ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במה שאפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ייעודי לFlight Simulator X יחד עם שימוש סטנדרטי באינטרנט, אופיס וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Flight Simulator X -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג… - 

- 0 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

מחפש מחשב נייח עד 4000 ש"ח כולל מסך+למשחקים חזקים דפדפתי בין אתרים ומצאתי הצעה מה דעתכם תרדו עד למטה לשדרוג שמציעים: http://www.imshops.co.il/Product.asp?Pid=e8400&Cat2Cat1ID=1&Cat2ID=0&aff=〈=HE מחכה לתגובתכם תודה - 

- 14 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

שלום! אז קודם כל, הנה תשובות לכמה לשאלות שמופיעות בחוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימלי? 7,000 שקל, אין בעיה לחרוג בכמה מאות. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: -משחקים כבדים: מחשב שעדיין יהיה טוב גם בעוד הרבה זמן, אני לא מעוניין לשדרג אותו כל חודש. רזולוציה 1024X768 לא יותר. -תוכנות: מטלאב, PSPICE ותוכנות סימולציה אחרות. שימוש די בסיסי בהן אז לא צריך להגזים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך בציוד היקפי, יש צורך בצורב DVD 4. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? לא חשוב כלל, 1 5. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאי… - 

- 17 תגובות
- 1.9k צפיות

- 

- 

שלום אני מעוניין לרכוש מחשב לגיימינג בעיקר ואני מוכן להשקיע עד כ - 14K שישמש אותי לטווח ארוך. אין צורך ב- OC, אני מעוניין בקירור נוזלי ובניתי את המפרט הזה - אשמח לביקרת והערות. מתכנן לרכוש באופן מיידי תודה מראש מפרט זה הורכב ב - [url]www.wellcom.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103540]AMD Ryzen 5 5600X AM4 Box[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 1460 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=102127]NZXT Kraken Water Cooler X73[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 742 [b]לוחות אם… - 

- 1 תגובה
- 762 צפיות

- 

- 

לפני קניייתה ואני כמעט סגור כבר רק חייב את הדעה שלכם: MSI M662 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=292 (דגש על מצלמה ואביזרים במתנה) או HP PAVILION DV6126EA http://www.ctm.co.il/product.asp?id=728 שניהם ממש אותם מאפיינים הקטע שנעצרתי על MSI כי מקבלים מצלמה מובנת 1.3M שזה מכובד ונחמד ומתנות כמו תיק לנייד ועכבר ועוד כמה... מה אתם אומרים MSI או HP עד הסוף? נ.ב המחשב הוא למולטימידיה:סרטים מוזיקה אינטרנט ומשחקונים לא כבדים... - 

- 8 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לפי מידת הצורך - אבל מעדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כנ"ל 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, עבודה משרדית, הרבה לשוניות פתוחות, הרצת אפליקציות ווביות כבדות במקביל. ייתכן שגם קצת עריכת וידאו פה ושם. אם לא אידיאלי לעריכת וידאו זה לא דיל-ברייקר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? - לא משנה ממש, אבל כמובן שאני לא רוצה טרקטור בפינת העבודה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - ייתכן, אבל אני לא גיימר כבד. במידה ואעשה אוברקלוקינג זה יהיה ממש בקטנ… - 

- 10 תגובות
- 1.5k צפיות

- 

- 

הי חברים, אני אמנם בחו"ל אבל אני צריך מחשב חדש ואני ממש מתלבט בין 3 מחשבים, השימוש העיקרי זה עבודה רגילה בלי עיבוד גרפי רציני, לפעמים חיתוך בסיסי של סרטון או עיבוד בסיסי של תמונה... אין לי צורך במקדלת/עכבר/אנטי-וירוס, אבל אני כן אצטרך יכולת WIFI (אפשרי להוסיף כסטיק חיצוני). * שני הזולים נראים אותו דבר אבל רשום שיש להם CPU SPEED שונה * האם הפער ביניהם ליקר מצדיק הכפלה של המחיר? * דולר קנדי זה בערך 2.5 שח אם זה מעניין או משפיע https://www.newegg.ca/Product/Productcompare?CompareItemList=83-230-578%2C9SIAN47BTC9352%2C9SIAN47BTC9351 - 

- 3 תגובות
- 855 צפיות
- 1 follower

- 

- 

שלום לכולם.. יש לי מעבד CORE2DUE E6600 אני מעוניין ( בתקציב של 2500 שח) ב: 1.לוח אם שיתאים לOC קל 2.זיכרונות ( עדיפות ל4GB) 3.כרטיס מסך 4.ספק כוח טוב . 5. קירור טוב למעבד- יעבורOC 6. צורב DVD פשוט 7.הארד דיסק 8. מארז פשוט תודה מראש לעוזרים אלכס. - 

- 8 תגובות
- 965 צפיות

- 

- 

יש לי מחשב נייד של asus 1005ha מהסדרה eee-pc. לפי דברי הטכנאי הלך הזיכרון הקשיח. הוא הציע לי מחיר של 300 ש"ח לזיכרון+150 התקנת ווינדוס. האם זה משתלם? כמה עולה דיסק קשיח שיתאים למחשב זה כיום? לא ידעתי מה בדיוק לחפש בזאפ... (במחשב היה לי זיכרון 160GB. אני מסתפק גם ב-100 ואפילו פחות אם קיים..) אגב, מה המספר טלפון העדכני של מעבדות asus? כנראה שהמספר השתנה מאז קניתי את המחשב - 

- 3 תגובות
- 678 צפיות

- 

- 

שלום, מעוניין לקנות מחשב לעבודת מעבדה בניתוח נתונים סביבתיים. בעיקר מטלב אבל גם GIS, R וכו'. התקציב סביב 5-6, גודל מסך מועדף 13-15. שאר הנתונים פחות חשובים. בסקירה זריזה, ראיתי את הלנובו Lenovo IdeaPad Y510p ואת האסוס N550JV. בהשוואה הזוhttp://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N550JV-CN201H-Notebook.98311.0.html אומרים שהאסוס מעט יותר יעיל בעיבוד מקבילי אבל שהלנובו לוקח די בגדול בגיימינג. בעיבוד נתונים מספריים - האם אתם חושבים שלאחד יהיה יתרון גדול על השני? אם רוצים להשתמש ב CUDA, הנתמך ע"י הכרטיסים בלנובו - צריך לכתוב אחרת את הקוד או שהמחשב מנתב את הכח הדרוש? האם יש המלצות נוספות במסגרת התקציב? אולי משהו של דל (ניסיון עבר מוצלח)? תודה לכולם. - 

- 1 תגובה
- 1.2k צפיות

- 

- 

בהמשך לבקשתי מהיום לבניית מפרט בתקציב 2.5K לא כולל ציוד ומסך לשימושים מגוונים לכל המשפחה(ללא משחקים) המלצתם לי ללכת על מפרט מבוסס AMD אשמח אם תוכלו להביע את דעתכם המלומדת (במיוחד לאחראים מקרב הפורום הנ"ל) אודה לכם על הINPUT וכל הערה בדבר הוספה שינוי מומלץ תתקבל בברכה מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי. מחיר: ¤544 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤459 מסך: SAMSUNG LCD 20.1" 206BW 2ms DVI אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי. מחיר: ¤1532 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3250620AS אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. מחיר: ¤369 צו… - 

- 1 תגובה
- 473 צפיות

- 

- 

היי, המחשב שלי שהוא חדש יחסית עובר לבן משפחה ואני רוצה להרכיב לעצמי מחשב ורציתי לשמוע מה דעתכם ומה כדאי לשנות: המחשב מיועד למשחקים בעיקר מעבד פנטיום 4 2.53 מגה"צ לוח ASUS P4T 533 RAID 32 ביט + IPANEL זכרונות 512 RDRAM הפועלים ב32 ביט כרטיס מסך RADEON 9700 מתלבט לגבי החברה כרטיס קול נשאר מהמחשב הישן -> AUDIGY דיסק קשיח WD מסדרת הJB מה כדאי 80, 100 או 120 ג'יגה? DVD ASUS E616 או TOSHIBA SD-1612 ללכת על אמינות (toshiba) או על מהירות (asus שעובד על ATA100) כרטיס רשת נשאר מהמחשב הישן -> 3COM 10\100 מארז CHIEFTEC DRAGON FULL TOWER שחור + חלון ספק ENERMAX 430W או ANTEC 430W צורב YAMAHA F1 או PLEXTOR ללכת על חידושים (YAMAHA שיודע לעשות תוויות על הדיסקים) או על אמינות (P… - 

- 11 תגובות
- 2.5k צפיות

- 

- 

שלום, מישהו בבקשה יוכל להסביר לי את הקשר בין cardbus לבין pc card? האם זה אותו דבר, מה ההבדל ביניהם? תודה! - 

- 1 תגובה
- 664 צפיות

- 

- 

אני מעוניין בכרטיס קול מובנה על הלוח אם אחד טוב ואם אין אז כרטיס קול בנפרד בנוסף כרטיס טלוויזיה אני מעוניין בכונן שהוא לפחות 320GB ואני מוסיף לזה עוד 250 שיש לי בבית שני צורבים עדיפות למארז שחור מתי אמור לצאת ה8800GTS החדש והאם יש טעם לחכות לו? אם אני ארצה בעתיד להפוך אותו למדיה סנטר גם אז מהם השינויים או התוספות הדרושים? - 

- 1 תגובה
- 565 צפיות

- 

- 

רציתי לדעת בעיקר לגבי תאימות של הלוח עם המעבד והזכרונות. 1. האם הוואלט של הזכרונות בסדר ומתאים לשאר החלקים? 2. ראיתי באתר של gskill שהזכרונות האלו לא מתאימים לצ'יפסט 43 ,מה אתם אומרים? (האמת שלא ראיתי שם זכרון אחד שכתוב שכן מתאים) זה הלינק באתר של gskill http://newgskill.web-bi.net/bbs/view.php?id=g_ddr2&no=98 3. מה זה אומר ? מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: ANTEC P182 SE http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=11139 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V זיכרון: G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2… - 

- 4 תגובות
- 683 צפיות

- 

- 

ראיתי שבמפרטים המומלצים אין מפרטים לשרטוט, רק לגרפיקה אז אשמח לעזרה, תקציב: 2800 ש"ח ציוד הקפי: לא תוכנות: לא המחשב יעבוד על תוכנות שרטוט כגון: SolidWorks 2010. Solidcam, cabinet vision, imos תודה רבה. - 

- 5 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

שלום פורום יקר ראשית רציתי להודות לכם על העבודה הנפלאה שאתם עושים פה, אתם עוזרים להמון אנשים ולא תמיד מקבלים את התודה, אז בשם כולם - תודה ולעניינינו, גם אני צריך המלצה אז אתחיל במילוי השאלון שלכם: * מטרות המחשב? צרכים סטודנטיאלים בסיסיים: אופיס, אינטרנט וכו'. * גודל המסך? 13 אינץ' * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, שלא יהיה מתחת ל-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? כזה שיתאים למטרות המחשב, לא קריטי. * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי, אפשר. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אין לי מושג מה זה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? נגיד שלא, אפ… - 

- 6 תגובות
- 877 צפיות

- 

- 

שלום, מבקש את עזרתכם במציאת מפרט מתאים אז ככה: 1. המחשב לא מיועד לעבור אוברקלוק 2. השקט לא חשוב 3. תקציב מקסימלי 4000 ש"ח 4. הולכים לשחק על המחשב ברזולצית 1920X1080 5. אין צורך במסך/ ציוד היקפי 6. אין דרישות מיוחדות נוספות 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבת מחדש בתקציב כל זאת אני אבצע תודה מראש חברים... - 

- 0 תגובות
- 623 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינוניים, אינטרנט, צפייה בתכני HD, עריכת מוזיקה ועריכת וידאו (לא משהו רציני) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase, PowerDirector - משתמש מדי פעם, לא שימוש עיקרי למחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs COD BLACK OPS, GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדר… - 

- 3 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000, אפשר חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן,אני צריך מקלדת ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windows 8. האם ישנה ה… - 

- 1 תגובה
- 441 צפיות

- 

- 

היי כולם אני מחפש מחשב נייד לגיימינג , פשוט העבודה שלי משעממת טילים ואני חייב איכשהו להעביר משמרות לילה.. אני מחפש מחשב שאני אוכל לשחק איתי פוטבול מנג'ר 2012 פרו 2012 הבאטלפילד החדש שיצא (לא חייב הגדרות גבוהות - העיקר שיהיה שחיק) 30+ FPS קול אוף דיוטי החדש שיצא.. - כנל.. לא חייב הגדרות גבוהות עם פילטרים.. פשוט שיהיה שחיק ועוד כל מני משחקים מהדור הקודם בורדרלנד, GTA וכאלה בסגנון להעביר את הזמן.. מגבלת תקציב סביב ה 6 אלף זאת אומרת שאני כנראה אקח נייד עם מעבד I7 ועם כרטיס מסך חזק.. זמן סוללה לא חשוב לי כי הוא יהיה ברובו מחובר לחשמל גם כשאהיה באוניברסיטה בלימודים הוא יהיה מחובר לשקע חשמל כמו כן לא מפריע לי ניידות, אני בחור גדול חח ויש לי תיק אז גם מסך 15.6 - 17… - 

- 0 תגובות
- 644 צפיות

- 

- 

היי לכולם , החנות/מעבדה שאני בדר"כ קונה/מתקן אצלה נסגרה . אני מחפש מעבדה מומלצת לניקוי מאוורר במחשב נייד (HP) באזור המרכז . ייתכן שיהיה צריך להחליף אותו . חשבתי על המעבדה של HP ישראל , מה דעתכם ? תודה , ליאור . - 

- 9 תגובות
- 2k צפיות

- 

- 

שלום לכולם מחשב שהוזמן , בעלות 4650 ש"ח אשמח לקבל חות דעת. Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Gigabyte EP43-DS3L s775 C2Q 1333MHz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E OCZ Reaper DDRII 800Mhz, 2X1Gb Gigabyte HD 4850 1GB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 2XDvi PCI-E2.0 Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II LG DVD+-RW GH22NS X22 Black SATA Edimax EW-7128G 54Mbps PCI Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent (24Pin) Microsoft Wirlress Desktop 2000- Retail SilverStone LASCALA SST-LC16B-MR BLACK NO PSU - 

- 10 תגובות
- 691 צפיות

- 

- 

אשמח לקבל הצעות וחוות דעת לגבי המפרט הבא, כאמור לשימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, מוסיקה וכו'. חשוב שיהיה שקט, שישמש אותי בשנים הבאות, ללא OC כאמור. ללא צורך במסך ועכבר. מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 435 AM3 (2.9GHz) - BOX ₪516 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ₪516 זיכרון: [..] PATRIOT VIPER II 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - SECTOR5 : PVV34G1333LLK ₪679 מארז: [..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪350 רמקולים ואוזניות: [..] ALTEC-LANSING 2.1 VS4121BLK ₪372 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ₪221 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪269 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪2923 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אל פסק: ADV… - 

- 7 תגובות
- 772 צפיות

- 

- 

צריך מפרט התקציב 3000 שקל כולל מסך (17 אינץ לא דק LG) המחשב מעויד למשחקים. - 

- 2 תגובות
- 551 צפיות

-