ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה למצוא לעצמי נייד, במסגרת העבודה שלי אני צריך לעבוד עם WINDOWS + LINUX עבודה עם MATLAB + MODELSIM כך שאני צריך לפחות 4GB RAM וכוח עבודה כמה שיותר אני מעוניין שהנייד יהיה כמה שיותר קטן אני מכוון לאזור ה-13" , 17" וכ"ד כנראה לא בא בחשבון עדיפות למאיץ גרפי של NVIDIA עם יציאת HDMI (לא חייב אך אני מחפש לראות סרטים ממנו גם) דגמים שמצאתי היו: n3010/r13 של DELL קישור לחנות: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm Vostro 3300 של DELL קישור: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-n520m.htm יש גם את Aspire 5740G של ACER בגדול אני נוראה נוטה ל-n3010 של DELL הוא נותן לי כמעט הכל, פרט לכרטיס מסך שקצת אוכל לי את הלב שהוא ATI התמיכה של החברה הז…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. במידה וייצא זול יותר אז אחלה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה דו מימדית וגם תלת מימדית (במידה הרבה יותר קטנה), ציור בעזרת וואקום כמו גם משחקי מחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): שימוש כבד בפוטושופ, אילוסטרייטור, זיבראש, אינדיזיין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וויצ'ר 3, פולאוט 4 ועוד כל מיני דברים חדשים וטובים שאמורים להגיע כמו ווארהאמר טוטא…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין שתרכיבו לי מפרט שיתמוך בHD ובDX10 שיהיה לפחות 2 ג'יגה זיכרון,וכרטיס מסך סביר שיסחוב רזולוציות גבוהות ומשחקים נורמלים. המפרט ישומש לצפייה בסרטי HD וסרטים באיכות גבוהה ושימוש בפוטושופ ועוד כל מיני תוכנות עיצוב שונות. לשים דגש על זיכרון רב וכרטיס מסך תומך בכל הפיצ'רים החדשים לא צריך הרבה מקום(160 יספיק). לא חייב כרטיס מסך ב800 שקל כי אני לא הולך להשתמש בו למשחקים אלא להרצה של רזולוציות גבוהות(מסך 24 אינץ) וצפייה בסרטים. אשמח אם תוכלו לתת לי מפרט יש לי כבר מסך,צורב DVD, ושאר הציוד היקפי.(במפרט שיהיה מארז פשוט מאוד בצבע שחור) תודה רבה לעוזרים אני מקווה שאפשרי להרכיב מפרט לפי הדרישות הבאות.
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מישהו קנה שם ? יש המלצות ? או המלצות על חנות אחרת באיזור המרכז ? לרכישת מחשב נייד DELL תודה
-
- 8 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל , א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש נחוץ אז אפשר לחרוג ב200 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים וצפייה בסרטי HD וגלישה ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - רק team fortress 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
-
-
היי, אחותי מתחילה ללמוד מדעי המחשב בקרוב, ורצינו לקנות לה מחשב נייד ללימודים. אלה הדרישות הכלליות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי מדעי המחשב, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, השאר פחות חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) פחות חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל לא קריטי * האם נ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר שלי ביקש ממני לעזור לו בהרכבת מפרט. הדרישות הן: עלות בין 2500-3000 ש"ח שיוכל 'לסחוב' משחקים חדשים כרטיס קול טוב (כמובן לא אודיג'י או משהו... פשוט שיישמע טוב) כולל צורב לא כולל כרטיס מסך, מסך, מקלדת ועכבר. מאחר ואני כבר לא כ"כ בקיא במה הולך היום ובמחירים, אני מבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט. חשבתי על המחשב מהמפרטים המומלצים (לעבודה משרדית ב-3500 ש"ח - http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=office&price=3500&monitor=no), כשמורידים ממנו את ה-כ. מסך והמקלדת/עכבר נשארים עם בערך 3000 ש"ח ומחשב די איכותי. הייתם משנים בו משהו? או מציעים מפרט אחר? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
המחשב של חבר שלי על הפנים.. והוא רוצה לתקן אותו ולנסות לסדר אותו אמרתי לו שבמחירים האלה אפשר כבר לקנות מחשב חדש דנדש, מצוין ועם אחריות המחשב הוא לשימושים יומיומיים..... אינטרנט, אופיס, מוסיקה.. ממש לא מעבר... בלי ציוד היקפי, רק המחשב עצמו עד 1500 שקל, אם אפשר אפילו פחות.. תודה!!
-
- 8 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לכולכם! אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 5500 שקל, חזק, עמיד , קל כמה שיותר וכמובן כמה שיותר אסטאתי. אחד שיריץ לי משחקים חזקים על HIGH, משחק כמו GTA IV . אני צריך את המחשב הזה ל4-5 שנים הבאות ככה שאני צריך שהוא יהיה כמה שיותר טוב, חזק , עמיד ואיכותי. אני מחפש מהחברות LG , HP , ASUS , GIGABYTE . חשוב חשוב חשוב לי שזכרון הRAM יהיה לפחות 3 GB ושהכרטיס יהיה חיצוני וחזק (כמובן) בלפחות 512 מגה. הכונן הקשיח צריך להיות בנפח של לפחות 200 ג'יגה (רצוי 500) אני צריך אותו גם כמה שיותר קטן כי החדר שלי גם ככה קטן.. והמחשב הנייח שלי לא עוזר לנפח של החדר.. רק המסך יושב על הספרייה ולוקח לי ממנה חצי.. אז אני צריך אותו חזק, עמיד, איכותי, קל, יפה, וכמובן כמה שיותר קטן תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש כללי, ומידי פעם משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בדר"כ אני משחק במשחקי אינדי בלי יותר מידי גרפיקה או ב-Dwarf Fortress. בעתיד אני ארצה לשחק Fallout 4 אבל זה רק אחרי שאני אקנה כרטיס מסך בנפרד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 (גודל המסך "19). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני, אני פעם ראשונה בים. הייתי שמח להוציא 5K+- אבל אם צריך קצת יותר, אז צריך...אני אוכל למשוך עד 7K. אשמח להמלצות על גודל וסוג מסך, רכיבים וכו'. מדובר בשימוש כתחנת עבודה ליצירת מפות בתוכנות GIS 'כבדות', יחד עם עוד תוכנות גרפיות. אולי גם קצת 3D אבל לא זה עיקר העניין. בגלל חוסר ניסיון קשה לי להעריך את צרכי הרזולוציה שלי. אמנם אני אקח אותו מפה לשם כל הזמן, אבל פחות מטריד אותי הגודל והמשקל. אין גם צורך חריג בחיי סוללה ארוכים במיוחד. מה שכן, יש לי טראומה מנייד שניסה לעקר אותי על ידי התחממות יתר. בתודה מראש יוסי
-
- 5 תגובות
- 692 צפיות
-
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הזה לגיימניג כבד הוא בסדר ? או שצריך לשפר מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪937 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪58 לוח אם: Gigabyte GA-P67-DS3-B3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪305 מארז: Gigabyte GZ-G1 Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN כמות: 1 - מחיר: ₪221 ספק כוח: Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 - מחיר: ₪388 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪118 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1…
-
- 3 תגובות
- 841 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש ביתי רגיל,צפיית סרטים בחיבור לטלוויזיה. וגיימינג קל כמו crysis. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. war rock crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות (כתיבת קוד, קומפילציה) * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? פחות מ2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ארוך ככל שניתן, צריך להספיק ליום לימודים מלא 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לא קריטי גם 80GB יספיקו * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, קריטי כי המחשב ירכש בארה"ב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לסטודנט לתוכנה, כפי שרשמתי השימוש העיקרי של המחשב הינו לכתיבת קוד ות…
-
- 62 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
יש לי כרגע בעיות במחשב הנוכחי פתחתי נושא בפורום תמיכה טכנית לתקלות חומרה במידה ואני לא אמצא פתרון, אני כנראה אאלץ לקנות במחשב חדש אני לא ממש מבין כיום מבחינת איזה חברות טובות וכדומה ולכן אשמח להסבר על הרכיבים שאתם ממליצים (מה היתרונות שלהם וכדומה) ". מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?" עד 3,000 ש"ח לא ניתן לחרוג מהתקציב "מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?" גלישה באינטרנט ואם אפשר גם משחקים, אני אשמח א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)." " פיירפוקס הייתי גם רוצה שתכונה …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הראשון - http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122824 בעל כרטיס מסך חזק יחסית במחיר כולל של 3750 ש"ח. שני - http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=123132 עם כרטיס מסך פחות חזק, אבל זול יותר באלף ש"ח. לרוב אני משחק במשחקי רשת מעט בpro ומשחקים עם דרישות ברמה הזאת. מה שחשוב לי זה שהמחשב יוכל להריץ את המשחקים האלה ברמה טובה מתוך מחשבה על זה שהמחשב יהיה אפקטיבי בעוד שנתיים ככה. האם ההשקעה הזאת משתלמת? או שהלנובו יעמוד גם בדרישות?
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אני מחפש נייד 14" או 14.1 מבחינתי זה הגודל האידיאלי- מספיק גדול להקלדה ומספיק קופמקטי לנשיאה תקציב- עד 4K עדיפות לכיוון 3K ככל שיענה על דרישותיי: מעבד: I5 מדור 4 ומעלה, או I3 דור 6 זכרון: 6GB ומעלה אחסון: SSD חובה 128 ומעלה משקל: עד 1.75 קילו כל השאר פחות חשוב. יש לחברה שלי HP ENVY 4 שאני מאוד אוהב לעבוד איתו. מקלדת נוחה מאוד. אז חשבתי ללכת על זה שנראה מתאים לדרישות שלי: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=16629 אלא אם כן תגידו שמדובר בקטסטרופה. או שיש אותו במחיר טוב יותר במקום אחר לצורך ההשוואה, אני היום עובד עם ASUS UX31E וחושב שהוא נייד מאוד לא נו…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמו בכותרת, אלא אם כן תוספת של מאות בודדות תשנה את התמונה הרבה, תרתי משמע. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, MMO כמו ESO ומשחקים כמו FALLOUT 4, אני פשוט ניסיתי להפעיל את פולאוט במחשב שקניתי ב3500 לפני 3 שנים, וגם בהגדרות הכי נמוכות זה קירטע. סימן שצריך להחליף מחשב לא? א) המחשב מיועד לגיימינג כבד כנ"ל, וגם אפטר אפקטס ופרימייר. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? יש לי כרגע מסך 24" 1920X1200, אבל הייתי רוצה לקנות מסך חדש של תלת מימד. אבל שמעתי שהיום תלת מימד בנסיגה גדולה, ולכן אנ…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים אני צריכה לקנוות מחשב לצרכי עיצוב גרפי.. לעבוד עם התוכנות הבאות: פוטושופ פריהנד html css image ready dreamweaver flash אז מה אתם מציעים לי לקנות תודה LAL
-
- 5 תגובות
- 580 צפיות
-
-
בעיקרון אני מעוניין בנייד לצרכי לימודים . עבודה ממושכת של 3-5 שע' (תכנות , אופיס , אינטרנט) ולעיתים רחוקות סרטים (באיכות HD) ומשחקים קלילים בסגנון FIFA ו-CS . האם יש הבדל משמעותי בין מסכים של 12 לבין 15 ? איזה גודל רצוי לעבודה ממושכת ? אני מתבלט בעיקר בין Asus Eee PC 1215N D525 "12.1 לבין http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5540&CatCode.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני אשמח להמלצה למחשב נייד של עד 13׳׳ במחיר של 2500. אין עדיפויות כלשהן, עדיף כמובן שיוכל להריץ משחקים ישנים, אך השימוש המירבי נועד לעיצוב בפוטושופ, טיכנות ברמה בסיסית וכד׳
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד של hp ובו מותקנת מערכת הפעלה מסוג ויסטה יש לי את האפשרות לעשות דיסק ריקוברי וע"י כך לפי הבנתי לעשות מעין פירמוט ולהחזיר את המחשב ליום הראשון כפי שקיבלתי אותו. השאלה שלי היא בהנחה שאני מתקין ווינדוס 7 במקום הויסטה האם לאחר מכן עדיין אני יכול להשתמש בדיסק הריקוברי ולהחזיר את המחשב לויסטה המקורי שסופק לי עם המחשב? או שברגע שפירמטי למערכת הפעלה אחרת האופצייה הזאת כבר בלתי אפשרית.
-
- 15 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
לפני כשבועיים פתחתי פה אשכול די חופר במטרה ללמוד יותר את תחום הניידים... היום הגעתי למסקנה שאני לא מוכן להתפשר... אבל יודע בוודאות שיש המון דגמים שלא צריך לשלם עליהם 5000 ש"ח כדי לקבל אחלה מפרט... כדוגמא... ACER 6930G שזה מחשב עם NVIDA 9600 CORE2DOU 500G ו4 ג'יגה זיכרון פנימי. כל אפליקציה או משחק בעולם עובד על זה... לצערי הייתי אמור לקנות את המחשב הזה במחיר זנות ואזל במלאי מהיבואן... יש עוד דגמים עם מפרטים דומים עם דגש חזק על הכרטיס מסך והCORE2DOU שאתם יכולים להמליץ לי??? אהה... עד 4.5 אלף... לא יותר.
-
- 5 תגובות
- 655 צפיות
-
-
טוב אחרי הרבה עצות ניסיתי לבנות מפרט לבד: מה דעתכם....ונראה לי שזה יעלה פחות ב-100 כי אני בחרתי שיחברו את החלקים ויתקינו ווינדוס אבל לא בחרתי ווינדוס.... איך????
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-