ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
שלום. בבקשה, אם תוכלו לתת לי מפרט למחשב לעסק. 1. מחיר עד 3000 ש"ח. 2. המחשב ישמש בעיקר לעבודה עם תוכנות כבדות. 3. לא צריך כרטיס מסך - שיהיה כרטיס מסך מובנה בלוח אם - הדגש כאן הוא על ביצועים מהירים ככל שאפשר מבחינת תוכנות ומהירות - התוכנות הם לא גרפיות ולא מצריכות כרטיס מסך רציני, הם יותר של חישובי שכר וכו'. 4. צריך גם הארד דיסק של 1TB ושיהיה ממש מהיר כי זה הצוואר בקבוק של המהירות. 5. צריך מארז איכותי ומאוורר, זה מעצבן אותי שכל החברות מחשבים נותנים לי מארז Midi Tower מהודר ששווה 5 שקל. 6. אין כל כך דגש על שקט אבל שלא יהיה טרקטור. 7. לא מתוכנן אוברקלוק בחיים. 8. צריך עם צורב DVD, מקלדת, עכבר ורמקולים - לא צריך איכותיים מדי - הדגש על המהירות של המחשב ! 9. בלי מסך. תודה רבה !
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן..... יש לי חבר די מפוצץ בכסף והוא החליט שהמחשב שלו כבר לא משו ובקרוב הוא ימות והוא צריך מחשב חדש....... יש לו תקציב של עד 8K ש"ח... תהנו.......... הערה: רצוי שהמחשב יהיה מבוסס AMD וכרטיס מסך ATI (כלומר X800 אם אפשר ) וגם הוא אולי ירצה ALIENWARE אם זה מספיק כסף בשביל משו שווה שם... אין צורך במסך או רמקולים
-
- 41 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד רצוי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילד בן 9 וחצי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מיינקראפט, פיפא, סימולציות טיסה ועוד משחקים של ילד בגיל הזה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות מספיק הגדרות בינוניות בשלב זה, אפילו בין נמ…
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-
-
מצד אחד, אני סטודנט, כך שתקציבי דיי מוגבל, ולעומת זאת אני גם לא צריך ממש מחשב סופרמן. מצד שני, נראה לי בזבוז נוראי לקנות עכשיו מחשב במפרט זול, ובעוד 3 שנים כשאסיים לימודי לקנות עוד אחד כדי שאני אוכל גם להנות ממנו. לכן החלטתי שנראה לי הגיוני, ותקנו אותי אם אני טועה, ששווה לי להשקיע היום קצת יותר בלוח אם ובמסך, וקצת פחות במעבד וזכרונות. או באותיות ומספרים: חשבתי לקנות לוח שמבוסס על ציפסט 965 שיקר בכ 300 שקל מה 945 שכולם אוהבים להציע לי, אבל יחד איתו לקנות דגם זול של הפנטיום D שזול בכ 500 שקל מהקונרו ולשים עליו 512MB זכרון, ובעתיד, כשיתפנה כסף ויוזלו המעבדים לשדרג את המעבד (הבנתי שה 965 יכול להסתדר גם עם הקואד, כך שלא נראה לי שתהיה לו בעיה בתקופה הקרובה) וכמו כן, מכיוון שהמח…
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
שלום, רכשתי משחב מסוג Dell Inspiron 1525 ללא מערכת הפעלה. לאחר שהתקנתי מערכת הפעלה של XP , יש לי בעייה בהתקנת הדרייברים של המחשב. קיבלתי את הדיסק המצורף עם דרייברים אבל משום מה הוא לא מעלה לי אותם והתחלתי לחפש דרייברים באתר של DELL . חלק מהם מצאתי וחלק מהם יש לי בעיה : כאשר אני מנסה להתקין אותם הוא מבקש ממני לאת את מנהל ההתקנים. איך אני מאמת את מנהל ההתקנים? והאם מישהו יכול לעזור לי למצוא קובץ של דרייברים על מנת שאוכל בקלות יותר להתקין אותם. זאת פעם ראשונה שאני מתקין מערכת הפעלה בנייד. תודה, גיל
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ). מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה. הדרישות מהכיוון שלי: * זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך. * עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית. * ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים. * מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=489) ומעוניין בשטח גידול עד שמונה כ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה מtms כשביקשתי מהם לבנות לי מפרט והם הציעו לי ככה: קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Pentium E (C2D Technology) E2140 1.6Ghz 1MB FSB800 OEM ₪ 341 1 לוחות אם Gigabyte GA-965P-DS3 Rev 3.3 Conroe Support G965PDS3 ₪ 593 1 מארזים Compucase HEC 6C28 Silver/Black NO PSU ₪ 177 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ₪ 127 1 ספקי כוח Compucase HEC ATX VER 2.0 400TRT 24PINS ₪ 249 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ₪ 528 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ₪ 390 1 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail ₪ 1575 1 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ₪ 199 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקו…
-
- 5 תגובות
- 717 צפיות
-
-
כמו בכותרת מפרט פחות או יותר שאני אוכל למצוא בכל חנות שמתאים לגלישה באינטרנט ועבודה עם קבצי Office וכו' תודה מראש,
-
- 4 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי אתמול מפרט כאן שממש מצא-חן בעיניי, אני חוזר עליו פשוט כי אני דקה מלקנות ורציתי לשמוע עוד דעות ולראות אם פספסתי משהו. מטרת המחשב מלבד להיות סבבה למשחקים עכשוויים עם הרבה דם, המחשב בעיקר מיועד להיות אולפן הקלטות ביתי. המון CUBASE ומעבד שיעשה שעות נוספות רבות. סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר ¤634 ¤634 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box ¤482 ¤482 1 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI ¤407 ¤407 1 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤432 ¤216 2 זיכרון TwinMOS DDR2 1024MB 667Mhz CL5 ¤1,157 ¤1,157 1 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe ¤189 ¤189 1 צורב SAMSUNG SH-S183L X18 DVD ¤642 ¤642 1 מארז כולל ספק Antec SONATA-II EC 450W …
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לרכוש במחיר טוב MacBook Air 13.3. אני מתכנת C# (Visual Stduio) וגם JAVA בECLIPSE. האם זה מחשב מתאים?
-
- 22 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד קל (עדיף סביב קילו, עד קילו וחצי), בגודל 13-14 אינץ', ובתקציב של 3000-4000 ש"ח. עם מסך טוב (לא מגע) לשעות עבודה ממושכות. השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט, אופיס וצפייה בסרטים באיכות גבוהה, ואני צריך שכל אלו יעבדו חלק, כולל פתיחה של טאבים מרובים בדפדפן ומעבר בין התוכנות. אין לי צורך במערכת הפעלה או באופיס. אין לי העדפה לחנות ספציפית. קניית המחשב מתוכננת לימים הקרובים. לאחר שיטוטים וחיפושים באינטרנט, צמצמתי את ההתלבטות לשלושה דגמים: - https://www.pc365.co.il/product-15341-Asus_ZenBook_UX430UA_GV340T - https://www.pc365.co.il/product-15680-Asus_ZenBook_13_UX331UA_EG012T - https://www.pc365.co…
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מעבד ------ Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray לוח אם ----- Gigabyte Z77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זיכרון ------ Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיס מסך ----- Gigabyte GT630 2GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E דיסק קשיח ------ Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX צורב ----- LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM DVD ספק כח ----- Corsair VS550 550W Series Active PFC 12cm Fan PSU מארז ------ Thermaltake Commander Middle Tower Series Black Case 3220 ש"ח שווה את הכסף? המחשב מיועד לעבודה בסיסית עם גרפיקה וקצת משחקים. עד היום היה לי I3 עם 4 RAM וכרטיס מסך GT4…
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
כפי שהכותרת אומרת,מחשב ללא מסך עד 1500 שקל. דרישה: כוח עיבוד סביר זיכרון בינוני ומעלה כרטיס מסך סביר שיש לו יציאה לוידאו בנוסף ארצה לשמוע האם יש מכשירים שמאפשרים (בעזרת תוכנה תואמת) להתחבר לוידאו (vcr) ובעזרת זה להפוך אותם לפורמים מתאימים (dvd וכו') אשמח לדעת מה מחירם..
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
קיבלתי 2 הצעות http://www.1pc.co.il/product_info.php?cPath=414_545&products_id=7868 או http://kst.co.il/Product.asp?productid=651 מה לבחור?
-
- 5 תגובות
- 622 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים כבדים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?מסך קיים בעל רזולוציה FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?אין צורך 4. האם יש רכיב בו …
-
- 9 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב במחיר כמה שיותר נמוך ועם כמה שיותר אחריות ורצוי שיהיה בנוי כמה שיותר איכותי, קראתי עליו ואומרים שהוא טוב חוץ מהקטע שהמסך לא הכי קשיח אז ממליצים לקחת אותו בתיק קשיח בעיקרון, בגדול השימוש אמור להיות ביתי. האם כדאי להשקיע ב EX600 הנה זה המחשב שאני שוקל לרכוש PR600 http://ivory.co.il/product.asp?productid=969&CatCode=315 האם עדיף לקנות במקום מחשב נייד משומש של IBM למשל במקום, האם זמני הסוללה שלו יהיו יותר טובים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב. צרכים: משחקים (כגון פיפא, דום, משחקי מירוץ). גלישה באינטרנט, מעט אופיס וצפייה בסרטים. ברשותי כבר מסך Lg 1400*900 ודיסק קשיח של WD-500GB והגה מעולה של LG. אני מחפש מחשב בעלות של עד 2500 ש"ח עם סטייה של 200-300 ש"ח פלוס מינוס. עדיף לי להשקיע עכשיו עוד קצת כסף ולא לשדרג אותו בעתיד. המחשב צריך להיות שקט, ולעבוד ימים על ימים (הורדות...) אני לא עושה OC. אשמח לקבל התייחסות למפרט הבא: מארז MIDI ATX איכותי ביותר אמצעי קירור AIR GUIDE + מאורר +חריצי קירור ל PCI EXPRESS יציאות USB קידמיות מעבד Intel® Core2 Duo E8400 Conroe LGA 775 Dual-Core 3.0GHz 1333MHz FSB 6MB L2 Cache 64Bit לוח אם Intel® Chipset Intel G35 תומך Intel® Core2 Quad + Intel® Core2 Duo קישור …
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט משחקים קלים סרטים * גודל המסך? סביר לא 11 אינץ קטן * משקל רצוי? לא משנה.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות לפחות ? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? תמיד טוב שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא יודע מזה אומר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא רק שתהיה אמינה בכל מקרה מצאתי שתי מחשבים.. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6247&CatCode=315 או http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11199 מה דעתכם עליהם ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידת הצורך בעוד כ-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב בראש ובראשונה שרת מדיה (Plex) ותחנת הורדות. מעבר לכך ייתכן גיימינג מזדמן, אבל זה לא משהו שיוצא לי לעשות הרבה. צריך להיות מסוגל לבצע Transcoding לתכני 4K, וכמובן שימוש משפחתי סטנדרטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא - הכל חדש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי, אבל לא חובה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב צריך להיות שקט. זה מאוד חשוב. יש צורך במסך שטוח דק, צורב די וי די מקלדת עכבר וכו.. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-
-
כן כן אני יודע שזה נשמע לא טוב אבל קבלו את הקטע הבא! מצאתי מחשב נייד שנמכר על ידי חברת סטרטאפ שנמצאת בקשיים והמחשב נקרא בסך הכל לפני חצי שנה! ויש עליו עדיין אחריות לעוד שנתיים וחצי אפילו הסוללה במסגרת אחריות של שנה ראשונה! והמחיר פנטסטי! המחשב הוא IBM T40 ורציתי לברר מספר דברים: 1. האם יש בעיות מיוחדות שאני צריך לדעת עליהם בדגם זה? 2. נאמר לי שיש בעיה במסך מה אני צריך לבדוק? במידה והבעיה היא פיקסלים מתים איך אני יכול לבדוק כמה או למצוא פיקסלים כאלו בכלל? 3. מה עוד אני צריך לדעת כשאני מחפש לקנות מחשב משומש? 4. אמרו לי שאין במחשב הזה WI-FI אבל קראתי שבכל הדגמים של ה T40 יש WI-FI מובנה האם יכול להיות שהם טעו? איך אני בודק את זה? הערות נוספות? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי לכולם אני מתקשה לבחור נייד מבולבל מאד בין סוגי המעבדים מישהו יכול להאיר את עיני? למשל אייבורי מוכרים דל עם מעבד T2450 מהירות 2.0 לעומת אופיסדיפו שמוכרים עם מעבד מהירות 1.7 T5200 מה יותר חדיש /עדיף?? תודה
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שווה לקנות את המחשב במחיר הזה? מה המחשב הזה יצליח לסחוב? מחיר: 2640 מפרט: מעבד Intel® Core™ i5-8250U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 3.4 GHz זיכרון 8GB DDR4 2133MHz (1 x 4GB ONBOARD) + 1 x 4GB SO-DIMM socket כונן קשיח 1TB (5400RPM) Sata + 128GB M.2 PCIe 2242 SSD תצוגה 15.6 Inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare מאיץ גרפי Intel® UHD Graphics 620 כונן אופטי Integrated DVD reader/writer DVD (Dual Layer)
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
התקציב הכללי הוא 3500 ש"ח כולל מסך כך שמה שנשאר בערך זה 2500 ש"ח עדיפות לחנות באיזור י-ם אני מכיר רק את KSP אבל אם יש משהו טוב אחר אז מקובל DO YOUR BEST בתודה
-
- 6 תגובות
- 788 צפיות
-