עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לפני שאציג את המפרט, אני מעוניין לדעת מה הם חריצי זיכרון? אחד הדברים היחידים ש"מציקים" לי הם הזיכרון הפנימי הדי נמוך ( 2G ), האם העובדה שרשום שאין חריצי זיכרון פנויים אומר שאי אפשר לשדרג? בנוסף, האם הכרטיס מסך של ATI נחשב טוב ויחזיק משחקים וסרטים בצורה סבירה? הנה זה בא: HP Pavilion dv6-1230ej NZ346EA מעבד Intel Core 2 Duo T6500 מהירות 2.1GHz זכרון מטמון 2MB מהירות FSB 800MHz זיכרון : נפח 2GB מהירות זיכרון 800MHz חריצי זיכרון פנויים 0 קיבולת זכרון מקסימלית 8GB אחסון : גודל דיסק 250GB מהירות דיסק 5400RPM כוננים : DVD Multi Burner כן מסך : סוג WXGA High Definition BrightView Widescreen מסך מבריק כן גודל מסך 15.6'' …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by redead,

הדיסק הנוכחי גוסס ביותר.. חשבתי ללכת לקנות את הדגם הבא Samsung 500GB SATA 2.5" 8MB -5400rpm HM500JI Spinpoint M7 במחיר של 460 שקל.. הדגם הזה יתאים לDELL XPS M1330 נכון? יש דגם אחר של 500GB יותר משתלם? תודה..

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  3. Started by meirdor,

אז ככה ,אחרי שנשרף לי כרטיס מסך בנייד מסוג dell d620 קניתי יחידת קירור אחרי שהוחלף לי לוח אם במסגרת האחריות. התקנתי תוכנה שאומרת לי מה הטמפ' במעבד ובכרטיס מסך. כרטיס המסך מסוג quadro nvs 110m והמעבד T7200 .כרטיס המסך הוא הרכיב שהגיע לי לטמפ' הכי גבוהה (74 )רציתי לדעת מה טווח הטמפ' הרצוי לכרטיס ולמעבד.תודה

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  4. שלום אני מתלבט בין HP DV6030 לבין THOSHIBA SATELITE PRO R850 הHP הוא I7 והTOSHIBA הוא I5. וגם הHP זול באיזה 500 פחות. לטושיבה יש יתרונות של טושיבה (אמינות ואחריות יותר טובה, אמנם אפשר לחלוק עליי בזה) אבל האם זה שווה עוד 500 שקל וגם מעבד שנחשב פחות טוב (למרות שהוא יותר חסכוני בחשמל)?.

• 1 תגובה
    • 884 צפיות
  5. Started by blabla2002,

היי אני צריך מחשב לעבודה משרדית הוא שיריץ וינדוס 98 אבל אני צריך אופציה שיוכל להרץ xp המפרט שיהיה אם סלרון החדש גרסת d כרטיס מסך מובנה ומסך 17 אינץ לא דק הרד דיסק לא גדול 40G יספיק ובלי מקלדת ועכבר ורמקולים והמחיר הכי נמוך שתוחלו למצו אם רכיבים לו generic בסיבות 2700-2000 שקל תודה

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  6. חברים יקרים אשמח לקבל את הערותיכם החכמות עבור שני המפרטים הנ"ל. המחשב אמור לשמש עבור אינטרנט, צפייה בסרטים, עריכה מאוד בסיסית של מוזיקה וסרטים ותמונות. משחקים כמעט ולא יהיו בשימוש המטרה היא שימוש במחשב לטווח ארוך. כמו כן אשמח לקבל תגובה אודות עניין הDDR3 האם עדיף את המפרט הזה לטווח הארוך או השני. תודה ושבוע טוב. פרטים על תקציב הקונה : תקציב: 2500 חריגה מקסימלית: 100 ה השימושים של המחשב העתידי (הדגש בצבע אדום את מה שנכון לגביך) משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית, עריכת מוסיקה, קידוד וידאו, מערכת HTPC, אחר (נא לציין) אינטרנט, צפייה בסרטים, עריכה מאוד בסיסית של מוזיקה וסרטים ותמונות - במקרה של גיימינג יש לציין אילו משחקים ברצונך לשחק. - במקרה של עבודה גראפית…

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  7. Started by shuliaf,

היי, אני סטודנטית לאדריכלות מחפשת נייד חזק שלא יתקע לי גם כשאעבוד על מספר תוכנות במקביל. אני עובדת על תוכנות: אוטוקאד, סקאצאפ, מאיה, סטודיו מקס, רוויט ופוטושופ. אין לי הגבלה של תקציב. מתלבטת בין macbook pro retina לdell xps15. אשמח לעזרה בנושא ממי שיש לו ניסיון או ידע במחשבים האלה. או המלצה לנייד אחר אבל משהו תותח! תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. Started by roei7,

https://salepc.co.il/gtx1650-16gb-1tb-9100f.html אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג חדש ובמקרה מצאתי את המפרט הזה מה אתם אומרים עליו? יש מפרט אחר בערך באותו הסכום שמומלץ יותר?

9. שלום, אני מעוניין להחליף את ה - Thinkpad x40 הקיים שלי. הפעם אני מתכוון ללכת על מחשב עם מסך מעט גדול יותר (14") וביצועים קצת יותר חזקים ולכן חשבתי ללכת לכיוון של ה - Thinkpad T60/T61. אשמח להמלצה לגבי מחשבים של יצרנים אחרים המקבילים ל T60 (למשל Dell וכו'). המפרט הוא 2GB זכרון, HD סטנדרטי (כיום של לי 40 GB שזה מעט אבל אני גם לא צריך יותר מ - 120/160 Gb) מהיר, מעבד Core2Duo אבל לא בהכרח המהיר/עדכני ביותר, ואם אפשר אז כרטיס מסך ייעודי אם כי זה לא קריטי מאחר שאני לא משתמש בו לצורך משחקים. שאלה נוספת (קשורה) - האם כדאי לרכוש עם Vista Business או ללכת עדיין על ה - XP Pro ולהמתין עד שה - Vista תהיה יותר יציבה? תודה.

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  10. Started by Some1_92,

היי, קניתי היום מחשב שהמארז שלו לא הכי יפה...הסתכלתי עכשיו באתר וראיתי שיש מארזים שאני יותר אוהבת באותו המחיר כמעט... רציתי לשאול אתכם אם המארז שאני רוצה מתאים למה שקניתי... המארז שקניתי הוא זה http://ksp.co.il/?uin=14615 והלוח שקניתי הוא http://ksp.co.il/?select=.1030..3..5...e=0&maxprice=0 והייתי רוצה לשדרג לזה http://ksp.co.il/?uin=21857 או אם אי אפשר אז לזה http://ksp.co.il/?uin=20356 זה אפשרי? וגם קניתי מאוורר נוסף למארז - http://ksp.co.il/?uin=17267 הוא מספיק טוב? תודה

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  11. Started by s05578754,

היי שלום לכולם אני בחורה חרדית בת 18 אשמח לקבל ייעוץ לפני בחירת מחשב נייד חדש אין לי שימושים מיוחדים למחשב הזה בעיקר תוכנות אופיס וגלישה מה שכן יש אתר שאני עובדת בו אתר של תוכנת עיצוב אבל התוכנה לא על המחשב כל העבודה איתה זה באתר מה שכן יש לי כל מיני הגבלות ותכנות חרדיות אני ישמח לדעת על משהו שמתאים לתכנות האלה אני ממש לא מבינה בזה אז קראתי קצת והצלחתי להגיע למפרט טוב לדעתי ביחס למה שקראתי אבל מה שרציתי לשאול אני לא מחליפה מחשב בתדירות גבוהה אז חשוב לי שיהיה מחשב ש "יחזיק" לכמה שיותר זמן האם מעבד i5 יעשה את העבודה גם בעוד 5 שנים נגיד?

12. Started by ReflexHD,

שלום חברים, אז לאחר שהמחשב שלי שבק חיים החלטתי לקנות אחד חדש. בגלל ההתראה הקצרה הצלחתי לגייס 4000 שח למפרט. אשמח שיכלול I5 2500K כרטיס חזק שיתאים לגיימינג (מעדיף GTX אחד מאשר SLI) לוח אם תומך OC לעתיד(דגם ZXX) מארז נאה שמכבד את בעליו ובעל סרקולציה טובה עם כמה שיותר מאוורים אני יודע שהתקציב אינו מאפשר רבות אך בכל זאת אשמח עם תוכלו להפיק ממנו את המקסימום אם נסיון לחסוך דגש על כך שבעתיד אני מתכוון לשדרג אותו באופן מסיבי בהחלט תודה רבה דניאל. 1. מה התקציב המקסימאלי?4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?להשתדל לחסוך אך רק אם לא יפגע במפרט עצמו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכנ…

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  13. Started by liav25,

אם אני קונה גרסאת לינוקס, אני יכול להחליף בין לייט לרגיל מתי שיתחשק לי או שזה שתי גרסאות שונות ? מה ההבדל בין לייט לרגיל (חוץ משברגיל התצוגה היא כמו XP ובלייט התצוגה היא אחרת) ? הלינוקס לייט רץ מהר יותר ? אם אני קונה גרסאת לינוקס בחו"ל, אפשר להתקין מע' הפעלה אחרת גם בלי כונן קשיח (עם דיסק און קי או כרטיס זיכרון או משהו בסגנון) ? אני מעדיף שלא לקחת XP כי ההעדפה שלי היא לSSD במקום HDD ואני לא יודע אם יגיע לארץ דגם הA110X עם 16GB SSD ו-ווינדוס XP (יש אותו בארה"ב ? מצאתי באינטרנט מידע רק על גרמניה). תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  14. Started by VAnD4L,

שלום לכולם מחפש מחשב נייד לחבר בין 1500 לאלפיים שקל * מטרות המחשב : אינטרנט , צפייה בסרטים hd וחיבור לטלוויזיה לצפייה בה בfhd * גודל המסך? 14- 15.6 אינץ׳ * רזולוציית המסך - 1366x768 * זמן סוללה בערך 4שעות מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות HDMI, VGA bluetooth אם נכנס בתקציב אבל לא חובה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD 500gb לפחות * כונן אופטי כן* * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אם אפשר* מצאתי את המחשב הזה בנתיים מישהו יכול להמליץ אם הוא שווה משהו ? או להמליץ על אחד טוב יותר?http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=874583 מעדיף לקנות עם מערכת הפעלה אבל אם זה יוצא מהתקציב בהרבה אני ישים לבד תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by aracer,

Asus Eee PC 1201N לבין Lenovo G550 NTD92IV תודה.

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  16. Started by Gal Sivan,

מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7k מתי מתוכננת רכישת המחשב? סוף חודש אפריל מה השימושים במחשב? (ציינו בפירוט מה תעשו עם המחשב, אילו תוכנות/משחקים תפעילו וכו'): גיימינג כבד האם תבצעו המהרה ("OverClocking, "OC) למחשב? (ציינו את הרכיבים): לא. האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? מסך מחשב 140 hz מהו נפח איחסון שתרצו בכונן הקשיח ובSSD? SSD 512gb קשיח2t האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? עדיף שהיה כלול אבל אפשר לחרוג האם יש העדפות ספיציפיות למארז? אם אפשר בלי בכלל rgb האם יש צורך בכונן דיסקים? כן צורב האם יש חשיבות לשמירה על שדרוג עתידי? כן האם אפשרי לבצ…

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  17. שלום מדובר בדיון מקביל לדיון שפתחתי בפורום מפרטים http://hwzone.co.il/community/threads/546264-%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%9C%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8-%D7%AA%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%91-%D7%91%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-2000#.U7mtD5SSyP0 אני רוצה להחליף את המחשב שלנו שיושב בסלון שלנו ומשמש בעיקר לצפיה בסרטים וסדרות. חשבת לפתוח דיון גם כאן בגלל שאני שוקל במקום לקנות מחשב נייח, לקנות מחשב נייד ולהעמיד אותו כמחשב קבוע, כאשר תהיה לי אפשרות להפוך אותו לנייד כשאצטרך. המחשב ישמש בעיקר לסרטים. אמנם אני לא ממש צופה ב-HD אבל אני כנראה אשתדרג ב…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by oriori5,

* מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט, אופיס) ושימוש ביתי קל (סרטים, אינטרנט וכו'). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3, לא חשוב הסוג. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) סטנדרטי ל13.3... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עכבר trackpoint * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או…

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  19. Started by oram,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 2. מה שימושי המחשב - שימוש ביתי סרטים וסדרות בhd גלישה באינטרנט מוזיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 4-5 רצוי שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות כן מערכת הפעלה לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. Ivory 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופ…

• 1 תגובה
    • 698 צפיות
  20. מוחות מבריקים תמליצו לי על מחשב טוב בבקשה...

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 18000, חריגה עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

22. Started by A-10,

שלום לכולם מחר זה מתחיל. מי שרוצה / צריך, יכול לקנות בנכר, או לחפש חלק מהדגמים בארץ הקודש. בכל מקרה, הסרטון המצורף מראה את הצפון מה כדאי ומה פחות למגוון צרכים ומשתמשים לפי כל צורך . וכל זה מעודכן ל עכשיו ממש. . . https://www.youtube.com/watch?v=-9C-sQTzaA8

23. Started by miz,

מישהו יודע האם הסידרה הזו אמורה להגיע לארץ, ואם כן מתי וכמה זה אמור לעלות וסתם ככה האם יש סקירה מקצועית על המחשב הזה

24. Started by UY,

משום מה העכבר שלי במחשב נייד לפעמים עובד ולפעמים לא, וגם הוא לא גורר טוב וגם הלחצנים לא עובדים כמו שצריך. והסתכלתי בהגדרות של העכבר בלוח הבקרה והכל בסדר! מה עוד יכול להשפיע על העכבר בנייד הזה: HP Pavilion dv5000 עם XP SP 3? ???

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  25. המפרט די דומה למפרט שמומלץ באתרכם מלבד הלוח אם. המחשב אמור לשמש בעיקר לעבודה, הורדות מסיביות מהרשת ולצפיה בסרטים (שהורדתי כמובן). אשמח לקבל חוות דעת מקצועית ומהירה. לוח אם: Intel Soren 945, L100, DDR2 667 D945GNTL (מישהו שמע עליו?) מעבד: Intel 2.66D dual core 533 D805 (הוא ניסה לדחוף לי את ה- 820 אבל התעקשתי. האם בצדק?) זכרון: 2X 512M DDR2 667 samsung (האם המעבד מסוגל לנצל את המהירות הזו בכלל?) כ. מסך: Gigabyte 6200 DVI + VGA 256m NX62TC256D8 (רק בשביל ה- TV out) ד. קשיח: WD 7200 8MB 80GB SATA2 מארז: HEC ATX 400W 24pin 2fan (מארז טוב! אה?) (כונן וצורב כבר יש לי מהמחשב הישן) אתם עושים עבודה נהדרת, יישר כוח!

• 1 תגובה
    • 693 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.