ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,390 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם, קניתי לחברה שלי בהמלצת הפורום כאן Dell Vostro 5470 לצורכי הלימודים שלה. היא ביקשה שהמחשב יהיה חזק מהיר וקל (בעקבות טראומה מהמחשב הקודם) אז בחרנו בדגם i5 128gb sdd 8gb ram עם הכרטיס מסך 740.. המחשב הגיע אלינו לפני כשבועיים. מאז הרבה פעמים היא לא מצליחה להתחבר לwifi הביתי שלנו ולפעמים מתחברת אבל האינטרנט לא באמת עובד. עם כבל רשת נראה שזה עובד בסדר. בשאר המחשבים בבית (המקבוק שלי, htpc שמחובר בכבל) האינטרנט עובד כרגיל והכל בסדר. גם במחשבים של חברות שלה כשהן באות ללמוד בדרך כלל הכל עובד כראוי. רק אצלה לא. כמובן שאני אפעיל את האחריות במידת הצורך ואדרוש להסברים מהחנות שקנינו ממנה אך אני רוצה לשאול האם מישהו חווה בעיות דומות? חוסר קליטה/יכולת להתחבר לwifi? קליטה מאוד נ…
-
- 27 תגובות
- 17.3k צפיות
-
-
שלום. בקרוב (בעזרת השם) אני קונה מחשב, ורציתי לבקש מכם להרכיב לי מפרט בבקשה. התקציב הוא 6,500 ש"ח כמו שכתבתי בכותרת. השימושים של המחשב יהיו בעיקר משחקים ו\או יישומים כבדים, ככה שהייתי רוצה לשים דגש על כרטיס מסך ומעבד חזקים. אני לא צריך שום ציוד היקפי כגון רמקולים, מסך, מקלדת, עכבר, וכו'. בנוסף, קניתי יחסית לא מזמן כונן קשיח 160GB של Western Digital. אני לא בטוח לגבי הדגם, אני רק בטוח שהוא לא חדש, ורציתי להתייעץ איתכם אם כדאי לקנות כונן חדש נוסף, או לא. ובמידה ולא, האם הכונן הנ"ל יהיה צוואר בקבוק במחשב החדש? אם אפשר, הייתי רוצה לקבל שני מפרטים, רק אם זה אפשרי מבחינתכם, אחד עם כונן קשיח, ואחד בלי. בנוסף, אם אפשר שהמפרטים יהיו מ-SkyPC ו-TMS. אני יודע שאני מבקש די הרבה כשאני …
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב שלנו כבר ישן מידי, והחלטנו להחליפו, למרות שהוא עדיין עושה את רוב העבודה ללא בעיות. חשוב לנו שיהיה בעיקר שקט, דיסק קשיח מספיק 160GB, ושניתן יהיה להזמין דרך האינטרנט, כי לצערי אין לי יותר מידי זמן להקדיש לנושא. כמו כן לא צריך צורב או כונן תקליטורים, ולא מסך. תקציב סביב 1500 ש"ח. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
ערב טוב חברים, חבר טוב שלי ביקש שאעזור לו לבנות מפרט מחשב גיימינג ולכן אני פונה אליכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג אפילו לגיימינג כבד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: באטלפילד 4, gta v (אם יצא למחשב), call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 …
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
-
העלתי בעבר את המפרט המסויים הזה, הבנתי שמכל מיני בחינות הוא לא מחזיק שדרוג(לוח אם חצי כח, זכרונות איטיים ספק כח חלש וכו. בעתיד ארצה להחליף ל3080 וחשבתי גם על שינוי המעבד(כרגע 8700k) אבל הבנתי שאין סיבה כי בקרוב יוצאים מעבדים של דור חדש ויותר טובים מ10900k. חשבתי להוסיף את החלקים הללו(שזה באמת החלפת מפרט כמעט מלא חוץ מכרטיס מסך ומעבד, וכונן ssd ומסך מתלבט לגבי הוספה של הרכיבים הללו. יש לי שם 2 הצעות ללוח אם, asus prime z490-a או gigabye z490 gaming x שקיבלתי עליו אחלה ביקורות. המטרה היא לשפר מחשב לעריכת וידאו - כרגע יש לי 8900k אבל הבנתי שהמערכת הנוכחית לא תחזיק מעבר ל3080 וגם לשיפור עתידי במעבד.
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי הארדיסק חדש שהחלפתי ומשום מה אחרי יומיים הוא הפסיק לעבוד. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יודע \התנסה אם כדאי לקנות מחשב יד שניה מאופיס דיפו ובמיוחד את המחשב הבא: Dell, Latitude D420-משומש/יד שנייה – מחשב שהיה בשימוש של לקוח קודם, נבדק והושמש תפעולית במעבדות P.Y.COM יתכנו שריטות קלות בחלקים החיצוניים ניתן להחזיר את המחשב תוך 14 ימי עסקים ולבטל בהודעה בכתב את העסקה מעבד Intel Dual Core U2500 1.2GHZ ULV צג "12.1 רחב WXGA ברזולוציה עד 1280X800 פיקסלים זכרון פנימי מובנה 1GB סוללה 6 תאים לזמן עבודה ארוך מערכת הפעלה Microsoft® Windows® XP PRO אחריות 6 חודשים ע"י P.Y.COM האם ניתן להגדיל את הזיכרון (הן הפנימי והן ההרד דיסק)? תודה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בוואלה שופס מוכרים את הסמסונג Q330 JS03IL ב-3100 שקל כולל משלוח. זה הלינק למכירה (http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKNPQ330i5), ואת המחיר הסופי הספציפי הציעו לי בטלפון אחרי שלא סגרתי עסקה במחשב. על פניו, ובהשוואה למחירים בזאפ, נראה די שווה. מה אתם אומרים על המחשב בכלל ועל הדיל בפרט?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודה משרדית, עריכת וידאו, ריבוי משימות, סרטים HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בתכנון לחבר למחשב מסך FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של…
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
₪ 344.00 Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray Processor ₪ 140.00 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Processor Cooler ₪ 260.00 Gigabyte GA-G41M-ES2L Motherboard ₪ 350.00 G.Skill F2-6400CL4D-4GBPI-B Virtual Memory ₪ 346.00 Raidmax Ninja without PSU + 2 fans Computer Package ₪ 265.00 HEC 500TE 500W Power Supply ₪ 350.00 XFX GeForce 9800GT DDR3 512MB PCI-E Graphic Card ₪ 450.00 Segatte 750GB 7200RPM 16MB Hard Drive ₪ 250.00 LG Lightscribe DVD\RW 48/24/16 Disk Drive הכ' מסך וההארד דיסק והצורב נקנו כבר, כל שאר החלקים ניתנים לשדרוג עדיין (טרם הוזמנו), המחשב מיועד לאוברקלוק ברמה גבוהה, מה אתם אומרים, יהיה יציב?
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
זה הולך להיות קצת ארוך. מתנצל מראש. אני אתחיל בתשובות לשאלון הנדרש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הסבר בהמשך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920X1080. בעתיד יותר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. קיבלתי הצעה למחשב הזה ב- 9300 ש"ח (עם 1GB תוספת זיכרון). http://www.notebookclub.co.il/prod-D820-1.htm אני זקוק לו לשימוש באוטוקד ולהורדות באימיול. האם לדעתכם הוא מספיק טוב לזה ? תודה רבה וערב טוב.
-
- 6 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום. המחשב הישן שלי הלך פייפן ואני רוצה לקנות בדחיפות מחשב חדש. תקציב 1500: ראיתי את ההצעה הזו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode=1 אל מול ההצעה של חבר שלי: מערכת ב1K, Q6600, HD2950, GIGABYTE aurora, DDR2 800MHZ 4GB CROSAIR, לוח של גיגהבייט. המחשב למטרות לימודים אוניברסיטיים(לשלושה אנשים במקביל, דהיינו, עבודה שוטפת). המטרה היא ריבוי משימות ועמידה בעומס ללא קריסות. אם יש הצעה טובה יותר, אשמח לשמוע על כך! תודה ולילה טוב!!
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד עם המפרט הבא: DELL INSPIRON N5010 מעבד i5 CPU M430 2.27Ghz כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 5470 4 ג'יגה ראם סוללת 6 תאים המחשב הוא מחודש, החליפו לו סוללה ומסך לפני יומיים. שילמתי עליו 1350 ש"ח. המחיר שווה? או שדפקו אותי? והמחשב מאוד איטי, יחסית למפרט שלו שבעיניי נראה מרשים.. אולי זה פשוט בגלל שאני צריך לפרמט? [לוקח זמן להיכנס לתיקיות, הדפדפן לפעמים נתקע, סרטונים ב-HD ביוטיוב לא זזים חלק]. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. מחיר: ¤1016 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤571 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1440 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD321KJ אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤405 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H66N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ¤183 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤433 מארז: NZXT TRINITY w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ¤301 ספק כוח: HEC 400TRT-F אחריות: שנה. מחיר: ¤221 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREE…
-
- 5 תגובות
- 541 צפיות
-
-
מפרט לגיימר ב4K,ללא ציוד הקפי העדפה לקנות מKSP (או חנות אחרת מומלצת בירושלים P:) תודה
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2200 למחשב בלבד, מסך בנפרד. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + גיימינג קל עד בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. heroes, gta -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיין אין מסך. נא להמליץ לי על מסך שיהיה טוב לסטודנט שקורא הרבה. המחיר למסך בנפרד. 21 אינץ' נראה לי סבבה.... התקציב למחשב 2200 מסך…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000, אפשר לחרוג קצת, או לחרוג עד 3000 במידה והוא יוכל להריץ בקטנה את התוכנות שיפורטו בהמשך ויחזיק 7 שנים +-. 2. מה שימושי המחשב? Office, גלישה בדפדפנים, צפייה בסרטים, השמעת מוזיקה, zoom. תכנות לחריגה עד 3000: ערכית וידאו מינימלית ב sibelius ,kdenlive. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
-
אני יוצא לטיול ארוך ומחפש מחשב נייד ,קל משקל במיוחד ,שלא יעלה על 1.2-1 ק"ג. מיועד בעיקר לצרכי תקשורת אינטרנט,איחסון מפות,תצלומי אויר,תמונות,סרטי וידאו,קבצי אופיס. נדרשת סוללה מאריכת שעות,מצלמה ומיקרופון,העלאה מהירה של הישומים ממצב כיבוי,ואמצעי אבטחה ,דוגמאת קורא טביעת אצבע של hp (לא מחייב). המחשב ינשא בתוך תרמיל גב לטרקים ארוכים של מס' ימים,כ-15-20 ק"מ כל טרק.(אפשרות הטענה כמעט כל ערב). כמובן מחשב מחברה אמינה ומוכרת. תקציב של עד 11 אלף ש"ח. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מאוד המחשב הוא בשביל דודה שלי זה לא משהו רציני זה למחשקי דפדפן ואולי אני יוריד שם משחק אבל לא משהו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ofiice ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מיקמק וויבקינז -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צו…
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
לפורום שלום, אני מנסה להרכיב מחשב חדש, בעיקר לצרכים של עבודה עם אפטר ותוכנות תלת (לא מידולים כבדים במיוחד). בניתי מפרט והיית שמח לנסות לגלח את המחיר לסביבות ה10. אשמח לדעות וטיפים, והאם כל המרכיבים מתחברים יחדיו בצורה טובה. תודה! [img]http://www.1pc.co.il/img/logo.png[/img] מפרט זה הורכב ב - [URL]www.1pc.co.il[/URL] - רשת חנויות א&א מחשבים [b]מעבד: [/b]: [url=http://www.1pc.co.il/product-75713-Intel_Core_i9_10900__1200_Tray_C10900T.aspx?c13=75713,&c14=32300,&c15=75759,&c16=68406,&c17=61648,&c18=76016,&c19=69050,&c20=4382,&c21=63119,&c22=93580,&c31=75365,&&p=false]I…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום צריך עזרה בבחירת מחשב לחבר בתקציב הנ"ל הוא סטודנט שמחפש מחשב לכמה שנים * גודל המסך? 15.6 לפי מה שהבנתי עדיף מט לסטונטדים * רזולוציית המסך? לא ממש משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? המשקל לא חשוב בכללל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שלוש שעות בלי סוללה זה סביר נראה לי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה יהיה נחמד SSD אך לא חייב * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר בלי מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מה אתם אומרים על הדגם הזה? http://ksp.co.il/?uin=22184 אני לא בטוח שזה מסך מט למרו…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-