ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
תקציב 1500~2000 ש"ח. (הערכה כללית, אפשר לחרוג בעוד 300 אם זה קריטי) שימושים בעיקר שימושים משרדיים: תוכנות אופיס, אינטרנט, הורדות קבצים וכו' בנוסף אני כנראה אשתמש בעתיד בתוכנות כמו SOLIDWORKS, AUTOCAD ו - PHOTOSHOP, באופן מזדמן, אבל עדיין אני רוצה מחשב שידע להתמודד איתן. אם התוספת היא לא משמעותית, אני אלך על זה ואם כן אז לפחות שתהיה האופציה לשדרג בעתיד. ציוד היקפי - אין צורך. בנוסף, יש לי צורב DVD בן 4 שנים אבל די מהיר ועובד טוב, יש סיבה להחליף? מעוניין בדיסק קשיח בגודל 1T אין לי חנות ספציפית, בעיקרון כל חנות אמינה שעושה משלוחים לירושלים ו/או נמצאת באזור ירושלים/יבנה יכולה לבוא בחשבון. אני יכול להסתדר עם הרכבה עצמית. חשוב לי שהמארז יהיה שקט (רמה 8). OC - לא…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לקנות נייד לשימוש אינטרנט,קצת אופיס,מסנג'ר,הורדות. גודל 13אינץ חשבתי על נייד של דל,אבל אין בעיה לשמוע על עוד חברות חובה 4 ג'יגה זיכרון,וכמה שיותר מהיר,ודיסק קשיח 7200 כמה שיותר גדול. זמן סוללה לא צריך להיות בשמיים. לגבי משקל,עדיף כמה שיותר קל אם זה מסתדר עם שאר הבקשות שלי.. תודה לעונים.
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום אני רוצה הצעה להתאמה טובה בין מעבד-לוח אם-כרטיס מסך שיתאימו לשימושים הבאים : עבודה משרדית כבדה. צפייה בסרטי HD משחק יחיד- סימולטור טיסה של מיקרוסופט. המסך שבשימוש הוא 260HD של סמסונג. חשוב כמובן HDMI התקציב יהיה לפי ההצעה. אם אפשר הצעה גם למעבדי אינטל וגם ל AMD. תודה.
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
הזמנתי היום את המפרט שאני מקווה שיספיק לי לשנים הבאות. לא מתוכנן OC או CF. מה אתם אומרים? Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Gigabyte GA-B85M-D3H for 1150 FD Core 3000 USB3 Seasonic S12II-620W Crucial 2X4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 Sapphire Radeon R9 280X OC 3GB GDDR5 Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
המחשב ישמש גם למשחקים, אך זהו לא יהיה השימוש העיקרי של המחשב. עדיפות ל-AMD.
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום. אני מעוניין לקנות לפטופ(גם אני סטודנט). הדבר שהכי חשוב לי אחרי המחיר זה שהמחשב ינגן סרטים HD באיכות טובה. לא חשוב לי משחקים, לא משנה לי גודל מסך( אני רוצה לחבר בHDMI לLCD). מה הדרישות של החומרה לצרכים אלו?
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם המפרט הבא מעבד : E6300 DOUL CORE כרטיס מסך : X1950 PRO 512 MB זיכרון: 2GB 667 מערכת וינדוס 7 ומסך T220P של סמסונג מה שקורה זה ככה הלך לי הכרטיס מסך נכון ללפני חודשיים המפרט הזה לא הריץ לי שני משחקים ספציפיים בצורה מספקת.. מדובר באססין קריד ובאטמן ארקיים השאלה הנשאלת היא האם אני יכול לקבל ביצועים טובים רק ע"י שידרוג כרטיס המסך על המפרט הקיים שלי? ההתלבטות היא בעצם כזו הרי אני חייב לקנות כרטיס מסך אז השאלה אם לקנות משהו מעפן שלא יסחוב לי כלום או כבר להשקיע את ה500 -600 שבכל מקרה הייתי משקיע בשביל לקנות את המשחקים האלו לסוני 3 מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום, אחותי מעוניינת לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 2000 ש"ח ללא חריגה למעלה אבל אפשר למטה, המחשב מיועד למשחקים קלים מאוד, עבודה באופיס ואקרובט, כמו כן מוזיקה ומסנג'ר (בו זמנית!!), אם המפרט יורד מהתחום של ה-2000 אפשר גם להוסיף מקלדת+עכבר אלחוטיים בלבד ו/או מסך דק 17" לפחות. תודה רבה מראש על כל מה שיהיה.
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום, אודה על חוות דעתכם לגבי המפרט למטה. מחשב מיועד למשחקים (בינוניים) לילדים. יהיה מחובר לפלזמה באמצעות HDMI. מרחק צפייה ~2 מטר. חשוב לי שיהיה שקט. אני לא מתכנן OC מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ¤429 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=929 Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ¤54 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 Gigabyte GA-EP31-DS3L P31 CHIPSET, יחידות 1 ¤360 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=475 WD 500GB 7200RPM 32MB Sata2 WD5000AADS, יחידות 1 ¤278 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1035 Corsair 4GB Kit DDR2 800Mhz XMS2 6400 CL5 , יחידות 1 ¤277 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=647 GigaByte …
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימינג לטלביזיה , ושרת קבצים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FLEX ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ישומש למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
-
שלום אני די חלש כבר בתחום המחשבים אשמח המלצה למחשב שיענה לדרישות שלי: דבר ראשון הצורך הוא רק במחשב עצמו (מארז בלבד) ללא ציוד הקפי הצורך שלי במחשב הוא למשחקים קלילים (גג כדורגל) וצפייה בסרטים HD וכמובן אינטרנט חנות ממומלצת לא כל כך משנה רק שיהיה לה סניף בתל אביב תודה רבה ! נ.ב יש לי דיסק אונקי של סנדיסק (קרוזר) 32G והוא על FAT32 יש דרך לפרמט אותו ולעבור לך NTFS ללא בעיות? תודה
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם. כמו שרשום בכותרת רכשתי לאחרונה נייד טושיבה מארה"ב דגם SATALITE A205. כשאני מתקין את הויסטה (מה לעשות קיבלתי ויסטה איתו) אז בעיקרון יש לי 2 דיסקים שקיבלתי איתו רשום עליהם 1 מתוך 2 והשני 2 מתוך 2 וזה כבר גם התקין אוטומטי את כל הדרייברים אבל זה גם מתקין לי גם כל מיני דברים ותוכנות שאני לא רוצה כמו למשל איזשהו סרגל של גוגל,מקפי לחודש ועוד שטויות ולא ראיתי שיש לי אפשרות בחירה של מה להתקין ומה לא. מישהו אולי יודע אם יש אפשרות להתקין רק את הדרייברים ?
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב thinkpadl 14 , אני מפתח תוכנה שעושה פרויקטים לא גדולים. וראיתי ביקורות על המחשב שזה מה שרשום " Temperature, fan noise The temperature and fan noise of the L14 strongly depend on the selected performance slider mode in Windows as these modes are directly linked to the three „intelligent cooling“ modes: Performance slider mode Intelligent cooling mode Battery Saver / Better Battery Quiet mode Better Performance Balanced mode Best Performance Performance mode In q…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
אני מחפש שרת לארגון קטן של 5-6 עובדים, שיתפקד כשרת קבצים, מדפסת ו-DC. מה דעתכם על המפרט הבא? (המספרים מתחת הם המחיר בדולרים). ואגב: 1. מה זה Eden Prairie ? 2. האם יותר כדאי דיסקים של WD מאשר HITACHI ? (הם יחוברו ב RAID1) 3. המארז נראה לי יקר מדי ואני אבקש אחד אחר. לוח לשרתי 800FSB -XEON SE7320EP2 Eden Prairie SATA DDR2 333.30 2 x 250GB SERIAL ATA HITACHI 235.40 XEON IRWINDAL 2.8G/800/2M Active 249.70 2 x (545) 512MB ECC DDR2 400 REG KTH 190.74 Intel approved pilot 2 Tower 200.00 X16 3550 NEC IDE DVD-RW (שחור) 50.00 FLOPPY 1.44MB DISK DRIVE BLACK 10.01 תודה!
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום חברה, מבקש עזרה למפרט נוסף, התקציב עד 1500 אבל ניתן לחרוג עד 1700 פלוס מינוס השימושים של המחשב בעיקר לשימוש ביתי, סרטים, אינטרנט, משחקים קלים לילדים קטנים, אין צורך בציוד הקפי, השקט לא הכי חשוב, העיקר שיהיה מחשב אמין, בלי אובקלוק, ניתן להרכיב בכל חנות שנוחה לכם (עדיפות ל IQPC) דרישות פחות או יותר: INTEL או AMD: עדיפות למעבד כמה שיותר טוב בעל תקציב כמה שיותר קטן דיסק קשיח 500 גיגה אני לא יודע עם יש צורך בכרטיס מסך, אבל עם אפשר להכניס בתקציב עם חריגה קטנה אז עדיף עם כרטיס מסך חשבתי על משהו כזה לא יודע על כמה זה טוב? הצעות לשיפור יתקבלו בברכה או מפרטים אחרים מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪330 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-M61PME-S2P ₪260 זיכרון: [..] PAT…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב לאחיין שלי (בן 12), המשחק העיקרי שהוא אוהב זה FIFA 2008. התקציב הוא 1500 ש"ח. מיועד לעבודה עם מסך 22" 1680x1050 חשבתי ללכת על מחשב בסיסי מאוד : מעבד:E2180 לוח אם: ג'יגהבייטGAG31M-S2L זיכרון: 2Gb A-DATA DDR2 800 דיסק: SEAGATE 250G 3.5" SATA II סידי : LG H55L X20 Lightscribe BLACK ולהוסיף כרטיס מסך (יחסית) חזק: ATI RADEON 3850 256 mb DDR3 Retail HDMI PCIEX PALIT סה"כ יוצא לי 1500 ש"ח מה דעתכם ? הצעות אחרות ?
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
מי שרוצה לקנות 17 אינץ חברה ENT מי שרוצה לראות תמונה שיוסיף אותי לאיסיקיו המסך הוא לא שטוח אבל לא עגול במיוחד ואני מוכר ב 150-180 והאיסיקיו שלי 1244263 והפלאפון שלי 0528024024
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום ראיתי במפרטים המומלצים את המפרט הנ'ל : http://hwzone.co.il/specslist/view/127/ אני צריך בגדול שהמחשב יהיה מהיר ! שהחלקים החשובים (המעבד,לוח אם,וזכרון פנימי=יהיו חזקים)! ומה שניראה לי במפרט שהמעבד והזיכרון טובים רק הלוח אם אולי כדאי יותר איכותי וטוב! שיהיה מחשב לאורך טווח. ולגבי כרטיס מסך אני רוצה כרטיס מסך שיהיה מתאים להפעיל משחקים אבל אין צורך ברמה גבוהה (אבל גם לא פשוט מידי) התקציב הוא 4K +- ! תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 4100 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכה, בודה משרדית, תכני HD, משחקים (בעיקר לאחים שלי לא משהו רציני * ) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) - תדיר (יום יום ) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים שיצאו בשנה האחרונה (AC2 GTA וכו' ) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני ג…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
מעבד של אינטל בלבד 2גי'גה זיכרון מינמום כל השאר יד חופשית אשמח לתגובות תודה :-)
-
- 7 תגובות
- 538 צפיות
-
-
יש לי את המחשב הנ"ל, הוא נקרא גם novatech b750. חידשתי למחשב סוללה (הסוללה בסדר לפי החברה , הם בדקו אותה שוב) אך היא כנראה לא נטענת, אני מנסה למצוא את השרטוט של המחשב או מטען למחשב הנ"ל (המטען שלי הוא עבר שיפוץ ולכן אני גם לא בטוח בו). המחשב עובד ללא הסוללה אך הוא נטען לאחר הרבה זמן. תודה לכל מי שעוזר ..
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את הלוח אם, מעבד, זכרונות, כרטיס מסך וספק יש לי מארז מעולה, הארדיסק חדש, מסך וכנל צורב. מדובר במחשב שנקנה לפני כ 3 שנים ואז הייתי יותר חסיד של amd אבל לא יודע מה כדאי יותר בימינו בעידן ה 4 ליבות. לגבי צרכים, אני עושה תלת מימד(ממדל), פוטושופ,צופה בסרטים(בטלויזיה 32 LCD) ונהנה לשחק מידי פעם במשחקים חדשים אבל אי אפשר להגיד שאני גיימר מומלץ להצמד לרף התחתון של התקציב למרות שאם יהיה משהו משמעותי שיהיה שווה לעלות מעבר לזה אשמח לשמוע. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת כמה דברים שלמרות שאני שואל, במקום שאנשים יענו לי על השאלות, הם ממשיכים להציע מפרטים שונים... אני לא לומד מזה כלום. אז ככה, אשמח אם תענו: (תצאו מנקודת הנחה שאני רוצה להשקיע 4-5 אלף). 1. למה ברוב במפרטים שהוצעו בפורום הלוח אם לא ממש יקר, אלא 600 700 800.. חשבתי שהוא מרכיב מאוד חשוב ושהוא צריך להיות בסביבות ה-1400.. מה החשיבות שלו? 2. כרטיס מסך (אני רוצה שהגרפיקה תהיה מדהימה ומותאמת למשחקים הכי כבדי גרפיקה), מה אתם ממליצים (שאלה נקודתית), וכמה זמן הם יחזיקו לי? חשבתי שהם אמורים להחזיק 5-6 שנים לפחות ושמעתי ששנה שנתיים רק. 3. ספק.. מה זה ואיזה תקציב אתם מציעים להקציב לו? 4. המעבד- הוא לא צריך להיות החלק הכי משמעותי? מה שבעצם מחזיק את המחשב, המנוע??? אם אני רו…
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט מחשב למשחקים ואני מבקש את דעתכם. האם כל החלקים תואמים אחד את השני כמו כן האם כדאי להחליף חלקים מסוימים. מעבד: intel i5 2500K 3.3Ghz לוח אם: ASUS p8h67-m pro זכרון: GSKILL NT 8192MB DDR 1333 CL9 כונן קשיח: Hitachi 500GB 7200RPM SATA-3 כרטיס מסך: Sapphire HD 7770 GHZ Edition 1GB GDDR5 DX11 DVI 2xMiniDP PCI-E גוף קירור: SCYTHE KATANA III - FOR Intel ONLY ספק כוח: Seasonic S12II 430W מארז: Spacecraft VF-I Middle Tower Series Black Case צורב: LG GH22NS את המעבד לא ניתן להחליף כי כבר יש לי את הצ'יפ בבית. האם כרטיס המסך שבחרתי הוא מספיק חזק למשחקים COD3, BF3 וכדומה(יש לי מסך 22 אינץ' רזולוציה 1680X1050)? אולי יש חלופות עדיפות (גם אם הן מעט יקרות יותר) האם הס…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-