ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מחפש לקנות מחשב נייד, שהדבר העיקרי שחשוב לי הוא המשקל. מכיוון שמחשבים קטנים מידי (10.1 וכדו') לא כ"כ מתאימים לי, לאחר מס' חיפושים התקבעתי יחסית על סדרת ה-zenbook של אסוס. ראיתי בזאפ דגמים שלהם עם i3-6100u, אבל רובם היו m3-7y30 (אולי גם דגמים אחרים של m3). ראיתי שמהירות המעבד נמוכה משמעותית, וכך גם צריכת האנרגיה שלו, (אבל המהירות המקס' מגיעה ל-2,300, זה קורה בפועל בכלל?). בכל מקרה, אין לי תכנון לשחק עליו או משהו, בעיקר וורד, אינטרנט, סרטים. השאלה האם אני ארגיש בהבדל, או שאין בעיה ללכת על מעבדי ה-m3, ו"להרוויח" את צריכת האנרגיה הנמוכה (כי גם ככה זה לא שאני בלי שקע, אני פשוט עובר מבית לבית...)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני רוצה להעביר את מערכת ההפעלה שלי ל דיסק קשיח מסוג SSD. שאר המידע, ימשיך להיות על ההארד דיסק הנפרד. מערכת ההפעלה היא ווינדוז 10. אשמח לקבל המלצות על התקן טוב, וכמה הוא אמור לעלות, ובכלל מה לשים לב שרוכשים התקן מסוג ssd. תודה Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי רוצה להתייעץ לגבי רכישת מחשב נייד שייעודו הוא תכנות באנדרואיד סטודיו. חשבתי על 2 אפשרויות: א. מעבד I7 ו16GB זיכרון ב. מעבר I5 ו8GB זיכרון. במקרה כזה רוצה אפשרות להרחיב ל16GB בהמשך. לדעתי ב2 האפשרויות כדאי שיהיה כונן SSD ולא HHD. מה לא חשוב? לדעתי אפשר לוותר על כרטיס מסך חזק, ועל שטח אכסון גדול. גם משקל ואיכות סוללה לא גורמים קריטיים. חיפושים בזאפ העלו את האפשרויות האלה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=932538 2229 שח http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=931070 3880 שח http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=935287 3874 מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב לעבודות של גרפיקה ותלת מימד ואני לא יודע איך לבחור את המחשב והתקציב שלי הוא 2500 ש"ח אני צריך אם מישהו יוכל לעזור לי מה לבחור
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, לפני מספר שנים קבלתי פה אחלה של עצות אז החלטתי לפנות שוב. אני רוצה לקנות מחשב קטן שישמש כ HTPC ויוכל גם במידת הצורך לעמוד בגיימינג (פיפא/פרו/NBA2K - לא צריך יותר מורכב מאלו). - דרושה תמיכהב4K - לא צריך ציוד היקפי - לא צריך יותר מ1TB של מקום אחסון אני יודע שיש הרבה חברות שהולכות להוציא ברבעון הקרוב או זה שאחריו הרבה אופציות לכן כל מה שכבר הוכרז הוא אופציה מבחינתי. אשמח לדעות, תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב לא מבין כמעט כלום במחשבים.. רוצה לקנות מחשב לבית. שימוש- אינטרנט, סרטים, ותוכנות גרפיקה בסיסיות- פוטושופ, אילוסטרייטד אפשר להסתפק בנייד? (אני שואל לגבי התוכנות, כי לא יצא לי עוד לעבוד איתן בנייד) וגם אם עדיף נייח- אשמח להמלצה כשהתקציב (כולל מסך והכל) עומד על 2500 ש"ח תודה רבה לעונים! חזי
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימושים משרדיים לבית וחשבתי על הדגם הבא של לנובו http://ksp.co.il/index.php?uin=35816&select=.159..211..347..466. הבעיה היא שיש לו רזולוציה יותר נמוכה מהמחשבים המתקדמים. האם זה רלוונטי או שעדיף לבחור דגם אחר?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב לכולכם נייח 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לרדת מעט (אלא אם כולל גם מעכת הפעלה), אך אם עלייה בתקציב היא אופציה שאתם רואים כדאית אמרו בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, יחד עם שימוש למשחקים כמה שיותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד, אשמח למלא את החסך שנוצר לי במשחקי מחשב של השנים האחרונות.. כמובן בהגד' …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אולי קצת עריכת סרטונים מהגופרו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3 , Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע אין מסך - ייתכן שבתור התחלה, במידה ולא אקנה מסך מיידית, אשתמש בטלוויזיה 32 אינץ' 720P -לאילו…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לפטופ חזק מאוד, לא מוגבל תקציב, יש לי מספר דרישות עקרוניות שמקשות עלי למצוא את הנדרש. דרישות: עריכה: תודה ל-LOMPY על ההערה. מעבד: i7 HQ 6th Generation מעבד i7 7th Generation - הדור החדש ביותר זכרון: 16GB DDR4 - הדגש הוא על DDR4 כרטיס מסך נפרד ולא אינטגרלי עם המעבד של אינטל כונן SSD לפחות 256GB עדיפות ליותר. גודל מסך: עדיפות ל-15 אינץ', מוכן להתפשר על 17 אינץ' בלית ברירה. קניה בארה"ב. חיפשתי הרבה ברשת ולא מצאתי אף מחשב נייד שעונה לדרישות. יכול להיות שזה קשור לעובדה שהמעבד הזה יצא לא מזמן לשוק. אולי אתפשר על פחות זכרון ועל SSD בהנחה שקל לשדרג את הרכיבים הללו. עד כמה זה אמור להיות פשוט והאם כדאי לקנות מחשב חדש לגמרי ולשדר…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיהיה מיועד לפוטושופ, עבודה משרדית, גיימינג בינוני. ארצה בעתיד לעסוק אולי בתוכנות יותר כבדות כמו אילוסטרייטר והחשיבה היא להשיקע השקעה חד פעמית למשחב לטווח ארוך. קיבלתי מפרט ואשמח לחוות דעת: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב אבל מצד שני אם מגיעים לרמת מפרט מספיקה גם מתחת לתקציב אז אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): עריכה גרפית: פוטושופ…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, לאחרונה עלה אצלי הצורך למחשב מאוד, לא נגיש לנייח כמו בעבר. כעיקרון אני צריך מחשב לכל עבודות הMicrosoft Office: PowerPoint, Word, Excel וכו' עבודה עם מייל, אינטרנט, כרטיסיות רבות רוב הזמן כ5-7. סדרות, מוזיקה SSD 256 גודל מסך 13.9-15, רזולוציה עדיפות ל1920X1080 עדיפות ל13.9-14. אם יש אפשרות להוסיף קשיח של 250-500 בנוסף לSSD ממש אשמח. עדיפות לכמה שיותר דק וקל אבל אין בעיה גם אם לא, לא קריטי לי המשקל. מבחינת גיימינג, המשחק היחיד שחשוב לי שיעבוד הוא ה-LOL, הרצה בינונית מספיק, אם אפשר גבוהה בשמחה. מחפש מחשב מהיר, יציב, אמין, אחד שישאר איתי להמון זמן ועם סוללה שנשארת בחיים. כמובן בהתאם לתקציבי. המקסימום של המחיר הוא 3,500, כל הורדה ש…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה, חבר ביקש שאבנה לו מפרט של מחשב, בניתי ואני רוצה לקבל אישור סופי . המחשב מיועד בעיקר לעבודות שגרתיות: אופיס, עריכת ווידאו, סרטים אינטרנט וכדומה, ולגיימינג. התקציב 4000 ש"ח: processor: Intel Core i5 7400 3.0Ghz 6MB Cache s1151 box motherboard: MSI B250M PRO-VDH LGA1151, Intel Z270, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI memory HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit graphic card EVGA GTX 1060 SSC GAMING ACX 3.0 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E HDD :Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III SSD : Transcend SSD370 TS256GSSD370 256GB SSD SATA III power : SeaSonic 400W 80+ SS-400ET case :Antec P50 Window Micro ATX Black Case No PSU אין קירור למעבד כי אנחנו מ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 עם חריגה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אני אמור להתחבר אליו עם Anydesk ולהשתמש ב Vmware בלבד. כל השימוש אמור להיות פעם ביום להתחבר ל VMware ומשם להכנס לאיביי לכמה דקות ולצאת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMware Workstation לצורך עסקי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. שום דבר. 4. האם…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש חוות-דעת על מפרט עבור מחשב שישמש בעיקר לפוטושופ+לייטרום. לא מיועד לגיימינג/לא מתוכנן OC, חשוב לשמור על שקט ואפשרות לשדרוג/הרחבה בעתיד. למחשב יחובר מסך 27". לא זקוק לציוד היקפי או מסך. תקציב למפרט זה: עד 10K. איזור המרכז, רכישה מתוכננת בטווח של השבועות הקרובים. כמו-כן, מבקש המלצה לשני רכיבים: 1) אל-פסק שישמש מחשב זה ומחשב נוסף עם מפרט דומה. 2) מתאם Wi-Fi לקליטה מראוטר של 012 הממוקם באותו חדר. http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=97656 תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אבא שלי ביקש ממני לעזור לו ברכישת מחשב ביתי חדש, ואני מעביר את הבקשה אליכם :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ-3,000 ש"ח (כולל מסך). ניתן לחרוג במעט אבל לצורך מחשב ביתי רגיל לא חושב שיש צורך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם יש אפשרות לחסוך תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב משפחתי ביתי: בעיקר אינטרנט, סרטים מסמכים ועבודות. יש לקחת בחשבון שיש נער מתבגר בבית שישמח שהמחשב יוכל להריץ לו משחקים סבירים ברמה סבירה (אין צורך שיהיה מסוגל להריץ באטלפילד 1 לצורך העניין) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספצ…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני חדש כאן ואני מקווה שסוף סוף מישהו יעזור לי. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיהיה מיועד לפוטושופ, עבודה משרדית, גיימינג בינוני. ארצה בעתיד לעסוק אולי בתוכנות יותר כבדות כמו אילוסטרייטר והחשיבה היא להשיקע השקעה חד פעמית למשחב לטווח ארוך. קיבלתי מפרט ואשמח לחוות דעת:
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה על לפטופ עבור אמא שלי, השימושים מאוד בסיסיים... אינטרנט, תמונות וכו'. תקציב: עדיף כמה שפחות, גג 1500 ש"ח תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשבתי על הדגם הזה של דל http://ksp.co.il/index.php?select=.268..271..132..211..466.&list=1&sort=2&glist=0&uin=36666&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= האם הוא מומלץ או שיש המלצות טובות יותר? חשוב לי שהמחשב יהיה נוח ושקט ללימודים. חובה ssd 8 ג'יגה זיכרון i5 שימושים רגילים, אופיס סרטים וכולי.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין ממש תקציב.. רצוי מתחת ל5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא מחשב ללימודים בקרוב- תקשורת ומנהל עסקים. להריץ את התוכנות ללימודים וכו' שצריך ללימודים, אופיס, אינטרנט, מוזיקה מבלי שיתקע יותר מדי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל את כל התקציב אבל מצד שני אם מגיעים לרמת מפרט מספיקה גם מתחת לתקציב אז אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם זה קריטי אפשר חריגה של 200-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תוכנות אופיס, פוטושופ, אינדזיין, בהמשך - תוכנת איור כלשהו/עיפרון דיגטלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i3 6100 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪543 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B150M-D2V כמות: 1 מחיר: ₪305 מארז: Antec VSK-4500B-U3 + PSU 500W כמות: 1 מחיר: ₪300 זיכרון: DDR4 16G / 2133 CL15 Crucial כמות: 1 מחיר: ₪475 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 מחיר: ₪229 קשיח למחשב שולחני: בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB! כמות: 1 מחיר: ₪490 …
-
- 13 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, מבקש עזרתכם להתאמת מחשב ביתי - מצורף השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח . מוכן להוסיף עוד 300 ש"ח אם מחשב NUC יכול לתת ביצועים דומים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, אופיס, גלישה, גיבוי תמונות, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמו המקבוק "12 אבל עדיף חומרתית ומריץ ווינדוז. יש פה למישהו? למה הוא עולה בארה"ב $770 ובארץ 10,000 ש"ח? פעם אחרונה שרכשתי מחשב מחו"ל היה לפני עשר שנים בערך. יש משהו שאני צריך לדעת לפני שאני עושה את זה שוב בקרוב?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מחפש מסך מחשב לגיימינג 23-24 אינץ', תקציב של עד 1500 ש"ח. חשבתי על אחד מאלה (אחד 4K והשני לא) : 1. http://www.rsm.co.il/Product/מסך-מחשב-לגיימרים-חברת-asus-דגם-vg248qe-144hz-full-hd-24-led-dvi-dp-hdmi-1ms-vesa-pivot 2. http://www.samsung.com/us/computing/monitors/uhd/samsung-uhd-23-6-monitor-with-high-glossy-black-finish-lu24e590ds-za/#specs איזה מסך אתם ממליצים? אחד מאלה או משהו אחר? והאם יש טעם לקנות מסך 4K בגודל כזה. אמנם יש לי כרטיס מסך שלא תומך (Gtx 970) אבל המחשבה היא אולי לקנות מסך שיחזיק יותר שנים ויתמוך בפיצ'ר הזה בעתיד.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-