ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,389 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני צריך את עזרתכם אני קונה מחשב נייד לחברה שלי בתקציב של שלוש וחצי אלף עכשיו מצאתי מחשב נייד שניראה לי ממש טוב ואני דיי נעול אליו זה המיפרט מעבד סוג: Intel® Core2 Duo Processor מהירות המעבד: 2 GHz זכרון מטמון cache: 3 MB סדרה: P7370 BUS SPEED: 1066 MHz מסך גודל המסך: 12.1 " רזולוציה: 1280x800 כרטיס מסך: Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500 MHD זכרון כרטיס מסך (UP TO): 384 MB מסך: BrightView זכרון נפח: 3072 MB הרכב: (3072MB (1024MB X1 + 2048MB X 1 מהירות: 800 MHz סוג זכרון: DDR 2 אפשרות להרחבה עד: 8192 MB .כוננים כונן: צורב DVDRW Dual Layer תומך LightScribe ד.קשיח נפח איחסון: 320 GB ד.קשיח מהירות: 5400 RPM נתוני שמע/מצלמה כרטיס…
-
- 6 תגובות
- 791 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח ללא חריגה. או מחשב יחסית חזק ב 6,500 לעבודה שלבסעיף 2 + מחשב כתחנת רנדור בלבד ב 3,500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול תלת מימד ב 3dStudio MAX ורנדורים ב VRAY + עריכות עיבוד תמונה גרפיות בפוטושופ ואפטר אפקט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. חוץ מאשר שוקל להחליף מסך. כרגע עובד עם 2 מסכים 19" של סמסונג איכותיים. אשמח להמלצה למסך עד 1,500 ש"ח בגודל 29-34" עם כיול צבעים טוב לעבודה גרפית. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט למחשב בסכום של עד 3500 שקלים.. ללא מסך ושאר הציוד ההיקפי.. (לא לאוברקלוקינג.. שימושים רגילים..)
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי בפורום שצריכת החשמל של המעבד לא אמורה להשפיע על הביצועים שלו.. האם ניתן להסיק שלשני מעבדים באותו תדר שעון ואותו זיכרון מטמון ואותו FSB (אני מדבר על P9500 ו- T9400) יהיו ביצועים זהים ?? אזי אני מניח שכדאי לבחור בזה שיש לו צריכה יותר נמוכה (25W במקום 35W) כך נרוויח יותר זמן סוללה ופחות פליטת חום! נכון??? לפי מה שקראתי פה זה אמור להיות נכון.. ואם כן.. אז למה מעבדים עם צריכה יותר נמוכה (סדרות LV או ULV) הרבה פחות טובים ממעבדים רגילים?? האם זה קשור לצריכת החשמל או שזה נטו עניין של שאר הפרמטרים ? בכל אופן אני הולך לקנות את הלנובו החדש T400.. ובדגמים שאוכל לקנות עוד לא מצאתי דגם עם המעבד הנ"ל בצריכת 25W... האם זה כזה ישנה או שגם ה- 35W עדיין יהיה סביר ? בכלל הא…
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי, לאחרונה התחדשתי במחשב המדהים Dell Ultrabook 14z. קיבלתי את המחשב עם וינדוס 8 ולאחר תקופה שלא הייתי מרוצה ממערכת ההפעלה הזאת החלטתי להתקין וינדוס 7. הכנסתי את הדיסק, נכנסתי לבוט ומשם להתקנה של וינדוס וכשהגעתי לשלב שהוא אני צריך לבחור מיקום התקנה הוא לא הראה לי שום דיסק קשיח וביקש שאתקין את מנהל ההתקנים. לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה. אז ראיתי בהגדרות של הבוט שאפשר להחליף מUEFI (המצב שהיה לי) ובין Legacy. אז החלפתי לLegacy וכשהעלתי את ההתקנה מחדש הפעם כן ראיתי את הכוננים הקשיחים. אחד של 32 ג'יגה (הSSD) והשני של ה500 ג'יגה (הSATA). התקנתי את המערכת ההפעלה על הSSD וראיתי שעכשיו יש לי 2 כוננים - הSSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והSATA שמהווה את כונן D. אני כמעט בטוח ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לקנות סוללה לנובו למחשב נייד .אני רוצה לדעת אם היא באה עם הכבל של הסוללה ועם המטען שלו או שלא ?
-
- 10 תגובות
- 923 צפיות
-
-
היי, אני פותח את האשכול הזה בשביל חבר שאין לו משתמש: 1. מה התקציב המקסימאלי?** 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?** נסה לחסוך אבל לא יותר מדי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?** 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה גראפית (אולי גם עריכת סרטונים), מידול 3D ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop (כל יום), Adobe Premiere (לעיתים קרובות) - Blender (מדי שבוע אני נכנס כ-10 פעמים) - Adobe After Effects (מדי פעם - אתחיל להשתמש יותר עם מחשב חזק יותר ממה שיש לי עכשיו) - Visual C# 2010 (משתמש בזה הרבה) ב) במידה והמחשב מיוע…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחיר 4וחצי - 5 אלף בלי: מסך צורב וכונן משמש בעיקר למשחקים(שיהיה חזק למשחקים) אינטרנט וגרפיקה קצת.. ועכשיו שאלה אחרת אני אוכל לקחת מהמחשב הישן שלי את הזיכרון 512 RAM ולהוסיף לחדש? תודה
-
- 8 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב למשחקים בסיסים פחות או יותר לא יבוצע על המחשב OC המחשב צריך לכלול: מסך 20-22 אינץ (עדיפות ל22 במידה ונכנס בתקציב ) תקציב: 3 אלף, אפשרי חריגה קטנה מאוד. המפרט: Intel E5200 2.5GHZ 2Mb 800Mhz BOX , יחידות 1 ¤400 Intel E5200 2.5GHZ BOX LGA775 Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775, יחידות 1 ¤380 Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 Geil DDR2 2048MB 800MHZ 1GX2 Dual Channel CL5, יחידות 1 ¤220 Geil DDR2 2048MB 800MHZ 1GX2 Dual Channel CL5 Connect3D ATI Radeon HD 4670 512MB DDR3 PCIe, יחידות 1 ¤410 Connect3D ATI Radeon HD 4670 512MB DDR3 Samsung HD322HJ 320GB SATA II 16MB, יחידות 1 ¤260 Samsung HD322HJ 320GB SATA II 16MB צורב פנימי DVD+\-RW X 20 תוצרת S…
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
כידוע, IBM מתחממים מאוד מאוד מאוד... :-\ הגעתי למצב שבמנוחה הטמפ אצלי 50~55, שזה גרוע. פירקתי אותו, צילמתי, ואז צילמתי את שלבי ההרכה חזרה, תראו: הסידי וההארד דיסק: בלאגן... מיליון ברגים, וכולם באורך שונה, אז כדי לא להתבלבל סידרתי אותם לפי הסדר איך שהם על המחשב. המחשב מורכב חזרה: אגב, בסוף לא מצאתי איך אני מפרק את הפלטה התחתונה, אז לקחתי מלא אוויר בראות, ועשיתי פפפוווו, ככה שיצא כל האבק... יצא בסדר... אגב הורדתי 13 מעלות! =) שזה מלא...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח לייעוץ 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אבל אפשר לחרוג נגיד ב500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קודם כל תכנות. שיריץ בקלות VS, הרבה חלונות במקביל, כרום עם הרבה טאבים וכו', ופוטושופ. אם יש אופציה שזה יהיה גם קצת לגיימינג (נגיד, שיריץ טוב משחקים מלפני שנתיים) אז מעולה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. הא…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בהמשך לשירשור שפתחתי בפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=502052.new#new ובהמשך לעצתם של tmpusr ו about:blank אני פותת את השירשור הבא בקשר למפרט למחשב לעריכת וידאו HD, שימוש בתוכנות After effects ו Premiere pro cs5.5. המפרט: מעבד i7-2600k 16GB זכרון של kingstone כ. מסך Gigabyte GTX580 SSD crucial c300 128GB WD black 1TB ספק כוח Thermaltake TT-W0230 850W 3 צורבי DVD (בעתיד יתווסף blu-ray) קירור למעבד scythe katana3 שני מסכי dell u231H * אין צורך במקלדת, עכבר, רמקולים ומארז. לגבי הלוח הייתי בהתלבטות בין Gigabyte p67a-ud7-b3 או z68x-ud7-b3. אחרי שקראתי את זה: http://software.intel.com/en-us/blogs/2011/01/07/intel-quick-sync-video-en…
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנושא כבר לא רלוונטי, נרכש המחשב: http://ksp.co.il/?uin=19873 אפשר לנעול את הנושא
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
ידידה שלי ביקשה ממני לבחור למה מחשב נייד במשקל של עד 2 קילו. עברתי על רשימת ניידים. יש מספר דברים שאני לא מבין. 1. מה ההבדל בין מעבד דותן למעבד סנטרינו (ברור לי ששניהם של אינטל)? כשרשום שמהירות המעבד 1.5 למה זה שקול במחשב נייח? 2. על איזה חברות אתם ממליצים? מי נותן שירות טוב בארץ? 3. איך הדגם הזה למשל? http://www.ligadstore.co.il/products/product.asp?catid=2&subid=180&prodid=1705 (אני יכול להשיג אותו ב-9000 שקל). 4. מישהו יכול להמליץ על דגם ספציפי מומלץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, מחפש מחשב נייד חדש ללימודים. הדרישות: מסך סטנדרטי (15.6) וחייב שיהיה HD או LED. מעבד i7 שטח אכסון לא קטן מ 1TB זכרון וכרטיס מסך אשר טובים למשחקים. (גרפיקה פחות חשוב). משקל המחשב לא חשוב. כל שאר הדברים יכולים להיות סטנדרטיים, והתקציב הוא באיזור ה4000.
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 2000-2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מטרת ה/שימוש עבודה גרפיקה עריכת אלבומים דיגיטליים פוטופיוז'ן, פוטושופ, לייט רום, אינטרנט, אופיס. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן לרינדורים בפוטופיוז'ן, ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא יש שני מסכים מחוברים T220סמסונג ועוד PROVIEW יש מקלדת ועכבר אלחוטי יש שני טרה חיצוניים WD ו פריאייג'נט 4. האם יש רכיב שאותו א…
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? באזור 12 אינצ'. מעדיף מסך המתאים לעבודות משרדיות (אז מאט, לא?). * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? זה קריטריון חשוב. ראיתי שמתחת ל-1.2 קילו יש קפיצה גדולה מאד במחיר, אז אני מניח שלכל היותר 1.2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח ללפחות 6 שעות שימוש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי, אבל מתקשה להאמין שיש עוד מחשב שמגיע ללא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשובה המהירות על פני הנפח. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקצי…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני מעוניין בתור תחביב שבתקווה רבה יגלוש למקצוע, להתחיל עריכת וידיאו עבוד מיני סדרה שתצולם בחדר שהוסב לסטודיו. אין לי מחשב (יש אבל זה ברמה של פנטיום 4, אני ענתיקה) לכן רמת הידע שלי דיי עלוב, מכיר פוטו שופ, מכיר עוד כמה תוכנות אבל ממש בקטנה. אני לומד מהר, אין לי את הכלי לעבוד איתו, יש מצלמת קנון, תאורה, תסריטים, שחקן, מיקרופון. חסר מחשב, אני לא מעודכן לגבי המחירים, לא בחלקים, לא בכלום, מרגיש אבוד מאוד. כל מקום שבדקתי ניסו לדחוף לי כל מיני חנויות בידיעה שהם מרוויחים מזה הטבות מסויימות. הגעתי לכאן, מקווה לקבל מענה איכותי. אז אשתדל בלי חפירות, להבין דבר ראשון. האם זול יותר לרכוש את המחשב מחול? נייח. ללא מסך למשל, אני טס יחסי…
-
- 47 תגובות
- 7.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם הייתי מעוניין לקבל הצעה לשילוש חדש. אני מעוניין במעבד 2500K ואני מעוניין לבצע OC ברמה שהיא לא אקסטרים . הקירור שאני הולך להעביר מהמחשב הקיים הוא ה- MUGEN 2 . מה שאני צריך זה לוח שיתאים לצרכים שלי . לא משהו בומבסטי ויקר . חשבתי על תמיכה ב- SLI אבל אני לא בטוח בזה עדיין .. התקציב הוא כמובן 2K אבל אני אבקש לחסוך אם אפשר . ספק הכוח + כ.מסך מה שמופיע במפרט כרגע יועברו למחשב החדש יחד עם המסך . אני מתכוון לקנות ב- IQPC . תודה רבה .
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אנשים אני צריך לבנות מפרט לאחות של אבא שלי.... היא צריכה מחשב אחד לעבודה ב2500 עם מסך רמקולים עכבר ומקלדת ואחד לבית ב3000-3200 עם מסך רמקולים עכבר ומקלדת וגם מדפסת ... תודה רבה לעוזר ...שתי המחשבים הם לעבודת אופיס \ אינטרנט (ד"א בדקתי במפרטים המומלצים לא מצאתי משהו טוב)
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
היום ראיתי ברשת תמחשב הזה - http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=10424704&came=1000 המחשב נועד לאחי שהסכים להגדיל תתקציב ל3500+- (היה 3000 לפני) אחי צריך תמחשב לגלישה\אופיס \עריכה קלה של תמונות ודיפדוף בין תמונות\סירטונים קצרים ודברים קלים אחרים חוץ מיזה הוא צריך ליפעמים לקחת תמחשב למצגות קטנות (פחות מחצי שעה למצגת-ולא יותר מ4 מצגות ביום ) בקיצור מישתמש קל אז רציתי לדעת : 1-המחשב הזה מישתלם? 2-יש טובים יותר באותו טווח מחיר? דרך אגב המחשב יריץ XP ולא צריך וסיטה למי שיגיד שזה בעיתי בעתיד
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
המחשב במפרט דומה לזה: http://www.computeruniverse.net/products/e90271670/d2/specifications/fsc-esprimo-mobile-v5535-m550-vista-hb.asp (ההבדלים הם בסוללת 6 תאים ו-HD בגודל 120MBבמה שמוצע לי). השאלה היא, האם המחשב יסחב את הויסטה? ומה עם סרטי HD 720p? הוא מוצע לועד עובדים במחיר של 1675 ש"ח (כן, זאת לא טעות). השימוש שלו יהיה לאינטרנט, OFFICE, וצפיה בסרטים והוא יתנייד רק בתוך הבית (חדר-סלון-מרפסת). בתודה מראש, ושנה טובה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תודה מראש לכל המגיבים והממליצים שתורמים מהידע והנסיון שלהם 1. תקציב המירבי: הייתי רוצה להתקרב ל4K חריגה: כנראה שאגיע קרוב יותר ל6K (רק מחשב) 2. שימושי המחשב: עיבוד תמונה עבודה קשה בעיקר על פוטושופ ולייטרום. מגיע בקלות לקבצים גדולים מ2GB והגעתי כבר ל8GB לקובץ והמחשב בקושי סחב. כך שהRAM שלי והסקראצ' דיסק שלי עובדים קשה מאוד כמו גם המעבד, מצד שני המאיץ הגרפי כנראה פחות משמעותי (למיטב הבנתי) לפעמים אני עושה עריכת וידאו בסיסית אבל אין צורך להשקיע בזה חלק נכבד מהתקציב. (לא משהו שאמור לגרום לעליה במחיר, רק העדפה) 3. ציוד הקפי: עקרונית לא (אסתדר בתחום זה) אבל אם יש משהו ממש חדש בתחום המסכים אשמח לשמוע. 4. רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …
-
- 12 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אהלן, הודעה ראשונה כאן בפורום... אני רוצה לקנות מחשב חדש- שיהיה שקט כמה שאפשר, אני סטודנט והמחשב על השולחן לידי ולכן חשוב שיהיה כמה שיותר שקט (שאוכל ללמוד בשקט). אני משתמש בו בדר"כ לכל מיני תוכנות אבל כרגע יש לי 2.6 GHZ עם 512 מגה זיכרון והוא איטי ממש. אני סטודנט למדעי המחשב וכן מריץ תוכנות ב C++ ו JAVA וכו'. אני לא משחק על המחשב בכלל אבל לא שולל אפשרות כזו בעתיד ואני רואה בו סרטים. פירוט: 1. תקציב- 4000. 2. מטרות המחשב:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות. 3. לא צריך ציוד היקפי. 4. לא צריך מסך מקלדת ועכבר. 5. יש העדפה למעבד וללוח אם של אינטל- אני יכול לקבל 50% הנחה. 6. אני רוצה שהמארז יהיה מעוצב, בלי יותר מדי גאדג'טים, חלק ונקי- ב…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז אני רוצה לקנות מחשב חדש.. לא צריך שום ציוד היקפי ואני צריך חנות בלי בעיות במשלוחים או חנות באיזור נתניה/חדרה שאני אוכל לקחת את המחשב בעצמי.. מעדיף AMD ודיסק קשיח לא צריך יותר מ160GB.. תודה;]
-
- 2 תגובות
- 490 צפיות
-