ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אפשרות חריגה קטנה רק אם התוספת תשפר משמעותית את המחשב לצורך המצטיין. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, ולשחק dota2 , cs:go 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
[table][tr][td]מארז[/td][td]ANTEC NSK1380 MICRO ATX CUBE + 350W PSU[/td][td]480₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]2171[/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש![/td][td]965₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]8242[/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]ASROCK H61M-VS[/td][td]300₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]8174[/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ![/td][td]183₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]8057[/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]ENERMAX NAXN 450W[/td][td]235₪ [/td][td]1[/td][td]חמש שנים[/td][td]7890[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td] סה''כ:…
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
זקוק לחו"ד על המפרט הבא בתקציב 4K - 4.5K להמון תמונות, מוזיקה, אינטרנט, עבודה משרדית, משחקים (לא גיימר כבד) מעבד אינטל Q9450 (חושב על העתיד ולכן QUAD) לוח ג'יגהבייט GB - EP35CDS3R (יש לו אפשרות ל- DDR3) קשיח WD5000AAKS או SEAGATE ST3500320AS זיכרון 2*2048 G.SKILL CL 4 DDR2 800 MHZ או דומה מחברה מוכרת אחרת צורב LG GSA-H62N DVD כרטיס מסך nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe 256 או ATI RADEON 3650 או 3850 (לא יודע מה עדיף, יכול להגמיש תקציב) מארז ANTEC 300 או NZXT HUSH ספק Antec EarthWatts EA430 430W או Antec Neo HE 430 EC 430W או SeaSonic S12II-430 430W מאוורר (האם אני בכלל צריך מאוורר?), אם כן אז THERMALRIGHT ULTRA-120 eXtreme האם צריך בנוסף מאוורר/ים למארז? המסך יהיה רחב 20…
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
המפרט יכלול : מעבד - אינטל או AMD קירור הולם למעבד (לא הולך לעבור OC) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה ג'יגה זיכרון ראם הארד דיסק מינימום 80 SATA II מארז ספק 420W איכותי קחו בחשבון שהרכיבים צריכים להיות עמידים כי השרת אמור להיות דלוק כמה שנים טובות ברצף נכון לשרת הנכוחי שלנו (תיכון אהל-שם ר"ג) הוא מחזיק ב UPTIME של כמעט 3 שנים טפו טפו אך החומרה שלו כבר לא נותנת ביצועים אופטימליים (פנטיום 3 עם 512 ראם). תודה מראש לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום! אשמח להמלצתכם למפרט עבור מחשב גיימינג נייח עבור בן 13.5 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף בסביבות 4000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 5000 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ברזולוציית 1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך מערכת שלמה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו…
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב ואני קונה את הRTX 3060 ASUS GEFORCE OVERCLOCK ואני יודע שכשעושים OVERCLOCKING בצורה ידנית זה יכול להרוס את הRAM ואת הלוח אם ושוחק את הכרטיס מסך ועוד כל מיני רכיבים במחשב. כשלכרטיס מסך יש OVERCLOCK מהמפעל זאת אומרת שלא הפעילו את זה באופן ידני אלה ככה הוא בנוי ובא מהמפעל, הOVERCLOCKING לא הורס את המחשב נכון? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1510 אני מעוניין רק בחוות דעת על המפרט תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
שלום יש לחבר שלי מחשב נייד מדגם Compaq Presario CQ61-140EJ Notebook PC ועכשיו נעלם לו התוכנה של המצלמה Youcam בקיצור לא הצלחנו למצוא מחקנו את המחשב כאילו שחזרנו למצב הראשוני של המחשב,ועכשיו עדיין לא עובד לי המצלמה ז"א גם במסנג'ר זה מראה שלא מותקן המצלמה נסיתי להוריד את התוכנה של הyoucam מהאתר hp ובהתקנה הוא רושם לי "no webcam device found" מה עושים במצב כזה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי! מחפש להחליף את ה ThinkPad T460s הישן והנאמן שלי. אני עושה באמת קצת מהכל, אבל לא ממש גיימינג - מידול בסולידוורקס, טיפה Unity, קצת VR, טיפה עריכת סרטים ב Premiere ושאר כלי אדובי, טיפה אודיו, טיפה טכנות, והמון המון (המון) טאבים פתוחים. חוץ מזה, מסתובב עם המחשב לא מעט. אני מאד אוהב את ה ThinkPadים, והייתי שמח להמשיך איתם. אני פשוט לא יודע עם כל ב Integrated graphics החדשים של אינטל עושים את העבודה או לא, וזה מה שיש כמעט על כל מה שמוכרים באתר שלהם ספציפית מרגיש ש סדרת ה T, דגמי s, נותנים איזון טוב. אבל כאמור, אולי צריך לשקול לעבור לסדרה P, או יצרנים אחרים בשביל גרפיקה נפרדת. (הסתכלתי קצת על Dellים וגם על ה Razer אבל ירדתי ממנו בגלל האחריו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
-
האם הכרטיס גרפי ATI Radeon HD4570 512MB מספיק חזק למשחקים וצפיה בסרטי HD http://www.newpan.co.il/Index.asp?ArticleID=2769&CategoryID=343&Page=4
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ על חנות מוכרת ואמינה שכדאי לקנות מהם מחשב חדש? עם אחריות, עם טכנאים טובים וכו'? באג הם טובים אבל יקרים...
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מדגם HP DV5 (החזק ביותר בסידרה) עם vista home premium. המחשב בן פחות מחודש ועד לפני שבוע לא הייתה בעיה עם הסאונד. חיפשתי כאן בפורומים בעיה דומה אך נראה שאין.. פתאום החל להיעלם לי הסאונד, בין אם אני משחקת / גולשת / מאזינה למוזיקה... מתקבלת הודעת שגיאה של windows שאין כרטיס קול או משהו דומה (לצערי כרגע המחשב נמצא מספר ימים במעבדה של HP וכמובן חוק מרפי לצידי והם לא נתקלו בבעיה.. לכן גם אין לי אפשרות לכתוב כרגע את הודעת השגיאה הספציפית). לאחר אתחול המחשב הסאונד חוזר ושוב נעלם מתישהו.. ניסיתי לבדוק בהגדרות סאונד ורמקולים אך הכל נראה תקין, אולם כשהבעיה הזו מופיעה אין לי אפשרות אפילו לסמן בדיקת סאונד.. אולי מישהו מכם יכול לעזור לי יותר טוב ממעבדת HP? תו…
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון להחליף מחשב בעתיד הקרוב, כבר די סגור על רוב הרכיבים, אבל זקוק להלצות לגוף קירור. המטרה: גיימינג על 1920X1200 של משחקים נוכחיים (אני גם ככה מכוון לשחק בהם בעוד שנה... יש בק-לוג עצבני...) המטרה השנייה היא - שקט יש לי מעבד i7-2600k ואני מתכוון להניח אותו על asus p8z68v pro (כנראה), זכרון כנראה משהו לא מיוחד 1600 ואני יכול לדאוג שלא יהיה גבוה במיוחד. אני שמתי עין על כרטיסי מסך של אסוס מסדרת dcII הם רחבים מאוד, אבל כוללים מע' קירור מעל הסטנדרט. (או 6970hd או 570gtx) עכשיו, ברור לי שזה כנראה עדיין יהיה החלק היותר רועש במערכת, בכל זאת, אני רוצה גוף קירור שישמור את המעבד מתחת ל60 גם בעומס אמיתי (= לא מעניין אותי prime95...). צריך המלצות! חשבתי בהתחלה על ה nd-h14…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב גיימינג. התקציב שלי הוא בערך 11000, ואני לא מעוניין להרכיב את המחשב בעצמי. המפרט הזה קורץ לי: ספיד מחשביםמחשב גיימינג - מעבד AMD Ryzen 7 9800X3D, זכרון 32GB DDR5...מחשב נייח גיימינג חזק במיוחד, מומלץ ואיכותי. בספיד מחשבים וסלולר ניתן להשיג מבחר דגמי מחשבים נייחים גיימינג - מחשבים לגיימרים במחירים משתלמים. כל המפרטים ניתנים לשדרוג והתאמה אישית. בקצרה: האם כדאי? המחיר נראה הגיוני ביחס לחומרה?
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן לכולם (: לאחר שנים מספר שלא השקעתי במחשב, הגיע הזמן להתחיל מאפס, וכמו שצריך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (החדשים שיוצאים), תכנות, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's creed Unity, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרו…
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום, אני וחבר קנינו את אותו הדגם המחשב הנייד - HP PAVILION DV6-1330. בכל מקרה המצלמה המובנית שלי עבדה ללא בעיות עד אחר כמה עדכונים ש HP ADVISOR הזה עשה, לאחר מכן, התוכנה שאיתה אני פותח את המצלמה המובנית היא HP MEDIA SMART WEBCAM, לפתע אני רואה רק רקע שחור בתוכנה ואת התמונה שלי באמצע (מי שלא יודע זו התוכנה שעושים איתה שטויות לתמונות מסגרות וכו'). לפני כל העדכונים התוכנה עבדה כרגיל, עכשיו אני לא יכול לראות שום דבר חוץ מהתמונה שלי באמצע - המצלמה עובדת ללא בעיות. הקטע המצחיק הוא שאם אני לוחץ על הרקע השחור מסביב לתמונה, איפה ששטח התוכנה אמור להיות, אז הכפתורים אכן נלחצים...אבל לא רואים אותם. אצל חבר שלי עם אותו המחשב, המצלמה כלל לא עובדת תקין, רואים ירוק במקום תמונה והכל …
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה בבדיקת הנייד שברשותי: IBM Thinkpad R60E, לפני שאלך לקנות מטען מתאים.. אני לא בטוח שהנייד תקין, אז אם למישהו כאן יש מטען עם הנתונים הבאים: 20V, 4.5 Amper, 90Watt, זה יועיל לי מאוד! אני גר בתל אביב.. בברכה ותודה, ניר
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
" 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500K ניתן לחרוג קלות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , אופיס, גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א, Witcher, FM, DA וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
הכותרת מדברת בעד עצמה, האתגר לא קטן. גרפיקאית 2D עם תקציב מוגבל מאוד, ולכן אי אפשר לחרוג. עיקר העבודה עם פוטושופ ואילוסטרייטור (פעמים רבות במקביל). המחשב מיועד לשדרוג עתידי (כדי שיוכל לעבוד עם 3D) בעוד כשנה. לא מיועד לOC כמובן. זה מה שחשבתי עליו, אשמח לקבל התייחסויות: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1214 Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler , יחידות 1 ₪59 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1288 Gigabyte GA-MA78LM-S2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪379 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1540 Samsung 500GB 16MB 7200rpm Sata2 HD502IJ, יחידות 1 ₪247 http://www.rsm.co.il/product.aspx?…
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט כמה שיותר טוב, שיתאים לי למשחקים וכל סוגי המולטימדיות עדיפות לAMD, על המחשב יהיה לינוקס אז אם אפשר להתחשב גם בזה זה יהיה נחמד... המפרט צריך לכלול: מעבד,לוח אם,זכרונות,הארד דיסק, מארז, צורב דיוידי, כרטיס מסך ומסך... הארד דיסק 80/120 גי'גה,מסך CRT רגיל(שטוח). תודה לכולם!
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מספר עצום של תוכנות עריכה וסאונד, החל מcubase ועד after effects ו flash א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מדובר במחשב שנבנה לצורכי עבודה של מעצבי משחקי מחשב, אז השימוש יהיה כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חשוב שהמחשב יוכל להתמודד עם משחקים כמו the witcher 3 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
קיבלתי תקציב של 1700 שקל לקניית מחשב נייח חדש , ראיתי מפרט באתר של אייבורי ורציתי לקבל עליו חוות דעת . http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1463&CatCode= כמובן שהכרטיס מסך ישודרג , לאיזה כדאי? במסגרת התקציב... תודה רבה . בנוסף , אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לבנות מחשב לשימוש במשחקים(לא כבדים , כמו PES , FIFA וכו' ) , במסגרת התקציב של 1700 שקלים , ללא כל ציוד נוסף . תודה .
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
יש לי לפטופ של LG מסוג E310 - קישור למפרט - http://www.gamaoffice.co.il/products/133582 הוא מתחמם מאוד (לא משנה מה פועל בו ברגע מסויים) גם מלמטה וגם מלמעלה באיזור הפד של העכבר. בדקתי טמפרטורות בתוכנה PC wizard 2009, וקיבלתי: ACPI Thermal Zone : 40 °C Intel Core 2 Duo Mobile (Core 1) : 59 °C Intel Core 2 Duo Mobile (Core 2) : 58 °C GPU Diode : 54 °C Hard Disk TOSHIBA MK1652GSX : 49 °C האם זה גבוה מהרגיל? מה כדאי לעשות? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-