ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בשבוע-שבועיים הקרובים. הקטע, שלא כמו פעם כיום כבר אין לי מושג ממש ברכיבי מחשב. כמה דברים חשובים שיהיו : כרטיס מסך 256 מגה או 512 מגה. זכרון 1024 או יותר. דיסק קשיח - 120 ג'יגה-160 ג'יגה. מחשב אינטל כמובן - לוח אם של אינטל או Asus. והכי חשוב שיהיה חזק אם מישהו יכול להמליץ לי על מפרט כלשהוא זה יהיה מעולה. נ.ב. אני מתכוון להשקיע בסביבות ה-3 או 4 אלף שקל רק על המחשב ללא המסך, מקווה שזה מספיק למחשב איכותי לכמה שנים טובות. תודה לעוזרים נדב
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
צריך מחשב לא יותר מ5 וחצי אלף......כולל הכללל(עכבר מיקלדת רמקולים)....ומסך LCD.. תודהה!
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בס"ד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K +- 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית על תוכנות ADOBE תכנות וגם קצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך שיציג תצוגת צבעים באיכות מאוד גבוהה- כמה שניתן שיהיה צבע אמיתי ולא הבדלי צבע מהותיים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם יש אופציה לשקט למה לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אם ניתן שיהיה מארז י…
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
הי, איך נראה מבחינת המפרט? האם יש משהו במחיר דומה שעדיף עליו? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=523&scat=339&tcat= תודה
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד קטן קומפקטי שיריץ סרטים וסדרות בזמן שאני בצבא.. לא משו חזק מידי ואולי אם יוכל לסחוב איזה משחק אחד שניים סגנון fifa תודה לעוזרים תקציב עד 1500 ש"ח
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
קיבלנו הצעה על HP 15-n205ej http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869036 ב2100 שקל. בגדול המחשב אמור להיות בשביל אבא שלי שרוב העיסוק שלו הוא באינטרנט באופיס. השאלה היא אם אפשר לסמוך על הדגם הזה והוא יעשה את העבודה? ואיך האחריות של HP?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי אז ככה אני רוצה מחשב בן זונה פצצתי כאילו אח שלו... חחח לא רציני האמת אני צריך משהו לשנה הקרובה לפני שאני מתגייס לקרבי אז בעיקרון אני צריך משהו חזק במיוחד בשביל לשחק דום 3 וHL2 עם פילטרים מלאים והכל על HIGHEST שירוץ חלק... הבנתי שמסיפק לי 4000 שקלים בשביל זה... דהיינו משהו בסגנון GF8600 )הבנתי יש את הדבר הזה אתה יכול לגרום לו להיות ULTRA) שהבנתי שזה הכי טוב שאני יכול להשיג בזמן הקרוב הממ...לוח אם חזק במיוחד...והממ יש לי 1 GB זיכרון רגיל של 333MHZ אני צריך לשדרג למשהו חדש או להישאר עם זה? זה יגרום לצאוור בקבוק? וכמובן איך לא עם מעבד כמו athlon64 אני לא רוצה FX כי מה לעשות אני מתגייס לקרבי אז לא יהיה לי זמן עוד שנה וקצת לשחק בו אז משהו לשנה הקרוב...המממ כדאי 3000? 3500…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ניסיתי את הפורמט הכללי מוצע, עם מעט התאמות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 13,000 שקל, בלי חריגה. אל פסק ומערכת הפעלה לא נחשבים מבחינתי לחלק מהתקציב הנ"ל לא חובה לנצל את הכל אם יש מפרט טוב שעומד בדרישות. הרעיון הוא למצוא מחשב שבמסגרת הדרישות מביא את הכי הרבה value for money, ולאו דווקא לנצל את התקציב עד הסוף (לדוגמא - אם הרמה הבאה של כרטיס מסך מכפילה את המחיר שלו, אבל מוסיפה רק 10% לביצועים, אז עדיף את הרמה הנמוכה יותר. אם היא מוסיפה 50% לביצועים, היא אופציה) 2. מה שימושי המחשב א. משחקים. אני לא משחק המון, אבל אני רוצה שבשנים הקרובות אני אוכל להנות מחוויה מעולה במשחקים. המחשב הקודם החזיק 7 שנים, סביר להניח שזה …
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
+Epox 8k53a AMD athlon xp 2000 256MB corsair 3200c2 x2 seagate Baracuda 40 GB 7200 RPM Leadtek GF 4 ti 4400 Myvivo 128 MB Lite on x52 oem Tech Floppy drive Antec High performance 1080B AMG ספק כוח של אנטק 430 watt samsung 757 NF 17 בכונן אני לא מבין וגם בכרטיס קול אז איזה כרטיס רגיל כדאי לשני רמקולים?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב לאחי שמתעסק עם סולידוורקס לעבודות קלות - בעיקרון מה שהוא עושה זה לשרטט פלטה ועליה כל מיני כיפופים / חורים במידות שונות. ייתכן שגם משרטט בנוסף מתאם דק שיושב על הפלטה. הוא יהיה שבוע הבא באילת, אז מבחינת החנויות, אני צריך מTMS בסניף אילת. בהמשך המפרט שהרכבתי עד כה. 1. אשמח לעצה בנושא קירור המעבד / ספק כח / מארז - אלו הרכיבים שלא ידעתי מה לבחור, אז הלכתי על מה שנראה טוב בעלות מינימלית. הדרישות מהמארז בגדול שיהיה מאוורר בצורה טובה. אין דרישות שקט אקסטרימיות. 2. האם יורגש שיפור "בעולם האמיתי" מבחינת הצרכים שלו בשדרוג האכסון לSN750? 3. האם יורגש שיפור "בעולם האמיתי" מבחינת הצרכים שלו בשדרוג ל32GB זיכרון? …
-
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב 1 -4500 עם מסך LCD ומחשב 2 גם עם מסך LCD אבל עד 5300 עריכה: למטרות משחקים בעיקר אבל לא יותר מידי (לחבר שלי)
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלום. החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב (יותר נכון חלק ממנו). אז ככה, יש ברשותי מארז, ספק כח (מקווה שמספיק חזק - Corsair VX450W), דיסק קשיח אחד (צריך עוד אחד), מסך, ציוד הקפי. כל זה עובר מהמחשב הקיים. אני רוצה את המפרט בנוי על המעבד הבא - Intel Core 2 Quad Q9550. אני מודע לעובדה שלמשחקים אומרים ש-E8400 טוב יותר (או כל כפול ליבה אחר), אבל בכל מקרה אני מעדיף QUAD (אגב, מי שמעוניין לקרוא בנושא - http://www.tomshardware.co.uk/forum/253372-10-core-core-quad-overall) ועוד אחד - http://www.techreport.com/articles.x/14756 דיסק קשיח אני אלך על Seagate 1.5T. המחשב מיועד הרבה למשחקים כבדים ברזולוציות הכי גבוהות עם כל הפילטרים הקיימים. המסך שכרגע ברשותי - LG F900B 19' CRT , ויש מחשבה…
-
- 14 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את החלקים שציינתי (את יתר החלקים, כולל ספק , יש לי מהמחשב הישן). אני מעדיף לקנות במקום שמאפשר תשלומים (ולא לוקח 10% תוספות לתשלומים). השימושים העיקרים במחשב הם: סרטים , תוכנות בסיסיות , אינטרנט (הורדות 24X7) , ומעט תוכנות גרפיות (לתיקונים בסיסים של תמונות) חשבתי על השילוב הבא: מעבד: 7200 - 550 ש"ח (מה הייתרון של 7300)? (המעבד מגיע עם מאורר??) לוח אם - asus p5kpl-cm - 245 ש"ח זיכרון - 2 סלוטים של 2 גיגה של קינגסטון סה"כ מהירות 800- כ 300 ש"ח מארז מחשבוSoprano (VG7000BWS)וThermaltake - כ 295 ש"ח.. מה היתם מוסיפים/גורעים?
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום,אני צריך מחשב שישמש למשחקים כבדים,גלישה,אופיס,שמיעת מוזיקה,עריכת אודיו,עריכת 3D,פוטושופ. חשוב מערך של שתי כרטיסי מסך כי המחשב מחובר לפלאזמה 42 אינץ' ולמסך מחשב דק של 24 אינץ' ויריץ משחקים כבדים באיכות מקסמאלית נ.ב בידיוק 2TB זיכרון. 1.עד 6000 ש"ח לא לחסוך חריגה עד:6500 ש"ח 2.למחשב שימושים כנגון: משחקים כבדים,סרטי HD,מוזיקה. 3.ללא ציוד הקפי 4.לא רלונטי 5. לא רלונטי 6.לא רלונטי 7.לא מתוכנן OC 8.מערכת הפעלה windows 7 64 Bit 9.העדפה לקנות מאיבורי את החלקים בקופסאות המקוריות ולהרכיב לבד 10.שהיה למחשב 2 TB ומערך של שתי כרטיסי מסך כי המחשב מחובר לפלאזמה 42 אינץ' ולמסך מחשב דק של 24 אינץ' ויריץ משחקים כבדים באיכות מקסמאלית לא AMD רק אינטל I7 12.חשוב לשמוק על אופק שידרוג למעב…
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
זקוק לשדרוג מפרט קיים. תקציב 1.5-2k לצפייה בסרטים, הורדות ומשחקים בסגנון GTA ללא-{ציוד הקפי וכונני דיסקים, DVD וצורב}. אין העדפה לחברה (רק שלפחות תהיה מוכרת) קירור ועיצוב לא קריטי לי. ללא מע' הפעלה וללא אוברקלוקינג!! הרכבת מחשב במעבדה, שקט ברמה סבירה (שאני יוכל לישון לידו ושלא יפרפר לי.) צרכים מיוחדים: ליבה כפולה- מינימום. כ.מסך טוב לפחות geforce8200, כ.קול 5.1 לוח אם תומך IDE, זכרון RAM לפחות 2GB תודה רבה! מקווה לתגובות...
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
קניתי מחשב סלוני חדש אלוףףף!!! ואני רוצה לשים לו כרטיס רשת אלחוטי השאלה היא האם ללכת על חיבור PCI או על USB ולמה??? לדוגמא: PCI - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7557&CatCode= USB - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6863&CatCode= שאלת הרחבה: מה עדיף? 1. חיבור אלחוטי כמפורט למעלה. 2. חיבור קווי ארוך מאוד - 15 מטר כבל (כמה עולה?) 3. PLC של הוט - אינטרנט על חשמל. תודה רבה, תומר. 8)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מפרט ואני צריך שתגידו לי אם הוא טוב ואיזה כרטיס מסך כדאי לי לשים בלי לחרוג מהתקציב.. מעבד P4 2000MHZ לוח אם Gigabit 8IGMLT זכרון 256 DDR דיסק קשיח Maxtor 40GB 7200RPM סידירום Pioneer DVD כרטיס קול Audigy 5.1 כונן תקליטונים רגיל מארז 300W עם 2 מאווררים מודם 56KBPS כרטיס רשת 10\100 רמקולים Altec ATP 3E מסך SAMPO KM-718 סך הכל: 5707 (וזה כולל GeForce 4 400MX TV Out) אז כמו שאמרתי, זה טוב? ואיזה כרטיס מסך כדאי לי לשים במסגרת התקציב? (6000+-) בתודה, עומר.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מבקש חוות דעת למפרט הנ"ל למטרת אנימציה ועריכת ווידאו מעבד - אינטל Q9550 לוח אם - ASUS P5Q (כולל FIRE WIRE וRAID ) כרטיס מסך DDR3 G-FORCE 9800 GT 512MB זיכרון 4G KINGSTON 800MH HD 320G WD X2 צורב DVD NEC\SAMSUNG X20 מארז מפואר ENERMAX CHKRA ספק כח 450W מקלדת + עכבר אלחוטי LOGITECH רמקולים 2.1 LOGITECH WIN HOME EDITION מסך "22 MAG 2237 מחיר : 5850 ש"ח
-
- 10 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום מחפש מפרט עד 10000 ש"ח ללא מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים. שיהיה בו לוחות מבוססי INTEL 925XE מעבד לשיקולכם (גיימר כבד) זיכרון 2x512MB לפי בחירתכם כרטיס מסך - GEFORCE 6800 ULTRA 256MB PCI-E איזה חברה הכי כדאי ? כרטיס קול, וכונן קשיח כמובן. תודה רבה לכולכם, חיכיתי ללוחות האלו וסוף סוף אני קונה מחשב חדש.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אין לי מושג בשרתים אז אני פונה אליכם. שהתקציב יהיה מינימלי... במה שונה השרת מהמחשב הרגיל ? (הבייתי)..?
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, בגדול יש לי תחנת עגינה של לנובו שמחוברים אליה שני מסכים, אינטרנט, עכבר, מקלדת, ורמקולים. יוצא ממנה כבל TYPE-C אחד שמתחבר ללפטופ שלי. אני רוצה מחשב נייח ממש בסיסי שאוכל לחבר לו את הכבל TYPE-C ושהמסכים וכל שאר הציוד יעבדו ולא שאצטרך לפרק את כל הכבלים ולחבר בנפרד למחשב. כך שבסופו של יום אוכל להחליף בין הלפטופ למחשב על ידי חיבור הTYPE-C בלבד. אני אשתמש במחשב לשימושים בסיסיים כמו יוטיוב, אקסל, פאוור פוינט וכו', שום דבר מאסיבי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: אין הגבלת תקציב אבל אני שואף למחיר כמה שיותר נמוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?: שימושים בסיסיים מ…
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? סרטים, משחקים ושימוש משרדי * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות * Bluetooth? איו חשיבות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD אם נכנס בתקציב * כונן אופטי? אין חשיבות * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, אור.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
Core 2 Duo E6300 1066MHZ, s775, 2MB 1050(65) Gigabyte 965G-DS3 s775 Conroe DDR 2 800 mhz PCI-E 740(10) 2x Twinmos 512mb 667 mhz ddr 2 560(20) Frontier impress Black 12cm fan 185 PS-05 BIG FAN 420 W 12 cm fan 24 pin 180(40) Western Digital 250GB KS 354 2934 הערות : 1. המחיר שרשום לא בסוגריים זה המחיר שעולה ב KSP (מלבד אייבורי עבור ההארדיסק) ובסוגריים ההנחה שיש ב KSP בסניפים מסוימים, תוך הנחה שיש לי דלקן. 2. ראיתי מחיר בחנות בשם ITPC שיש בה את הזיכרון TWINMOS 1024 במחיר לא ברור בהחלט. ההבדל במחיר ביניהם לבין KSP הוא לא הגיוני, אפשר …
-
- 6 תגובות
- 686 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, אפשר לחרוג אם זה באמת נחוץ. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (פרמייר) ותמונה (לייטרום) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נחוץ מסך: 27' HDR, מתכוונן באופן מלא כולל 90 מעלות, כולל רמקולים, 4K IPS עם כיסוי DCI גבוהה לפחות 95% (אבל לא ברמות הסופר מקצועיות..) אין צורך ברמקולים מעבר למה שיש במסך, עכבר או מקלדת (כבר יש לי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שכבר יש: GPU 970GTX => אין צורך בכרטי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, לאחר לבטים וחיפושים אני חושבת שמצאתי לי מחשב: Dell inspiron 1525, מעבד : Dual 2 Core T 8XXX, זיכרון של 2GB ואחריות של שלוש שנים. הייעוד של המחשב הוא "מחשב לחיים"- בעיקר וורד ואקרובט, אבל גם קצת דברים מעבר, אבל לא משחקים מסובכים מדי וכו' (ומאוד חשוב- שיהיה יחסית זריז גם כשפתוחים כמה חלונות, וגם עוד שנה שנתיים שלוש- בתקווה שלא אזיק לו בעצמי עד אז). התקציב הוא עד 4500. שאלותיי הן אלו: 1. האם הדגם הנ"ל סובל מאיזשהם פגמים שכדאי לדעת עליהם לפני שקונים את המחשב? 2. האם עדיין יש אופציה להתקין על המחשב XP (הבנתי שהיה איזה סיפור עם העדר דריברים או משהו כזה)? 3. האם הוא אכן עונה על הדרישות שהצגתי, והאם יש מחשב אחר מומלץ יותר לעניינים אלו (ובפרט- האם אני סתם רוצה מחשב עם מעבד חז…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-