עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Amit Shani,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פיתוח עם תוכנות יחסית כבדות - VMWARE, VISUAL STUDIO, ANDROID STUDIO... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעדיף לא יותר מ1080P 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדו…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by ano,

שלום לכולם. ביום שבת מת לי הכרטיס מסך (נובמבר 2012 - נובמבר 2016 ) ועכשיו אני מחפש אחד חדש, ולכן אני צריך את העזרה שלכם (כי אני לא מבין בזה הרבה ) זה המחשב שלי : intel i5 3570k gigabyte ga-z77x-d3h g.skill 4gm x2 seasonic s12ii 620w ומסך של Dell , לא יודע איזה דגם בדיוק , 24" אני חושב התקציב שלי הוא בערך 1000 שח

3. היי כולם, מילאתי את הטופס (למטה) אבל דגש אחד: בטווח הזמן הקצר המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית-בייתית, וקצת פיתוח. בעתיד, אם אחליט להכנס לזה, ארצה לאמן רשתות ניורונים ולעשות דברים יותר כבדים (שדורשים בעיקר gpu וזיכרון) לכן בטווח הקצר חשבתי לקנות מעבד טוב ואת הזיכרון בסטיק בודד, בלי כרטיס מסך ייעודי וגם אין צורך בהארדיסק גדול. בעתיד אוכל להוסיף עוד זיכרון, כ. מסך, הארדיסק וכו'.. האם לדעתכם זה רעיון טוב? 1. כ-3500₪, חשוב יחס עלות\ביצועים, אשמח לחסוך ואפשר לחרוג קצת. 2. שימוש משרדי + מחקר ופיתוח תוכנה (visual studio, matlab, vmware...) לרמת התחביב. לא מיועד לגיימינג. 3-4. אין צורך בציוד היקפי, בכונן דיסקים 5. שקט לא …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Rotem Stolero,

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  5. שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (מהבית) הכולל שימוש בתוכנות אופיס, אינטרנט וכן תוכנות ייעודיות של ראיית חשבון. חשוב שהמחשב יעבוד בצורה מהירה, בעל מסך גדול (15.6") ובעל יציאה לכבל רשת. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. יש לי מספר שאלות: 1. עד כמה חשובה רזולוציית המסך 1366x768 לעומת 1920x1080 לעבודה משרדית? 2. האם כדאי לחפש מחשב בעל יציאת USB-C? 3. האם יש עדיפות לתקן AC אלחוטי? מתלבט בין המחשבים הבאים: 1. Lenovo IdeaPad 510-15 80SV00A1IV: http://ksp.co.il/?uin=35898&select=.268..271..211 2. HP Notebook 15-AY109NJ http://ksp.co.il/?uin=35739&select=.268..271..162..211. 3. D…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. היי, אני מחפש מחשב "חזק" וקל (יחסית) לפיתוח, יריץ הרבה Visual Studio, בטח איזה דטהבייס לצרכי פיתוח, קצת vmware. חיפשתי לפטופים שהם עם מעבד "HQ" (בניגוד ל "U" הפופלרי) וניתקלתי ב E5470 הזה. האם יש למישהו נסיון איתו? (ביצועים, מסך, מקלדת וכו). האם ניתן לחבר אותו ל 2 מסכים? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by אלעד קהת,

במרץ אני אמור להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ואני מחפש מחשב נייד שאוכל להשתמש בו במהלך הלימודים (עד 3000₪) חשבתי על hp pavilion 360x אבל אמרו לי שהוא לא כל כך טוב

8. Started by ben222,

1. מה התקציב המקסימאלי -6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך -לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- עדיף שלא אבל גג 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)- משחקים, המון טאבים בכרום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- CSGO, FIFA17, H1Z1- זה מה שאני משחק כרגע, אבל מעוניין לשחק גם במשחקים הכבדים יותר כמו COD, OVERWATCH וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- 1080P אולי בעתיד אשדרג ל 4K... …

9. אז כבר החלטתי על intel i5 6500 וgeforce gtx 1050. לא בטוח אם 1050 Ti או לא לא סגור על i5 tray או box ולא יודע מה ההבדל אשמח אם תסבירו לי מה זה overclocking ולמה זה רלוונטי האם msi b150 mortar טוב לי? איפה אפשר למצוא אחד? מחפש ליהנות מהגרפיקה המקסימלית ומ60 fps, מסך 1080p עם חיבור HDMI ציוד היקפי נמצא, אבל בקשה מיוחדת היא שיהיה נוח להחליף בין רמקולים לאזניות ולא לזחול מאחורי המחשב ולהחליף בין החיבורים כמו עם המחשב הנוכחי. אשמח לשחק עליו משחקים ברמת ספויילר Dying light Arkham knight Assassins creed החדשים Just cause 3 TESV skyrim remastered Watch dogs De…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by Or Shachar Ben Gal,

אני שוקל לקנות מחשב. אני ישתמש בו לשחק משחקים גדולים כמו GTA V בבקשה תגידו לי אם כדאי לקנות אותו לינק למטה http://ksp.co.il/?uin=34218&select=.269..1537.

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  11. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב סביב ה 3000 ש"ח. 1. ראיתי שיש מחשבים עם זכרון SSD 256GB ומחשבים עם זכרון של 1TB. ברור לי ש SSD זה יותר מהר. השאלה מה המשמעות של זה בפועל? 2. ראיתי שבטווח הזה יש זכרונות RAM של 8 GB. ראיתי שיש מחשבים שזה זכרות אחד של 8 GB ויש מחשבים שזה 2X4GB. מה ההבדל בינם? מה עדיף? תודה!

12. Started by Rockout,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין טעם לחסוך. אני רוצה מחשב שיחזיק הרבה. 2. מה שימושי המחשב? המחשב נועד להיות All rounder (כולבויניק) אבל השימושים העיקריים שלו הם עריכת אודיו וגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1080P אבל השמיים הם הגבול. אם הוא יוכל לתמוך ב4K מה טוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ועוד פעם, השמיים הם הגבול. כמה חזק שמאפשר התקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? המחיר הוא למחשב בלבד מבחינתי, לציוד היקפי יש תקציב נפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, אני בונה מחשב מ-0. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 800-900$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות של שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, אינטרנט, סרטים, עריכת וודיאו ברמה חובבנית +, לא צריך משהו לעריכה מקצועית אבל משהו קצת יותר טוב מבסיסי. גיימינק פחות קורץ לי אבל חשוב שיהיה כרטיס מסך ומעבד שיוכלו לעמוד בעומס של הרבה חולנות ותכנות פתוחות במקביל. חשוב לי שיהיה מחשב קל, מסך טוב ( full hd לפחות עדיפות ל4K), ערכית וידאו -ברמה טובה. אני מתכנן לקנות את המחשב בחול אז תקציב בדולרים …

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  14. Started by Omri Aboudi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד חריגה של 200 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, תכנות, שימוש משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Quad HD 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  15. שלום רב, מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל, OFFICE, אינטרנט ומידי פעם הכנת סרטונים ב- PINNACLE STUDIO (גרסה 16 פלוס כרגע). אין עריכת תמונה אלא רק חיתוך סרטונים, תמונות, אפקטים והוספת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PINNACLE STUDIO מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  16. Started by ilanatzmon,

אשמח לייעוץ בנושא מפרט למחשב ביתי + PINNACLE STUDIO לשימוש חובבני יחסית (הכנת סרטונים מקטעי סרטונים + מוזיקה + תמונות) תקציב - כ- 2500 ש"ח אבל חשוב יותר שיהיה איכותי האם חייבים כרטיס מסך? האם משנה אם לוח אם H110 או Z170? אם לא לוקחים כרטיס מסך, ומנסים בלי, איזה ספק לקחת (צריך כזה שאולי יספיק לכרטיס שיוסף אח"כ במידת הצורך. תודה!!! אילן

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  17. Started by Teknik,

שלום, 1. רציתי לדעת עם המעבד שלי עלול ליצור צוואר בקבוק עם הכרטיס הזה. 2. יש גם גרסאות זולות יותר של הכרטיס, palit dual למשל, ולפי מה שראיתי ההבדל בעקרון ב clock speed וכנראה גם קצת בקירור. ההבדלים בין גרסאות יותר "חזקות" הוא 50-150mhz ב base ו boost. *השאלה היא - עד כמה זה מורגש במשחקים? או שזה זניח ואפשר לחסוך את הכמה מאות שקלים ? זה המפרט שלי: i5-4590 16gb r9-290 4gb tri-x h97m-d3h fsp 650W FD R4 תודה מראש

18. Started by ShuBy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן השיפור שהוא מביא משמעותי ועד 1000-500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : For Honor , BF1 , Dishonored 2 , Mass Effect :Andromeda , Witcher 3 , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע עם מסך "23 1920x1080 א…

19. היי ברשותי מחשב בן 5, מבוסס i5 2500k וזיכרון של corsair 2X2GB DDR3 לוח GB P67X UD3-B3 יש לי קצת זמן פנוי לאחרונה אז החלטתי לנצל את זה לכמה משחקים, רק שכחתי שהדרישות מינימום היום קצת גבוהות מהרגיל והמחשב שלי כבר חצי רגל בקבר. הכרטיס שלי הוא 5870 radeon , אני מציין את עניין הכרטיס גם כדי לשאול אתכם, האם הוא גם יגביל אותי, כך שאם כן אז כל עניין שדרוג הזכרון יירד מהפרק ואקנה מחשב חדש וזהו... אם לא יגביל אותי הכרטיס, אז אקנה זכרונות ובזה ייגמר הסיפור. המשחקים הם לדוגמה COD BO3 ו BF1 , הכרטיס שלי יספיק להם? (הדרישות שלהם לפי מה שהצצתי מבחינת זכרון זה 6 או 8 ג'יגה מינימום) לגבי שדרוג הזיכרון, יש לי עוד 2 חריצים פנויים, כרגע יש לי כפי שרשמת…

20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך תקציב גבוה לצרכים שלי, אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג מהתציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם שרתי ענן, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא ידוע 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לדעתי אין צורך בכונן / צורב וכדומה לא חייב כ.מסך איכותי - אלא אם כן יש מחשב שעומד בתקציב ובפרמטרים ובכל זאת מגיע עם כרטיס טוב 5. …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם, אני נמצא ביומיים הקרובים באילת ואני רוצה לסגור על מחשב נייד לסטודנט לעבודה משרדית ועריכת תמונות פשוטה. מה שאומר שאני צריך מחשב נייד קליל יחסית, מעבד חזק במידת האפשר, כונן SSD של 256 ג'יגה לפחות, RAM נדיב של 6 ג'יגה ומעלה ובמידת האפשר (ונתון לשיקולכם) כרטיס דיסקרטי אם זה יהיה משמעותי כנגד הכרטיס המובנה של אינטל. הנה השאלון : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אלא אם כן שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ ללימודים ועריכת תמונות צילום. (חובבני) א) במיד…

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  22. Started by Runner Mergie,

שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, התקציב הוא בסביבות 4 אלף אפשר חריגה של 500 בערך. המפרט מצורף בתמונה מקווה שהכל נמצא פה המשחקים ממש איטיים , לדוגמא dishonored 2 , אני רוצה מחשב שמריץ משחקים כאלה חלק בלי למצמץ.., FPS גבוה עם גרפיקה טובה אני משחק בכל סוגי המשחקים .. גם RPG גם אסטרטגיה וגם גוף ראשון גם שמעתי שיצא DDR4 בנוסף יש כמה בעיות במחשב הנוכחי, הוא מתחמם ממש מהר, נהיה רותח במשחקים כבדים, גם החיבורי יואסבי לא תמיד קולטים את ההתקן וזה משגע עד שמוצאים חיבור תקין, משהו כנראה דפוק במארז גם בנוגע למסך, צירפתי תמונה של המפרט שלו אין לי בעיה איתו, השאלה אם יש מסכים שיהיה בהם שינוי משמעותי בFPS …

• 1 תגובה
    • 985 צפיות
  23. שלום! אני מחפש מחשב נייד מומלץ, השימוש העיקרי הוא פוטושופ ועריכת תמונה. חשבתי על ASUS X556UQ (עולה בסביבות 3,200) אבל יש מצב שזה יותר מדי? אני לא צריך להריץ משחקים או דברים כאלה, אז אולי אפשר למצוא משהו ביותר זול. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לעבור את התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרנסה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. היי חבריה מחשב לגלישה ,מעבד תמלילם,קודי יתאים? המעבד של AMD שווה לאיזה מעבד אינטל? תודה http://www.grafpc.co.il/pl_product~2112~2~49.htm

25. שלום, בשעה טובה, בחודש הקרוב נעבור לבית חדש. בבית יהיו 3 יחידות בחדרי ילדים, ו-2 בחדר עבודה. כול הבית מרושת בכבלים שמחברים את כול החדרים. השאיפה: ליצור רשת בבית לכול המשפחה, כאשר העמדות הראשיות יהיו בחדר עבודה ולילדים יהיו יחידות קצה. האם זול יותר יהיה לבנות כול מחשב כיחידת קצה? או שבחדרים יהיו רק מסכים וציוד הפעלה? היחידות של הילדים צריכות לדעת להיות תחנות עבודה וכמובן להריץ משחקים. דרישות מינימליות לתחנות קצה: Intel Core i5 4 GB or more GeForce GTX 560M 1920X1200 מסך (יש ברשותי 3 מסכי דל "24) חשבתי לקנות 3 כאלה: https://hwzone.co.il/חלונות-10-באריזה-קטנה-מיני-מחשב-עדכני-של/ א…

דיונים חדשים בפורומים