עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by lopo2,

שלום, אני מנסה לעזור למשפחה של חבר לקנות את המחשב הראשון שלהם . הצרכים שלהם די בסיסיים, להעסיק את הילדים,אופיס ואולי קצת משחקים יותר "רציניים" לאבא (הוא לא הולך להיות גיימר או משהו אז לא צריך להסחף עם הדרישה הזאת) אני רוצה מחשב כמה שיותר חזק עם כל האילוצים של המחיר והציוד ההיקפי שצריך להיות כלול, שיעבוד בלי מאמץ יתר ויחזיק לכמה שנים טובות 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב למשפחה,סרטים בצפייה ישירה, שיריץ משחקים לילדים ( הכי גדולה בת 7, אין לי מוש…

2. התקציב צריך לכלול מסך (אולי שניים?) לעבודה - מתוך הנחה שאני זקוק לשטח עבודה רחב. (למשל, קריאה של שני מסמכים, תוך כדי כתיבת שלישי) המחשב לא ישמש למשחקים כלל, אבל אני רוצה גלישה ועבודה משרדית חלקים. אפשר להניח שקיים כונן 120GB SSD חדש לפני הקנייה, כך שאפשר לחסוך אותו מהתקציב. אם 3000 שקל זה overkill למטרות שלי, לא אתנגד להוריד את התקציב, כמובן.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by ran1809,

אז ככה אני מחבר את הנייד ל TV או למערכת ואני שומע מן רעש סטטי כזה, לפעמים זה עובר אבל רוב הזמן אני שומע את זה וזה ממש מפריע אי אפשר לראות סרט ובקיצור אי אפשר להעביר סאונד מהמחשב (אפשר אבל זה נשמע ממש רע). האם יש איזו דרך לטפל בזה? מתאם או משהוא? תודה רן

4. Started by ambc,

שלום לעוזרים שוקל אפשרות לרכוש נייד חדש. ישנה אפשרות לרכישה בארה"ב כך שאשמח להצעות לדגמים רלוונטים גם שם השימושים במחשב הם : 1. אינטרנט 2. אופיס 3. עבודה מהירה 4. חיי סוללה סבירים פלוס 5. יכולת לצפייה בסרטי HD 6. מסך 13 (חשוב !) בלבד תקציב: מקסימום 500$

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by אוהד הפועל בדם,

מעבדי אינטל P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IS7-V2 (intel 848) זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך GIGABYTE RADEON 9600XT TV,DVI 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? CD-ROM LG x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים IIYAMA 17''V.M. PRO1404 Flat מחיר 4105 ¤ הצעות לשיפור יתקבלו בברכה אפשר לעלות את התקציב עד 5000 מקסימום תודה

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום לכולכם! אז כמו שאתם רואים אני חדש כאן ושמעתי רבות על האתר ולבסוף החלטתי להיכנס ולהירשם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש מאד בקרוב!! (מחר). ואני אשמח לשמוע על המלצות ומפרטים שאתם ממליצים עליהם. 1.התקציב המקסימלי הינו 2900 ש"ח. לצערי, לא ניתן לעלות על התקציב הקיים וכן אפשר לחסוך..אך לא חייב. 2.המחשב נועד בעיקר להעברת הזמן במשחקי רשת. א.המחשב יופעל באופן תדיר. כל יום. ב. *המסך לא כלול במפרט. הרזולוציה הנוכחית של המסך הינה 1366X768 *המחשב החדש מיועד למשחקי רשת. בעיקר של חברת המשחקים STEAM. *ההגדרות הגרפיות אליהם אני שואף הינם בינוניות-גבוהות. 3.אין צורך בציוד היקפי. 4.יש לי צורב במחשב. אך אני בכל זאת רוצה שהמחשב החדש יכלול לי צורב חדש. אם יש אפשרות לשני כוננים: אחד של דיסקים…

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by nush,

אני מחפש מפרט למחשב בסכום של 2500-3000 ש"ח, חפשתי בפורום מפרטים, וראיתי שכל המפרטים בסכומים האלה הם עם מעבדי AMD, ואני רוצה מפרט עם מעבד INTEL(מודע לזה שהמחיר משחק לטובת ה AMD). המחשב יהיה לשימוש יום יומי, פייסבוק אינטרנט ומשחקים. לא צריך מסך, לא ציוד היקפי, לא עושה OC תודה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אהלן חברייה, אחותי זקוקה נואשות למחשב לצרכי עבודה בגרפיקה דו מימדית (ללא עריכת וידאו או תלת מימד או אנימציה). לעזרתכם אודה עד מאוד. תקציב - אמנם כתבתי בכותרת עד 5000, אם יהיה מוכרח אפשר להוסיף כסף עד אלף שקל, כמובן שאם אפשר להוריד כסף ולא להיפגע משמעותית בביצועים אשמח מאוד, אי חובה לנצל את כל התקציב. שימושים - המחשב מיועד לעבודת גרפיקה וקצת עבודות משרדיות. להלן התוכנות שהשימוש בהם נצרך (אני מאוהב בשפה העברית כך שלא תכעסו אם אכתוב את שמות התוכנות בעברית): פוטושופ (כרגע CS4 אך ככל הנראה תשדרג ל-CS5) אינדיזיין אילוסטרטר אקרובט רידר פרו 8 אקרובט דיסצילר ברידג' קורל דרוו 11 אופיס (בעיקר אקסל וורד ופאוור פוינט) תדירות השימוש בכל התוכנות הללו כמעט יומיומית. כיוון שהעבודה היא …

9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  10. אז ככה... אני רוצה לקנות מחשב חדש לחדר... השימושים שלו יהיו סרטים,מוזיקה ומשחקים... (איכות הסאונד נורא חשובה לי כי הוא ישמש במקום מערכת קולנוע ביתית לחדר). בניתי לי כאן מפרט והייתי רוצה לדעת האם הוא טוב? ואיך אפשר להוריד במחיר מבלי לפגוע בביצועים(לדוגמא: למצוא לוח אם שלא כולל כרטיס מסך מובנה , מכיוון שאני קונה כרטיס בנפרד...) כמו כן, המחשב לא כולל מסך וזאת בגלל שהמחשב שלי יהיה מחובר לטלוויזית 26 אינץ' LCD בחדר.. שאלות נוספות שעולות הן: האם הכרטיס מסך הזה מאפשר חיבור לטלוויזיה כמו שצריך? האם החיבור לטלוויזיה יפגע ברזולוציה? האם ניתן להקליט מהטלוויזיה אל ההארד דיסק של המחשב? האם צריך ספק כח חזק יותר? האם צריך קירור כלשהו? אני צריך רמקולים 5.1 שאני אוכל לפזר ברחבי החדר... א…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום לכולם :], אני חדש פה והאמת שנרשמתי לפורום במיוחד כי אני בקרוב מאוד(עניין של יום-יומיים), קונה מחשב ואני חייב את עצות המומחים פה. המחשב מיועד למשחקים, לעבודות גראפיות ואינטרנט פה ושם. אז ככה, לפני כמה ימים ביטלתי עסקה עם איזה חנות לא משנה למה וכמה ובקיצור אני מחפש מפרט טוב של AMD במחיר של 6000 ש"ח מקסימום. מה יש לי כבר בבית? 1) מסך LG בטכנולוגית LCD. 2) מקלדת + עכבר LX700 של לוגיטק. 3) רמקולים SBS350 של חברת Creative. כל המוצרים הנ"ל עלו לי במזומן 2000 ש"ח. עכשיו נשאר לי בדיוק 6000 ש"ח למפרט של המחשב וזה יצא 8000 כולל הכל! אז יש לי כמה שאלות: א. במה עדיף להשקיע? כרטיס מסך יותר חזק/מעבד כפול ליבה של AMD ? ב. כרטיסי המסך הכפולים החדשים של GigaByte מו…

• 36 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Kitt0s,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, מסך 21', מקלד…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלומות, הערות שלי והסברים נוספים- אחרי השאלון המצ"ב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? תוכנת אוטוקאד ב2D, תוכנת מידול וחישוב קונסטרוקציה בשם STRAP שעושה הרבה חישובי מטריצות, אופיס ואינטרנט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? רזולוציה 1280x1920, כלומר FHD. המסך ככל הנראה יהיה Dell P2414H. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך- בתקציב נפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי- המקום יחסית לא שקט. 6. האם מתוכנ…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  14. שלום לכולם לפני מס' ימים רכשתי את המחשב נייד Lenovo IdeaPad Y510p עם כרטיס מסך SLI . התחלתי קצת לקרוא וראיתי שלאחר עדכון וינדוס 8.1 יש הרבה אנשים בעולם שחוו בעיות עם הSLI, כלומר יש אנשים שבהגדרות NVIDIA הראה להם שהכרטיס אינו זמין (השילוב של שני כרטיסי מסך) צירפתי לכם תמונת מסך שממחישה את הנושא, כשאני פחתתי את ההגדרות ההגדרה הייתה על "הגדר ממש SLI כבלתי זמין". העברתי אותו למצב "הפק ביצועי תלת מימד מרביים", ולאחר כניסה למשחק הרגשתי בשיפור. רציתי לדעת האם הבעיה הזו היא מוכרת בקרב האנשים עם אותו הדגם/כרטיסי SLI. *שאלהמאוד חשובה- האם ההגדרה שעשיתי, היא בעצם ההגדרה הנכונה? הכוונה שלי, אני לא רוצה שה SLI יעבוד באופן קבוע במחשב גם במצב וינדוס. מישהו אמר לי שה SLI מתחיל לעבוד רק כ…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by תם ברנד,

אהלן, יש לי מחשב יחסית ישן וברצוני לשדרג אותו כדי שיעבוד בצורה יותר חלקה ויפעיל משחקים בצורה סבירה (לא משחקים הכי חדשים, אבל משחקים שקיימים בשוק). מפרט: מעבד - Core 2 Duo E6750 לוח אם - Gigabyte P35 S3L כ. מסך - Radeon X1950 זכרון - Kingston DDR2 1GB PC2-5300 ספק - Enermax Liberty 400W השאלה שלי היא האם יש בכלל אפשרות לשדרג ב-800 ש"ח, או שחבל להשקיע את הכסף. שאלה אחרת היא האם אתם מכירים אולי מחשבים יד שניה שאפשר לקנות באזור ה-1000 ש"ח ויהוו שיפור למחשב הזה. לא יודע, אם זה רלוונטי אבל אני אמלא בכל מקרה את השאלון - 1. מה התקציב המקסימאלי? 800 לשדרוג, 1000 לחדש. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל עדיף לא לחרוג. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מה…

16. Started by Wreckovski,

היום היום קיבלתי אותה, והיא סוסה. ה-AMD רץ פה בשקט על 38 מעלות תחת עומס של פוטושופ, אינטרנט, מוזיקה וכו'. קצת חסרים לי ה-256 מגה ראם הנוספים שאמורים להיות, אבל עם הזמן גם זה יהיה. המארז זול, אבל מלא בפתחי איוורור כולל תעלת אוויר מיוחדת למעבד, שתי מקומות למאווררים 80מ"מ מאחורה, שתי מקומות לשני מאווררים 80ממ על הדלת הצדדית למטה (או 1 של 12ממ) סה"כ אחלה מארז (שוב... זול, אבל מה אכפת לי) המפרט הוא ככה: AMD Athlon 64 3000+ NewCastle Gigabyte GA-K8NS nForce 3 250 256mb A-DATA Seagate 80GB s-ATA DVD-ROM x 16 (LG) SONY CD-RW 48x48x52 (מהמחשב הקודם) Inno3D GeForce MX4000 128mb (מהמחשב הקודם) ו... זהו היא טסה יפה, מאוד מרוצה ממנה. [attachment deleted by admin - 90…

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום אנשים !! חבר של אבא שלי הציע לו מחשב נייד בן 3 שנים שעוד לא נפתח אפילו, חדש מהאריזה. המחשב הוא של IBM דגם: c40 . לא הצלחתי למצוא על הדגם הזה מידע באינטרנט, ואני לא יודע את המפרט שלו. המחשב מיועד בעיקר להוריי שצריכים רק אינטרנט ואופיס. אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת הנתונים הטכניים של המחשב הזה, ואם הוא שווה 1000 ש"ח. תודה רבה וסופ"ש מענג !

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by MEGI,

שלום לכולם, אני מחפשת מחשב לגראפיקה לתוכנות כמו: פוטושופ מאיה פרמייר אפטר אפקט Indesign Illustrater AutoCAD 3D Max Studio avid שיהיה חזק ליצירת אנימציות,סרטונים ורנדורים אני מצרפת מפרט שקיבלתי, אשמח לתגובתכם בקשר למפרט והמחיר ואם יש לכם הצעות למפרט אחר... מארז ARCTIC שחור/אפור ללא ספק 12CM X2 ספק כח A.PFC VS550 550W CORSAIR מעבד אינטל 3.2GHz 6MB CORE I5 1155 QUAD 3470 לוח אם B75MA-E33 SATA3 USB3 1GLAN MSI כרטיס קול5.1 כרטיס רשת 10/100/1000 דיסק קשיח פנימי 2Y 1TB SATA3 7200 64MB WD זכרון פנימי KVR KINGSTON 8GB (4GX2) DDR3 1333MHZ כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 מאיץ גרפי כ.מסך QUADRO 600 1G-3 PCIE PNY ללא מערכת…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  19. במקרה נתקלתי במוצר הזה ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=0 לכל החברה כאן שקנו מחשבים ניידים וגילו שהנייד שלהם מחזיק בקושי שעתיים (ואחרי חצי שנת שימוש בקושי שעה ), סוף סוף נימצא הפיתרון בדמות סוללה חיצונית . נכון שהפיתרון יקר ,אולם יתרונו הגדול הוא שהוא אוניברסלי ובעל חיבורים במתחים שונים שמאפשרים להמשיך להשתמש במכשירים אלקטרוניים שונים ,גם אם הסוללה המובנת התרוקנה וכמובן גם במקביל לטעון את הסוללה של המחשב הנייד וגם הרבה מכשירים אחרים כמו פלאפונים (3.7 וולט ) נגני mp4 \mp3 (מתח usb וולט 5.3 ). הדבר שימושי בין היתר לכל אלו שקנו את ה-wind באיבורי וגילו שהם קיבלו עם הנייד ,סוללת צעצוע שלא מספיקה לשום דבר . על פניו נראה אחלה פיתרון , אולם לא הצלחתי…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  20. ערב טוב אנשים יש לי שאלה... בדר"כ מחשבים שיש להם מעבדים חזקים (C2D סדרת 8000 ומעלה) אז יש להם כרטיס מסך לא משהוא.. אני לא מדבר על מחשבים יקרים.. על מחשבים שעולים בסביבות ה-4 אלף ש"ח... ושמתי לב.. שככול שהמעבד יותר גרוע.. ככה הכרטיס מסך יותר טוב... מה דעתכם על זה..? והאם עדיף שיהיה מעבד יותר טוב או כרטיס מסך יותר טוב? או שהכי טוב לעשות אותם בצורה מאוזנת? אני בינתיים די סגור על מחשב אם מעבד C2D T8100 אם כרטיס מסך גיפורס 8400... אני יודע שזה כרטיס מסך לא כזה גרוע.. אבל אני בטוח שבמחיר הזה אני יכול למצוא כרטיס מסך יותר טוב.. אבל אני גם יודע שאני אצטרך להתפשר קצת על טיב המעבד.. אני יביא לכם דוגמאות ותגידו לי איזה יהיה יותר כדאי לקנות (נגיד שכול החומרה במחשבים האלה א…

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-7.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ללא ציוד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מאמין שבקרוב אעשה אבל לא בהתחלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כנרא…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by mic3mic4,

היי. יש לי מחשב שקניתי לפני מספר שנים. מצ"ב המפרט שלו. זה מחשב נייח שעיקר השימוש שלו הוא תלת מימד - בניה ורינדור בתוכנות סטודיו מקס וסולידוורקס. כמו כן משמש לתוכנות גרפיות. אני צריכה מחשב חזק ויציב. אני מתלבטת האם להשתדרג איפה שמומלץ ויהיה משמעותי או להשקיע ולקנות מחשב חדש. ההתלבטות היא בעיקרה כלכלית - תמיד אעדיף חדש :) תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by asafuziel,

שלום, אני עוזר לגן של הילדה בקניית מחשב חדש לגן. ישמש בעיקר ללומדות, סרטונים ומשחקונים לילדים. מסך מחשב וציוד היקפי כבר יש. צריך שיהיה פשוט ואמין. נדרש: כונן dvd מערכת הפעלה תקציב - ~2,000₪ שיהיה חיבור גם לטלויזיה hdmi (קיים חיבור כזה גם למסך) תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום חברים מחפש המלצה למחשב נייד מעולה לעריכה. אני עורך סרטי טלוויזיה, קבצים כבדים, והמון חומר. בעיקרון מעדיף דווקא DELL כי יש לי פחד משאר החברות משתמש בתוכנת פריימיר. אני עורך במקומות שונים, אז אני חייב נייד. תקציב עדיף בסביבות ה8000, אבל לא שווה לי להשקיע במשהו שאני יהיה פחות ממרוצה ממנו. תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by mMmSaK,

חבר'ה מישהו פה יודע אולי כמה אני יוכל למכור את הכרטיס מסך שלי? sapphire radeon 7790 1GB, ללא OC תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לקבל עצות גם בפרטי נ.ב: במה כדאי לי להחליף אותו אם אני אמכור אותו ויוסיף 150-250 ש"ח

• 7 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים