ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב חזק ואמין שישמש אותי למספר שימושים בשנים הקרובות (הרבה אופיס, הרצת תוכנות MATLAB זוללות CPU, קצת עריכת וידאו, קצת משחקים, קצת פוטושופ). בד"כ יש לי הרבה חלונות פתוחים בו זמנית והייתי רוצה תגובתיות גבוהה. כמו כן חשוב לי מאוד שיהיה שקט וגם יציב לכן חשוב לי ללכת על מותגים מוכחים ועם דרייברים בטוחים מאשר כל מיני חברות סיניות חדשות יחסית. לא משדרג לעיתים קרובות, רוצה מחשב שיחזיק כמה שנים, לא מבצע OC. התקציב שלי הוא סביב ה-6000 (לא כולל ציוד היקפי) ומעדיף א לעבור אותו. הרכבתי מפרט באתר של KSP שיוצא קצת מעבר, אשמח לדעתכם במה להשקיע יותר או פחות ולהתכוונן לתקציב של פחות או יותר 6000. כמה שאלות שעלו במהלך המחקר עד כה: 1) שמתי לב שברשימת המפרטים באתר …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כולל מדפסת + סורק + DVD + מסך שפופרת 19" לשימוש ביתי אינטרנט + משחקים. יש סיכוי?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם, אני מחפשת מחשב נייד סטנדרטי בטווח של עד 2500 שח. הקאצ' - לפעמים יש לי פרויקט עריכת סרטים, ובנוסף לתוכנות הגדולות שאני נדרשת להוריד, כמות הסרטים שאני מעבירה מהמחשב למצלמה מפילה את המחשב הנוכחי שלי. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכת סרטים במשקל כבד * גודל המסך? סטנדרטי * משקל רצוי? בר הרמה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי USB3 ו-HDMI * בלוטות? לא בהכרח * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מבינה בזה, מעדיפה שיהיה הרבה מקום אחסון * כונן CD/DVD? צורב? DVD כן, צורב לא בהכרח * כונן Bluray? לא יודעת מה זה... אז כנראה שלא * האם נדרשת אחריות…
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים+עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושטופ,אילוסטריטור,אקשטין סתוכנות פלאש וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: gta iv ועוד משחקים כבדים בסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1280 על1024 ורשום על המסך samsung 8000:1 (בנתיים זה המסך אבל אולי אני יחליף אותו בעתיד) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 9 תגובות
- 744 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ללא משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך במערכת הפעלה WIN10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שווה משהו או לא? אגב יש לי הארד דיסק וכל החלקים שאין שם אז אל תגידו לי ששחכתי התקציב הוא 6 ואין לחרוג ממנו, אז אם בא לכם להציע משהו אך ורק עד 6..אם לא לא צריך! אז תראו אגב המקדלת תיהיה אלחוטית שחורה קטנה משהו חמוד לא זוכר את השם והחברה, רמקולים די חמודים, עכבר אופטי של מיקרוסופט, הארד דיסק WD 80GB 7200RPM 8Cache וסי די רום Creative 52 הנה : איך?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אז יש לי מחשב נייד מסוג HP Compaq nc2400 עם 1GB RAM עכשיו יש אתרים שרושמים שהאפשרויות הרחבה הם 512 עד 1GB ויש שרושמים 1GB עד 2GB, הזכרונות עובדים על 533 -איזה אפשרות הרחבה היא הנכונה ? -איזה זיכרון מומלץ לקנות ? -האם קיימת חשיבות שהסטיקים יהיו של אותה החברה ?
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
שלום. המחשב מיועד לשימוש ביתי פשוט, לא למשחקים ודברים כאלה. רק אינטרנט, מייל, מוסיקה, שיתוף קבצים וכ"ד. על המחשב צריכה להיות מותקנת VISTA החדשה (כבר רכשתי ב-RETAIL בנפרד). הצעת מחיר אחרונה קיבלתי בחנות - גמא מחשבים בת"א מחשב עפ"י המפרט הבא: לוח אם: intel iselton blkd946gzissl - מחיר: 486 ש"ח זכרון: Kingston DDR2 1024MB 667Mhz CL5 * 2 pieces - מחיר: 230 ליח' * 2 יח' מארז: רגיל סטנדרטי - 150 ש"ח דיסק קשיח: WD 160GB SATAII 7200 RPM 8MB Buffer WD1600JS - מחיר: 282 ש"ח צורב: DVD-RW LG GSA-H22N * 18 - מחיר: 176 ש"ח. **** לגבי המעבד: יש לי התלבטות לגבי INTEL DUAL CORE במהירויות של: E4400 - מחיר: 700 ש"ח, E6300 - מחיר 926 ש"ח, E6320 (זכרון של 4MB) - מחיר: 944 ש"ח. **…
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד בתקציב הנ"ל, עם הארדיסק יחסית גדול(160-250 ג'יגה) וזיכרון של 2-4 ג'יגה, בעיקר מיועד לגלישה באינטרנט, עבודה באופיס, ומשחקים(אז כרטיס מסך סביר זה בהחלט חובה) כמו כן, זמן עבודה יחסית ארוך על סוללה. מה דעתכם ניתן להוציא מהתקציב הזה? כמו כן, יש המלצות לטאבלטים ב4000+-? ראיתי אסוס R1F משומש במחיר הנ"ל, מה דעתכם? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד מדגם asus x555la , מותקן בו כונן dvd מסוג : slimtype dvd a da8a6sh חשבתי לקנות את המוצר הזה : http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-12-7mm-Universal-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-/280820379708 מה אומרים? מתאים? אגב , שמתי לב שבhdd שלי יש באמת חיבור מלבד החיבורים הרגילים , צילום : ובתמונה באיביי ראיתי בדיוק שזה מתאים (אם אני לא טועה ) : מה זה החיבור הנוסף הזה? ותודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Premiere - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Rise Of The Tomb Raider (כשיצא), GTA V, Battelfield Hardline, The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה מה שהזמנתי: מעבד-P4 2.4C לוח- ABIT IC7 זיכרון-CORSAIR 512MB CL2 3500 (בסטיק אחד) כרטיס מסך-Hercules 3D Prophet 9800 128MB Retail Video Card ספק-Antec TruePower 430W Power Supply מארז-Antec High Performance Plus View 1000 AMG Case + Window מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנטית ומחפשת מחשב נייד. מעדיפה של דל או hp אך אם יש חברה אחרת מומלצת אשמח לשמוע. מסך: 13-14 אינץ' משקל - 2 ק"ג מעדיפה מסך מט שימושים: גלישה באינטרנט, אופיס. מדובר במחשב שעשוי לשרת אותי כמחשב עיקרי (לא רק לסיכומי הרצאות). כמובן שמעדיפה סוללה לזמן רב אולם, המחשב נידותו של המחשב חשובה ולכן כאן אני מוכנה להתפשר מעט. בתודה ובברכה עינת
-
- 8 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד (בפעם הראשונה שאני מתעסק עם אחד כזה). השימושים הם: אופיס, פוטושופ (מודע למגבלות הקיימות בניידים במחיר הזה, אין לי בעיה), סרטים (שיוכל לנגן 1080p). ממשק Aero פעיל (Win7). אני מתכנן להמשיך עם המחשב הזה גם ללימודים, ולא להחליפו ב-3-4 השנים הקרובות. אני יודע לשמור טוב על הציוד. המחיר המקסימלי הוא 1000$, המחשב ירכש בארה"ב, ע"י בנאדם שנמצא שם ויאסוף אותו. שמתי עין על מחשב ASUS U45JC גודל המסך: 14" נראה גודל מסך נורמלי. המחשב אמור להיות נייד. לכן 15.6 לא בא בחשבון, ו-13 יהיה בעדיפות נמוכה. כל דבר מעל או מתחת לא בא בחשבון. הערת ביניים: תוכלו להמליץ על מחשב עם מסך מט ולא מבריק באותו טווח מחירים ואותן דרישות? משקל: המחשב הזה עונה על דרישות המשקל (כ-2 ק"ג) זמן…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זה המחשב: HP Pavilion dv6526ea המחשב בן 4-5 שנים, בנוסף למיפרט הנל: שידרגתי ל4G RAM , ווינדוס 7 64 ביט מצב מכאני: עובד ללא דופי כמו חדש מבחינת ביצועים. כמו כל מחשב זקן הוא מתחמם ומרעיש מעט מעל הממוצע. אני לא בטוח שהצורב עובד, נראה לי שצריך לנקות את העינית. אך ככונן דיסקים זה עובד באופן תקין. מצב חיצוני: סדק קטן שהדבקתי בפינה, ושום דבר רציני אחר. בכמה אוכל למכור אותו? תודה.
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 15000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה חישובית אינטנסיבית הכוללת חישוביים מקביליים (CPU וGPU) הדורשים זיכרון רב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם י…
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, חבר רוצה לקנות מחשב חדש, השימוש העיקרי הוא משחקים, אבל לא באופן מטורף- שיפעיל את המשחקים החדשים על medium-high ברזולוציה של 1024X1280.חשוב שיוכל להפעיל ויסטה אולטימייט. לא מתוכנן OC. המפרט שחשבתי עליו מפנדה (יש לכם חנויות אחרות עדיפות באיזור חיפה מלבד נועה ו-KSP?): כמות. מוצרים סה"כ Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz 2Mb BOX 715 ש"ח Gigabyte GA-945P-S3 Intel 945P LGA 775 485 ש"ח KINGSTON 1GB DDR2 667 PC2-5300 CL5X2 570 ש"ח Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 390 ש"ח Leadtek nVidia WinFast PX8600GT 256MB TDH PCIe 745 ש"ח Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU 450 ש"ח 100 הרכבת מחשב במעבדה סה"כ…
-
- 5 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום חברים , אני מבקש המלצה למחשב נייד טוב במחיר של 3700-4200 ש"ח . חשוב שיהיה בעל לפחות שנתיים אחריות . המחשב מיועד למטרות לימודים , גלישה ועבודה בתוכנות הoffice השונות . תודה .
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
-
שלום לחברי הפורום, ניסיתי לכתוב במקור כהקפצה לשרשור המקורי עם המפרט שהורכב לי, אך נראה שאין מגיבים. עבר מספיק זמן, אז אני שואל בשרשור נפרד. הרכבתי כאן בעזרתכם את המפרט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468855.msg4007998#msg4007998 כרטיס המסך התגלה כבעייתי (נתקע בעלייה של windows 7) והציעו לי בחנות להחליף אותו. שאלתי בפורום כרטיסי מסך וממליצים לי לקחת כרטיס של 1 GB. עיקר הדאגה שלי היא לא להעמיס על המחשב לפי המפרט הנוכחי שיש לי. אולי מישהו יכול לעזור לי כאן או בשרשור שפתחתי בפורום כרטיסי מסך? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=472909.0 בינתיים הומלצו לי הדגמים האלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7063 http://www.iqpc.co.il/Home/sh…
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
מפרט המוצר: לוח אם דגם: ASUS P4P800MX מהירות FSB: 800 MHz כ.מסך משולב: 64MB עם מאיץ גרפי 3D כרטיס קול משולב: AC97 כרטיס רשת: משולב 10/100 חריץ לכ.רשת אלחוטי (LAN): כלול יציאת S.ATA: שתי יציאות יציאת PCI: 3 סה"כ יציאת USB 2.0: 6 סה"כ S\PDIF לחיבור מ.קולנוע ביתי 5.1: כלול תמיכה ב- Hyper-Threading: כלול תמיכה ב- Dual channel DDR: כלול תמיכה בדיסקים S.ATA: כלול דיסק קשיח יצרן: WD טכנולוגיה: IDE נפח איחסון: 80 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 8 MB אחריות: 3 שנים מעבד סוג מעבד: Intel P4 HT Prescott דגם מעבד: INTEL P4 3.0GB 800MHz HT מהירות מעבד: 3 GHz מהירות FSB: 800 MHz זכרון מטמון cache: 1 MB …
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין להתחדש במחשב לצרכי גרפיקה (3Ds Max, Photoshop וכו') וכמו כן גם למשחקים. מעבד Q9450 נפח זיכרון 8GB DDR2 כרטיס מסך סביר להניח שאני אלך על 9800GTX מכיוון שהם יחסית זולים כך שאם אני ארצה לשדרג לא "יכאב לי הלב" נפח אחסון ככל הנראה 2 כוננים של 500GB Seagate צורב DVD שיהיה SATA לגבי קרור החלטתי שהמחשב הבא יהיה עם קרור מים, אז זה המחשב מארז גם צריך במידה ולא יצא לי לבנות אחד. אין צורך בציוד היקפי. אשמח אם תשלימו את החסר... תודה.
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום אני זקוק להמלצה: אני מעוניין לרכוש מחשב בתקציב של עד 5000 שקלים. ייעוד ספיציפי הוא עיצוב גרפי בתוכנת PHOTOSHOP CS 3/4 ותוכנות ADOBE נוספות. הכינוון הכללי הוא עבור כרטיס גרפי יחסית טוב ומסך של לפחות 15.4 אשמח לקבל הצעות כי אינני מבין בתחום הניידים. בתודה, טום.
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
נא למחוק, כתבתי את זה בפורום מחשבים ניידים (לפי חוקי הפורום )
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שלם לחברי הפורום. המחשב הגיע לגיל 8 ושבק חיים. שני שימושים עיקריים למחשב: 1.שימוש ביתי - גלישה, מייל, אופיס, youtube וכדומה 2. קצת משחקים - לרוב RPG מהסוג של PILLARS OF ETENITY ומדי פעם סימולטורים אבל לא חייב שיהיו על ההגדרות הכי גבוהות תקציב - 3500 ש"י ללא מסך או ציוד היקפי מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 סה"כ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, גלישה ואופיס. משחקים אבל לא החדשים ביותר עם הגרפיקה המטורפת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזד…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-