECTION יש רק LAN אין אלחוטי בDEVICE MANAGER רק הLAN מזוהה ויש ETHERNET CONTROLLER לא מזוהה אחד בצהוב איך אני יכול לסדר את זה? חוץ מלפתוח פיזית את המכסה ולראות איזה חברה ודגם הכרטיס רשת הזה ולהוריד את הדרייבר משם, ניסיתי הכל אפילו התקשרתי לתמיכה של HP כדי לשאול אותם מה לעשות והם נתנו לי את 2 האופציות שכבר ניסיתי להתקין ללא הצלחה
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום , אני צריך עזרה לגבי רכישת מחשב -בארה"ב בתקציב של 400-500 $ (עדיף קרוב ל 400) עדיפות ל HP או LENOVO ודגם שנמכר בארץ עבור האחריות הבינ"ל. * מטרות המחשב? שימוש משרדי בסיסי(OFFICE) , הרצת סרטי HD , תחליף למחשב השולחני. אין צורך בכרטיס מסך חזק עבור משחקים. * גודל המסך? 15.6'' מעדיף * משקל רצוי? ומשקל לא משמעותי לי . יהיה בעיקר בבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן בטריה לא משמעותי לי . יהיה בעיקר בבית. יספיק 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI - יש צורך ב HDMI * בלוטות? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB-500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב DVD. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאו…
-
- 0 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה המלצה על מיני נייד לאשתי. המחיר דינמי ולא אכפת לי אם יהיה יותר או פחות. מה שחשוב שיהיה משתלם וייתן תמורה על הכסף. כלומר אם אשלם עוד כמה עשרות דולרים כדי שיהיה מחשב יותר חזק / יותר מהיר / יותר עמיד אז שווה לי. באותו אופן אם לא שווה להשקיע 400 דולר ואפשר בהרבה פחות. אשמח לשמוע. אשמח לקבל המלצה גם על המחיר שאמור לעלות בארה"ב תודה
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מחשב שישמש למשחקים,אינטרנט,סרטים,OFFICE וכו'. התקציב הוא 4000-5000 ש"ח לא כולל מסך,אפשר קצת לחרוג מעבר. אני גיימר בינוני ככה שלא חייב את הכרטיס מסך הכי טוב בשוק אבל רוצה כרטיס שייתן תמורה טובה למחיר ועדיף של NVIDIA. לוח אם מעדיף של אסוס. שיהיה ספק כח איכותי וחזק. יש לי מסך 22' כרגע אבל בעתיד מחליף אתו ל24'. על כל השאר אין לי העדפות לחברה כזו או אחרת. תודה מראש לעונים!
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום, שמתי עין על סדרה 9 של סמסונג, בפרט דגם NP900X4D-A03IL - הנה קישור למפרט. אחרי סקר קצת מצאתי שאפשר לקנות אותו בכ5500 ש"ח חדש. אחריות ל3 שנים. יש לי הזדמנות לקנות אחד במצב מעולה, עם אחריות של עוד שנה וחצי, ממישהו ב4000 ש"ח. אז בעצם רציתי לשאול: 1) האם לדעתכם המחשב הזה מספק תמורה טובה לכסף. 2) האם נכון לקנות את המחשב הזה ספציפית בהתחשב בכך שיש רק שנה וחצי אחריות, או ללכת על משהו אחר, אולי חדש עם 3 שנות אחריות. תודה, נדב מטרות המחשב? תכנות, אופיס, פוטושוט (לעיתים), סרטים מדי פעם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט 15". מט. * רזולוציית המסך? HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? פחות חשוב * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? פחות חשוב * האם יש…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים, האם תוכלו לעזור לי בבקשה? D: אז ככה- 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל מאוד לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים (חיבור לטלוזיה HD). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Battlefield 3, The Elder Scrolls V: Skyrim, Assassin's Creed: Revelations -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוה. (כמובן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד לאינטרנט מוזיקה (הדברים הרגילים) + משחקי אסטרטגיה עד 4,000 שקל. אני לא מעוניין במותג מסויים. תודה לעוזרים וגם לאלו שלא.
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
לחנות בה אני רוכש את המחשב אין את המפרטים המומלצים וגם לא את התחליפים. אבקש המלצה למפרט הכי בסיסי לשימוש משרדי/אינטרנט. מה דעתכם על הלוח+ מעבד הבאים: M4A88T-M + מעבד Athlon II 260 D.C AM3 AMD המוכר הציע לי תחילה ללכת על לוח GIGABYTE GA-M68MT-S2P AM3 AMD אך אני חושב שטפשי לקנות היום לוח שלא תומך ביציאות מסך דיגיטליות/USB3 על אף שהמחשב אמור להיות פשוט וזול. תודה.
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש את חוות דעתכם על מפרט המחשב הבא לצורך שימוש משרדי בתקציב של עד 2500 ש"ח. אשמח לשמוע הערות בנוגע למחיר, לאחריות, לרכיבים ולמקום הרכישה. הרכישה מחברת TMS ולהלן המפרט: Component Description Warranty (Years) Price (₪) CPU Intel Core i5 13400 / 1700 Tray 3 959 CPU Cooler Antec A30 1700 Cooler 1 49 Motherboard Gigabyte H610M S2H V2 DDR4 3 382 RAM Corsair DDR4 16G (2x8G) 3200 CL16 Vengeance LPX Black …
-
- 0 תגובות
- 449 צפיות
-
-
ישמש ברוב הזמן מחשב משרדי (כמו מחשב נייח), וורד אינטרנט ותוכנות משרדיות. מחפש מחשב אמין וטוב.
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לעבודה עם תוכנות דו-מימד. זאת אומרת שאני רוצה להריץ בעיקר פוטושופ, אילוסטרייטור ופלאש אפילו במקביל ושהמחשב לא ימצמץ. אני רוצה רזולוציה גבוהה. שהאיכות מסך תהיה חדה כמה שניתן. 15.4". ובעיקר בעיקר שיעבוד מהר. כמה שיותר מהר. המחיר הוא עד 5500, אפשר אולי טיפה להתגמש למעלה. כמובן שהאידיאל הוא פחות מהמחיר שנקבתי.
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
היי יום ראשון אני יורד לאילת ורציתי לקנות משם מחשב גיימינג שיהיה יותר לעתיד זאת אומרת שהכרטיס מסך יהיה סביר והחומרה מסביב חזקה כדי שבעתיד כאשר אני ירצה לשדרג תמחשב אני יקנה רק כרטיס מסך מתקדם ולא גם ספק גם מעבד וגם כרטיס 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב משחקי FPS וGTA V בהמשך מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
-
קראתי שזה אפשרי לשדרג את המעבד בנייד, ואני שוקל לעשות את זה (אני יודע שזה מבטל את האחריות ועלול גם לבטל את המחשב..) אני אתחיל בזה שהמחשב הזה הוא עבודה בעיניים, מכייון שהוא משווק כמחשב גרפיקה, עם מסך מגע ועט של WACOM אבל חלש מדי לכל תוכנת גרפיקה יותר כבדה מהצייר... על כן אני רוצה להחליף לו את המעבד, ויש לי כמה שאלות: ניתן לקנות מעבד לנייד בנפרד? כמו מעבד PC.. ואם כן איפה? ובאיזה תושבת משתמש ה TURION 62? ומה אני יכול לשים במקומו שישדרג את הביצועים בצורה משמעותית? תודה לכל מי שיעזור
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום בת דודתי מעוניינת לרכוש מחשב נייד שישמש אותה לצפייה בסרטים ולגלישה באינטרנט. התקציב הוא 2000 ש"ח ועם חריגה של 300 ש"ח. אשמח אם תעזרו לי למצוא את הנייד שיספק את מקסימום הביצועים בטווח המחירים הנתון. המסך צריך להיות באזור ה15 אינץ'. מצאתי מחשב נייד אחד שנראה לי עיסקה טובה במיוחד מפני שהוא מכיל כרטיס 9300M G ו2GB זכרון: http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=3494 קיים מחשב נוסף מחודש עם כרטיס 8400M ו1GB זכרון (אבל מעבד חזק יותר ועם מערכת הפעלה): http://www.ronlightoutlet.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=5326&catId=372 איך הוא, והאם קיימים יותר טובים\משתלמים לצרכים של בת דודתי? אור כהן
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
-
-
http://tms.co.il/preview/spec/kpqusfwt/1 אשמח לחוות דעת מכם. המחשב הוא לגן ילדים, הוא אמור לסחוב על עצמו בערך 6 מצלמות אינטרנט אשר ישדרו און-ליין מה קורה בגן. זה, בעקרון, השיא של עבודתו.
-
- 0 תגובות
- 474 צפיות
-
-
היי, שוקל לקנות את הזנבוק החדש של אסוס. קראתי באחת הביקורות שלאחר שימוש והקלדה ממושכים (מחשב לשימוש סטודנט), מתחילים להרגיש חתכים או אי נעימות במפרק בגלל העיצוב הדק והקצוות החדים שלו. מישהו יכול לאשש או להפריך את זה, מנסיון?
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם, מה החסרונות שאני לא שם לב אליהם במחשב נייד של דל בקישור הבא : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829828 האם המחיר היחסית לא גבוה לסדרה הזאת של דל נותן מחשב טוב? השימוש במחשב הוא הרצה של כמה סביבות פיתוח במקביל כמו visual studio , eclipse תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
מהם הדרישות או ההעדפות שיש לקחת בחשבון אם רוצים להתקין VM, כחלק משימוש המחשב, שבסיסו לשימוש ביתי פשוט למדי אני מניח שזיכרון - אבל כמה? הכוונה לא למשהו מסובך - כלומר מערכת ההפעלה תהיה Win7 וה-VM יהיה עבור Win98
-
- 0 תגובות
- 484 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי- עד 3900 אם אפשר לקצץ עדיף אבל חשוב שיהיה יעיל Cost affective. 2. מה שימושי המחשב- גיימינג נטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים כבדים, למשל StarCraft2, וFFS כמו CallofDuty. assassin creed 3 הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך 22 אינץ של LG או 24 אינץ. 1920 על 1080.(לא בטוח לגבי הרזולוציה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט- לא. אני לא חושב שאני צריך ציוד קירור כי אני לא מתכן לעשות OVERCLOCKING. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10- 5, לא צריך דומם, פשוט שלא יעשה הרבה רעש . …
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-