ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 3840x2160 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים ופיתוח. מגבלת המחיר היא 4,500 ש"ח כך שלא מדובר במפלצת-על אבל אני כן מנסה להגיע למשהו שלא יהיה עתיק עוד שבועיים... הדרישה מהמשחקים היא פשוט שהוא יוכל להריץ אותם כמה שיותר זמן הפיתוח יהיה בעיקר בסביבת visual studio ו- IDE של Java. בגדול אלו משימות טוחנות זיכרון בעיקר. כאמור, חלק מהרכיבים כבר נמצאים כך שאין צורך להכניס אותם במפרט: מסך צורב, עכבר, DVD, רמקולים. עדיף כרטיס רשת וכרטיס קול על הלוח וכרטיס מסך עם יציאות לשני מסכים. מעבר למפרט שבניתי כאן אני זקוק לעצתכם בנושא אינטל ל- AMD: מעבר לשאלת המחיר, האם ה-hyper Threading של אינטל יביא לשיפור ביצועים ממשי בקומפילציות למשל? הסתכלתי קצת בפורום והגע…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, בעקבות הכתבה שראיתי https://hwzone.co.il/המדריך-להרכבת-המחשב-שיהרוג-את-הקונסול/ אני גר בלוס אנגלס ורוצה להרכיב מחשב שישמש למשחקים וצפיה בסרטים וכו' אפשר לקבל המלצות למארז מעבד לוח אם וכרטיס מסך מתאימים? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כמה שאלות.. יש לו וינדוס 7 אבל לא קיבלתי שום דיסקים עם המחשב.. האם הייתי אמור לקבל? יש לו רק כונן c אם אני רוצה לעשות כונן c וd זה סיבוך? יש בזה סיכון או שזה פשוט? ועוד משהו עם העבודה שלי הרוב היא בבית על חשמל אבל הסוללה עדין בתוך המחשב האם עדיף לי להוציא אותה?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח (כולל מסך מחשב) אפשר לחרוג ב 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אקסל/וורד, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מחשב 23 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא היברידי לא הארלי דיווידסון. רגיל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בינתיים מצאתי את זה: IBM Thinkpad R40 Intel Pentium-M 1400 MHZ 256MB "15 Screen DVD x8 40 GB HD רציתי לדעת אם יש עוד אופציות מעניינות במחיר הזה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום !!! אני שוב מחפש את עזרתכם אני וחבר שלי מתחילים ללמוד בטכניון בתחילת נובמבר ושניינו נצטרך לקנות מחשבים ניידים אבל הראשון בסכום של 8 אלף והשני 6 אלף (פלוס מינוס) כמובן !!! אז לדעתכם איזה שני מחשבים הכי כדי לקנות בשני הסכומים הנ"ל ?? וכמובן אם כבר כדאי לקנות מקבוק (APPLE MACBOOK) שוב אני מדגיש שני המחשבים לסטודנטים !! יום טוב ותודה :
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
צריך ייעוץ על המפרט הבא: AMD Athlon 64 939 3700 San Diego core 2180 ¤ 1 DFI LAN PARTY NFORCE4 SLI-DR 1450 ¤ 1 OCZ EL DDR 1024MB 625MHZ PC-5000 Dual Channel Platinum DFI nF4 Special 1950 ¤ 1 WD 120GB 7200RPM 8MB JD SATA 510 ¤ 1 GIGABYTE 6800 ULTRA 256MB DDR 256 BIT TV/DVI PCI-EXPRESS 3525 ¤ 1 CREATIVE LIVE 5.1 210 ¤ 1 ASUS X52 110 ¤ 1 ASUS 52X32X52 180 ¤ 1 1.44 50 ¤ 1 כונן דיסקטים Antec SUPER LANBOY Aluminum 590 ¤ 1 ENERMAX EG495 AX 2.0 Noisetaker 485W 790 ¤ 1 ZALMAN CNPS 7700 Cu 270 ¤ 1 THERMALTAKE A1873 - 4 Channel 8025 VR Fan Kit with 3.5 control 160 ¤ 1 סה"כ ¤ 11975 (מחירים ע"פי noacomp) אני מעוניין לדעת אם אפשר לבנות מחשב יותר טוב בערך במחיר הזה ואם שווה לחכות קצת…
-
- 40 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מסך 24 והזולוציית עבודה הרצוייה היא 1920X1200. אני צריך מחשב שידע להתמודד עם תכני HD כבדים. והשקט מאוד חשוב עדיף שיהיה כמה שיותר שקט. תראו אני לא מבין הרבה בטכנולוגיות החדשות משום שאין לי זמן עם הצבא והכל. אשמח למפרט חזק במיוחד. תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אחרי קצת גישושים, המחשב בשביל שימוש בסיסי וקצת משחקי סינגל פלייר כמו קריסיס ובסגנון, לא משחקים מפוצצים שיצאו לאחרונה. בניתי את המפרט בעצמי ואני מניח שאפשר לשפר אותו. האם שווה להוסיף כרטיס נוסף של 2GB? האם כדאי לשנמך את הכרטיס מסך בכדי לחסוך בכסף? האם הספק שבחרתי מספיק? האם המארז הזה בסדר או שיש לשדרג אותו? התקציב הוא בסביבות ה 2000. תודה רבה לעוזרים!! AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪378 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1366, יחידות 1 ₪126 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪352 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪275 Sapphire ATI Radeon 5570 1GB GDDR3 HDMI, יחידות 1 ₪383 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA…
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
צריך המלצה למפרט מחשב לצרכי גרפיקה ועיבוד תמונה (PS) כולל מסך LCD איכותי ביותר. מה דעתכם על המפרט הבא ומה כדאי לשנות אם בכלל... http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={B5A3207F-39E0-4DD4-94A6-4F11854F43E4}&details_type=1&itemid={D3A8C17E-718C-4EBD-947D-0A29F56F96B5} מודה מראש לכל המומחים שכאן. אייל
-
- 35 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אודה על חוות דעתכם למפרט המצ"ב - ואם יש מקום לשינויים אשמח לשמוע (אגב, לגבי הלוח אם - האם הלוח של ASUS: P5B-Deluxe עדיף?). מעבד: Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: eVGA nForce 680i SLI Conroe 1333Mhz, DDRII 1200, 2xPCI-E, 2xGBL זכרונות? DDR II 800 512MB TwinMOS TwiSTER כרטיסי מסך? eVGA 7950GT KO 512MB GDDRIII, HDTV, DVI, PCI-E דיסק קשיח? Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב DVD LG DVD±RW GSA-H12 x18 Black מארז? HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספק כוח? Enermax Liberty ELT500AWT 500W תודה מראש
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. קיבלתי לא ממזמן במתנה את הנייד Lenovo 3000 N200 והוא לא רע מעבד כפול ליבה, 2GB ראם. כל מה שאני צריך. אבל הכרטיס מסך מובנה ודיי חלש.. האם אפשרי להוסיף לנייד הזה כרטיס מסך חיצוני? בספר שבא איתו רשום משהו לגבי PCI- Express mini אבל אני לא בטוח שמדובר בכרטיס מסך מישהו יודע?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חברים אני נמצא עם המערכת הנל שנתיים בדיוק עדיין מחשב סבבה אבל לא שיא הטכנולגיה מתלבט אם לרכוש מערכת חדשה או שידרוג מה ההמלצות שלכם: צירפתי את שני המפרטים: האחד שברשותי והשני שאני פוזל אליו תקציב מקסימלי:6000 במקרה חריג אפשר להגיע ל-7000( לא כולל ציוק הקפי) מה הם השימושים הצפויים של המחשב:בעיקרון המחשב אמור להוות תחנת מסחר לבורסה בארץ וחול מה שאומר שלפחות8-10 תוכונות פועלות ברגע נתון,אם זה אתרי מסחר אתרי חדשות תוכנות לניתוח טכני וכו ב)המחשב מיועד גם למשחקים עם גרפיקה כבדה וגבוהה גודל המסך שברשותי הוא 24 של samsung שאליו ירכשו עוד 2 מסכים בגודל 19-17 עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10:הייתי אומר בין 7-8 אבל בשום פנים ואופן לא מוכן שיהיה לי טרקטור בבית בדמות מחשב …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
על הקוספא של הקירור לא מצויין תאימות ל 1150 אבל באתר שלהם כן מצויין יש מצב שהאחד המתאמים שמגיעים יחד עם הקירור פשוט מתאימים גם ל 1155 וגם ל 1150 וזה פשוט רשום ככה על הקופסא כי אולי לא היה עוד בזמנו את 1150 בכלל?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלומות, הערות שלי והסברים נוספים- אחרי השאלון המצ"ב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? תוכנת אוטוקאד ב2D, תוכנת מידול וחישוב קונסטרוקציה בשם STRAP שעושה הרבה חישובי מטריצות, אופיס ואינטרנט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? רזולוציה 1280x1920, כלומר FHD. המסך ככל הנראה יהיה Dell P2414H. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך- בתקציב נפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי- המקום יחסית לא שקט. 6. האם מתוכנ…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
היי , בתור מתנת שחרור מהצבא לעצמי :yelclap: רציתי לקנות מחשב. בעיקרון התקציב המקסימלי שלי הוא 10K ולא שקל יותר :} (כי גם ככה אני הולך לעשות את זה בכמה תשלומים , ואז זה יצא יותר מעשר אלף. אבל לא משנה) קיצר , יש איזה סיכוי שתצליחו לבנות לי מארז עם החומרה הזאת? amd 64 3500 939 לוח אם , אין לי מושג , בחירה שלכם. 512X2 memory כרגע יש לי סטיק של קורסייר 512 מגה 3200 XMS CL2 שעולה 800 שקל. חשבתי לשמור אותו ולקנות עוד סטיק אחד ... אבל זכרון במהירות של 3200 יספיק? (אני כנראה ירצה לעשות אובר קלוק קטן , בכל מקרה , נתון לשכולכם) כרטיס מסך : מתלבט בין ה X800XT \ 6800U או שכדאי לחכות עם זה ולהשאר בינתיים עם ה R9700pro שלי? עוד משהו לשכולכם. מסך : LG19 אינץ…
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך מפרט למחשב גיימינג ללא מסך,נטו מחשב למשחקים עד 3500 ושיהיה זמין ב KSP מת''מ תודה מציין שזה בשביל חבר*
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי רוצה לרכוש בימים הקרובים לפטופ בגודל 11.6 אינץ'. לאחר צמצום הגענו לשני הדגמים המדוברים: ASUS X200LA Dell Inspiron 3147 חשוב לציין שהיא ראתה את שני הדגמים. היא התלהבה משניהם. אני יודע שהמעבד באסוס חזק יותר (גם היא יודעת) מצד שני, אני מבין (תקנו אותי אם אני טועה) שהמעבד בדל קצת יותר חסכוני אני יודע שבדל יש את עניין הסיבוב 360 כמו ביוגה של לנובו (גם אותו היא שקלה וירדה ממנו, יותר התלהבה מהדל) אני יודע שבדל יש פאנל IPS, למישהו יש מושג איזה פאנל משתמשים באסוס? אני אמרתי לה שאם היא לא צריכה את הגימיק שתלך על האסוס בגלל המעבד. מצד שני אם הפאנל באסוס גרוע ובדל יש IPS אז אולי בכל זאת שווה לשקול את הדל אם ההפרש בביצועים לא כל כך גדול. בסה"כ מה שהיא עושה רוב הזמן מבחי…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שבת שלום חברים. נתבקשתי להרכיב מפרט מחשב חזק שיתן את התמורה הטובה ביותר בתקציב לא מוגבל ודי הלכתי לאיבוד. אני לא בקי מספיק בתחום כדי לתת מענה ולכן מבקש את עזרתכם. מנסיונותיי להרכיב מפרט בעצמי הגעתי לסכומים של 10,000 שקלים אבל שוב, אין הגבלה ממשית לתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מוגדר, נניח 10,000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להתפרע בחופשיות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך לתמורה הטובה ביותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח ובדיקת תוכנה, וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל ברצוני להודות לכל מי שסייע לי עד היום, עזרתם לי ולכמה חברים לקנות מחשבים ומאף אחד לא שמעתי תלונות עד היום ככה שאני אעזר בכם שוב. אז ככה, אני צלם, ולא חובב, עובד בזה ולומד כרגע בשביל להתמקצע עוד יותר. עובד עם קבצים גדולים מאוד וזקוק למחשב חדש עם יכולות עיבוד גבוההות ותגובה מהירה לצרכים שציינתי. המחשב יעבוד בעיקר עם פוטושופ CS5 ולייטרום, יש אפשרות גם לקאפצ'ר וואן ( אם מישהו מכיר ) עובד בעיקר עם קבצי RAW 14 BIT ( במקרה וזה אומר למישהו משהו ) דרישות מינימאליות : * עדיפות למעבד I5 ( I7 יקר מידי לפי מה שראיתי עד היום ) * 8 ג'יגה זיכרון על הלוח * 2 טרה הארד דיסק עם באפר גדול * שיהיה שקט ( אבל לא צריך לשרוף אלפי שקלים על הקירור, חשוב לי שיהיה שקט אבל לא עד כד…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין להחליף 4 רכיבים עיקריים במחשב: 1. מעבד 2. לוח אם 3. זכרונות 4. כרטיס מסך ארבעת הרכיבים האלה עד סכום של 3000 ש"ח גג 3500 ש"ח,כמובן כמה שיותר קרוב ל-3000 ש"ח. חשוב לי שהמעבד יהיה של אינטל ולא amd. כמובן שהמחשב הוא למשחקים וביתי כלומר להגשת עבודות וגלישה באינטרנט. מכאן עולה לי שאלה והתלבטות: השאלה שלי היא, האם כדאי לקנות מעבד רגיל כמו שהיה עד היום או עם שני ליבות? מה ההבדל בין מעבד עם ליבה אחת לשניים, והאם בעתיד הקרוב מאוד זה ישפיע לי על המחשב, כלומר אני יצטרך נגיד בעוד קצת פחות משנה להחליף מעבד לשני ליבות כי כל המשחקים כבר יתמכו בזה? והתלבטות שמתעוררת לי, האם אולי לקחת AMD לא יודע למה אבל יש לי פחד לנסות את ה- AMD למרות שלחבר שלי יש AMD והוא דיי מרוצה, …
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה שהמחשב יהיה חזק כדי שיחזיק לפחות 5 שנים. בלי מסך בלי OC האם כדאי ללכת על המעבד הזה של AMD או על ICORE5 ? אני לא יודע לגבי המארז והספק אבל אני רוצה שהמחשב יהיה שקט 7/10 מה דעתכם על המפרט הזה: מעבדי AMD Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיסי מסך GIGABYTE 9500GT 1GB GDDR2 DX10 HDTV HDMI DVI PCI-E 2.0 צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארזים Apollo AP-02 Midi …
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, שני הדגמים נמכרים באותם חנויות באותו מחיר עם אותו מפרט (לפחות ככה זה נראה) http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24275 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24210 מה ההבדל בינהם?
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-