ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית (תוכנות אופיס), אינטרנט ומעט מדיה (צריבה, itunes, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 6, עדיף שיהיה רגוע... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א… - 

- 4 תגובות
- 645 צפיות

- 

- 

חבר ביקש שאמצא לו מחשב נייד בתקציב של עד 5000 בערך בעיקר למשחקים (משהו כמו ל- CoD ). מסך בערך 13" אבל זה פחות קריטי. אני לא מעודכן במחשבים, אז אשמח לעזרה במציאת מחשב. תודה רבה! - 

- 0 תגובות
- 653 צפיות

- 

- 

שלום! אני כרגע בארה״ב ואני עומד לקנות מחשב נייד לפני הלימודים באוקטובר. ללנו ו יש כמה מבצעים קצת פסיכיים בשבוע הקרוב ושקלתי לקנות את הZ380(http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=457&Code=21293HU&category_id=64DEBC61352CBFDB511F907A0F13AD21) עכשיו הסתכלתי באתר שלהם והדגם לא מופיע בתמיכה באחריות בינלאומית אבל על פי המדריך כאן באתר שווה גם לדבר עם IBM ישראל לראות אם האתר אכן מעודכן, וכשניסיתי להתקשר דרך סקייפ הופניתי למעבדת CPM בארץ אבל יש להם מספר 1800 שאי אפשר לחייג אליו מחו״ל וזה דיי קשה לעשות את כל הבירורים האלו מאייפון(כמו שבטח אפשר להבין מאיך שההודעה שלי נראית) בכל מקרה מדובר בדגם חדש לפי מה ש… - 

- 3 תגובות
- 1.5k צפיות

- 

- 

ברשותי כרגע פנטיום 4 אחרי כל כך הרבה זמן, חשבתי להשתדרג למחשב יותר טוב ואיכותי בניתי מפרט ואני רוצה לקבל ביקורת עליו תקציב מקסימלי למפרט הוא 3000 ש"ח. שימושים: גיימינג קל (אבל שתהיה האפשרות לשחק בצורה נוחה) כגון StarCraft 2, שימוש יומיומי(אינטרנט, אופיס) וסרטים המסך שאני משתמש בו כרגע הוא LG Flatron L1972H ברזולוציה של 768*1024. לא חושב שאחליף אותו בעתיד הקרוב *אין צורך בציוד היקפי, בצורב, דיסק קשיח *כמו כן, שהכרטיס מסך יעבוד כמו שצריך על וינדוס 7 (כרגע יש לי HD 3450 AGP והוא לא תומך בכל האפקטים של וינדוס 7) *שיהיה רעש סביר מהמארז *לא בטוח כל כך לגבי הכרטיס מסך והלוח אם מעבד: Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray לוח אם: H55M-D2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 2200, … - 

- 9 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

מחשב למשחקים בעיקר OC לא הכרחי אז אם יש הצעות או שיפורים תגיבו!!!! איזה מעבד יותר יעיל Q6600 או Q9300? (מבחינה תקציבית לעומת מה שאני מקבל) מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.5GHz Q9300 : "SLAWE" - BOX ¤1350 לוח אם: ASUS P5N-D ¤788 מסך: DELL ULTRASHARP 20´ 2007WFP ¤2100 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX 2.0 WINFAST GeForce PX9600GT 512MB DDR3 - RETAIL ¤882 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤328 צורב DVD: LG DVDRW GH-62N X18 - BLACK - SATA ¤138 זיכרון: GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC ¤452 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤39 מארז: NZXT ZERO w/o PSU ¤651 מקלדת: GENIUS ERGOMEDIA 700 ¤132 עכבר: … - 

- 1 תגובה
- 633 צפיות

- 

- 

שלום חברים! לצערי בשלוש שנים האחרונות אני לא מעודכן בעליל לגבי החומרה הנוכחית, צריך עזרה בשדרוג הדברים הנ"ל... מעבד E6300 CONROE לוח אם GA-965P-DS3 זכרון, אני לא יודע איזה בדיוק יש לי כרגע, אבל זה 4X1GB כרטיס מסך ג'יגהבייט 7600GS מארז COMPUCASE 6A19 עם ספק של HEC 300 הארד דיסק 320GB של WD וזהו פחות או יותר אני מעוניין בעצם להחליף כרטיס מסך לחדש, להוסיף זכרון, אני מניח שלא תהיה ברירה אלא להעיף את כל הזכרון הישן להוסיף הרד דיסק סוליד סטייט של 64GB, ולהשאיר בנוסף את הWD אני עובד בעיקר בקיובייס, רואה סרטים בHD ומדי פעם משחק משחקים קלים. תודה! - 

- 9 תגובות
- 927 צפיות

- 

- 

המפרט: Intel Core i5-3210M 6GB 1600MHz DDR3 1000GB 5400RPM AMD Radeon HD 7670M 1GB Windows 7 SP1 Home Premium אחריות 3 שנים לבית (חשוב לי) המחיר הוא 4000 ש"ח האם שווה את ההשקעה? מחינת מחיר? האם ישנם מחשבים טובים יותר במחיר זה? האם מחשב זה יריץ משחקים ויחזיק לי מעבד לפחות 3 - 5 שנים? מה שמדאיג אותי שהi5 שלו בעל 2 ליבות בלבד שלא כמו הi5 של המחשבים הנייחים בעל 4 ליבות בתודה, עדי. - 

- 9 תגובות
- 2k צפיות

- 

- 

צריך מפרט במחיר הנ"ל למשחקים הכי כבדים לא מתכנן כל כך OC אני חושב שכדאי להתחיל ב-מעבד Q9450 - 

- 7 תגובות
- 674 צפיות

- 

- 

היי, ברשותי מחשב נייד של לנובו דגם 3000 V100. לאחר שהתאמתי את המחשב לצרכיי והתקנתי את התוכנות שאני עובדת איתן, אני רוצה לגבות את ההתקנה של XP אך לא בטוחה מהי הדרך הכי טובה לעשות זאת. אני מגבה את המחשב הנייח שלי עם תוכנת Acronis True Image Home. האם ניתן לגבות מחשב נייד בבטחה עם התוכנה הזו? בהתחשב במחיצה הנסתרת שקיימת במחשב הנייד. במידה ואתם ממליצים להשתמש ב-Rescue and Recovery המובנית, אני חוששת כי היא תמלא לי את ההרדיסק עד אפס מקום (ההרדיסק במחשב הנייד הוא בנפח 80 ג'יגה וכ-35 ג'יגה נמצאים כרגע בשימוש) . מה עדיף מבין השניים, לגבות ישירות להרדיסק חיצוני USB שברשותי או למדיות DVD? אשמח לקבל תשובות מנסיונכם. תודה מראש, גלי. - 

- 4 תגובות
- 834 צפיות

- 

- 

כמו שכתוב בכותרת.. מה חוות דעתכם על המחשב מדגם Acer Aspire 5740G-624G הנה קישור למפרט: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=10035 לפי מה שאני רואה המחיר שלו זול יחסית למפרט הטוב שלו, וזה נראה לי קצת מוזר. אז יש למישהו דעה על המחשב הזה, או יותר טוב ניסיון אישי.. תודה רבה חברים - 

- 0 תגובות
- 801 צפיות

- 

- 

האם המחשב הנייד הבא יהיה לי טוב למשחקים? ACER FERRARI 4005WLMi TURION 64 Processor AMD Turion 64 Mobile Technology ML-40 (1MB L2 cache, 2.2GHz) or AMD Turion 64 Mobile Technology ML-37 (1MB L2 cache, 2.0GHz) -------------------------------------------------------------------------------- Chipset Radeon® Xpress 200M -------------------------------------------------------------------------------- Memory 1GB (512MB installed in each of two memory slots) or 512MB (256MB installed in each of two memory slots) DDR333 SDRAM User upgradeable up to 1GB (one 512MB memory card in each slot)* or 2GB (one 1GB memory card in each slot)* subject to availabili… - 

- 2 תגובות
- 778 צפיות

- 

- 

אני מבקש המלצה למחשב נייד בעל מסך 12.1 או 13.3 מחברה אמינה בתקציב של 6000 ש"ח פלוס מינוס. חשוב לי מאוד שזמן הסוללה יהיה ארוך והצרכים הם בעיקר גלישה מייל איסי כתיבת מיסמכים טיפה מישחקים זהו בערך תודה על ההיתיחסות הקודמת ושוב עיזרו לי בבקשה. - 

- 1 תגובה
- 720 צפיות

- 

- 

אהלן אני צריך המלצה למחשב לשימושים משרדיים ותוכנות מאוד קלות. בנוסף אני מתכנן כן להריץ עליו משחקים מדי פעם, אז חשוב לי שהוא כן יתאים לגיימינג. תקציב כאמור עד 2400 ש"ח, רצוי לא לחרוג.. אין צורך במסך או בציוד היקפי כלל. שקט הוא לא דבר קריטי יותר מדי, אבל אני כן אשמח אם המחשב לא ישמע כמו טרקטור.. הרבה יותר חשוב לי להשקיע כלכלית באופק שדרוג ורכיבים איכותיים מאשר רכיבים שמיועדים להיות שקטים ולכן עולים הרבה יותר.. לא יבוצע OC.. מעדיף מפרטים מsky pc, משם אני אלך לקנות את המחשב בנוסף אשמח למחשבים מבוססים אינטל (סתם כי אני רגיל ואיכשהו אף פעם לא יצא לי להתעסק עם AMD) - זאת אבל באמת לא דרישה קריטית.. אם יש הבדל רציני ועדיף AMD, אז כמובן שאני אלך על AMD.. תודה רבה! - 

- 15 תגובות
- 1.4k צפיות

- 

- 

הנייד מיועד לעבודות משרדיות. מצאתי בבאג מחשבים מחשב של HP שיכול להיות טוב ומתאים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1249&main=1 מה אתם אומרים על הנייד הזה? אם יש לכם נייד טוב יותר ומתאים יותר במחיר שרשמתי אנא שימו פה לינק לנייד ושיהיה בלי חריגות תודה. - 

- 3 תגובות
- 786 צפיות

- 

- 

מעבד - INTEL E6300 64 BIT (CORE) לוח ראשי - INTEL 965 SERIES 775 זיכרון - 2X1GB DDRII 667 KNS דיסק קשיח - WD/ SEAGATE 200GB SATAII צורב - DVD RW SONY/ NEC כ. מסך - G-FORCE7300 GT 512MB *קונה בלי מסך* מה אתם אומרים? - 

- 3 תגובות
- 605 צפיות

- 

- 

מה דעתכם על המפרט הבא: 150.00 הרכבת המחשב ע"פ המפרט 349.88 HEC Compucase "CI-6A21" Midi Tower ATX 300W Blue&White 62.48 THERMALTAKE TR2-M14SE Cooler for AMD K8 64-bit COOPER BASE 579.00 MSI "K8N Neo4-F" NVIDIA nForce4 Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU -RETAIL 666.00 GeIL Value Dual Channel PC3200 400MHz "GE1GB3200BDC" / 1GB 512MB x 2 CL2.5 -Retail 43.73 Floppy Disk Drive 1.44MB / 3.5", White -BULK 350.00 NEC "NEC-3540A" Double Layer DVD±R/W/DL 16X White -BULK 64.14 Genius " KB19" Multimedia HEB/ENG White&Blue -Retail 34.86 Genius Webscroll + EYE Optical Mouse Retail 35.00 ADDA "AD1212HB-A72GL" 120mm/12V Case Fan -BULK 837.83 AMD Athlo… - 

- 6 תגובות
- 800 צפיות

- 

- 

חיפשתי וחיפשתי ברחבי הרשת ולא מצאתי משהו קונקרטי, רציתי לשאול אם מישהו יודע. גם נייד עם כניסת express יתאים למרות שאני לא רואה הרבה כאלה, אבל עדיף עם צ'יפ של Texas Instruments, אונבורד. אם מישהו מכיר\יודע אשמח לעזרה, תודה. - 

- 0 תגובות
- 1.7k צפיות

- 

- 

יש לי מחשב שאני רואה בו ניצני התיישנות בהרצת משחקים חדשים יותר (וגם זה מזן האסטרטגיה/תפקידים הנחשבים פחות דורשניים). אני מתכוון לשמר כמה שניתן (זה לא יותר מידי, אבל..). אני רוצה לשדרג את כרטיס המסך. הרעיון הוא לקנות את ה- Gf7600GT של אסוס. הבנתי שזה צורך שינוי רציני במחשב (לוח אם, מעבד ומארז), תראו את המפרט ותגידו בעצמכם: AMD XP 2500 Athlon Abit NF7-S 1GB 400 Gf4200 Ti 128 כמו כן, אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש בין 150 ל- 250 ג'יגה חדש (SATA) בתודה מראש, - 

- 15 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

אבקש המלצתכם לנט-בוק לרכב שימושים עיקריים: ניווט מולטימדיה גלישה באינטרנט מסך טוב לאור יום HDMI אין בעיה של תקציב תודה! - 

- 0 תגובות
- 970 צפיות

- 

- 

חברים שלום, החלטתי להתחדש במחשב חדש וכרגע אני מתלבט בין היתרונות/חסרונות של נייד/נייח בתקציב 5000. לימודים - מסמכים/אקסל. תכנות בסביבות מטלב וVB (בעיקר מטלב). יישומי אינטרנט - גלישה בנפח גבוה. אני אוהב לעבוד עם הרבה לשוניות פתוחות במקביל (20,30 לשוניות), כאשר התוכן בלשוניות מגוון - החל מטקסט פשוט ועד סרטי פלאש באיכות גבוהה. סרטי וידאו באיכות גבוהה (HD 1080p ומעלה) - למטרה הזו אני מתכוון לקנות טלוויזיה או מסך גדול (לא חלק מהתקציב), אבל חשוב לי שהמחשב יוכל להתמודד עם הוצאה של סרטים באיכות הזו.חשוב לי להדגיש שהנייד הנוכחי שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים, משמע כל ניסיון להפעיל יותר מ5 לשוניות במקביל או שני יישומים במקביל יגרום לקיפאון. הדבר הכי חשוב לי במחשב הזה הוא מהירות ת… - 

- 11 תגובות
- 1.5k צפיות

- 

- 

שלום, מישהו שאני מכיר שאל לגבי מחשב נייד בסביבות האלפיים. הוא היה רוצה להריץ בו משחקים, אמרתי לו שבמחיר הזה לא ניראה לי סביר כלכך. לכן אני שואל פה אם יש חיה כזאת? אם כן או לא - מה המחשב נייד הכי מומלץ למחיר הזה? - 

- 1 תגובה
- 1.3k צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אני מקווה שאני בתחום סביר לקניה, בעבודה אני מתכוון לתכנות ולגבי גיימינג ברור לי שהמחשב לא יריץ את המשחקים החדשים ביותר אני מניח שאילת + מזומן יכולים לשפר את העמדה שלי תודה מראש לכל העוזרים - 

- 0 תגובות
- 942 צפיות

- 

- 

שלום.. אני צריך מפרט למחשב חדש.. התקציב הוא 7000 בערך.. שימושים הם משחקים, סרטי HD, ריבוי משימות (ככה שעדיף מרובע ליבה).. המפרט הוא ללא: מסך, ללא דיסקים קשיחים, ללא מקלדת, עכבר רמקולים וכאלה... תודה רבה לכל העוזר.. - 

- 10 תגובות
- 1.5k צפיות

- 

- 

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של דל מסוג XPS 1210 שנקנה לפני כשנתיים, לפני שנה הוחלפה הסוללה במסגרת האחריות , לאחרונה הסוללה החדשה הפסיקה לתפקד המחשב נכבה אחרי 5 דקות. כעת ברצוני להתייעץ אתכם לגבי סוללה חדשה כאשר יש בפני שתי אפשרויות סוללה מקורית של דל או חלופית... אני מתלבט בין שני דגמים: http://www.battery-store.co.uk/batt-4-laptop/dell-xps-m1210.htm http://www.parts4nb.co.uk/catalogue/product/dell-xps-m1210-9-cell-original-battery את החנויות אני לא מכיר , המחירים יחסית לארץ סבירים אפילו הסוללה המקורית במחיר לא גבוה. ההתלבטות שלי היא לגבי החנויות ולגבי מקורי או לא... באתר של דל הביקורות לגבי המקורית לא אוהדים במיוחד... אשמח לשמוע את דעתכם בהקדם, תודה מראש, דרורלי - 

- 5 תגובות
- 843 צפיות

- 

- 

שלום עברתי על הפורום כמעט על כל הדיונים האחרונים לגבי לפטופיפ אני מחפש לסטודנט לפטופ 13.3 שיהיה קל בעיקר לאינטרנט, אופיס וסרטים עד 3000 שקל אני אהבתי את ה ASUS X301A ותהיתי למה הוא לא מופיע כמעט בדיונים תודה רבה http://ksp.co.il/?store=ashkelon&uin=16754 - 

- 14 תגובות
- 3.7k צפיות

-