ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
בניתי מפרט, והייתי שמח לשמוע מה דעתכם: https://pcpartpicker.com/list/tJpb7h המחשב ישמש בעיקר לעבודה - תכנות, unreal engine, unity, android studio מבחינת תקציב, התקרה היא 5000. התוכנית היא להזמין את רוב החלקים מאמזון, אבל אני עוד צריך לבדוק מה משתלם ומה לא. אני מעריך שאת לוח האם וכרטיס המסך אני אקנה בארץ, למרות שהפער על הכרטיס הוא בסביבות 250 שקל. למישהו יש ניסיון בהזמנה של כרטיס מסך דרך אמאזון? יש לכרטיס הרבה חלקים נעים, ואני קצת חושש שמשהו ידפק במשלוח לארץ. גם המארז לא ממש זמין דרך אמאזון או בארץ, אז אם למישהו יש רעיון למארז שקט אני אשמח לשמוע.
-
שלום לכולם, אני מחפש משטח למחשב נייד, לאו דווקא משטח קירור, אלא משטח שאפשר לשים על הבירכיים או על המיטה כדי למנוע מפתחי האיוורור של הנייד להסתם. אם מישהו יכול להמליץ על משטח כזה. נתקלתי ב- ebay במשטח הזה: Termal Pak HeatShift Laptop Cooler זאת אמורה להיות טכנולוגיה חדשה של קירור ללא אוורור. מתגובות שקראתי על המוצר כותבים שהוא עובד לבערך שעתיים שלוש ואח"כ היכולת שלו לקרר יורדת. למישהו יצא להתנסות במוצר הזה? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי אפשרות בתחילת פברואר לקנות מחשב נייד בארה"ב. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי איזה דגם שווה להביא ארצה. אז ככה, מבחינת תקציב : 2.5K ש"ח אבל אפשר לחרוג עד נניח ה3K ש"ח במידה וזה שווה את זה. צרכים: ביתיים + - אני צריך שהמחשב ישמש מן הסתם לשימושים הגנריים הביתיים אך גם שלא יתבטל מול קבצי אקסל כבדים (מודלים פיננסיים לדוג'). דגשים ספציפיים : 1) מסך 13 אינץ 2) חיי סוללה טובים 3) אם ניתן, דור שמיני של מעבדי אינטל החדשים. 4) אני לא צריך שזה יהיה המחשב הראשי בבית, יש גם מחשב נייח חזק. (ככה שלדוגמא אני לא צריך שטח אחסון גדול במחשב נייד - 256/128 SSD אמורים להספיק) במידה ויש מחשב שחורג גם …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! אני שוקל לקנות נייד של ASUS (EEE PC). הייתי רוצה לשמוע חווד דעת מאנשים שיש להם אותו או עבדו עלו. תודה,
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?6K אפשרי לחרוג במידה וישנה מציאה רצינית בתוספת תשלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? יתכן, אם זה אפשרי בכלל בלפטופ, וגם אם כן לא מחייב אם ימצא דגם טוב ללא OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה 8.…
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכם, אני עומד בפני רכישת לפטופ למטרת לימודים (ובכלל גם קשר עם הבית) יש לי 3 דגמים שונים וחברות שונות ואני צריך את עזרתכם במה לבחור התקציב כ3000 ש"ח המטרה: סטודנטיאלית ממוצעת + בקשות מיוחדות - אין יותר מדי כרגע, מלבד אחריות בינלאומית (שתתפוס באיטליה) הראשון: Lenovo Z370 לפני שאתם קוטלים את הלנובו - מדובר בדגם מסדרת Z ולא G - דגמים הרבה יותר אמינים ואיכותיים http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&uin=12671 הוא עם i5 סנדי ברידג' ו4 ג'יגה זכרון אני יכול לקבל אותו ב3100 כולל שנתיים אחריות בינ"ל השני: Toshiba L635 133 מעבד עם i3 ו3 ג'יגה זכרון. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10485&perur=2&t=1&c=339 אחריות בינלאומית לשנתיים אני יכול לקבל אותו גם ב3…
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
מטרת המחשב היא מוסיקה/גלישה/סרטים/סטודנט - אני לא שואף לכרטיס מסך שיריץ לי משחקים מטרופים, אבל הייתי רוצה את הכרטיס הטוב ביותר במחיר המוצע. גודל המסך 13 - 15 אינצ'. רזולוציית מסך, האמת שאני לא יודע להגיד לך ולתאם זה את לפי כרטיס המסך. קלט - חיבור Usb,Vga, blootoh, hdmi מעבד כמובן שהייתי מעדיף I7 וכמה שיותר זיכרון ראם אם אפשר מעבר ל-4GB ובלי קשר הפשר גם להוסיף לבד .. מסך מגע אין צורך, והייתי רוצה גם רישיון למערכת הפעלה וכמובן ssd כונן קשיח. התקציב הוא 3000 ש"ח עם פריסה לתשלומים. עדיפות אין לי כ"כ ליצרן ספציפי אבל, הייתי מעדיף Lenovo/asus. העיקר שיהיה מחשב חזק, ולא יעבוד לאט ויריץ לי דברים סבירים. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
כנראה שמחר אני יקנה אותו , רציתי לדעת אם יש הסתייגויות ? מחשב נייד Compaq CQ61-320EJ, מעבד Intel Core 2 Duo T6600, זיכרון פנימי 3GB ודיסק קשיח 320GB. מפרט טכני: מעבד: 2.2GHz Intel® Core™2 Duo T6600 זיכרון: 3GB דיסק קשיח: 320GB 5400RPM מסך: High Definition Brightview "15.6 כרטיס מסך: Intel GMA 4500MHD זיכרון גרפי: עד 1309MB תקשורת אלחוטית: 802.11 b/g כונן אופטי:Lightscribe DVD Writer ליצירת תוויות לתקליטורים מערכת הפעלה: 64bit Windows 7 Home Premium אנגלית / עברית משקל: 2.68 ק"ג תכונות נוספות: מצלמת אינטרנט מובנית קורא 5 פורמטים שונים של כרטיסי זכרון יציאת: HDMI מקלדת בגודל מלא עם לוח מקשים מספרי משולב אחריות: אחריות לשנה ע"י HP המחיר בערך 3200 בשבוע הזה…
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלו לתת לי המלצות למחשב נייד בסכום של כ- 3000 ש"ח. דרישות: -שיהיה מאוד מאוד מהיר, צריך בעיקר בשביל פיתוח תוכנות. -לא מעניין אותי משחקים, אז אפשר כרטיס מסך גרוע, כנ"ל לגבי כרטיס קול. -דרוש מעבד חזק, נראה לי שכדאי שה- HDD של מערכת ההפעלה יהיה מסוג SSD. -מסך לא משנה הגודל. -עדיף שיהיה בעל נפח אחסון רב. -לא חייב שיבוא עם מערכת הפעלה. ***הכי חשוב המהירות תגובה כאשר אעבוד איתו*** תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אחד ממחשבי הultrabook הראשונים הגיע היום לחנויות בארה"ב. אני מדבר על asus ux21/31. הראשון הוא מחשב של 11 אינץ והוא נמכר ב999 דולר והשני הוא 13 אינץ ונמכר ב1100 דולר. מדובר על מחשבים חזקים, דקים וקלים. הטוב מכל העולמות. http://www.engadget.com/2011/10/11/asus-zenbook-ux21-and-ux31-headed-to-the-us-october-12-starting/ יש למישהו מושג מתי ואיפה יהיה ניתן לקנות את המחשב הזה בארץ? וכמה נראה לכם שזה יעלה?
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח במידת הצורך 8500 ש"ח רק אם יש הבדל משמעותי בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו וגרפיקה. תכני HD 2K 4K. תוכנות אדובי primeire, photoshop, after effects ומעלה.גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של DELL מדגם XPS M1330. לאחרונה המחשב נדלק, המסך נדלק אבל לא רואים כלום על המסך ( גם לא במסך חיצוני). כלומר מאפיינים קלאסיים של כרטיס מסך תקול. מבירור ב 3 מעבדות באיזור המרכז תיקון יעלה בין 500- 800 ש"ח. השאלה היא האם כדאי לתקן אותו? סה"כ הוא מחשב חזק ונוח ועונה על צרכיי(סטודנט). האם מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה וזולה באיזור המרכז ( גם איזור חיפה יכול לבוא בחשבון...) תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
טוב חברים שלום לכולם.... חבר שלי רוצה לקנות מחשב לא למשחקים ,בתקציב של עד 4000 שקל, כולל מסך תודה תודה...
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, מתחיל אוטוטו ללמוד וצריך טאבלט + נייד, מה שאומר היברידי זה הפתרון. ההיברידי ישמש לדברים בסיסיים ויכלול יציאות USB וHDMI. כמו כן תהיה הרבה כתיבה ושימוש באופיס כך שחובה שהמקלדת תהיה נוחה. הבנתי שה-T100 של ASUS הוא אחלה מכשיר, אבל קראתי שאיכות המסך מאכזבת ובכלל ווינדוס 8 כבד עליו. לאסוס יש דגמים איכותיים וזולים יותר כמו TF103 אבל מבוססי אנדרואיד. 1) האם ה-QuickOffice משמש באמת תחליף לאופיס? ובעיקר בעברית. 2) האם יש דגם אחר שאתם ממליצים עליו? בתודה מראש, שרון
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי, כפי שרשמתי בנושא , אני מעוניין במספר דגמים ואשמח להערות / הצעות , המחיר המקסימלי הוא 1000$ , בחריגה של 100$ , חשוב שהמסך יהיה 16'' ומעלה , לגיימינג , אני מתכוון לשחק עליו ולא רק חצי שעה /שעה. לימודים ,מאמין כי המחשבים שקישרתי יישרתו את נושא הלימודים ללא בעיה , אל המחשבים שחשבתי עליהם עד כה : * http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Qosmio+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+Processor+-+Omega+Black/9716111.p?id=1218158634282&skuId=9716111&st=gaming%20laptop&cp=1&lp=3 כאן המסך גדול והנייד שוקל משהו כמו 4.40... והרזולוציה לא ממש סדירה.. אשמח לעוד הערות. * http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+P…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
מישהו יודע האם כל הדגמים באים עם מודם 56k וקורא תביעת אצבע או שזה רק בדגמים ספציפיים?
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נייד והחלטתי שעדיף לי המותג Dell, עליו שמעתי הכי הרבה דברים חיוביים. לאחר סקר קצר יש שתי דגמים שננעלתי עליהם אבל לכל אחד יש כמה חסרונות שלדעתי הם משמעותיים אז אני לא בטוח במה לבחור, ואם בכלל לבחור באחד מהם או במחשב Dell אחר. התקציב : עד 4500 פלוס מינוס. שימוש : לימודים (החל משנה הבאה), מוסיקה, סרטים (יש הרבה זמן פנוי בעבודה), אינטרנט. אני יודע שיספיק לי אפילו Dual Core מעפן לשימושים האלה, אבל אני מעדיף משהו מהמעבדים החדשים של i5, שיספיק לי לכמה שנים טובות. ההתלבטות שלי : 1. Vostro 3300 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-430m.htm עם שדרוג זיכרון ל4GB וסוללת 8 תאים + אחריות ל3 שנים, אני מגיע ל4600. חסרונות בולטים : אין לו HDMI, וא…
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום. אשמח להמלצה והכוונה לגבי קניית מחשב נייד אשר עומד בתקציב המצוין לעיל(אפשרית חריגה של כ 10%). המחשב ישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה(לא דרך הרמקולים המובנים). הנקודות הקריטיות הן: - מסך 13" - בעל חיי סוללה ארוכים - לא דגם אשר ידוע כבעל תקלות רבות - קומפקטי וקל משקל, אם מתאפשר במסגרת התקציב כמו כן, שבוע הבא אני טס לארה''ב, כך שהקנייה מתאפשרת גם משם. תנאי חשוב הוא שהאחריות תהיה תקפה גם בישראל. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד למישהו שצפוי להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ופיסיקה. (כלומר הרבה תכנות כבד) המחשב ייקנה בארה"ב בתקציב של עד 800 דולר (רצוי פחות) אך רצוי שניתן יהיה לממש אחריות גם בארץ. אשמח לעזרתכם * מטרות המחשב? - מיועד לסטודנט שמתחיל ללמוד הנדסת חשמל ופיזיקה, כלומר הרבה matlab. * גודל המסך? - 13-15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 6 שעות~ * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 250GB * כונן CD/DVD? צורב? - צורב DVD סטנדרטי * כונן Bluray? - לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - כן, המחשב יירכש בארה"ב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - אין צורך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
לטלוויזיה לצפייה בסרטים. הנה המפרט: מעבדי אינטל Core 2 Duo E4500, Bus800Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל ABIT LG-95C s775, Intel 945GC, DDRII 667, VGA, 2xPCI-E זכרונות DDR II 667Mhz 1GB דיסקים קשיחים Seagate 250GB 7200RPM, 16MB SATA II כרטיסי מסך Zotac 8400GS 256MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA ציוד רשתות כרטיס רשת 10/100 מארזים HJA-6000 MIDI Black, PSU 480W 12cm Fan מקלדות Logitech Value 100 Keyboard עכברים HP Optical Mouse USB רמקולים, אוזניות ומיקרופונים CREATIVE SBS A30, 2.0 מסכים None מחיר 1780 ¤
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר, סטודנט לאדריכלות בקרוב, בקניית מחשב ללימודים. קראתי קצת המלצות ואני מבין שמעבר למחשב חזק סטנדרטי (מעבד חזק, זכרון מספיק, זכרון SSD, רזולוציה גבוהה וכו') דרוש גם כרטיס גרפי בעל לפחות 1GB זכרון עצמאי, 3D class Video Card, יכולת תמיכה ב-OpenGL version 2.0 וכו' לטובת הרצת תוכנות עריכה ווידאו כמו sektch-up וכו'. המושגים של כרטיסי הוידאו פחות מוכרים לי ולא הצלחתי להתמצא בדגמים הקיימים בעלי תוספות הוידאו הנ"ל. אשמח להכוונות/המלצות על דגמים. תודה. ליאור
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה הקישור מZAP http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=901443 חיפשתי את הדגם ולא מצאתי אפילו שביב מידע. כאילו הדגם הזה מעולם לא התקיים מחוץ לעולם שהוא ZAP מהמחשבים שמתאימים למה שאני מחפש הוא הכי זול. איך זה ייתכן שאף אחד לא מכיר אותו? עריכה- נראה שפשוט הייתי צריך לחפש רק עם הZ51 ובלי ה70 בסוף. בכל מקרה לא מצאתי יותר מדי ביקורות ואלה שמצאתי היו לא חיוביות במיוחד
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני משער שצריך המלצה ממישהו עם נסיון ספיצפי בתחום , אני מעוניין לבנות מחשב שישמש כ NAS עבור סרטים בפורמט גבוה (3D) וBD. מוסיקה כולל לאייפון (על DAAP). דרישות: תאימות למערכות כמו UNRAID,FREENAS כוננים בגיבוי - לא יותר מ4 טרה (שני דיסקים של 2 טרה). כוננים ללא גיבוי - יש לי כמה כוננים של 500 GB חשוב מאוד: צריכת חשמל נמוכה --> סופר נמוכה רשת 1 Gbit אם אפשר כמה שפחות חום כמה שפחות רעש קונקטיביות (ESATA,USB3) תקציב 3000 ש"ח אפשר פחות אפשרי גם להזמין בחו"ל תודה !
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
ראו כותרת מתעניינת בו למטרת לימודים (מדמ"ח), נראה מתאים מבחינת המפרט והמחיר. החסרון היחידי בעיניי הוא שכולם אומרים שהשירות של אסוס גרוע - אבל לא שמעתי את זה מאף אדם שבבעלותו מחשב שלהם. אשמח לחוות דעת של אנשים שברשותם אסוס. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-