ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
היי חבר'ה. קיבלתי משימה מאח שלי ואשתי למצוא להם מחשב חדש. מדובר על מפרט ללא מסך וציוד הקפי ומע' הפעלה. הדגשים הם ככה: מדובר על שימוש ביתי בלבד,אופיס,אינטרנט,הדפסות,מוזיקה,וסרטים. עדיפות למפרט מKSP עדיפות למעבד אינטל,אבל אם במחיר הזה ניתן למצוא מעבד AMD טוב יותר דרישה לכרטיס מסך פשוט נפרד מלוח אם בעל יציאת DVI. אני מניח שבמחיר הזה צריך לקחת מארז וספק ביחד ולא לחוד,לגבי המארז - רצוי בצבעים שחור וכסוף עם שלל כניסות מקדימה. לגבי לוח אם - שיכיל את כל היציאות והכניסות הדרושות והפופלריות היום - רשת,USB,FW,כ.קול OB,ומאוד חשוב יציאת סריאלית למדפסת. זכרון - עדיפות ל1 ג'יגה DC. סה"כ שייתן תמורה כמה שיותר טובה למחיר הזה,אני יודע שקצת קשה למצוא משהו מעולה במחיר הזה - אבל …
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתחיל בזה שאני קונה את המחשב ב TMS ולכן כל שינוי צריך להיות בחנות ההיא (אם כי חבל מאוד שהמחירים שם לא מתעדכנים במשך שבועות וגם קצת יקרים מחנויות דומות אחרות). לא צריך משהו מעבר למה שרשום במפרט הבא (חוץ מאולי כונן אופטי אם יש משהו טוב וזול ב SATA). השימושים הם מגוונים, גלישה להרבה אתרים בו זמנית, משחקי מחשב חדשים, תכנות, הרצת חלונות ולינוקס בו זמנית. מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1643 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3R כמות: 1 - מחיר: ¤696 מארז: ANTEC P182 3x120MM Black כמות: 1 - מחיר: ¤772 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤483 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט שלי נמצא בחתימה אז ככה קיבלתי משכורת ואני רוצה לשדרג משהו , אני רוצה עצות.את הכרטיס אני רוצה לשדרג אני רק לא יודע אם לחכות ל5XXX או ששוה לשדרג עכשיו.
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
-
-
אז לאחר מחקר לא קטן בניתי את המפרט הזה בסופו של דבר ואשמח לשמוע את דעתכם. כרטיס מסך לא כלול כי יש לי כבר gtx 1080. יש לי מסך FHD אבל אני מתכוון לשדרג בעתיד הלא רחוק למסך 2K. כמה נקודות שלקחתי לצומת ליבי בבניית המפרט: 1. אני יודע שryzen 2700x מגיע עם הwraith prism שהוא די טוב אבל אי אפשר לעשות איתו oc רציני, לכן שמתי את dark rock 4 שלכל הדעות הוא מפלצת. 2. חיפשתי לוח אם שיוכל לעמוד ב oc כמו שצריך ושיהיה rgb כי חשוב לי היופי וגם יש למארז חלון זכוכית שרואים לתוך המחשב. 3. המעבדים של ryzen נשענים המון על ה ram מבחינת ביצועים וגם oc ולכן חשוב לי שה cas latency יהיה נמוך והמהירות כמה שיותר גבוהה. 4. אני יודע שאין הרבה מקום ב ssd …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
•שלום, אני מתכוון לקנות כרטיס מסך ומעבד כדי אחר כך לבחור ולקנות לוח המתאים למחשב ושאר הרכיבים, אשר יתנו ביצועים טובים לתוכנות הבאות : 1. SolidWorks 2010 2. cosmos 3. Labview10 4. Matlab 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - התקציב המקסימלי עד 4000 שקלים , כולל כל הרכיבים (כרטיס מסך , מעבד , לוח וכו' ) . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה,)? - רמת השימוש בתוכנת SolidWorks עד 500 חלקים להרכבה . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). 1. SolidWorks 2010 2. cosmos 3. Labview10 4. Matlab ב) …
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
הייתי מעוניין במפרט מחשב ב4k מקסימום 5k , הוא ישמש חלק למשחקים, לא כבדים מידי, אבל לא קלים מידי, חלק לתיכנות, ולעוד כמה מערכות הפעלה, כמובן גם לגלישה ברשת. כולל ציוד הקפי. ולגבי מערכת הקירור אין לי שמץ, כיוון שאני לא ממש מתמצא בזה.. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 817 צפיות
-
-
לפני שבוע קניתי את משטח הקירור הזה בגלל נטיית ההתחממות הקשה של הלפטופ שלי. dell inspiron1564 דבר ראשון, המשטח הגיע בלי כבל שזה מאוד מוזר. המשטח פעל פעם אחת ומאז אי אפשר לדעת מתי יפעל, לפעמים כן ולפעמים לא. לחיצות על הכפתורים לא משנות כלום. מה אפשר לעשות? זרקתי כבר את האריזה. תודה רבה אושרי
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עריכה גרפית (עבודה כבדה עם תוכנות כגון Photoshop, Illustartor) * גודל המסך? 13-15", אפשר גם אחר כל זמן שהמחשב עונה הצרכים. * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? גמיש, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, אך עדיף שתהיה יציאה לכרטיס רשת, אלא אם כן זה ממש ישפיע על משקל המחשב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB + SSD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כנראה שהמחשב יירכש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני יודע שזה מאד כללי, זה פשוט כי אני מאד גמיש בדרישות. גם התקציב אינו סופי ומייצג את הסכום שחשבת…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט שאני חושב שיתאים לגיימינג ב-2K ב-144HZ. אשמח למשוב שלכם : מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 2700 Processor Box (Gen 2) כמות: 1 - מחיר: ₪ 1277 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 477 זכרונות RAM: DDR4 16G 3000 CL15 Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M1B3000C15 כמות: 1 - מחיר: ₪ 524 מארזים: Corsair Carbide 275R Tempered Glass Gaming Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 297 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 379 מאווררים למארזים: Antec Prizm KIT 3X120mm ARGB fan+2…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם קיים UMPC עם מעבד Atom, מסך מגע, מצלמה, WiFi, Bluetooth וסוללת 6 תאים? : אם אפשר אז גם מודם סלולארי דור 3.5 פנימי ו-GPS מובנה, אבל לא חובה. עדיף זיכרון פנימי 1GB ודיסק קשיח גדול ככל האפשר (אפשר גם פלאש).
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עוזר לחבר לבנות מפרט כמה שיותר יעיל, למטה מצורף המפרט שהוא בנה בTMS שמציג פחות או יותר את הדרישות שלו הבעיה שהוא חרג ב1200 מהתקציב ולכן אני צריך את עזרתכם, תעזרו לקצץ במה שאפשר ולהפוך את המפרט ליעיל ומסודר יותר! תודה על עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לנעול את התקציב ב6500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב גיימינג כבד שיריץ GTA V ללא בעיה כשיצא וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V SKYRIM battlefield 3 CRYSIS 3 FAR CRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך full hd 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר, אני רק בשלבים ראשוניים של החיפוש, אני מאמין שאי אפשר לעלות על 3K, אין צורך בציוד הקפי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים רגילים (יוטיוב, אופיס, גלישה) + תוכנות קטנות רבות שיעבדו מבקביל כל הזמן (גם כשיושבים על המחשב וגם כאשר לא)+ אפשרות לגיימינג בינוני במקביל לתוכנות הפתוחות. יכול להיות שבעתיד יהיה רצון לשלב גם עריכת מוזיקה (חיבור לפסנתר חשמלי, עריכת midi... נושאים שעוד לא נגעתי בהם אבל ארצה כנראה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…
-
- 21 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני כבר שבועים מתלבט בקניית מחשב עוד שעתים אם אני רוצה אני נוסע וקונה אבל אני לא יודע מה כדי יותר אני מתלבט בין שתי חנויות 1 ksp שאני פחות או יותר יודע כבר מה טוב ומה אני רוצה 2 אקסלנט שסמתי לב שהמבצעים שלהם יותר משתלמים אבל אין לי מושג מה טוב ומה לא מהמוצרים שלהם אז ככה יש לי כמה בקשות 1 המבצעים של אקסלנט יותר טובים? 2 ב ksp שאני מחליף משהו מהחבילה אני מאבד את ה10% הנחה עליו האם באקסלנט הדבר זהה? 3 איפה האחריות יותר טובה? 4 במידה ותשובת 1 עד 3 לטובת אקסל איזה מפרט אתם ממליצים לקנות משם עד 4500 שח למשחקים תודה רבה ואני מאוד מקווה שזו השאלה האחרונה שלי תענו באמוניכם
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
שלום רב, מחפש המלצה ללפטופ באזור ה 600 דולר, רצוי מחברות לנובו או דל (שיקולי אחריות בינ"ל) שיענה על הפרמטרים הבאים: יכולת להריץ כמה יישומים במקביל, כולל כמה דפדפנים עמוסי לשוניות, + אופיס. רצוי מאוד מספיק חזק בשביל עריכת וידאו בסיסית בלי למרוט שערות. יכולת להריץ call of duty . Intel i3 or i5. אם למישהו יש גם המלצות בנוגע למקום הרכישה - אשמח. תודה!
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
היי חבר'ה. קיבלתי את המחשב הזה אתמול מבן דוד שלי שהתגייס, רציתי לשאול לחוות דעת ואם יש משהו שצריך לשפר.. אני מתכנן לשחק עליו משחקים חזקים על איכות מאוד גבוהה.. תודה מעבד: I5 3550 IVY BRIDGE 3.30GHZ לוח אם: GIGABYTE - B75M-D3V כרטיס מסך נוכחי: GTX760 OC 2G GDD5 WIND X3 מארז: Sharkoon Tauron White ATX Case ספק כוח: 520 W MODULAR SEASONIC+ BRONZE ACTIVE עכבר: RAZER ABYSSUS מסך: DELL ULTRASHARP U2312HM 23
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה לזהות פה מחשב נייד כדי למצוא לו דרייברים חדשים. איך אני מזהה את המחשב? יש איזו תוכנה שאפשר להריץ לזהות דגם/מאיפה להוריד דרייברים מתאימים? תודה, ניר
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד עד תקציב של 5000 ש"ח המחשב מיועד בעיקר לצפיה בסרטים HD ומשחקים לא כבדים כגון PES 2011 ברזולוציה גבוהה המחשב יחובר לטלויזיה 50 אינטש מצאתי את הניידים האלה: http://www.grafpc.co.il/Product.asp?Pid=ACER5750G&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he http://www.grafpc.co.il/Product.asp?Pid=ACERI7620&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מה עדיף?
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
היי, רציתי לשאול מה דעתכם לגבי המפרט הזה שמבוסס על מעבד XEON ולוח אם מאלי אקספרס לצורך הפקת מוזיקה. לוח אם: 350 huananzhi X79 מעבד: 190 Intel Xeon E5 2689 LGA 2011 2.6GHz 8 Core 16 Threads זיכרונות: 227.3 PLEXHD 16GB 1866Mhz x 2pcs כרטיס מסך: 184.8 GTX 750TI OC 2GB קירור מעבד: 96 Cooler סה"כ: 1048.1 מה שחשוב לי בעיקר זה התמורה למחיר, והאם ובכמה ישתפרו לי הביצועים ביחס למה שאני משתמש כ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שהורכב לצורך משחקים בין היתר. (KSP אילת) דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B85M-E LGA1150, Intel B85, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 280X DUAL-X BOOST OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 1 כונני SSD: כונן קשיח Sandisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: …
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז המפרט הוא לחבר שנדלק על משחקיםחדשים, ומכור לפריימרייט. הדרישות לפי חשיבות יורדת הן כאלה: 1. מחשב שיריץ את משחקים כמו OBLIVION, NWN2 וכו באיכות גבוהה 2. מחשב שיתאים גם לתכנות וקידודים...ההתייחסות היא בעיקר למעבדים וזכרונות וסוגיית אינטל-AMD מי יותר טוב למה 3. אפשרות שדרוג עתידית בהיבט של כרטיס מסך, אבל לא פחות, גם בהיבט של התושבת (החלפת מעבד ו/או זכרונות). יעני CROSSFIRE או SLI זה כמעט חובה ראיתי אינסוף מפרטים באתר שמתאימים. היסבה שפתחתי ת'רד חדש היא בגלל שתי הסתייגויות: 1. אולי שווה לחכות עוד חודשיים שלושה לאיזו פריצת דרך צפויה (למשל DX10, או איזו תושבת מטורפת חדשה למעבדים, או משהו שיוליד האיחוד של AMD-ATI ) 2. איפה כדאי לקנות? במידה ואסור להמליץ על חנויות בפורום…
-
- 7 תגובות
- 597 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? מעל 2000, לא קשיח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, מאטלאב 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי) 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד הרכבתי את המחשב הבא, מה אתם חושבים? מעבד: AMD Athlon™ II X2 250 3GHZ 65W AM3 2MB 420 ₪ http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=5601 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H AMD 780G AM2+/AM3 445 ₪ http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=5164 זיכרון: Kingston HYPERX 4096MB 1066MHZ DDR2 Dual Channel CL5 435 ₪ http://www.noaco…
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משהו מיוחד, אולי איזה sims ואולי כמה משחקי אסטרטגיה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני הולך לרכוש מסך 24 אינץ', בטח ב-1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, איך אפשר לדעת האם ללוח יש בקר NVME? אני מניח שללוחות חדשים כן אבל אני רוצה לדעת איך אפשר לוודא אני מתעניין למשל ב ASUS PRIME X570-P ב Manual האזכור היחיד ל NVME הוא זה: NVMe RAID modeThis item allows you enable or disable the NVMe RAID mode. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, הינה מפרט שבחור באייבורי הרכיב לי: ספק כוח 550W לוח אם P43 מעבד Q8400 זכרונות 2X2GB DDR3 1066Mhz GEIL כ.מסך POV geforce 9600 GT דיסק קשיח 1TB C-Gate 7200RPM צורב Lightscripe של LG המחיר הוא 3904 ש"ח ועם כרטיס מסך 9800GT הוא בסביבות 4100 ש"ח... השאלה שלי איך המפרט, איך המחיר... ואם המפרט מצדיק ספק כוח שכזה... תודה.
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
-