ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אם כן 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , יוטיוב , סרטים. בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V. COD AW, BF HARDLINE, AC UNITY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680*1050 - אשדרג מסך בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שגבוהות 3. האם יש צ… - 

- 0 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

שלום, קניתי לפני פחות מ3 שנים את הלפטופ בהזמנה מהאתר של לנובו CTO, ובחרתי להרחיב ישר את האחריות ל-3 שנים, נשארו לי עכשיו עוד חודשיים לגמר האחריות, האם אני יכול להרחיב אותה לעוד שנתיים? תודה מראש, מרט. - 

- 10 תגובות
- 2k צפיות

- 

- 

אהלן, אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח (כמובן עדיף פחות אם אפשר), במשקל קל (2 קילו ומטה), ומאוד מאוד חזק. אורך החיים של הבטרייה פחות חשוב לי, יותר חשוב שהוא יהיה מאוד חזק כדי לאפשר עבודה על המון חלונות במקביל, ועם יכולות גרפיות שיאפשרו עבודה על פוטושופ ואילוסטרייטור מדי פעם. מישהו מכיר? יודע? תודה מראש, אורית. [br]פורסם בתאריך: 9.06.2010 בשעה 10:06:44 ראיתי עכשיו את השאלון של חוקי הפורום, אז:* מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אבל עבודה על המון חלונות במקביל - הרבה מחשבים לא ממש מסוגלים לעמוד להתמודד עם זה טוב. מעבר לזה מעט עריכה גרפית בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור) ומעט מאוד צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא מאוד חשוב, יו… - 

- 8 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

מחיר המחשב 2,300 ש"ח ומקבלים עימו אחריות לשנתיים. מוצעת אחריות לשנה נוספת ב-200 ש"ח. כדאי? - 

- 2 תגובות
- 679 צפיות

- 

- 

שלום, קודם כל אני יודע וראיתי שיש שאלות כמו שלי בפורום, גם חדשות וגם ישנות. ואפילו כתבתם מדריך מפורט בנושא, אבל מה לעשות אני לא ממש מבין בזה ודי הלכתי לאיבוד, וגם השאלות הזהות מתאימות באופן פרטני לשואל, בנוסף נסיון למצוא תשובה קיימת בכל מיני פורומים לא כ"כ הצליח... לכן אם מישהו יוכל לתת לי תשובה, אשמח מאוד. אני זקוק למחשב שיהיה אפשר לעבוד עליו עם פוטו-שופ, אילוסטרטור ולפעמים Indesign. אני מעוניין במחשב עם מפרט שיעבוד בצורה יעילה ונוחה ללא צורך בתכונות מיותרות. כרגע העבודות הגרפיות הן בשימוש נמוך, פעם-פעמיים בשבוע, עם צפי לעבודה רצינית יותר, קראתי את הפוסט שהיה ב"מפרטים לגרפיקה" ואני לא כלכך מסכים להמלצות מנסיון אישי, היה לי מחשב נייד LENOVO SL500 עם מעבד ליבה כפולה שהרחב… - 

- 9 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

הפכתי את גוגל, והכי קרוב שהגעתי זה יניר מערכות, וכפי שנראה הם לא מתעסקים בזה. לפני שנה היית לי בעיה במחשב וזכור לי שהיה קצת קשה למצוא את המס' של השירות לקוחות שלהם, וכאשר מצאתי את האתר וזכיתי למס' הגעתי למוקדניות עם מבטא מזרח אסיאתי כבד וחמוד. בקיצור, מישהו יודע מה המס' של שהשירות לקוחות, או שמא זה עבר בעלות וכרגע היבואן הרישמי הוא "יניר מערכות"? - 

- 0 תגובות
- 1.5k צפיות

- 

- 

שלום ראיתי אז המפרט הבא שיותם המליץ: מפרט ראשוני לדוגמא: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤358 לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤369 דיסק קשיח: WD GP 1TB 16MB SATA2 7200 RPM - WD10EACS ¤614 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-115DBK X20 - PATA - BLACK ¤162 זיכרון: ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤268 מארז: ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤537 מחיר סופי: ¤2308 כוונתי להתקין XP כך שיספיקו לי 2GB הצורב יהיה SATA אני רוצה להרכיב מפרט דומה מזיגזג אך אין להם את הלוח שבמפרט האם יש לכם הצעה ללוח שווה ערך בביצועים - FHD ובנוסף אצטרך כרטיס לכידת וידאו - 

- 13 תגובות
- 916 צפיות

- 

- 

גודל מסך מועדף: 15.4 זמן עבודה: חשוב שיהיה ארוך, אם זה אומר סוללת 8 תאים אז זה חשוב. ביצועים: לא צריך להיות בשמיים, אבל שיעבוד בצורה נוחה. כ. מסך לא חשוב (רק ווינדוס אופיס ואינטרנט) לא נדרשת אחריות בינ"ל. משקל רצוי: הבנתי ש 2-2.5 קילו יכול להיות הגיוני, אם לא תגידו. לא חשוב גודל הכונן, לא חשוב יציאות מיוחדות, מעדיף חברה איכותית כמובן. חשוב שהמחשב יהיה אמין ואיכותי וישרוד איתי 4 שנים של התואר, במידה והתקציב לא מספיק שווה למתוח אותו כי זאת השקעה לטווח ארוך. תודה מראש. - 

- 0 תגובות
- 782 צפיות

- 

- 

שלום. אני אמור ביום רביעי הקרוב לרכוש את המחשב הבא: זכרון: 667Mhz DDR2 1024mb Dual-Channel דיסק קשיח: 250GB S-ATA 2 7200Rpm מהירות מעבד: 3.0Ghz כרטיס קול: 7.1CH HD Audio משולב 5.1 כרטיס מסך: ATI 128 onBoard תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit: כלול מארז: כולל ספק כוח 400W ATX לוח אם: msi-rc410m2 צורב: DVD±RW X16 כרטיס רשת: משולב 10/100 מעבד: Intel Dual core 925 בתחשב לכרטיס המסך שהוא משולב על גבי הלוח אם, האם משחקים כמו פיפא07, דום, Nfs, Cod ירוצו על המחשב הזה? - 

- 3 תגובות
- 482 צפיות

- 

- 

אהלן המחשב בן 3 שנים אשמח לדעת כמה שווה המחשב , מעוניין למכור אותו ביד 2. I5-3570K Z77X-UD3H Gigabyte Corsair Vengence LP 8GB(2x4GB) 1866Hz ScyteMugen 3 Corsair Graphite 600T Seasonic X760W Modular Samsung 830 256GB SSD Gigabyte GTX680 2GB DVD WRITER ASUS XONAR DS 7.1 תודה. - 

- 4 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

התיעצות אחרונה לפני קנייה. בניתי את המפרט הבא מהאתר IPQC, איך זה נראה? אני מדגיש שאני לא gammer ופחות חשוב לי כרטיס מסך חזק ויותר חשוב לי מחשב שיחזיק זמן רב. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1329 לוח אם: ABIT IB9 מחיר: ¤579 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤789 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤381 זיכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 מחיר: ¤716 מארז: COOLERMASTER CENTURION 532 REV1.3 : RC-532-SKR1 + 380W CM PSU מחיר: ¤450 מחיר סופי: ¤4248 המחיר כולל הרכבה ובדיקה במעבדת החברה - 

- 12 תגובות
- 747 צפיות

- 

- 

שלום לכולם היום בבוקר הפעלתי את המחשב ופתאום הוא ניתקע לגמרי שום דבר לא עבד כיביתי אותו דרך הכפתור הראשי וכאשר הפעלתי אותו מחדש רק המנורות הכחולות נדלקו ושומעים את המאוורר עובד המסך שחור לגמרי ולא מראה שם פעולה גם כאשר אני לוחץ על כל הכפתורים האפשריים,הוא כבוי לגמרי ניסיתי להפעיל אותו עם הבטריה בלי הבטריה ושום דבר לא עוזר משהו אולי יכול לעזור?? - 

- 1 תגובה
- 1.1k צפיות

- 

- 

שלום, חבר שלי ביקש ממני למצוא לו מפרט, הוא מוכן להשקיע 5.5K, צריך מקלדת, עכבר, ורמקולים ומסך LCD. המחשב צריך להריץ משחקים לא כבדים כמו פיפא, נבא, הכי חזק שיריץ משחקים בסדר גודל של company of heroes. לא יהיה OC. תודה מראש. - 

- 6 תגובות
- 761 צפיות

- 

- 

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במחיר של 3000 שקלים פחות או יותר. אני מעוניין, שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו NEED FOR SPEED:THE RUN וכו' המחשב עצמו יהווה מחשב ביתי לשימוש יום יומי כמו אינטרנט פייסבוק מוסיקה וכו'. הוא בשביל המשפחה, אבל אני מעויין שאם אנחנו משקיעים כבר הרבה כסף, שאוכל לנצל אותו עד תומו. נ.ב - לא מחשב של HP. - 

- 2 תגובות
- 923 צפיות

- 

- 

אהלן לאחר עדכון BIOS למחשב הנ"ל מערכת ההפעלה לא עובדת יותר. מתקבל מסך של שבו יש אפשרות להריץ בדיקה ולנסיון תיקון או להעלות את מערכת ההפעלה באופן רגיל באופן רגיל - המחשב מבצע ריסט ניסיון תיקון - רץ 20 דקות לא מבצע כלום ועושה ריסט, אין שינוי. יש גישה בעזרת F8 לתפריט המשני של windows אבל גם כאן, כל ניסיון להעלות את המחשב בכל מוד מוביל לריסט. המחשב פעל תקין לפני עדכון הביוס. יש דרך כלשהיא לשחזר את הביוס המקורי? או תוכנה שתבצע את זה דרך USB וקובץ ביוס קודם יותר שזמין מהאתר של ASUS ? תודה עמית - 

- 2 תגובות
- 893 צפיות

- 

- 

טוב תקשיבו סליחה אל הביטויים מקודם , את המחשב אני רוצה לשימוש אישי באינטרנט למשחקים ושהכרטיס מסך יספיק לי לפחות עד לעוד 3 חודשים של משחקים... לא יותר יקר מ-3000 שקל מומלץ 2600 - 

- 3 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

מה דעתכם על המפרט הבא? CPU: 1,219 nis = Intel Pentium 4 3Ghz (530) FSB800 Socket 775 / 1024K Cache Motherboard: 790 nis = Intel Eatonvill+Lan LGA775/915G/VGA/PCI Express with DDR2/SATA/Sound * Memory (RAM) two dim configuration: 663 nis = 512MB DDR2 PC4200 533Mhz 240pin DIM 663 nis = 512MB DDR2 PC4200 533Mhz 240pin DIM HD: 637 nis = Western Digital 7200RPM 160GB/8MB Cache Serial ATA 150 ** GPU: 739 nis = Nvidia Geforce 6600 PCI Express x16 128MB TVOUT/DVI -- OR -- 652 nis = ATI X600PRO PCI Express x16 128MB TVOUT/DVI DVD-RW: 399 nis = NEC ND-3520A 16X DL Double Layer DVD-RW/DVD+RW ברוצ CASE: 351 nis = Super ATX Server 6A19 זראמ + 300w RealPower Power Supply: 474 nis = … - 

- 10 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

שלום לאחר אין ספור דחיות החלטתי באופן סופי לגמרי לקנות מחשב בשבוע הבא מקום הקניה הוא KSP בירושלים מטרת המחשב עריכת וידאו פרמייר CS6 (תומכת AMD)עריכת חומרים כבדים הסכום שברצוני להוציא הוא סביב ה6K אני מעוניין במחשב חזק שקט ואמין עדיפות למעבדים החדשים חשבתי לקנות דיסק של 2 טרה (גרין) ובהמשך לקנות SSD כמו כן ברצוני לקבל המלצה שתכלול מערכת הפעלה אודה לתשובתכם - 

- 5 תגובות
- 890 צפיות

- 

- 

מתוכנן לשמש כמדיה-סנטר + תחנת עבודה. לא מתכנן להריץ משחקים כבדים. כן מתכנן להתקין מאיץ גרפי בבוא העת, לעת עתה מסתפק בבסיסי המובנה בלוח האם. מסך, סט מקלדת ועכבר - על בסיס הקיים. לגבי ה-OC - לא עקרוני, למיטב הבנתי בתצורה המוצעת בלתי אפשרי, אודה לחוות דעת. אני מודע לכך שהמארז הוא בסיסי, אודה להמלצות במסגרת התקציב (השקעה במארז+ספק - בגבולות 350-400 ש"ח). ההצעה נבנתה ב-iqpc: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6420) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב: DVD: SONY DVDRW AWG170AB2 x18 DUAL LAYER - BLACK - BULK מארז: COMPUCASE CI-6A19B SUPER M… - 

- 3 תגובות
- 599 צפיות

- 

- 

מהתרשמות ראשונית שלי נראה מחשב נחמד. אני לא מחפש מחשב שעולה על המחיר שמציעים בK.S.P והמטרות שלי הן (מלבד לסתם לגלוש באינטרנט): סרטים, לימודים (כנראה אלמד משהו שקשור לאבטחת מידע וכו') ומשחקים להעביר את הזמן (אפילו אם זה אומר קצת משחקי יריות כדוגמת CS שאני רוצה שירוצו על FPS גבוה). הקישור הוא מאתר IVORY מכיוון שבK.S.P זה לא קישור ישיר למוצר אלא לרשימת הניידים של TOSHIBA. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8108 תודה מראש לעוזרים! - 

- 6 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

אני רוצה ליצור מחשב ביבי או מיני בשביל לקחת לביה"ס (אני בפנימיה) שיהיה זול אבל טוב למשחקים בעיקר. לוח-NFORCE עדיפות ל SS איתו אופטי- CD-RW שיהיה זול קטן ודי טוב (הרי זה לביה"ס, יכולים גם לגנוב לי) - 

- 3 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

Intel® Pentium® D 805 Dual Core 2.6Ghz LGA 775 780 ¤ 1 GIGABYTE GA-8I945PG-RH 670 ¤ 1 G.Skill DDR2 533MHZ DUAL CHANNEL 1024MB 4-4-4-12 530 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 320 ¤ 1 POINT OF VIEW 7600GT 256MB PCI-E 1170 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 WHITE NO PSU 280 ¤ 1 TOPOWER TOP-450P5 450W 310 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 מחיר סופי: ¤ 4060 זה מפרט טוב ??? תודה מראש... - 

- 2 תגובות
- 541 צפיות

- 

- 

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים חדשים (אבל אני לא גיימר כ"כ), עריכת מוסיקה, פוטושופ, סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עכשיו מזדמן (בסופ"ש, חייל) אבל עוד מעט משתחרר אז תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים וישנים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך ב… - 

- 17 תגובות
- 1.6k צפיות

- 

- 

בינתיים בניתי את זה: זה המפרט שאני חשבת עליו בינתיים ואני צריך או שיפורים או אחר. אני גם צריך חנות טובה באזור כפר סבא... תודה מראש לכל העוזרים D: - 

- 12 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

אני קונה את כל החלקים בארה״ב ומרכיב לבד את המחשב. Cpu: I5 3570k Cpu cooler: noctua nh-c14 Mb: ASRock z77 extreme4-m Gpu: evga gtx670 ftw Memory: G.skill ripjaws 8gb 1600 Ssd: mushkin enhanced chronos deluxe mx 120gb x2 in raid 0 Hdd: seagate brracuda st2000dmoo1 2TB Case: silverstone ft03 Psu: cooler master m600 Blu ray burner: pioneer bdr-207bdks 1577$ ב newegg תודה לעוזרים - 

- 7 תגובות
- 1.1k צפיות

-