עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Tov_Tov,

אני מעוניין למכור את המחשב הישן שלי ואני לא ידוע בכמה ורציתי לדעת בכמה אתם ממליצים ? CPU Type: Intel Pentium IIIE, 667 MHz (5 x 133) Motherboard Name: Asus CUSL Chipset Intel Memory: 256mb SDRAM Video Adapter: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 64mb HDD: Segate Baracuda 7200 10gb SoundCard: Creative SB PCI128 Cd-drom, floppy + soundcard and videocard and network card is ONBOARD ! הלוח אם מאוד חדש קניתי אותו לפני 5 חודשים כי נשרף לי הלוח אם הישן ורק הלוח אם עלה לי 550 שקל אז אני חשבתי להציע על המחשב כ800 שקל מה אתם חושבים ? יותר, פחות ?

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  2. שלום לכולם, מתחיל ללמוד מדעי המחשב-פיזיקה ממש עוד שבועיים, ורוצה מחשב חזק יחסית שיתאים לדברים הבאים: תכנות וקומפילציה (אני חושב להתקין גם windows וגם linux), כנראה שבשלב ראשון לא כבד מדי אבל הייתי רוצה להיות מסוגל, כנראה דרך אקליפס או בסגנון, וגם שיהיו לו מספיק משאבים להפעיל מטלב בצורה טובה (בכל זאת קצת פיזיקה ). לראות סרטים ב- Full HD 1080p, אשמח גם להמלצה בנפרד עבור מחשב (כרטיס מסך) בשביל עריכה גרפית (דו מימד). שלא יהיה כבד מדי (סוחב כל יום לקמפוס בכ"ז). וכמו ש-chevy אומר תמיד: "תענה על השאלון הבא בבקשה:" * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים Full-HD, תכנות (matlab, eclips etc) * גודל המסך? סטנדרטי (15" אבל לא קריטי), מט. *מעבד? i5…

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  3. Started by ilay22,

כרגע המערכת שלי היא amd64 (אני לא יודע את הדגם המדויק, נקנה לפני כשנה וחצי) לוח אם nvidia 300 כרטיס מסך geforce6600 1GB RAM ספק כוח פשוט, אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך כנראה ל geforce 7900gs אני רוצה לגעת אם חוץ מהלוח אם (בגלל שאין pci-e) שי עוד רכיבים שאני צריך לשדרג בשביל שהמערכת לא תפגע בביצועים של הכרטיס מסך?

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  4. Started by mderazon,

שלום לכולם ! אני מנסה להחליט בין 2 המחשבים הנ"ל. שניהם באים עם המעבד SU9400 החדש יחסית של אינטל ואותו כרטיס גרפי -Intel GMA X4500MHD. אני קונה את המחשב בארה"ב, שימושים עיקריים יהיו משרדיים, ומולטימדיה עד רמה של לנגן סרטי HD (לא למשחקים וכו) ה-ASUS עולה קצת פחות ובא עם אחריות גלובלית של שנתיים. אשמח אם מישהו יעזור לי להחליט ביניהם או סתם יאמר מה הוא חושב וגם לדעת אם הכרטיס הגרפי שלהם מספיק חזק לשימושים שלי ולגבי האחריות - אם זה תופס ביבואנים בארץ כל מידע שתוכלו לספק יעזור, תודה רבה ! מיכאל מפרט אסוס : http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-ul30a.aspx?mode=specs מפרט אייסר: http://www.laptopmag.com/review/laptops/acer-timeline-as3810t-6415.aspx?mode=specs

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by kebibas,

החלטתי להתחדש במחשב חדש ליום הולדת שלי 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרבה תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD Ghosts -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Niv Sv,

זה בנתיים המפרט שיש לי אני לא יודע אם זה טוב או לא אשמח להצעות ועזרה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, התקציב הוא 7 אלף שקל, לא יותר. אני סטודנט, הרבה עבודות עם OFFICE, גלישה באינטרנט וכו', לא משחקים... עכשיו השאלה שלי האם ניתן להשיג משהו איכותי שיריץ VISTA ו OFFICE 07 בלי בעיה בתקציב זה? אחכה לתגובות שלכם! תודה, שי

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  8. ללא חריגה מיועד לגלישה מקלדת ועכבר של אפל בנפרד (לא כלול בסכום) הרכישה בעוד חודש כל שאר השאלות לא רלוונטיות נשמח להמלצה על דגם ולהסבר :) תודה

9. שלום, אני מעוניין לקנות השבוע מחשב לאח שלי בן 12, אני מניח שהוא ישתמש בו בעיקר למשחקים כמו פיפ"א GTA וכל השטויות האלה של הילדים אתם בטח מכירים, חוץ מזה כמובן שגם לגלישה נוחה באינטרנט. אני כבר כמעט שבועיים מחפש באינטרנט מחשבים מסוימים לילד בגילו אך אני לא מצליח להחליט ובגלל זה אני פונה אליכם. התקציב שלי הוא 3000 שקל. אני כמובן מעונייין במחשב עם מסך LCD נחמד. אשמח עם תעדכנו אותי לגבי מבצעים שאתם מכירים בכל מיני חנויות מחשבים.. שכוללים מחשב+מסך ו-וינדוס מותקן כבר אני אשמח אם תעזרו לי, תודה,

• 45 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. שלום, אני הולך לקנות מחשב בקורב, ואני צריך קצת עזרה. בעקרון, אני רוצה E8400 box ו 4 GB RAM כרטיס מסך אני כבר קונה HD4870 אם מישהו יוכל להרכיב לי מפרט טוב, בעיקר למשחקים שכולל 4GB RAM ומעבד E8400 www.skypc.co.il תודה על העזרה. ד"א - עוד שאלה קטנה, יש לי חבר שיש לו ת HD4870 וזה ממש כרטיס טוב, שמתי לב גם למכירים וה HD4870 יותר יקר מה 9800GTX+ בהפרש של איזה 400 שקל, 9800GTX+ לא אמור להיות יותר טוב? ם.ם (באתר של SKYPC ה 9800GTX+ עולה בערך 1040)

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשאיפה עד 4000, חריגה עד 5000 אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרצה של minikube (בעיקר RAM ו- CPU) ביחד עם IDE ומלא חלונות ב- chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא צריך שקט מוחלט אבל שלא ירעיש ברמה שמפריע להתרכז. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by j,

שלום לכולם, אני מעוניין במחשב שיאפשר לי לעבוד על כמה תוכנות גרפיות במקביל: 3dmax, autocad, photoshop וכו.. וכן כמובן שאני לא ארגיש "מאחור" אם אני שם משחק חדש. את הדברים הבסיסיים אני די מבין. השאלה היא האם כדאי ללכת על הdual core ואז האם אינטל או AMD (כיום יש לי AMD.. ואני די מרוצה) מסך LCD "19 או עדיף מסך רחב איכותי האם יש מחשב לפטופ שיענה על הצרכים האלה? תודה רבה גיא

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by stojakovic,

היי חבר'ה, אני צריכה מחשב נייד שישמש אותי בעיקר ללימודים (כולל שימוש בתוכנות סטטיסטיקה כמו SPSS) וצפייה בסרטים. התקציב הוא בסביבות 3300 ש"ח. ניסיתי לחפש ברחבי האינטרנט משהו שיתאים לדרישות שלי ויצאתי ממש מבולבלת... ככה שכל המלצה תתקבל בברכה! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס, SPSS), צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, גודל 13.3"-14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שיותר קל יותר טוב! לדעתי עד ~2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? מעדיפה בלי! …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by .Imri,

היי לכולם, ברצוני לרכוש מחשב חדש לצרכים די בסיסיים של וורד ומיילים אך חשוב לי גם שיהיה חזק ולא ייתקע. לאחר בירורים החלטתי לרכוש כנראה את המחשב הזה, מאייבורי באילת - מחשב נייד "14 HP Notebook 14-CF1001NJ 6PC62EA i5-8265U בצבע לבן, כונן 256GB SSD, זכרון 8GB ומ.גרפי AMD 530. רציתי לדעת מה דעתכם לגבי החברה (HPׂ), מפרט המחשב והשירות של אייבורי. פרטים נוספים לגבי המפרט הטכני מצויים בקישור הבא - https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=30114&cantAdd=-1&label=tooMuchOfCat תודה מראש על העזרה !

15. - רצוי להשאר בסביבות ה1000 ש"ח, אבל אפשר לחרוג עד 1200 - המחשב ישמש לגלישה בלבד, לא למשהו שדורש כרטיס גרפי רציני - אין צורך בציוד היקפי - צריך צורב (DVD כמובן) - דיסק קשיח 80 GB או הכי קטן שאפשר אם אין 80 - השקט לא קריטי - המחשב יורכב בחנות אבל אין צורך במערכת הפעלה - חנות באזור חיפה (פנדה, אם אפשר) תודה

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, ללא חרגיה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גרפיקה והדמיות - שימוש בתוכנות 3Dmax , V-ray, מנוע רנדור קורונה. בנוסף המחשב ישמש נער בתיכון ללימודי מדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשובה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם …

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  17. Started by ilia1,

היי רציתי לשאול את דעתכם לגבי מחשב שאני רוצה להרכיב המטרה בעיקר בשביל להריץ סרטי 4K במחשב לטלוויזיה מעבד: https://www.amazon.com/AMD-Ryzen-Processor-Wraith-Cooler/dp/B07B428M7F/ref=sr_1_1?crid=2E03QSFTB69RA&keywords=amd+ryzen+7+2700x&qid=1576748620&s=electronics&sprefix=AMD+Ryzen+7+2700%2Celectronics%2C1223&sr=1-1crid=TDPY9Y0B78MS&keywords=amd+ryzen+7+2700x&qid=1576745463&sprefix=amd+ry%2Caps%2C308&sr=8-2 כרטיס מסך: https://www.aliexpress.com/item/33011137786.html?storeId=4413133&spm=2114.12010615.8148356.1.7d716b0cuJ8eD8&spm=a2g0o.store_home.slider_142203370.3 לוח אם: https://www.amazon.com/GIGABYTE-B450-AORUS-Th…

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  18. Started by tini,

מעוניינת בנייד לצורכי עסק התוכנות שיופעלו עליו בעיקר : אופיס ,פוטושופ (עיבודים ברמה קלילה) , פרמייר (גם כן ברמה קטנה) ועוד. גודל המסך : עדיפות ל15 מאד חשוב לי גם איכות ואמיתות הצבעים במסך כיוון שישמש למצגות כרטיס מסך טוב ושלא יתחמם מהר ראם של לפחות 2גיגה HD רצוי מעל 200 גיגה שמתי לב שכל יתר הדברים הם סטנדרט אז חוץ מזה אין לי עוד דרישות אשמח גם לשמוע חוות דעת על דגמים של טושיבה שעומדים בצרכים שלי תודה ושנה טובה

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  19. Started by yaeli555,

שלום רב, שמי יעל ואני עתידה להתחיל ללמוד באוקטבר הקרוב לימודים שהם הומאניים במהותם. אני מעוניינת לרכוש לפטופ בגודל 13.3". השימוש יהיה בעיקר כתיבת עבודות office ואינטרנט- כלומר יישומים בסיסיים. אני מחפשת מחשב שלא יהיה כבד-רצוי מאד מתחת ל-2.5 ק"ג (כולל הסוללה) כמובן. דבר נוסף שמאד חשוב לי הוא משך האחריות (3 שנים) וזמן הסוללה. עדיף מסך מאט/ anti glare. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. בנוסף המפרט בו אני מעוניינת הוא: core i3 3/4 GB 320 GB וכפי שציינתי שלוש שנות אחריות. בעיקרון אני מתלבטת בין שני מחשבים: lenovo thinkpad edje e320 מדובר בדגם חדש מתוך סדרה קיימת שיצא בגודל המבוקש. ממש הגיע בימים האחרונים לארץ ועוד לא נמצא בכל החנויות. היתרון הוא שיש בו טראק פוינט, מקשים נפרדי…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by Lumber Jack,

שלום, אחותי הקטנה בת 10 וההורים החליטו שהגיע הזמן שהיא תקבל מחשב. היא צריכה מחשב בסיסי (כולל ציוד היקפי - בלי מסך), שהמטרות שלו הם בעיקר מסנג'ר, אינטרנט ומשחקים כמו סימס. עדיף שיהיה כמה שיותר זול, ככה שאם אפשר מחשב זול יותר מהתקציב שיוכל להריץ סימס, מעולה. הערות נוספות: צריך רמקולים, מקלדת, עכבר, מארז קטן שיתאים לבנות והרכבה בחנות. תודה רבה.

21. שלום. חבר שלי קיבל במתנה את המעבד I5 2500K והוא רוצה לבנות מסביבו מחשב. התקציב הוא 1500 ש"ח ורק אם חייב אז יש חריגה עד 2000 ש"ח (להשתדל שלא לחרוג מה1500 אלא אם חייב). השימושים הם מעט משחקים ובעיקר אינטרנט ואופיס אין צורך ב OC או ציוד היקפי משחקים לדוגמא : CRYSIS2 , COD BLACK OPS אך בתדירות נמוכה השקט חשוב ברמה של 6-7 אין צורך לכלול מערכת הפעלה , יש צורך בהרכבת המחשב בקשות מיוחדות : שיהיה USB3 אין צורך לשמור על אופק שדרוג תודה רבה לכם

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  22. Started by Ran Ventura,

מסך מדגם LG Flatron L1960TR. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by shaiky,

הבנתי ש"אייבורי" די משתלמים אבל האמת שאין העדפות לחנות ספציפית.. אשמח להצעות.. מעדיף לקנות מחנות בארץ ולא באינטרנט מחו"ל.. תקציב: 4000. עדיף ללא חריגה. חדש מהאריזה ולא יד שניה. רצוי 3 שנים אחריות. לגבי חברת המחשבים, היה לי HP- ואני לא מעוניין בשנית, ושמעתי על לנובו רק טוב. מעוניין ב Windows 7. (אם ניתן אז עדיף ללא מערכת הפעלה ולחסוך עלויות, כמובן בתנאי שאין בעיה למצוא את כל הדרייברים של המחשב בחברה הנתונה) לגבי הכונן הקשיח אני מעוניין ב 160-250 גיגה. אשמח אם תהיה אפשרות שיגיע עד 2 קילו גג (נועד לסחיבה יומיומית). גודל הצג שארצה הוא 12 אינץ' אבל אני לא מקובע, מה שבטוח קטן מ15. צבע המחשב לא באמת משנה לי. ועוד כמה דברים חשובים: בלוטוס, צורב RW+-, יציאת S-VIDEO, כמה שיותר U…

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  24. Started by Erayo,

בעוד כשבוע אני טס לארה"ב לחודש ותכננתי לנצל את ההזדמנות לקנות נייד חדש. התקציב הוא כ-1000$ השימוש העיקרי הוא הרצת תוכנות Adobe, אנימציה ממוחשבת (דו ותלת), תוכנות תלת למניהן (Maya) העדפה למסך 15.4" (משהו באזור) המחשב לא יחליף את הנייח ולכן אשמח אם יהיה לו זמן סוללה מכובד (3+ שעות) מכיוון שאני אשתמש בו לציור ותלת שקלתי לקנות טאבלט (עם או בלי מקלדת) ולחסוך לעצמי להסתובב עם הוואקום בנוסף (יש לי כבר וואקום כך שלא יהיה צורך לקנות). הבנתי גם שהטאבלטים יקרים בהרבה בהשווה לניידים עם אותה חומרה. האם ההפרש במחירים עד כדי כך משמעותי? נניח, כמה יותר יעלה לקנות טאבלט עם חומרה חזקה כמו לפטופ? במקרה ויש מי שימליץ לי על טאבלט הדרישות העיקריות הן wacom digitizer, windows, הגודל מן הסתם יהי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by ex_,

אני צריך עזרה באיתור הפונקציה(אם בכלל) לנעילה/פתיחה של הרשת האלחוטית אני עוזר למישהו שלא גר בארץ ולא מבין כלום במחשבים והוא לא מצליח להתחבר לרשתות אפילו שמופיע לו שהוא מחובר הוא עדיין לא יכול לגלוש(אין firewall) אז אני מניח שזו הפונקציה של הנעילה או יש איזה שהוא firewall מובנה או משהו כזה?(כלומר לא תוכנה חיצונית) תודה,

• 0 תגובות
    • 725 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.