ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

שלום שמי מיכאל מחפש להרכיב מחשב בעיקר לגיימינג, אך גם לעבודה. עבודתי אפשרה לי לרכוש חלקים במחיר טוב, ואני מבקש להתייעץ לגבי חלקים נוספים על מנת להרכיב מערכת שלמה. אתחיל בפירוט:החלקים נמצאים אצלי והם הבסיס. אין לי צורך ברכיבי קצה. אני מחפש ביצועים בינוניים עד טובים. * i7 - 4770k * Asus Z87-Deluxe * (intel SSD 530 (240GB 1. מה התקציב המקסימאלי? כ3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אפשר כ500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, Solidworks. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: Solidworks, שימוש מתון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. M… - 

- 11 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

היי חבר'ה! חבר רוצה לשדרג מחשב לעריכת אודיו ואני פחות מבין בתחום הזה. יש לו מחשב קיים מ2014, והתקציב לשדרוג הוא 2000 ש"ח. התוכנה שהוא עובד איתה בעיקר היא Ableton 10. אני רוצה להגיד שהשדרוג העיקרי צריך להיות SSD וראם, אבל אני לא בטוח. ואיך מוודאים שהלוח אם \ מעבד תומכים בשדרוגים אלה? האם זה בכלל אפשרי. תודה ענקית לעוזרים!! חג שמח הנה המפרט: - 

- 3 תגובות
- 731 צפיות

- 

- 

איזה כרטיס מסך אפשר למוצא לניידים האלה? רובם באים עם ה8400GS יצא לי לחוות משחקים עם HD3650 והוא הפשרה הכי נמוכה שאני מוכן לקבל עם הנייד שלי.. ז"א מ HD3650 ומעלה ולא צריך להשתגע יותר מזה איזה ניידים אפשר לקבל 6K+- עם כרטיס מסך נורמלי? *ומה המקביל ל HD3650 של nvidia ? - 

- 1 תגובה
- 653 צפיות

- 

- 

אהלן, אני חושב שהגיעה העת לשדרג רכיב במחשב הגיימינג שלי, שמשמש גם כמחשב "ראשי". מזה כשנה אני שם לב לאיטיות של המחשב בעת שימוש יומיומי: לאחר קליק ימני בדסקטופ (זמן רב להופעת התפריט), פתיחת חלונות אקספלורר, זמן עליית תוכנות שונות... התרגלתי שיש תקופת המתנה כמעט לאחר כל הקלקה. לאחר הדלקה ווינדוס עולה מהר מאד, אבל מרגע עליית ווינדוס עד שהמחשב מוכן לפעולה עוברות דקות ארוכות. ביצעתי שלל פעולות תחזוקה של תוכנת CCleaner, ביטלתי תוכנות מה-Startup, החלפתי מדפדפן כרום לפיירפוקס - שינוי קל בלבד. בעת הרצת משחקים הכל סה"כ בסדר גמור. שמתי לב ש-Task Manager הרבה פעמים מראה לי ששימוש ב-Disk עומד על 100%, ללא תלות באילו תוכנות רצות. כלומר אני מבין שיש איזשהו צוואר בקבוק שתלו… - 

- 18 תגובות
- 4.5k צפיות

- 

- 

שלום, חבר שלי ביקש ממני לבנות לו מפרט ב 5,500 ש"ח. הבן אדם לא מבין כלום במחשבים.. בקשותיו למחשב יהיו: משחקים(ממש קצת והוא ממש לא גיימר בכלל!) אבל מידי פעם שייהנה קצת. word , מוזיקה ואינטרנט. כולל מסך איכותי, שיהיה מסך איכותי. רמוקלים איכותיים ומעבד שיהיה חזק בשבילו לעריכת מוזיקה גלישה, שמיעה, צפייה וקצת למשחקים. כולל מערכת הפעלה ( xp לא ויסטה) וכולל אופיס xp. 2 gb ראם. אהה וגם חנות שתתקין את מערכות ההפעלה והאופיס ותרכיב את המחשב. מקלדת ועכבר רגילים למשתמש הממוצע תודה. - 

- 10 תגובות
- 617 צפיות

- 

- 

יציאה לטלויזיה בכרטיס מסך עדיפות לכרטיס מסך די חזק במסגרת התקציב כדי להפעיל משחקים בינוניים (לא מדבר על COD או קרייסיס) הרבה הורדות הרבה גלישה מוסיקה, סרטים מה האפשרויות שיש? - 

- 1 תגובה
- 607 צפיות

- 

- 

- 

- 0 תגובות
- 451 צפיות

- 

- 

קודם כל לא מזמן הכרתי את האתר הזה וזה אחד האתרים החזקים!! יש לי שני שאלות: 1. אני בצבא יוצא 17\4 (יוצא כל 3 שבועות מיום חמישי לשני) ונשאר לי עוד שנה ושמונה האם שווה להשקיע במחשב חזק עכשיו או לחכות? (אני יודע שזה כל אחד לגופו אבל רוצה לשמוע מה אתם הייתם עושים במצב כזה). 2. intel P4 1.8 P4vt8 AGP 512MB DDR 200mhz 256MBDDR 133Mhz FX5200 128mb מה הכי כדאי לשדרג על מנת שWORLF OF WARCRAFT יעבוד סביר על המחשב - 

- 10 תגובות
- 877 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח חריגה 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון cs go minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא אין לי ssd צריך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windos 10 home 8. האם ישנה העדפה לרכוש את … - 

- 3 תגובות
- 976 צפיות

- 

- 

שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות. אני מתכנן להתקין עליו הפצה כלשהי של linux, ולהוסיף לו/להחליף את הHD הקיים בכונן SSD. התקציב שלי הוא 2000-2300 ש"ח. ביצעתי חיפוש קצר בזאפ לדגמים שמתאימים לצרכים שלי והגעתי לדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=859132 (HP ProBook 450 H6P51EA) מה דעתכם עליו? האם מדובר בקנייה מומלצת או שכדאי ללכת על מחשב אחר בתקציב הזה? תודה רבה, איתי. - 

- 1 תגובה
- 1.4k צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אחרי התלבטויות רבות וחודשים של בדיקות הגעתי למצב שאני מתלבט וקונה בימים הקרובים את אחד משני המחשבים הבאים: _______________________________________________________________________________________________________________________________ Lenovo Legion Y540 144Hz Gaming Laptop, 15.6" IPS FHD, Core i7-9750H 6-Core up to 4.50 GHz, GTX 1660Ti, 24GB RAM, 1TB SSD+1TB HDD, Backlit, HDMI/Mini DP, RJ-45, USB-C, Forza Horizon 3, Win 10 _______________________________________________________________________________________________________________________________ MSI GL65 Leopard 10SEK-022, 15.6" Gaming Laptop, Intel Core i7-10750H, RTX 2060, 16 GB… - 

- 5 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

יכול להיות שאני טועה ואשמח שתאירו את עיניי, אבל אני לא שם לב לדגמים יוצאי דופן עד תקציב של 5K וזה נראה לי תקציב מאוד מכובד. כבר הרבה זמן מחפש מחשב נייד טוב בטווח מחירים של 2500-5000 ש"ח, ואני לא מצליח למצוא דגם טוב. אין צורך בחומרה מדהימה (לא בכרטיס מסך רציני, ומעבד I5 מהדורות החדשים זה מספיק, גם 8GB RAM זה מספיק, עם אופציה לשדרוג זה נחמד). הכיוון לחיפוש הוא מחשב מסדרות VOSTRO או THINKPAD או LATITUDE עם מסך שנראה טוב וגם מתאים לתכנות, מקלדת נוחה, סוללה לא חלשה מדי, 14 אינץ, קל יחסית. כרגע יש בבעלותי LATITUDE 7490 עם I5 8250U ואני מרוצה ממנו מהבחינות האלה, אני מחפש דגם שמתחרה בו בטווח מחירים האלה (הוא לא בשבילי) - לפי איך שזה נראה לא הTHINKPAD E1… - 

- 4 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

הי, התייעצתי עם מוכר מ-KSP, הוא המליץ לי על מעבד E6850 , זיכרון Ocz 2x1G 800Mhz דיסק hitachi 320G 7200RPM 16Mb SataII לוח אם giagbyte ds4 p-35 כרטיס מסך 8800GT 512 "החדש" DVD RWx18 pinoeer המוכר אמר ש400W לא מספיק בעומס ועדיף 550W או אפילו 600W HEC 6A21+ 600W בערך 5550ש"ח שווה? מה אם החנות, כדאי לקנות מ KSP? האם עדיף להצמד למפרט המומלץ של Q6600 עם זיכרון 667Mhz? - 

- 11 תגובות
- 625 צפיות

- 

- 

לאחר שבאשכול הקודם שלי גרמתם לי להבין שWIND הוא לא בחירה טובה לסטודנטים, ולאחר שראיתי שאני לא מוצא שום מחשב קטן מ15' ב2500+-, החלטתי להגדיל את התקציב לסביבות 3-3.5. שימושים : מחשב לסטודנט, אופיס, אינטרנט, כלים הנדסיים (matlab וכדומה). פוטושופ בצורה קלילה ביותר (לא קריטי לי הפוטושופ) מוזיקה, לא מיועד למשחקים אבל שלא יהיה מוגבל מידיי בנושא הגרפיקה. אשמח להצעות יעילות תודה רבה אריאל - 

- 3 תגובות
- 724 צפיות

- 

- 

היי חבר'ה מחפש מחשב לסביבת עבודה משרדית (אופיס ודפדפן), מהיר, עם מסך טאצ' - במחיר הכי נמוך שאפשר לדרישות האלה אחרי כשעה וחצי של חיפוש גם באתרים בארץ וגם באתרים בחו"ל, מצאתי את זה: https://www.bestbuy.com/site/lenovo-ideapad-3-15-touch-screen-laptop-intel-core-i3-1005g1-8gb-memory-256gb-ssd-almond/6415810.p?skuId=6415810 דעתכם? התנסתם עם רכיבים מסוימים? - 

- 2 תגובות
- 717 צפיות
- 1 follower

- 

- 

היי חבר'ס חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש התקציב שלו הוא 3K , או - בלחץ 3.7K !!! הדרישות שלו הם : אינטרנט , אופיס , מוסיקה , סרטים וקידודים . המחשב לא יהיה מיועד ל- OC . ומשחקים לא כבדים . לא כולל - הארדיסק לא כולל - צורב \ שום כונן אופטי לא כולל - ציוד היקפי לא כולל - מסך תוספות : ספק כוח - טוב ושקט !! הדגש פה שהוא רוצה שהמחשב יהיה שקט ! ו..קירור למעבד - גם כן שקט ושיקרר טוב ! מארז - בעל מותג ידוע , מרווח ואוורירי . תודה רבה לכם - 

- 6 תגובות
- 941 צפיות

- 

- 

מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1016 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤2117 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤265 זיכרון: PQI 2GB DDR2 667MHz CL5 ¤344 מארז: COMPUCASE CI-6A19-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤221 ספק כוח: COOLERMASTER EXTREME POWER 430W : RS-430-PMAR ¤247 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤117 מחיר סופי: ¤4893 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מ-IQPC, אין צורך במשלוח. דעתכם? - 

- 5 תגובות
- 576 צפיות

- 

- 

שלום, מבקש המלצה למחשב HTPC שמיועד לניגון סרטי 4K. ללא משחקים. חשוב שיהיה קטן ושקט. תודה. - 

- 0 תגובות
- 479 צפיות

- 

- 

לילה טוב התקציב: עד אזור ה- 7K. המטרה: בעיקר משחקים כבדים ובנוסף סרטי HD 1080P ומולטיטסקינג. לא מתוכנן OC בעתיד הקרוב, אבל רצוי שהאופציה תשאר פתוחה. דרישות: שקט! (יעבוד 24/7 בחדר שינה קטן יחסית..) אמור להחזיק תקופה של 4-5 שנים לפחות ללא שדרוגים משמעותיים. רצוי מערך CF יחובר ל 2408WFP ברז' 1920X1200. חשבתי על המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E8500 Box ¤983 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8500 לוח אם ASUS P5Q-E ¤855 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31204 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB ¤362 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=6400AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ¤366 כמות… - 

- 7 תגובות
- 800 צפיות

- 

- 

http://www.apple.com/macbookpro/ האם למישהו יש אותו ? התרשמויות ? השאלה העיקרית היא האם הוא יכול להחליף גם את התפקיד של מחשב רגיל (PC) ? הרי הוא הנייד שמריץ את ויסטה הכי מהיר היום איך הוא עם הרצת משחקים (יש לו 8600M) ? - 

- 8 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

שלום אחרי שגנבו שגנבו לחבר שלי את המחשב הנייד צריך לקנות חדש (אל דאגה שווי המחשב הוחזר) במטרה היא מחשב 14-15, שלא יזוז יותר מידי, ללא איזה דרישות מיוחדות חוץ משיהיה הכי טוב בתקציב אחרי זה חשבתי שאולי יהיה עדיף לו בכלל לקנות נטבוק +מסך וככה הוא יהנה מכל העולמות בזמנים הבודדים שהוא ירצה לנייד יהיה לו קל לעשות את זה ובשאר הזמן המחשב יהיה מחובר למסך נורמאלי ונוח אז אני אשמח להמלצות לנייד במחיר ואף לנטבוק טוב כתוכנית שניה, שניהם צפויים להירכש בארץ ובשביל הפרוטוקול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? לא משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi יהיה… - 

- 2 תגובות
- 909 צפיות

- 

- 

לפי מה משלמים מכס, מע"מ? איך המחשב מגיע?(עד הבית, צריך לאסוף אותו מאיפה שהו וכו'..) איזה חנויות באינטרנט שולחות לארץ? וכמה שיותר מיידע שצריך לדעת בשביל להזמין נייד מחו"ל המחיר שווה את זה? - 

- 1 תגובה
- 861 צפיות

- 

- 

שלום לכולם. אני מתלבטת לגבי רכישה של 2 מחשבים. אני לומדת אדריכלות ועיצוב פנים ומשתמשת בתוכנות אוטוקאד, רביט וסקצ'אפ. יש פה קישור לכל מחשב באתר של ksp לצורך הסתכלות על המפרט. אשמח אם תוכלו לסייע לי בבחירת המחשב המתאים ביותר בשבילי. מחשב 1: Lenovo Legion 5P-15IMH 82AW004LIV מעבד Intel® Core™ i7-10750H Six Core Processor, 12M Cache, 2.60 GHz up to 5.00 GHz זיכרון 16GB DDR4 2933MHz (2 x 8GB) Up To 32GB ערכת שבבים HM470 כונן קשיח 1TB (5400RPM) Sata + 256GB M.2 2280 SSD PCIe NVMe תצוגה 15.6 Inch 300nits 16:9 FHD (1920 x 1080) WVA, Anti-Glare Display, 100% sRGB with 144Hz Refresh Rate, Do… - 

- 0 תגובות
- 525 צפיות

- 

- 

שלום, אני כרגע סטודנטית לUI/UX ועובדת כוובמאסטר בחברה לפיתוח אתרים. אני מחפשת מחשב איכותי שישמש אותי לכל אורך הדרך. כמובן אציין שהתקציב מוגבל ויכול להגיע עד 6000, אשמח שתעזרו לי למצוא את המחשב המתאים. תודה מראש - 

- 0 תגובות
- 396 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד שלוש אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים D: א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefiled 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).שם המסך בוא Benq E2200HD גודל המסך הוא 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק… - 

- 1 תגובה
- 710 צפיות

-